Video! Paul Cliteur (FVD): ‘Extremistische invloed Saoedi-Arabië: vrijheid islam te verlaten staat hier onder druk!’

cliteur 2 oktober
Foto: Paul Cliteur in Rotterdam op 2 oktober. Bron: © Kenneth Steffers / DDS.

Senator Paul Cliteur (FVD) was gisteren in Rotterdam om te discussiëren over de vrijheid om de islam te verlaten. Dat gaat in Nederland niet gemakkelijk, zo legt hij uit. Diverse landen uit het Midden-Oosten wenden hun invloed aan om te zorgen dat helemaal bij ons moslims bij het geloof blijven – desnoods tegen hun wil.

Paul Cliteur, FVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer, waarschuwt Nederland dat ons land momenteel toestaat dat diverse staten uit het Midden-Oosten hier een ‘extremistische invloed’ kunnen uitoefenen. En dat heeft gevolgen, met name voor Nederlandse burgers van islamitische afkomst. Mochten zij de islam willen verlaten, dan gaat dat zeer lastig. Dat vertelt hij aan DDS-verslaggever Kenneth Steffers, na een avond lang in debat te zijn geweest in Rotterdam over hoe dat precies zit in Nederland: moslims die hun oude geloof de rug toekeren.

We moeten feller in actie komen voor de rechten van moslims om die ervoor kiezen om voortaan als ongelovige door het leven te gaan, vindt Cliteur. Hij vindt dit een grondrecht: “Dat is eigenlijk al een heel oud recht: dat hebben we in 1948 al neergelegd in de Universele Verklaring voor de rechten van de mens.” Desondanks is dit “zwaar omstreden in bepaalde delen van de wereld,” aldus Cliteur. Hij noemt Saoedi-Arabië en Qatar bij naam, maar benadrukt dat er in totaal acht landen zijn die bereid zijn de doodstraf te voltrekken voor moslims die afstand nemen van de islam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Dat gaat nergens makkelijk. Je kan de islam niet verlaten. Dat komt je duur te staan in je sociale leven Als je uittreed ben je een kafir en sta je gelijk aan ongelovige westerse honden

  1.   

   Hoe zit het dan met de eigenaar van DDS?

  2.   

   Degenen die de SGP verlaten wacht hetzelfde lot. Die kunnen niet blijven wonen in Benthuizen en andere godvrezende dorpen in de Bible Belt.

   Wie zijn geloof afzweert wordt door God (of Allah) zelf gestraft. En die is echt niet onder de indruk van de kleine Cliteur. Wie wel eigenlijk?

 2.   

  Dat klopt als een bus, de islam verlaten is spelen met je leven.

 3.   

  Aanval op politiebureau te Parijs: De dader was volgens de Franse nieuwszender BMF TV een man van 45 die zich vorig jaar had bekeert tot de islam.

  WEER EEN AANSLAG DUS !!

  1.   

   neeeeeeeeeeee , gewoon verward !!!

   :) :) solly

  2.   

   De fake-news fabriek draait alweer op volle toeren zo te lezen. Eerste indicaties zijn dat het om werk-gerelateerd conflict ging, de man viel zijn collega’s aan.

   Interessant stuk over fake news, n.a.v. een onderzoek in Oxford bij nieuwsuur. Als je zo al die fakeniews leugens van Baudet en PVVers ziet ga je je toch weer eens flink achter je oren krabben. Wat een heuvelachtige leugenaars, geen snars beter dan andere politici. Sterker nog, een stuk slechter.

   1.   

    blijven krabben michael , gewoon blijven krabben. Tijdens het krabben draait de wereld gewoon door :) :)

   2.   

    Ja wie gelooft Baudet nu nog. Laat hem aub vertrekken met zijn Renaissance vloot, idioot!

 4.   

  “We moeten feller in actie komen voor de rechten van moslims om die ervoor kiezen om voortaan als ongelovige door het leven te gaan, vindt Cliteur.”

  Hier strijd Wilders al 15 jaar voor. Waarom zou dit FvD wel lukken?

  1.   

   Ben je de uitslag van de afgelopen PS-verkiezingen nu alweer vergeten?

   O ja:

   [_] Minder islam
   [_] Beetje islam
   [X] Geen islam

 5.   

  PVV en FVD zijn samen wat sterker.De benadering over de migratie en klimaathandel is net even anders.

  1.   

   Er moet nog wel een tandje bij, de ongeveer 30 zetels nu is niet voldoende het partijkartel te breken !

   Je zou zeggen met het huidige beleid
   * 70.000 jihadisten mogelijk richting Europa
   * energietransitie
   * CO2 EN NoX NORMEN
   * grenzen open voor de rubberbootjes
   * bouwstop
   * autotje pesten
   * visserij belangen verkwanseld
   * MH17
   * griekse giften
   * EU enz enz

   dat bijna heel Nederland tegen deze idioterie zou ageren op een tarrel en bekmannetje na dan.

 6.   

  Als iemand in Nederland wordt belemmerd om van overtuiging te veranderen kan de overheid daar tegen optreden, niet op grond van de Universele Verklaring die pruts-jurist Cliteur noemt (die is namelijk niet afdwingbaar), maar op grond van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, en wel artikel 9.lid 1.

  De verdragswetgever waagt zich niet aan een definitie van “godsdienst” en spreekt daarom van “overtuiging”.

  Je kunt je ook afvragen of je vrij bent je overtuiging als islamhater af te zetten. Kan Cliteur ooit nog straffeloos weer normaal worden?

  Cliteur suggereert dat massa’s Hollandse moslims on de problemen zitten omdat ze hun geloof niet vaarwel kunnen zeggen. Is daar enig bewijs voor? Of is dit weer zo’n typische populistische hoax, een angstaanjagend verhaal dat helemaal niet te verifiëren blijkt?

  1.   

   quote Als iemand in Nederland wordt belemmerd om van overtuiging te veranderen kan de overheid daar tegen optreden, end

   jaja , droom vrolijk verder

 7.   

  Moslims seculariseren in Nederland in hoog tempo. Trouw: “Moslimjongeren drinken gemiddeld vaker alcohol dan hun ouders, vasten minder met ramadan, en eten vaker varkensvlees. 30 procent van de jongens gaat minder naar de moskee dan hun vader. 35 procent van de meisjes wier moeder een hoofddoek draagt, doet dat zelf niet. Omgekeerd draagt maar 2 procent van de meisjes een hoofddoek als hun moeder dat niet doet. En een kwart van de jongeren leest minder in de Koran.”

  Geloofsafval vindt op grote schaal plaats en bij mijn weten is er nog nooit iemand vanwege geloofsafval ter dood gebracht in Nederland.

  Dit gaat dus weer helemaal nergens over.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!