Smullen! Wilders valt “smerige” minister Grapperhaus aan: ‘Politieke proces nog steeds niet gestopt, grove schande!’

Terwijl de wereld met ingehouden adem kijkt naar de opgelaaide oorlog in Noord-Syrië, is in Nederland het Openbaar Ministerie nog altijd bezig met hun eigen mini-oorlog tegen PVV-voorman Geert Wilders. Wilders is dat nog niet vergeten, zo kunnen we opmaken uit een strijdvaardige tweet. De PVV-voorman spreekt van “smerige trucs” en eist wederom dat minister Grapperhaus zijn vervolging stillegt.

wilders grapperhaus

PVV-voorman Wilders opent opnieuw de aanval op CDA-minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, die heeft aangekondigd om op zijn ministerie alle dozen nog maar eens om te keren in een ultieme poging om uit te vinden tot in hoeverre ambtenaren zich inhoudelijk hebben bemoeid met de beslissing om de man die ‘minder, minder, minder’ liet scanderen, te vervolgen. Bij De Telegraaf laat de bewindsman optekenen:

“Grapperhaus beloofde eerder binnenkort naar de Kamer te komen om „uitgebreid” tekst en uitleg te geven over de zaak. Maar hij wil dat pas doen nadat de rechter een oordeel heeft geveld. In de tussentijd heeft hij „opdracht gegeven om nader te bezien of er binnen mijn organisatie nog relevante documenten voorhanden zijn die mij tot nu toe niet bekend waren.”

Voor Wilders is het allemaal voor de bühne: wat hebben we nu aan een onderzoek als de resultaten pas bekend worden gemaakt op het moment de rechter z’n finale zegje heeft gedaan over de zaak van de PVV-aanvoerder? “Smerige truc,” “grove schande” en dergelijke termen worden daarom actief gebezigd door de oppositieleider. Vermoedelijk zonder enig resultaat: de rest van de Kamer, op de fractie van de heer Wilders en Forum voor Democratie na, vindt het namelijk wel prima zo.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Wilders heeft de rechtszaak aan zichzelf en zijn eigen uitspraken te danken. Volgende keer moet hij er wel twee keer over nadenken voordat hij gaat demoniseren

  1. Vraagtekentje

   De enige die hier gedemoniseerd wordt is Wilders.

  2. Original NL

   Demonen hoef je idd niet te demoniseren ..dat doen ze zelf wel.

  3. junior

   Van de linkse maffia mag niemand de waarheid vertellen

  4. DidiMadloba

   Niemand heeft dit proces meer gewild dan Wilders zelf, want het geeft hem een prachtig platform dat hem electoraal zeer te pas zal komen. Bovendien heeft het hem de mogelijkheid het OM en straks misschien de hele rechtspraak af te breken.

   Bijna was het misgegaan, want het OM en de bewindslieden zijn natuurlijk ook niet gek, en zagen dit mijlenver aankomen. Dáár ging dat veelbesproken overleg tussen het ministerie en het OM over. Niet of ze hem wél zouden vervolgen (want dat is de normale gang van zaken bij een aangifte), maar of ze hem niet beter niet konden vervolgen.

   Dan had Wilders zo’n “artikel 12 procedure” moeten starten tegen zichzelf, om te eisen dat het OM hem alsnog zou vervolgen, en zijn zaak niet zou seponeren.

   Het is allemaal zo vreselijk uitgekookt.

 2. Seneca

  als men tegen willekeur, onkunde, desinteresse en het negeren van het ‘democratisch’ proces, in opstand komt, staat men direct klaar om de opstandeling de mond te snoeren met kreten als ‘ondemocratisch’, fascist en nog ergere benamingen. dat is het gave Nederland.

 3. Pauline Kummer

  Een vervelende gewoonte om zo met het vingertje te wijzen.

  1. Seneca

   @pauline
   nog vervelender om een uitspraak te doen waar je de ballen verstand van hebt.

  2. Rechtsaf

   Nog vervelender is het ontkennen dat dit een politiek proces is..

 4. Henkdetenk

  100% een politiek proces, als zelfs ambtenaren die als klokkenluider worden bedreigd onder grappenhaus dan kan het slechts alleen een politiek doel hebben.

 5. JFU

  Wilders moet kapot….hoe dan ook.
  Onze fascistische regering zal daarom alles doen om dat te bereiken.
  Moslims mogen alles zeggen, bedreigen, Joodse winkels plunderen enz. Wordt weggekeken.
  Dit is Nederland…2019.

