Mafklapper alert! Sylvana Simons slaat op tilt omdat RTL Z-journalist praat over ‘zwarte cijfers’

snapshot
Foto: Sylvana Simons. Bron: Screenshot VPRO / YouTube.

“Niveautje hoor!” Sylvana Simons (BIJ1) is het er niet mee eens dat een journalist van RTL Z het heeft over “zwarte cijfers” als het falen van de Amsterdamse vuilverwerker AEB ter sprake komt. Dit is de “journalistiek in Nederland,” foetert het hoofdstedelijke raadslid op haar Facebook-pagina.

Het lijkt er op dat Sylvana Simons weer is uitgekeken op haar nieuwe hobby SM, en weer terug is bij het verongelijkt klagen over hoe de gevestigde orde haar zogenaamd dwarsboomt bij iedere gelegenheid die ze daarvoor krijgen. Zelfs economen worden aangevallen door de immer boze volksvertegenwoordiger uit Amsterdam. Ditmaal is het niet Johan Derksen die zich tegenover Sylvana vindt, maar RTL Z-journalist Erik Rezelman.

In een bericht op Twitter dat ging over de misère voor de mislukte gemeentelijke vuilverwerker AEB (waarvoor Sylvana ook politieke verantwoordelijkheid draagt middels haar stemgedrag) wordt gewag gemaakt van het economische onbenul van haarzelf en haar partij. AEB zit diep in de financiële problemen, maar volgens BIJ1 is er over twee maanden toch een winst van honderden miljoenen euro’s te noteren. Dat vindt RTL Z opmerkelijk, en schrijft over een “miraculeuze wederopstanding.” Let op wat er vervolgens gebeurt. Een social media-opstootje in drie akten:

72326503_2117938521640487_1713113311635046400_n

71853368_2117938518307154_1191664347294728192_n

sylvana zwarte cijfers

Humor, hè. Het blijft een bijzonder lastig fenomeen voor beroepsgekwetst links. Maar geen nood, want misschien kan Sylvana ook meedraaien in de regeneratieve cultuurtherapie van Extinction Rebellion om dit nieuwste trauma snel te verwerken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

65 reacties

 1.   

  Dat die bruine pleeborstel niet snugger is wisten we al, maar ze bewijst elke keer weer dat het dus nog erger is dan we al dachten. Wat een koekwaus joh.

 2.   

  Schilder je huis niet wit, anders krijg je het met Sylvana aan de stok’.

  1.   

   monach : Blanke lak mag zeker ook niet?

  2.   

   Vermoeiend Simons, al weer een vals verwijt. “Je mag in Nederland dus niet zeggen dat er racistische blanke Nederlanders zijn”. Natuurlijk zijn die er alleen het zijn er bar weinig. Ik kom ze niet tegen. Heel veel Nederlanders zijn niet racistisch. Ook zijn ze niet racistisch geworden omdat jij dingen zegt die ze absurd vinden. Misschien vinden ze jou uitlatingen absurd, en misschien vinden ze daarmee jou absurd maar ze gaan dit niet verbinden aan mensen die misschien dezelfde huidskleur hebben als jou, of niet blank zijn. Het probleem in de zwarte pieten discussie is niet de kleur, maar het framen naar een racisme verwijt. Bovendien gelooft niemand dat jij een overgeërfd trauma hebt van de slavernij, want wij hebben zelf ook geen overgeërfd trauma van Vikingen, Napoleon, de Spanjaarden etc. En wij voelen ons niet verantwoordelijk voor de fouten die het verleden gemaakt zijn omdat wij vandaag een maatschappij hebben die in hoge mate niet racistisch is. Bovendien verwijten Vikingen, Fransen tot de Duitsers niet dat in de geschiedenis een land, een volk collectief ontspoorde. Wij pruimen het framen van Zwarte Piet naar een racisme symbool niet omdat het een vals verwijt is. Wij willen niet vals beschuldigd worden van racisme en wij willen ook niet vals beschuldigd worden dat je een racist niet zou mogen benoemen als racist. Dat mag zeker wel. Dat deze verwijten van jou aan de Nederlandse samenleving zulke sterke reacties op roepen op straat hoeft voor mij niet, maar kruip niet in de slachtofferrol. Bottom line raak je de Nederlander hard met je valse verwijten. Dankzij een film wordt je misschien hoog geheven op het slachtoffer podium. Het is vervelend voor je maar nog steeds maakt dat je valse verwijten niet acceptabel.
   De historicus William Hay schreef over fascisten: ’Ze presenteerden het nationaalsocialisme zorgvuldig als een poging de schade van de moderniteit te herstellen met een meer communautaire en rechtvaardige samenleving, bevolkt door mensen vrij van vervreemding.’ Het is een beschrijving die past op elke utopist.

 3.   

  Sylvana heeft het niveautje van de aarsmade @meriadoc watcher heinz Julian ass eu “de hamburgerflipper” cock… Etc
  Jammer voor mij hoeft het niet, hooguit 1x per jaar over deze bruine kapstok een artikel is genoeg.

 4.   

  Weet iemand waarom Sylvana nooit witte kleding draagt?

  1.   

