Video! Nico Dijkshoorn schuift Geert Wilders de ‘Jesse-doodskist’ in de schoenen: “Semi-populistisch machtsvertoon!”

Nico Dijkshoorn, de huisdichter van BNNVARA-programma De wereld draait door, was gisteravond niet te spreken over de actie van boze boeren om met de ‘doodskist’ van GroenLinks-voorman van Jesse Klaver door Nederland te rijden, en al helemaal niet over het feit dat PVV-voorman Wilders die boeren vervolgens ondersteunde. Een zwaar bedreigd politicus als hij zou beter moeten weten, vindt Dijkshoorn.

De wereld draait door-huisdichter sinds jaar en dag, Nico Dijkshoorn, maakte in de uitzending van gisteravond de grond gelijk met de demonstrerende boeren die met tractoren heel Den Haag hadden volgeparkeerd. Hij vond het onbeschoft, en riep in herinnering hoe zorgpersoneel al jaren netjes en volgens de regels demonstreert en vervolgens door niemand gehoord wordt. “Koop een tractor,” was het wrange advies van Dijkshoorn.

Maar ook voor de politieke hoofdpersonen rondom de boerenopstand had Dijkshoorn wat duidelijke uitspraken klaarstaan. Hij sprong in de bres voor GroenLinks-voorman Jesse Klaver, die “geen misdaad heeft begaan behalve het oneens zijn met de boeren”. Met zijn doodskist rondrijden kan dan ook echt niet, gaf de dichter te verstaan. Hij neemt het “heel serieus”, sprak hij fel.

Zeker omdat later op de dag PVV-voorman Geert Wilders het volmondig opnam voor de boeren. Wilders wordt al “decennia” ernstig bedreigd, hield Dijkshoorn het NPO-publiek voor, en dan “klapt hij z’n handen blauw” voor een stelletje boeren die nu een politieke tegenstander met de dood bedreigen? “Semi-populistisch machtsvertoon,” vond de taalvirtuoos.

Dijkshoorn is al langer een verklaard tegenstander van Wilders. Ooit gaf hij een positieve recensie aan een kritisch boek over de PVV-voorman, waarin hij de schrijver ervan complimenteerde met het “aan zijn haren uit het achterkamertje slepen” van de politicus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Vraagtekentje

  Je krijgt toch een hangk*t van die smerige linkse kliek.

 2. Vraagtekentje

  Je krijgt toch een hangk*t van die smerige linkse kliek

 3. Nep

  Echt grof. Ze moesten eens met een kist Baudet gaan rijden!
  Moet je ze dan eens horen!

  1. Jumping

   @Nep.

   Het gaat over Ferras.
   Dijkshoorn heeft het over Wilders.
   En Nep heeft het over Baudet.

   Mijn advies Nep, zet die jenever weg.

   Voor je het weet komt Beau van Erven Dorens langs.

  2. Rechtsaf

   Ze moeten met Nep zijn kist gaan rijden dan hoor je he-le-maal niemand natuurlijk, want nep is niet belangrijk…

  3. EnDanDit

   Mwah.. denk dat niemand aan de rechterflank verbaasd zal opkijken. Bedreigen, intimideren en inmiddels ook al daad bij woord voegen (menig kogel is uit de linkerhoek gekomen) is standaard linkse tactiek.

   Nu het een keer de omgekeerde wereld is, staat half links NL op z’n achterste poten. Tja, you reap what you sow.

 4. Ts

  Ik wil enkel reageren op de heer Dijkshoorn: Waar was U toen?:
  h***s://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/volkskrant-basht-op-verkiezingsdag-thierry-baudet-met-akelige-doodskist-cartoon/
  Verontwaardiging kan dus ook bij U selectief zijn schijnbaar.

  1. Original NL

   Dijkshoorn is een linkse lulhannes van het slag maarten van rossem,die lacht om zijn eigen grappen.
   #links is af!
   Wilders was al-en Baudet is straks zijn leven niet meer zeker!
   Het demoniseren op dwdd gaat doorrrrrrrrrr.!!

 5. merlot

  Waar was die lamzak van een Dijkshoorn toen de Volkskrant een cartoon van Baudet op een doodskist afdrukte?

