Wilders moet niets weten van stikstofcrisis: ‘Stop met gezeur, laat onze boeren met rust en pak islamisering aan!’

PVV-voorman Geert Wilders vindt dat er sprake is van opmerkelijke politieke prioriteiten onder de regerende politic van Nederland. Ze doen alsof stikstof het allerergste is wat ons ooit is overkomen, en zijn bereid daarom de Nederlandse landbouwsector te grazen te nemen. Liever ziet de populistische voorman dat de islamisering aangepakt wordt.

Een bericht in De Volkskrant vanochtend gaf de doorslag voor PVV-leider Geert Wilders. Ondanks dat de regering niet echt meer bezig is met terrorisme maar met het bestrijden van de kundig ontworpen stikstofcrisis, is het gevaar van het radicale islamisme nog altijd niet geweken. Naar aanleiding van een Syriër die al ‘Allah’ scanderend een aanslag pleegde in een Duits provinciestadje schreef de bode van het goede volk dat er “angst” heerst voor een nieuwe aanslagengolf. “Door eenlingen,” zo voegt de krant er aan toe.

Dat was de druppel voor PVV-voorman Wilders. De prioriteiten bij de heersende politici liggen volkomen verkeerd, en dat moet snel gerepareerd worden:

“Niet CO2 of stikstof, maar de islam is hét probleem. Hou op met het gezeur over nitraat, laat onze boeren met rust en pak de massaimmigratie en de islamisering aan. Anders stikken we straks in de onvrijheid, de haat en het geweld van de islam.”

Op veel bijval zal Wilders vermoedelijk niet kunnen rekenen, al was het maar omdat de twee thema’s niet veel met elkaar te maken hebben. Wel verwees FVD deze week de stikstofcrisis ook naar het rijk der fabelen en beloofde Thierry Baudet zich te verzetten tegen minaretten die de islamitische gebedsoproep willen laten horen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Typisch rechtspopulisme. Een serieuze probleem zoals de de klimaatcrisis en stikstofcrisis afdoen als onbelangrijk en vervolgens druk maken over de denkbeeldige islamisering 🙂

  1. Mycase

   Mezzadra ga wat nuttigs doen iedereen hier weet heus wel dat jij deze nick weer hebt verzonnen flikker eindelijk op man

  2. Siemien

   Typisch extreemlinks. Een serieuze probleem zoals islamisering en migratiestortvloed afdoen als onbelangrijk en vervolgens druk maken over de denkbeeldige klimaatcrisis

   1. DidiMadloba

    Misschien is dat anders in slechte buurten van grote steden, maar ik merk niks van islamisering.

    Alleen hoor ik af & toe in het nieuws van tot het bot getergde moslims die hun misnoegen kenbaar maken met een aanslag.

  3. Tguard

   @anne Het is toch een aparte bewering. Of te wel u benoemd iets en dat moeten we als waar aannemen. Wanneer u nu kijkt naar de meetpunten in Nederland zijn er toch echt wel kritische argumenten te maken bij de gekozen plekken. Bovendien bestaat er op dit moment geen uniforme manier van meten en doet Duitsland het op een volledig andere manier dan bijvoorbeeld Nederland. Hierdoor kan het geheel toch enigszins plausibel genoemd worden. Populisme is het volgens mij geenszins aangezien de meerderheid duidelijk wel in de door u benoemde crisis gelooft. Dus de waardering populisme past toch beter bij uw standpunt.

  4. Lonestarr101

   Een serieus probleem is de achteruitgang van het onderwijs door massale instroom van kindertjes die tot hun vijfde jaar geen Nederlands hebben gesproken of gehoord (alleen maar Bürt en Ürnü via de schütel). Dit soort mensen gaat dan later op internetfora onder een pseudoniem zitten trollen en heeft het dan over ‘die meisje’ en ‘een serieuze probleem’.

   1. DidiMadloba

    En ze spellen met De Kofschip.

 2. FCKDopper

  Het kabinet heeft inderdaad een flinke bliksemafleider in stelling gebracht om de Islam weer vrij spel te geven

  1. Mycase

   Deze bliksemafleider kon wel eens fatsoenlijk pijn gaan doen denk ik hahaahahaah

   1. FCKDopper

    Het volk is kort van memorie

 3. Jack Flash

  Hij heeft het nog niet gezegd of de volgende islamitische aanslag dient zich alweer aan.

  de puinhopen van links…

  1. FCKDopper

   Never ending story.
   Stemgedrag van burgers moet veranderen, anders zal links de macht blijven behouden

 4. Jumping

  Wilders heeft gelijk, dat hele gelul over CO 2 en Stikstof en de versnelde stijging van de zeespiegel berust op leugens en bedrog.

  Maar de aanwezigheid incl problemen met de Moslims, zien wij dagelijks op straat en kunnen we tot ons nemen in de media.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Sluit de grenzen en zet een ieder die illegaal in Nederland is, over de grens.

 5. Jumping

  Rutte is altijd in de buurt, als er problemen zijn in Nederland.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 6. Joop Klepzeikert

  Heel juist. Zodra alle moslims ONS land uit getrapt zijn hebben we ook geen stikstof probleem meer, net zoals we dan geen woningtekort meer hebben, de belastingen en premies drastisch omlaag kunnen, de politie weer wat lucht krijgt en zwakzinnig links niet meer kan zeiken dat we dat tuig discrimineren.

