Oud-bestuurslid FVD-jongeren doet boekje open: ‘Ik mocht absoluut niet met jongeren van andere partijen omgaan!’

Een oudbestuurslid van JFVD, de jongerenafdeling van Forum voor Democratie, doet op Twitter haar verhaal over haar bestuurstijd. Lucia Holtkamp was er ongelukkig mee dat bestuursleden uit zowel JFVD als FVD haar hadden opgedragen dat omgaan met jongeren van andere politieke gezindten absoluut taboe was.

FVD-jongerenafdeling JFVD muilkorft haar bestuurders, zo kunnen we opmaken uit het relaas van Lucia Holtkamp. Zij trad af als bestuurder van de Thierry-jeugd, omdat ze zich niet kon vinden in het controlerende gedrag van de top van zowel de jeugdbeweging als de gehele partij. JFVD-bestuurders moesten vrienden die bij andere politieke partijen zaten uit hun leven zetten. Holtkamp pikte dat niet en kwam in actie.

Op Twitter doet ze haar verhaal:

“Toen ik in het landelijk bestuur van JFVD zat mocht ik onder andere absoluut niet meer met jongeren omgaan die lid waren van andere politieke partijen.

Daar was ik ’t mee oneens. Als enige bestuurslid vertrok ik, en ben toen niet naar het congres gegaan bij mijn aftreden. Die tijd heb ik veel berichtjes gekregen van leden. Waarom ik als enige bestuurslid niet aanwezig was en ook niet als gewoon lid op latere evenementen. Ik heb hier nooit antwoord op gegeven.”

Dit speelde “een aantal maanden geleden”, aldus Holtkamp gisteravond. Ook bevestigde ze desgevraagd dat vanaf de hoogste regionen van de partij druk op haar werd uitgeoefend. Toch is ze niet op oorlogspad met de partij: “Ik hoop dat dit beleid wijzigt. Niets meer, niets minder.”

Het wachten is dus op een reactie van het partijbureau.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. DidiMadloba

  Hier zie je dat het Forum voor Demagogie erg veel lijkt op de PVV.
  Debat is taboe. De eigen ideeën zijn de religie, en afvalligen van de religie van Baudet wacht een lot erger dan afvallige moslims.
  Laten we wel wezen: demagogie is niet te verenigen met debat.
  Als Baudet met zijn gebazel per ongeluk echte intellectuelen aantrekt, bijv. een meisje dat verliefd op hem wordt, dat wel in debat wil moet dat in de kiem worden gesmoord.

  1. Mycase

   Moet je er geen smiley bij zetten ?? Of hoort dat in jullie kringen niet zo … Hahaha
   Mooi gesproken jong je komt er wel .

  2. van Urk

   DidiMadloba@ Alsof Groen Links en D66-jongeren wel met FvD-jongeren mogen omgaan. Laat staan linkse volwassenen. Zo werd Statenlid Brugman geroyeerd als lid van Groen Links in Limburg omdat zij in een bestuur zat met PVV en FvD.

  3. Henkdetenk

   @didimadloba vergeet gemakshalve even aan te geven dat de linkse via oa joop werd opgeroepen omgratis kaartjes voor een bijeenkomst van het fvd te reserveren om minder eigen publiek (fvd) daar heen te kunnen laten gaan…
   Hoe democratisch..

   Vast weer een mol zoals henkie otten, die weer iets heeft gedaan wat niet door de beugel kon… Of op andere manieren niet aan haar trekken kwam.
   @didimadloba is 24/7 aanwezig, de stumper.
   De onbeholpen aandoenlijke psychoot dwaalt de hele dag op dds om maar te kunnen reageren en tr@llen en zuigen..
   De aandoenlijke kan niks anders en doet niks anders dan achter zijn toetsenbordje de wijsneus te spelen en dat 24/7 al ruim 10 jaar.
   Helaas voor hem valt hij steeds door de mand.
   De zielepiet steunt ook de p@doclub Martijn en fantaseert grrag over kleine kinderen

  4. Agios

   In jullie kringen schijnt das usance te zijn. Onlangs nog een reportage gezien bij een demonstratie van Extinction nog wat, of hoe dat ook heten mag. De reporter pprobeerde met wat jongelui te praten, maar dat werd door anderen onmogelijk gemaakt. Ze mochten daar met niemand praten. Heb je wel eens gehoord van de pot en van de ketel?

