Wilders na leegloop ISIS-kampen: ‘785 TERRORISTEN ONTSNAPT! Nu niet onze grenzen sluiten is crimineel, Rutte!’

Net als de rest van de wereld kijkt Geert Wilders met afgrijzen naar wat er momenteel gebeurt in Noord-Syrië. De gevangen ISIS-strijders maken van de oorlogschaos gebruik om te ontsnappen. De PVV’er wil dat Nederland drastische maatregelen neemt.

wildytweet

PVV-voorman Geert Wilders eist via een bericht op Twitter dat premier Rutte onmiddellijk de Nederlandse grenzen sluit en douanecontroles instelt. Het feit dat in Noord-Syrië meer dan 750 ISIS-terroristen zijn ontsnapt uit gevangenenkampen baart de oppositieleider zoveel zorgen dat het nu tijd is om Nederland te beveiligen tegen terrorisme. En als Rutte niet meewerkt, moet hij voor de rechter komen, aldus de PVV’er. Sterker nog: aan zijn eisen niet tegemoet komen is “crimineel”.

De grenzen slutien zijn echter pas één onderdeel uit het pakket voorstellen dat Wilders doet om Nederland het hoofd te laten bieden aan de terroristische dreiging die nu (opnieuw) van Syrië uitgaat. Zo wil hij Turkije uit de NAVO zetten en een boycot tegen het land opzetten. Ook moet Nederland uit het Schengenverdrag stappen en de nationale grenzen beter gaan bewaken. Dat moet allemaal “NU gebeuren,” declareert de leider van de grootste oppositiepartij.

Veel kans van slagen lijken de voorstellen van Wilders niet te maken. Uiteindelijk wil de VVD, de grootste partij, bovenal niet dat de all-inclusive zonvakanties van Corendon gevaar lopen. En nee, dat is geen geintje. Triester dan dat gaan we het niet meer krijgen. En Nederland loopt straks vol met teruggekeerde Syriëgangers met een kop vol zaagsel, maar een tas vol bommen. Fijn hoor…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Watcher

  Roep al je volgers op en ga Gezag, lache..met den trekker naar het torentje.
  Ram de deur en eis!!

 2. Mezzadra

  Ik hoorde Wilders niet toen Trump besloot de Koerden in de steek te laten.

  1. Vit

   @Mezzadra

   Wat wil je nou man, als de VS zich met het Midden- Oosten bemoeit is het niet goed en als zij zich terugtrekken ook niet.

  2. harzuid

   ten eerste is niet trump de gene die zich in oorlogen mengde maar de club tegen trump ,is obama en voor gangers ten 2de trump heeft in zijn verkiezingen gezegd hij zich niet met conflicten/oorlogen anderen wil mengen en daarom alle troepen terug zou trekken.dus hij komt netjes zijn belofte na dat was geen geheim en hoezo is alleen vs schuldig zoals u zegt waar is de eu dan die had ook maatregelen kunnen nemen wetende amerika hun leger terug haalt maar belangen zijn belangrijker als wat drastisch doen.

  3. ZiggyStardust

   Mezzadra, ik hoorde jou niet toen Trump hulp vroeg aan de EU en de EU vervolgens niet thuis gaf. Iedere gelegenheid om Trump af te zeiken grijp je aan. Te zielig voor woorden gewoon. Trump is geen heilige in mijn ogen, maar hij heeft vorig jaar al aangegeven dat de vs zich terug zouden trekken uit Syrië. De EU gaf niet thuis. Nu zitten ze op de eerste rang om commentaar te leveren, en lassen ze een aantal dagen later een ‘spoed’vergadering in. Het goede aan deze situatie is dat Assad nu een overeenkomst heeft met de Koerden, gebieden aan de Turkse grens terug in Syrische handen komen, de Koerden veilig zijn en Syrische vluchtelingen weer terug kunnen keren naar Syrië.

   1. Mezzadra

    De huidige ellende in Syrië is het rechtstreekse gevolg van de abrupte en onbezonnen terugtrekking van die Amerikaanse troepen. Dat deed Trump zonder overleg met bondgenoten en zijn eigen Ministerie van Defensie.

    Het feit op zich dat Trump de troepen wilde terugtrekken is niet verkeerd en in essentie zelfs juist: de Amerikanen moeten daar vroeger of later toch weg. Dat had echter alleen gekund door afspraken te maken met bondgenoten (inderdaad Ziggy door de EU te dwingen medeverantwoordelijk te worden), met Erdogan, de Koerden en Assad. Door zo onverwacht en zonder enige fasering weg te rennen duw je het kaartenhuis omver en veroorzaak je de ellende die zich nu aftekent.
    Trump is gewoon een totale amateur in de buitenlandse politiek en veroorzaakt alleen maar schade.