  1. Mycase

   Tja het lijkt 1940 wel …

   1. Joop Klepzeikert

    Tja, Hitler is gestopt, maar de extreem socialistische nachtmerrie is nog lang niet over. Er hebben veel te veel NSB’ers gratie gekregen, waardoor we nu met hun nog extremer socialistische gebroed opgescheept zitten.

    1. Mycase

     Zeer juist @Joop die moeten eigenlijk alsnog sneuvelen .
     Dat waren de grootste schreeuwers die zogenaamd allemaal in het verzet hadden gezeten.

     1. Joop Klepzeikert

      @Mycase: Na de oorlog deed 90% van Nederland net of ze in het verzet hadden gezeten. Het werkelijke verzet bestond slechts uit een paar 1000 mensen. Er waren veel meer mensen die voor een knaak een Jood verraadde dan werkelijke verzetsstrijders.

 6. Joop Klepzeikert

  Dit smerige extreem socialistische politiek proces zal pas gaan stoppen als de Nederlandse bevolking eindelijk wakker wordt uit de extreem socialistische nachtmerrie, die nu onderhand al meer dan een eeuw voortwoekert in Nederland.
  Pas als ALLE socialisten voor hun landverraad gestraft zijn en dus niet weer gratie krijgen, zoals na WWII, zal Nederland weer een fatsoenlijk land, zonder politieke processen en socialistische en islamitische terreur kunnen worden.

  1. DidiMadloba

   Weg met het socialisme dus?
   Meer belasting voor de armen, minder voir de rijken.
   Afschaffing van ontslagrecht: het Grootkapitaal moet arbeiders kunnen ontslaan naar eigen goeddunken.
   Weg met sociale verzekeringen.
   Nederland is pas echt rechts als af en toe iemand verhongert .

   1. Joop Klepzeikert

    @Trol met meer aliassen dan IQ: Ga je GGZ begeleider om je spuitje vragen. Ik lees jouw digitale diarree niet meer.

    1. Nep

     Waarom reageer je dan steeds. Haha

    2. DidiMadloba

     Kun je er niet tegen om kritiek te krijgen, stumperd?
     Nee, ik gebruik op deze site altijd hetzelfde pseudoniem.

   2. Mieremet

    Didimadhouse, alias Mezzadramaqueen alias Anne schilleboer ,Pauline, Nep ,Willem en nog veel meer. Ja socialisme uitroeien, vandaag nog. Ga maar werken luie linkse asbak.

 7. forestfriend

  Ik zie even het verschil niet meer tussen een politiek outsider* in Rusland en in Nederland.

  *) Een politicus die afwijkt van de gevestigde macht.

  Ook de lokale media (NPO) is gelijk met de Russische.
  Wanneer worden de sancties opgeheven!?

  1. Mycase

   nooit

 8. Duckday

  Koste wat het kost moet Wilders veroordeeld worden De huidige politiek is zo lek als een mandje is niet meer te vertrouwen Het vertrouwen is volledig weg
  Ieman roept Minder minder dan valt half Nederland er over heen.Burgemeesters wethouder lopen in rijen met ingevulde aangiftes mee activisten lopen in rijen naar de aangifte plekken Een minister van justitie gaat zich bemoeien met dit proces want Wilder is een gevaar voor hun Als de beerput eens open gaat komen we vreemde dingen tegen Waarom wil de VVD steeds justitie hebben Ja nu zit er een nog gevaarlijke man in die probeerd de waarheid weg te duwen Dit hele comedie spel is een lachertje van de Nederlandse rechtstaat en slaat kant nog wal Ook de huidige bewinds voerders zijn waarschijnlijk niet te vertrouwen waarheid is ver te zoeken Angst om hun macht te verliezen doen ze vreemde sprongen

  Stem eens PVV of FvD misschien komt dan een hoop boven water Slechter dan nu kan waarschijnlijk niet zelf de media draaid met de berichten Stop eens met dat kom maar binnen beleid
  Wat heeft de EU en Euro nu bijgedragen aan de welvaart voorspoed werkgelegenheid
  De armoede wordt steeds groter en de club van de hand ophouder nemen steeds toe
  De bedoeling is gewoon om de meerderheid afhankelijk te maken van dit beleid

  1. DidiMadloba

   Je weet nog helemaal niet wat de rechter gaat beslissen.

   Ze wilden eigenlijk het proces tegen Wilders stoppen, omdat al die aandacht hem vreselijk in de kaart speelt. Maar dat zou niet eerlijk zijn tegenover Wilders want dan kan hij ook niet worden vrijgesproken.

