Sylvana Simons: ‘Het is verschrikkelijk hoe ziek we met elkaar bezig zijn!’

Op social media heeft BIJ1-fractievoorzitter Sylvana Simons fel uitgehaald naar de maatschappij anno nu. De voorvechtster tegen racisme vindt het “verschrikkelijk” hoe Nederlanders momenteel tegen elkaar uitvoeren, en noemt de omgangsvormen zelfs “ziek.” Het wordt tijd voor meer “schoonheid en liefde,” aldus Sylvana.

sylvana one love

Sylvana Simons valt vandaag op haar Facebookpagina haar “dappere zusje” Clarice Gargard bij. Gargard is columniste bij het NRC Handelsblad, en gebruikt die positie vaak om stennis te schoppen in rechts Nederland. Zo fantaseerde ze over het neermaaien van Donald Trump en sprak ze in de VN over het beëindigen van kapitalisme. Daar is heel veel – begrijpelijke – inhoudelijke kritiek op, maar niet iedereen lijkt op een even kundige manier met Gargard de discussie aan te gaan. Sommigen vergelijken de feministe van Liberische afkomst met Hitler, of willen haar terug naar Afrika dwingen.

Gargard kan slecht met de haat omgaan, vertelt ze: “Toch moest ik even slikken. Dat is het ding met haat. Al is het niet meer verrassend, het overrompelt wel.” Op Facebook dus veel bijval van Sylvana Simons, die de columniste “dapper” noemt, en haar bedreigers beschuldigt van het tonen van “ziek gedrag”. Tijd om meer “schoonheid en liefde in het openbaar” te brengen, aldus Sylvana. En stoppen met het “open riool” dat het Nederland anno 2019 geworden.

En eerlijk is eerlijk: beide dames hebben daar gewoon gelijk in. Ja, ze hebben vaak wereldvreemde of zelfs weerzinwekkende standpunten. Maar: dat mag in een vrij land. Laten we de verkeerde punten van de Sylvana-achtigen inhoudelijk bestrijden: daar is alle ruimte toe. Maar bedreigen, uitschelden of intimideren? Dat doe je maar lekker tijdens een potje GTA. Laat echte mensen in de echte wereld lekker met rust. Anders gaat straks niet Sylvana, maar jij terug op de boot naar een ver en afgelegen oord. Waar we je nooit meer hoeven te zien… dááháág!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Jumping

  Als ik het goed begrijp, is S.S van mening, dat het nooit aan haar donkere club ligt.

  Van mij mag zij, als zij er de voorkeur aan geeft naar het land van haar voorouders vertrekken.

  Neem je uitkering mee en ga.

 2. Tguard

  Ik denk dat mevrouw Simons altijd bezig is met het zoeken naar de grens van het toelaatbare en daarmee veel mensen irriteert. Natuurlijk mag ze zeggen hoe en wat ze wil, wat ze vind en hoe zij de dingen graag zou zien. Toch kan je verwachten wanneer je in Nederland je hoofd iets te ver boven het maaiveld steekt er iemand komt die er figuurlijk op in gaat hakken. Wanneer je ervoor kiest om de gehele autochtone bevolking de les te gaan lezen over bijvoorbeeld slavernij, straatnamen, de gouden eeuw, gewortelde tradities, het lesmateriaal op scholen etc etc en je doet dat op de toon die mevrouw Simons predikt dan kan je verwachten dat mensen minder lief gaan doen. Zoals Genee haar ooit probeerde duidelijk te maken de toon maakt de muziek. Mevr Simons reageerde ‘dus ik moet mijn toon aanpassen aan jou zodat…………’
  mevr Simons is gewoon niet geschikt om in het publieke debat zaken welke ze nastreeft om te zetten in een positieve akties maar wekt met haar werkwijze weerstand op en daar bereik je werkelijk helemaal niets mee.

 3. Jack Flash

  “Het is verschrikkelijk hoe wij met mekaar bezig zijn”
  Hoor wie het zegt.

  1. Pauline Kummer

   Opmerkelijk die passie van u voor stront. “als” is trouwens fout, evenals die bewering. Het is dan. Ook uber is fout. Moet met een Umlaut!

