Baudet: ‘Geen steun VVD/CDA voor verbod op islam gebedsoproep door onze straten. Ongelofelijk, maar gebeurt ECHT!’

vlcsnap-2019-11-06-10h22m34s601
Foto: Thierry Baudet wijst op de 'straten van Nederland'. Bron: Screenshot Baudet / Twitter.

FVD-voorman Thierry Baudet is onthutst: de Tweede Kamerfracties van VVD en CDA verraden hun eigen achterban en steunen de islamisering van de Nederlandse straatsfeer volkomen. Een motie van Forum voor Democratie om te stoppen met deze auditieve kolonisering van Nederland is met grote overmacht weggestemd.

Verbijsterd, zo kunnen we de gemoedstoestand van FVD-leider Thierry Baudet wel duiden. De aanvoerder van de oppositiepartij snapt er geen snars van: tijdens verkiezingscampagnes hebben partijen als VVD en CDA altijd zo de mond vol over het beschermen van Nederland. Maar krijgen ze eens een keer de kans om een vuist te maken tegen een opdringerige moskee die Nederland de middelvinger geeft, dan geven ze niet thuis.

Gisteren stemde de Tweede Kamer over een motie van Baudet om te zorgen dat de Blauwe Moskee ophoudt met het terroriseren van de inwoners van Amsterdam-West door daar ongevraagd gebedsoproepen te lopen rondtoeteren als een stel middeleeuwse mafketels. Moslims kunnen ook klokkijken: dat geschetter en getetter is dus nergens voor nodig. Toch stemde de Tweede Kamer de motie gisteren massaal weg. De SGP, 50+ en de PVV steunden de motie van FVD, maar zogenaamde ‘rechtse’ volkspartijen VVD en CDA keken de andere kant uit en lieten de geïrriteerde inwoners van het gebied rondom de Blauwe Moskee in Amsterdam gewoon stikken.

Onbegrijpelijk, zo stelt Baudet, “maar het gebeurt ECHT.” Aan zo’n overheid en zulke regeringspartijen hebben we natuurlijk niet zo heel veel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

126 reacties

 1.   

  Baudet snapt de wet niet of liegt er bewust over.

  Meer smaken zijn er niet.

 2.   

  Artikel 10 van de Wet openbare manifestaties luidt: „Klokgelui ter gelegenheid van godsdienstige en levensbeschouwelijke plechtigheden en lijkplechtigheden, alsmede oproepen tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging, zijn toegestaan.”
  De gemeenteraad is bevoegd het geluidsniveau te regelen en te handhaven.

  Dit soort moties van malle Thierry gaan dus tegen de wet in. Als je dat anders wilt regelen moet je de wet veranderen.

  1.   

   Nedermoslima mezzadra haalt even de wet erbij en vindt dat er in Nederland tenenkrommende Arabische teksten moeten worden geschreeuwd die zeggen dat de maangod en demon allah de enige god is, de islam die duidelijk verwoord zich niet te onderwerpen aan het gezag in Nederland…
   Nou dat is waar Nedermoslima mezzadra zijn leven voor wil geven ten koste van mijn mooie Nederland…
   Nedermoslim mezzadra is een Nederlandmofoob

   1.   

    Hij meent dat vrijheid van godsdienst ook inhoud dat misbruik van de kleintjes ook volkomen legaal is

    1.   

     Dirty mind!

   2.   

    Het is gewoon een bruinhemd met de koran in z’n armen, zelfs de kerk moet ‘m niet meer.

    1.   

     Jammer, Cycle25,

     Script.

  2.   

   ScriptBlablabla. ScriptBlaaskaak! #scriptviezerik.

   1.   

    Zet je moeder achter de script :)

    1.   

     Het script dombo mijn sterf een pijnlijke dood doe ons een plezier dom wijf

  3.   

   Mezzadra, ook het omroepen ven reclameboodschappen?

   1.   

    Dat wordt geregeld via gemeentelijke verordeningen, zoals hier: ht*ps://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/historie/Aalsmeer/24344/24344_1.html

    1.   

     Deze is van Aalsmeer, heeft u die van Amsterdam ook?

  4.   

   Beste heer Mezzadra aangezien u zo goed bent met de geldende wetsteksten, kent u deze vast ook uit uw hoofd. Voor de zekerheid zie hieronder………
   Art. 244
   Hij die met iemand beneden de leeftijd van twaalf jaren handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie.
   Art. 245
   Hij die met iemand, die de leeftijd van twaalf jaren maar nog niet die van zestien jaren heeft bereikt, buiten echt, ontuchtige handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie.
   Art. 248
   Indien een der in de artikelen 243 en 245-247 omschreven misdrijven zwaar lichamelijk letsel ten gevolge heeft, wordt gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie opgelegd.

   1.   

    @fckdopper hij zal of vast wel de wet kennen door schade enschande of heeft hem aandachtig bestudeert voor het geval hij voor dit vergrijp word betrapt.

   2.   

    Ik begrijp dat FCKDopper verlegen is om juridische bijstand inzake een tegen hem aangespannen rechtszaak met dit wetsartikel.

    Een onthulling.

    1.   

     Beste mijnheer Brandenbok, wat wilde u graag onthullen?
     Gaat u graag samen met dhr. Mezzadra naar speciale perverse avonden alwaar u geëntertaind wordt door de allerkleinsten. U neemt het wel bijzonder vaak op voor iemand die reeds ver is afgedwaald van de weg van goed fatsoen en burgerschap.

