Schaamteloze SJW’er neemt Nederlandse VN-delegatie over, pleit in New York namens ons voor ‘einde kapitalisme’

Nederland heeft gisteren bij de Verenigde Naties in New York gepleit voor een einde aan het huidige “systeem” van kapitalisme waarin vrouwen zouden worden onderdrukt en de klimaatcrisis mensen “marginaliseert”. Hé, zou je zeggen, dat is toch een minderheidsstandpunt in ons land? Geen regeringsbeleid. Klopt. Maar dat weerhield SJW’er Clarice Gargard er niet van het verhaal tóch af te steken.

Op social media probeerde de Nederlandse VN-delegatie er nog het meeste van te maken. De zogeheten VN-vrouwenvertegenwoordiger van Nederland was namelijk totaal los van het script gegaan in New York en had er een compleet eigen verhaal afgestoken dat in niets lijkt op waar Nederland, Nederlanders of de Nederlandse regering precies staan. Maar dat maakte kennelijk niet uit: de VN was een te groot podium om je aan de regels te houden. Gewoon je eigen SJW-mening er doorheen drammen, dus:

“Dutch Women’s Representative Clarice Gargard (onze vrouw in New York) called at #UNHQ for change in the system to boost the advancement of women. “Those who suffer most under poverty, capitalism, climate crisis & inequality are women & the most marginalized amongst us.”.

En dat is natuurlijk wel een beetje gek. De Verenigde Naties zijn een platform waar landen (‘lidstaten’) hun zegje kunnen doen. Het is een plek waar de diplomatie aan het werk is. De VN zijn zeker geen forum voor mensen om hun eigen persoonlijke politieke meningen op te hangen en dan te doen alsof ze namens heel Nederland spreken. Want in het geval van mevrouw Gargard: dat is gewoon niet zo. Voor het beëindigen van kapitalisme is er gewoon bitter weinig steun in het land, en het idee dat vrouwen veel meer dan mannen lijden onder de klimaatcrisis? Ook dat is een opinie die slechts leeft op de feministische fringe van ons land.

Wellicht is het dus een goed idee als minister Blok nog even een gesprekje houdt met mevrouw Clarice Gargard. Voor je eigen politieke mening heb je krantencolumns, maar in de VN spreek je niet namens jezelf maar een heel land. Het zou goed zijn als dat nog eens even ingeprent wordt bij onze zogenaamde vrouw in New York.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Tjesses en dat zit er voor de Nederlandse vrouw.

 2. Siemien

  Je ziet dus wat er gebeurd als vrouwen gaan praten, deze donker getinte vrouw spreekt niet namens mij en spreekt ook niet namens 15.000.000 Nederlanders

  1. Willemm

   “Je ziet dus wat er gebeurd als vrouwen gaan praten”
   Dit is dus waarom niemand populistisch rechts serieus neemt. Je bent het niet eens met 1 vrouw en gelijk worden alle vrouwen in een hokje gezet. Vergelijkbaar met de populistische mening over moslims en vluchtelingen.

   1. Joop Klepzeikert

    @Zwakzinnig linkse trol Willemm: Hoeveel verschillende namen gebruik jij hier?
    Je zwamt weer zwaar uit je totaaldebiele ultra extreem linkse nek.
    Zwakzinnig links is nog altijd een heel kleine minderheid.
    De overgrote meerderheid van Nederland heeft rechts gestemd of stemde op rechtse beloftes, die weer niet nagekomen worden door VVD, CDA en D66.

   2. Seneca

    @willemm
    als jij dit figuur als vrouw benoemt, dan is dat een belediging voor alle normaal functionerende vrouwen in Nederland. ben je soms van de klets of zit je zo onder de plak bij je eigen vrouw (als je die al zou hebben) ?