 9. DidiMadloba

  Wilders misbruikt zijn positie als vokksvertegenwoordiger om zich te verdedigen aks verdachte.

  Maar het toppunt is dat hij zich nu beklaagt dat de Minister het proces tegen hem niet stopt, terwijl hij eerst woedend was dat de Minister zich wél met deze zaak bemoeide.

  De regel is volgens Wilders blijkbaar: het Ministerie mag en moet zich met zijn zaak bezig houden als dat in zijn voordeel is.

  Ach, het is Wilders alleen om de aandacht te doen. Als hij al een boete krijgt wordt die meteen door sponsors betaald.

 10. Rosasolis

  Blijkbaar kan Wilders niets goeds in zijn leven vinden. Alleen maar zeuren, en blijven zeuren. En door zijn zielige gedrag, probeert hij kiezers te winnen door zo’n doemscenario te lokken. En nu is onze Min. van justitie F. Grapperhaus aan de beurt.
  Oh jee, is Wilders nu bang dat de justitie oneerlijke handelingen van hem zouden gaan ontdekken? Is dit nu de reden dat Wilders nu meer dan ooit zo veel wil optreden met vele uitspreken?…Iedereen in onze regering is fout, behalve onze gorgeous blonde Geert die alles veel beter weet!

  1. Marija

   En ook vrijwel altijd gelijk heeft.

  2. Mieremet

   En weer een verse alias van Mezzadramaqueen

  3. Marija

   @rosa,
   Hoe zou u zich voelen, als u al 15 jaar door uw collega’s wordt genegeerd, getreiterd en vervolgd? Zou u niet pissig worden en terugslaan?
   Ik heb grote bewondering voor deze man omdat hij gelijk heeft en dat hij ondanks alle bedreigingen en tegenwerking zijn rug recht houdt en voor zijn mening (die iedere keer opnieuw de waarheid blijkt te zijn), blijft opkomen en dat betekent : opkomen voor Nederland en echte autochtone Nederlanders.

 11. fusilier

  Ach het is allemaal zo voorspelbaar, in Duitsland of bij de Italianen is het van het zelfde laken een pak, alles wat tegen de islam is,of tegen de gelukszoekers is ,moet mond dood gemaakt worden. Dit gaat net zo lang door tot de eigen bevolking het toelaat.

 12. Heras

  Dit wegschuiven van alle gegevens, zorgt er juist voor dat Wilders kan rekenen op meer empathie van de bevolking. Ik kan mij zo voorstellen dat hij zich verraden voelt door zijn collega’s.
  We hebben het toch al gehad met dit kabinet. Vervangen die handel. Nog anderhalf jaar geduld.

 13. Politiek Profeet

  Een verachtelijke gristen van het cda die minister is van Justitie….de nsb,ers aan de macht.
  Gristenen verraden voor een habbekrats hun medemensen ,doen alles voor wat poen.
  Met uitgestreken porum zondag in de kerk met blubberknietjes op een matje naar een fantoom te bidden, het zijn net moslims, die doen ook zo achterlijk.
  Wilders moet nu eenmaal aan het gristenkruis bungelen.
  Maar dat zal de echte Nederlander niet toestaan,niet toelaten, de onvrede groeit en groeit en dankzij de boeren en binnenkort de vissers,bouw,en arbeiders zal de dag des oordeels aanbreken.

 14. Veteraan

  Toch heel raar als je weet dat Marokkanen voor bijna 80% in ‘aanraking’ zijn geweest met de politie en in de grote steden voor het overgrote deel van de criminaliteit zorgen.
  En dan zou je als mens of politicus niet mogen zeggen dat je minder Marokkanen wil ?
  Ik roep al 40 jaar dat ik minder Marokkanen wil, de goede even apart maar dat is echt een minderheid. De normale Marokkanen zeggen zelf dat we te laf zijn om het probleem aan te pakken.
  Dus bij deze nog even.

  Veel minder Marokkanen graag en het tuig deporteren s.v.p..

 15. Michael M

  Vervolgens executeren Syrische Arabische rebellen welke aan de kant van Turkije vechten standvastig christelijke Koerden in het gebied en slappe hap Grappendrol haus is met nog zieligere zaakjes bezig. Wat een loser die man.

 16. Response

  Er is door de coalities Rutte goed en lang nagedacht hoe Wilders ‘kalt te stellen’. Demoniseren, uitsluiten, cordon sanitaire, PVV-voorstellen per definitie niet steunen etc. Het OM maakt uiteraard deel uit van dit smerige juridische complot. Spekman en Samson hebben soortgelijke uitspraken gedaan maar wordt de hand boven ’t hoofd gehouden.
  Natuurlijk is dit een politiek proces, dat druipt er aan alle kanten af. Vooral de vvd en het OM zijn rot tot op het bot.