   1. Rechtsaf

    paulientje de taal NAZI.

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid…

    1. Lampje

     Van welke planeet komt u, goed taalgebruik is heel belangrijk, maar dat wordt je niet meer geleerd op school, met als resultaat figuren zoals u.

     1. Ron

      Beweer jij nu lampje dat als je schrijffouten maakt je dan minderwaardig bent?

      Met een schrijffout wat kan komen doordat je op een telefoon zit te typen, snap jij dan het verhaal niet meer?

      Ga jij er dood aan als iemand, iemandt met dt schrijft?

      Moet er steeds gewezen worden op fouten als je inhoudelijk niets maar dan ook niets in te brengen hebt?

      Ga jij dan met mij in persoon in debat zodat jij niet op taalfouten kan letten?

      Waarschijnlijk niet want ik l@l je vast aan alle kanten als je al zou durven met mij in persoon te debatteren.

      De @ is een u voor als je het niet begrijpt dus je hoeft het niet corrigeren.

     2. Bosche draak

      Taalneuqers hakken op de vorm want op de inhoud hebben ze bij voorbaat al verloren.
      Zeer merkbaar bij figuren als u…

     3. Rechtsaf

      Natuurlijk is taalgebruik belangrijk, iedereen begrijpdt precies wat er gezegdt wordt als je woorden met dt schrijft.
      Het enige dat taal nazi’s nog kunnen als ze geen inhoudt hebben is taalnaatsiëen.

    2. Vlaswiek

     Het zijn drie en dezelfde!

   2. Tman

    kummer:
    Het schijnt vaker voor te komen dat sommige vrouwen bij het ontlasten,in het onderliggende gat schijten,met een infectie tot gevolg!
    Waarschijnlijk heb je daardoor die herseninfectie!

    1. Mezzadra

     @Tman

     script

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft zijn digitale boertje weer gelaten.

   3. Tman

    kummer:
    Weet jij Überhaupt hoe je een umlaut te voorschijn tovert met je toetsenbord?
    Ik denk van niet!

 4. Kristalix

  Opmerkelijk hoe deze uber racist Silvana Simons weer in de spotlight staat.

  Meer als een stuk stront is het niet.

 5. Smek

  Ze begrijpt niet dat zij de grootste aanstichter is.
  Wanneer vertrekt ze eigenlijk.

  1. Top

   Vermoeiend Simons, al weer een vals verwijt. “Je mag in Nederland dus niet zeggen dat er racistische blanke Nederlanders zijn”. Natuurlijk zijn die er alleen het zijn er bar weinig. Ik kom ze niet tegen. Heel veel Nederlanders zijn niet racistisch. Ook zijn ze niet racistisch geworden omdat jij dingen zegt die ze absurd vinden. Misschien vinden ze jou uitlatingen absurd, en misschien vinden ze daarmee jou absurd maar ze gaan dit niet verbinden aan mensen die misschien dezelfde huidskleur hebben als jou, of niet blank zijn. Het probleem in de zwarte pieten discussie is niet de kleur, maar het framen naar een racisme verwijt. Bovendien gelooft niemand dat jij een overgeërfd trauma hebt van de slavernij, want wij hebben zelf ook geen overgeërfd trauma van Vikingen, Napoleon, de Spanjaarden etc. En wij voelen ons niet verantwoordelijk voor de fouten die het verleden gemaakt zijn omdat wij vandaag een maatschappij hebben die in hoge mate niet racistisch is. Bovendien verwijten Vikingen, Fransen tot de Duitsers niet dat in de geschiedenis een land, een volk collectief ontspoorde. Wij pruimen het framen van Zwarte Piet naar een racisme symbool niet omdat het een vals verwijt is. Wij willen niet vals beschuldigd worden van racisme en wij willen ook niet vals beschuldigd worden dat je een racist niet zou mogen benoemen als racist. Dat mag zeker wel. Dat deze verwijten van jou aan de Nederlandse samenleving zulke sterke reacties op roepen op straat hoeft voor mij niet, maar kruip niet in de slachtofferrol. Bottom line raak je de Nederlander hard met je valse verwijten. Dankzij een film wordt je misschien hoog geheven op het slachtoffer podium. Het is vervelend voor je maar nog steeds maakt dat je valse verwijten niet acceptabel.

