Losgeslagen Peter R. de Vries dreigt Veronica Inside-mannen te vermoorden na rel om beenruimte

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft tijdens een live-uitzending van Veronica Inside gedreigd om Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp van het leven te beroven. Genee wilde weten op wat voor vlucht de NPO-schnabbelaar nu precies zat voordat hij op Twitter in een tirade over beenruimte uitbarstte. Dat weigerde De Vries te onthullen, op straffe van moord.

Het is in Nederland inmiddels volkomen normaal dat je als bekende, of minder bekende, Nederlander op social media met de dood wordt bedreigt. Reacties in de trant van ‘je moet mij niet op straat tegenkomen’ of ‘je gaat er aan’ zijn aan de orde van de dag: en daar kan iedereen van Sylvana Simons tot en met Geert Wilders over meepraten.

Wilfred Genee mag nu aansluiten in die rij, maar niet vanwege anonieme haattokkies op social media. Nee, Genee wordt meteen door de A-garnituur met de dood bedreigd. Niemand minder dan Peter R. de Vries dreigde de Veronica-presenator een kopje kleiner te maken als hij op televisie zou onthullen waar de misdaadverslaggever precies van terugvloog toen hij die bizarre tweet over te weinig beenruimte de wereld in slingerde:

“Van der Gijp: “Hij vloog twee uur? Als je een klein stukkie niet lekker kan zitten, wat maakt dat nou uit? Hij is toch niet naar Curacao gevlogen of wel? Kom op man, laat gaan, waar maak je je druk om?

Op de vraag waar De Vries heen ging, antwoordde hij in een berichtje aan Genee: “Dat is geheim. Als ik je dat vertel, moet ik je daarna dood maken.”

Enorm fijne vent dus weer, die Peter. Van misdaadverslaggever naar ordinaire dreigcrimineel: het kan verkeren!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Nico-Levering

  Die de Vries is altijd al een arrogante kwal geweest.

 2. Kretoloog

  Grapje van Peter R. Een macaber grapje, dat wel. Maar een doodsbedreiging? Wel nee, niet zo gevoelig doen. De mensen moeten wat meer weerbaar worden, zei collega VI-er Johan Derksen al eens.

  1. Egy

   Lijkt wel een duitser. En je weet duitsers maken geen grappen.

  2. Buzz68

   Op zich heb je gelijk, maar met de maat waarop je over anderen oordeelt, zou je toch ook zelf beoordeeld mogen worden?
   Peter is gewoon een weinig respectabel mens met meer lucht dan inhoud.

 3. Mezzadra

  Doodsbedreiging?

  Beetje vergezocht.

  1. Anticmaster

   Weet je wat ook vergezocht is aandoenlijke mezz? Jouw gezond verstand want dat heb je namelijk niet.

  2. Henkdetenk

   @huist#rrel als je zegt beetje vergezocht, moet ik je dood maken.

 4. Joop Klepzeikert

  In een normaal land worden debielen als Peturrr Errr in een gesticht opgesloten en behandeld voor hun wanen. Alleen in Nederland kunnen en mogen dat soort totaaldebielen vrij rondlopen en hun bagger over iedereen uitstorten.
  Zonder behandeling worden zulke ook steeds zieker. Zien we met de linkse trollen hier op DDS ook.

  1. Joop van Leeuwarden

   In een normaal land hadden ze mensen als jou samen met het nageboorte weg gegooid. Achterlijk gewauwel, get a life

 5. Bolland

  Geen fan van Peter, maar dit is belachelijk gewoon een geintje kom op zeg,dit artikel slaat helemaal nergens op

 6. EnDanDit

  Petuuuurr is een gekkie. Waant zich als een soort geheim agent. Leuk materiaal voor de psychiater.

 7. RS

  Dan is die doodskist van Yesse dus ook een grapje.? Man, man……….wat heeft die Pjotter toch korte lontjes.

 8. Ploppert

  Peter heeft afgezien van extra betaling, had namelijk geen zin, zijn lange tenen kregen nog steeds niet voldoende ruimte.
  Ik hoop dat Peter Roeptoeter de V. niet meer gaat vliegen.
  Je zal maar naast deze galbak moeten zitten.