 17. C.A.Barstow

  Het hele proces tegen zegt natuurlijk in het geheel niets over Geert wilders,
  maar alles over dat stelletje onbetrouwbare leugenachtige smeerlappen welke ons land moeten besturen.
  Zij zullen het tot in het oneindige doorzetten, maar toegeven dat dit hele proces tegen Wilders een grote smeerlapperij is zullen zij nooit toegeven.
  Dit proces zal alleen door nog meer leugens en bedrog door justitie gewonnen kunnen worden, het zal mij niet verbazen als het zoals hier boven beschreven loopt.

  Stem FvD/PVV.

 18. Robert Leiden

  Geert Wilders spreekt schande van smerige truucs.
  Iets met potten, ketels en verwijten.
  Hilarisch… 🙂

 19. Henk-Jansen

  Ik hoop niet dat de heer Wilders werkelijk zo dom is om te denken dat de heer Grapperhaus de macht heeft om een gerechtelijk proces te annuleren.

 20. Bolkestein

  Als die D’66-rechters Geert Wilders ook maar met één haar krenken voel ik me niet langer meer geroepen tegen te moeten houden dat er wraakacties tegen links ondernomen worden. Zoveel woede en wrok heeft links al bij het volk gevoed.

  Waar recht is verworden tot onrecht, daar is volksverzet niet alleen het recht, maar zelfs de morele plicht van elk rechtgeaard burger.

  1. DidiMadloba

   De Kamer had (en heeft nog steeds) de mogelijkheid de strafbepaling te schrappen op basis waarvan Wilders wordt vervolgd. Dan moet trouwens ook het verdrag worden opgezegd waarin Nederland zich heeft verplicht uitingen aan te pakken zoals Wilders heeft gedaan. Dat kan de Kamer ook doen. Wilders zou daar zelf een wetsvoorstel kunnen indienen.

   In het wetboek van strafrecht staat dat bij tussentijdse wijziging van de strafwet de regel geldt die voor de verdachte het gunstigst is. Als die strafbepaling wordt afgeschaft zal Wilders onmiddellijk worden ontslagen van rechtsvervolging. Ja, het veranderen van wetten kost tijd, maar als de rechter dat ziet aankomen zal hij daar naar handelen.

   Maar de Kamer heeft die strafbepaling in stand gehouden.

   Als u een tegenstander bent van democratie moet u het maar zeggen.

 21. DidiMadloba

  Wilders is werkelijk hopeloos inconsequent.
  Eerste klaagt hij dat politici zich bemoeien met zijn vervolging, nu klaagt hij dat de Minister zich niet bemoeit met zijn vervolging, namelijk door te verzuimen dat proces te stoppen.

  Intussen zal Grapperhaus niets liever willen dan dat proces stoppen, want al die aandacht voor Wilders is hem een doorn in het oog, zeker als Wilders als een professioneel demagoog het OM afbreekt, en daarmee de effectiviteit van het hele strafrecht.

  Maar dat kan Grapperhaus dus niet in onze rechtsstaat.

  Of moet de rechtsstaat maar wijken voor onze heldhaftige Marokkanenbestrijder?

 22. RvdBe

  Wilders heeft dit proces allang gewonnen, als ie wint heeft hij gelijk gekregen en zal dit uiteraard gebruiken.
  Als ie “verliest” heeft hij alsnog gewonnen door het verkregen bewijs van een doortrapt corrupt politiek proces.
  De rest van de sukkels trekken zich heimelijk de haren uit het hoofd dat ze er met open ogen ingetuind zijn en hoe dan ook de verliezer zijn.

 23. Drollevanger

  Ik begin achterdochtig te worden, hoewel ik dat nooit was.
  Fortuin werd doodgeschoten, een sarcastische plaatjes tekenaar werd door een kudde agenten opgepakt, Wilders moet jaren beschermd, Burgermeesters lopen voorop met voorgedrukte formulieren, ministers bemoeien zich met de rechtspraak, enz, enz.
  Wat is hier aan de hand. Zoiets flikt men zelfs in Panama niet.
  Zijn wij te tam geworden?

 24. Marija

  Rechtspraak in Nederland, als het zo uitkomt wordt er met twee maten gemeten. Dat is ontoelaatbaar en schendt het vertrouwen voor zover het er nog is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.