   3. An Michelle Patinama

    Siemen versprak zich hier waarschijnlijk een klein beetje door emotie, wat ik volledig kan bergrijpen.
    Ik denk dat hij bedoelde: Je ziet dus wat er gebeurd als linkse klimaatkerk vrouwen gaan praten…

   4. Mieremet

    Mezzadrammer. SYLVANA, Olongren, Halasema the quads Pelosi. Wereldwijd vrouwen die zich als randmongolen gedragen. Schei jij dus ff uit.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Helemaal met eens met Clarice. Kapitalisme, racisme en patriarchisme zijn allemaal eigenschappen die hun oorsprong hebben in het Europese continent. We moeten die dingen bestrijden om een betere wereld achter te laten. KOM IN ACTIE NU!

  1. Mycase

   Niet op de wijfies reageren dat is wat ze graag hebben beter negeren dan gaan ze vanzelf weer naar het aanrecht daar waar ze horen

   1. Joop Klepzeikert

    @Mycase: Dat zogenaamde paard van de Schillenboer is hoogstwaarschijnlijk geeneens een vrouw, maar één van de werkeloze linkse trollen met tig verschillende namen, die hier alleen maar zitten te trollen om het trollen.
    Blijven enkel volhouden doordat mensen op ze reageren en DDS niet modereert.

    1. FCKDopper

     Beste Joop,

     OP het moment dat je teveel kritiek uit of de naam noemt die niet genoemd mag worden, wordt je zelf van het forum verbannen. Je mag jezelf hier ongenadig subversief uitlaten over mensen met een keppeltje of kinderen, zolang je diegene daar maar niet op aanpakt. Het is een beetje als op eieren lopen. Gelukkig zijn er meer forum deelnemers wiens mening ik kan onderschrijven dan subversieve krachten (al worden dat er steeds meer)

     Met vriendelijke groet,
     FCKDopper

     1. Joop Klepzeikert

      @FCKDopper: De zwakzinnig linkse trollen kunnen hier al jaren hun totaaldebiele gewauwel volledig ongestraft spuien. Niemand wordt hier verbannen. Zelfs niet voor totaaldebiele ultra extreem linkse leugens, zuigen en overduidelijk trollen.

    2. Mycase

     Dat is waar deze kletstante is ook een afgeleide van mezza ik weet het maar hij komt hier met een moeke aankakken niet op reageren is gewoon het beste en dat geld voor alle trollen hier toch ?

  2. Jv

   ASS; dit zou inhouden dat het het beste is dat u deze wereld verlaat!
   Pas dan kan er aan een betere wereld gewerkt worden.
   U praat alleen maar, maar doet zelfs niks.
   Kortom…..de beste stuurlui staan aan wal!

  3. Bosche draak

   Nou schillenboer, ga je toch lekker naar Venezuela?
   Die lopen daar massaal te diëten onder dat o zo mooie socialisme, zelfs de dierentuinen worden daar leeggegeten.

   Stuur maar een kaartje en niet met hangende pootjes en een knorrend buikje terugkomen he?

   GEEN WOORDEN MAAR DADEN NU!!?

  4. Joshuak

   Dikke onzin..

   Kapitalisme in bepaalde vormen bestaat al sinds vroeger de eerste mensen elkaar goud of zilver gaven in ruil voor goederen. Want elke vorm van investering met geld heeft iets met kapitalisme te maken. Tenminste als die investering gedaan wordt met het doel om erop terug te verdienen..

   Patrichisme is iets wat je overal zag in de wereld zo wel in Azië, Afrika en Europa.. Vrouwelijke leiders in de wereld waren uitzonderingen. En niet de standaard.

   En racisme en discriminatie? Dat is iets dat bestaat al zo lang mensen ene gemeenschap vormen.. En vindt je ook overal terug..

   Maarja dat interrseerd jou niet.. welkom in de sprookjeswereld van Anne..

   Ene dag roep je hoeveel fantastische vrouwelijke leiders er hadden ze in Europa en hoeveel ze hebben bijgedragen.. Andere dag was geschiedenis alleen gecreëerd door mannen en zijn vrouwen altijd maar onderdrukt..

