LOL! Extinction Rebellion-vlokjes hebben ‘safe space-groep’ om uit te huilen over “traumatisch” politie-optreden

Nou jongens, dat wordt nog eens wat met die ‘manmoedige’ generatie die pleinen en straten afzet om aandacht te vragen voor het veranderende klimaat. Ze kunnen de stress niet aan en via een WhatsApp-groep voor “regeneratieve cultuurtherapie” steunen ze elkaar nu bij de “trauma’s” die de Extinction Rebellion-lui deze week zouden hebben opgelopen.

Veel geestiger dan dit screenshot uit de communicatiekanalen van Extinction Rebellion wordt het niet. Telegraaf-verslaggever Mike Muller wist dit op de kop te tikken, en ik ben overtuigd. Hilarischer dan dit gaat het niet meer worden

EGh-vmlWsAEERh-

Het is toch om te gillen? De jongeren van Extinction Rebellion doen alsof ze heel stuur zijn en optreden tegen de macht. Maar in werkelijkheid zijn het gewoon een stel bange en onzekere pubers, opgegroeid in de applaus-, helikopter-, en sneeuwschuivergeneratie (take your pick) en niet bestand tegen ook maar enige druk van buitenaf. Dat blijkt ook wel weer uit communicatie van ‘XR’, die in handen is gevallen van de media.

In een appgroep die in samenwerking met ene Alfred is opgericht, kan er ondersteuning worden verleend aan ‘rebellen’ die trauma’s hebben opgelopen in hun contact met de politie. Het enige wat de wetshandhavers hebben gedaan is wat mensen verplaatst, maar als je niets gewend bent behalve Pinterest is dat natuurlijk wel vrij heftig, ja. Hoe dan ook: Extinction Rebellion heeft de oplossing: “De regenerative culture therapie cirkel gaan de komende dagen en weken door met het bieden van deze professionele support.

Nee jongens, zo komen jullie er wel in de echte wereld. Zo breekbaar als een porseleinen theekopje en zo gek als een deur. Met jullie en jullie stabiele geesten gaan we de oorlog om de klimaatverandering echt winnen, hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Agios

  Mijn hemel. Je gelooft echt niet meer wat er vandaag de dag aan de hand is. De tot in den treure verwende jongelui hebben een gezellige meeting (natuurlijk onder de goedmensvlag), maar vinden het toch allemaal wel wat zwaar geweest. Wat zijn de jongelui van vandaag de dag een enorme dweilen, koters van bakfietsmoeders en in de hoek wegduikende echtgenoten die de naam ‘man’ eigenlijk niet meer verdienen. Hebben die gasten nu echt niets om trots op te zijn? Ga potveredorie wat zinvols doen stelletje zeikende zwakkelingen!

  1. hans-e-pans

   Ze schijnen al hoofdpijn te krijgen als ze zelf moeten denken, daarom doe anderen dat voor ze.

   Gaat die “Regeneratieve Cultuur Therapie” ook betaald worden door de zorgverzekering?

   Als de zorgverzekeringen dat betalen, dan betalen alle Nederlanders daar ivm solidatiteitsclausule mooi aan mee.

 2. Mycase

  Wel lullig van DDS om het tel nummer net niet in beeld te tonen lol lol

  1. hans-e-pans

   Ik denk, dat het telefoonnummer is Alfred 0646020020.

 3. Rechtsaf

  Niets gewend

 4. Rechtsaf

  Deze generatie is niets gewend en krijgt te maken met slachtoffertrauma, ze worden getraumatiseerd door slachtoffer te spelen, zo van kijk ik ben zielig…

 5. Tman

  Die Extinction Rebellions zijn een stelletje geïndoctrineerde slappelingen,demonstraties bijwonen is het enige middel hun lage zelfbeeld iets op te krikken en om een niet bestaand ego een beetje waardigheid proberen te verlenen.
  Er ontstaan overigens steeds meer van dit soort zombieachtige groeperingen en samenscholingen van gedegenereerde mensen!

