Video! NPO verheerlijkt dode ISIS-chef Baghdadi: ‘Hij was een mythisch figuur’

Ze kunnen het niet laten, hè? Toch nog even de leider van ISIS zachtjes ophemelen in een actualiteitenprogramma van de NPO. Natuurlijk weten ze wel dat het ging om een massamoordende terroristenleider, die ook veel linkse mensen heeft omgebracht. Maar toch is het wel zo lekker politiek-correct om te doen alsof dit soort mensen ook een goede kant hadden.

Sommige dingen zijn zo simpel. Veel slechtere mensen dan Abu Bakr al-Baghdadi bestaan er niet, en veel grotere criminelen zijn nauwelijks denkbaar als je ziet wat ISIS in zijn naam allemaal heeft uitgespookt. Maar toch: toch voelen diverse massamedia de behoefte om in im memoriams de waarheid wat in te kleuren met roze pen. We kennen natuurlijk allemaal inmiddels het voorbeeld van de Washington Post, die de Irakees vereert als een “austere religious scholar,” maar hier in ons eigen land kan de NPO er ook wat van.

Gisteren bij Pauw mocht Midden-Oostendeskundige Sinan Can aanschuiven. Doorgaans is die man prima te pruimen, maar gisteren ging het toch wel even mis. Abu Bakr al-Baghdadi werd genoemd als mythisch leider, in plaats van als genocidale geestesgestoorde. Op Twitter werd de boodschap nog wat aangedikt, en voila: we hadden ook in Nederland ons eigen WaPo’tje.

bakr tweet

De tweet is echter snel weer offline gehaald, maar de beelden van Sinan Can? Die blijven.

Dus mensen, zeg het met me mee: de wereld is beter af zonder monsters als Abu Bakr al-Baghdadi. Dat hij dood is, is uitzonderlijk goed nieuws. Punt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Nergens heb ik de indruk dat er hier sprake is van “ophemelen” maar de NPO afzeiken voelt zo lekker toch?

  1. AS210854

   ASS, het afzeiken van mensen heb jij uitgevonden .

  2. FCKDopper

   Beste mw. Schillersdorf, met alle respect de gasten aan tafel laten duidelijk merken Al Bagdadi te prevaleren boven de leider van de vrije wereld. Geldt dat voor u dan ook?

   1. Julian

    Wat een onzin. Ze laten dat helemaal niet blijken. Het is weer een stukje NPO bashing. Waar u niet tegen kan dat men ook kritiek heeft op Trump. En u draait dat dan alsof men een voorkeur voor Baghdadi heeft. Het enige waar men kritiek op heeft is (en terecht) of je wel zo pompeus trots moet zijn of dat je toch ingetogener moet zijn omdat er ook 3 kinderen zijn omgekomen. Die daar waarschijnlijk helemaal niks aan konden doen. Misschien zelfs als schild meegenomen…
    Alle gasten waren ‘blij’ dat de leider van IS opgespoord is en dood is.

 2. Tman

  DDS vindt de transparante manier van Trump, om de dood van Baghdadi te verkondigen blijkbaar geen post waardig!
  Trump gaf nauwgezet uitleg over hoe en wat er gebeurd is,wat door NPO alweer niet gewaardeerd kon worden,het was té gedetailleerd vonden de gasten in het programma van Matthijs van Nieuwkerk.(de wereld draait door)

  1. Mezzadra

   Transparant was het wel, maar ook bot en plat. Een president onwaardig.

   1. Mezzadra

    En het lukte Trump om ook hierover te liegen.

    ht*ps://www.theguardian.com/world/2019/oct/28/doubts-over-trump-dramatic-account-baghdadi-raid

    1. Mezzadra

     Inmiddels is bekend geworden dat Trump zijn waarnemingen van ‘gejammer’ van al-Baghdadi heeft verzonnen. Er waren geen audio-opnamen die hij had kunnen waarnemen.

     Trieste fantast die probeert een politiek slaatje te slaan uit deze gebeurtenis.

     1. Tman

      mossad:
      Alle video/audio-opnamen worden eerst getoond aan “mezzadra” en gaan dan in de kluis van de CIA!
      Flapdrol!

     2. FCKDopper

      Beste heer Tman, de grote kindervrind neemt niet eens meer de moeite om te wisselen van alias om op zijn eigen commentaren te reageren

    2. Rechtsaf

     “doubts”

     En nieuwsredactie “mezzadratje” als de nieuwsbron bevestigd dit…

     1. Mycase

      Hij wel lekker in zichzelf aan het kletsen hahahaah

    3. Stanly2000

     Och de Guardian, extreem links blaadje!

     1. Mezzadra

      Deze feiten zijn meerdere nieuwsmedia te vinden. Wordt nog wel een vervelend dingetje voor Trump.

     2. Mezzadra

      ht*ps://www.nytimes.com/2019/10/28/world/middleeast/trump-baghdadi-whimpering.html

     3. Mezzadra

      ht*ps://www.thedailybeast.com/trump-officials-had-no-clue-where-he-got-whimpering-detail-in-his-baghdadi-raid-account

     4. Stanly2000

      Nog meer extreem linkse, anti Trump en nepnieuws verspreiders!
      Ga zo door, domme jongen.

     5. Vlaswiek

      De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

    4. Vlaswiek

     De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

     Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

   2. Tman

    mossad:
    Bot en plat?
    Vindt jij dus dat de zelfmoord van een beestachtige moordenaar, samen met 3 kinderen, niet exact mag worden uitgelegd aan het Amerikaanse volk?
    Dus volwassen mensen zouden volgens jouw mening, het “door honden opgejaagd worden” te gruwelijk vinden!
    Integendeel,zoiets het streelt het rechtsgevoel van de Amerikaanse burgers,vanwege de Twin Towers!
    Alleen kinderlijke,geestelijk onvolwassen mensen vinden Trump’s uitspraken bot en plat!

    1. FCKDopper

     Beste heer Tman, Voor Iemand die met plezier op de zieltjes van kleintjes trapt is een 3-voudige kindermoord volledig irrelevant

   3. Rechtsaf

    “Transparant was het wel, maar ook bot en plat. Een president onwaardig.”

    Nee hoor, prima verwoord, maar mezzadra heeft het liever over hoe iets gezegd wordt dan over een laffe terrorist die zichzelf in het bijzijn van kindertjes opblaast, mezzadra is een islamverheerlijker en doet er werkelijk alles aan om de islam uit de wind te houden…

  2. Rechtsaf

   met name mezzadra doet er alles aan om isis figuurtjes op te hemelen en uit de wind te houden

   1. Groeneveld

    Mezzadra is een psychopaat en pathologische leugenaar, Rechtsaf. Maar dat wist je al. Alles wat uit zijn mond komt is gelogen. Inderdaad is buitengewoon opvallend dat hij alles wat met de islam te maken heeft, immer uit de wind tracht te houden.

    Mijn advies aan iedereen hier op DDS: niet op die hufter reageren.

    1. FCKDopper

     Beste heer Groeneveld, Misschien valt dhr. Mezzadra best mee in een één op één gesprek…..
     Misschien kan dhr. Mezzadra een keer met een delegatie van de DDS afspreken voor een open, eerlijk en persoonlijk debat, wanneer hij de waarheid aan zijn zijde heeft zal het hem geen moeite kosten om de anderen daarvan te overtuigen. Lijkt mij.
     Staat u daarvoor open heer Mezzadra?

     1. Rechtsaf

      Beste quasi vriendelijke dopper, dat zou zomaar kunnen, maar heb je er ook over nagedacht dat het ook zomaar zou kunnen dat mezzadra aangepakt wordt met z’n gezuig en geïrriteer, daar zijn heel veel mensen namelijk niet van gediend…

     2. FCKDopper

      Beste Rechtsaf, het is toch het proberen waard 🙂

     3. Rechtsaf

      Doper bind graag de kat op het spek..

     4. Vlaswiek

      “het is toch het proberen waard”

      Honderden gingen je voor. In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

      De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

 3. fusilier

  Het is te hopen dat iedereen die deze vieze verkrachter,en vrouwen moordenaar op zit te hemelen hetzelfde overkomt als dat zwijn Baghdadi.

 4. just saying

  Vind wel dat Trump de vergelijking dat die smerige moslim terrorist dat hij stierf als een hond niet mocht maken, als een varken was beter geweest, honden zijn prachtige beesten.

  1. Groeneveld

   Ho, ho, varkens zijn ook heel intelligent en lievv. Misschien is er voor zo’n massamoordend stuk satansgedrocht wel geen goede vergelijking te maken. Dat hij gevild en wel, gedompeld in een bad zoutzuur, eeuwig mag branden in de hel. En eeuwig is eigenlijk nog aan de korte kant.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik begrijp dat Groeneveld inmiddels is bekeerd tot het geloof in hel, satan en de hemel. Bijzonder.

