Sylvana Simons ontkent bestaan van echte Nederlanders: “Wil de Echte Nederlander opstaan?”

Sylvana Simons vindt dat we een land vol nepperds zijn. Of althans, dat valt op te maken uit een nieuwe Facebook post die de BIJ1-diva gisteravond geplaatst heeft. Ze haalt een artikel van ‘Republiek Allochtonië’ aan om te beweren dat slechts 2% van al onze landgenoten écht aanspraak kan maken op de titel ‘Nederlander’. De andere 98% zijn niet echt, want zij hebben voorouders uit het buitenland.

sylvy-2-procent

Sylvana Simons heeft weer een bommetje opgegooid. Ditmaal stelt ze bij wijze van een retorisch experiment het Nederlanderschap van maar liefst 98% van haar landgenoten ter discussie. Ze citeert een stuk van de website Republiek Allochtonië, waar de ultralinkse wetenschapper Leo Lucassen een verhaaltje plaatst over hoe het beeld dat in Nederland heerst over immigratie “hard aan correctie toe” is. Want we denken allemaal dat de immigratie vanuit het Midden-Oosten de bevolkingssamenstelling van Nederland zo grootschalig gewijzigd heeft. Mispoes, aldus Lucassen, dat gaat al eeuwen zo.

Vervolgens doet Allochtonië daar nog een schep bovenop: volgens hun eigen cijfers stamt slechts 2% van alle Nederlanders niet ergens af van een migrant.

Het hele verhaal was natuurlijk koren op de molen van Sylvana Simons, die daarmee vermoedelijk denkt dat ze PVV- en FVD-stemmers schaakmat heeft gezet: “Wil de Echte Nederlander opstaan?”

Sylvana slaat de plank daarmee natuurlijk ongelofelijk mis. Want niets is uiteraard minder waar: of iemand een Nederlander is, hangt af van slechts twee factoren. Eén: heeft iemand een Nederlands paspoort? Twee: onderschrijft iemand de Nederlandse waarden? Als het antwoord op de vragen allebei ja is, dan is de persoon een Nederlander. En is het volstrekt irrelevant waar hij of zij geboren is, danwel of hij ergens in de stamboom een buitenlander heeft staan. Uiteindelijk is dat simpelweg helemaal niet boeiend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Mycase

  Als het niet boeiend is Tim waarom schrijf je er dan over ???

  1. Bosche draak

   Als het jou niet boeit dan hou je toch lekker je mond?
   En het punt is dat die stink hoeah van een Simmons eens moet ophouden met haar constante gezuig.
   Vroeg of laat komt ze de verkeerde tegen en dan is het bonje

   1. Ab Infinitum

    Door zo onbesuisd te reageren neemt u dit artikel en Sylvana uiterst serieus. Ergens heeft zij dan toch een magische aantrekkingskracht op u.

    1. Mezzadra

     Sylvana laat hier de harten sneller kloppen. Doelstelling is daarom een artikel aan haar te wijden, zelfs als we nieuws over haar moeten verzinnen.

     1. Angelus pacis

      Dat Sylvana mijn hartje sneller deed kloppen is lang geleden. Zij was toen VJ bij TMF. In eerste instantie was ik best gecharmeerd van haar eerste stappen in de politiek. Een best wel fris geluid. Maar tussen ons is het niets geworden. Teleurstelling na teleurstelling na…………….Zij is verworden tot een rancuneuze, eendimensionale, haar zin doordrijvende jengelende aandacht trekkende kleuter. En wat dat ‘nepperds’ betreft, kwam den Mensch niet uit Afrika en zij we in inderdaad in zekere zin allemaal migranten. Maar als je in Nederland bent telt hoe jij je gedraagt en omgaat met jouw Nederlandse identiteit en deze ook koestert. Helaas zien we dat keizerin Simons deze waarden verkwanselt en ten grabbel gooit.

