Video! Ontketende Nigel Farage pakt arrogante linksliberaal aan: ‘Jij paternaliserende, verwaande snob!’

vlcsnap-2019-10-10-16h19m04s569
Foto: Nigel Farage in het Europese Parlement. Bron: EP.

In het Europees Parlement heeft Brexit Party-voorman Nigel Farage weer eens één van z’n befaamde tirades gehouden. Ditmaal bevond een europarlementariër van de LibDems zich aan het verkeerde eind van de interruptiemicrofoon toen de Engelsman opstond om een donderpreek te geven. Dat heeft ze geweten ook…

In Brussel wrijven ze in hun handjes: het is ze vermoedelijk gelukt om het Verenigd Koninkrijk ook niet per 31 oktober uit de EU te laten stappen. De Britse binnenlandse politiek lijkt op een guerrilla-oorlog, en niemand weet nog wat te doen (behalve in de EU blijven). Dat vinden de Britse D66’ers van de LibDems natuurlijk wel mooi: een dag niet naar de Europese vlag gebeden is een dag niet geleefd.

En dus was gisteren in het Europese Parlement nog weer even de kans om breed glimlachend te laten zien dat de ‘Brexiteers’ als ratten in de val zitten, of althans, zo zien ze dat in Brussel. Met een glimlach verkondigde LibDem-europarlementariër dan ook dat de mensen die ‘Leave‘ hadden gestemd geen flauw idee hadden wat ze aan het doen waren.

Die opmerking was echter buiten een interruptie van Nigel Farage gerekend, die flink van leer trok om mevrouwtje Bunting de linksliberaal vermanend toe te spreken. Hij noemde haar een “paternaliserende, verwaande snob,” omdat ze zogenaamd beter weet dan miljoenen ‘Brexiteers’ waar ze mee bezig waren. Ondertussen heeft haar partij zelf niets gedaan om Brexit dichterbij te brengen. Sterker nog: de LibDems hebben van A tot Z dwarsgelegen. En zelfs nu roepen ze nog dat ze Brexit gaan terugdraaien zodra de de kans krijgen.

Ja. Met dat soort meningen, en vervolgens een beetje net doen alsof je pro-democratie bent, moet je natuurlijk niet komen aanzetten bij Nigel Farage


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

86 reacties

 1.   

  Oh, het brexit drama is de schuld van de libdems
  Ik dacht al, waar blijft toch het typisch rechtse “het is de schud van…”
  Maar daar is ie hoor

  1.   

   @dropje of is het dropl*l?
   begrijpend lezen is niet uw sterkste punt?

   1.   

    “Ondertussen heeft haar partij zelf niets gedaan om Brexit dichterbij te brengen. Sterker nog: de LibDems hebben van A tot Z dwarsgelegen. En zelfs nu roepen ze nog dat ze Brexit gaan terugdraaien zodra de de kans krijgen”

    Dat dus

  2.   

   Brexit mag dan niet de schuld van de dems zijn, de toetreding tot dd eu wel en het drama ook. Dropje, of hebben we weer met een alias van Mezzadrama te maken?

 2.   

  Nigel Farage, een man naar mijn hart!

 3.   

  Farage geeft dit vederlichte voorgeprogammeerde linkse huppelkutje er goed van langs.

  Heerlijk!

  1.   

   Farage is een populistische oplichter die medeverantwoordelijk is voor de Brexit-ellende.

   Alleen vandalistische populisten worden blij van die vlerk.

   1.   

    Haha mezzadra, je hebt het er weer druk mee vanavond. Je bent op alle fora tegelijkertijd. Vergeet je niet af en toe te eten en te slapen?

  2.   

   Dit ‘linkse huppelkutje’ constateert dat het Britse volk werd misleid en daarom niet wisten waarvoor ze in het referendum stemden.

   Dat lijkt me een waarheid als een koe en het verklaart ook de hysterische reactie van Farage die zich, met betrekking tot het misleiden van het Britse volk, kennelijk persoonlijk aangesproken voelt. Dat is terecht.

   1.   

    Welke misleiding?

    1.   

     ht*ps://www.independent.co.uk/infact/brexit-second-referendum-false-claims-eu-referendum-campaign-lies-fake-news-a8113381.html

     1.   

      Kan je het niet in je eigen woorden, Mezzadrama?

    2.   

     Deze vraag was zeker te concreet voor de trol…

   2.   