  1. Heinz

   Wat zal regeren dan saai worden. Geen debatten meer. Je valt van de rust in slaap. Gratis belasting terug wat betaald is in voorgaande jaren. Alleen nog maar positieve discriminatie.

   1. Joop Klepzeikert

    @Heinz: Zodra eindelijk alle vormen van socialisme verboden worden en allochtuig ONS land uit geflikkerd wordt kunnen belastingen terug naar hoe het voor 1917 was. Naar 6-8% dus.
    Dan kan de roverheid ook 90% kleiner dan nu en wordt politiek inderdaad best wel weer saai. Zoals dat hoort.
    Dat gaat dan alleen nog over de kerntaken: Veiligheid en infrastructuur.
    Linkse hobby’s horen niet bij een overheid. Dat horen linkse leipelingen ZELF te regelen en financieren.

    1. Heinz

     @Joop, wanneer je wil blijven consumeren in het tempo zoals het nu gebeurt zul je dat niet kunnen doen door “allochtoon tuig eruit te flikkeren”. Willen wij die vooruitgang behouden is het noodzaak arbeidskrachten in te schakelen.
     En daar wringt het. De miljoenen nota geeft dit weer: “Een op de vijf ondernemers heeft moeite met het vinden van personeel, en vooral in specifieke sectoren als de ICT en transport kunnen werkgevers hun vacatures steeds lastiger vervullen. Werkgevers reageren op de toenemende krapte door het werk in hun sector aantrekkelijker te maken met betere arbeidsvoorwaarden en arbeidsbesparende technologie, of ze besteden werk uit. Ook in publieke sectoren ontstaan tekorten aan personeel.” Waar haal je die arbeidskrachten direct vandaan? De tuinbouw sector (kassenteelt), havens,
     transport. Of terug naar van voor 1917

     1. van Urk

      Als jongeren tegenwoordig een bijbaantje in de supermarkt of de horeca al niet meer zien zitten vanwege de lange werkdagen dan zegt dat al meer dan genoeg. Jongeren zijn kieskeuriger worden net als werkloze ouderen die in mijn ogen te lang in hun huis vertoeven i.p.v. ook maar een baantje dat vrij is aan te pakken. Daarnaast stijgt ook het aantal jobhoppers die van het ene naar het andere baantje rennen omdat die leuker is of meer verdient. Daarnaast wil men ook nog zelf hun eigen uren invullen zonder te gebonden zijn aan een vast rooster. Een baan die goed op het cv staat of aansluit bij de studie, wint van het werk dat alleen maar geld oplevert. Er zijn ook slimme mensen die zonder baan zitten. Dat komt omdat deze hoogbegaafden continu uitgedaagd willen worden, wat op de werkvloer niet gaat. Dit soort mensen redden het ook niet op de arbeidsmarkt omdat zij het werk al snel een sleur gaan vinden maar ook van zichzelf de negatieve eigenschappen opnoemen dat zij te perfectionistisch zijn, veeleisend, ongedurig, niet eten wat bij hen past etc. Een circa een derde van de hoogbegaafden zit dus thuis. Dat is veel voor een groep die enorme potentie hebben voor een schitterende baan.

  2. Marija

   @JK, Helemaal mee eens, maar zullen wel luchtkastelen zijn.
   Gelooft u dat het nog omkeerbaar is?

   1. Joop Klepzeikert

    @Marija: Ik geloof wel dat het omkeerbaar is, maar ik geloof er al lang niet meer in dat dat in Nederland ook gaat gebeuren. Nederland is een veel te naïef en passief landje geworden de afgelopen eeuw. Hebben ook 2 wereldoorlogen bijna zonder tegenstand over zich heen laten komen en laten de extreem socialisten nu WEER volledig hun gang gaan.
    Daarom ben ik ook weer weg gegaan uit de extreem socialistische helstaat die Nederland helaas geworden is.

    1. Politiek Profeet

     Ik denk dat het nog te verhelpen is door middel van een opstand van de autochtone burgers.
     Boeren,vissers,bouw, zij zijn al bezig zich te organiseren.
     Zodra de roverheid o.l.v. Trutte en zijn kliek landverraders te ver gaan zal de kans ontstaan om eindelijk deze roverheid grondig aan te pakken.
     We gaan het zeer binnenkort zien…

 7. Tman

  Weg met de Nederlandse veestapel,deze gaat vervangen worden worden door massale schapenfokkerijen,met de focus op de gewenste totale omvolking zijn andere voedsel prioriteiten lvm islamitisch Nederland van groot belang!
  Er komt minder stikstof vrij en het kinderen fokkende halal vretende volk blijft uiterst tevreden!
  Die smerige Nederlandse honden moeten ook maar halal vlees gaan eten!
  Wilders heeft dus alweer gelijk,zoals altijd!

 8. Tds

  Stikstof is goed voor de boeren. Ze pompen het al jaren de kassen in. Planten/bomen zijn er dol op.
  Boeren hebben wel last van vliegverkeer dat soms de lucht bedekt met ..tja laten we het maar waterdamp noemen wat de opbrengst (fotosynthese) tegengaat en de zonnecollectoren minder stroom laat leveren.
  Klimaatverandering is een feit maar lijkt mij minder ernstig dan vervuiling.
  Klimaat is vooral gebaseerd op zonlicht en waterdamp. Vervuiling is gebaseerd op wat de mensheid uithaald. Geschiedenis leert!

 9. Rechtsaf

  HOPPA, EN WEER 2 ZETELS ERBIJ

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.