Prachtig: 101 dappere moslims binden de strijd aan met “seksistische en obscurantistische” hoofddoek!

Gaan we het dan eindelijk meemaken? De langverwachte Verlichting in de islam? In Frankrijk dienen zich de eerste zeer voorzichtige gunstige voortekenen aan. Want terwijl in Nederland de salafistische volmalloot Arnoud van Doorn nog oproept om muziek te verbieden (want haram), is ons buurland bezig met een opmars tegen de vrouwenonderdrukkende hoofddoek. De strijd wordt niet geleid door mensen die van buitenaf de islam willen hervormen, maar door meer dan honderd moslims zélf! Een zeer hoopvolle ontwikkeling dus.

De van oorsprong Franse columnist Sylvain Ephimenco bracht gisteren in Trouw heuglijk nieuws. Franse moslims namen in het linkse weekblad Marianne het voortouw om de hijab – het vrouwenonderdrukkende kledingstuk dat vele moslimmannen verplicht voorschrijven aan hun wederhelften – compleet af te schaffen. Ondanks dat feministen dit stukje vrijheidsontnemende stof adoreren, zijn de Marianne-moslims hier helemaal niet zo fan van. De islamitische hoofddoek is gewoon seksistisch, zo stellen ze:

“Voor het eerst wordt in Europa een pamflet tegen de islamitische sluier door een grote groep moslims ondertekend die zich als ‘humanisten, progressieven en feministen’ presenteert. Geen spoor hier van de populisten. Met als kop ‘De (islamitische) sluier is seksistisch en obscurantistisch’ stellen de ondertekenaars dat het dragen van een hoofddoek een teken is van een achterlijke uitleg van de Koran: “Sommige moslims willen de islam in de zevende eeuw vastpinnen, die van de Arabische woestijn, terwijl de hoofddoek niet bestaat in de Koran (…) Ze willen van dit seksistische attribuut dat in de oudheid werd gecreëerd, de zesde pijler van de islam maken.”

De ondertekenaars smeken de overige Fransen om de moslims te steunen die zich verzetten tegen ‘de verschrikkelijke neoconservatieve golf die dertig jaar geleden uit landen uit de Arabo-Perzische Golf kwam’. Uiteindelijk proberen deze 101 moslims in hun pamflet de hoofddoek langs de meetlat van hun progressieve waarden te leggen: “Vrouwen versluieren betekent hun aanwezigheid in de openbare ruimte stigmatiseren. Het maakt van deze vrouwen burgers die veroordeeld zijn tot de schandelijke identiteit van ‘ondergeschikt aan het verondersteld verlangen van mannen’.”

Hup Franse moslims! Leidt die oubollige islam maar eens eindelijk de 21e eeuw in. Het zou namelijk eens tijd worden, zeg…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Sommige moslims voelen zich idd verplicht om hun religie en culturele oorsprong los te laten. Dit is een oorzaak van westerse superioriteitsgevoel en racisme

  1. Groeneveld

   Svetlana, het blijft toch altijd met jou lachen, gieren, brullen.

  2. Original NL

   Het westen is nou eenmaal superieur..als moslims dit racisme vinden ..who cares!!
   Een wijs man zei eens…de islam is een achterlijke cultuur..en daar had hij groot gelijk in!
   Next!

   1. Raspoetin

    Je hoeft niet wijs te zijn om te zien dat het een achterlijke cultuur is.

  3. tailgunner

   Oh ja? Wat interessant. Kun je dat eens uitleggen?

  4. Joshuak

   Jaja en zoals altijd kiezen de landverraders voor de salafisten.. Waarom verhuis je niet naar Saudi Arabië, Iran of Afghanistan ofzo? Als ik jou reacties altijd lees dan lijkt het alsof jij je daar helemaal thuis voelt.

  5. Roughwood

   Dan blijft u uw repressiekruingordijn toch gewoon dragen? In plaats van aperte quatsch uit te kramen…

  6. Job Jansen

   Het mooie van de hoofddoek is dat deze beter brandt na het overgieten met brandstof voor de ontbranding. Na deze daad komen moslima’s in aanmerking voor de nikab.

  7. cuoretx

   De oorzaak van superioriteit en racisme?? Kom eens met feiten of Zwets u uit uw linkse gersrnleft slaat werkelijk nergens op uw vomnent hier

   1. Mezzadra

    “uw linkse gersrnleft slaat werkelijk nergens op uw vomnent hier”

    Escaped from de language lab.

    1. Vlaswiek

     De aandoenlijk, zot op seks met kleine kinderen.

    2. Mieremet

     JIJ BENT EEN LUL ZEG. Mezzadrammer. Ga lekker naar Jemen daar pleuren ze je wel van een dak af.

  8. Mieremet

   Dat is niet een gevoel, we (op jou na) zijn nu eenmaal superieur.

 2. Jack Flash

  “De langverwachte verlichting in de islam”

  Wachten op een pratende koe duurt korter.

