Reizigers opgelet! Greenpeace-hippies gaan demonstreren bij Schiphol

Ze zijn terug van weggeweest! De milieuridders van milieuorganisatie Greenpeace kruipen maar weer eens uit hun holen om te demonstreren. Vliegveld Schiphol vormt dit keer het decor van het hele tafereel. De demonstratie moet lijken op een soort festival, zo is de bedoeling. Er moet dus blijkbaar een heel het weekend worden ‘gefeest’ tijdens deze klimaatactie. Via NRC.

We kunnen ons dus alweer verheugen op de volgende kolderieke vertoning op 14 december, met vermoedelijk alle beroepsdemonstranten van dien. Schiphol vormt dus dit keer het decor van de protestactie, aangezien de luchthaven een grote vervuiler is in de ogen van de milieuorganisatie. Hoeveel reizigers hinder gaan ondervinden van dit fenomeen is nog onduidelijk, maar het zal de demonstranten vermoedelijk ook een zorg zijn. Mensen lastig vallen en het blokkeren van verkeer lijkt namelijk zolangzamerhand één van de handelsmerken te zijn geworden.

“„Het is tijd om grote vervuiler Schiphol wakker te schudden met een actie waar ze niet omheen kunnen”, aldus Dewi Zloch, campagneleider bij Greenpeace. „Ons doel is niet om de reizigers te hinderen, maar om Schiphol op hun impact aan te spreken.” De actie volgt onder meer op de plannen van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat, VVD) om de luchthaven te laten groeien en Lelystad Airport te openen.”

Kortom: Schiphol kan zich dus weer opmaken voor een ‘protestival‘ dat z’n weerga niet kent. Denk dat ze daar wel diep onder de indruk van zullen zijn en geen oog meer dicht doen vannacht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Marija

  M.i. Wordt het tijd om al deze demonstraties te gaan verbieden.
  Het zet geen zoden aan de dijk en kost wel klauwen met geld.

  1. Mezzadra

   Wel ja, Marija, laten we de vrijheid van meningsuiting afschaffen.

   1. werikke

    hoezo afschaffen???? alleen deze acties verbieden is niet meningsuiting afschaffen. dom gelul weer !!!!

   2. Groeneveld

    Mezzadra vindt het bezetten door Greenpeace van de nationale luchthaven onder de vrijheid van meningsuiting vallen.

    Denkt hij er ook zo over, als op dezelfde wijze gedemonstreerd wordt tegen de massa-immigratie?

    1. Mezzadra

     Er wordt geen bezetting aangekondigd, Groeneveld, maar een demonstratie.

     Zou je die willen verbieden?

     1. Groeneveld

      Zou Mezzadra een demonstratie van Pegida of van tegenstanders van de massa-immigratie op Schiphol willen verbieden?

      Hij weet donders goed dat de aangekondigde Greenpeace demonstratie feitelijk neerkomt op een bezetting, met grote vertragingen voor iedereen die er moet zijn.

     2. Groeneveld

      Opnieuw geen antwoord van Mezzadra. Hij kan moeilijk zeggen dat hij alleen voor de VVM als het om deugdemonstraties gaat. Hij heeft het er maar moeilijk mee.

      We wachten af of hij kleur durft bekennen. Die kans acht ik niet groot.

     3. Mezzadra

      Ik zou een vreedzame demonstratie van op Schiphol niet willen verbieden, Groeneveld, en dat zal de burgemeester van Haarlemmermeer ook niet doen, tenzij het luchtverkeer plat komt te liggen.
      Ik heb ook nergens uit kunnen opmaken dat Greenpeace een bezetting van Schiphol,overweegt. Als ze dat wel willen heeft de burgemeester een titel om het te verbieden.

      Ik zie je punt niet.

     4. Mezzadra

      Eerste zinspeel moet luiden: “Ik zou een vreedzame demonstratie van Pegida op Schiphol niet willen verbieden, “

     5. Groeneveld

      Je wilt het punt niet zien Mezza, zoals altijd.

