LOL! Sylvana Simons dient motie in om koffiedik aan de paddenstoelen te voeren

Het wordt steeds een beetje maller met het BIJ1 van Sylvana Simons. Deze week gebruikte het Amsterdamse raadslid de jaarlijkse begrotingsbehandeling om in een motie een lans te breken voor paddenstoelen. Die moeten we steunen, aldus de voormalige TMF vj, door ze alle koffieprut te voeren die gemeenteambtenaren afstoten.

EIDTODSUcAI8J_4

Shoutout naar Wierd Duk, die deze gekkigheid ontdekt heeft. Terwijl Amsterdam namelijk gebukt gaat onder een criminaliteitsgolf, een daklozencrisis en een groep van rondtrekkende en brandschattende illegalen, is het hartverwarmend om te zien dat bepaalde raadsleden in de hoofdstad ook nog oog hebben voor de kleine man. En dan bedoel ik niet iemand met een laag inkomen, maar van die kleine mannetjes met lange witte baarden en een grote rode puntmuts.

Want als het aan Sylvana ligt, krijgen de huisjes van deze sprookjeskereltjes een flinke opknapbeurt. De gemeente Amsterdam telt namelijk een hoop ambtenaren, en die drinken een hoop koffie. En  zoals het de gemiddelde koffiedrinker betaamt, gooien ze hun afvalprut gewoon weg. Of beter nog: ze laten de koffiemachines dat helemaal en volautomatisch zelf doen. Handig!

Maar daar wordt binnenkort een stokje voor gestoken, aldus de BIJ1-diva. Burgemeester Halsema moet met haar hulpjes maar eens onderzoek doen naar de mogelijkheden “om de koffiedik van de gemeente Amsterdam niet langer weg te gooien, maar deze te laten hergebruiken als grondstof om paddenstoelen te kweken.” U hoort het: de gemeente heeft momenteel de handen al vol aan criminialiteitsbestrijding en de kraakasielzoekers, maar de lokale overheid kan heus wel even gaan bijbeunen als paddenstoelenkweker.

Want “circulaire voorloper!” Proest!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Veteraan

  Weer een bijdrage van Umfufu.
  Blijft een paaldanseres en witte mannen escort.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Hopelijk krijgt deze walgelijk reaguursel een ban voor deze opmerking

   1. Top

    Ach guttegut. Ga ramen zemen, lijpe Truus! En doe je kjopvod wat losser, je raaskalt.

    1. tailgunner

     Alsjeblieft. Dit leidt tot niets. Het zorgt er alleen maar voor dat jouw lijpe Truus blijft terugkomen en alle reacties onleesbaar worden. Dat begrijp je toch wel?

   2. cuoretx

    Ach voor die opmerkung bannen?? beledigt zijn is ook een keuze. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed en beledigd voelen ook, maar u wilt iemand censuren wat een eng naar gedachtegoed.

  2. Rechtsaf

   h**ps://nos.nl/artikel/2308379-honderd-demonstranten-bij-stadhuis-deventer-zwarte-piet-moet-zwart-blijven.html

   Zie het draagvlak wordt groter

 2. Blitzkrieg

  Wat is het toppunt van circulair denken? Sylvana Simons, zwam en koffiedik in één.

 3. Blokkeer-Fries

  Het wordt tijd dat die geestelijk gestoorde onderstekenares van die motie, de eer aan haar racistische, koffiedrap bruine, luie reet houdt, door dit land per ommegaande te verlaten en zich te vestigen bij haar broeders en zusters in donker Aapfrika.

  youtu.be/Fz9jGhCXCEE

  1. Mezzadra

   “bij haar broeders en zusters in donker Aapfrika.”

   Als je nog niet wist dat de Blokkeerfriezen racisten zijn wordt dan hier wel duidelijk.

   1. Kretoloog

    Sylvana vergelijken met apen vind ik ook een belediging voor die intelligente dieren.

   2. Bosche draak

    Mezza moet z’n morsig mondje houden, daar hij de ballen verstand van rascisme heeft.
    Volgens jouw debiele logica is een neger geen neger.

    En al is “aapfrika” een foei foei woord, jouw ranzige poging om dat te linken aan de blokkerfriezen die enkel schuldig zijn van een stel morsige herrieschoppers van hun kinderen weg te houden is wel zo laag bij de grond dat zelfs de regenwormen op je neer kijken.
    Of heeft kinderen lastig vallen je voorkeur?
    Want als ik zo de gemiddelde reactie op jouw gezuig lees….

