Spilzieke NPO-klaplopers bedelen om extra belastinggeld, ditmaal met excuus Songfestival

Als het aan de NPO ligt, doet de overheid nog even een royaal schepje bovenop het astronomische bedrag van €740 miljoen dat er ieder jaar op de publieke zenders doorheen gejaagd wordt. De aasgieren willen nog eens zo’n €15 miljoen tot €20 miljoen euro gratis en voor niets op de rekening gestort krijgen van minister Slob. De organisatie van het Songfestival in Rotterdam volgend jaar zou dat noodzakelijk maken.

Het geld klotst nog altijd tegen de plinten in Hilversum (ja, soms is dat water, maar dat is een ander verhaal), en van serieuze voorstellen om eens te bezuinigen op de vele onzinprogramma’s die er gemaakt worden onder het mom van publieke televisie is nog altijd geen sprake. Maar wel gewoon met droge ogen beweren dat men geld te kort komt en nog maar eens eisen dat de belastingbetaler de portemonnee trekt.

Schaamteloos? Jazeker. Maar van de NPO-bonzen die hun publieke tv-imperium hebben omgebouwd tot een pervers reisbureau voor BN’ers mag dat niet meer verbazen, toch? In ieder geval: het wordt weer tijd om de broekriem aan te trekken, want de big spenders van de publieke omroep zijn weer eens heel erg zielig:

“De NPO heeft officieel een financiële bijdrage aangevraagd bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Een woordvoerder van minister Arie Slob bevestigt dit tegen Shownieuws.

Over de inhoud van de aanvraag is nog weinig bekend. Het is niet duidelijk hoe hoog het bedrag is dat de publieke omroep nodig heeft. Wel zei de NPO in augustus al te hopen zo’n 15 tot 20 miljoen euro van het Rijk te krijgen.”

Wel ja, joh. Geen enkele moeite doen gewoon eens in het eigen budget wat ruimte te maken, maar de kosten meteen over de schutting sodemieteren bij de belastingbetaler. Alsof het niets kost! Waarom niet meteen een heel miljard extra erbij? Kan je meteen voorkomen dat de grote graaipresentator Matthijs van Nieuwkerk overstapt naar RTL! Twee vliegen in één klap, toch?

Bah!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. merlot

  Het kartel blijft geld in de NPO pompen omdat het voor hen een prima propaganda-apparaat is.

  In feite is het niet eens zoveel anders dan in de voormalige Sovjet-Unie.

  En wat dat songfestival betreft: als een festival z’n eigen broek niet op kan houden moet je de stekker eruit trekken.

 2. ikweetwatikwil

  Voor mij hoeft er geen songfestival te zijn, het heeft met zingen niets te maken . Het schreeuwt en maakt lawaai . Rotterdam betaald het zelf maar. Die plukt er ook de “vruchten” van.

 3. Rechtsaf

  Het songfestival?! de verlengde gay-parade

  1. Nep

   En wat is daar mis mee? Of ben je een homofoob?

 4. Jumping

  Even voor de goede orde, er wordt dus ruim 2 MILJOEN EURO PER DAG gestoken, in deze Links gekleurde omroepen.

  NOS IS FAKE NEWS.

  1. Blitzkrieg

   Jumping :
   NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
   h**ps://youtu.be/Ht-4NOtlO6A

 5. Blokkeer-Fries

  NPO is de schuilnaam voor de ELNPO, a.ka. de Extreem Linkse Nederlandse Propaganda Omroep, wiens bestaan enkel en alleen gebaseerd is op het parasiteren, uitzuigen en indoctrineren van Nederlandse belastingbetalers.
  Alle door de ELNPO, CO2 en N uitstotende geproduceerde content, is gratis en op een veel hoger niveau beschikbaar, dus vanuit GroenSlinks dictatoriaal klimaatbeleid, compleet overbodig en kan daarmee per direct op zwart worden gezet.

 6. merlot

  Nog even over die Emma Wortelboer.

  Dat is nou een typisch product van de door en door verrotte linkse “spuiten en slikken” cultuur.

  Zelfs de Romeinen waren op het laatst niet zo gedegenereerd.

  1. Mezzadra

   De Romeinen waren natuurlijk ook afgrijselijk links.

   1. Zozo

    Nee, debieltje, de Romeinen waren niet afgrijselijk links. De enige afgrijselijke linkse debiel hier ben jij. Maar van mij mag je, want verstand heb je niet. Debiel

    1. Mezzadra

     Rustig nou maar, malle jongen, een script ligt in een klein hoekje.

     1. Zozo

      Een tegenantwoord heb je niet debiel. En voor een scriptje ben je veel te dom . Debiel. Trouwens, waarom kan een scriptje niet in een grote hoek liggen?

