Ontmaskerd! “Ideologisch” Extinction Rebellion betaalt demonstranten om te komen rellen

De zogenaamd ideologisch bevlogen lui van Extinction Rebellion blijken toch niet helemaal gratis de boel te komen verstoren en het verkeer te ontregelen. Een groot deel krijgt gewoon handje contantje wat euro’s in de baggy broekzakken gestoken. Een “onkostenvergoeding,” zo noemt de radicale klimaatclub het zelf.

Het blijkt dus toch niet geheel en alleen het nobele ideaal om de wereld te redden te zijn dat de demonstranten van Extinction Rebellion op de been brengt om het openbare leven in diverse hoofdsteden te ontregelen en te bemoeilijken. Het is, alhoewel bescheiden nog, ook gewoon een verdienmodel voor de vele “heldhaftigen” die zich op hun vrije dag laten inrekenen door de politie. Ze krijgen betaald, met name doordat de Britse band Radiohead een grote donatie heeft gedaan. En daar kunnen vele crusties dan weer een heerlijke veganistische avocadosandwich van kopen:

“Klimaatactivistengroep Extinction Rebellion, die afgelopen week meerdere acties heeft opgezet in Amsterdam, betaalt een deel van de demonstranten een onkostenvergoeding van 170 euro per maand. Dit bevestigt Extinction Rebellion-woordvoerder Egbert Born aan De Telegraaf.

Het geld wordt vanuit de Engelse tak van Extinction Rebellion verspreid over verschillende landen en wordt opgehaald via crowdfunding. De Britse band Radiohead heeft een donatie gedaan van 250.000 pond (ongeveer 287.000 euro).”

Zo zie je maar weer: de aarde redden is belangrijk, maar uiteindelijk is de eigen portemonnee tóch nog net een stukje belangrijker. Zelfs voor krakerstypes en jeugdige versies van Wijnand Duyvendak.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Willemm

  Het feit dat ze er een klein beetje voor betaald krijgen betekent toch niet dat ze niet achter de boodschap staan? Ik zie niet hoe dit op wat voor manier dan ook hypocriet is.

  1. Henkdetenk

   @huistr#l Willem… Als je 14 bent is het veel geld…
   En juist de stadse mensjes zijn van die groene stakkers, dus komen niet van heinde en ver, maar gewoon met de fiets.

  2. Bart

   De meeste van die lui zijn te dom om te weten waar ze echt voor staan.
   Of om door te hebben wat het zou betekenen als wat zijn eisen daadwerkelijk zou worden uitgevoerd.

   Even voor de beeldvorming, als je wereldwijd van alle fossiele energie af wil en dat in 2050 gerealiseerd wilt hebben dan zal er van nu af per dag een kerncentrale gebouwd moeten worden of moeten er per dag 1200 windmolens gebouwd worden.

   Die hypocriete lui hebben totaal geen benul van waar ze het over hebben en hoe groot de impact van wel of geen fossiele energie op ons leven heeft.

  3. Tguard

   @willem hahahaha ja joh kom op man.
   Even serieus hahahahaha hou op dit trek ik echt niet hahahahahah wat een stel losers

  4. forestfriend

   Deze organisatie is zo snel en vakkundig opgezet, dat dit niet normaal is voor een NGO organisatie. Je moet eens naar Pow kijken. Ze hebben zelfs persmedewerkers, zodat Pow niet in contact kan komen met de demonstranten.

   Die organisatie stinkt en het zou mij niet verbazen als lieden als Soros ze financieren.

  5. Mieremet

   Mezza,
   Willem. Het is hypocriet dat ze geld krijgen van Soros, niks crowd funding. Laat ze werken voor de kost de luie flikkers.

 2. Watcher

  Geruchten.

  LTO vergoedt de rode diesel, de deur, boetes en hekken.

  1. Rechtsaf

   tuurlijk, watcher loopt hier de misbaksel uit te hangen, we zijn het inmiddels gewend, watcher is overigens altijd snel uitgel*lt..