    Gelukkig waren onze vertegenwoordigers wijzer en werden we genegeerd toen we, misleid als we waren, tegen de EU grondwet stemden.

    Alle politici zijn populisten, maken zich schuldig aan misleiding en doen er alles aan om zoveel mogelijk verdeeldheid te zaaien. Dat lukt ze aardig en daarom wordt de verdeel en heers taktiek al minstens 2000jaar toegepast door “volksvertegenwoordigers”.

 4.   

  Nogal gênant.

 5.   

  Verrassende uitspraak van Tim Engelbart, of heb ik zoiets de afgelopen maanden gemist?: “het is ze vermoedelijk gelukt om het Verenigd Koninkrijk ook niet per 31 oktober uit de EU te laten stappen.” Het is al zo vaak geroepen, ook hier, die hele Brexit gaat uiteindelijk niet door. Dat is een prima afsluiting voor allen, maar wel zonde van alle moeite en geld.

  1.   

   Klopt Piet. Volgende week gaat Boris met hangende pootjes om het zoveelste uitstel vragen waarna ruimte ontstaat voor nieuwe verkiezingen met een nieuw referendum over Brexit als inzet.

   Dat nieuwe referendum leidt hoogstwaarschijnlijk tot het terugdraaien van de Brexit.

   Jammer dat dit allemaal moest gebeuren.

   1.   

    Gniffel.
    Voordat hij uitstel gaat vragen gaat ie eerst nog even thee drinken in Hongarije (of Polen).
    Het verlenen van uitstel moet unaniem genomen worden.
    Politiek is een vak. Boris verstaat dit kunstje al de beste.

   2.   

    Schei toch uit om je eigen aliassen gelijk te geven Mezzadrama. Het helpt je niks.

 6.   

  Als het maar een harde brexit wordt want die engelse krijgen het slecht maar zijn binnen 5 jaar boven Jan. De multinationals gaan geen 75 miljoen klanten weg gooien . Dat doet Rutte en consorten wel die hebben liever Bulgarije Roemenië en met bijvel de Oekraïne een corrupt zooitje . Plus dat binnen 5 jaar de Italianen de Fransen de Portugezen de Spanjaarden de Grieken de Cyprioten en het hele Balkan gebied op de rand van de afgrond staan financieel als de Turken zo vriendelijk willen wezen om hun grenzen weer open te stellen hebben we voor de kerst de poppen aan het dansen help mooi om het ondemocratische gedrocht de EU uit elkaar te spelen en lachen drentelde zich te pletter

  1.   

   De Engelse zich te pletter

  2.   

   Warrig betoog, Cootje. Ben je dronken?

   1.   

    Het betoog van Cootje is glashelder. Dat jij het warrig vindt roept de verdenking op dat jij bezopen bent. Ben jij soms een stille alcoholist?

    1.   

     “Dat doet Rutte en consorten wel die hebben liever Bulgarije Roemenië en met bijvel de Oekraïne een corrupt zooitje .”

     Wat bedoelt Cootje hier, Groeneveld?

     1.   

      Als doorgewinterde taalnazi moet het toch simpel voor je zijn om een paar leestekens te plaatsen Mezzadra. Dan krijg je: “Dat doet Rutte en consorten wel: die hebben liever Bulgarije, Roemenië en -met bijval- de Oekraïne. Een corrupt zooitje.”

     2.   

      “Als doorgewinterde taalnazi moet het toch simpel voor je zijn om een paar leestekens te plaatsen Mezzadra”

      Dat vergt een flexibele geest en daarvoor moet je niet bij Mezzadrama zijn.

     3.   

      “Dat doet Rutte en consorten wel: die hebben liever Bulgarije, Roemenië en -met bijval- de Oekraïne. “

      Kun je dit nog wat toelichten, Groeneveld. Het blijft een rare tekst. Wat is in hemelsnaam -met bijval- de Oekraïne?

     4.   

      Ga maar diep mediteren over die tekst, Mezza. Je komt er wel uit.

     5.   

      Q.e.d. Geen touw aan vast te knopen.

      Proost, Cootje, neem er nog een.

      :)

     6.   

      “Q.e.d. Geen touw aan vast te knopen.”

      Mensen met een IQ vanaf circa 90 kunnen hier heel goed een touw aan vast knopen.

      Dat jij het niet kan bevestigt wat allang bekend was: jouw IQ zit daar onder.

      *Dunning-Kruger*

      O ja, ik vergat nog iets: Q.E.D.

     7.   