   Welke van die 2 verhalen het is heeft volledig mee te maken welke sprookje je die keer wilt vertellen

  5. FCKDopper

   Beste ASS,
   correct me if i’m wrong?
   Klopt het dat u aangeeft dat het westen verantwoordelijk is, voor alles wat er fout gaat in de wereld? Aangezien vrouwen nog steeds in de meerderheid zijn in Europa (er worden nu eenmaal meer meisjes dan jongens geboren), beweert u dus dat vrouwen in het westen daar dus een belangrijk aandeel in hebben gehad.
   Met alle respect wat een ongelooflijke onzin is dat.

  6. Jantje

   Dingen bestrijden is geen oplossing. Daarmee ga je alleen maar moorden plegen. Kijk maar naar Stalin, Pol-Pot, Mao, Hitler, enz., enz. enz.
   Die bestreden die dingen ook, maar heeft het, behalve miljoenen levens, wat opgelost?
   Nee, in tegendeel, het heeft die naties achteruit geworpen en/of verwoest.
   Kapitalisme is een Nederlandse uitvinding waar we trots op mogen zijn.
   Racisme en patriarchisme komen op alle continenten voor.
   Sterker het komt daar meer voor.
   Patriarchisme is vooral (nog steeds) een Afrikaans ding, waar de man een beetje rondlummelt en de vrouw al het werk laat doen.
   Racisme is buiten Europa veel erger, vaak zelfs in de wet vastgelegd, bijvoorbeeld via de sharia.

  7. Maurits Dekker

   Weg met het kapitalisme? Ja en dan? Noem eens één welvarende staat met een socialistisch of communistisch regime.
   Kunt u niet hè?
   Ga toch lekker koken mens!

  8. Machteld

   Het systeem van elkaar betalen in diensten was nog het beste.

  9. Seneca

   @anne sophe
   de uitkering die jij elke maand beurt, is wel betaald door kapitalistische mensen die normaal werken en belasting betalen. die gaan niet op hun rug liggen om een centje bij te verdienen…

 4. Egy

  Ja ja en de gedachte van jozef stalin moet er ook weer komen. Maar dan wel met een vrouw aan het roer. Tjonge jonge waar gaan we naar toe vreselijk.

  1. Pauline Kummer

   Jawel Egy, heel errug. En dan hebben we het nog niet gehad behalve Stalin, over Malenkov, Chroetschjov, Trotzki. Genoeg om over te babbelen.

 5. Jumping

  Dit toont eens te meer aan dat Nederland een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 6. Agios

  Zij is zo’n vrouw waarvan je hoopt dat je ze niet tegen het lijf loopt. Wat mij betreft zijn het er steeds meer. Ik kan een hele lijst opsommen, maar die moeite zijn ze mij niet waard.

 7. Joop Klepzeikert

  Ik moest even opzoeken wie deze madam was, maar Clarice M.D. Gargard blijkt dus een Amerikaans-Nederlands ‘journalist’, programmamaker en presentator. Haar ouders komen uit Liberia.
  Wat dat bij de VN te zoeken heeft is mij dus een raadsel. Ze vertegenwoordigt Nederland op geen enkel vlak.
  Dit soort totaaldebielen kunnen en mogen alleen maar spreken door zwakzinnig links beleid van het huidige rariteitenkabinet. Geen enkele zichzelf respecterende overheid zou zo’n totaaldebiel uit hun naam bij de VN laten spreken.

  1. ikweetwatikwil

   Joop , het zelfde heb ik ook gedaan. Ik kende de vrouw niet.

   1. Joop Klepzeikert

    Ondanks dat ik ook de Amerikaanse media best behoorlijk bijhoudt had ik nog nooit van die malloot gehoord.
    Dat zo’n wezen Nederland bij de VN mag vertegenwoordigen zegt héél veel over het huidige rariteitenkabinet.
    Dat zou centrum rechts moeten zijn, maar doet steeds extremer links.