    2. Rechtsaf

     Zowel Eudikcje en AI vinden het prima dat deze dame een podium krijgt, sterker nog, steken ook nog even de draak met diegene die Nederland een warm hart toedragen, je ziet door de reactie, met een dedain gegeven met wat voor misbaksels we eigenlijk te maken hebben hier op DDS

 2. Kretoloog

  Als Sylvana Simons, Erik van Muiswinkel en Peter R. de Vries nooit geboren waren, wat zou het dan saai en leeg zijn op DDS!

  1. Joshuak

   Als dat soort types niet hadden bestaan hadden wij ook 90 procent minder problemen in dit land en waren deze discussies niet nodig geweest.

   Marja ze bestaan wel.. En de media neemt ze op 1 of andere manier nog serieus.

 3. Willemm

  “of iemand een Nederlander is, hangt af van slechts twee factoren. Eén: heeft iemand een Nederlands paspoort? Twee: onderschrijft iemand de Nederlandse waarden? Als het antwoord op de vragen allebei ja is, dan is de persoon een Nederlander. En is het volstrekt irrelevant waar hij of zij geboren is, danwel of hij ergens in de stamboom een buitenlander heeft staan.”
  Correct. Helaas is het merendeel van de DDS commenters het hier niet mee eens.

  1. Mycase

   gelul
   Twee paspoorten daar gaat het om je moet de boel niet verdraaien . Je lijk mezzadrama wel

   1. Joop Klepzeikert

    @Mycase: Willem = Mezzadra
    Dat figuur heeft meer dan 10 aliassen.
    Schrijfstijl is 100% identiek, inclusief schrijf en taalfouten.

    1. Willemm

     Joop Klepzeikert denkt dat hij slim is en dit grote mysterie heeft opgelost. Dat Mezzadra en ik vaak (maar niet altijd!) hetzelfde over iets denken betekent toch niet dat we dezelfde persoon zijn? Je ziet patronen en dingen die er niet zijn. Helaas komt mass hysteria wel vaker voor bij rechtspopulisten.

     1. Bosche draak

      Alos jij überhaupt het verschil tussen rechts en links weet staatsmongool, je bent wat dat betreft net zo’n randdebiel als miskraam mezza

 4. Rechtsaf

  SS haat echt de Nederlandse waarden en normen laat staan onze cultuur en tradities..

 5. Politiek Profeet

  Die schele mongool kan vandaag even kijken bij de Bilt en in den Haag, daar zijn op dit moment de creme de la creme van de echte Nederlanders aanwezig.

 6. Joop Klepzeikert

  Toch vreemd dat Nederland tot zelfs nog na WWII uit ALLEEN maar blanken bestond en je die blanke Nederlanders zelfs tussen groepen Belgen en Duitsers er zo uithaalde, al voor ze maar 1 woord gezegd hadden.
  Leipe Leo Lucassen ontkent dat nogal graag, maar kan daar nooit bewijs voor aanleveren. Leipe Leo leeft nogal in een heel klein gesloten wereldje, net als Sletvana Simons.
  Dat soort mensen werden vroeger in een gesticht verzorgd en behandeld voor hun wanen. Tegenwoordig mogen ze op kosten van de samenleving overal hun debiele gewauwel verspreiden.

 7. DidiMadloba

  1. Wat zijn de Nederlandse waarden?
  2. Kun je ook Nederlander zijn zonder Nederlands paspoort?

  Antwoord 1: geen idee.
  Antwoord 2: In Duitsland hebben ze het systeem dat een buitenlander die kan bewijzen van Duitse afkomst te zijn aanspraak kan maken op een Duits paspoort.

  Met de naderende Brexit komen veel nazi’s die na de oorlog naar Engeland gevlucht zijn met hangende pootjes terug in Duitsland. En krijgen daar het paspoort met de adelaar.

  1. Mezzadra

   “1. Wat zijn de Nederlandse waarden?”

   Die zijn inderdaad niet helder gedefinieerd. Het enige wat we hebben is de wet. Het enige criterium voor Nederlanderschap is het bezit van een Nederlands paspoort.

   Als je ‘echte Nederlanders’ probeert te benoemen dan introduceer je een niet te toetsen criterium. Het enige wat je kunt eisen is dat mensen zich aan de wet houden. De rest is gewauwel.

   1. ManusR

    Een van de waarden is het kennen en zingen van het nationale volkslied en ik heb dat Simonsachtigen, marokkanen noch turken dat horen zingen, de reden is simpel, ze mogen, kunnen en willen het niet, ze zijn niet van Duitschen bloed en zij hebben nooit de koning van Spanje ge-eerd.

  2. Henkdetenk

   De huistr@l en t#rrel beweert dat er in een keer duizenden oude nazi’s naar Duitsland verhuizen vanwege de brexit, haha het word steeds gekker uit dat amoebe breintje van hem haha.
   Als een nazi in die tijd 15 was bij aanvang oorlog dan zou die nu zeker 94 zijn.. Haha er zijn ook massaal 94 jarige nazi’s op de wereld.
   En als je 94 bent ga je echt nergens meer heen vluchten.
   De domheid bij de huistr@l word met zijn reactie alleen maar grappiger en dommer.

   1. Mezzadra

    Hier is weinig touw aan vast te knopen, Henkdetenk.

    Probeer je mening eens rustig in fatsoenlijk Nederlands te formuleren. Op deze manier neemt niemand je serieus.

    1. Henkdetenk

     Aldus de huistr@l en t#rrel met zijn andere nick hoe dom kan je zijn .. Hahaha

     1. Mezzadra

      Ik vrees dat Henkdetenk de zoveelste trol is uit de Lugarstal.

      Nog even aanzien maar als hij zo blijft trollen wordt het script.

 8. Mezzadra

  “Eén: heeft iemand een Nederlands paspoort? Twee: onderschrijft iemand de Nederlandse waarden? Als het antwoord op de vragen allebei ja is, dan is de persoon een Nederlander.”

  De Nederlandse waarden zijn in Nederland vastgelegd in de grondwet die door een groot deel deel van de reaguurders op DDS niet wordt onderschreven

  Sylvana heeft dus een goed punt.

  1. Henkdetenk

   @mezzadra de huitr@l en t#rrel laat zich van zijn domme en meest aandoenlijke kant zien… Hahaha
   Ondersteunt Sylvana die misschien steun krijgt van 0,05 van de bevolking… Hahahs

  2. Rechtsaf

   Probleem met onze grondwet is dat deze stamt uit 1848 en niet meer voldoet, en veel Nederlanders onderschrijven dit ook…

 9. Yami

  Komt mevrouw Simons ook zelf eens met een mening, of blijft zij de mening van anderen herkauwen? Vraag omdat dit zoveelste artikel is die ik over haar tegenkom, en het is altijd ter referentie van iemand anders mening.

  1. Henkdetenk

   @yami Sylvana is niets meer dan een verwaande kapstok, die door de witte boze man alle kansen in haar leven heeft gehad, maar nu vol met rancune zit tegen die boze witte mannen omdat ze meermaals is afgewezen in de liefde door hun.
   En nu is silly een boze zwarte vrouw.

 10. Rechtsaf

  De echte Nederland is juist waar zij tegen ageert en dat zijn er nogal wat…

 11. Agios

  Onbenulligheid tot de derde macht. 340.000? Waar haalt ze die vandaan? Rond 300 hadden we te maen met een invasie uit Duitsland, mensen uit Franken Sachsen en ost-Friesland kampten met een zo grote armoede, dat ze gingen lopen en wel in westelijke richting. Zij zijn onze voorouders. In die zin heeft ze gelijk, maar we zijn wel allemaal ariers. Bovendien: er was geen moslim bij. Nog wel wat Kelten uit het noordelijk deel van het Zwarte Woud, maar die vertrokken naar elders. Wij zijn dus en volk van ariers. Een vies woord Simons, maar het is wel zo. Deze immigranten voegden zich bij enkele modderanten.

