Video! Arjen Lubach: ‘Wilders doet racistische gouwe ouwe, Thierry Baudet raaskalt wegens teveel cocaïne’

vlcsnap-2019-10-21-15h46m20s696
Foto: Arjen Lubach maakt een grap over Thierry Baudet. Bron: Screenshot VPRO.

In een sketch tijdens zijn wekelijkse tv-show Zondag met Lubach spaarde presentator de leiders van PVV en FVD absoluut niet. Hij viel ze frontaal aan in een segment over de stikstofcrisis, waarin Geert Wilders racisme werd verweten, en Thierry Baudet een cocaïneverslaving.

In zijn VPRO-programma Zondag met Lubach heeft presentator Arjen Lubach gisteravond snoeihard uitgehaald naar politici die in zijn ogen niet genoeg hebben gedaan om de stikstofcrisis te bestrijden of te voorkomen. Zo kregen minister Carola Schouten (ChristenUnie), Henk Bleker (CDA) en Gert-Jan Segers (wederom CU) er flink van langs. Maar ook de nieuwe rechtse partijen werden niet gespaard.

Zo wierp Lubach zijn hoofd in zijn handen nadat Wilders’ vraag aan op het Malieveld protesterende boeren of ze “meer of minder stikstofregels” wilden. De verwijzing naar de beruchte “minder Marokkanen”-uitspraak van 2014 was een kwinkslag, maar Lubach nam er aanstoot aan dat deze “racistische gouwe ouwe” van stal werd gehaald als geste aan de boeren.

Ook Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet kreeg een tik met de lange VPRO-lat. De parlementariër heeft namelijk de euvele moed om z’n vraagtekens te plaatsen bij die zogenaamd ineens ontstane urgentie om het stikstofprobleem aan te pakken. Hij wijst op de positieve effecten van stikstof, en wordt daarom direct aangepakt door Lubach. Hij vraagt zich af of Thierry Baudet misschien aan de cocaïne heeft gezeten, want daarvan ga je ‘raaskallen’.

Het gaat dus weer lekker met onze framende publieke omroep!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

66 reacties

 1.   

  Jammer… Ik had Lubach hoog zitten, maar dit is wel erg goedkope kritiek op Baudet. Niet inhoudelijk… Een beetje Mezza niveau.

 2.   

  Even een kleine opmerking. Wilders stelde indertijd drie vragen. Meer of minder PvdA/meer of minder EU/ meer of minder Marokkanen.
  Het ging alzo niet sec om de laatste groep. Bovendien heeft Wilders nooit gezegd hoe hij eea zou gaan regelen. Trouwens, indien genoeg mensen op bepaalde groepen stemmen, is het mogelijk te regelen dat het er niet meer worden. Gewoon door te stoppen met immigratie.

  1.   

   Prof. @Steen
   Edoch was de derde oproep de aanstootgevende van de drie, terwijl de eerste twee alleen maar puberaal schoolreisje-busgeblaat waren.

   Stel dat hij had geroepen: “Meer of minder joden”, dan had iedereen dit meteen gesnapt. Zijn aanhangers waren dan ook niet weggekomen met “Ja maar, hij bedoelde alleen criminele joden hoor”.

   Zijn belofte dat hij een en ander zou gaan regelen is volstrekt loos. Maar goed dat hij dit niert in zijn verkiezingsprogramma heeft gezet.

   1.   

    “Stel dat hij had geroepen: “Meer of minder joden”, dan had iedereen dit meteen gesnapt. Zijn aanhangers waren dan ook niet weggekomen met “Ja maar, hij bedoelde alleen criminele joden hoor”.

    Voltreffer!

    1.   

     Het was al eerder door Spekman, Oudkerk en Samsom vastgesteld dat we een Marokkanen probleem hebben. Van een joden probleem heb ik nog nooit eerder gehoord, behalve van wat linkse gekkies nu en 80 jaar geleden en moslims natuurlijk, en samenzweringswappies zoals op fenixx die niemand serieus neemt. Als van ‘links’ tot ‘rechts’ een probleem vastgesteld wordt, dan mag je je toch wel zorgen gaan maken en eens verdiepen in beschikbare cijfers.

    2.   

     mezzdratje achter zijn scriptje is een mindere wurm…

   2.   

    @Beukman

    Stel dat hij had geroepen: “Meer of minder joden”, dan had iedereen dit meteen gesnapt. Zijn aanhangers waren dan ook niet weggekomen met “Ja maar, hij bedoelde alleen criminele joden hoor”.

    Er zijn geen criminele joden, nou ja een paar misschien.

    1.   

     Ps, dus zou hij dat ook niet roepen.

    2.   

     Natuurlijk zijn er criminele joden, @Vit. Joden zijn gewoon mensen, wist je dat niet?

     1.   

      We zijn allemaal mensen. Maar volgens de PvdA hebben kut Marokkanen een etnisch monopolie op geweld en drxgshandel en overvallen en mishandeling en homohaat etc etc. De PvdA zegt het, en de PVV wil er een politieke oplossing voor vinden. Ik lees bar weinig berichten over joden eigenlijk, behalve als de ruiten van hun restaurant weer eens bespuugd of ingegooid zijn.

     2.   

      @Beukman

      “Natuurlijk zijn er criminele joden, @Vit. Joden zijn gewoon mensen, wist je dat niet?”

      Zoals ik al schreef een paar misschien, het staat in ieder geval niet in verhouding tot Marokkanen, die hebben tegenwoordig zelfs een eigen programma op TV genaamd opsporing verzocht.

 3.   

  Deze Lubach heeft geen eigen mening
  Het is gewoon het Ollongren geluid.
  En Ollongren is de club van Opa Bernhard.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1.   

   Ja hoor daar heb je de demente oudere weer!

   1.   

    Zo oud is Lubach nou ook weer niet…

  2.   

   Zo is het maar net, Jumping. De regisseur van Arjan Lubach’s TV-programma is de echtgenoot van Minister Ollongren. Lubach laat zich misbruiken om de politieke tegenstander van D’66 te bashen. Kun je nagaan wat een slappe vaatdoek die Lubach is.

   1.   

    @kretoloog
    het is eveneens vpro. deze omroep is de kanker van de omroepen en dat wil wat zeggen in een land met varabnn, kro/ncrv en de zo mogelijk nog linksere commerciële omroep.

  3.   

   Klopt. Kijk maar eens wie de baas is bij dat programma. Precies, de partner van Kasja.

 4.   

  De link tussen Baudet en Cocaxne snap ik niet. Het was toch Femke Halsema die onlangs bekende dat ze cocaxne heeft gebruikt en dat je daar lekker scherp van wordt, en dat zij daarover had gelogen tijdens haar visumaanvraag voor de USA?

  1.   

   Bingo !

  2.   

   Lubach is een GroenLinkser, die gaat Femke niet afvallen.

 5.   

  Achgut toch. Zijn er werkelijk nog mensen die naar die debiel bij de meest debiele omroep van Nederland kijken?
  Elk normaal mens weet al lang dat Lubach alleen naar ‘racist’ en dergelijke onzin kan schreeuwen en dat de VPRO nog nooit een fatsoenlijk programma heeft voortgebracht.

  1.   

   Alleen Koot en Bie was de moeite van het kijken waard.

   Voor de rest was en is het vanaf eind jaren 60 een door en door verrot links bolwerk waar de penetrante stank van extreemlinks aan alle kanten van af komt.

 6.   

  Arjen Lubach kan soms best leuk zijn, af & toe heb ik zelfs gelachen. Maar ik kijk niet meer naar de NPO, die staatszender heeft mij niets te melden.

 7.   

  Werkelijk iedere clown mag tegenwoordig op tv …

  1.   

   Behalve jij niet. Niet competent genoeg met je vrouw achter de aanrecht!

   1.   

    Achter HET aanrecht, neppe sukkel!

 8.   

  Wat een onzin. Iedereen werd op de hak genomen. En mogen er dan geen grapjes gemaakt worden over Baudet? Hij was slechts 2 secondes in beeld.
  Over Halsema werd heel lang gelachen, dat kan toch ook!
  Klein zielig hoor!

