Wereld op z’n kop bij Sylvana Simons: niet illegale Extinction Rebellion-protestgekkies, maar politie verdient straf

Het is weer eens volle bak lachen, gieren en brullen met Sylvana Simons en haar gevolg van BIJ1. Want in heel Europa zijn klimaatgekkies van Extinction Rebellion toegangswegen aan het lam leggen. Vaak illegaal, zoals ook in Amsterdam. Daarom raken ze dus slaags bij de politie, die gewoon de orde probeert hand te haven. En wiens kant kiest BIJ1? Ja hoor, die van de straatterroristische crusties. En ook nog menen dat de politie illegaal bezig is: lol.

Steeds vaker krijg je de indruk dat Sylvana Simons’ BIJ1 geen politieke partij is, maar een parodie op een echte politieke partij. Neem bijvoorbeeld het gebeuren met Extinction Rebellion, die in Amsterdam proberen om belangrijke wegen af te sluiten. Hartstikke illegaal, en ook nog eens expliciet verboden door de burgemeester. Maar hé, weet je wie er pas echt ‘illegaal’ zijn, aldus BIJ1? De politie die de straatskrakers weer probeert weg te jagen.

LOL, echt ja. Het is bijna grappig:

“‍♂️Vragen over politieoptreden Extinction Rebellion NL‍♂️

De afgelopen week hebben in Amsterdam ruim duizend mensen van allerlei pluimage actie gevoerd voor broodnodige klimaatmaatregelen, velen van hen voor de eerste keer in hun leven. Door middel van vreedzame acties van burgerlijke ongehoorzaamheid eist Extinction Rebellion klimaatmaatregelen. De politie heeft escalerend op de protesten gereageerd met een gigantische aanwezigheid en bovendien mogelijk illegale handelingen verricht. BIJ1 stelde vragen.

Zo wilde Sylvana Simons weten waarom de burgemeester niet naar goed Amsterdams gebruik met de demonstranten in gesprek is gegaan, waarom het recht op eten en drinken van de demonstranten is beperkt (o.a. door het omschoppen van jerrycans met water door de politie) en het tegenhouden van journalisten die het protest bij ABN AMRO wilde vastleggen. “

Ik heb geen banden met burgemeester Halsema, maar ik zal speciaal voor haar de vraag alvast behandelen: omdat Extinction Rebellion uit boefjes bestaat. En boefjes behandel je als boefjes. Je pakt ze op en knijpt ze af. Simpel zat, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. van Urk

  De wegen van Amsterdam plat laten leggen is legaal maar de Afsluitdijk blokkeren illegaal. Dat politieke eenrichtingsverkeer van “Wij mogen het wel maar hunnie niet” moet een keer afgelopen zijn.

  1. Mezzadra

   De overlast die het demonstratierecht met zich mee kan brengen moet altijd in de context worden beoordeeld. Het blokkeren van snelwegen zal daarin in de regel niet worden geaccepteerd, zeker als dat onaangekondigd gebeurt, maar we zagen bij het recente boerenprotest een enorme tolerantie van de Overheid. Bij een volgende poging zal het geduld wellicht wat minder zijn.

   1. Rechtsaf

    mezaadraatje gaat nu natuurlijk in de nuance naar zijn eigen gelijk, mezaadraatje is een vieze smerig galbak die eigenlijk gewoon eens tegen een paar knuistjes op moet lopen..

   2. van Urk

    Het blokkeren van snelwegen is begrijpelijk dat het niet geaccepteerd wordt maar op die manier slaagt een protest tegen de slaperige overheid het meest. Het protest op het malieveld of de demonstraties op de dam zijn eigenlijk wassen neuzen waar de overheid gewoon zijn schouders voor ophaalt omdat het de overheid niet echt raakt. Maar als men de europoort, schiphol en belangrijke toegangswegen blokkeert dan wordt het voor de overheid pas duidelijk dat het nu echt serieus menens is bij de burger.

    1. Rechtsaf

     @Urk er zijn mensen die niet accepteren dat hun cultuur en tradities worden gesloopt en die doen bepaalde dingen om dit duidelijk te maken, WIJ moeten maar alles accepteren, ik dacht het niet…

     1. van Urk

      Inderdaad Rechtsaf. Op een gegeven moment is het gewoon klaar met al dat negatieve gezeik over ons cultuur en tradities. Maar ook hoe wij ons werk willen gaan doen wat positief uitvalt voor onze economie. Als de overheid dat niet ziet dan zijn ze wel heel erg dom. Daarom steun ik ook de boeren en vissers.

   3. Jynx

    Tot het over zwarte Piet gaat,weet je nog?

  2. Lampje

   Is Urk blokkeren legaal?

   1. van Urk

    Beste Lampje, van mij mag het als u een sterk argument voor hebt. Want daar gaat het om. Als burgers een zeer sterk argument hebben om boos te zijn dan kan de overheid daar niet zomaar stelselmatig omheen. Vreedzame protesten zullen nooit effectief zijn, omdat de meeste politici geen aandacht besteden aan dingen die niet bijten.

 2. Lampje

  Wat een bijzonder geval is het toch. Een mens durf ik haar niet meer te noemen, dat zou een belediging voor de apen zijn. Wat doet dat zwartjoekel hier eigenlijk nog?

 3. Rechtsaf

  SS is van hetzelfde soort als mezzadraatje zu*gers en kanslozen, ze spreiden hier een minachting naar mijn land dat is niet normaal meer…

 4. Jack Flash

  Tim geeft wat onnodig veel aandacht aan de pleeborstel. Ik ben het meer gaan gaan zien als het topic “humor”

 5. Gerlos

  Wanneer wordt deze zwarte nietsnut eindelijk eens opgesloten in een gesloten inrichting.

 6. Mezzadra

  Sylvana stelt hier een paar redelijke vragen aan het College over het optreden van politie en Burgemeester, zoals een Raadslid betaamt.

  Uit niets blijkt iets over straf voor wie dan ook.

 7. Jack Flash

  Gesloten inrichting? Waar dan?

 8. Vrijedenkert

  Klimaat-gespuis wat illegaal wegen en steden afsluit verdient de wapenstok!

 9. Isengrijn

  Haha!
  Crussties! Dat is lang geleden dat ik die term heb gehoord!

  Leuk en passend, Tim 😉

 10. Jack Flash

  “Politie verdient straf”
  Erg geestig.

 11. goedisfout

  Mevrouw clickbait heeft weer iets nietszeggends uitgebraakt en Meneer Engelbart vind het weer de moeite waard er een stukje aan te weiden, zucht.

  1. Bosche draak

   Dan reageer je toch niet?

 12. Jynx

  Petje af voor onze politie,trots op die jongens.
  Geef die zwarte aap een TROS bananen en een hoge boom waarin ze kan zitten.
  Met een beetje geluk flikkert ze dan naar beneden en zijn er van stomme gewauwel af
  voor eens en altijd.

  1. musicmaniac

   Dan wel het liefst een Sequoia-boom. Die kunnen 84 meter hoog worden. Hoe hoger de boom, des te beter de val. Zekerheid boven alles!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.