   Om dat ze dat racisme vind. Daarom neemt ze haar medicijnen ook nooit in. Die zijn ook wit en werken ook nog.

  2.   

   Ik denk, dan schijn je kunnen zien dat ze afgeeft, niet alleen vocaal.

 5.   

  Trek dat mokkel aub een dwangbuis aan en berg haar op.
  Beter voor iedereen.

  1.   

   Goed plan

  2.   

   @Piet Patat: Maar dan AUB geen witte dwangbuis. Anders heeft het daar weer wat over te zeiken.

 6.   

  De meeste reaguurders zijn een beetje Silvana moe.

  Een topic over het nieuwe theaterstuk van Muiswinkel wordt vast een succes ..

  1.   

   Wel grappig om te lezen, dat, ondanks jij nog niet een stuiver bezit om aan je reet te krabben, je het in de meeste gevallen, opneemt voor je onderdrukker en oplichter van alles waar het woord fatsoen van toepassing is. Wordt ook wel (zal ik ook eens duur doen) Stockholm syndroom genoemd. Zoek hulp! Flapdrol!

   1.   

    Ha @Top, de man met de meeste nick’s op DDS.

    Weet je nog @An Dijvie, op het Spitsforum was je soms onuitstaanbaar en kreeg je met regelmaat een schorsing van een paar dagen.

    1.   

     Nee hoor, klootviool, ik heb maar een nick. Meer namen heb ik niet nodig, om je op de plaats te zetten waar je hoort.

     1.   

      @Top: Het is Watcher en zijn 10+ aliassen die jou verdenkt van wat hij steeds doet. Beter gewoon gaan negeren die trollenfabriek. Zolang hij aandacht krijgt blijft hij trollen.

   2.   

    Joop Klepzeikert, Ik heb meer intelligentie, tussen mijn tenen, dat die klootviool, in zijn gehele familie. Weer zo´n enrendabele, die u moet ondersteunen elke maand. Ik woon niet meer in NL. Ik heb genoeg betaald en weinig voor terug gekregen.

    1.   

     voor de taalnazi´s Dat moet dan zijn.

    2.   

     @Top: Ik hoef gelukkig ook niet meer mee te betalen aan de oetkeringen en soepsidies van dat onrendabele linkse krakersvolk als Watcher en zijn 10+ aliassen. Ben alweer ruim 11 maanden weg uit de extreem socialistische helstaat Nederland, waar ik helaas ook weer veel te lang geleefd en betaald heb. Werkelijk nog geen seconde spijt van gehad. Houdt nu veel meer geld over, leef veel goedkoper en heb geen last van moslimtuig in deze stad met ruim 8 miljoen inwoners.

     1.   

      Ik groet u dan ook, met de hoogste achting. Ik kom met regelmaat terug, voor familie, naar mijn geboortestad en gruwel ervan. Wat is Rotterdam een stinkstad geworden. Je zou er niet meer, dood gevonden willen worden. Vooral Zuid is een gruwel.

     2.   

      U komt niet uit Rotterdam. Een Rotterdammer zegt “op Zuid”

     3.   

      “Houd nu meer geld over” Geld is ook niet alles. Verstand kun je er niet voor kopen!

     4.   

      Nederland is een hellhole. Dat besef je echt goed als je er niet meer woont.

     5.   

      Dit is een leugen: Nederland is een prima land met een goede infrastructuur, een overwegend goede leefomgeving en gezonde overheidsfinanciën. Nederlanders hebben zich daarvoor ook ingespannen.

      Een blik op de lijsten is genoeg om de welvarendheid van Nederland te zien.

     6.   

      Ik woon nu ook al een jaar in Portugal, lekker rustig. Helaas ook hier een socialistische regering, gelukkig gaat hier alles wat trager.

     7.   

      Het kan de geëmigreerden worst wezen welke vlag zij ophangen, maar roepen tegelijkertijd dat er nooit een Verenigde Staten van Europa mag ontstaan, omdat Nederland daarmee zou worden opgeslokt in één Europa.

      Logisch.

  2.   

   De meeste reaguurders zijn een beetje @watcher moe.
   Een topic over de successen van Trump zal het hier goed doen op dds.

   1.   

    Vooral de terugtrekking is een succes.

    Kijk eens op GeenStijl, prachtige cartoon.

   2.   

    @Henkdetenk: Een beetje? Heel erg zul je bedoelen. Die trol met 10+ aliassen is onderhand vervelend genoeg geweest.

  3.   

   ALLE reageerders, op Watcher en zijn 10+ aliassen na, zijn héél erg Watcher en zijn 10+ aliassen moe. Ga je GGZ begeleider nou maar trollen. Normale mensen moeten jou niet. Ziekelijk hoopje uitwerpsel.

 7.   

  Ik heb nog een boek voor je de NEGERHUT van oom tom en dat is pas humor silvana!!

  1.   

   Leuk boek!

  2.   

   Als u het boek weggeeft wel de naam van Sylvana goed spellen. Voor Sylvana van Sando

 8.   

  Misschien kan ze daar een kijkje nemen,en zien hoe efficiënt die verbrandings ovens wel zijn.
  Wel voorzichtig zijn Sylvana anders sodemieter je er misschien wel in.

