Linkse vrouwenmishandelaar en narcist Arnon Grunburg gaat holocaust misbruiken voor boekenprijs

Veel walgelijker dan Arnon Grunberg ga je het niet krijgen, vrees ik. Vandaag riep de haatschrijver een nieuwe boekenprijs in het leven, de “Nederlandse Spoorwegen Holocaust Literatuurprijs”. Met de massamoord op Joden begin jaren ’40 probeert Grunberg zo goede sier te maken.

Veel zieker in je hoofd dan dat Arnon Grunberg is kan je vermoedelijk niet worden. In zijn NRC Handelsblad-column van vandaag besluit de auteur annex smeerpijp om Nederland een nieuwe jaarlijkse literatuurprijs te schenken, de “Nederlandse Spoorwegen Holocaust Literatuurprijs.” De naam van de moord op miljoenen Joden wordt zo verbonden aan een boek dat gaat over de Tweede Wereldoorlog, en moet een tegenhanger zijn van de NS Publieksprijs.

In één adem gaat Grunberg in zijn column echter door van nazistische boekenawards naar een middelvinger voor zijn ex-vriendinnen:

“Grunberg was eerst van plan de schadevergoeding te verdelen onder zijn exen, schrijf hij. Hij wilde hen het geld sturen samen met het bericht: ‘Mijn moeder leed onder de oorlog, ik leed onder mijn moeder, jullie leden onder mij, hier is geld van de NS.’ Maar een nieuwe literatuurprijs leek hem bij nader inzien een beter idee, schrijft hij.”

Het is niet de eerste smerige actie van de schrijver, waarmee hij weer eens toont het inlevingsvermogen van een aardbei te hebben. Eerder al vond hij dat het Nederlandse electoraat een “lompenproletariaat met rancune” is, omdat ze niet altijd stemmen op de mensen die hij zelf aan de macht wil hebben. Ook noemt hij Geert Wilders een geestesgestoorde. Maar het ergste van allemaal: Arnon Grunberg mishandelt vrouwen, dwingt hen tot abortussen en gaat vreemd bij het leven. En gebruikt nu dus de holocaust om een nieuwe boekenprijs in het leven te roepen: veel walgelijker ga je het niet krijgen, denk ik.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. merlot

  “Gaat vreemd bij het leven”.

  Zijn er dan vrouwen die met deze oerlelijke engnek het bed willen delen?

  Ik kan het me nauwelijks voorstellen.

  Dat moeten dan types als Hanneke Groenteman zijn.

  1. Beukman

   @Merlot
   Er lopen een hoop vrouwen rond, en bepaald niet de lelijksten, die vallen op humor, eruditie en creativiteit bij een man, @merlot. En terecht.

   1. merlot

    “Er lopen een hoop vrouwen rond, en bepaald niet de lelijksten, die vallen op humor, eruditie en creativiteit bij een man, @merlot. En terecht.”

    Dat klopt, Beukman. Maar daar is bij Grunberg niet of nauwelijks sprake van. Hoogstens in de ogen van linkse deuggleuven.

    1. Beukman

     Grunberg is grappig, erudiet en creatief, @merlot. Uiteraard niet in jouw ogen, dat is wel duidelijk.

     1. Gelul

      volg even de link dan weet je waar hij het over heeft

      https://allthatsinteresting.com/jewish-ghettos-photos#47

   2. Mieremet

    O ja, Beukman, nog zo’n alias van Nep, Mezzadrama en de rest van de kliek.

  2. Mezzadra

   We leren merlot steeds beter kennen.

  3. Joop Klepzeikert

   @merlot: Nederland barst helaas van de Hanneke Groentemannen en zelfs NOG erger, die met een vieze moslim het nest in duiken.

 2. Rechtsaf

  Deze quasi rustige boekenwurm…

 3. Watcher

  Schitterende Joodse satire.

  1. Watcher

   Oja, zijn echte naam is Arnon Yasha Yves Grünberg

  2. Groeneveld

   Ik denk dat dit inderdaad onder de smakeloze Grunberg-humor valt.

 4. toetssteen

  Well done Tim!

 5. Watcher

  T Arnon Yasha Yves Grünberg

 6. Beukman

  Je hebt de NS Publiekprijs voor een min of meer goed boek, ik ga de Nederlandse Spoorwegen Holocaust Literatuurprijs beginnen voor het beste verhaal waarin de genocide door de nazi’s een rol speelt. Elke drie jaar een uitreiking.

  Aldus Grunberg.
  En waarom ook niet? Er zijn zeer veel goede romans en verhalen geschreven over de Holocaust. Dat betekent uiteraard niet dat er niets meer bij kan.
  Alleen een holocaustontkenner zou met enig recht bezwaar tegen kunnen maken tegen de NS Holocaust Literatuurprijs; alle anderen zijn hypocriet. Tim uitgezonderd uiteraard; die moet nou eenmaal tijdens iedere shift vijf stukkies produceren die veel hits opleveren. Vandaar ook dat ie er allerlei zaken bijsleept die er niks mee te maken hebben, dat leest lekker weg.

  Pakkende naam voor die prijs trouwens Arnon, chapeau!

  1. merlot

   Beukman is weer uit z’n hol gekropen. Hij moest wel! Z’n idool Arnon the Ugly werd aangevallen.

   Te paard, te paard!!