    Het is voor de V.S. overigens te hopen dat de ellende beperkt blijft tot het in de pan hakken van de Koerden. Dit conflict kan de komende dagen alle kanten opvliegen: het kan tot een totale clash tussen Syrische regeringstroepen en Turkije worden, Iran en Rusland kunnen zich erin mengen en het kan tot een totaal schisma in de NAVO leiden.

    1. Meriadoc Brandebok

     Dat is precies juist, Mezzrada.

    2. Isengrijn

     Mezzadra:

     “…het kan tot een totale clash tussen Syrische regeringstroepen en Turkije worden, Iran en Rusland kunnen zich erin mengen en het kan tot een totaal schisma in de NAVO leiden…”

     Klopt. Het is dan ook te hopen dat Erdogan het optijd inziet. Want die Russen zullen niet met zich laten sollen. Dat hebben zij de laatste paar jaren laten zien.
     Erdogan heeft nu even oorlogskoorts, en de Koerden zijn de banaan.

    3. Angelus pacis

     Mazzadra je vergeet er bij te vertellen waarom die Amerikanen daar überhaupt zaten. Dat was vanwege het uit elkaar houden van een horde wilden en barbaren die alleen bezig zijn om elkaar de hersens in te slaan. Ik kan mij goed voorstellen dat Amerika dat even zat is. Het was een puinbak voor dat de Amerikanen er kwamen en als de USA weg is, dan is het weer een puinbak. In deze regio’s is het dweilen met de kraan open. Inderdaad is Trump een prutsende amateur. Maar dat is makkelijk zeggen. In dit geval staan de beste stuurlui weer eens aan wal. Wat heb jij nou helemaal gedaan?

     1. Mezzadra

      Ik begrijp ook heel goed dat de Amerikanen het wespennest van Syrië zat zijn, Angelus, en, zoals je las, kan ik een gefaseerde terugtrekking van troepen alleen maar toejuichen.

      Waar het hier om gaat is dat de Amerikanen zich indertijd mengden in deze burgeroorlog en daarmee ook een verantwoordelijkheid voor zichzelf schiepen. Als je eraan begint (wat ze wat mij betreft niet hadden moeten doen) moet je je rol nemen en niet abrupt, zonder overleg en zonder afspraken met bondgenoten en strijdende partijen wegrennen.
      Dat deed de amateur Trump wel en de gevolgen zijn verschrikkelijk.

     2. Vlaswiek

      De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet.

     3. Rechtsaf

      “Waar het hier om gaat is dat de Amerikanen zich indertijd mengden in deze burgeroorlog”

      Het ging hier om isis die op een satanische manier christenen afslachten, het lijkt wel alsof mezzadra, die dit afdoet als burgeroorlog het bagatelliseert en nu zijn geliefde dictator Erdogan uit de wind probeert te houden, er een masochistisch genoegen in schept om deze reacties te geven..

  4. Rechtsaf

   onzin mezzadra, je geliefde dictator Erdogan is degene die Koerden afslachten en ervoor zorgt dat isis-kampen leeglopen, Erdogan heeft gedreigd dat als de EU Turkije veroordeeld, jouw zeer geliefde dictator isis-terroristen doorlaat….
   Maar wij weten dat je een zeer warme pleitbezorger van de islam

   1. Vlaswiek

    In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

    De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

  5. Angelus pacis

   Volgens mij moet die bende wilden daar zich ook zonder Amerikanen kunnen gedragen. Bovendien Mezzadra wat heb jij gedaan om die Turkse barbaren tegen te houden??

  6. Rechtsaf

   niemand hoort mezzadra als dictator Erdogan de Koerden afslacht

 3. Michael M

  Weet u wat ik hypocriet vindt van vele reacties in andere nieuwsbladen waarin ze schrijven dat Turkije een veilige zone wil en geen terroristen aan de grens. Maar als Israël een veilige zone wil, nederzettingen zoals Erdogan ze ook wil, dan noemt Erdogan ineens Israël de agressor. Wie is hier de agressor. Gebruik een spiegel Erdogan en richten men deze op uzelf !

  1. ZiggyStardust

   Michael, je denkt iets te makkelijk. De situatie in Syrië is veel complexer. De situatie is niet vergelijkbaar.

 4. Michael M

  Maar als Hamas vijandige raketten afvuurt op Israël en dat doen ze al langer dan 30 jaar dan noemen we ze geen terroristen de Hamas? Wat Turkije doet is eveneens slecht! Wat heb je daar te zoeken? Niet beginnen over een ander land als je zelf je eigen straatje niet schoon heeft! En waarom bombardeert Turkije specifiek op gevangenissen waar IS strijders zitten? Omdat hij hoopt dat IS zich keert tegen de Koerden? Nu vluchten de vele IS monsters straks mee met de miljoenen vluchtelingen naar Europa en het is wachten straks op honderden aanslagen in Europa. Dankjewel hoor Turkije? In geen enkel land is aanslagen goed te praten, maar om nu specifiek bombardementen uit te voeren vlakbij gevangenissen waar duizenden IS monsters zitten is het wel heel erg vreemd gedrag!