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/volkskrant-basht-op-verkiezingsdag-thierry-baudet-met-akelige-doodskist-cartoon/

  Zijn gespeelde verontwaardiging is typerend de hypocrisie van links.

 6. just saying

  Groen Links en zeker Oudshoorn moeten niet zeuren, wel de opdracht voor de moord op Pim Fortuyn geven aan Volkert van der Graaf en nu zeuren over zoiets ludiek als de kist voor die rat van een Klaver.

  1. Groeneveld

   Jast saying: je bedoelt ‘Dijkshoorn’ – de medereaguurder ‘Oudshoorn’ heeft om onbegrijpelijke redenen een ban gekregen op DDS en is dus niet meer onder ons.

 7. FCKDopper

  Walgelijk

 8. van Urk

  Wilders in een doodkist op het rijdende dak van een paar protesterende geitenwollen sokken. Da,s voor links pas smullen en lachen geblazen. Hypocriet gelul telkens weer. Bah!

  1. FCKDopper

   Beste heer van Urk,
   Links mag alles uit de kast halen om de zaak te dienen.
   Van Fortuijn rest alleen nog de herinnering en een zielloos monument, na de kogel van links. Wilders moet vrezen voor eenzelfde lot, al komt de dreiging daar voornamelijk uit religieuze hoek, vlak echter links ook hier net uit. En ook voor Baudet moeten we vrezen dat hij gestopt zal worden door linkse terreur.
   Echter zodra hardwerkende ondernemers, na door een linkse gek in de hoek te zijn gezet, reageren met (een enigszins grof gevoel voor) humor, klimt links Nederland in de barricaden. Dat terwijl er geen daadwerkelijke doodsbedreiging vanuit deze groep te verwachte valt. Franse boeren hadden Klaver vermoedelijk allang aan de riek geregen.

  2. Mycase

   @Van Urk het beste is hier je verhaal neer zetten en verder niet reageren op de trollen het helpt enorm discussies met dat tuig heeft toch geen zin

 9. FCKDopper

  Er is nogal een verschil met daadwerkelijk bedreigd worden, door een bevolkingsgroep met het kortste lontje in de wereld, dat tevens geneigd is erg makkelijk over te gaan tot moord en doodslag en een misschien niet zo’n smakelijke grap van een stel vredelievende ondernemers.
  Ronduit smakeloos van deze mislukte dichter

  1. Blitzkrieg

   FCKDopper : Bij Baudet heb ik ze destijds niet gehoord, nu dan ook niet zeiken bij Klaver. Hypocriete klootzakkerij, simpel als wat. Voor mij geen NPO meer, denk dat dit voor steeds meer mensen geldt. Vanavond weer het schaduw journaal met Jensen, het echte geluid hoor je alleen daar.

 10. JBoul

  Ik wil al die “ grachtengordel figuren” wel eens horen wanneer het hun inkomen/leven betreft dat door politici onmogelijk wordt gemaakt… Benieuwd of hippies als Klaver dan ook helemaal “niks” verkeerd hebben gedaan

  1. FCKDopper

   Beste heer JBoel,
   Misschien piepen die Grachtengordel malloten wel anders wanneer de boeren steden als Den Haag en Amsterdam gewoon eens wat langer blokkeren en zorgen dat er de komende weken helemaal geen transport van en naar meer mogelijk is. Misschien begrijpen ze het wat beter wanneer ze verstoken blijven van agrarische producten. Misschien dat geholpen honger voor hen verduidelijkt dat ze zonder de boeren niet in leven kunnen blijven. Dat zou waarschijnlijk nog veel meer problemen oplossen.

   1. Mycase

    Nee dank je ik wil ze niet weer over de vloer hebben in 45 was dat genoeg alhoewel ze moeten nu wel iets verder lopen hahaha

 11. Joop Klepzeikert

  Achgut toch, de man die alleen zelf vind dat hij kan dichten vind ook weer eens iets. Best zielig dat zo’n figuur niet tegen zichzelf beschermd wordt, maar zichzelf steeds weer op TV voor paal mag zetten. Geen normaal mens die naar de totale onzin van die ‘dichter’ luistert.