  1.   

   Nep, iedereen mag op de hak genomen worden, iedere persoon, partij, religie, maakt niet uit. Maar ik heb nog nooit eerder ergens de link tussen Baudet en c*caine gelezen of gehoord, en ik vind het schadelijk dat Lubach dit nu doet. En ja, ik sta achter de vrijheid van meningsuiting, ik kan vaak genieten van het programma van Lubach en ik kan me vinden in de standpunten van FvD. Met Baudet ben ik niet altijd tevreden, maar hé, de enige die het altijd met een politicus eens is is Mezzadra. Maar dit lijkt op guilty by asociation. Dit gaat iets te ver naar mijn mening.

   1.   

    ZiggyStardust, dat klopt niet helemaal. Google maar eens op Baudet en cocaïne!

    1.   

     Ik heb het even gedaan net, en ik kan niets vinden wat Baudet met cxcaine in verband brengt. Misschien weet jij meer?

     1.   

      Ja ik heb wel een aantal links gevonden.

 9.   

  Lubach zegt: “Tuurlijk. Stikstof is goed voor de natuur. En van cocaïne wordt je lekker scherp.”

  Tim maakt daarvan: “…waarin Geert Wilders racisme wordt verweten, en Baudet een cocaxneverslaving.”

  Zucht. Lubach brengt Baudet helemaal niet in verband met cocaxneverslaving. Hij drukt op een komische wijze uit dat stikstof onmogelijk goed kan zijn voor de natuur. Tim verzint maar wat raak.

  1.   

   Mijn God, daar hebben we de dorpsidioot van DDS, Maria Brandebok weer eens in de reactiekanalen. De mafklapper snapt werkelijk niets van de discussie.

   “Stikstof kan onmogelijk goed zijn voor de natuur”, kraait het ventje.

   Zou Guusje niet eens weten dat de lucht die wij (en alle organismen in de natuur) inademen voor 78% uit stikstof bestaat? Zelfs Lubach is niet zo stom!

   1.   

    Zou Kretoloog niet eens weten dat het niet over N2 gaat in deze context?

   2.   

    Het gaat om de giftige stoffen Stikstofdioxide (verbinding van stikstof en zuurstof NOx) en ammoniak (verbinding van stikstof en waterstof NH3). Het is dus misleidend om het woord stikstof NO2 als verzamelnaam te gebruiken.

    1.   

     Ik bedoel: als oorzaak.

     1.   

      Helemaal eens, van Urk. Ik heb zo het gevoel dat de meeste Kamerleden, maar ook Minister Schouten, deze nuance niet snappen. Vandaar dat de politiek discussie de afgelopen week volledig ontspoort is. Mede door de onnozelheid op dit punt van de media en haar betweterige columnisten.

    2.   

     @Van Urk
     Mijn vrouw wordt er woedend om. Bij het journaal vult zij telkenmale aan: stikstofdioxyde!!! Helpt niet.

     1.   

      Je vrouw zou zich beter om andere zaken kunnen opwinden, Toetssteen. Als we over stikstof spreken bedoelen we uiteraard de stikstofverbindingen die onze natuur naar gort helpen.

     2.   

      Mezzadra : De natuur aan gort helpen, en dat allemaal met een paar stikstofverbindingen. Gossie…

     3.   

      ht*ps://www.nu.nl/weekend/5995832/de-schade-die-stikstof-veroorzaakt-natuur-wordt-een-fastfoodrestaurant.html

     4.   

      Mezzadra : De natuur past zich aan, machtig mooi die natuur. Wat is het pubt dat je wilt maken?

      Beter refereer je niet aan nu.nl, onwelgevallige meningen zijn daar namelijk niet welkom.

     5.   

      pubt = punt

     6.   

      De natuur past zich inderdaad aan, Blitzkrieg. Het gevolg is zichtbaar in onze natuurgebieden.

     7.   

      @M
      h*tps://www.clo.nl/indicatoren/nl0231-stikstofdioxide

     8.   