 2. Jumping

  Dan heeft Lucia Holtkamp, vast bewijzen op schrift en of geluid, dat vanaf de hoogste regionen, die beweerde druk is uitgeoefend.

  Ik hoor of zie het wel.

 3. Mezzadra

  Er waren al eerder aanwijzingen dat het FvD weinig meer is dan een sekte rondom een charlatan, waar mensen met bestuurlijke idealen hardhandig en met leugens en bedrog op een zijspoor worden gezet.

  Deze club heeft geen toekomst, en dat is een verheugend feit.

  1. van Urk

   Zo kan ik nog meer van dit soort sektarische politieke partijen in Den Haag gaan opnoemen. Hebben jullie nog wat anders te vermelden?

 4. Meriadoc Brandebok

  “Ban al de vrienden van andere partijen uit je leven als je bij ons wilt horen.”

  #sekte

  1. Henkdetenk

   @meriadocbrandewijntrol over #sekte gesproken..

   Binnenland
   Buitenland
   Politiek
   Economie
   Gezond
   Bizar
   Wetenschap
   Auto
   Tech
   Wonen
   Reizen
   Opinie
   Titel, trefwoord of schrijver
   Zoek
   Kamerlid Zihni Ozdil tijdens een eerder verkiezingscongres van GroenLinks.
   Kamerlid Zihni Ozdil tijdens een eerder verkiezingscongres van GroenLinks. © ANP
   GroenLinks-Kamerlid volgens partij weg wegens ‘ontoelaatbaar gedrag’
   GroenLinkser Zihni Özdil vertrekt uit de Tweede Kamer. Volgens hem wil zijn partij van hem af vanwege het leenstelsel, waar hij een afwijkend standpunt over innam. Partijleider Jesse Klaver stelt echter dat er sprake was van ‘ontoelaatbaar gedrag’ en moest hij daarom het veld ruimen. Özdil noemt dat op zijn beurt ‘karaktermoord’.

   Hanneke Keultjes 28-05-19, 22:59 Laatste update: 29-05-19, 18:24
   10
   2

   Jesse Klaver

   @jesseklaver
   Wat een rotavond. Voor GroenLinks. Voor de fractie. Voor Zihni. Ik baal verschrikkelijk dat het onoplosbaar bleek. Waardering dat Zihni zijn zetel teruggeeft aan GroenLinks.

   337
   11:27 PM – May 28, 2019
   Twitter Ads info and privacy
   690 people are talking about this
   Volgens Özdil, die zijn aftreden gisteravond in een bericht op zijn Facebookpagina bekendmaakte, was er sprake van een vertrouwensbreuk. Die ontstond nadat hij twee weken geleden zonder vooroverleg een interview gaf aan Trouw, waarin hij zich tegen het leenstelsel keerde. Daarmee ging hij tegen de toen geldende partijlijn in. Partijleider Klaver was in 2015 de medearchitect van die nieuwe manier van studiefinanciering, waarbij de basisbeurs als gift verdween.

   De GroenLinks-leider werd door het standpunt van zijn Kamerlid gedwongen om een paar dagen later zijn vaderschapsverlof te onderbreken om eveneens afstand te nemen van het leenstelsel ‘in de huidige vorm’.

   Volgens Klaver is er weliswaar sprake van een vertrouwensbreuk, maar werd die niet veroorzaakt door een inhoudelijk meningsverschil’, maar door het gedrag van Özdil. In een mail naar zijn achterban, die kort na de bekendmaking door Özdil werd verstuurd, schrijft Klaver dat Özdil afspraken niet nakwam en ‘ontoelaatbaar gedrag’ vertoonde waardoor zijn collega’s zich ‘niet meer veilig voelden

   1. Original NL

    Groen links heeft geen toekomst, en dat is een verheugend feit.

