Reizigers opgelet! Greenpeace-hippies gaan demonstreren bij Schiphol

Geen categorieokt 10 2019, 11:00
Ze zijn terug van weggeweest! De milieuridders van milieuorganisatie Greenpeace kruipen maar weer eens uit hun holen om te demonstreren. Vliegveld Schiphol vormt dit keer het decor van het hele tafereel. De demonstratie moet lijken op een soort festival, zo is de bedoeling. Er moet dus blijkbaar een heel het weekend worden 'gefeest' tijdens deze klimaatactie. Via NRC.
We kunnen ons dus alweer verheugen op de volgende kolderieke vertoning op 14 december, met vermoedelijk alle beroepsdemonstranten van dien. Schiphol vormt dus dit keer het decor van de protestactie, aangezien de luchthaven een grote vervuiler is in de ogen van de milieuorganisatie. Hoeveel reizigers hinder gaan ondervinden van dit fenomeen is nog onduidelijk, maar het zal de demonstranten vermoedelijk ook een zorg zijn. Mensen lastig vallen en het blokkeren van verkeer lijkt namelijk zolangzamerhand één van de handelsmerken te zijn geworden.

"„Het is tijd om grote vervuiler Schiphol wakker te schudden met een actie waar ze niet omheen kunnen”, aldus Dewi Zloch, campagneleider bij Greenpeace. „Ons doel is niet om de reizigers te hinderen, maar om Schiphol op hun impact aan te spreken.” De actie volgt onder meer op de plannen van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat, VVD) om de luchthaven te laten groeien en Lelystad Airport te openen."

Kortom: Schiphol kan zich dus weer opmaken voor een 'protestival' dat z'n weerga niet kent. Denk dat ze daar wel diep onder de indruk van zullen zijn en geen oog meer dicht doen vannacht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten