Video! Thierry Baudet fakkelt landbouwslopende minister Schouten af: ‘U pleegt agricide!’

In een debat over de zogenaamde stikstofcrisis die boerenbedrijven zouden veroorzaken heeft gisteren Thierry Baudet de verantwoordelijke minister Carola Schouten er flink van langs gegeven in het Kamerdebat. Kijken!

Wellicht dat het kabinet had gehoopt dat de ‘stadse’ Thierry Baudet het kabinetsbeleid zou steunen, omdat hij zo verknocht is aan steden als Amsterdam, Leiden en Haarlem. Maar niets is minder waar: de FVD-voorman beredeneert dat boeren van levensbelang zijn voor Nederland – uiteindelijk produceren zij ons voedsel. Als ze dat niet deden, moesten we alles importeren. Dat zou de prijzen opdrijven en maakt ons bovendien meer afhankelijk van het buitenland – funest in tijden van oorlog.

Baudet is het er dan ook niet mee eens dat het kabinet, vertegenwoordigd door nota bene boerendochter Carola Schouten, het boerenleven in Nederland kapot wil maken. De FVD’er had er zelfs een woord voor bedacht: agricide. Het doden van landbouw. In een felle uitwisseling met de minister liet Baudet geen spaan heel van het aanstaande beleid. Zijn partij omschrijft de uitwisseling als volgt:

“De Nederlandse stikstofregels zijn 140 keer strenger dan de Duitse! FVD wil onze regels gelijktrekken; experts zijn het erover eens dat dat gewoon kán. Dan kunnen de 18.000 bouwprojecten die nu stil staan weer van start. Maar Minister Schouten kiest voor agricide: ze gaat door met het saneren van boerenbedrijven en met het verlagen van de maximumsnelheid.

FVD steunt de boeren wél. Wij blijven dit aankaarten en wij blijven strijden.”

Kijken en genieten, dus!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2. Agios

  Goed verwoord door Baudet. Schouten is een angsthaas. Duidelijk wordt nu wel dat het FVD er bij de boeren goed op staat. Baudet werkt aan stemmenwinst. Heel goed zo.

 3. Buzz68

  Tja, …dan kun je maar twee zeteltjes hebben. Hij is wel de enige van die bankplakkers die het door heeft -en goed weet te vertolken aldaar!

 4. EU kok

  Quote : de FVD-voorman beredeneert dat boeren van levensbelang zijn voor Nederland – uiteindelijk produceren zij ons voedsel.
  .
  Precies Baudet, geheel juist ten tijde van de Renaissance.

  1. Control

   Uiteraard maakt EUtje er weer iets belachelijks van

   1. EU kok

    Lugar heeft weer eens van account gewisseld.
    Multi-Trol!

    1. Control

     Zo niet nog belachelijker

    2. Heinz

     ‘Stofkam’ is ook aan aardige nick. Tot op 3 mnd terug nog steeds reacties.

   2. Joop Klepzeikert

    @Control: laat dat EU debieltje en zijn minstens 10 aliassen toch. Niemand neemt die mongool nog serieus.
    Beter doodzwijgen. Dan houdt het vanzelf op. Dat zielige hoopje uitwerpsel blijft enkel doorgaan omdat het steeds weer aandacht krijgt.

  2. Zozo

   Hier past maar een antwoord op: je bent een boerenl*l. Oja en een debiel.

  3. ZiggyStardust

   Ik ben benieuwd waren onze huis agrifoob kokkie z’n voedsel vandaan haalt.

   1. Joop Klepzeikert

    @ZiggyStardust: Zwakzinnig links ‘denkt’ dat voedsel van de supermarkt komt en dat geld door banken gemaakt wordt. Hebben er geen idee van dat er mensen moeten werken voor hun graties geld en voedsel.

 5. Meriadoc Brandebok

  Door de term “agricide” te gebruiken trekt Baudet de termen “agrarische” en “genocide” samen. Een smerige manier van leugenachtige propaganda.

  1. Kretoloog

   De christelijke viespeuk Brandebok laat zijn ware aard zien. Dat ‘zijn minister’ (want ook ChristenUnie, die een puinhoop van het landbouw- en visserijbeleid maakt) terechte kritiek krijgt, zint hem niet. En dan wordt het Tolkien-mannetje heel giftig.