 12. Ben-NIET-Groen-L

  Wanneer gaat die blanke hatende negerin nou is dood?

 13. J.Rademaker

  Lucassen heeft gelijk voor de 2e wereldoorlog was er migratie echter geen uitkeringen.
  De migranten moesten aan de slag en de hugenoten en andere groepen hebben veel bijgedragen aan het ontstaan van wat uiteindelijk het Nederland van voor de oorlog werd.
  Daarna bouwden de Nederlanders het land weer op en werkte de grote vooroorlogse armoede weg. De PvdA ( de echte onder Drees ) ontwikkelde een sociaal stelsel en onderwijs en zorg voor iedereen.
  Dat had een aanzuigende werking op een nieuw soort migranten en deze hebben in een korte tijdsspanne onze maatschappij ingrijpend verandert.
  Het koningshuis dat ons is geschonken in het begin van de 19e eeuw is uit Duitsland afkomstig maar waarom wil mevrouw Simons nu een republiek.

 14. van Urk

  Wat is nou haar statement eigenlijk? Het is bekend dat al voor de tiende eeuw na christus vaste bewoning op Urk is. En ja er zijn mengelingen met Friese, Saksische, Viking en misschien zelfs met Spaans bloed geweest. En ja er zijn mensen uit andere gebieden van Nederland naar Urk emigreert omdat ze hun liefde daar hadden gevonden of werk in de visserij zochten. Dit soort invloeden geldt op alle Nederlandse plaatsen. Over het algemeen waren dat dus mensen of volkeren uit eigen regio,s die hoofdzakelijk veel met elkaar gemeen hebben qua taal en cultuur. Het is niet zo lang geleden dat Nederland ook te maken kreeg met culturen buiten de Europese gebieden. Surinamers kwamen bijvoorbeeld in de jaren zeventig massaal hier naar binnen. Misschien moet Sylvana bij zichzelf vragen of de echte Surinamer op wil gaan staan.

 15. Kristalix

  Ah kijk, de gesjeesde zwarte Piet is weer bezig met haar ongecontrolleerde roep toeter.

  Dwangbuis en ballgag voor deze rol dakleer.

 16. Drollevanger

  Persoonlijk vind ik dat we zuinig op Sylvana moeten zijn. Haar idiote gedachtegang laat zien dat de gemiddelde Nederlander geestelijk ver boven haar denkniveauis verheven is. Ze laat de doorsnee mens zien, dat er nog steeds idioten vrij rondlopen in ons lieve landje

 17. ko vadis

  Of er nog echte Nederlanders zijn! Die zouden eens moeten aanbellen bij haar aan de deur. Maar dat gaat niet passen, daar, op i.d Houtzaagmolen!

  1. van Urk

   Jazeker! Onder de geschminkte zwarte gezichten die op 5 december ook wel eens bij haar aan de deur kloppen.

 18. goedisfout

  Het is vandaag prachtig weer. Er is dan ook wel genoeg water gevallen de afgelopen tijd.

  Verzoek aan Tim om nog één stuk te schrijven over SS met de opsomming van al haar successen en behaalde zegeningen en vervolgens nooit, ik herhaal nooit meer over haar te hebben.

 19. Ruth

  Nou 2% dat komt er ongeloofwaardig over dat gelooft toch zeker niemand he.
  Behalve behalve deze Afrikaanse huppelkut dan.
  Dat mens hoeft maar een artikel te zien waar ze de Nederlander mee kan neerhalen en ze is er als de kippen bij. Of het klopt of niet maakt haar niet uit, als ze maar tegen witte mensen kan aanschoppen.
  Ze kan beter haar eigen stamboom eens uit gaan pluizen dan kan ze nog voor rare verrassingen komen te staan.

 20. Vanduinen

  Sylvana geeft de noodzakelijke prikkels af om eens goed in de spiegel te kijken. En daar slaagt ze behendig in met haar artikelen. Zie het als met de boeren, de CO2 uitstoot moet omlaag, dat houd je met trekkers niet tegen. Onttrekken aan een verplichting is ook lak hebben aan de gemeenschap. Dat is proberen met veel geronk de zaak waar het om gaat, te verbloemen.

  1. Rechtsaf

   uiteraard kan vendjunen niet achterblijven met het goedpraten van raciste SS, maar vendjunen doet hier een Lao/mezzadraatje/EUdikcje/peitje512/ en dat soort figuren, ik noem ze minderheidsstandpuntinnemende mongolen dit feitelijke te rechtvaardigen

   1. Rechtsaf

    dit feitelijke te rechtvaardigen, dit moet zijn dit is feitelijk te rechtvaardigen, voordat mezzadraatje, onze taalnazi, weer zijn irritante moralistische idiote en onaangename persoonlijkheid hier ten toon spreid

 21. Jynx

  Zwarte mensen al helemaal niet!

 22. Sabreur

  Toch wel mooi hoe de extreem linkse kliek steeds meer gebruik maakt van de Eugenetische Rassenleer, die ze zeggen zo te verfoeien. Het doel heiligt de middelen en het doel lijkt er op dat het Germaanse deel van het Kaukasische Ras vernietigd moet worden.
  Wie is er nu de rasist?

 23. Heras

  t’Mensje is toch zelf ook import? Wat zeurt ze nou.

  1. van Urk

   Zij is inderdaad een regelrechte import. Haar voorouders kwamen niet uit Europa en ook zij zelf kwam niet uit Europa. En dan praten over Nederlanders die ooit driehonderd jaar geleden een familielid gehad heeft uit Duitsland en daarom geen echte Nederlander zijn.

 24. Rosasolis

  Ik ben niet altijd met Sylvana eens. Maar soms heeft zij gelijk. Hoe ver moeten we terug in de Nederlandse geschieden zoeken om te bepalen wie een “echte” Nederlander is?
  Naar de tijd van de Neanderthalers? Naar de hunebed begraaf plaatsen in Drenthe?
  Komt er vanuit de PVV en/of de FvD een verplichte DNA-onderzoek, om te bepalen wie een zo-geheten “echte” Nederlander is?… Dit extreem rechts gedoe klinkt net als het bekende sprookje van H.C. Andersen: De Princes en het Erwt. Voor degenen die dit sprookje niet kennen: zij moest een echte blauw-bloed Princes zijn om met de prins te mogen trouwen. En een erwt onder de matras van haar bed zou het bewijs leveren. Een echte Nederlander van onze tijd is een man of vrouw die houdt aan onze wetten, spreekt onze taal, deelneemt in onze samenleving, en heeft een officiele Nederlandse paspoort of identiteit bewijs. Uit de wereld van het fokken van dieren, weten wij al lang dat inteelt om een oude ras in stand te houden, zal tot de ernstige gezondheidsproblemen leiden. Dat ellende willen we niet
  meer voor zowel mensen als dieren.

  1. van Urk

   @Rosasolis. U vergeet 1 ding: Men moet ook in Nederland geboren zijn! Dat betekent dat je als kinds af aan opgegroeid bent met Nederland. Nederlanders die in het buitenland opgegroeid zijn zullen toch beide landen op elk gebied gaan vergelijken waardoor er een identiteitscrisis bij hen ontstaat. Zoals bij Sylvana.

   1. Pauline Kummer

    Met eilanders heb je dat ook. Je hecht je aan jouw omgeving.

   2. Groeneveld

    Rosasolis, vertrouwd zijn met de Nederlandse cultuur, omgangsvormen, historie en mores, is minstens zo belangrijk.

    1. Rosasolis

     @Groeneveld. Je heb helemaal gelijk. Nederlands geschiedenis maakte deel uit van mijn lessen in onze taal. Voor jarenlang ben ik geabonneerd op Trouw,
     en ook ben ik een van de eerste abonnees van DDS, toen deze belangrijke Nederlandse nieuws site begon, jaren geleden. Verder ben ik een trouwe luisteraar van radio 4.

  2. Rechtsaf

   Jij misbaksel, jij bent iig geen echte Nederlander met je galbak reactie, je bent een achterlijke idioot die niets begrijpt van het Nederlander zijn, het enige dat jij hier doet is zuigen en PVV bashen.
   Je stelt een vraag om het vervolgens over extreem rechts te hebben, ben jíj wel helemaal goed bij je harses, je doet alsof mensen achterlijk zijn en haalt er vervolgens een kinderboekje bij.
   Je weet niet eens wanneer Nederland is ontstaan domoor…

  3. Bosche draak

   De prinses en de erwt, jij ongelofelijke domoor!
   Het doet soms gewoon lichamelijk pijn om dat steenkolen schrift van jou te lezen.
   Om over de giftige inhoud maar te zwijgen…

   1. Rosasolis

    @Boze draakje. Oh jee, kijk uit mensen. De boze draakje is ALWEER
    heel erg opgewonden vandaag! Waarschijnlijk heeft ie een borreltje te veel
    gehad, maar hopelijk niets veel erger. Eigenlijk is deze draakje een heel
    zielig figuur.

 25. ReneR

  SS, prototype van iemand die zijn brood verdiend met dom lullen. Dat ze toch weer met haar blote reet aan een paal gaat zwieren. Misschien is ze daar wel enigszins goed in.

  1. Pauline Kummer

   ‘haar’ brood

   1. Rechtsaf

    paulientje valt door de mand ook die scharen we onder taalnazi..

 26. Juriaan

  Opsluiten en nooit meer loslaten. Dit kreng wordt met de dag gekker

 27. Maurits Dekker

  Sylvana Simons behoort in ieder geval niet tot de echte Nederlanders.
  Als ordinaire onbeschofte relneger hoort zij in ons land niet thuis.

 28. tonna

  Fractievoorzitter van BIJ1,die transgender en blanken hater?
  Nee,dank je!

 29. DennisEijs

  Dus Nederlanders bestaan niet. Dus is ze geen Nederlander. Maar dat wisten we al.
  Dus als ze haar Nederlanderschap afnemen, verliest ze, niets. Want Nederlanders bestaan niet.

 30. Joop van Leeuwarden

  Na het artikel over dat Peter r de mannen van vi met dedood heeft gedreigd, kost het mij veel moeite om artikelen in dds nog serieus te nemen. Negeer dat mens, geef haar geen aandacht, of heeft de redacteur aandacht nodig.

 31. Lejov

  Sylvaantje geniet van deze reacties, daarom plaats ze altijd onzin berichten

 32. Veteraan

  Umfufu go home

 33. George Knight

  Eens met het commentaar. Het gaat erom dat iemand een Nederlands paspoort heeft en de Nederlandse waarden, zeg: rechtsstaat, democratie en grondrechten erkent. Daarbij kan nog een derde aspect toegevoegd worden: beheersing van de Nederlandse taal en begrip van de Nederlandse cultuur

  Wie de geschiedenis van Nederland kent weet dat er altijd immigranten zijn geweest die naar Nederland kwamen en daarna integreerden: Duitsers, Franse Hugenoten, Belgen, Molukkers, Antillianen, Surinamers. Dat is een wetmatigheid. Zonder deze inwijkelingen was het huidige Nederland nooit zo krachtig geworden wat het nu is.

  Wat Sylvana Simons probeert te bewijzen is onduidelijk. Haar uitgangspunt lijkt verkeerd. Nederlanderschap of Nederlandse identiteit gaat niet om afkomst of de samenstelling van een genenkaart, maar om de ondubbelzinnige omarming van de Nederlandse waarden en cultuur.