 9.   

  Was van plan een zwarte auto te kopen,mag dat wel van tante Syl?

  1.   

   Ik heb een hele mooie witte auto gekocht.
   Op een één of andere manier voelt dit toch een stuk fijner.
   Niets mis mee hoor zo’n wit kleurtje.

 10.   

  Marklapper alert, journalist schrijft weer eens een stukkie over iemand die je geen podium moet geven.

 11.   

  K*dt spellingcorrectie, hoewel?!

  1.   

   Een Marklapper is toch de overtreffende trap van mafklapper?

   1.   

    Ja, zoals je hem zie grimassen met z’n gekregen medaille.

    1.   

     Een kinderhand is snel gevuld. Marxje is zijn kindertijd nooit te boven gekomen en zal dat ook nooit komen. De man is debieler dan de gemiddelde linkse trol hier op DDS.

   2.   

    Of dreigen van geweld richting mar?
    Zo erg is die toch ook weer niet?

 12.   

  Als blanke zijnde heb ik ook ( gelukkig) zwarte cijfers op mijn rekening.

  1.   

   ko vadis : Cijfers impliceert meervoud, laat Rutte het maar niet horen.

 13.   

  Rutte heeft genoeg aan zijn batik shirt, @ Blitzkrieg.

 14.   

  Heeft s’lands eigen debiele rol dakleer weer een oprisping? Hormonaal onbalansje?

  Dwangbuis en balgagg en enkeltje Paramaribo.

 15.   

  heeft ze wel eens “zwart”geld gekregen voor een of ander schnabbeltje ?

  1.   

   @RS
   Mmmmhhhh, ik denk op de momenten dat ze rood stond ;).

 16.   

  Ik denk dat deze negerin gewoon in haar lege achterhoofd bekokstoofd ,dat ze deze onzin moet blijven verzinnen om maar op die plek te mogen blijven zitten alwaar ze nu zit om riant te blijven leven over de ruggen van de echt werkende burgers.

  Daarom is het godgeklaagd dat die Bij1 maar ook dat criminele DENK gewoon niets in de weg gelegd word c.q. er niet uit gebonjourd word.

 17.   

  Weet je waarom Sylvana nooit op een zebrapad oversteekt?

  Antw: omdat ze die witte strepen racistisch vindt.

  1.   

   Dan maar de zwarte strepen vertrappen?

 18.   

  Umfufu go home.

 19.   

  Zwarte mensen zijn dus ook racistisch. Volgens de super- intelligente Professor Hooggeleerde SS.
  Zou ze echt een tekort aan bananen hebben?

  1.   

   Mensen???

 20.   

  Mochten er in ons land kleurlingen zijn die dit hersendode wijf ook maar iets van steun betuigen dan zijn zij net zo hersendood.

  Stem FvD/PVV.

  1.   

   Ben ik blij dat ik niet “gekleurd” ben, dan kan ik rustig haar mijn steun betuigen.

   1.   

    @fiotiori u is niet gekleurd maar wel kompleet de weg kwijt met uw deug propaganda.

   2.   

    Niet gekleurd?
    Maar dan wel ernstig gestoord.

 21.   

  Als je klaagt dat er in de financiële wereld wordt gesproken over rode dan wel zwarte cijfers ben je echt knettergek.
  Nog gekker is dat men zoveel aandacht aan dit stuk onbenul genaamd Sylvana Simons besteedt.

 22.   

  Zo maak ik ernstig bezwaar dat deze negerin kakt op een witte pot. Dat is je reinste discriminatie en zeer racistisch.

 23.   

  Dat zwartjoekel, de uitdrukking zelf zegt het al, is zelf gitzwart. Het lijkt er op dat ze daar een probleem mee heeft, waarschijnlijk was ze liever groen geweest, dan komt ze nog van Mars. Nu komt ze uit Utopia, een denkbeeldige wereld waar mensen?, rare ideeën hebben.

  1.   

   Nog effe, eigenlijk is dat wijf, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, een groot voorstander van Planet of the Apes, haar bloedeigen familie!

 24.   

  Ik heb echt even speciaal een account aangemaakt om te zeggen.. tering man! Ik weet dat Sylvana Simons fokking zielig is, maar die Tim Engelbart (rare naam trouwens) focust zich bijna alleen op haar en zou haast werkloos zijn op het moment dat Sylvana niks meer twittert. Slechte journalistiek hoor. Je vraagt je nu vast af waarom ik de artikelen lees.. doe ik niet!! Ik krijg telkens meldingen op mn telefoon! Zo.. en nu eens kijken of ik mn account kan verwijderen. Fokking piece of crap van een krant.

  Ps. Fuk rechts en fuk links

 25.   

  Ik ging vroeger vaak met buitenlanden om. Ook met negers wat toen nog aardige mensen waren, die op voet van gelijkheid met anderen omgingen. Wat is er gebeurd dat sommige negers onder hen zo,n enorm minderwaardigheids-complex hebben opgelopen.
  Dit heb je met Maleiers, Hindoes, Eskimo,s of Chinezen niet.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!