   1. Mycase

    Vroeger had je ook van die smeerlappen die zaten zondags ook voorin in de kerk

  2. Jv

   M.B., maar wel geniaal bedacht door Baudet, dat doen hem er niet veel na.
   Maar helaas, het woord past niet in uw straatje.
   Getuigd maar weer dat het linkse gier geen enkel steun voor de boeren accepteerd, nee de tien duizenden keihard en veel belastingbetalende boeren moet kost wat kost hun werk terzijde schuiven om uw hobby, het pamperen en gratis geld geven aan al die zgn vluchtelingen.
   Deze honderden duizenden opvreters zorgen ervoor dat de stikstof toename exorbitant is toegenomen. Niet de boeren,die zijn maar voor een deel verantwoordelijk.
   Andere vraag, wat zou u vinden van een hoge extra belasting voor de productie van de door u uitgestoten stikstof zodra u naar het toilet gaat?
   Komopzeg, doe even normaal en laat uw normale denkvermogen het eens overnemen van uw smerig links denken!

   1. Meriadoc Brandebok

    “Agricide” is in alle opzichten leugenachtige demagogie.

    1. Kretoloog

     Hoepel toch op, snotneus die je bent. Het beleid van Minister Schouten leidt wel degelijk tot het volledig kapot maken van de landbouwsector in ons land. Niet voor niets dat de landbouworganisaties ALLE overleg met het Ministerie van LNV hebben opgeschort. Zolang Schouten haar beleid niet wil aanpassen, wensen de boerenvoormannen (en -vrouwen) niet meer met haar of welke ambtenaar van het ministerie dan ook te praten.

     En jij, Brandebok, ga jij maar weer lekker met je pieleke spelen. En val ons niet meer lastig met je zwakzinnige comments.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Baudet heeft 100% gelijk, niks leugenachtige demagogie. Onze normering is vele malen strenger dan de in ons omringende landen, zoals bijvoorbeeld Duitsland. Er is geen enkele reden om onze normering niet te verhogen, we hoeven dan geen uitzonderingen meer te maken. Het niet verhogen van de drempel is zuiver en alleen onwil, agricide dus. Agricide bewust kapot willen maken van onze boeren, die tot de schoonste ter wereld behoren. Onze productie en welvaart moet verdeeld worden over andere landen. Je bent een schaamteloze globalist Brandebok.

   2. Blitzkrieg

    Jv : Kijk uit, de “hobby” van mensen zoals Brandebok is geen hobby, maar een tot in detail uitgewerkte stategie. Vluchtelingen toelaten zonder grenzen te stellen en te pamperen, klimaat, milieu en eenheidsdenken komt niet voort uit een ethisch moraal maar aan een gebrek daaraan.

  3. Buzz68

   Moeilijk he dat Nederlands;
   Uitgang cide = vernietiging van het voorgaande woord; voorbeeld insecticide = vernietiging van insecten.
   Vernietiging van de agrarische sector….

   1. Vanduinen

    Agricide is een merknaam voor een product. Geen vondst van Baudet, het bestaat al langer dan 2 dagen. Het zal nooit wat worden met deze artiest. De 2e kamer stinkt er nog in ook!

  4. Rosasolis

   @Meriadoc . Ik ben met je eens . Wat weet Baudet over landbouw? Ik heb nooit ooit gehoord over Baudet’s term “agricide”. Wat een enorme flauwe kul! Wat weet Baudet over landbouw?

 6. Jack Flash

  Islamofoob is pas een gemeen smerig woord.

 7. claus

  Carola Schouten is opgegroeid op de boerderij van haar vader,ze walgde als kind al van het leven op de boerderij,dit heeft haar een trauma en haat tegen de agrarische sector opgeleverd.
  Het is dus niet vreemd dat ze er álles aan doet om geestelijke rust te vinden,door massaal boerderijen te saneren of te laten verdwijnen!
  Ze moet simpelweg langdurige sessies krijgen bij een gerenommeerde psychiater,dan is haar armzalig en ongelukkig leventje misschien nog te redden.

 8. Joop Klepzeikert

  Die domme kut luistert weer totaal niet naar Thierry, of is gewoon te dom links om te kunnen begrijpen wat hij zegt.
  Gewoon de drempelwaarde verhogen naar de waarde die Duitsland hanteert en we kunnen 500 keer zoveel stikstof produceren.
  Thierry is WEL juridisch onderlegd, maar die linkse domdoos wil het lekker op haar eigen dom linkse manier blijven doen, waardoor alles naar de kloten gaat.

 9. Hentheman

  Schouten ons “christen kutje” van de farizeeërs partij genaamd de christen unie… Totaal gespeend van kennis en met alle winden meewaaiend!

