Wissel van de wacht! Van Haga er definitief uit, GroenLinks er in… en Rutte’s corrupte VVD kan weer doorrrr!

Het uit de VVD-fractie geschopte Kamerlid Wybren van Haga heeft vandaag de knoop doorgehakt: hij is dan weliswaar uit z’n fractie gezet, maar levert z’n zetel niet in. Maar de liberale regeringspartij kan gewoon door: GroenLinks neemt de plaats in van de Haarlemse vastgoedbobo.

In het Torentje van premier Rutte wordt vanavond de cava aangebroken. Want ja, Wybren van Haga heeft z’n hielen gelicht. Maar voor het vertrek van de man die de VVD keer op keer in opspraak bracht omdat hij z’n verhuurdershandjes steeds liet wapperen, krijgt de VVD maar liefst 14 fijne vriendjes terug. Jawel: allemaal van GroenLinks. En dat betekent dat Van Haga wellicht dit kabinet de formele meerderheid wel doet verliezen – van 76 naar 75 – maar premie Rutte hoeft niet bang te zijn straks op straat te staan: Jesse Klaver vult dat voor hem weer aan tot 89. Daarmee kan Rutte wel door tot maart 2021, zo taxeert hij.

Dus Van Haga kan stoer doen wat hij wil over z’n ene zeteltje dat hij nu aanhoudt om een inkomstenstroom over te houden waarmee hij lastige huurders voor de rechter kan slepen…

“Van Haga heeft lang nagedacht over de vraag of hij zijn zetel zou teruggegeven of als zelfstandig Kamerlid zou doorgaan. Het was volgens hem een duivels dilemma. “Ik had een missie en dat was vechten namens de ondernemers tegen een onbetrouwbare overheid. En die missie is nog niet af, dus daar wil ik in de Kamer mee doorgaan.”

… maar dat is allemaal de categorie klein leed. Rutte is al bezig met z’n volgende project: van Nederland het klimaatwalhalla op aarde maken. En met wie beter te proosten op een prachtige samenwerking dan met Jesse Klaver, die beloofd heeft alle kabinetsplannen kritiekloos te steunen? Wybren van Haga? Nobody cares!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Ach, wat maakt het uit? VVD en GroensLinks zijn onderhand net zo extreem socialistisch klimaatgestoord. Op PVV en FvD na is het hele partijkartel één en de zelfde hap ultra extreem linkse narigheid.
  Pas wanneer het Nederlandse volk wakker wordt, veel te laat uiteraard, kunnen de puinhopen van 40 jaar ultra extreem links wanbeleid, wat ze ‘polderen’ of ‘paars’ genoemd hebben, opgeruimd gaan worden.

 2. Pauline Kummer

  Het huidige kabinetsbeleid moet worden voortgezet. De kwalijke elementen kiezen hun spoor en vrij van disturbers door tot aan de verkiezingen. De kaarten worden dan geschud en opgemaakt.
  Zij die het zo goed menen kunnen zich vast warm lopen intussen.

  1. Siemien

   Nee paulientje dat MOET dit huidige kabinet helemaal niet, dit kabinet dient op te rotten…

  2. kweetniet

   dit kabinets beleid is de ondergang voor de normale werkende en gepensioneerde burger die netjes belastingen betaald.

   stem PVV of FvD maar stem dat partijkartel naar onze lieve heer zodat seegers en zijn vriendjes op hun gemak zijn .

   1. Shadow1100

    Van Haga’s eigen missie is dus:” Vechten tegen een onbetrouwbare overheid”.
    Wat een zelfkennis heeft deze (overheids)man! En dat voor een (ex?)VVDer
    Je hebt leugenaars, grote leugenaars en dan VVDers………….

  3. Joop Klepzeikert

   @Pauline Kmer: Koekoek.

  4. Nep

   Heel goed. Laat die schreeuwlelijk en angstzaaier Baudet eindelijk eens verder gaan zakken in de peiling. Nog 11 te gaan!

   1. Siemien

    Dat gaat niet gebeuren en anders gaan de zetels naar de PVV…ook goed..

  5. Vraagtekentje

   Pauline is voorstander van de Groene Kmer. Als het niet zo triest was, zou je jezelf een rolberoerte lachen

 3. Dik

  De afgelopen PS-verkiezingen hebben laten zien dat de volgende verkiezingen er heel anders uit gaan zien. Kwestie van tijd.

  1. Pauline Kummer

   Dat kan @Dik. Intussen is er wel iets veranderd. FvD, PvdA, GL, laat het maar op ons afkomen. Wij gaan het meemaken. Hopelijk.

 4. FCKDopper

  Klaver overspeeld hiermee zijn hand. Rutte ook.
  Maar goed die laatste moet nog even uitzingen tot er zich een goede positie in Brussel voordoet.