   1. Rechtsaf

    Ik ben uiteraard voorstander van meer verdedigingsmiddelen in de vorm van p*perspr*y, str**mstoot, knup pel en natuurlijk r*bberen k***ls etc etc,

 3. Nep

  Niet meer dan redelijk. Als besteedde dure treinkaartjes moet kopen raak je snel door je geld.

  1. Mieremet

   Nep, Mezza, Watcher, Anne Schilleboer. Etc, schei uit met je geze*k.

  2. Mieremet

   Nep, alsook Mezza.

 4. Henkdetenk

  Daarom veel jongeren die 170 euro lokt wel als je 14 bent ofzo, dan is dat een grote vracht geld.
  Links erts zijn vies smerig volk over het algemeen teren op de hardwerkende, handje ophouden en dan ook nog het willen bepalen van van alles en nog wat.

  The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.
  Margaret thatcher

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Als ze maar komen. Het maakt me niks uit dat ze daarvoor betaald worden

  1. Henkdetenk

   @ass behoort ook tot domme onnozele nep groentjes (maar dat weten velen al ruim 10 jaar)
   Geen enkel verstand maar veel blabla zonder enige feiten kennis.

 6. FCKDopper

  Over 30 a 40 jaar schamen deze onnozelen zich voor hun hedendaagse gedrag

 7. Piet51

  Zoals ik elders op DDS al aangaf is het helaas nodig soms artikelen aan te vullen of aan te passen. Zo ook nu. Niet alle XR-demonstranten krijgen een vergoeding. Het verbaasde me al en navraag leerde me, dat er in ieder geval fanatieke demonstranten waren die niets hadden gekregen. Maar nu blijkt, zie Volkskrant van vandaag, dat slechts een heel klein groepje een vergoeding krijgt van € 170. Die mensen hebben veel tijd in de organisatie van de acties gestoken (dat is dus niet alleen die ene demonstratiedag), zijn inkomsten mislopen (het zijn lang niet allemaal studenten of uitkeringtrekkers), hebben opdrachten gemist of moesten vrij nemen van hun werk. Zij ondertekenen daarvoor een vrijwilligerscontract met Extinction Rebellion, dat tot nu toe door vier mensen is ondertekend, volgens Extinction Rebellion zelf.

  1. Seneca

   @pietje
   weer lekker recht l*llen wat krom is? geld dat stom is, maakt recht wat krom is en daar behoor jij ook toe met je ‘navragen’. het zou mij niets verbazen als jij ook je handje bij die klimaat idioten ophoudt.

   1. Piet51

    Ik geef alleen feiten die ik in betrouwbare bronnen heb gelezen.

    1. tailgunner

     ‘betrouwbare bronnen’…Zo’n opmerking doet het altijd leuk en velen trappen daar in. Wie zijn die betrouwbare bronnen dan? De Open Society Foundations? Hahahaha!

     1. Piet51

      @tailgunner
      Nee hoor, nog veel erger, voor jou tenminste: Trouw en de Volkskrant.

  2. Groeneveld

   Piet je slaat door in je heilige missie en vergeet daardoor te lezen: in het artikel staat al twee keer vermeld dat slechts EEN DEEL van de pubers poen ving. Je reactie is dus volslagen overbodig.

   1. Mezzadra

    Er blijft dus weinig over van het opgewonden verhaal.

    1. Vlaswiek

     De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

    2. Groeneveld

     Betaalde uitvoering van idealen komen nooit erg sterk over.

     1. Vlaswiek

      In discussie gaan met verbale diarree evenmin.

   2. Piet51

    @Groeneveld
    Je hebt helemaal gelijk, als je het artikel bedoelt. Daar staat alleen wel: “Een groot deel krijgt gewoon handje contantje wat euro’s in de baggy broekzakken gestoken”. Als je dat vervolgens een verdienmodel noemt, hoewel het om een heel bescheiden onkostenvergoeding gaat, is de suggestie duidelijk.