 10. Vanduinen

  Carola Schouten…Ik zag haar op de foto hier op DDS, als aankomend minister president. In een mooie rode jurk. Ik begrijp niet waarom Baudet haar affakkelt. Agricide is een desinfectant dat de geur in wegneemt die voorkomt in mesterijen van alle soorten vee en pluimvee. Het geeft in de plaats daarvan de geur van kauwgom terug. Hoe Baudet nu tot deze vergelijking komt? Waarschijnlijk inspireert het woord hem, klinkt deftig en voornaam, is bedoeld om te imponeren. De artiest kunt u boeken !

  1. shidaian

   dit stinkt ook

   1. Bosche draak

    Dat debiele gehinnik van vanduinen?
    Tja zal wel weer een van de kontekruipertjes van mezza zijn…

 11. AS210854

  Wie zat dat debat voor ? Wat een arrogante machtsbeluste kwal was dat. Baudet het natuurlijk gelijk met zijn uitspraken.

 12. shidaian

  Ach Schouten voertg alleen maar het EU beleid uit Ze kan zeggen wat ze wil de EU beslist

 13. Jack Flash

  Hetzelfde verhaal als de pulsvisserij.

  1. Blitzkrieg

   Jack Flash : Exacht hetzelfde als bij de pulsvissers, onze welvaart en export moet verdeeld worden over andere landen. Globalistische nivellering. Mensen wordt wakker, er is een hele duidelijke reden voor deze onzin.

 14. kennethhagers@gmail.com

  Tja de tweede agricide golf op het boeren bedrijf. De eerste is aanslag is reeds decennia terug gepleegd door de grote voedsel jongens te weten een Unilever een Albert Heijn enzovoort. Het vlees wat zij u voeren is vaak diepgevroren verscheept van ver weg want het kon nog goedkoper! Alles voor de winstmaximalisatie!

 15. Juriaan

  Maar zondag op de eerste rij in de kerk

  1. Gelul

   Juriaan
   Dat is werk overleg want dan zit ze naast JUDAS Segers

 16. merlot

  “De Nederlandse stikstofregels zijn 140 keer strenger dan de Duitse! FVD wil onze regels gelijktrekken; experts zijn het erover eens dat dat gewoon kán.”

  Het oude liedje: Nederland (althans het partijkartel) wil altijd het braafste jongetje van de klas zijn.

  En los van alle gelul over stikstof is het al jaren beleid om de boeren weg te pesten. Ze hebben de ruimte nodig voor de immigranten.

  1. just saying

   De EU fascisten in Brussel met dat varken Frans Timmermans voorop hebben gigantische belangen in Oekraïne, dat is ook de reden dat zij dat land bij de EU willen hebben, de boerenstand dient vernietigd te worden opdat onze zuivel, vlees etc voortaan daar vandaan kan komen en zij er schathemeltje rijk van kunnen worden!

  2. C.A.Barstow

   @merlot :

   +1

 17. Jack Flash

  Dikke onzin lult M Brandeboklul.Als Baudet dat gedaan zou hebben dan was dat demagogisch woord “Argracide” geworden.
  Hij heeft slechts de naam van een argrarisch reinigings/reukmiddel gebruikt.

 18. Jack Flash

  Argracide=Agracide

 19. C.A.Barstow

  Vervloekte smerig linkse land en volksverraders.
  Ons hele land wordt door verachtelijk smerig links naar de verd*mmenis geholpen.

  Baudet heeft er weer goed werk van gemaakt en natuurlijk heeft hij gelijk,
  de gevolgen van het beleid van dat stelletje verachtelijke volksverraders zullen niet te overzien zijn.
  Dit kabinet likt liever de schoenzolen van die machtswellustelingen in Brussel,
  dan dat zij ook maar iets om het volk geven wat zij moeten besturen,
  verachtelijke bende linkse land en volksverraders.

  Stem FvD/PVV.

 20. Nep

  Nou Baudet als jij eens zou beginnen te stoppen met je plezier vliegreizen?
  Stop Baudet! Op naar de 0 zetels

 21. Nep

  Wat is Baudet toch een dom figuur. Hier laat hij zijn onkunde zelf zien! 0 zetels!

  1. Bosche draak

   Houd je schurftige grafmuil jij episch achterlijke onbenul.
   De enige boer die jij kent is de oprisping die je voelt als je Mezza en z’n mede trolletjes hebt leeggezogen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.