     Voorheen nam ik altijd aan dat u en dhr. Mezzadra niet de zelfde persoon waren. Inmiddels begin ik te twijfelen of jullie niet beiden dezelfde persoonlijkheidsstoornis hebben.

     Van kinderen dien je met je kleffe vingers af te blijven heer Brandenbok

     1.   

      @FCKDopper: Brandenbok, Mezza en zo nog 12 andere namen komen van exact het zelfde IP adres af. Dat IP adres is aan geen enkele VPN dienst te koppelen, dus moet een privé IP zijn.
      Kan zijn dat ze allemaal in de zelfde flat wonen en een IP adres delen, maar ik acht het, ook gezien exact de zelfde taalfouten en taalgebruik, veel aannemelijker dat het één persoon is.

   3.   

    Wat een verdorven geest heb jij toch. Verschrikkelijk wat een walgelijke plebejer! Bah!

    1.   

     Is gewoon een citaat uit de wet – die je zo aan het hart gaat.

  5.   

   Mezzadra :
   Artikel 10Klokgelui ter gelegenheid van godsdienstige en levensbeschouwelijke plechtigheden en lijkplechtigheden, alsmede oproepen tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging, zijn toegestaan. De gemeenteraad is bevoegd ter zake regels te stellen met betrekking tot duur en geluidsniveau.

   Stel de duur en geluidsniveau beide op 0 en daarmee is het probleem volgens de wet opgelost. Hiermee moet zelfs Mezzadra het eens zijn.

   1.   

    Als klokgelui en gebedsoproepen bij wet zijn toegestaan impliceert dat een zekere mate van lawaai. De gemeente kan wel grenzen stellen aan het geluidsniveau maar daarvoor zal een kerkklok, die niet geluidloos kan beieren, dan de referentie zijn.

    1.   

     Mezzadra : Pure speculatie, je bent niet bevoegd om rechter te spelen. Als de motie van Baudet onwettelijk was geweest was hij niet ter stelling gekomen, zo simpel is dat.

     1.   

      Jawel hoor, je kunt prima moties indienen die tegen de wet ingaan. Wilders doet niets anders.

      Maar als gezegd, je kunt als Kamerlid altijd proberen een wet (en in dit geval mogelijk ook de Grondwet) veranderd te krijgen. Het indienen van een motie met die strekking kan ook. Als de Regering zo’n motie overneemt kan ze een wetswijziging voorbereiden.

     2.   

      Mezzadra : Ik denk dat de gemeente hier wel degelijk iets aan kan doen, uiteraard kan ik me hierin vergissen. Of, en zo ja, wat de lengte en de duur van zulke oproepen mogen zijn moet echt de rechter uitwijzen. De rest is zinloze speculatie, zowel van jouw als mijn kant. Uiteindelijk is de vraag echter veel simpeler, namelijk: willen we dit wel of willen of dit niet. Als er was besloten dit te verbieden had de wet aangepast moeten worden, dit is altijd een doorlopend proces geweest. Mijn mening, dit moet zo snel mogelijk gestopt worden!!!

    2.   

     Bovendien willen veel moskeeën wel degelijk rekening houden met de buurtbewoners. Zo gaat de Blauwe Moskee binnenkort beginnen met het drie minuten lang doen van versterkte oproepen tot het gebed. Per week. Eerst heeft men een bijeenkomst georganiseerd voor buurtbewoners om een en ander uit te leggen.
     Zo moet het!

     1.   

      Zo moet het helemaal niet we willen dat gebler niet moeilijk he

 3.   

  Zoals altijd heeft Thierry gelijk, het cda en vvd hebben de mond vol vangrenzen dicht en niet meer islamiseren, puur om bij wilders stemmen proberen weg te trekken., als puntje bij paaltje komt stemmen ze heel anders bij moties.
  Zoals gewoonlijk leggen wilders en baudet dit bloot, alleen hebben ze de msm meestal niet mee.

  1.   

   Komt tijd komt raad

  2.   

   CDA en VVD hebben helemaal niet de mond vol van grenzen dicht en niet meer islamiseren. Of heb ik iets gemist?

  3.   

   Er zou eens een virus onder moslims dienen uit te breken zodat zij allemaal op hun verjaardag de moord steken, zijn we in èèn jaar af van dat smerige ongedierte.

 4.   

  HAHAHAHAHAHAHAHA wat is is het toch een mafklapper die Baudoir :)

  1.   

   HAHAHAHAHAHAHAHA wat een fijne inhoudelijke reactie is dit weer van de Schillenboer

 5.   

  2021 kunnen we een einde maken aan de kartel terreur.
  Klagers die op het kartel blijven stemmen zijn zwakzinnig

  1.   

   Fvd is vvd 2.0

   Snap dat je de zittende macht weg wil hebben, maar pas op wat je er voor terug neemt.

   1.   

    Alles is beter dan dit :-(

   2.   

    “Fvd is vvd 2.0″

    En jij wil islamitische gebedsoproepen?

   3.   

    @Wespenval: FvD moest van Henk Snotten en een paar van zijn meelopertjes inderdaad VVD2.0 worden. Die mollen zijn nu FvD uit, waardoor het WEL een fatsoenlijke partij geworden is, MET veel juridische kennis, waardoor ze hoogstwaarschijnlijk stukken verder gaan komen dan wat PVV tot nu toe bereikt heeft.
    Daarbij is FvD op financieel gebied stukken beter onderlegd, waardoor ze op dat gebied ook stukken rechtser zijn dan PVV de afgelopen paar jaar helaas geworden is.

