Sylvana Simons in diepe rouw gedompeld vanwege overlijden van aanjager Trump-impeachment: ‘Een reus!’

sylvana-elijah
Foto: Sylvana Simons en Elijah Cummings. Bron: Screenshot VPRO & AFGE / Flickr.

Vandaag werd bekend dat de 68-jarige Democratische politicus Elijah Cummings onverwachts is overleden. Eén van de eerste Nederlanders die een reactie geeft op het overlijden van de man die het ‘impeachment’-proces tegen Donald Trump leidde, is het Amsterdamse raadslid Sylvana Simons. Zij noemt Cummings “een reus” en bedankt de man voor alle inspirerende werken die hij gedurende z’n carrière heeft verricht.

De vlag gaat vandaag halfstok in huize Sylvana Simons, want één van haar politieke idolen is overleden. Ik heb het over het Amerikaanse congreslid Elijah Cummings, die vanochtend bezweek aan gezondheidscomplicaties die al een hele tijd voortetterden. De Democratische politicus uit de staat Maryland was een verklaard tegenstander van Donald Trump en leidde in het Huis van Afgevaardigden het afzettingsonderzoek – het zogeheten impeachmentproces – tegen de Republikeinse vastgoedmagnaat in zijn hoedanigheid als voorzitter van de zogeheten House Oversight Committee.

Cummings noemde zichzelf daarin volstrekt neutraal, maar zo ziet BIJ1-raadslid Sylvana Simons dat in ieder geval niet. Voor haar was Cummings geen evenwichtige centrist, maar een man die met z’n idealen haar zeker ook gigantisch geïnspireerd heeft. De luidruchtige Nederlandse volksvertegenwoordiger schreef dan ook een emotionele vaarwelbrief aan de overleden Amerikaan die al sinds 1983 lid was van het Huis van Afgevaardigden. Sylvana:

“Een reus op wiens schouders de jongere generaties changemakers mag staan. Hij zal nooit vergeten worden. Hij was op stoom de laatste tijd! Dank voor de inspiratie Mr. Cummings!”

In door de Amsterdamse politica gelikete reacties wordt Cummings ook nog “een held” en “zeer gepassioneerd en betrokken bij al wat hij doet” genoemd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  Laten we hopen dat ze een heel lange rouwperiode in gaat lasten en in die tijd haar domme smoel gaat houden. Ze heeft zichzelf nu meer dan genoeg voor schut gezet. Iedereen weet nu wel watvoor idioot ze is.

 2.   

  Ik kan het niet helpen, het internet zal z’n invloed wel op mij hebben gehad, maar bij de naam ‘Cummings’ heb ik toch een totaal ander beeld voor ogen dan een kwijlende oude man.

  1.   

   Verklaart wel waarom mediahoeah Simmons bekant van d’r stoel glijd.
   Snolvana heeft het ook nooit van d’r eigen intelligentie moeten hebben…

   1.   

    Sletvana heeft geen intelligentie. Daar kan ze het dus geeneens van hebben. Dat soort heeft een gemiddeld IQ van 70 en daar zit zij nog ver onder.
    Linkse debielen vinden haar ‘intelligent’. Dan kun je dus ongeveer nagaan hoe ‘hoog’ het IQ van die linkse debielen is. Dat ligt lager dan bij chimpansees.

    1.   

     @J. Kleptomaniak. Hoe hoog is uw IQ? Hoeveel diploma’s heeft u die bewijs kunnen tonen dat u hoge onderwijs heeft gevolgd en dat u een hoge IQ
     heeft? Hoeveel van “dat soort” zouden zijn die een veel hogere studie dan u heeft gevolgd en nu hard bezig zijn om hun kennis door te geven als hoog leraar, leider in het economische sector, bij de politie of militaire officier, of een hoge functie in het politiek hebben? Rassen discriminatie moet eindelijk afgeschaafd worden. Toen ik als kind in Canada opgroeide hadden we kinderen van allerlei afkomst in de klas, ook kleurlingen, kinderen van de Indian groepen, en Europese immigranten. Alle kinderen werden gelijk behandeld, en alle kinderen gingen met me verder naar de middelbare school.
     Momenteel terwijl ik dit aan u schreef, luister ik op radio 4 naar de prachtige stem van de wereld- beroemde sopraan Jessye Norman, die onlangs overleden is. Wilt u een keer iets prachtig horen, dan zoek de Vier Letzte Liederen van Richard Strauss op, en luister een keer naar een briljante uitvoering van de kleurling J. Norman, die deze zeer mooie laatste liederen
     liederen van R. Strauss in perfecte Duits zong…kort voordat zij afscheid naam wegens een een zware dwars-laesie. Vergeet je haat, en luister naar de mooie stem van een fantatische vrouw, met een donker kleur.

 3.   

  Allebei lelijk en schreeuwers.
  Familie ?
  Umfufu go home

 4.   

  Voor iemand die zo tegen racisme is, is ze wel heel erg veel bezig met haar eigen ras.

 5.   

  De grootste racist van Nederland, die op handen wordt gedragen door de extreem linkse deugzeugen, koekwaus, professionele nietsnut prutsers, en er ook nog mee wegkomt.

  Ga terug naar je roots in Aapfrika en ga klagen bij de zwarte mensenhandelaren, die je voorouders hebben verkocht aan mensen van een andere kleur.

  youtu.be/Fz9jGhCXCEE

 6.   

  Weer zo’n geweldig journalistiek hoogstandje van Tim. Je hebt je clickjes weer verdient.

  1.   

   Waarom reageer je dan?
   Komt nogal dom over…

   1.   

    Overdrijven maakt de zaak duidelijk.

   2.   

    Kent U het woordje satire?

    1.   

     Je poging tot isgoedfout,
     zeg je huidige baan nog maar niet op lolbroekje…

     1.   

      Ben ik nou zo slim of jij zo dom. Tim begrijpt de hint wèl hoor.

 7.   

  De fractievoorzitter van BIJ1?
  Nee dank je!

 8.   

  Van een begrafenis komt een begrafenis…..laten wij hopen dat die aandachtsh@@r de volgende is!

 9.   

  En weer heeft Tim een artikel over die pleeborstel, niks beters te melden?
  Pathetic

 10.   

  Knettergek!

 11.   

  Je kunt gewoon zien dat de politiek in dit land niks voorsteld de meesten zijn ook volledig de weg kwijt en komen met op merkingen die kant nog wal slaan
  Waar zou ze aan denken op deze foto met die getuitte lippen ze kijk ook onheilspellend naar die man
  Maar stem gewoon PVV of FvD

 12.   

  Weer een volksverrader die het graf in duikt. Opgeruimd staat netjes.

  1.   

   Hert vrouwelijke woord voor verrader is verraadster, SS is een volk verraadster…

 13.   

  Nu die domme doos nog, dan koop ik een die ik het hele jaar laat hangen

  1.   

   Vlag

 14.   

  Bij mij gaat de vlag ook uit mocht het SS betreffen.

  1.   

   Hier is er nog een!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!