  2. van Urk

   @Brandebokje. Alsof de SGP en D66 al fluitend hand in hand samen gaan. Of CDA met SP? Man, man wat een verstand van niks.

   1. Meriadoc Brandebok

    @van Urk

    In die partijen roepen zij de jongeren niet op de band met jongeren in andere partijen te verbreken.

    Dat zou ook lastig worden, aangezien bijvoorbeeld de CU en SGP, of D66 en GL, erg met elkaar verwant zijn. De jongeren zijn logischerwijs ook veel bevriend.

    FvD blijkt maar weer eens een akelige sekte te zijn.

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Nu je toch aan het labelen bent, heb je toevallig ook zo’n mooie naam voor de NOS?

   1. just saying

    Brandebok durft op zondag de radio nog niet aan te zetten en beschuldigt anderen om deel uit te maken van een sekte, hypocrieter vind je het niet.

    1. Blitzkrieg

     just saying : Mensen als Brandebok zijn extreem gevaarlijke krachten in onze maatschappij. Geen conversatie of redevoering, slechts constante stigma’s, indoctrinatie en prediken van angst en ongelijkheid. Walgelijke onderdrukkings methode’s voor een zieke ideologie.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Nee, sorry.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Hypocriet tot op het bot, ik zei het toch!

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Je weet toch ook wel dat de NOS geen politieke partij is en derhalve niet is te vergelijken met de casus in kwestie?

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : De casus in kwestie is jouw label dwang. Kritiek op de NOS past niet in je straatje, de enige reden waarom de vergelijking volgens jou niet opgaat.

  4. Mycase

   JE VERGEET JE STICKER HANSWORST HAHAHA

   1. Meriadoc Brandebok

    @Mycase

    Oké, jij krijgt vijf stickertjes, knakworst.

    🙂 😀 😉 😛 🙂

 5. Falskorn

  Het FvD heeft een fout begaan door haar in eerste instantie aan te stellen. Je wilt als politieke partij zijnde absoluut geen vrouwen binnen je bestuurlijke organen. Daar zijn ze vaak te emotioneel en irrationeel voor waardoor ze de boel verzieken. Daarentegen kunnen echter prima marketing en communicatieve taken uitvoeren of de receptie e.d.

  1. Groeneveld

   … en vergeet niet de koffieautomaat bedienen, de keuken en het aanrecht beheren en de toiletten schoonmaken.

   Wist je Falskorn dat we in 2019 leven?

  2. Tjoepert

   Wat heeft een paranoia/onrealistisch verbod te maken met een vrouw die daarop tegen(geen baantjesjager) is?

 6. Nep

  Word weer eens bevestigd wat voor een vreselijke club die FVD.
  Over 2 jaar helemaal weg……

 7. Duckday

  Weer een slap verhaal met het doel om deze partij in een kwaad daglicht te zetten
  De media doet er alles aan om nieuwe partijen die het goed doen kapot te maken vooral als ze het goed doen De personen die met zulke verhalen naar buiten komen hebben er goed aangedaan om te stoppen want het zijn gewoon nietsnutten handophouder en aandacht vragers Eigen belang hoogmoed waanzinspeeld de hoofdrol En de huidige politiek glimlacht om zulke mensenwant misschiendoen ze er wel het voordeel mee
  Stem gewoon PVV of FvD dit zijn de partijen die opkomen voor de belangen van Nederland
  Wat heeft de EU en Euro nu bijgedragen aan de welvaart werkgelegenheid voorspoed voor de GEWONE man vrouw in Nederland wat zijn we er op vooruit gegaan met dit monsterverbond
  Huizen zijn onbetaalbaar geworden met het beleid van kom maar binnen En de politiek ontwijkt steeds maar de vraag wanneer gaan de asiel zoekers weer terug als het land weer veilig is .Dan zou er weer flink veel woningen vrij komen voor de normale man vrouw

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.