  1. Piet51

   @Tman
   Ga eens na wie leden van Extension Rebellion zijn, vooral ook buiten onze grenzen. Het zou je kwalificatie van hun zelfbeeld, indoctrinatie.
   Je terechte constatering, dat er steeds meer van dergelijke samenscholingen ontstaan, zou je toch een beetje aan het denken moeten zetten: hebben die mensen misschien toch een heel klein beetje gelijk?

   1. Piet51

    @Tim Engelbart
    Zit wat in, maar dat geldt dan ook voor de boeren, zwarte piet aanhangers, zwarte piet tegenstanders, e.a. Dus: alleen demonstreren op een manier waarvoor toestemming is gegeven. Dan houden we het overzichtelijk.

   2. Agios

    Wat is hun beetje gelijk? Leg dat eens uit. Misschien krijgen we zelfs begrip voor deze sneeuwvlokjes.

   3. Blitzkrieg

    Piet51 : Nee, ze hebben zelfs niet een heel klein beetje gelijk.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     Dat was ik niet maar Tim Engelbart die ze een klein beetje gelijk toeschreef. Ik ben wel blij met die instemming en openhartigheid.

     1. Blitzkrieg

      Piet51 : Tim heeft het gezegd, maar jij ook.
      Quote : “hebben die mensen misschien toch een heel klein beetje gelijk?”
      Het zijn allemaal mensen die zijn opgehouden met zelf nadenken en bespeelt worden door het systeem.

     2. Piet51

      @Blitzkrieg
      Inderdaad, was ik al weer vergeten. Excuus. Het lijkt er zelfs op, dat Tim mij citeert en daarop reageert. Wie had dat ooit kunnen vermoeden.

     3. Blitzkrieg

      Piet51 : Wie wie citeert is niet belangrijk, het aanzien of beter het gebrek eraan verandert niet. Nee, je krijgt ook geen lintje.

     4. Piet51

      @Blitzkrieg
      Wie wie citeert is niet belangrijk??? Dat zeg je alleen omdat Tim jou nooit citeert. Het is wel Tim zelf, hè? Ik wordt niet vaak geciteerd, tenminste niet hier, maar als het gebeurt is het wel Tim, Tim zelf. Als dat het aanzien niet verandert, is er iets goed mis met deze site. Dan heeft Tim namelijk geen gezag en dat kan ik me niet voorstellen.
      Een lintje hoef ik overigens nog niet; dat komt later wel eens. Dan doen we alles in één keer, voor een hogere orde. Is wel zo gemakkelijk, toch? En jij mag komen; alleen als je wilt natuurlijk.

   4. Joop Klepzeikert

    @Tim Engelbart: Volgens trol Piet met een IQ van 51 en zijn minstens 10 aliassen mag je geen openbare vuilstort van zijn voortuin/balkon maken, maar wel bij mensen MET werkende hersenen.
    Beter niet op trollen met minstens 10 aliassen in gaan, maar ze van deze site verbannen, om de krommentaar sectie weer een commentaar sectie te laten worden.

    1. Piet51

     @Klepzeikert
     Noem eens één van mijn vermoede aliassen. Ik ben benieuwd waar je mee komt.

 6. Piet Patat

  Veel triester dan dit kan het haast niet worden.
  Ziehier het resultaat van de huidige watjesgeneratie.
  niks gewende, uitgepamperde, links geindoctrineerde mona toetjes jeugd.
  Ze laten zich gewillig sturen door de klimaatmaffia, de katoenbolletjes.
  Dat zooitje zielepieten zouden de dienst/opkomstplicht niet eens overleven, jammer dat die is afgeschaft. Drillen die luie sodemieters.

  1. Mieremet

   De enige manier voor dit tuig om geld te verdienen, want ze kunnen immers niks. Is demonstreren in dienst van George Soros. Anders waren deze luie en domme studenten allang ten onder gegaan.