      Mezzadra : Mooi he!

 10.   

  Toch wil aan de heer Lubach en onze trollen de vraag stellen of om een verklaring vragen waarom juist de gebieden met de grootste stikstofoverschot niet in de gebieden zijn waar de meeste vee bevindt. Friesland en Overijssel -die koeienprovincies bij uitstek zijn- zijn behoorlijk schoner in vergelijking met Zuid-Holland. De stikstof van de koeien uit deze provincies kunnen nooit de oorzaak zijn van het zeer hoge stikstofoverschot in Zuid-Holland. Vooral niet met de meest gemeten windrichting ZW.

  1.   

   Ik heb vanavond gekeken, wel bijzonder dat de grafiek van Nederland torenhoog is vergeleken met andere landen, ongeloofwaardig en echt links

 11.   

  Kees van Kooten en Wim de Bie hadden iid die glazen bol.Het was het enigste leuke zeer vooruitziende humoristische beste satire wat de VPRO ooit opgeleverd heeft.
  Daarna werd het verdorvene linkse pulp.

 12.   

  Irritant. Dat met modder gooien van Lubach. Er zijn boeren die efficiënte bedrijven runnen, oog hebben voor milieu, het goed doen t.o.v de rest van de wereld. De enige kanttekening die sommige voelen is dat het om intensieve bedrijven gaan en zij maken zich zorg om het dieren welzijn. De ammoniak uitstoot is in de loop de jaren teruggebracht. Deze ammoniak is eigenlijk bemesting wanneer het neerdaalt. Er zijn ook mensen die oog hebben voor de flora. Zij zien dat de flora op verarmde grond ten onder gaat door de ammoniak bemesting. Er zijn politici die de realiteit zijn kwijt geraakt, niet alleen op het stikstof dossier, maar ook op de woning markt, ook op de zorg, ook op het monetaire beleid, ook op de migratieproblematiek. We hebben te maken met een politiek kartel dat de realiteit behoorlijk kwijt is. Gevolg boeren gaan staken, bouwbedrijven gaan staken, onderwijs gaan staken, zorg zit in de problemen, het zou me niet verbazen als ook iedereen gaat staken vanwege de pensioenen, want dat is stelen van de bovenste plank. De ECB drukt de rente naar nul of misschien we naar negatief door veel geld bij te drukken, al het bijgedrukte geld gaat de kapitaalmarkten in en dus boeren de pensioenfondsen goed, maar vervolgens zegt de overheid je moet net doen alsof je met het rendement van het sparen wat wij overheid maar even naar heel laag hebben gedrukt. Dus pensioen vergeet je echte rendement en reken met het fictieve rendement wat je zou krijgen als je gebruik van rente inkomsten die wij als overheid kapot hebben gemaakt. Als je dan nog een spuit elf als Lubach hebt die vanwege de bazen van zijn productiebedrijf Wilders en Baudet moet afzeiken, zonde van het geld, zonde van de zendtijd

  1.   

   Het programma is humoristisch bedoeld, Piet.

   1.   

    aldus miezerige mannetje nedermoslim mezzadra, die zijn niets zeggende grafreacties plaatst

  2.   

   Is niet de realiteit dat er een houdbaarheid zit op onze aarde en dat nu economische belangen in strijd komen met ons leefklimaat. Zoals altijd moet de aarde lijden onder de dadendrang van de mens. En we laten een totaal uitgeleefde planeet over aan onze eigen toekomstige generaties…

 13.   

  Hij legt de vinger precies op de zere plek. Baudet en Wilders proberen nu garen te spinnen bij de sympathieke acties van de boeren. Meeliften op het leed van deze sector die ze anders geen ene reet interesseert. Baudet die zegt dat stikstof juist goed is voor de planten. En dat klopt helemaal maar juist de stifstof verbindingen die ontstaan bij een teveel dat die schadelijk zijn vergeet hij even en dat een teveel goed is voor de ene plant en slecht voor de andere….Deze feiten legt hij even ter zijde….

  1.   

   @juliaantje
   zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten… stomme doos.