  1. Blitzkrieg

   FCKDopper : Klaver speelt een vies spelletje. Ook vanuit zijn eigen achterban krijgt hij veel kritiek, dat interesseert mij eigenlijk vrij weinig. Of het voor Rutte voordelig is waag ik te betwijfelen. Voor nu althans kan hij zijn beleid geforceerd afdwingen, iets waar veel mensen helemaal niet blij mee zijn. De directe associatie met groen links wordt alleen maar sterker, Rutte kan nu profiteren maar zal hiervoor tijdens de verkiezingen worden afgestraft. Een stem op de VVD is effectief een stem op groen links, alle zullen sommige beweren dat het omgekeerde het geval is. Zoals ik al zei, een vies spelletje van die Klavert.

 5. Siemien

  Haga neemt natuurlijk wel zijn zetel mee..

  1. EU kok

   Net als zetelrover Wilders begint hij een eigen partij.
   Partij Van Veelverdieners.

   1. Siemien

    Dat is natuurlijk niet waar

 6. Kretoloog

  Als een kabinet zijn meerderheid kwijt raakt, dan biedt het zijn ontslag aan en schrijft verkiezingen uit. Rutte 3 heeft geen meerderheid, in de 2e noch in de 1e Kamer. Maar geen verkiezingen. Rutte maakt gemene dealtjes met wisselend GroenLinks of PvdA. Alles voor het behoud van de macht. Rutte is de schaamte allang voorbij.

  Rutte vertegenwoordigt binnen de VVD de linkervleugel. Dat was al zo in de strijd met Rita Verdonk, maar werd niet zo duidelijk zichtbaar voor de buitenwereld. Sinds hij partijleider is van de VVD en het kabinet, is hij alleen nog maar verder naar links opgeschoven. En met hem de meeste van zijn partijgenoten. Zover naar links dat toen het stikstofadvies verscheen, Klaver zei dat Remkes het GroenLinksprogramma had overgeschreven!

 7. Willemm

  Dit was natuurlijk te verwachtte. Niet dat het uitmaakt. Het maakt niet uit of het kabinet dit jaar valt of pas in 2021. In beide gevallen komt er een Rutte IV en zullen de PVV en het FvD nutteloze oppositiepartijen blijven om te negeren

  1. Willemm

   *verwachten uiteraard

  2. Pauline Kummer

   ☆☆☆☆

 8. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Het cordonsanitair van Rutte, wordt steeds duidelijker.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 9. Anne Sophe Schillersdorf

  Ach je, het partijkartel heeft weer toegeslagen 🙂

  1. Siemien

   Typische reactie van aSS

 10. Cootje

  Laten de boeren net als in Frankrijk steun krijgen van een breder publiek en elke week de gemoederen bezig houden . Kunnen het handje volle agenten in Nederland niet aan . Maskers zijn goedkoop te verkrijgen uit Hongkong en dan kunnen we allemaal voor boer spelen . In Frankrijk durft Macron de leeftijd niet naar 67 jaar met pensioen te brengen en durf hij de hervormingen niet uit te voeren. Die Fransen breken de boel af . Maar die hebben nog een pot van 1500 miljard € pensioen geld van de Nederlanders in Brussel staan . Zachte heelmeesters maken stinkende wonden is de gedachten van het Franse publiek en ze hebben succes. Hier laten we ons piepelen door de vrienden clubjes van de oude politiek politici zonder ruggengraat die alleen bezig zijn voor eigen belang

 11. Cootje

  Daarom moet je een overlijdensbericht van politici koesteren. Het is toch heerlijk als er weer zo zakkenvuller zonder ruggengraat is heen gegaan . Ik neem er altijd een biertje op. De laatste had een begrafenis onderneming voor weinig toegeëigend en die heeft ook korting op zijn begrafenis kosten want wie appelen vaart die appelen eet.

 12. Riesmog

  Van Haga bood zijn diensten al bij FvD aan.

  Hoewel Haga hetzelfde gedachtengoed aanhangt en Baudet zeer enthousiast was dat zijn Fractie met 50% deed stijgen, heeft men toch geoordeeld dat
  Van Haga niet voor extra zetels zal zorgen.
  In de achterkamertjes heeft de FvD echter wel een heuse 3-mans fractie

 13. C.A.Barstow

  Rutte is verachtelijke linkse land en volksverrader en moet voor het te laat is zo snel als mogelijk uit de kamer verdwijnen, om het beste jongetje van de klas te zijn gaat deze vuilak desnoods over lijken.

  Stem FvD/PVV.

 14. DidiMadloba

  vechten van ondernemers tegen onbetrouwbare politici? oh nee, dat zegt hij niet.

  Enfin, staatsrechtelijk is zijn opstelling helemaal in orde, want de grondwet kent niet eens fracties – de situatie in de 19de eeuw, toen onze grondwet geschreven werd.

 15. JFU

  De VVD is gewoon groenlinks….al 10 jaar. Maakt dus niet uit wie er zit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.