 7. Joop Klepzeikert

  Hoeveel soepsidie zouden ze weer voor deze ongein krijgen?
  Dit soort debieliteit kan alleen bestaan doordat de extreem linkse roverheid OVERAL soepsidies voor uitdeelt. Zodra ze het zelf moeten gaan bekostigen is het zo over met die linkse hobby’s.

 8. Piet51

  Wat een flauwe inhoudsloos artikel. Ga eens in op de argumenten van de demonstranten.
  Deze mensen komen tenminste in actie en doen iets voor hun overtuiging. Met hen voorstellen als verwende pubers die verder niets omhanden hebben, gaat de schrijver voorbij aan de achtergrond van veel van hen.
  Met de laatste volzin ben ik het overigens wel 100% eens: “Met jullie en jullie stabiele geesten gaan we de oorlog om de klimaatverandering echt winnen, hoor!”

  1. Tman

   piet51:
   “argumenten van de demonstranten”
   Men kan vele thema’s bespreken en daarmee gaan demonstreren en argumenten aan te dragen,de vraag is ofdat je elk thema moet aangrijpen om daarmee te gaan klepzeiken!
   Er zijn op dit moment belangrijkere en meer primaire zaken die op elke “lulhannes” agenda zouden moeten staan!
   Zoals:massale immigratie tgv Marrakesh pact herzien evenals de huidige ondoordachte klimaatmaatregelen,het Turkije beleid,de negatieve Brexit houding,Russisch gas import,klimaatdoelstellingen conformeren aan grote landen mbt de onzinnigheid ervan alles te bekijken op Nederlands niveau en doelmatigheid!

   1. claus

    tman,
    Reageren op piet51 is zinloos,hij heeft een rotsvast geloof in de intelligente “milieubewuste jeugd”,haha in de nietswetende,één verhaal kennende geïndoctrineerde drammertjes!

    1. Piet51

     @claus
     Ik ben ook één van die vasthoudende klimaatdrammers, inderdaad. En ik geloof in de intelligente “milieubewuste jeugd”. Mijn kinderen horen daar gelukkig ook bij en daar ben ik trots op.

     1. Agios

      Begin maar eens met ze een beetje voor te bereiden op een allerminst zachte en knuffelende toekomst.

     2. Piet51

      @Agios
      Voorbereiden op een allerminst zachte en knuffelende toekomst, precies dat doen ze. Of eigenlijk doen ze dat niet, maar proberen ze die toekomst te voorkomen door maatregelen te eisen.

     3. Henkdetenk

      @pietje hahaha “intelligente” milieu bewuste jeugd Hahaha…. Wat een humor..
      Ze graan braaf demonstreren en daarna met zijn allen naar de Mcdonalds waar eu cockje hamburgers flipt hahaha intelligent en milieubewust onze lolbroek pietje meent het nog ook.

    2. Original NL

     Idd claus…..en greta is zijn profeet.

   2. Piet51

    @Tman
    Je noemt een aantal terechte thema’s. Gelukkig staan daar de klimaatmaatregel ook bij en juist die zijn onderwerp van veel onderzoek en debat. Overigens daalt de immigratie wel, ondanks dat Marrakesh-pact. En verder zou menigeen raar opkijken als we proberen procentueel (bijv, t.o.v. BNP) net zoveel te investeren in klimaatplannen als bijvoorbeeld China dat doet. Ook voor duurzame energie als aandeel van de totale energieproductie spelt China in de top-tien. Feit blijft natuurlijk, dat China, evenals andere landen, nog steeds veel te vervuilend is, maar de trend is gunstig.

  2. Zozo

   De Jehovagetuigen komen ook op voor hun overtuiging. Daarom moeten wij hun nog niet geloven! Dan hun argumenten, noem er eens enkele! Dat we binnenkort allemaal doodgaan? Het id een grote debiele bende. De mensen die daarin geloven, zijn nog grotere debielen. Volgende weeek is er weer wat nieuws en hoor je ze niet meer over stikstof. Op dit moment hoor je bijna niets meer over CO’. De gekkigheid regeert.

  3. Rechtsaf

   “Ga eens in op de argumenten van de demonstranten.”