    Op FvD af blijven geven helpt ook de PVV niet vooruit en staat ook allerminst intelligent.

 6.   

  Toen in 1287 de Mohammedanen Jeruzalem heroverden na de tweede kruistocht werd de Christenen in deze heilige stad verboden nog de kerkklokken te luiden. Alleen de Islamitische oproep tot gebed (vijf maal per dag) was toegestaan. De Christenen moesten voortaan met ratels door de straten om hun gelovigen te bereiken. Zullen we de imams hier ook met ratels de buurten insturen? Dat zou wel lachen zijn.

  1.   

   Beste Stopperspil,
   Vrijheid van meningsuiting en geloof gaan niet samen met de islam.
   Sterker nog het is niet eens toegestaan om niet te geloven.
   Ook de forumpdfl zal vroeg of laat 4x moeten gaan buigen naar het oosten.

   1.   

    @stopperslil.. buigen doet hij nu al in de buurt van diverse schoolpleinen op zoek naar zijn prooi, de viespeuk.

    1.   

     Pervers mannetje is het

    2.   

     Daar is geen poot op de laan tussen te stoppen. Hij is woonachtig vlakbij meerder instituties voor de educatie voor kleine kinderen.

     1.   

      Script

  2.   

   Nee stopper, die gasten moeten gewoon oprotten hier en in hun eigen land gaan lopen miepen..

   1.   

    Het grootste probleem in Nederland! is dat we met onze eigen wetten om onze oren worden geslagen, de wetten die voor Nederlanders met Nederlandse cultuur en traditie begrijpelijk zijn

  3.   

   Hier is in de wet geregeld, Stopperspil, dat christenen en moslims gelijke rechten gaat als het om religieuze oproepen gaat.
   Lasten we dat zo houden. We willen toch niet terug naar de middeleeuwen?

   1.   

    Ik vind het goed maar dan wel bij jou om de hoek.

    1.   

     @vit alle moskeen om @mezzadra’s HAT kamertje laten bouwen.

     1.   

      Liever niet, Vit, ik zit op klokgelui noch gebedsoproepen te wachten.

     2.   

      @Mezzadra

      Aan klokgelui zijn al restricties gebonden, dat hoort ook zo te zijn voor dat gejammer, o.a in het Nederlands bijvoorbeeld de taal van dit land.

     3.   

      @Vit
      Vlak bij mij zit een café met een groot terras, dat een vergunning heeft om een paar keer per jaar tot 11 of 12 uur ‘s avonds versterkte muziek te draaien, een paar graadjes harder dan van een versterkte oproep tot gebed.

      Heb ik daar last van? Absoluut. Ga ik daarover klagen? Zeker niet. Je woont in een stad, het hoort erbij. Zo’n moskee is echt peanuts, alleen mietjes miepen daarover.

     4.   

      @Beukman

      Zolang het geen Rappen is of Arabisch gejammer vind ik het goed.

   2.   

    “Hier is in de wet geregeld…..dat christenen en moslims gelijke rechten gaat als het om religieuze oproepen gaat”.

    Er is wel en verschil tussen klokgeluid en het via versterkers uitroepen van religieuze teksten. Het gelijkschakelen van christenen en moslims door Mezzadra is een valse weergave van de feitelijke gang van zaken.

    Klokgeluid is niet meer dan een aankondiging dat een kerkdienst begint.
    Bij gebedsoproepen daarentegen worden iedereen – voor het merendeel tegen zijn/haar zin – geconfronteerd met religieuze opvattingen. Dat is me nogal een verschil.

    Vertaal komt die versterkte oproep namelijk op het volgende neer:

    “Allah is de grootste, Allah is de grootste
    Ik getuig dat er geen andere godheid is dan Allah
    Ik getuig dat Mohammed de Boodschapper van Allah is
    Kom naar het gebed, kom naar het gebed
    Kom naar de verlossing, kom naar de verlossing
    Allah is de grootste, Allah is de grootste”.

    Als inwoner van een stad/dorp wens ik niet te worden lastig gevallen met zulke uitbraaksels van religie-waanzin.

   3.   

    @P*d*f*ele strontvlek: Je lult WEER zwaar uit je nek. Dat is helemaal niet bij wet zo geregeld. De wet schrijft enkel voor dat een ieder, ongeacht welk geloof, afkomst of huidskleur, in GELIJKE SITUATIES gelijk behandeld dient te worden.
    Ook moslims dienen zich dus aan de wet te houden en mogen dus ook geen geluidsoverlast veroorzaken.
    Voor kerken is een uitzondering in de wet opgenomen, dat die middels klokgelui de gemeenschap op mogen roepen voor gebed of andere bijeenkomsten.
    Die uitzondering is er niet voor islamitisch geschreeuw door speakers.
    Wat jij wilt is terug naar voor de middeleeuwen, toen dat moslimtuig ook Europa probeerde te veroveren. In de middeleeuwen hebben we ze terug hun holen in de woestijn van het Arabisch schiereiland in gejaagd.
    Als je wilt trollen doe dat dan wel goed en niet met die aperte LEUGENS van je.
    Kinder kontenbonker.

   4.   

    Blablabla. ScriptBlaaskaak! #scriptviezerik.

   5.   

    Mezzadra,
    “We willen toch niet terug naar de middeleeuwen?”
    Nog eventjes en we zijn terug in de middeleeuwen!

    1.   