    1. Groeneveld

     Hallo Maria, ook goedemorgen. Nee hoor, ik ben niet bekeerd tot jouw geloof, ik kijk wel uit. Ik gebruik gewoon archetypische oerbeelden die bij iedereen bekend zijn en een beeld oproepen.

   2. Mezzadra

    Het lustvol fantaseren over het gewenste lijden van andere mensen komt meestal voort uit eigen lijden.

    Sterkte.

    1. Rechtsaf

     Het verdedigen van mensen die isis geweld gebruiken komt voort uit achterlijkheid van de bovenste plank.
     mezzadra is dé definitie van een idioot die structureel isis/islamdaders verdedigd, de geesteszieke idioot mezzadra is ook niet bij zijn volle verstand…

    2. claus

     mezzadra,
     Lustvol fantaseren over het platwalsen,verbranden,onthoofden,uiteen scheuren van mensen in 2 helften,heeft de ISIS nooit gedaan,ze hebben het gefilmd, en getoond aan de media!
     Maar volgens mezzadra is Trump een slecht mens,laat je onderzoeken droplul!

    3. Julian

     Hoe verdedigen? Geef maar eens aan waar en hoe… Kennelijk als je een beetje kritisch bent je gelijk een moslimterrorisme voorvechter Baghdadi aanhanger bent.. Laat je toch eens na kijken. Als je staat te juichen om de dood van drie kinderen. Trump wil scoren (net zoals Obama, want dat is zijn obsessie) Obama laten vergeten of verbeteren dat is zijn Obsessie. Heerlijk was zijn ontvangst in het honkbalstadium in Washington…Echt de ontvangst van een president die een gevreesde terroristenleider heeft gepakt…

     1. Groeneveld

      Julian, ik heb hier op DDS nog niemand horen juichen om de dood van die drie kinderen. Dat zuig je uit je duim. Extreemlinks heeft er nog al een handje van om zaken te overdramatiseren. Gewoon liegen kun het ook noemen.

     2. Mezzadra

      Vergelijk dit protserige en borstklopperige optreden van Trump eens met het feitelijke en waardige optreden van Obama bij de dood van Bin Laden.

     3. Rechtsaf

      Wat we wél zien juliaantje is dat hier de islam volledig uit de wind word gehouden niet dat hier mensen staan te juichen bij de dood van kinderen…

    4. Vlaswiek

     Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

 5. Cycle25

  Alweer een schoolvoorbeeld hoe ver links verstrengeld is met het kwaad.

 6. Mezzadra

  Ik zag de uitzending en hoorde niets van verheerlijking. Sina Can gaf een objectieve beschrijving van dit zwijn en probeerde ook duidelijk te maken waarom deze figuur voor IS-aanhangers mythische proporties kon krijgen. Zijn afschuw van IS is algemeen bekend en daar sprak hij in de uitzending ook over.

  Een idiote beschuldiging dus.

  1. Vlaswiek

   De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

 7. Rechtsaf

  Geloof mij er zijn er hier meer die meer isis wensen, sterker nog, die hopen dat isis bestaat voor Wilders

 8. Agios

  Sinan Can klinkt zo Nederlands. Ophemelen van een duivel. Over de doden niets dan goeds…

 9. Julian

  Wat een volstrekt verkeerde voorstelling van zaken alweer.. NPO verheerlijkt? Er is een gast die spreekt over mysterieuze welhaast mythische figuur. Mytisch kan een een zwaar negatief beeld zijn. Dit monster was in al die jaren volstrekt van de radar. Zijn bestaan was dus gewoon mythisch. Omdat hij nooit (op een enkele keer na) nooit in de openbaarheid kwam…

  1. Mezzadra

   Inderdaad, Julian, dit bericht slaat helemaal nergens op.

   1. Jv

    Jammer dat jouw familie niet uitgemoord is door dat smerige varken!

   2. EU kok

    Quote: Inderdaad, Julian, dit bericht slaat helemaal nergens op.
    .
    Dit vind ik een onjuiste voorstelling van zaken.
    Tim, de ideale schoonzoon, dient te zorgen voor Hits & Clicks.
    Dat is zijn werk.
    De manier om dat te bereiken kan mogelijk niet uw instemming dragen, maar zelfs dhr Groeneveld zag dit in het verleden zeer juist.