    Maar ik heb ook de reacties gelezen en een aantal van de schrijvers daarvan gaat uit van betaling aan alle demonstranten, sommigen suggereren dat. De artikelschrijver heeft het over een deel van de demonstranten, maar dat het er maar vier zijn die reële kosten hebben gemaakt, lees je nergens.

    Dit is dus weer een mooi voorbeeld van feitelijk niet onjuiste berichtgeving, maar wel heel suggestief en daardoor ook enigszins misleidend. Je kunt misleiden door feitelijk niet onjuist, maar wel onvolledig te zijn.

   3. Bosche draak

    Heel die koekwaus is overbodig, zo blind van z’n zgn eigen gelijk.
    Strontvervelende vent dat het is

 8. Vlaswiek

  Dweilen met de kraan open.

 9. Vlaswiek

  Het sneller trekken van een wapen is zou in veel gevallen een hoop rust geven en ook het respect voor politiemensen terug brengen, nu nog voor de ambulance broeder, brandweerman, loket medewerkster in het ziekenhuis/sociale dienst etc etc..

  1. Riesmog

   Weer een rechtse prediker van zwaar en dodelijk geweld.

   1. Vlaswiek

    Weer een stinkwindje uit de krochten van de linksfascistische kerkbanken, deugprekert dat je bent.

  2. Trude Herr

   Maar niet voor de getinte agent, loket medewerkster met hoofddoek en een vreemde naam op haar badge. Niet te gek maken.

  3. Rechtsaf

   Ik ben voorstander dat de diender die gepast gew*ld gebruikt vrij gesteld wordt van elke vorm van dagvaarding want ik zie in de maatschappij dat politiemensen niet gesteund worden maar afgebrand

   1. Mycase

    Vindt je het goed dat ik dat dan beantwoordt met gepast geweld ??

    1. Bosche draak

     Als jij het niet erg vindt dan daar weer gepast geweld wordt toegepast.

     Een zeer gepaste tik op je bijdehante harses als je het waagt om met je fikken aan de politie te zitten die ook alleen maar hun werk doen om die nutteloze klimaatstakker van straat te vegen.

     Moet kunnen toch?

 10. Joop Klepzeikert

  Tja, zwakzinnig links doet niets uit zichzelf. Worden allemaal van hogerhand gestuurd en betaald om zo debiel mogelijk te doen.

 11. Vlaswiek

  Stroomstootwapen wil ook wel eens helpen.

  1. Trude Herr

   Ook een herfstdip?

 12. Riesmog

  Klopt weer eens niet DDS

  Ze betalen een paar “vrijwilligers” die veel werk verzetten voor de organisatie.

  De UK afdeling heeft een donatie van de band “Radiohead” ontvangen en hebben 5000 pond aan NL gegeven.

  Kortom valse suggestie

  1. Trude Herr

   DDS stelt zelf dat het niet probeert objectief te zijn. De auteur van dit artikel heeft last van een herfstdip.

  2. Mezzadra

   Klopt, deze hoax is hier een paar dagen geleden ook al ontzenuwd.

   Geen beste beurt van DDS.

   1. Rechtsaf

    mezzadra probeert en probeert en probeert maar krijgt het maar niet voor elkaar om serieus over te komen…

   2. Vlaswiek

    In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

 13. Scaldis

  Beroepsdemonstranten dus. Ik zou het sportief van XR vinden als ook al die scholieren hun KFC-, MacDonalds-, en Burger King bonnetjes mogen declareren!

 14. Duckday

  Dat wisten we toch Al die activisten krijgen uit het achter deurtje en de Geld schieter is de politiek