  Wat Simons doet is hetzelfde soort misleiding als het debat over de Gouden Eeuw dat door het Amsterdam Museum recent op scherp werd gezet door de term af te schaffen. Het gaf daarvoor als legitimatie dat er een te eenzijdig, positief beeld van de Gouden Eeuw bestaat. Maar dat is onjuist omdat de negatieve aspecten al eeuwenlang genoemd worden en evengoed bij de term Gouden Eeuw horen als de negatieve aspecten.

  Simons doet aan hetzelfde soort misleiding en publicitaire acrobatiek door eerst een verkeerd beeld te scheppen van de werkelijkheid over het Nederlanderschap en dat vervolgens als een stropop in de fik te steken. Maar wat er vervolgens brandt is niet wat Simons zegt ter discussie te stellen, maar is Simons zelf. Zonder dat ze dat doorheeft. Dat zegt niet alleen iets over Simons’ oprechtheid, maar vooral iets over haar gebrekkige intellectuele integriteit en vermogen.

  Het is feitelijk nog erger dan dat omdat Simons bewust identiteit reduceert tot afkomst. Daarmee gaat ze tekeer als een olifant in de porseleinkast en stapt ze 40 jaar terug in de tijd. Want het integratiedebat is al moeilijk genoeg zonder de versimpelingen van Simons. Waarom zij deze nauwe blik kiest is onduidelijk, wellicht heeft het te maken met haar politieke loopbaan die het moet hebben van het motiveren van een electorale achterban die op weg naar emancipatie betrekkelijk geïsoleerd blijft.

  Simons zou er slim aan doen door bij dit debat een andere invalshoek te kiezen. Zoals het perspectief dat het niet gaat om de feiten van de genetische of etnische achtergrond, maar om het integratiebeleid. Zij zou een punt scoren en maatschappelijk zinvol bezig zijn als ze zou wijzen op de halfslachtige wijze waarop de integratie van migranten in Nederland gebeurt. Daar is de winst te halen. Niet bij het ter discussie stellen van de etniciteit.

  Simons maakt dezelfde fout als de radicale boeren die de feiten van de stikstofuitstoot ter discussie stellen omdat ze het beleid dat daaruit volgt afwijzen. In plaats van het beleid af te wijzen menen ze dat door de feiten af te wijzen ze daarmee het beleid afwijzen. Maar zo werkt het niet.

  Dat is verwarrend, zoals de opstelling van Simons ook verwarrend is. Zij heeft vanuit haar betrokkenheid als politicus gelijk als ze het integratiebeleid afwijst en onrecht constateert dat aangepast moet worden door verbeteringen voor te stellen. Maar ze heeft ongelijk als ze zich opstelt als een amateur-antropoloog en halfslachtig aanhaakt bij een journalistieke stelling die nationalisme verwart met etniciteit, en sociaal-culturele aspecten met genealogie. Simons is een politicus en zou er goed aan doen om zichzelf beter te kennen en zich voortaan te profileren op haar sterke punten en niet op haar zwakke punten.

  1. Cesare

   Afstudeerprojectje?

 34. Cesare

  Wat heeft DDS toch met SS? Ik snap er niets van. Niemand buiten Amsterdam kan het een reet schelen wat die dame met haar ene zetel in de gemeenteraad van A’dam allemaal uitkraamt.
  Laat haar toch kraaien, jullie geven haar als een van de zeer weinigen een podium.

  1. Lampje

   DDS is stiekem een aanhanger denk ik.

 35. Lampje

  Dat zwartjoekel denkt zeker dat zij een Nederlander is, in Afrika en Suriname willen ze die nikker niet eens meer hebben. Ik heb wel een tip voor dat wijf, ga eens in het oosten van Nederland kijken. daar heb je bijna geen Zwartjoekels, Turken, Marokkanen etc, maar rasechte Nederlanders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.