 3. fusilier

  Dat moeten die juffertjes eens proberen in het grootste islamitische land Indonesie. Denk dat hun hoofd vanmiddag al eindigt op het hakblok.

 4. Sans Rancune

  Eerst een pluim voor Trouw. Zo ongemerkt krijgt dit dagblad veel waardering. Daarna voor de Moslim dames. Het dragen van de hoofddoek zie ik als een expressie van onverzettelijkheid. Ze laten zich niet intimideren, goed om te onthouden.

 5. Vanduinen

  Zo rondlopend in ons plaatselijke winkelcentrum zie sommige dames met een stoere overzorgde half kaalgeschoren haardracht. Vaak nog paars of menierood geverfd.
  Liever dan zie ik de vriendelijke Moslima met fleurige hoofddoek, bij onze Apotheker bijvoorbeeld.

  1. Groeneveld

   “Vrouwen versluieren betekent hun aanwezigheid in de openbare ruimte stigmatiseren. Het maakt van deze vrouwen burgers die veroordeeld zijn tot de schandelijke identiteit van ‘ondergeschikt aan het verondersteld verlangen van mannen’.”

  2. Ben-NIET-Groen-L

   True Herr,

   9 van 10 moslima’s die ik tegenkom dragen allemaal een snor, hebben baardgroei en stinken een uur in de wind naar lichaamszweet…plus al doe ik nog zo m’n best, er gebeurt niets dat ook maar zou lijken op een erectie.

   1. Mezzadra

    Als je wilt weten hoe islamofobie klinkt moet je naar de bijdragen van simpele Ben-NIET-Groen kijken. Zo ranzig tref je het maar zelden aan.

    1. Meriadoc Brandebok

     Inderdaad, vies racisme.

  3. Ben-NIET-Groen-L

   Van duinen,

   Vriendelijk moslima’s???

   Niet 1 zal het ook maar wagen om oogcontact te maken, laat staan om te groeten!
   Als bange onderdrukte muisjes passeren ze mij normaliter.

  4. Bosche draak

   Waarschijnlijk daar jij zo’n ranzig viespeukje bent die zich niet kan beheersen en z’n bifiworstje tevoorschijn haalt als de dame zich niet in een tentgordijn hult.

   Dikke foei Valsduivel!

 6. Trude Herr

  Vele Moslima’s zien eruit als snoepjes met hun hoofddoekjes. Ik ben er wel eens jalours op! Op de foto is dat goed te zien…

  1. Groeneveld

   Die jalouzie is begrijpelijk als je jouw foto ziet: ht*p://www.rheinische-geschichte.lvr.de/Persoenlichkeiten/trude-herr/DE-2086/lido/57c82d8f42ab75.72668780

   1. Trude Herr

    Een aangrijpend levensverhaal hr. Groeneveld. Bedankt voor de link.

 7. Beukman

  Zo’n actie zet natuurlijk veel meer zoden aan de dijk dan Geert-achtig “ik lust hoofddoekjes rauw”-gebrul, wat alleen maar contraproductief werkt, en de betreffende dames de kont in de krib doet gooien.
  Zijn die ondertekenaars mannen, vrouwen, of allebei?

 8. Rud56

  Oudbollig Tim? Eerder satanisch!
  @Original NL, ++++++ X 1000

 9. Rud56

  Een moslima met een beetje moraal in der lijf zou nimmer een hoofddoek of andere kopvod dragen!

  Waarom?

  Om solidair te zijn met de vrouwen die alleen al door het niet willen dragen van een hoofddoek levenslang de gevangenis ingaan of dan voor het leven worden verminkt of vermoord! Vrouwen die vrij willen zijn, die willen leven!

 10. Ben-NIET-Groen-L

  Anne Sophe Schillersdorf,

  Bent u hier nou nog!! Pfff

  1. Original NL

   De zus van onze DDS pe-do neemt even de
   honneurs waar… Ben.!
   Mezzaadje is de nieuwe always aan het passen..zit onze grijze eunuch zeker als gegoten!

 11. Sando

  Doe al jaren mijn boodschappen in de zelfde winkel en wat nu sinds 22_10_2019 ja een kopdoek achter de kassa . Kar laten staan bijna vol en wegwezen .

 12. Mezzadra

  De islam moderniseert en seculariseert op dezelfde manier als het christendom. Alleen onnozele islamofoben ontkennen dit.

  1. werikke

   ik ben een islamofoob en geloof dus ook niet in sprookjes .

   1. Mezzadra

    Die indruk had ik al, werikke.

    1. werikke

     dan klopt die indruk. Ik heb gruwelijk tering hekel aan die achterlijke kutislam. Ik wil daar dan ook niet mee geconfronteerd worden. Ik mag ook niet met mijn nazi kostuum lopen en dat drukt hetzelfde uit als die hoofddoekjes. desrespect voor anders denkenden. Tevens zijn uw reacties alleen maar opruiend en tegen dit land en zijn originele inwoners en zou u het niet erg vinden als dit land zoals nu gebeurt overspoelt worden door al die sprookjesfiguren uit de woestijn. Ik mag u niet en ook niet uw geloof.