 8. Jv

  Maar…….Nederlandse vrouwen zijn van nature toch blank?

 9. Jv

  Ze doet haar afkomst geen eer aan door met zo’n “blanke” jurk te verschijnen.

 10. Piet51

  De keuze om Clarice Gargard Nederland te laten vertegenwoordigen is een heel bewuste geweest. Mensen die haar niet kennen hebben een tijd het nieuws niet gevolgd of TV gekeken. Ze is gewoon een Bekende Nederlander. Zij laat zich al langer heel kritisch uit over o.m. Zwarte Piet en de vrouw in onze maatschappij. Die standpunten draagt ze overtuigend uit, ook in haar documentaires en artikelen. Ze zit daar in New York dus niet toevallig. Haar toespraak kan geen verrassing zijn voor betrokken mensen.

  Dat haar ouders uit Liberia komen lijkt me niet zo relevant. Als buitenlandse afkomst een selectiecriterium is, kunnen we veel meer personen die in Nederland wat te zeggen hebben, afschrijven.

  1. Groeneveld

   Piet51 staat hier op DDS bekend als extreem links, maar nu radicaliseert hij toch in hoog tempo – zorgwekkend.

   Het is zoals Tim zegt: voor je persoonlijke Social Justice Warrior mening heb je de column, maar zoveel benul heeft dat mens niet.

   1. Piet51

    @Groeneveld
    Ik betwijfel of ze alleen namens zichzelf spreekt. Ze deed daar wat ze overal doet: kritische geluiden laten horen. Dat wist het kabinet bij haar aanstelling als Vrouwenvertegenwoordiger bij de VN en dat doet ze daarom gewoon binnen de ruimte die ze blijkbaar heeft. Kortom, dit is het Nederlandse geluid.

    1. Groeneveld

     Dictatuur van een extreemlinkse demagoog. En Piet is er dolblij mee. Zoals met alles wat Piet-twee-titels-51 voor progressief aanziet.

     Links is regressief en conservatief. De echte beschaving en vooruitgang ligt bij rechts.

   2. Original NL

    Pietje is nu wel geheel door het ijs gezakt….gefeliciteerd met het bereiken van het trol stadium…
    Weer een linkse sukkel waar ik zonder te lezen overheen kan scrollen.

    1. Piet51

     @Original NL
     Ik zou willen, dat meer deelnemers hier niet mer op mij zouden reageren. Dan kon ik tenminste ongestoord door allerlei onzinnig weerwoord mijn boodschap uitdragen. Want die wordt ook nu al door heel veel meer mensen gelezen dan door die paar andersdenkenden die reageren. En uitdragen van een boodschap, dat is toch waar het hier om gaat? Daarom, vooral niet meer reageren en dat geldt ook voor veel anderen. Onderschrijven van wat ik beweer is natuurlijk altijd welkom.

     1. merlot

      Trol Piet wenst geen tegenspraak maar meelopers zijn welkom.

      Typisch links.

      Voor het “uitdragen van je boodschap” zit je hier verkeerd, kwalletje.

      Zoals zoveel linkse trollen ben je enorm zelfingenomen en arrogant. Ga daar vooral mee door, want de aversie tegen links zal er alleen maar door toenemen.

  2. J.Rademaker

   Beste Piet,
   Konden we dat maar, de genoemde vingertje wappers hebben geen band met Nederland slechts kritiek en minachting voor het gewone volk.
   Ik mag de vergoedingen en subsidies betalen en verder mijn mond houden.
   Over mensenrechten praten in de VN is, gezien de samenstelling overigens slechts te beschouwen als humor.

   1. Piet51

    @Rademaker
    Foute redenering. Juist in de VN, waar zoveel verschillende maatschappijvormen vertegenwoordigd zijn, moet je kritische geluiden van welke aard dan ook, laten horen. Voor een forum met gelijkgestemden heeft dat geen enkele zin en is het tijdverspilling. Daar hoeft niemand overtuigd te worden.