     @Stanly: Was dat maar waar. In de middeleeuwen begonnen de kruistochten, tegen dat moslimtuig, waarna Europa, Noord-Afrika en grote delen van Azië weer leefbaar werden voor mensen.
     Was het maar waar dat we dat moslimtuig weer massaal terug hun holen op het Arabisch schiereiland in gingen jagen. Dat zou de wereld heel veel narigheid, dood en verderf besparen.
     Deze keer wel graag de linkse moslimknuffelaars met dat moslimtuig mee verjagen. Kunnen ze daar fijn verder knuffelen.

 7.   

  De volgende stap is dat als het gejengel begint iedereen verplicht is naar de moskee te gaan. Zo niet, dan krijg je te maken met de sharia wet.
  Zo gaan we stap voor stap richting burger oorlog, zoals vaker is gebeurd in de geschiedenis met deze Islamitische sekte.

  1.   

   Zo nu zeg je wat. Maar volgens mij staat er in de sharia toch echt dat je als moslim je aan de wet moet houden van het land waar je woont. Die staan dan op dat moment boven de sharia. De sharia geldt dan niet. Behalve dat ene regeltje dan.

   Als dat zo is. Is het dan ook volgens diezelfde regel niet zo dat je die wetten dan ook niet mag proberen aan te passen? Immers, hun behartigen de sharia die haaks staat op onze westerse waarden en dus zou bemoeienis/ het aanpassen van wetten waar ze (bijv. nida, denk) zich aan horen te gehoorzamen toch niet mogen?

 8.   

  DE IMAM VAN DE MOSKEE IN LILLE, NOORD-FRANKRIJK: “DE TIJD OM DE WAPENS OP TE NEMEN EN DE MACHT TE GRIJPEN, IS NOG NIET GEKOMEN.”

  De imam van de moskee in Lille verklaart openlijk dat de tijd nog niet daar is voor de moslims in Frankrijk om gewapend de macht over te nemen, want “we zijn nog met te weinigen en moeten daarom onopvallend blijven en het goede moment afwachten.”
  Het is de strategie van de Moslimbroederschap!
  Waarom zou men zich nog verbazen over zo’n voordracht in Lille, een van de twee grootste bastions van de Moslimbroeders, samen met Bordeaux, respectievelijk Amar Lasfar en Tareq Oubrou. De tactiek van de Moslimbroeders heeft zich overal verspreid, zeer effectief. Zich overal vestigen, groter worden, onderhandelen, vragen, vragen en eisen. . . maar zonder al teveel op te vallen, totdat men voldoende moslims heeft verzameld om ons de oorlog te verklaren en. . .te winnen!
  Het is geen toeval dat de imam van Lille zonder ophouden keer op keer het goede voorbeeld van de [profeet] Mohammed citeert: Als nog niet aan alle voorwaarden om te winnen is voldaan, moet men wachten. Zoals in een zwakke situatie moet men geduld hebben en wachten. . . We moeten kracht opbouwen om te kunnen reageren.. Als moslimgemeenschap in Frankrijk moeten wij ons soepel opstellen en slinks te werk gaan zonder al te veel te schreeuwen tegen de tegenstander. . . We moeten eraan werken onze acties verdubbelen, insjallah. Dit zonder ’t aan iedereen bekend te maken, zonder teveel lawaai te maken..

  Met andere woorden: De “immigratie-invasie” van de moslims in Europa, a.g.v. het Europese asielbeleid, is hun doel!

 9.   

  Het wordt zo zoetjes aan tijd om de P×do uit zijn lijden te verlossen

  1.   

   Hahahahaha mafklapper :)

  2.   

   Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Eist altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Ik heb gisteren, de laatste echte mannen gezien, die 75 jaar geleden hun vrienden en kameraden zijn verloren, die, zonder getwijfeld te hebben de stranden op rende, om Europa te bevrijden. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, sterven voor een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. En inderdaad, de moderatie alhier, is net als de leiding in den Dolder, van nul en generlei waarde. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’. Geeft mij een goed gevoel.

   1.   

    @top goed verwoord.

 10.   

  Wilders informeert al jaren ,

  Resolutie 1743 Raad van Europa!
  Hier in het kort zwart op wit:
  1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
  1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
  1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
  1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
  1743-11: De islam is een religie van vrede.
  1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
  1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
  1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
  1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
  1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
  1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
  1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamologie te bestrijden en de islam te promoten.
  Deze punten komen rechtstreeks uit resolutie 1743.

  1.   

   Even doorsturen naar die landverraders in Den Haag…

 11.   

  Zoals ik al vaker geschreven heb: VVD en CDA zijn, net als D66, volledig overgenomen door ultra extreem socialisten. De nazaten van de NSB’ers die gratie kregen omdat ze ‘sorry’ zeiden.
  Dat tuig is niet voor, maar tegen alles wat Nederlands is. Net als de trollen op deze site.
  Het domme volk wat elke keer weer in de leugens van de landverraders van het partijkartel stinken zijn de oorzaak van de ellende waar Nederland nu in verkeert.
  Een normaal volk had die NSB’ers van het kartelpartij al in de jaren 70 op hun misdaden afgerekend. Alleen in Nederland en Mofrika kunnen en mogen die socialistische smeerlappen nog steeds verder door gaan met het afbreken van alles wat westers en beschaafd is.

 12.   