  1. van Urk

   En de Belgische politiebond vreemd vinden waarom extreem-rechts geen podium krijgt. Extreem-Links is zo verschrikkelijk goed georganiseerd dat ze zelfs zelden worden vervolgd. In het jaarverslag van de AIVD wordt zelfs gezegd dat Extreem-Links vaker gewelddadiger is dan Extreem-rechts. “De activiteiten van Links-extremistische groeperingen kennen een grillige loop met een wisselende intensiteit”. De dienst noemt als dieptepunt de rellen rond de G20 top in Hamburg. Volgens de AIVD zijn Links-extremisten vaak actief op meerdere terreinen en opereren zij internationaal. In Nederland noemt de veiligheidsdienst een website waarop extremisten medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek (verantwoordelijk voor het uitzetten van afgewezen asielzoekers) wilden “ontmaskeren”. Aan geweld maakt Extreem-rechts in Nederland zich echter of nauwelijks schuldig, aldus de AIVD. Een beperkte groep in de rechts-extremistische scene is weliswaar bereid geweld te gebruiken, maar dit komt niet of nauwelijks tot uiting. Vooral het feit dat zij uit ongeorganiseerde groepje komen of personen die niet noodzakelijkerwijs behoren tot een gekende rechts-extremistische organisatie. Wel gaat men meer dan voorheen de confrontaties aan met Linkse personen of groeperingen. Wat dat betreft is Extreem-Links zeer machtig. Krijgen steun van anonieme geldschieters, kunnen in no time een nieuw groepering opzetten die zich inzetten voor een nieuwe onderwerp en laten die dat ook internationaal uitvoeren zodat de wereld meestal het gedram en het geweld ziet van Extreem-links.

 15. Heras

  Wij weten toch al dat al die opgeklopte clubjes de eigen zakken vult. Dit is letterlijk “slapend rijk” worden.
  We hebben niets aan dat soort lui; ze werken niet en ontvangen toch geld. De wereld op z’n kop.
  En de kosten van onze politie hebben wij er nog niet bij gerekend.
  Gewoon de spuit erop zetten.

  1. van Urk

   Zij zullen ook niet aan de windmolens of andere “milieu”speeltjes mee gaan betalen. Dat moeten in hun ogen de hardwerkende “vervuilers” oftewel de kapitalisten maar doen.

 16. Jumping

  Ideologie welnee, ze zijn gewoon te koop, ze zijn gewoon ingehuurd, ze ontvangen er gewoon geld voor.

  Het zijn gewoon acteurs.

 17. Vanduinen

  Steun de rechtse journalistiek! Ook DDS kan niet zonder en bedelt om een bijdrage…Doneer

 18. Lex

  Insluiten en Stuk voor stuk oppakken, dat tuig.
  Lekker 2 dagen de cel ik en een flinke boete.

  Volgens deze milieu gekken gaat het nog lang niet ver genoeg.

  Het hele land is inmiddels in rep en roer vanwege dei belachelijke klimaatakkoord, de Stikstof waanzin legt half Nederland plat.

  Gevolg dat inmiddels diverse bedrijven failliet zijn gegaan en nog velen bedrijven zullen volgen als deze stikstof waanzin niet snel van tafel in de prullenbak word gepleurd.

  Ik heb heel veel begrip voor de boeren en deze laten echt niet met hen sollen.
  tot nu toe zijn het vredelievende acties met 2 accidenten in Groningen.

  Als de boeren echt boos worden dab kan de hel wel eens losbreken.

  En ik vind het nier meer dan terecht.

  Lex

  1. Mezzadra

   Ik hoop dat deze uitbarsting je opluchting geeft, Lex.

   Het is natuurlijk dom gelul, maar na even los gaan kan je je beter voelen.

   1. Vlaswiek

    De aandoenlijke p̧edo heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

   2. Groeneveld

    De helft van de boeren saneren geeft slechts 20% stikstofsoelaas. 80% van de stikstofuitstoot blijft gewoon doorgaan, met als grootste container het stikstof dat van over de grenzen Nederland komt binnen drijven. En Duitsland en Belgie hebben heel andere normen, dus daar valt weinig aan te veranderen.

 19. Joost mag het weten

  Een kleine tegemoetkoming in de kosten en dan gaan zoute zeiken dat ze betaald worden. Wat sneu. In de praktijk komt het betalen van demonsyranten wel degelijk voor maar dit valt niet echt onder die noemer.

 20. Franklin Ake

  De Palestijnen krijgen ook een vergoeding. Zoek de verschillen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.