      Misschien kan merlot uitleggen wat Cootje bedoelde.

      :)

     8.   

      “Misschien kan merlot uitleggen wat Cootje bedoelde.”

      Natuurlijk kan ik dat.

     9.   

      *Dunning-Kruger*

      Exact, verder geen seconde tijd aan besteden.

   2.   

    Nee maar pro brexit en anti Europa .. dus als Erdogan de grenzen op gaat zetten kan de samenwerking mooi op de proef worden gesteld in de EU

    1.   

     Na een duidelijk NEE van het Nederlandse electoraat referendum Oekraïne heeft onze bananen republiek premier Rutte het verdrag gewoon ondertekend met de Oekraïne met een bijvel er bij heeft 3 zoenen gehad van het alcoholistische gedrocht Juncker . Dus een bijval maar een bijvel / net zo democratisch gestemd als de Engelse voor de brexit maar die gaan er voor

     1.   

      Gaan de Engelsen Groot-Brittannië verlaten, Cootje?
      :)

     2.   

      Grappig, Cootje had het dus wel degelijk over ‘bijvel’ in plaats van ‘bijval’. Groeneveld en merlot begrepen het gebrabbel dus ook niet.

      Geestig.

      Wat een bijvel is blijft overigens een beetje onduidelijk maar mogelijk wordt een ‘inlegvel’ bedoeld.

   3.   

    Duidelijk zat tharrel, je bent gewoon te stom om het te volgen.
    Dat krijg je als je de mongool uithangt op tien onderwerpen tegelijk!

 7.   

  Als Groot-Brittannië van meet af aan had afgekoerst op een zachte Brexit had de meerderheid van de Britten zich daar gemakkelijk in kunnen vinden. Mays Brexit-beleid was om meerdere redenen een mislukking en Johnson maakte nog een grotere mislukking. De bende is niet aan Brussel te wijten, maar aan de Britten.

  De zakkenwasser en bedrieger Farage heeft helemaal geen recht van spreken. De man vertrok na zijn leugenachtige campagne vlug naar Brussel om daar in een voor de Brexit nietsbetekenend baantje zijn zakken te vullen. Dat hij hier zo staat te krijsen laten we verder voor zijn rekening.

  Wie van de Brexit-stemmers had een idee waarop zij stemde? Niet veel, denk ik. Men had helemaal geen idee. De Brexitters hadden geen idee. Daarom is het nu ook zo’n puinhoop.

  1.   

   Een zachte Brexit was nooit door Brussel geaccepteerd. De eurocratische dictators hadden hun eisen steeds verder opgeschroefd waardoor er nooit een compromis zou kunnen komen. Britain moet en zal de schuld krijgen.

   1.   

    De deal die May met de EU sloot was materieel een zachte Brexit, Groeneveld.
    Ik krijg niet de indruk dat je hier veel van weet.

    1.   

     Mezza, jij hebt nooit eerder blijk gegeven ergens -van wat dan ook- veel af te weten. Niet over Trumps verkiezing, noch over de Brexit. Altijd zit je fout. Lastig dat narcisten toch altijd denken dat ze veel van alles af weten.

     1.   

      Hoe zou Groeneveld de deal van May willen kwalificeren, dat leek toch wel veel op een zachte Brexit?

     2.   

      In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

      De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

   2.   

    @Groeneveld

    De Europese Unie heeft nooit afwijzend gestaan tegenover een zachte Brexit. Dit was echter niet de Brexit waarop de regering aanstuurde. Mays deal lag uiteindelijk wel dicht bij een zachte Brexit.

    De Britse regering wees het Noorse en Zwitserse model van meet af aan af. Dat was allemaal niet hard genoeg. Johnson is zelfs bereid zonder deal uit de EU te vertrekken.

    Het Noorse model had echter iedereen tevredengesteld: de EU, de EU-burgers, de Schotten, de Britse ondernemers en uiteindelijk ook het volk.

  2.   

   In ambtenaar Brandegeit’s taakomschrijving vormen de dossiers Brexit en Trump de hoofdmoot.

   Meestal zit hij te slapen, maar zodra een van deze dossiers ter sprake komt schrikt hij wakker en steekt z’n overbekende riedeltje af.

   Wat moet die man een monotoon leven hebben. Gelukkig voor hem is er elke week weer een zondag. Dan viert hij met de ouderlingen het feest van de naastenliefde…

   1.   

    Geen argument en ad hominem, Merlot.

    Pijnlijk.

   2.   