  1. ZiggyStardust

   Michael, je kunt je beter eens goed inlezen in de situatie. En dan zou ik verschillende nieuwsbronnen nemen om een zo breed en totaal mogelijk beeld van de situatie te krijgen. Dus niet alleen de NPO of Geen Stijl, Joop of de Telegraaf. De situatie vergelijken met Israël en Hamas slaat de plank totaal mis. Het zou een zelfde soort vergelijking zijn als hoe christenen nu uitgemoord worden in oa Nigeria en de blanke boeren in zuid-Afrika.

 5. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Wilders heeft weer gelijk.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 6. debontereus

  Als de Europese lidstaten een beetje ballen zouden hebben dan gaan ze er naar toe om met Erdogan hetzelfde te doen als de Amerikanen het met Saddam Hoessein hebben gedaan .
  Schept veel rust en het gebeurt op een rechtvaardige manier .
  Daarna alle gelukszoekers weer terug naar die apenlanden sturen .

  1. Isengrijn

   Jawel, debontereus, jawel…
   Sinds Saddam verdreven is, is het een stuk rustiger in Irak…
   En dat dankzij ‘the World Police’ uit murikah!
   🙂

 7. fusilier

  Ze hadden gelijk dat vieze uitschot van I.S moeten elimineren, dan was het opgelost.

 8. debontereus

  Ach isengrijntje je bent net zo’n paardel*l als jouw p*dofiele billenmaatje .
  De hele ellende is begonnen toen Bush Irak in trok om nucleaire wapens ging zoeken die er niet waren .
  Toen hij die niet konden vinden maakte hij de grootste fout door Hoessein te elimineren .
  Daar ondervinden wij tot op de dag van vandaag alle ongemakken van .
  Maar Erdogan mag van mij exact dezelfde behandeling krijgen als Hoessein heeft gekregen .
  als Erdogan de pijp aan maarten geeft hebben wij hier een stuk rust terug .
  Alle gelukszoekers eruit en we krijgen echt rust .
  Zo beter uitgelegd paardel*l ?

  1. Isengrijn

   Vind je het erg moeilijk om in het juiste venstertje te reageren, debontekneus? Omdat je iedere keer als je op iemand reageert, een nieuwe conversatie start?! 🙂

   Erdogan doet hier een Netanyahoetje. Illegaal grenzen oversteken en de lokale bevolking onderpissen! Met het goedkeuren van die geblondeerde aardappel! Ik kan alleen maar hopen dat Assad die Turken in het noorden eruit trapt, en het zuiden kan behouden.
   Laten we hopen dat Erdogan inderdaad snel de pijp aan Mohammed geeft.

   En ja, goed zo Equus ferus caballus fallus!! 🙂

   1. Vlaswiek

    Vunzig stinkend antisemietje, rioolputlucht van de onderste soort.

  2. Angelus pacis

   In dit geval ging het om chemische massa vernietigingswapens. Dat ze nooit gevonden zijn wil niet zeggen dat Sadam Hussein ze niet had. Hij heeft ze wel degelijk gebruikt. Als je de ‘stukken’ er op na leest dan blijkt dat dat hij het gifgas Sarin heeft gebruikt in 1988 in de Koerdische stad Halabja.

   1. Mezzadra

    Gifgassen zijn geen massavernietigingswapens. Hier lopen wat begrippen door elkaar.

    1. Vlaswiek

     In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

     De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

    2. ZiggyStardust

     Ik ben toch niet bepaald bekend met het idee dat gifgas een selectief wapen is. Ik ken wat mensen die in die regio woonden, overlevenden zeg maar, en een deel van hun familie kan de vraag of het nou massavernietigingswapens waren of niet iig niet meer beantwoorden.

    3. Vrijedenkert

     Mezzadra,
     Jouw citaat: “Gifgassen zijn geen massavernietigingswapens. Hier lopen wat begrippen door elkaar”.

     Gelul!

     Het grootste bekende ongeluk met VX gebeurde op 13 maart 1968 in Dugway Proving Ground in Utah, waar 9 kg VX vrijkwam en ongeveer 6000 schapen in de aangrenzende gebieden omkwamen. Het ongeluk is bekend als Dugway sheep incident.

     Negen kg van deze zooi past ruim in een granaat, indien goed uitgevoerd onder de juiste omstandigheden kan men met enkele granaten een hele stad uitroeien….

    4. Rechtsaf

     “Gifgassen zijn geen massavernietigingswapens.”