      Zeg eens braaf hardop: “Ik zou een vreedzame demonstratie van Edwin Wagensveld tegen de massa-immigratie op Schiphol niet willen verbieden, en dat zal de burgemeester van Haarlemmermeer ook niet doen, tenzij het luchtverkeer plat komt te liggen.

     6. Groeneveld

      Excuses Mezza, ik had je aanvulling niet gelezen.

      Nou, goed hoor van je. Kostte dat nu zoveel moeite? In ieder geval goed van je dat jij ook vindt dat de vrijheid van meningsuiting voor iedereen geldt. Ook voor een debiel als Wagensveld.

     7. Mezzadra

      Ik heb nooit iets anders beweerd, Groeneveld. De grondrechten zijn me heilig.
      Ik heb me in internetdiscussies wel eens de woede van opponenten op de hals gehaald door de p*edovereniging Martijn niet al te lichtzinnig het recht van vereniging, een essentieel grondrecht, te ontnemen. Natuurlijk hoopte ik dat de rechter een titel zou vinden om de vereniging te verbieden maar ik bleef het fundamentele grondrecht van vereniging verdedigen, tot woede van dwazen die tot op de dag van vandaag hierover fulmineren en me voor p*dofiel uitkafferen.
      Dat geldt ook voor het demonstratievlucht dat het tuig van Pegida ook toekomt. Ik vind het een goede zaak dat burgemeesters deze lijn ook tot het uiterste proberen te volgen en een zekere mate van maatschappelijke overlast accepteren.

   3. tonna

    @mossad:
    Al eens gehoord van burgerlijke ongehoorzaamheid?
    Of stedelijke en gemeentelijke verordeningen?
    Waarschijnlijk wel,maar je “drive” is altijd notoir dwars!

    1. Joop Klepzeikert

     @Allen: Beter niet op de trollenfabriek met minstens 10 aliassen ingaan. Beter doodzwijgen die geestelijk gehandicapte trol.

   4. van Urk

    Mezzadra vindt de vrijheid van meningsuiting een grote goed. Maar alleen voor demonstrerende kansloze studenten die op papier wetenschapper zijn of werkloze beroeps demonstranten die ingehuurd worden om te demonstreren over een zaak waar ze zelf weinig kennis van hebben. Demonstrerende hardwerkende boeren zijn volgens hem oliedom en hebben zogenaamd geen recht op een eigen mening.

    1. Groeneveld

     Van Urk: Mezzadra heeft zich met zijn opmerking (op 2) duidelijk vergaloppeerd en betreurt zijn onnozele domheid nu zo zeer dat hij op geen enkele reactie meer een weerwoord durft te geven, bang voor een nog verdere afgang.

    2. Mezzadra

     De heer van Urk kennen we als iemand die makkelijk en graag liegt.

     Zijn bewering dat ik boeren geen vrijheid van meningsuiting zou toekennen zoog hij ook uit zijn duim.

     Goddank woont hij op Urk.

     1. van Urk

      “Goddank woont hij op Urk” Wat wilt u daar mee zeggen? Vindt u uw zelf de laatste tijd niet een beetje belachelijk aan het worden? Je bent gewoon een diep triest mens nog zuurder dan een citroen.

     2. Siemien

      Degene die hier zuigt en liegt is mezaadraatje natuurlijk, dit is x op x te zien en iedereen weet dit ook, Urk hierin tegen is integer en correct…

  2. Heinz

   Aliëns maken geen gebruik van Schiphol, maakt u zich geen zorgen!

 2. tonna

  Voor de supergezellige december “dienstreisjes” en “werkbezoeken” van 1e en 2e Kamerleden is dat geen probleem,ze hebben namelijk toegang/exit door aparte poortjes!
  De burger wordt wederom het slachtoffer!