    Ben maar blij dat jij je verbale drek digitaal kan mededelen want in een gemiddeld café hadden ze je al lang bij kop en kont gepakt en naar buiten ge-bonjourd.
    En meer voor je eigen veiligheid dan voor censuur want anders had je een afranseling te verwerken gekregen waar de honden geen brood van lusten..

    Terug onder je brug, miezerige trol!!

  2. Mezzadra

   Een duidelijker illustratie van dom rechts is niet te leveren, Blokkeer-Fries. Dank.

  3. Sans Rancune

   U bent slecht opgevoed door Jenny Douwes, dat is duidelijk.

 4. tailgunner

  We lachen er om en we ergeren ons er om, maar het is zorgwekkender dat er nog mensen bestaan die er voor zorgen dat deze blanke mannen gold digger in de gemeenteraad is gekomen met haar idiote ideeën.

  1. Blitzkrieg

   tailgunner : Ja, nee… dat is nu die inclusieve samenleving.

   1. tailgunner

    Ach ja! 🙂

    1. Blitzkrieg

     tailgunner : Zonder “gekheid?!”, het is inderdaad dieptriest en uiterst zorgwekkend.

  2. Mezzadra

   Ja, tailgunner, dat stemrecht voor iedereen is natuurlijk een groot probleem.

   🙂

 5. Pauline Kummer

  Weer heeft Sylvana een punt. Koffiedik is velerlei toepasbaar. In de tuinaarde bijv. tegen katten en het zorgt voor losse grond waar paddenstoelen goed gedijen…Dat is geen “proest” maar een feit. Gooi de koffiepads tussen de hortentia’s en rhodondendrons prima bemesting. Serieus.

  1. Anticmaster

   Sylvana heeft net zoveel een punt als jij met andere woorden nooit dus. Ga ergens anders heen met je linkse gezwam.

   1. Sans Rancune

    Wat is uw punt @Anticmaster? Beetje zeiken?

    1. Mycase

     je moet die snol niet voeren het is mezza en niemand anders

    2. Bosche draak

     Wat is jouw punt zwam rancune?
     Een beetje bijdehand doen?

  2. Rosasolis

   @Pauline K. en Beukman. Ik ben met jullie eens. Ik heb jarenlang met natuurlijke compost gewerkt, met fantastische resultaten. Als je genoeg ruimte in je tuin heb kan je compost zelf maken. Nog steeds maken vele boeren tuinders ook compost, die zij vaak helemaal gratis weg geven.

 6. Top

  Anorrexia, is een ernstige ziekte, maar ik heb nooit geweten, dat het je geest ook aan tast.

  1. Vanduinen

   Anorexia is met 1 r. Doelt u daarop, het vermogen om correct te spellen?

   1. Top

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

    “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
    And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”
    En over jou achterlijke vooringenomenheid. Jankert!

    1. Rosasolis

     @Top. Sommige rondhangende trollen op deze excellente nieuws site hebben niets beters te doen dan andere DDS abonnees te pesten…op welke manier dan ook. Wegens een politieke meningsverschil, of wat nog zieliger is, een taal of spelling fout. Waarschijnlijk zijn een aantal van deze wezens werkeloos, en verslaafd op iets heel ergs, zodat ze niet meer normaal kunnen functioneren of denken. Niet reageren; ze zijn het niet waard.

 7. Beukman

  Sympathiek van Simons. Dit illustreert ook een geleidelijke omslag in ons denken: we moeten anders omgaan met ons afval.
  Nóg beter zou het trouwens zijn als mensen gewoon minder koffie dronken op het werk. Beter voor het milieu én beter voor de mensen zelf.

 8. Trude Herr

  Lunchtijd, bruin broodje met belegen kaas en karnemelk. Sylvana: Top! Suc6

 9. Tguard

  Ik snap de reacties niet helemaal. Het is toch een goed idee?
  Het lijkt me alleen niet iets voor de raadsleden maar meer voor de catering om zich hiermee bezig te houden.

 10. BudaeJjigae

  Niks mis mee- het is gewoon een goede manier om ons afval te verwerken. Gewoon een leuk idee om verschillende productielijnen aan elkaar te koppelen. Dit mag trouwens wel vaker gebeuren.
  We produceren sowieso te veel afval, iets wat logisch is, je moet wel leven, maar een gedeelte heeft gewoon potentie als input voor de productie van andere producten. Het is gewoon zonde om deze potentie te laten liggen.