    1. EU kok

     Peter Oudshoorn 2 maanden ago Beantwoorden
     ****, je weet toch dat DDS helemaal niet aan nieuwsvoorziening doet? Er worden stukjes van andere sites gehaald (GeenStijl, Telegraaf) en die worden zodanig bewerkt dat een maximaal aantal schuimbekkende reacties gehaald kan worden.

     Nieuws telt niet op DDS: het gaat er om toetsenbordvetes zo lang mogelijk brandende te houden en uit te melken. Voor nieuws moet je andere kanalen zoeken.

     1. Mezzadra

      Peter Oudshoorn heet tegenwoordig Groeneveld.

     2. Vlaswiek

      In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

      De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

  2. Nep

   Wat kan je anders verwachten dan infantiele opmerkingen van een stelletje inferieure plebejers!

   1. Bosche draak

    Och guttegut toch, heeft het miezerige pisventje een nieuw woordje geleerd?

    Ga maar vlug naar mama om het goede nieuws te vermelden, kan je meteen een draai om je oren krijgen omdat ze je dan voor de duizendste keer kan vermelden dat je haar niet moet lastig vallen met je debiele opmerkingen…

 10. Broodnuchter

  De baard is ook best bijzonder. Uitgroei?

  1. Groeneveld

   Ja, als een echt mietje had Al-Baghdadi zijn baard een frivool kleurspoelinkje laten geven.

 11. Jv

  Nog even en we moeten dan meer angst hebben voor NPO dan voor alle terroristen die de wereld maar rijk is!
  Deze links terroristische media zuil is een gevaar voor ons volk.
  Indoctrinatie, haatzaaien richting anders denkenden, rasisme beschuldigingen, continu verdraaien van feiten, bewust achterhouden van keiharde bewijzen, filteren van nieuws en het bewust niet uitnodigen van wetenschappers die keiharde bewijzen, op welk niveau dan ook, kunnen voorleggen om maar te zorgen dat het publiek alleen maar links blijft denken.
  En daar betalen wij belasting voor om smerige linkse ophitsers een podium te geven.

 12. Kretoloog

  Eigenlijk is het de MSM en NPO niet te doen om het ophemelen van Baghdadi. Maar om het bashen van Trump. De cartoon in De Volkskrant vandaag spreekt boekdelen.

  Jaren terug zagen we dat ook bij de doodstraf van Saddam Hoessein (na berechting door een Iraakse rechtbank). President Bush sprak toen waarderende woorden over het oordeel van die rechtbank en werd vervolgens wekenlang door de MSM en NPO de grond in geschreven.

  1. tailgunner

   @Kretoloog
   precies!

 13. J.Rademaker

  Hoe heette die man in Duitsland ook al weer, daar kun je hetzelfde over beweren.
  Maar goed het is de publieke ( belastinggeld ) omroep en er zijn genoeg bewoners in dit land die deze mening delen.

 14. tailgunner

  Vooropgesteld dat de meningen die NPO al jaren lang verkondigt zéker geen maatstaf is voor de rest van de bevolking. Ik zou me daar niet druk over maken. Een ‘mythisch leider’? Ja, dat waren Napoleon, Stalin, Hitler en Pol Pot ook.

 15. tailgunner

  Er is volgens de NPO propaganda maar één ding erger dan Abou Bakr Al-Baghdadi, de islamitische leider van een Kalifaat waar de meest moordzuchtige moslims op aarde naar luisterden, een massamoordenaar van andersdenkenden, ongelovigen en alles wat niet naar de pijpen van de islam danste. En dat ene ding is Trump bashing.

  Er is zo’n diepgewortelde linkse haat naar Trump dat men zelfs een massamoordenaar durft op te hemelen met lelijke propaganda. Dat ben je behoorlijk van het padje.

 16. initsoga

  Inderdaad het afzeiken van de NPO voelt heerlijk

 17. rujoleki

  Zodra de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de NPO. Weg met die linkse slijmballen.

 18. ReneR

  Rutte is een liegende lul. Allemaal leugens over alle co2, stikstof en volgende crisis. Net als de stijging van het zeeniveau, gaat in ozonlaag etc. Gelul. Boeren, bouw, die getij je ding en laat je niet tegen houden door die slappe Rutte, dat vieze weekdier zonder ruggengraat. Al deze leugens om ons, het volk een schuldgevoel aan te praten. Het zijn allemaal leugens.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.