  En Oh ja, hoeveel stoelen/ruimte heeft zijn EGO nodig eigenlijk ?

 9. ReneR

  Hoewel ik vind dat Peter R de Vries een enorme flapdrol is, trek je dit hele verhaal wel volledig uit zijn verband Tim. Dit is geen goede journalistiek. Volgende keer beter…

 10. Joop van Leeuwarden

  Hier maak je je als journalist volkomen belachelijk mee en onbetrouwbaar. Als je het gezien had, had je gezien dat dit een grapje was. Dit slaat helemaal nergens op.

 11. Vraagtekentje

  Peter wie??? NEXT

 12. Juriaan

  Als de neus vrij komt is het zowiezo over met petertje

 13. Nep

  Wat een belachelijk bericht. Alles uit zijn verband gerukt. Is dit serieuze journalistiek?

  1. Mezzadra

   Nee.

   1. Ron

    Zit je weer te reageren vanaf meerdere nicks?

 14. Julian

  Zoals zo vaak een kop die totaal niet klopt met de inhoud of met wat er echt gezegd is…
  Misselijkmakend echt waar. Als totale Peter R hater vind ik dit stuk buiten proporties…
  Een grap wordt hier totaal verdraaid.. Dat is pas eng!

 15. KingRich

  I could tell you, but then i’d have to kill you, een filmquote vertaald meer is het niet.
  Los daarvan, de vries is wel echt een sukkel, en derksen een klagende teringleier.

 16. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Terzijde : in het verleden -jaren 80, lang geleden- in de tijd van de horizontale programmering. Was voor mij het hoogtepunt de vrijdag. De uitzenddag van Radio Veronica. Na de avondspits was het 3 uur lang genieten van het Helaas helaas legendarische radio programma Curry & Van Inkel. Vast radio onderdeel was de Iri top 10. De meest irritante BN’ers. De nummer 1 was altijd -volledig terecht overigens- Paul de Leeuw. Als het programma vandaag de dag nog werd uitgezonden dan stond steevast Peter R de Vries op nummer 1 in de Iri top 10 en misschien wel voor jaren : werkelijk over het minste of geringste had hij wel weer wat te seiken. Echter met dit laatste heeft hij wel een punt. In het verleden hadden we meer beenruimte in vliegtuigen, maar door het intensief vullen van vliegtuigen -zoveel mogelijk passagiers- is de beenruimte in de loop der jaren afgenomen -precies- het is weer een ordinaire geld kwestie. Ik weet echter niet de gemiddelde lengte voor wie de vliegtuigen tegenwoordig geschikt is, maar in elk geval niet voor mensen langer dan 1,80 meter. Zelf ben ik 1,98 meter en vliegen is voor mij verre van ideaal, was ook blij dat de vluchten in het verleden niet zo lang duurde. Dus ik kan mij er wel wat van voorstellen de frustratie van Peter R de Vries. Hetzelfde geld voor auto’s : de meeste auto’s zijn gemaakt voor mensen met een gemiddelde lengte van -schrik niet- 1,72 meter. Terwijl notabene de Nederlanders het langste volk is van de wereld, motoren idem dito. Mensen met lengte zijn altijd duurder uit, ik vindt ook dat er voor lange mensen te weinig rekening wordt gehouden. en de term ‘dan moet ik je dood maken’ typisch Peter, ook hij is iemand die zijn meningen en standpunten graag door laat schemeren door de O zo gehate social media. De heren van Veronica inside zullen dat echt niet serieus opvatten.

 17. pakwatjepakkenkan

  dus hij kan niet vertellen waar hij heen vliegt anders mot ie genee laten slapen maar hij kan wel voor ik weet niet hoeveel volgers openbaar verkondigen dat hij in een vliegtuig zit en dan ook nog eens in een vliegtuig waar meneer z’n beentjes niet kan strekken.

  volgen jullie het nog ?

  wat die gast allemaal aan het doen is ik weet maar hij doet er alles aan om in de picture te komen… ik mot hem niet. verwaande kwast.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.