    Merlot, tot Brandebok’s takenpakket behoort ook het MH17 dossier. En natuurlijk het permanent uit de wind houden van Rutte.

    1.   

     Ja, die was ik inderdaad vergeten. Dank voor de aanvulling.

   3.   

    Soms komt de trol in merlot naar boven.

    1.   

     Sprak bafbok de trol

 8.   

  Nigel Farage ?
  Een briljant politicus en redenaar,er zijn maar weinigen die een mondeling dialoog met hem niet vrezen!

  1.   

   Dat blijkt niet uit dit fragment, tonna, dat is niet meer dan een platte scheldpartij.

 9.   

  Gelukkig gaan de populisten binnen een paar jaar grandioos overal winnen een goede recessie doet wonderen . ERDOGAN gaat ook een beetje helpen en 50% van de Engelse is zo vreselijk anti Europa dat ze dat land echt niet meer in het gareel gaan krijgen , de Polen en de Hongaren koersen hun eigen agenda de Italianen komen met salvini vanzelf weer te voorschijn en MACRON kan alleen met oudere vrouwen opschieten / Merkel/ daar is hij bedreven in . Maar hij krijg er geen fatsoenlijke hervorming doorheen je breken gewoon in Frankrijk de tent af, kunnen hier in Nederland die domme boeren ook dus dat is ook een addertje onder het gras. Wordt een leuk jaar 2020

 10.   

  Nigel Farage is het type politicus dat wij in Nederland nodig hebben!
  Jammer,we hebben hem niet!

  1.   

   Nou die zijn er wel maar worden stelselmatig buiten gesloten door de arrogantie van linkse partijen

 11.   

  Miljoenen wisten precies waarvoor ze stemden, en dat is uit de liegende EU vandaan, trouwens we zien nu de ware aard van de EU, traineren en moeilijk doen…

 12.   

  Nigel is helaas één van de weinige politici in Europa die echt z’n scheur open durft te trekken tegen de linkse etterbakken, die ALLES naar de kloten aan het helpen zijn.
  Zwakzinnig links doet steeds of ze alwetend en een meerderheid zijn. Ze bewijzen zelf elke keer weer hoe vreselijk dom ze zijn en een meerderheid vormen ze al helemaal niet. Nog geen 10% van de originele Europese bevolking stemt links.

  1.   

   Hebt u wel eens in het Britse parlement gezien hoe ze tegen elkaar staan te schreeuwen en geen greintje fatsoen ten toon spreiden???

 13.   

  Nigel Farage is zelf een grote mislukkeling, jammer dat hij dat zelf niet door heeft, maar ja probeer maar eens een dom iemand uit te leggen dat hij/zij dom is.

  1.   

   Nou nee hoor, je bent door je watjes opvoeding niet gewend dat er tegengas gegeven wordt

 14.   

  Nigel is echt goed

  1.   

   Zoals ik al zei, probeer maar eens een dom iemand uit te leggen dat hij/zij dom is.

 15.   

  “Farage is een populistische oplichter die mede verantwoordelijk is voor de Brexit-ellende”
  Voorspelbare GELUL!!!!! van een finaal gestoorde en ontspoorde Eurofiel. Eerder werden Johnson & Farage verweten dat ze de Engelse bevolking hebben voorgelogen en bedrogen. Ook dat is kolder feit is dat ze de democratie en soevereiniteit terug willen. Eurofielen hebben daar helemaal niets mee. Ook het feit voor een 2e referendum zegt al genoeg over de Eurofiel : ze kunnen -net als de democraten trouwens- niet tegen hun verlies. De Engels bevolking heeft gekozen en dan dienen ze de uitslag te accepteren. Een 2e referendum is geen oplossing maar een illusie : er blijft verdeeldheid onder de bevolking. Ben het helemaal met Control eens watjes (Eurofielen) durven geen tegengas te geven het zijn immers allemaal JA!! knikkers. Ze leven nou eenmaal in die alcoholistische EU bubbel en komen daar nooit meer uit. En vinden het bovendien vreemd als een land uit de EU wil. Als er iemand is die het volk voortdurend belazerd met leugens en bedrog dan is het Marc Rutte wel. Maar op het moment suprême zal de bevolking toch weer doodleuk op hem stemmen ondanks alle geklaag. Het zal in de toekomst stil worden in die alcoholistische poppenkast als Farage weg is. Want of je hem nou mag of niet 1 ding is zeker hij zorgt wel voor hilarische televisie.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!