  1. FCKDopper

   Beste heer Klepzeikert, hoe kun je iemand die zo intens arrogant en vol van zijn gelijk is, tegen zichzelf beschermen. Hij heeft zich voor eens en voor altijd onmogelijk gemaakt

 12. Jantje

  Links is verantwoordelijk voor de ECHTE dood van Fortuyn en Van Gogh, alsmede voor de moorden in de Utrechtse tram, voor het geweld tegen de politie en andere hulpverleners, voor Denk in de 2e kamer, voor de zgn. verwarde man met verlaagde bloedsuikerspiegel, voor ondemocratisch Antifa, voor Rara en hun bomaanslagen. En nog veel andere narigheid.

 13. Kretoloog

  “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”.

  Nico Dijkshoorn zit vaak bij VARA-programma’s. Dan wordt wel verwacht dat je Wilders zoveel mogelijk demoniseert. Dijkshoorn doet dat braaf. En laat daarmee zien dat hij, ondanks zijn grote bek, een laf mannetje is.

 14. Bosche draak

  Ach hemeltje lief, nou wat zullen we er wakker van liggen dat een nutteloos iemand als beroeps ouwehoeah Nico Zeikstra z’n slipje te strak zit.
  Had hij z’n giechel maar eens geopend toen Baudet met een doodskistje werd afgebeeld.
  Maarja dan is het artistieke vrijheid of ander (s)links geneuzel.

  Zo saai ,zo voorspelbaar & zo genegeerd…

 15. Rechtsaf

  Ik zag het gisteren bij de linkse DwDD, uiteraard was ik gelijk klaar met Nicootje

 16. Agios

  Huisdichter? Zijn gewauwel had meer weg van een columnist die heel erg verontwaardig is over het feit dat er ook mensen zijn die niet links denken. Met een zenuwachtige gehik in zijn betoog, gelardeerd met onsamenhangende hand- en armbewegingen deed Dijkshoorn wat van hem in in het programma verwacht wordt, namelijk tekeer gaan tegen alles wat anders denkt en doet dan links. Dijkshoorn heeft laten zien te horen in het rijtje waarin ook Peter R. behoort, namelijk in het rijtje van deugers die elke paar dagen wel weer een kapitaaltje weten los te peuteren uit de kapitale bak waarein zo gekotst wordt. Nee Dijkshoorn, je gedraagt je als een papegaai zonder eigen mening, ook al doe je net of jouw gewauwel voor de camera de mening is van iedereen en wel heel goed moet zijn omdat het van Dijkshoorn is..

 17. Mezzadra

  Dijkshoorn schuift Wilders nergens de smakeloze doodskistactie in de schoenen.

  Dit slaat weer nergens op.

  1. Rechtsaf

   Ja wel zeker wel, dat doet Nicootje wel degelijk, maar iedereen weet wel hoe jij erin staat dat is ons aller duidelijk natuurlijk….achter je scriptje pfffrrrtt…

   1. merlot

    Dijkshoorn deed het op een achterbakse manier. Toch even de naam van Wilders noemen ofschoon Wilders niets met die doodskist te maken had.

    1. Mezzadra

     Hij impliceerde het zelfs niet.

     1. merlot

      Jouw lees- en luistervaardigheden zijn ontoereikend om daar een goed oordeel over te geven.

      Bovendien ben je niet objectief.

     2. Vlaswiek

      Discussiëren met verbale diarree, hoe voelt dat nou Floris?

     3. merlot

      “hoe voelt dat nou Floris?”

      Alsof je een drol door de WC spoelt. Opgeruimd staat netjes.

    2. Beukman

     @merlot
     Dijkshoorn haalde Wilders er op een associatief volstrekt heldere manier erbij: de politicus die wordt bedreigd komt spreken op een bijeenkomst waar (andere) politici worden bedreigd. Er is niets achterbax aan om dat te zeggen, zeker niet voor een columnist.