  Hoe groot is het probleem eigenlijk?
  De Blauwe Moskee (Amsterdam) wordt er weer eens bijgesleept.
  Op dit moment doet deze in het geheel nog geen versterkte oproepen tot het gebed. Volgende week gaat er worden geëxperimenteerd met drie minuten versterkte oproep per week. Ze heeft al een bijeenkomst georganiseerd voor buurtbewoners.

  Misschien kan Thierry beter iets nuttigers gaan doen, bijvoorbeeld pleiten voor wetgeving om de overlast in de grachten door pleziervaartuigen beperken. Die overlast duurt niet drie minuten, maar gaat de hele dag door.

  1.   

   In jij woont daar? Mooi zo! Ik hoop dat je nog meer ongenoegen krijg, dat is goed, voor je hart.

   1.   

    Nee, Thierry woont daar, als ik het wel heb op de Korte Prinsengracht. Niettemin wens ik hem het beste, want ik ben niet zo haatdragend als jij.

  2.   

   @Beukman Het grote probleem is dat zodra de eerste moskee in Amsterdam toestemming krijgt voor de versterkte oproep tot gebed door de gehele stad alle imams hetzelfde gaan doen. Dit betekent dat “normale” Amsterdammers die niets met de islam hebben of met welk geloof dan ook zich op vrijdag in een islamitisch land wanen. En de Mohammedanen worden daarmee gesterkt in hun streven om steeds meer een stempel op de samenleving te drukken. Ik vind dit een zeer beangstigde ontwikkeling. De islam hoort niet in Nederland thuis.

   1.   

    Ik als normale Amsterdammer word voortdurend geconfronteerd met dingen waar ik niks mee heb, @Stopperspil, van vrijgezellenfeestjes tot terrasjes vol lallenden en van de Pride tot versterkte muziek van een café. Een versterkte oproep tot gebed hier daar echt niet minder bij.

    1.   

     @Beukman Lallende cafébezoekers kunnen inderdaad storend zijn, vind ik ook. Maar u vergeet dat de islamitische oproep tot gebed niks met geluidsoverlast van doen heeft. Deze oproep: “Allah is de grootste, enz” is wat mij betreft huiveringwekkend gelet op de ideologie die daarachter schuil gaat. Dat is het grote probleem dat u en anderen op dit forum over het hoofd zien.

  3.   

   Beukman : Je vroeg: “Hoe groot is het probleem eigenlijk?”
   Ik denk dat de vraag zich gemakkelijk laat beantwoorden met: “Op dit moment…”
   Als we niet uitkijken gaat dit het nieuwe normaal worden in Nederland en geheel Europa, dus als je me vraagt, “Hoe groot is het probleem eigenlijk?” kan ik alleen maar antwoorden met “heel erg groot!!!”

   1.   

    @Krieg
    Je kan alles wel gaan tegenhouden uit angst dat het ooit erger wordt. Van drie minuten per week heeft niemand last. Als andere moskeeën dit als voorbeeld nemen, wat kan daar nou tegen zijn?

    1.   

     Beukman : We hebben vele discussies, waarin je vaak eindigt met “wat kan dat nu tegen zijn?”. Als je elke discussie dit antwoord geeft blijft er geen cultuur met over. Jij beaamt dit ook telkens, met de frase “tradities veranderen”. Kortom onze hele cultuur moet volgens jou weggesaneerd worden, ik bestrijd dat.

     1.   

      Niks moet, @Krieg, cultuur verandert vanzelf. Vroeger vierden we nog Luilak en Driekoningen, nu amper nog. Heeft allemaal niks te maken met wegsaneren. Vind jij dat Luilak en Driekoningen en op zondag twee keer naar de kerk weer terugmoeten?

     2.   

      Beukman : We leven in een veranderende wereld, daarover zijn we het echt wel eens. Wegsaneren en natuurlijke verandering zijn twee totaal verschillende dingen. Op dit moment is de verandering sterk tegennatuurlijk. Neem nu zwarte piet, deze zal en moet vernietigd worden. Hierover heeft de bevolking geen enkele invloed meer. Je komt natuurlijk met discriminatie, racisme en pesten. Stuk voor stuk drogredenaties waar ik je met al het gelijk van de wereld je niet van kan overtuigen. Een meerderheid van de bevolking wil vasthouden aan de oude traditie, dit – ALLEEN AL – zou genoeg moeten zijn in een democratisch land.

      Of ik vind dat “Luilak, Driekoningen en twee keer naar de kerk op zondag” weer terug moeten komen? Vroeger had ik hierop zeker nee geantwoord, mijn antwoord hierop is nu volmondig JA, dit moet terug komen. Culturele druk doet veel met een mens, ik wil niet leven in een niks cultuur. Gelukkig behoor ik tot een klasse van de bevolking die de mogelijkheid heeft om op (lange) termijn uit Nederland te vertrekken, Europa (Eurabië) is voor mij in ieder geval geen optie.

     3.   

      “Neem nu zwarte piet, deze zal en moet vernietigd worden. Hierover heeft de bevolking geen enkele invloed meer.”

      Jawel hoor, Zwarte Piet is niet verboden en op sommige plekken wordt hij ook in ere gehouden.
      Het punt is dat steeds meer mensen er niets meer in zien. Dat is geen dwang maar voortschrijdend inzicht.

     4.   

      @Krieg
      Als jij vindt dat op zondag twee keer naar de kerk terug moet als eerbiedwaardige traditie, waarom ga je dan niet?
      Verder wat Mezza zegt.