 3. Ben-NIET-Groen-L

  Komisch eigenlijk die Rutte……

  Onze grote ‘leider’ Mark roept Turkije op te stoppen met aanval (ik blijf er bijna in)

  Nee dan Erdogan: De Turkse politie gaat mensen hard aanpakken die zich op sociale media keren tegen de militaire operatie in Noord-Syrië. Vooralsnog worden 78 mensen hiervoor vervolgd, meldde de politie woensdagavond. Of zij ook gevangen zijn genomen, is niet duidelijk.

  Degenen die de berichten plaatsten worden verdacht van het verspreiden van terroristische propaganda. De verdachten kunnen een jarenlange gevangenisstraf tegemoetzien als ze worden veroordeeld.

  Kijk , Alhoewel ik Erdogan dood wenst, zijn dit geen loze woorden.

  En Oja…De Koerden in Nederland komen in actie, onder andere op het Malieveld.
  Nou, dat kan wat worden met onze Tunahan-turken…eindelijk iets op de TV waar ik de chips en Bier er bijhalen kan 🙂

  1. werikke

   ipv hier te protesteren door die koerden waarom niet daar vechten ipv anderen kooltjes uit vuur te laten halen. lafaards om dan hier met alle egards in Nederland dat is erg makkelijk .

   1. Ben-NIET-Groen-L

    werikke,

    Komma’s , Hoofletters en dergelijke zou wenselijk zijn om u te begrijpen wat u typt en bedoeld !

    Ik snap er namelijk helemaal geen éne FUCK van wat u duidelijk probeert te maken .

    1. werikke

     hahaha leuk dat u denkt mij te moeten voorschrijven wat en hoe ik iets moet schrijven. Alsof het mij ene ruk interesseert .

   2. Jumping

    @werikke,

    Is dit ook van toepassing, op al die klimaat gekkies.

    De grote vervuilers zijn China / India en de VS, daar moet je dan gaan
    demonstreren.

    Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

    1. werikke

     ja precies . alsof hier wat roepen op het malieveld maar iets opleverd. dus oprotten daarheen en inderdaad rutte en consorten is slechtste wat Nederland is overkomen. geheel mee eens . Stem PVV

   3. Ben-NIET-Groen-L

    werikke,

    Waarom niet…laat ze elkaar maar afmaken.

    1. werikke

     klopt ,maar wel daar en niet hier.

  2. Joop Klepzeikert

   @Ben-NIET-Groen-L: Helemaal met je eens. Ook ik vind die Erdogek een hufter en een smeerlap, die de wereld beter kwijt dan rijk zou kunnen zijn, maar hij weet wel hoe je terroristen aan dient te pakken.
   In Europa wordt net gedaan of die tyfuskoerden zulke ‘fijne mensen’ zijn. In werkelijkheid vormen ze een soort nieuw Al-Qaida. Ook die waren bondgenoten van de USA en keerde zich ook tegen hen zodra ze USA financieel niet meer nodig hadden. De koerden zijn EXACT het zelfde. Net als ISIS.
   Al dat soort terroristische groepen zijn erop uit een eigen staat te stichten en van daaruit de hele wereld gaan veroveren. Precies zoals mohamMAD dat zo’n 1400 jaar geleden ook deed.

 4. Siemien

  Jammer dat ik niet hoef te vliegen….

  1. Heinz

   U ziet ze…vliegen?

 5. Joop Klepzeikert

  Het zal GroenGezeik weer eens niet zijn.
  Dit soort gezeik zal pas op gaan houden als Nederland stopt met ALLE vormen van graties geld uitdelen. Zodra de beroepswerklozen eindelijk moeten gaan werken voor hun geld gaan ze inzien dat het niet vol te houden is wat ze willen.
  Dit soort debielen kunnen dit soort narigheid alleen maar veroorzaken doordat ze van heel veel graties geld leven. Hebben allemaal een ‘sociale’ oetkering + heel veel soepsidies. Veroorzaken hun narigheid dus volledig op kosten van de werkende mensen, die alleen maar last van ze hebben.
  Hoe lang pikt werkend Nederland die narigheid nog?