     Overigens heeft de boer die de doodskist had gemaakt hier inmiddels spijt van. Dat siert hem.
     En het siert Klaver dat hij luchthartig en zonder schroom reageerde:

     Je mag middelvingers naar me opsteken, je mag me uitjouwen op een demonstratie. Er wordt zelfs actiegevoerd met een grafkist met mijn naam erop. Maar ik blijf vertellen over waar ik in geloof. Het systeem van de bio-industrie is niet houdbaar.”

     1. Mezzadra

      Ja, een schitterende reactie van Klaver.

     2. Vlaswiek

      De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

     3. Rechtsaf

      Ja Yasser laat precies zien wat de nieuwe religie inhoudt, 1 man (Marokkaan) over de ruggen van boeren en vissers zijn gelijk halen, het moet niet gekker worden, sterker nog, het wordt nog gekker, we hebben absoluut te maken met achterlijke klimaatgekkies

     4. merlot

      @ Beukman: er is niemand bedreigd. Daar ga je al de mist in.

      En verder is volstrekt duidelijk dat Wilders hier door de linkse rat Dijkshoorn aan de haren is bijgesleept. Dat sekreet zegt niet voor niets “hij klapt z’n handen blauw”. De Wildershaat druipt ervan af.

      Maar wellicht heb jij daar geen antenne voor omdat je zelf ook een Wildershater bent.

     5. Beukman

      Er is niemand bedreigd. Daar ga je al de mist in.

      aldus @merlot.
      Zo’n doodskist kun je wel degelijk als een verkapte bedreiging zien.
      Stel je een doodskist voor met Geert zijn naam erop. De rapen zouden gaar zijn op DDS.

      Dat jij in je naïviteit de associatie niet kan volgen die een columnist maakt tussen een bedreigde politicus en een persoon die een politicus bedreigt, zij je overigens vergeven.

 18. Meriadoc Brandebok

  De vraag waarom Wilders/Baudet de demonstrerende boeren voor de politieke agenda adopterem, en dat niet doet bij andere demonstrantengroepen, is eenvoudig te beantwoorden. Men achtte andere groepen “te links”, zoals de pro-ecologische demonstranten en de onderwijsdemonstranten. In de boeren vonden zij een gewild instrument om de strijd tegen de “elite” en het klimaatbeleid te voeren (ook al hebben ze in hun verkiezingsprogramma verder niets met de boer).

  Op den duur zullen deze demonstraties ook weer overwaaien.

 19. Tman

  Ik denk dat veel boeren de doodskist graag gevuld hadden gezien!

  1. tonna

   tman,
   Waarschijnlijk een milieukist van karton,opdat de onsmakelijke inhoud vlug verdwijnt en wordt vergeten!

 20. Veteraan

  Dijkshoorn kan goed dichten maar dat wil niet zeggen dat hij de waarheid verkondigt.
  En een kist voor Ferras is toch ludiek, hoe zo mag dat nu opeens niet na zoveel jaar van Linkse ludieke acties.
  En hij mag van mij doodvallen dus dan is een gratis kist toch niet fout.
  Wel een milieuvriendelijke hé. De begrafenis betaald hij wel van zijn airmiles.

 21. Duckday

  Wat een lampe lul

 22. Augustus

  Deze mensen stonden zonder overheidssubsidie in een fabriek, misschien zouden ze dan eindelijk nuttig worden.

 23. Gerlos

  Deze persoon kan wel in de kist bij KLAVERTJE VIER

 24. Mieremet

  Willen we meer of minder links??

 25. toelos

  weer zo links gedrocht wat heb wilders met die doodskist temaken kijk eens naar dat zure gezicht typisch links je haalt ze er zo uit voorbeelden dwwd freek de jonge de vries etc

 26. Rud56

  Zoals @TS en @Merlot hier ook al geheel terecht memoreerde: die Dijkshoorn is een linkse, hypocriete en achterbakse zak! Die een grote schande is voor het vak dichter aangezien hij zo incompetent is al het maar kan zijn. Maar ja, bij dat NPO is het als links goed verdienen, ook al stel je geen reet voor! Daarom besteed ik totaal geen kijktijd aan dat achterbakse, linkse en volstrekt subjectieve DWDD.

 27. rujoleki

  Luistert er iemand naar die linkse slijmbal?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.