   Keihard aanpakken moet je ze, ipv kopjes thee drinken…

 9. Ome Cor

  Helemaal waar over die sneue types.
  Jensen heeft absoluut een punt als hij het in De Jensen Show #29 heeft over
  “Alle gekken ontsnapt uit het gesticht (want dat ze het in feite ook).
  Het is toch van den gekke dat dit soort lieden een podium krijgen en serieus worden genomen?
  https://youtu.be/wIDWNyAFFIc

 10. Jack Flash

  Trauma’s hebben voordat je überhaubt wat meegemaakt hebt. Als ze zich realiseren dat
  ze totaal in de zeik genomen zijn door de linkse klimaatoplichters hebben ze weer een trauma.Stelletje beroepssukkels.

 11. Egy

  Amsterdam. Zet ee heel hoog hek om dat vlooiennest. Wat menen ze zich daar wel. Dat de rest van ons mooie Nederland op hun rotzooi zit te wachten. Zelfs hun voetbalstadion hebben we niet meer nodig. Lang Leve DE KUIP.

 12. Vanduinen

  Ik heb grote bewondering voor de jeugd die zich de moeite getroost in weer en wind hun standpunt kenbaar te maken. Ze worden weggezet als watjes. Nee, dan zullen we het hebben over sterke ontkenners van de klimaat verandering die thuis in alle comfort in de warmte, koffie binnen handbereik hun kritiek erop loslaten. Dat is pas stoer!

  1. Zozo

   Zit je zelf achter de koffie, man ga meelopen met de gekkies.

  2. Blitzkrieg

   Vanduinen : Er is niemand die klimaatverandering ontkent, onthou dat nou eens. Zomaar wat blèren is precies wat die jongeren ook doen. Wat is er precies mis met ons klimaat?

   1. van Urk

    En om welk klimaat hebben wij het over? Die van Australie of die van Alaska? Ooit zei een Afrikaan tegen mij dat het klimaat in Nederland anders is. Waarom is het bij ons in Afrika warm en droog en bij jullie zo koud en nat? Is de klimaat bij jullie soms veranderd?

  3. Bosche draak

   Vanduinen moet niet zo lullen, want wij werkende mensen kunnen vanaf de mobiel net zo goed ons zegje doen en die drie druppels die vandaag vallen gaan daar echt geen verandering in brengen.

   Loop je een keer mee met de sjouwers, bouwers en doordouwers van de maatschappij?
   Vast niet, een pielemoosje rozenwater als jij begint al te hijgen van het tillen van je bakje koffie…

  4. Control

   “voor de jeugd die zich de moeite getroost in weer en wind hun standpunt kenbaar te maken.”

   Het zijn zeer opstandige kinderen die geen idee hebben waar ze het over hebben, kunnen niet overzien wat de consequenties zijn van hun roeptoeteren…daar zijn ze immers te jong voor

 13. Cesare

  Curling-kinderen noemen ze deze mensen in luizenmoeders. Slappelingen,

 14. Sharktyricon

  De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het een beetje triest is om te roepen dat je getraumatiseerd bent tijdens een demonstratie, als je stoer genoeg bent om te demonstreren moet je ook beseffen dat dat consequenties meebrengt en zolang je niet geweldadig bent neergeslagen oid moet je ook niet spreken over trauma’s. MAAR…… deze mensen hebben het recht om te demonstreren net als iedereen, dat andere het er niet mee eens zijn!? Vette pech!! Komt een demonstratie je niet uit of zit het je in de weg!? Dat is het doel van een demonstratie, het is een recht wat wij als mens in een vrij land mogen benutten en daar zullen sommigen het niet mee eens zijn maar dat is het onderscheid tussen een vrij land en een dictoriaal land

  1. Blitzkrieg

   Sharktyricon : Nederland een vrij land, dat meen je toch hopelijk niet. Alles wat tegen de mainstream ingaat wordt gedemoniseerd, vernedert en kapot gemaakt. Wilde je zeggen dat onze kinderen wordt geleerd en de ruimte wordt geboden vrije onafhankelijke denkers te zijn. Klimaatdrammers en KOZP hebben heel wat meer rechten als boeren en blokkeerfriezen. Vrijheid ten behoeve van het systeem, schijt aan de trias politica als het nodig is. Laten we het maar niet hebben over de Brexit of over het afschaffen van het referendum.