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Joop Klepzeikert

   Vertel mij wat…ik rij dagelijks met een bloedvaart(voor mijn eigen veiligheid) door wijken waar niemand werkt.
   Het ziet er zwart en getint uit 🙂

   1. Joop Klepzeikert

    @Ben-NIET-Groen-L: Dat soort wijken hebben niets meer met Nederland van doen. Dat zijn Aapfrikaanse en islamitische kolonies geworden. Daar wil een normaal mens niet meer dood gevonden worden. Alleen zwakzinnig linkse verslaafden komen daar nog om hun geestverarmende middelen te scoren.

 6. Ben-NIET-Groen-L

  Wie kan mij uit de brand helpen met het volgende:

  Wat hebben mijn 2 honden tegen turken en allochtonen als ik deze passeer en gebeurt er niets als dit blanke Nederlanders betreft ?
  Iets met geur misschien?

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Rectificatie van het vorige bericht.

   Wie kan mij uit de brand helpen met het volgende:
   Wat hebben mijn 2 honden tegen turken en marokkanen als ik deze passeer en gebeurt er niets als dit blanke Nederlanders betreft ?
   Iets met geur misschien?

   1. Joop Klepzeikert

    @Ben-NIET-Groen-L: Honden hebben een vreselijke bloedhekel aan iedereen en alles die niet te vertrouwen is en laten dat duidelijk merken.
    Aziaten en blanken kwispelen ze vriendelijk tegen, moslims en negers worden ze agressief van.

    1. van Urk

     @Ben-NIET-Groen: Ooit een moslim een hond zien uitlaten? Voor moslims is een hond haram. Dus een hond voelt het gewoon aan hoe een passerende moslim over het dier denkt.

    2. Mezzadra

     De hond van Joop heeft hem uitgelegd dat negers en moslims minderwaardig zijn.

     We hadden al de indruk dat hij zich niet op echt betrouwbare bronnen baseerde.
     Hij is nog dommer dan zijn hond.

     1. Bosche draak

      Bek dicht tharrel, letterlijk op elk maar dan ook elk onderwerp zit jij weer te zieken misselijke zakkenwasser!

     2. merlot

      Mezza scheldt nooit, mensen.

      Hij is het braafste jongetje van de klas.

   2. I.W.A.B

    @Ben-NIET-Groen-L
    Wat heb je toch goeie en grappige honden
    Mijn Duitse herder slaat altijd aan als ik een synagogen passeer en tilt
    Dan zijn rechter voorpoot op…
    Misschien moet ik eens bij het CIDI(Centrum Informatie Dieren Instituut)
    Gaan vragen waar hij last van heb

 7. AS210854

  Kan Schiphol alvast beginnen met de uitbreiding van de fietsstallingen. Ze moeten hun fiets toch ergens kunnen parkeren voor 10 euro per uur.

 8. Jack Flash

  op 14 december dus.Wie weet vriest het dan.
  Alleen even niet vergeten ze dan nat te spuiten.

 9. van Urk

  Sinds wanneer gebeurt het eigenlijk dat een vliegtuig een zeehond over rijdt? Hebben die gasten totaal niks anders te doen?

 10. Jack Flash

  Zichzelf vastlijmen op de landingsbaan bij mistig weer
  is ook een leuke optie.

  1. van Urk

   Die landingsbaan is heilig die mag niet besmet worden door demonstrerende werkloze subsidie-slurpers . Het is wel betaald door de hardwerkende belastingbetaler.

 11. C.A.Barstow

  Willen we dit verachtelijk werkschuwe linkse tuig zo snel als mogelijk weg hebben?
  gebruik dan rubber kogels, gegarandeerd succes.

  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.