    1. Siemien

     Nee Piet nee, waar bemoeien die gasten zich mee, oprotten moeten ze met hun politiek correcte gel*l, kritische geluiden moeten ze lekker in hun eigen land doen, ik kom toch ook niet in jouw huis vertellen wat je wel en wat je moet doen…of wel?

     1. Piet51

      @Siemien
      Je bent meer dan welkom. Kunnen we bij een drankje een goed gesprek hebben. Hier lukt dat steeds maar niet.

  3. FCKDopper

   Beste Piet,

   Waarom zijn haar ouders in vredesnaam vanuit het mooie Liberia verhuisd naar het vrouwonvriendelijke en racistische Nederland. En waarom zijn ze hier gebleven als het hier zo racistisch en vrouwonvriendelijk is. Wat voor ouders ben je wanneer je, je zwarte dochter dat aan doet. Vreselijk zeg. Goed dat u dit hier op het forum meldt, het is een grote schande.

   Met vriendelijke groet,
   FCKDopper

   1. Piet51

    @FCKDopper
    Als je in iemand geïnteresseerd bent en kritiek wil leveren, kan het geen kwaad om je een beetje in de achtergrond te verdiepen. Anders blijven het loze kreten en veel tijd kost het niet. De ouders van Clarice Gargard emigreerden naar Amerika, Clarice groeide op in Nederland. Liberia was misschien wel een mooi land, maar tijdens Taylor een hel om te wonen. Haar vader was verbonden, misschien wel als zijn rechterhand, aan Charles Taylor. Haar documentaire, De waarheid over mijn vader, geeft hierin wat inzicht.

    1. FCKDopper

     OOOH dus Liberia was de hel en nu in Nederland valt er wat te klagen.
     Tja hier mag het en daar niet.
     Dan maar het land afzeiken dat altijd goed voor je was.
     Het land dat je zelfs de mogelijkheid biedt om namens dat land de VN toe te spreken.
     Wat een vreselijk racistisch en vrouwonvriendelijk land is dat toch

 11. Jantje

  Gelukkig zijn ze bij de VN veel te druk met Israël bashen wegens zgn. mensenrechten schendingen, niet democraties en geen goed functionerende trias politica.
  De verheven idealen van de VN staan allang bij het vuilnis.
  Zonde om dat nog mee te financieren.

 12. DidiMadloba

  Google zegt dat “SJW” staat voor “Social justice warrior”. Is dat wat DDS bedoelt?

  Op wat voor bijeenkomst die dame sprak wordt uit het verhaal niet duidelijk.
  Maar al sta je achter haar standpunten, dan nog is haar optreden zinloos, want de VN gaat niet over “kapitalisme” en zo.

  Er zijn in de wereld de nodige experimenten gedaan met communisme in plaats van kapitalisme, en die zijn allemaal mislukt. Communisme mag op papier een mooi systeem lijken, het is alleen vol te houden met gewelddadige onderdrukking, en leidt steevast tot bittere armoede.

  Maar Clarice Gargard is van beroep journalist, en journalisten willen vooral opvallen. Dat is hun beroep. En daar trapt DDS dus in.

 13. Jack Flash

  Lijkt een beetje op uitspraak van Conny Palmen(echtgenote wijlen Hans van Mierlo).Datmens kraamde ook zo’n onzin uit.
  Bij DWDD uiteraard.

 14. debontereus

  Het werd al zorgwekkend dat de vn zich met zwarte Piet ging bemoeien.

  1. Dik

   En natuurlijk de talloze resoluties tegen Israël, gelukkig trekken zij zich daar weinig van aan, ze kunnen ook niet anders.

 15. Mezzadra

  Ik kan uit haar statement niet direct afleiden dat het kapitalisme moet worden afgeschaft. Ze fulmineert over de onderdrukking van vrouwen dat door het kapitalisme wordt veroorzaakt. Dat is op zichzelf een waarheid als een koe.

