Nachtmerriescenario: terroristenschool Haga Lyceum blijft straks gewoon open, met financiering uit Qatar

In een nieuwe video die PVV-Kamerlid Harm Beertema maakte voor de onafhankelijke parlementaire journalist Ernst Lissauer legt de politicus uit hoe het afpakken van de staatsfinanciering van de salafistische middelbare school Cornelius Haga uiteindelijk een pyrrhusoverwinning is. Ze gaan dan gewoon door met oliegeld uit het Midden-Oosten, en de Nederlandse onderwijsinspectie staat dan buitenspel.

Vandaag kwam dan eindelijk het langverwachte besluit: minister Slob stopt de financiering van het Amsterdamse terreurcollege Cornelius Haga, omdat ze niet op tijd de huidige, incompetente, bestuurders hebben vervangen door lui die wél deugen. 1 december valt het doek voor overheidspoen die de school waar Arnoud van Doorn vrijwilliger is.

Maar let wel: de geldkraan dichtdraaien is niet hetzelfde als gesloten worden. Want als het Cornelius Haga straks wél islamistische geldbronnen uit het Midden-Oosten weet aan te boren, kan de onderwijsinstelling gewoon doorgaan met hun benedenmaatse onderwijs en hun jihadistische indoctrinatie. Bijkomend nadeel: de Onderwijsinspectie heeft in het particuliere onderwijs niet zoveel te zeggen.

In gesprek met parlementair verslaggever Ernst Lissauer vreest PVV-onderwijswoordvoerder Harm Beertema echter het ergste. Hij vreest dat Cornelius Haga straks gewoon doorgaat met cash uit Qatar:

“Of de school daadwerkelijk sluit ik heb zo mijn twijfels over. Ik ben bang dat de financiering dan uit andere bronnen komt en dat zal dat zullen ongetwijfeld volop staten zijn in het Midden-Oosten die miljoenen beschikbaar hebben om dit soort verschrikkelijke islamitisch onderwijs in West-Europa op te tuigen. Dan kunnen wij daar volgens de huidige wetgeving en volgens de huidige jurisdictie die de inspectie op dit moment heeft heel weinig aan doen.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Gerlos

  De enige optie is om deze haat islamitische scholen te sluiten, en liefst zo spoedig mogelijk.

 2. Jumping

  Prachtig toch, het bewijs is iedere dag, zonder noemenswaardige inspanning te verkrijgen.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  De Moslims maken zelf wel uit, wat zij doen en laten.
  De Nederlandse wetten, lappen zij aan hun slippertjes.

  De Linkse wegkijkclub, zich noemende Rutte 3, staat er met een bek ZONDER tanden, bij te kijken.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Nep

   Jumping heb je al meerdere keren gevraagd. Waarom blijf je dan in Nederland?

 3. merlot

  “Dan kunnen wij daar volgens de huidige wetgeving en volgens de huidige jurisdictie die de inspectie op dit moment heeft heel weinig aan doen.”

  Daar moet dan als de sodemieter nieuwe wetgeving voor komen.

  1. Jumping

   @merlot.

   Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

   Links heeft alles wat Nederland, een mooie plek maakte om te leven, verpatst aan de duivel in de vorm van de EU.

   De Linkse theedrink cultuur en de Linkse demonisering, zijn in staat gebleken, om van dit Nederland is een keiverrot land te maken.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Deze Rutte gelooft zelfs, in een vierkante cirkel.

   Stop met de EU in deze vorm.

   NEXIT.

 4. Rechtsaf

  Daar kijken alleen de islamknuffelaars van op, oh ja en Rutte en co

 5. Rechtsaf

  KIJK HET MARRAKECH AKKOORD KOMT TOT BLOEI

  h**ps://nos.nl/artikel/2306574-syriegangers-dagen-de-staat-om-af-te-dwingen-dat-ze-worden-opgehaald.html

  1. Blokkeer-Fries

   Dank u wel Marrakech-akkoord, graag als mijn familie nareist uitsluitend halal-voedsel serveren. Beenruimte was ook niet je van het maar in de business class wel. Ook daar graag rekening mee houden. O ja, wanneer krijg ik mijn AirMiles?

   twitter .com/robert_bor/status/1184840458301825024

 6. Joop Klepzeikert

  Enkel de geldkraan dicht draaien heeft inderdaad geen enkele zin. Zo’n terroristen nest behoort gesloten te worden en de bestuurders en leraren verboden worden ooit nog iets in het onderwijs te mogen doen.

 7. Agios

  Als het onderwijs er zo onder de maat is, dan hebben de ‘afgestudeerden’ geen kans op een baan bij een Nederlands ondernemer. Ze komen dus terecht bij medelanders. Het gevolg? Een verder toename van een parallele wereld. Alles het resultaat van deug-Nederland waar men bang is om maatregelen te nemen. Ik word niet moe het te zeggen: het is allemaal te wijten aan links, links, links. How dare they!

 8. Michael M

  Salafisten willen 1 ding, weg met alles behalve hun eigen geloofsideologie. Best gevaarlijk. Dat keert zich tegen alles wat democratisch is en achterlijk kaaslandje laat dit gewoon gebeuren. Heel gevaarlijk.

 9. ikweetwatikwil

  Het is te verwachten dat dan het geld uit moslimlanden komt. Die laten zich geen kans ontnemen om haat tegen ongelovigen te verspreiden. Ze weten dat de Nederlandse regering een slappe hap is. Beertema ziet het goed.

  1. Vanduinen

   De een na de andere handelsdelegatie reist af naar de Moslim landen. Tourisme naar Saoudi Arabië is in ontwikkeling.

 10. JFU

  Oplossing: De wet aanpassen om dit soort ‘onderwijs’ te verbieden strafbaar te stellen.
  Bij overtreding oppakken, en het gebouw per direct afbreken. Maar..daar is daadkracht en moed voor nodig, en die wordt alleen maar getoond bij de boeren die voor hun bestaan opkomen. Het leger werd direct gemobiliseerd. Dan kan het dus wel.

 11. Duckday

  Slob moet gewoon opstappen met dat soft beleid School gewoon sluiten Of blijven we de andere kant opkijken Ik denk die gasten maken de dienst uit en de politiek doet alles wat zei willen
  Wat heeft de EU en Euro nu bijgedragen aan werkgelegenheid voorspoed voor de gewone man vrouw in Nederland wat zijn we er op vooruitgegaan
  STEM PVV of Fvd deze partijen komen op voor nederland maar worden zwart gemaakt door de kliek wegkijkers

 12. Heras

  Dat was te voorzien. Maar niet meer op kosten van de nederlandse samenleving.
  Volgens mij kun je de tent gewoon sluiten, omdat de leer dat onderwezen wordt, een bedreiging vormt voor de democratie.
  Verder moet er een wet komen om de buitenlandse geldstromen te blokkeren. Tenminste; als de ontvanger, onze democratie kan ondermijnen.

  Eigenlijk vind ik ook dat de situatie weer te wijten is aan de slappe regering. eerdere waarschuwingen hebben ze moedwillig genegeerd, omdat ingrijpen te vermoeiend is. Nu zit nederland weer met de shit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.