     Ben je dan achterlijk of wat, mezzadra laat hier even duidelijk zien dat als een volledige stad/dorp wordt uitgeroeid we niet te maken hebben met massavernietigingswapens…

    5. Buzz68

     Mezza
     Gifgassen zoals chloorgas zijn bedoeld om ongericht meer dan één slachtoffers te maken.
     Lijkt me de definitie van massavernietiging.

    6. Angelus pacis

     Mezzadra, ik kan je even niet meer volgen……We hebben het hier niet over een ballonnetje lachgas. Ik kan je vaak een heel eind volgen, maar nu ben ik je even kwijt. Volgens mij sla je hier de plank mijlenver mis. 3200 doden en meer valt bij jou niet onder de definitie massa?

 9. Bunky01

  Als je als overheid nu nog geen maatregelen wil treffen ten behoeve van je eigen veiligheid, dan ben je niet alleen ziende blind en horende doof, maar een landverrader.
  Dan ook niet klagen wanneer ze weer hier aan de poort kloppen met hun immens zielige verhalen, ook niet klagen wanneer er hier aanslagen komen, want daar kun je op wachten. Sluit Europa af, laat dat gespuis maar lekker daar. Maar let op beste mensen, de poorten staan en blijven wijd open. Wij betalen het gelag wel.

 10. DidiMadloba

  En hoe dacht meneer Wilders dat wij onze grenzen zouden moeten sluiten? Er zijn honderden grensposten. En als het Trump al niet lukt om de Mexicanen voor hun muur te laten betalen zal het Wilders zeker niet lukken IS te laten betalen voor onze grensbewaking.

  1. Rechtsaf

   Alles in het werk stellen om de veiligheid van Nederlanders te waarborgen, ik begrijp niet dat mensen daar op tegen zijn, tenzij mensen natuurlijk knettergek zijn en denken dat het wel mee valt..

  2. ZiggyStardust

   Didi, de Hongaren lukt het anders prima. In Israël hebben ze ook bijna geen last meer van aanslagen dankzij een hek en grensbewaking. Alleen die verdomde raketten nog die af en toe door het raketschild door glippen. En die brandbommen aan vliegers, maar daar kun je bijna niets tegen ondernemen.

  3. Mezzadra

   Je stelt praktische vragen, Didi, daar houdt Wilders zich natuurlijk niet mee bezig.

 11. Heras

  De hoeveelste gebroken belofte is dat van Rutte….? ik ben de tel kwijt.
  Trouwens meerdere Kamerleden hebben gezworen dat ze niemand terug zullen nemen.
  En nu is alles bespreekbaar.
  Jammer genoeg komen we weer op een punt dat er eerst iets ergs moet gebeuren voordat die simpelen daar iets aan gaan doen.

  Over een tijd moeten we weer toegeven dat Wilders gelijk gekregen heeft.

 12. tonna

  Het is dubbelop,de ISIS-terroristen én de vluchtende Koerden komen deze kant op!
  We hebben in Europa al bijna alle nationaliteiten verzameld,daar komen nu de Koerden nog even bij!
  Dan ook nog beweren dat omvolking een angstbeeld is, we stevenen af op een ultieme smeltkroes van vreemde culturen,waar géén plaats meer is voor “het Europese volk”.

 13. Joop Klepzeikert

  Zolang het ultra linkse partijkartel aan de macht is wirdt Nederland met de dag onveiliger, maar of het veel beter wordt met Wilders aan de macht wens ik te betwijfelen.
  Iedereen die een beetje nadenkt weet dat terroristen zich niets van gesloten grenzen aantrekken.
  Zolang er graties geld, huizen, zorg en paspoorten uitgedeeld worden zal dat terroristische tuig blijven komen.
  De oplossing is heel simpel: Niets meer graties uitdelen en ALLE paspoorten die de afgelopen 60 jaar aan parasieten zijn verstrekt ongeldig verklaren. Dan kunnen ze dus niet meer reizen en dus ook niet meer naar Nederland komen.
  De parasieten die nu nog in Nederland zijn een tijdelijk reisdocument, waarmee ze enkel nog retour eigen landen kunnen geven en ook geen graties geld meer verstrekken.
  Dan is Nederland binnen een paar weken van heel veel criminaliteit af, kunnen belastingen en premies minstens gehalveerd worden en is het huizen tekort opgelost.

 14. Veteraan

  Hulpverleners uit de kampen halen en een bom erop.
  Als men dit niet doet ben je verantwoordelijk voor alle afgrijselijke misdaden die dit tuig nog gaat plegen. Verkrachting, slavernij, genocide, afpersing, moord en alle barbaarse hobby’s die ze uitoefenen.
  Opruimen graag en NU

 15. Duckday

  Stem PVV of FvD misschien gaat het dan gebeuren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.