      Ikzelf was overigens altijd een warm voorstander van Piet en alles behalve een fan van Q. Gario, maar ik wil niet worden geassocieerd met de racisten die in de bres zijn gesprongen voor ZP. Vandaar dat ik het toejuich dat ZP in steeds meer gemeenten van kleur verandert.

     5.   

      Beukman : Het woord racist heeft geen enkele betekenis. Als het al iets betekent is het dat je opkomt voor je eigen culturele waarden en normen. Graag wil ik hiermee geassocieerd worden, ik haal mijn waarde uit een stukje eerlijkheid. Eerlijk gezegd vind ik het a-typisch voor jou om je veel aan te trekken van wat-andere-mensen-vinden. Ik veracht mensen die surfen op angst en polarisatie voor politiek gewin, en dat is precies wat er op dit moment aan de hand is in onze maatschappij.

     6.   

      @Krieg
      Heel veel van de reacties die Nederlanders als Gario en Simons kregen, alsmede de onsmakelijke uitwuifactie voor de laatste, zijn ronduit racistisch. Donkere mensen worden uitgescholden voor ZP, de associatie wordt ook door kinderen gelegd. Op tv stalkte Jan Roos een Surinamer tot aan zijn voordeur, terwijl hij hem grappig bedoelde vragen stelde hoe het nou was om door de schoorsteen te klimmen. Sorry, maar mijn walging heeft me het laatste zetje gegeven. Ik heb mijn inmiddels volwassen kinderen, nog opgevoed met ZP, gevraagd wat zij ervan vinden. Afschaffen die hap, is hun advies, voor kinderen maakt het geen reet uit.

      We zijn inmiddels voorbij the point of no return. Steeds meer mensen voelen zich daadwerkelijk gekwetst door ZP en durven daar uiting aan te geven. Als er gemeentes zijn waar men nog steeds ouderwetse Pieten laat opereren, best. In steden met veel donkere mensen is dat echter een gepasseerd station.

      Ga je komende zondag beginnen, met twee keer naar de kerk gaan?

     7.   

      zeg dom arrogant bekmannetje , kozp denkt dat ze gelijkend zijn met zwarte piet. Hun vinden dat. Normale mensen weten wel beter want zwarte piet is een kindervriend , een harde werker , een acrobaat en een plezierige karikatuur.

      Eigenlijk is het verbluffend dat kozp gelijkenis ziet met zwarte piet want geen enkele eigenschap van zwarte piet past bij die fascistische leegzuigers van kozp.

      Waarom vieren ze op de Antillen een gezellig sinterklaas feest met zwarte piet en verstoort hier wat achterlijke import onze jaarlijkse traditie ?

     8.   

      Mijn linkse hoffelijke vriend @nml meent dat ZP een vriendelijke karikatuur is.
      Op de Antillen is dat inderdaad zo en vroeger ook in Nederland, ja ook in mijn tijd.
      Helaas, de tijden veranderen. Tegenwoordig gaat vrijwel niemand meer twee keer per zondag naar de kerk, Luilak wordt amper nog gevierd, en ZP is inmiddels helaas verworden tot een kwaadaardige karikatuur – voorbeelden hierboven gegeven.

      Gelukkig maakt het voor kinderen geen bal uit wat voor kleur Piet heeft, als ze de cadeautjes maar krijgen.

     9.   

      nee mafklapper , je kan draaien , keren en op je kop gaan staan maar er is NIETS gewijzigd aan de traditie van het sinterklaasfeest . Het kinderfeest is onveranderd en vrij van discriminatie of racisme. Het feest gaat immers geen kind voorbij.

      Het enige dat veranderd is dat een aantal gesubsidieerde apen DENKEN dat ze gelijkenis hebben met zwarte piet en dat koppelen aan hun slavernij syndroom. Dat is de verandering !

     10.   

      Onze linksdraaiende scatoloog beweert:

      Het enige dat veranderd is dat een aantal gesubsidieerde apen DENKEN dat ze gelijkenis hebben met zwarte piet

      I rest my case.

 13.   

  Begin van het einde, je rug recht houden om je principes te verdedigen bestaat niet meer…zo ook met t steeds toelaten van massa immigratie. We vinden het al normaal dat iets gebeurt tegen onze (Dus van de meederheid) zin in

 14.   

  Ik vermoed dat de partijen die tegen de motie van Baudet gestemd hebben, niet in de buurt wonen van zo’n moskee. De meesten wonen ergens buiten in hun luxe villa’s.
  Daarom hoop ik van harte dat de naaste bewoners zullen gaan protesteren.

  Het valt mij vooral tegen van de christenunie, dat ze deze satanische oproepen steunen.

  1.   

   Heras, je suggereert dat de partijen die tegen de motie hebben gestemd een voorstander zijn van gebedsoproepen. Dat is niet het geval ze zijn er tegen maar beseffen dat de wet de mogelijkheid daartoe toestaat. Een serieus Kamerlid kan niet voor zo’n rare motie stemmen en tegelijkertijd van mening zijn dat de wet moet worden gehandhaafd.

   Zo ingewikkeld is dit toch allemaal niet?

   1.   

    Mezzadra : De wetgever bepaald de wet, het is louter een kwestie van definiëren van wat we wil en niet willen in dit land. Als de wet niet voldoet moet deze worden aangepast, dit is altijd al een doorlopend proces geweest. Degene die hebben tegengestemd hebben dit gedaan om hun eurofilie te bevredigen, nergens anders om. De euro beveelt, jullie moeten weg!!!

    1.   