     1. Mezzadra

      “Ik mag ook niet met mijn nazi kostuum lopen”

      Ik begrijp je probleem, zieke jongen.

  2. Vit

   De natuur hersteld zichzelf, dus het inteelt effect zal dan ook verdwijnen.

  3. Ron

   Wel 12eeuwen later, mezzaatje

 13. merlot

  “Maar wat de tekst tegen de hoofddoek dinsdag in Marianne uiterst spectaculair en gewichtig maakt, is dat hij door 101 (linkse) moslims is ondertekend. Voor het eerst wordt in Europa een pamflet tegen de islamitische sluier door een grote groep moslims ondertekend die zich als ‘humanisten, progressieven en feministen’ presenteert.”

  Hoewel het natuurlijk verheugend is dat deze moslims zelf van mening zijn dat de hoofddoek een abject symbool van vrouwenonderdrukking is, zal dit initiatief in schoonheid sterven.

  a) De islamitische gemeenschap (op een enkeling na) heeft er maling aan.

  b) Links heeft dat ook en zal strijden voor het “recht” om dit schandelijke symbool te blijven dragen.

  “De ondertekenaars smeken de overige Fransen om de moslims te steunen die zich verzetten tegen ‘de verschrikkelijke neoconservatieve golf die dertig jaar geleden uit landen uit de Arabo-Perzische Golf kwam’.”

  Steun van links kunnen ze gevoeglijk vergeten. Links kiest al jaren de kant van de conservatieve moslims (de overgrote meerderheid) en laat dit soort hervormingsgezinden doodleuk barsten.

  1. Mezzadra

   Onder moslimhaters heerst de overtuiging dat moslims niet kunnen moderniseren en seculariseren. Dat is evidente onzin maar tegen deze overtuiging is geen kruid gewassen.

   1. Roughwood

    Tegen dat geraaskal dat u hier dagelijks neerplempt ook niet! Altijd zo lekker inhoudelijk, goed onderbouwd en positief kritisch ook. Pfff…

   2. Groeneveld

    Geef eens voorbeelden waar moslims wel succesvol zijn gemoderniseerd en geseculariseerd.

    1. Mezzadra

     In Nederland zijn moslims Kamerlid, Voorzitter van de Tweede Kamer, burgemeester van grote steden en wethouder.

     1. Vit

      Er zijn inderdaad ook intelligente moslims en enkele die doen alsof.

   3. merlot

    “De akker en de mantel is een furieus pamflet over de onderdrukking van de vrouw in de islam en over het goedpraten daarvan door westerse intellectuelen. Bouazza bekritiseert de onderdrukking van vrouwen in de islam.”

    ht*ps://www.liberales.be/teksten/2018/1/5/de-akker-en-de-mantel-hafid-bouazza

    Mezzadrama is ook zo’n goedprater. Lafbekken zijn het.

   4. Groeneveld

    En weg is Mezzadrama: met de staart tussen zijn benen er vandoor.

    Hit and run is zijn specialiteit: iets inhoudsloos maar provocerends roepen en hup wegwezen.

 14. Heinrich

  De bikinilijn schijnt ook een hot item te zijn onder de moslima’s,vanwege de vliegenoverlast en maden onder die hittestuwende gewaden!

 15. monach

  De hoofddoek bestaat niet in de koran. Dat klopt. Wat wel in de koran staat, is de sluier die gedragen moet worden. Wat ook in de koran staat zijn verzen die aanzetten tot moord en genocide. Maar daar strijden deze ‘dappere’ moslims niet tegen omdat het zo geschreven staat in hun onaantastbare heilige schrift. Dus DDS, het zijn geen helden die tegen de hoofddoek strijden, het zijn klootzakken die de koran letterlijk willen uitvoeren, net als ISIS.

  1. merlot

   Beste monach, ik zou deze moslims geen klootzakken willen noemen. Dit is een prijzenswaardig initiatief (ook al is het kansloos).

   Wat betreft de vele gewelddadige soera’s in de koran, maar ook de islamitische overleveringen over de wrede warlord Mohammed alsmede de gewelddadige verspreidingsgeschiedenis van de islam…daar kijken dit soort gematigde moslims gewoon van weg. En daar hebben ze een heel arsenaal aan drogredenen en retoriek voor paraat.

   De bottom line is dat dit soort moslims geen kwaad in de zin hebben, maar dat ze niet de moed hebben om het monster dat islam heet vol in de ogen te kijken om de simpele reden dat ze ermee zijn grootgebracht. De stap om (openlijk) uit de islam te treden is alleen voor de allersterksten weggelegd. Zoals Hafid Bouazza.

   Deze moslims vroegen om steun. Die gaan ze van links niet krijgen omdat links doof voor ze is. Net zoals ze doof zijn gebleven voor al die ex-moslims zoals Hafid Bouazza en Hirsi Ali.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.