  1. Original NL

   Zo is het..terug naar het socialisme..kan deze negerin gelijk aan de lopende band of in de bouw gaan werken..wel oppassen voor je nepnagels!!

 16. Ben-NIET-Groen-L

  Het overbetaalde soroskreng kwam hier even het vuurtje opstoken voor haar Zwambiaanse kookpot.

  1: De sinterklaasliedjes zijn aangepast.
  2: Pepernoten zijn klimaat-neutraal.
  3: Alle pieten zijn inmiddels paars.
  4: En vreten biologisch.
  5: Alleen…er zit niet één zwarte tussen!

  En wie heeft dat die Zwambiaanse doos eigenlijk ingefluisterd? Ik neem niet aan, dat zij het hele jaar door alle Nederlandse kranten zit uit te pluizen op dit nieuws.

  En een boerka heeft niets te maken met vrijheid van religie en emancipatie van vrouwen.
  Het is juist een middel van religieuze fanatici om vrouwen te onderdrukken.
  En de duistere ironie is dat een land als Saudi Arabië, waar vrouwen het nog slechter hebben dan hier in de Human Rights council zit.
  Met andere woorden. De VN laat haar ware kleur zien en de bijbehorende hypocrisie.

  Jullie ook een fine dag!

  1. Piet51

   @Ben-NIET-Groen-L
   Jouw bijdrage en die van een paar anderen laten zich een beetje lezen als jaloezie op een jonge vrouw, migratieachtergrond, zwart, heel goed opgeleid, al veel gepresteerd in haar nog maar korte leven, bekende Nederlander (voor de serieus geïnteresseerden) en met een verhaal dat mensen doet luisteren (behalve enkelen hier). Dat is even wennen hè, om zo maar met de neus op feiten gedrukt te worden. Het is leven is soms hard.

   1. Siemien

    Piet die verdedigd graag de islam om vervolgens in het midden te gaan staan….is pietje wel helemaal goed bij zijn hoofd door dit soort mensen die mijn land zwart willen maken en denken te moeten cultuurverkrächten

    1. Siemien

     een hand boven het hoofd te houden?

   2. Mezzadra

    “jaloezie op een jonge vrouw, migratieachtergrond, zwart, heel goed opgeleid, al veel gepresteerd in haar nog maar korte leven, bekende Nederlander ”

    Sylvana Simons roept hier ook hysterische woede op.

    1. Siemien

     dat doen gasten als mezzadra met kots, islamverheerlijking en absolute minachting naar Nederland toe..

    2. Piet51

     @Mezzadra
     Inderdaad, bij Sylvana Simons krijg ik dezelfde gedachten. Ik ben helemaal geen aanhanger van haar, maar ik gun haar en haar volgers hun plek. Blijkbaar zien anderen meer in haar. Wilders en Baudet zie ik ook helemaal niet zitten, maar gun hen hun plek, omdat ze aanhang hebben. Zo werkt democratie.

 17. janszm

  NL per direct uit de VN.
  Oplichtersbende voor alle blanken.

 18. C.A.Barstow

  Waarom zit er op die plek geen autochtone Nederlander?
  Ik voel mij door deze dame absoluut niet vertegenwoordigd!

  Stem FvD/PVV.

 19. Willem Alexander

  Goed betoog.
  Natuurlijk hat dit onbenul er niet moeten zitten, maar de overheid rekruteert al jaren niet op kennis en kunde, maar kleur en geslacht.
  Gelukkig is het maar de VN en die neemt niemand nog serieus (behalve dan de salarissen).

 20. Rud56

  Zo’n zwarte harses neem je toch niet serieus.
  Maar ja, VN, ooit met goede bedoelingen opgericht en nu? Een broeinest van corruptie, malloten en zwakzinnigen.
  En tja, die zwarte clowneske doos daar is een mooie afspiegeling van wat er in Den Haag rondloopt, bij dat BuZa! Volstrekt linkse bagger dus!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.