     Ja, dat zeg je goed, we zullen deze wet moeten veranderen als we gebedsoproepen willen verbieden. Ik stel vast dat daar geen behoefte aan bestaat, naar ik veronderstel omdat men dan ook het gebeier van kerkklokken zal moeten verbieden.

     1.   

      Mezzadra : Dat is natuurlijk je reinste rien-de-knots. De wet wordt door de wetgever vastgesteld, en door niemand anders.

     2.   

      Klopt, Blitzkrieg, ik beweerde niets anders.

     3.   

      Mezzadra : “Ik stel vast dat daar geen behoefte aan bestaat”

      Jouw stelling doet geen recht aan de werkelijkheid, ik zou hem graag willen wijzigen naar:

      Ik stel vast dat daar onder het merendeel van onze politiek leiders geen behoefte aan bestaat.

     4.   

      Dat klopt wel, Blitzkrieg, maar ik betwijfel of er onder de meerderheid van de Nederlandse bevolking een meerderheid bestaat voor het verbieden van kerkklokken en gebedsoproepen.

     5.   

      Mezzadra : “Dat klopt wel, Blitzkrieg, maar ik betwijfel of er onder de meerderheid van de Nederlandse bevolking een meerderheid bestaat voor het verbieden van kerkklokken en gebedsoproepen.”

      Ik val in herhaling.

      “Dat is natuurlijk je reinste rien-de-knots. De wet wordt door de wetgever vastgesteld, en door niemand anders.”

      Je antwoord

      “Klopt, Blitzkrieg, ik beweerde niets anders.”

      In Nederland willen we wel kerkklokken en geen geblèr.

     6.   

      @Blitzkrieg,

      Als je de betreffende wet zodanig wil veranderen dat kerkklokgebeier wel is toegestaan maar gebedsoproepen niet dan zullen je ook de Grondwet moeten veranderen.

      Kun je dat inzien?

     7.   

      Mezzadra : Ik zie een heel scala aan mogelijkheden, niet slechts één. Ik mag voor mijn nieuw verzonnen geloof ook niet regelmatig een zuivere toon van 15kHz van 100 db de lucht in blazen. Dus hoe, wat en waar valt allemaal te bezien. Ik denk helemaal niet dat een grondwetswijziging hiervoor nodig is. Indien ik me toch vergis kunnen we altijd de grondwet aanpassen, ook de grondwet is niet statisch. Het gaat erom wat we met z’n allen willen in dit land, en dan bedoel ik dus niet een handje vol volksverlakkers die hun ziel aan europa hebben verkocht.

     8.   

      Inderdaad, Blitz, we kunnen de Grondwet aanpassen. Daarvoor is wel een tweederdemeerderheid nodig in twee lezingen van beide Kamers. Het afschaffen van de vrijheid van godsdienst is geen sinecure.

      Alles kan, maar dit is wel een hobbeltje.

      :)

     9.   

      Mezzadra : Waarom is het met jou altijd zo lastig te discussiëren. Selectief altijd datgene eruit pikken wat je lekker vind en daar je hele antwoord op baseren. Dit wat niet de kern van mijn betoog, sterker nog het tegenovergestelde. De kern was “Ik zie een heel scala aan mogelijkheden, niet slechts één.”

      Maar nu een vraagje aan jou, wat is de definitie van een gebedsoproep en hoe ziet deze eruit. Nogmaals, via de wet is er altijd een mouw aan te passen. Je bent star om het star zijn, je reflecteert echter niet de werkelijke macht die tot je beschikking staat als wetgever.

     10.   

      Mezzadra : En dan nog wat, geblèr van een moskee verbieden heeft weinig met de vrijheid van godsdienst te maken.

     11.   

      @Blitskrieg,

      Ik probeer met je mee te denken maar ik zie geen juridische mogelijkheid om de de gebedsoproepen te weren, terwijl het klokgebeier voortduurt, anders dan via een wijziging van de Grondwet. Het verschillend behandelen van godsdiensten is namelijk strijdig met die Grondwet.

      Zijn we het daarover eens?

     12.   

      Mezzadra :
      “Het verschillend behandelen van godsdiensten is namelijk strijdig met die Grondwet.”

      Blitzkrieg :
      “Maar nu een vraagje aan jou, wat is de definitie van een gebedsoproep en hoe ziet deze eruit.”

      Zie hier, ruimte.

     13.   

      @Blitzkrieg,

      ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Azan

     14.   

      Mezzadra : Wat dacht je? Dat ik dit nog niet had gezien? Staat deze definite zo beschreven in de wet? Inderdaad, ik dacht het niet. We mogen zelf definiëren wat wij verstaan onder gebeds oproep. Als dit niet voldoende mocht zijn, zijn er nog legio andere mogelijkheden de SGP gebruikte bijvoorbeeld artikel 2. Voordat je je nu helemaal gaat focussen op artikel 2, is hier mijn punt dat er in de wet allerlei mogelijkheden bestaan en gecreëerd kunnen worden. Al helemaal als iemand met een beetje verstand van wetgeving een beetje creatief gaat hobbyen.

     15.   

      Mezzadra : We zouden bijvoorbeeld ook gebedsoproepen bij de wet kunnen verbieden. Wellicht kunnen we gebedsoproepen dan strikter definiëren zodat een kerkdienst hier wel onder valt en geblèr niet. Of misschien kunnen we alle gebedsoproepen verbieden, maar vastleggen dat onze kerken elke zondag geluid moet worden, ter bescherming van ons cultureel erfgoed. Kortom, er is van alles mogelijk.