   1. Rechtsaf

    Zelfs die paar Nederlanders die er blijkbaar zijn worden racistisch gemaakt, de enige racist die hier rondloopt is SS zelf

   2. Ron

    Wij hebben zelf geen overgeerfd trauma van de Duitsers.
    Waarom eigenlijk niet?
    Waarom zouden wij ook niet massaal de nakomelingen van de Duitsers die de oorlog hebben meegemaakt schuld aan praten?
    Schuld waar latere generaties niets aan kunnen doen.
    Waarom gaan wij dan geen nakomelingen van criminelen bij voorbaat beschuldigen?

   3. Stopperspil

    Dit is een hele mooie en vooral ook rustige reactie. Als Sylvana Simons dit leest dan zou ze toch moeten inzien dat ze totaal verkeerd bezig is. Maar ik vrees dat zelfkritiek te veel van haar gevraagd is.

   4. goedisfout

    Top!

 6. ikweetwatikwil

  Lang geleden waren we zo gezond als een visje en toen kwam er een kwalijke virus overgewaaid . Wij noemen het virus “wie kaatst kan de bal terug verwachten”

 7. Sando

  Maar nóóit!! Met een donker mens nogmaals nooit!

 8. Tman

  De fractievoorzitter van BIJ1?
  Bah,ik word misselijk!

 9. ylindrion

  Eens Tim, we kunnen elkaar best de maat nemen zonder bedreigingen.

 10. Mycase

  Trump neermaaien is geen ziekelijk gedrag ??

 11. tailgunner

  Goed. Die heeft dus weer last van haar menstruatie.

 12. Jynx

  Om te beginnen stoppen met roken,is een extreem gore gewoonte.
  Ook snel oprotten naar het land van herkomst waar het allemaal lief schoon en vredig is.

 13. macsjang

  Die achterlijke doorgesnoven imbeciel verdient echtwaar niet méér dan een zeemansgraf. K..twijf. Pleur 3000 km verderop en kom nooit meer terug.

 14. Gerlos

  Ik wordt kotsmisselik van dat oeverloze gezeik van deze zwarte ragenbol alles maar dan ook alles is de schuld van de witte mens maar ze vergeet door dat oeverloze gelul van haar het racisme meer aanwakkert.maar daar zal ze wel te dom voor zijn om dat te begrijpen.

 15. Vrijedenkert

  Madam Simons heeft gelijk, haat en ziekelijk gedrag jegens anderen is ongewenst en daarom wens ik madam Simons veel “schoonheid en liefde” als zij ervoor kiest om zich te laten behandelen in een gesloten psychiatrische intelling!

 16. Juriaan

  Ik ben voor alle zwarte pieten het land uit, maar dan ook allemaal. Nederland weer blank. Scheeld een hoop gezijk en uitkeringsgeld.

 17. Maurits Dekker

  Sylvana Simons: ‘Het is verschrikkelijk hoe ziek we met elkaar bezig zijn!’

  Oh ja?
  De echte Nederlander: ‘Het is verschrikkelijk hoe psychisch ziek Sylvana Simons is!’

 18. Heras

  Het S.S.clubje doet niet anders dan provoceren. TJa, dan roep je vervelende reacties over jezelf af. Geen medelijden.

 19. monach

  Zij rookt, dat is fijn om te vernemen.

 20. Sando

  Zorg EERST maar dat je een ander huidskleur krijgt is ook mogelijk!

  1. Mezzadra

   Dit stupide gebral heeft uiteraard niets met racisme te maken.

   Gadver.

   1. Bosche draak

    Jouw stupide gebral heeft alles te maken met rascisme.

 21. dijkbende

  Wat een zelfkennis!

 22. Klapstuk

  Mevr. Simons moet echt naar de huisarts
  Last van het pieteritus syndroom
  door verwijzen naar een psychiater is een must

  1. Aardappeltjes

   Gekke kapstok sylvana

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.