     2. Mezzadra

      Script.

      🙂

   2. Job Jansen

    Mezzadra was In de Romeinse periode een groot man. P/e/d/o/f/i/l/i/e was volledig geaccepteerd! Althans bij de Romeinen.
    Echte Germanen hadden zijn kop allang op een staak gezet. Daar waar het thuis hoort.

    1. Mezzadra

     Je bent een beetje zielig, Job. Maar dat zul je zelf wel niet zien.

     1. Zozo

      Zielig, kijk eens in de spiegel, debiel. Omhoog gevallen clown.

   3. Beukman

    Veel keizers waren extreem-links: Caracalla, Augustus, Hadrianus etc. Ze gooiden bakken met geld in cultuur. Vermoedelijk waren het ook cultuurmarxisten.

    1. Mezzadra

     Boze tongen beweren dat ze ook een actieve omvolkingspolitiek bedreven.

     1. Mezzadra

      En, o gruwel!, ze zetten het leger in tegen de boeren!

     2. Beukman

      Ondertussen is Mulvaney, de vazal van Keizer Trump, flink in de vlek van zijn baas aan het wrijven door ronduit toe te geven dat er wel degelijk sprake was van een quid pro pro.
      Kan @Ritter dit even duiden?

     3. Mezzadra

      Ritter is een beetje stil de afgelopen dagen, Beukman. Hij begint te ontdekken dat zijn keizer geen kleren heeft.

     4. Beukman

      Dat klopt. De keizer is door Mulvaney onbedoeld in zijn hemd gezet.

 7. Trude Herr

  Het is nog weinig wat er extra gevraagd wordt voor dit evenement in Rotterdam, hoe vaak komt dit voor? Een luttel bedrag om Rotterdam te promoten. Naar de maatstaven die de VS er voor uittrok voor de inauguratie van Trump een schijntje. In Duitsland lachen ze om dergelijke bedragen. De begroting van Ajax is 110 mio. Ga maar door.

  1. Zozo

   Wat heeft het een met het ander te maken, debiel.

 8. Zozo

  Debieltje meza en nog een hoop, wat is het verkleinwoordje van script. Je zet je zelf hier neer als een idioot, idioot, nee een debiel!

 9. Jv

  Voor het songfestival……..noemen ze dat een songfestival?
  Die smerige nichten rotzooi van omgebouwde homo’s, lesbo’s, en transgenders die van gekkigheid niet weten wat ze moeten doen om aandacht te trekken dat ze anders zijn. Heeft dus niks te maken met zingen, maar puur met hun smerige en vulgaire gedrag te tonen.
  Als je hier na wilt kijken heb je echt een debiele geest.
  Zum kotsen!

  1. Mezzadra

   Jv haat homo’s maar heeft het zelf seksueel keurig op een rijtje hoor.

   1. Zozo

    Met dit antwoord zet je jezelf hier weer neer als lul. Jongetje ben je nog altijd niet volwassen. Och sorry, je bent een volwassen debiel.

   2. Jv

    Ik heb geen homo, lesbo of welke haat dan ook, maar heb geen behoefte om naar die vunzigheid te kijken, maar jij zult wel eerste rang zitten omdat moslims het stiekem moeten doen!
    Indien je geen moslim bent, heb je waarschijnlijk een seksuele stoornis wat waarschijnlijk niet meer te genezen is?

 10. JFU

  Geen cent meer naar die fascistisch extreem linkse oproep.Maar ja…..propaganda mag wat kosten. Onze extreem linkse regering heeft er dan ook geen moeite mee. Korea 2.

 11. Duckday

  GEEN GELD NAAR HET Songfestival het draagt niks bij voor de normale man vrouw
  Stop met die onzin en laat de NPO zelf betalen

 12. Joop Klepzeikert

  Laat dat songfestival lekker door RTL of SBS doen. Die hoeven daar geen belastinggeld voor te hebben. Die verdienen daar dik aan zonder staatssteun.
  De commerciële omroepen hebben meer reclameblokken, maar die zijn wel veel korter dan die op NPO. De inkomsten daarvan zullen dus echt niet heel veel verschillen.
  De commerciële omroepen werken echter WEL efficiënt, waardoor ze WEL geld verdienen, in tegenstelling tot NPO, waar elk jaar gruwelijk veel gemeenschapsgeld in gepompt moet worden.

 13. goedisfout

  Als er één ding onzinnig is op de kwelbuis dan is dat wel het Eurovisie songfestival. Draai npo nog maar eens de duimschroeven aan, 740 miljoen is véél teveel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.