     16.   

      mezzadratje stelt vast en dan is het ook zo, wij stellen vast dat mensen in Nederland niet geconfronteerd willen worden met de door mezzdra zo geliefde satanische ideologische gebedsoproepen

     17.   

      “Wellicht kunnen we gebedsoproepen dan strikter definiëren zodat een kerkdienst hier wel onder valt en geblèr niet. “

      Blitzkrieg wil met betrekking tot de grondrechten dus onderscheid maken tussen godsdiensten. De aap komt uit de mouw.
      Zonder een wijziging van onze Grondwet gaat dat niet en God verhoede dat het gebeurt.

     18.   

      De islam is geen godsdienst dit is een totalitaire satanische ideologie, hoe dom ben je als je dit niet begrijpt…nou mezzadra laat dit zeer overtuigend zien..

     19.   

      Mezzadra : Selectief quoten, verdraaien en framen, werkelijk niks is je vreemd. Wil helemaal geen onderscheid maken tussen de grondrechten van godsdiensten. Wil alleen geen geblèr, uiteraard mag je dit zo framen zoals je wilt. Ik herhaal nogmaals – ten overvloede – er zijn vele mogelijkheden, alleen ben ik geen wetsgeleerde en jij ook niet al pretendeer je dat wel. Wat ik veel kwalijker vind is je polariserende gedrag, iemand die een hekel heeft geblèr wegzetten als iemand die aan de vrijheid van godsdienst wil morrelen, hoe durf je. Mij persoonlijk pak je er niet mee, ik ben immuun voor je stokerijen. Het is typisch voor de linkse mens om mensen tegen elkaar op te hitsen en lekker te stoken. En daarna met de vinger wijzen, smerige praktijken waar ik verder geen woord meer aan vuil wens te maken.

 15.   

  Dit geeft de kiezer een prima beeld van de pro islam/ weg met ons politici.
  Er circuleert al een lijst met partijen en namen van de tegenstemmers.
  Zou goed zijn dit lijstje met landverraders bij de campagne voor de volgende verkiezingen even tevoorschijn te halen.
  FVD of Wilders bashen voor het partij belang ipv oog hebben voor het landsbelang is het enige wat voor het kartel nog telt.
  Opdat men niet vergete….deugen tot in den doet!!!

 16.   

  Het zoveelste bewijs dat het partij belang boven het algemeen belang gaat.

 17.   

  Heel simpel procederen bij de rechter, want onze grondwet is toch christelijk!?

  1.   

   Nee, Timber, onze Grondwet is niet christelijk.

   God zij dank!

 18.   

  ELKE ongewenste, en uit het huidige tijdsgewricht/tijdsbeeld geraakte wet/wetsbesluit kan gewijzigd worden!
  Er is mbt tot wetswijzigingen geen een enkel beletsel, daargelaten dat beide “Kamers”,hierin moeten toestemmen!
  De heer p*do-mazzadra schijnt géén weet te hebben van deze simpele wetsmatigheden !

  1.   

   hein,
   Natuurlijk,het is evident dat alle niet meer in ons tijdbeeld passende verouderde en misbruikte wetten, naar believen gewijzigd kunnen worden!

   1.   

    Idd Claus…het referendum is daar een prima instrument voor..oeps!?
    Onee..de “regering” wil helemaal niet luisteren naar de bevolking , was even vergeten dat het woord democratie in nl een heel andere betekenis heeft gekregen…tis een etiket op een lege fles.

 19.   

  Een bericht aan de redactie.
  Kunnen jullie er aub voor waken dat er geen afschuwelijke reacties over kinderen en nog meer walgelijke opmerkingen van plebejers hier geplaatst worden.
  Dit haalt het niveau van DDS zo naar beneden.

  1.   

   Een bericht aan de redactie.
   Kunnen jullie er aub voor waken dat er geen afschuwelijke linkse reacties en gescheld met woorden als bijvoorbeeld” plebejers” hier geplaatst worden.
   Dit haalt het niveau van DDS zo naar beneden.

   1.   

    @Original: Dat zou de redactie van DDS heel simpel kunnen doen door het IP adres en IMEI nummer waar die trol met 20+ aliassen dag in dag uit mee zit te trollen te blokkeren. Daar heeft het WordPress systeem een heel makkelijke oplossing voor. Is geeneens een plugin voor nodig. Zit gewoon in WordPress.
    De redactie heeft daar echter schijnbaar helemaal geen zin in, net zoals ze geen zin hebben om eindelijk eens op die update knop te drukken, waarmee de site een stuk beter zou lopen.

 20.   

  Artikel 20 van International Covenant on civil and political rights:

  Any advocacy of national, racial or religion hatred that constitutes incitement to discrimination, hostility or violence shall be prohibited by law.

  In dit licht beschouwd zou het oproepen tot gebed voor een ideologie die discrimineert en oproept tot haat & geweld nog wel eens tegengegaan kunnen worden.

 21.   

  Het begin van de islamisering is begonnen. We hebben hier 150 nationaliteiten en enkelen willen wereldwijd de baas zijn. Zou Geert Wilders zoals velen van ons het ook voelen aankomen? Wist u dat wereldwijd 2/3 van deze planeet moslims zijn? Zoek het maar op op Aardrijkskunde. Weet men ook dat wanneer je 1 vinger geeft straks ook een groot deel van de vrije democratie moet opgeven?

 22.   

  Mezzadra onze Noppen wat ben je toch een zuigert.

  1.   

   Geen last meer van!

   :)

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!