  En alsof alle andere zorgen van de gemeente zomaar aan de kant geschoven worden..

 11. Duckday

  Hoe ver is de Nederlandse politiek gezonken met zulke personen die een stad of een land moeten besturenen met zulke onzin verhalen komen
  En zij worden er ook nog dik voor betaald voor zulk onzin

 12. Rosasolis

  Dit is helemaal niet zo gek van Sylvana. Nog steeds maken vele tuinders compost van allerlei voedsel resten. Meestal van groente, fruit, brood, vele plantenresten,
  koffie en thee resten. Dit is een bekende oude techniek die vele arme dorpstuinders nog steeds gebruiken. Het is beter bemesting voor de grond,
  en aanzienlijk goedkoper dan kunstmest of koemest korrels. Het idee is dat wat je uit je moestuin haalt, moet je terug brengen, door natuurlijke compost.
  Ieder voorjaar komt er in onze regio krant een bericht voor alle tuinders, waar je gratis
  compost van de plaatselijke boeren kan krijgen. Dat deed ik jarenlang. Jammer dat het nu te zwaar werk voor mij is. Maar ik heb fantastische resultaten gekregen voor zowel mijn ouderwetse rozen, als mijn moestuin.

  1. Bosche draak

   Het is te verwachten dat iemand die zo fors betaalt wordt wel wat meer te melden heeft dan een huis tuin en keuken blaadje.

   Of is ze soms massaal gekozen door hoveniers en huisvrouwen die het niet meer zo goed wisten?

 13. Nye

  Binnenkort dient SS een voorstel in om ofwel de denksporten schaken en dammen voortaan met zwart te beginnen, ofwel de beide denksporten te verbieden vanwege discriminati!e; eeuwenlange achterstelling van de zwarte stukken.

  1. Juriaan

   Witte stukken vervangen voor zwarte?

  2. Franklin Ake

   Lang geleden heeft de moeder van Silvana haar verboden te denken. Houd ze zich nog steeds aan.

 14. Tman

  De domste kut van Nederland kan blijkbaar haar gore bek niet houden, steeds weer allerlei onzin spuien mbt thematiek waar niemand een lor om geeft!
  Het is een oud wijf dat moeite heeft met het verdwijnen van een jeugdig lichaam en bijbehorend libido.
  Wie wilt die teef in godsnaam nog neuken,een verloederd oud wijf met onwelriekende spatlappen inplaats van schaamlippen!

 15. Juriaan

  Ik haat bruine. Paddestoelen

 16. Joost mag het weten

  Ik weet van hobbyisten die op deze manier oesterzwammen kweken. Werkt hetzelfde als met kant en klaar geënte stammetjes. Als je Starbucks meekrijgt zou iemand er misschien een levensvatbaar bedrijfje mee kunnen starten. Waarom de landelijke politiek zich met zoiets bezig zou moeten houden? Geen flauw benul…

 17. Vrijedenkert

  Wilde ondanks nog wiskunde dekoloniseren en nu dus koffiedik aan paddestoelen voeren….

  Geen SS maar DD oftewel domme doos! Vraag mij nu echt af wanneer men haar wil laten opnemen bij een GGZ-instelling?

  1. Mezzadra

   Ik bepleit eerder psychiatrische zorg voor de oudere blanke mannen die bij elke oprisping van Sylvana subiet in een hysterische koliek schieten.

   1. Vrijedenkert

    Mezzadra,

    U wilt zichzelf dus met spoed laten opnemen?

   2. Rechtsaf

    Aldus dé Nedermoslim mezzadra die ipv jonge kinderen het nu over oudere mannen heeft

 18. Abn

  Plagiaat! Dit is de oerechte Rotterzwam, ophoepelen met die 020 rommel!

 19. Juriaan

  Dit noem ik bruin gezwam

 20. Franklin Ake

  Misschien is het werkelijk niet zo’n gek idee. Maar is hier een motie voor bedoeld? Loop gewoon even langs de kantinebaas en vraag of je die prut mag krijgen. Lijkt me niet dat je daar kostbare minuten van alle Amsterdamse raadsleden voor nodig hebt. Die kunnen zich beter druk maken over belangrijke zaken. Ik ga nu maar geen lijstje maken want dat wordt mijn reactie wel erg lang.

 21. Jynx

  Misschien kan ze er als zwarte ook tussen in gaan liggen en dan langzaam wegrotten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.