   1. Beukman

    Maak je over Arnon maar geen zorgen, @merlot. Die kan zijn eigen boontjes wel doppen.

    1. merlot

     Het laatste wat ik doe is me zorgen maken om dit soort linkse minkukels.

     Die lopen geen enkel gevaar.

     1. Beukman

      Leer leven zonder tegenstander. Al het andere is gevangenschap.
      – A. Grunberg

     2. Rechtsaf

      “Leer leven zonder tegenstander.”

      Kwiebus, het is gewoon een new-age watje die zinnetjes bedenkt om z’n eigen minachting voor mensen te camoufleren…

 7. Dollaert

  Mensen geboren na 1945 hebben geen enkel recht zich met dit thema te bemoeien.
  Denk daar maar is over na.

  1. Mezzadra

   Over domme opmerkingen moet je nooit lang nadenken.

  2. Beukman

   @Dollaert
   Dus als Grunberg een prijs had uitgeloofd voor een verhaal over de 80-jarige oorlog, had hij daar ook geen recht toe gehad, hij is immers geboren na 1648, is dat wat je bedoelt?
   Of bedoel je juist dat critici van Grunberg die na 1945 zijn geboren hun mond moeten houden?

   Ik wil best nadenken over wat je schreef, maar probeer dan op zijn minst duidelijk te zijn.

   1. Dollaert

    Op zijn minst duidelijk zijn? Wat zijn jullie toch voor horror generatie?

    Mijn familie heeft heel veel geleden in de bezettingsjaren. Ik ben zelf enkele jaren na de oorlog geboren. Ik heb heel veel gesproken met familieleden, die, die rotoorlog hebben moeten ondergaan. Mijn eigen vader is op transport gesteld in een veewagon met 80 mannen. Er was eigenlijk plaats voor 70 personen. Moet ik duidelijk en openbaar zijn? Kan je gewoon niet accepteren, dat er mensen, tweede generatie, zijn oorlogstrauma s hebben overgekregen en zoals ik daarmee rondlopen? Moet ik daar op een openbaar forum een bekentenis over afleggen?

    1. Beukman

     @Dollaert
     Dat is allemaal heel erg. Ik hoop dat je jouw eigen doorgegeven trauma’s een plek weet te geven.

     De voorzaten van Grunberg zijn vrijwel allemaal vergast. De oorlog hing als een zware deken over zijn jeugd. Lees Blauwe Maandagen, Grunbergs debuut.

     Mijn eigen ouders, wonend in de Amsterdamse jodenbuurt tijdens de oorlog, zijn er ook niet ongeschonden uitgekomen, en hebben de littekens tot hun dood met zich meegedragen. WOII heeft kortom ook na 1945 nog heel veel slachtoffers gemaakt.

     Ik vrees dat jouw wens, als ik het zo mag zeggen, dat iedereen geboren na 1945 zich niet met de oorlog mag bezighouden, onrealistisch is, zeker op een politiek forum. Je kan tot op zekere hoogte wel respect verlangen, maar hier op DDS is respect voor wat dan ook ver te zoeken. Ik wens je veel sterkte.

     1. Henkdetenk

      . @beuktrol wat doet zo’n gerespecteerde trol als jij nou eigenlijk op een respectloos forum?

 8. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Niets nieuws onder de zon ! De Holocaust als verdienmodel is voor de Zio Nazi Gefundenes Fressen en zo oud als de wereld…

  1. Seneca

   @CLC
   je bent jaloers! en dat wel op je geliefde vrienden de Joden! laat je vrouw en je dochters lekker verkracht en hopelijk vermoord worden en dan kan jij ook een fonds laten creëren wat dan een verdienmodel voor jou is. over gefundenes fressen gesproken. als je goed nadenkt – maar dat is het probleem bij jou en vergelijkbare lieden – ligt het geld op straat. je moet het wel willen zien en jij met dat tuig waarmede jij je omringt, hebben allemaal oogklepjes op. fijn weekend (echt niet) gewenst.

 9. Bloed_en_aarde

  Het is toch makkelijk te zien (((Arnold Grunberg))), het is gewoon een hebberige jood die meer wil.

  En Wilders die is boos omdat hij zelf een jood is.

  1. Seneca

   @Blut und Boden
   als Wilders een Jood is, dan ben ik de paus. trouwens nu jij het over hebberigheid hebt, wat denk je van Brussel? van de RK kerk, van de milieubeweging, van de verdieners aan windmolens en zonnepanelen? van de raad van kerken? en wat denk je van jezelf? je bent niet alleen hebberig, neen je bent ook nog gierig, jaloers en achterbaks. fijn weekend (not).

 10. Joop Klepzeikert

  Het is inderdaad vrij lastig mensen te vinden die nog walgelijke zijn dan Arnon Grunburg. Toch is dat DDS al jaren gelukt. Die zitten hier al jaren 24/7 te trollen en kunnen dat blijven doen omdat hier nauwelijks gemodereerd wordt.
  Iedereen ergert zich al jaren aan die paar trollen met tientallen aliassen, maar DDS weigert ze een ban te geven. Werken dus bewust mee aan het trollen van die paar totaalidioten, die nog erger zijn dan Arnon Grunburg.

 11. C.A.Barstow

  Een griezelig en eng mannetje en bovendien links, kan het erger?

  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.