  2. Control

   Ooeeei wat politiek correct, ik voel hier iemand door het mandje vallen..

 15. van Urk

  Neem van mij aan dat deze demonstranten dit soort lichamelijke en vooral emotionele klachten veel eerder onder hun leden hebben. Het zijn van die zwakke figuren met een bepaalde stoornis die al gaan huilen als je een mug doodmept. Toen Gretha jaren geleden op school over het broeikaseffect hoorde, raakte zij zo in de war dat ze langzaam afgleed in een depressie. “Vragen naar de toekomst is vragen naar depressie” Renate Rubinstein 1929-1990

  1. Sharktyricon

   Goed, dat is van het soort huiskamer psychologie wat kant nog wal raakt. Dat er wat (wss veelal kinderen) klagen over “traumas” terwijl ze niet weten wat dat inhoud betekent niet dat al deze demonstranten zo zijn, maar eerder bleek hier al dat men er bijzonder goed in is alles over 1 kam te scheren

   1. van Urk

    Ik denk dat deze oproep geadresseerd is aan opruiende studenten en niet aan schoolkinderen. De politie treed heus niet hard op tegen een groepje basisschoolkinderen die vreedzaam demonstreren. Tenzij deze kinderen door demonstrerende volwassenen als schild worden gebuikt.

    1. Bosche draak

     Denk maar niet dat haaibaai daar op ingaat, die lult liever oeverloos door…

 16. Rutger

  > Met jullie en jullie stabiele geesten gaan we de oorlog om de klimaatverandering echt winnen, hoor!

  Hoi Tim, stoer verhaal, maar kan je ook een keer uitleggen hoe het dan wél moet?

  En waar vind ik die stabiele geesten die de klimaatverandering gaan winnen?

  1. van Urk

   Laat moedertje aarde en ons zonnestelsel zijn werk maar over het klimaat gaan doen. Wij moeten ons meer zorgen maken over milieuvervuiling. Plastic in de zee, afval op straat of giflozingen in rivieren en in ons afvalwater is onze taak om dat op te lossen.

 17. Agios

  uit: MSN.com

  “James Morrow, opinieredacteur van de Daily Telegraph zegt dat de petitie waarin wordt opgeroepen tot de verklaring van een klimaatsituatie is ondertekend door ‘klimaatcultisten’ die proberen ‘hun eigen socialistische idealen’ te promoten.

  De opmerkingen van de heer Morrow komen nadat bekend was geworden dat de 11.000 handtekeningen die in de media worden aangeprezen als bewijs dat er een noodgeval in het klimaat is, mogelijk zijn gekaapt door een paar fake-ondertekenaars – zoals ‘Mickey Mouse van de Mickey Mouse School of the Blind en zoölogie professor Araminta Aardvark van de universiteit van Neasden’.

  “Het is gewoon hilarisch dat al deze journalisten zo graag willen zeggen dat ’11, 000 wetenschappers hebben gezegd hebben dat om een noodsituatie in het klimaat gaat.
  ‘Ze zijn er gewoon mee doorgegaan en niemand heeft gedacht om het eens te checken, al waren het maar enkele tientallen om te zien om wat voor mensen het gaat, ‘aldus Morrow.

  Morrow verklaarde voorts dat het verzoekschrift ook opriep tot de vernietiging van het kapitalisme.

  “Er zijn veel mensen bereid om de nuttige idioten te zijn voor deze klimaatcultisten die hun eigen socialistische idealen nastreven, zelfs al blijen die na honderd jaar onwerkbaar.”

  P.S.:
  We weten dus uit welke hoek de idiotiewind waait

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.