Chris Klomp en Marcel van Roosmalen halen vermoorde Theo van Gogh door het slijk: ‘Hij is overgewaardeerd!’

’s Anderendaags herdacht Nederland de vijftiende verjaardag van de moord op één van de meest markante cineasten die ons land ooit gekend heeft: Theo van Gogh. Voor twee journalisten was het echter dé perfecte aanleiding om de op straat afgeslachte man nog maar eens een trap na te geven. Marcel van Roosmalen, columnist bij de NPO, en Chris Klomp, AD-stukjesbakker, vonden Van Gogh maar overgewaardeerd: “Hear hear!”

klomptweet

Hoe herdenk je iemand die dit weekend precies 15 jaar geleden bruut is vermoord? Gewoon, op straat afgeslacht als een zwijn. Zowel neergeschoten als de strot doorgesneden. En waarom? Omdat meneer een grapje of twee teveel heeft gemaakt over de islam. En we kennen allemaal het gevoel van humor van verbeten gelovigen: dat bestaat niet. Jij maakt een humorvolle kwinkslag, jij moet dood. Zo simpel lagen de zaken voor Mohammed Bouyeri, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor z’n beestachtige daad.

Sindsdien zijn we een eind gekomen. Kritiek op de islam is in zoverre genormaliseerd dat je als publiek persoon gewoon kan zeggen dat je die religie niets vindt, zonder direct door terroristische types in de gaten wordt gehouden. Nou ja, behalve als je Geert Wilders bent en op internationale fatwalijsten van al-Qaeda en ISIS staat. Dan niet. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat het taboe op islamkritiek door Van Gogh definitief is geslecht.

Toch voelen twee journalisten de aandrang zijn bijdrage aan het publieke debat in Nederland te bagatelliseren. NRC-columnist Marcel van Roosmalen vond dat Van Gogh vooral aan het “beledigen” was. Wie dat zegt, heeft selectief geluisterd. Niet naar de talloze films gekeken die Van Gogh maakte, of de uitgebreide en interessante interviews die hij deed in zijn televisieprogramma’s. Van Gogh schuwde de belediging niet, maar dat maakt van hem geen “overgewaardeerd kunstenaar.” Zelfs Van Roosmalen moet tegeven dat Van Gogh een uitstekend leider van vraaggesprekken was.

Alle nuance verdwijnt natuurlijk geheel bij de naar links overhellende AD-rechtbankstukjestikker Chris Klomp, die alleen “hear hear” toevoegt. Als een mak en willoos schaap dat gewoon maar de herdershond volgt. Oh, wat zou ik toch benieuwd zijn wat Theo van Gogh van iemand als Chris Klomp gemaakt zou hebben. Jammer genoeg zullen we het dus nooit weten. Want Theo is dood, en de springlevende Chris Klomp lacht vierkant uit. Treurig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Watcher

  Stukjes bakker Tim wil gewoon niets negatiefs horen.
  Over de doden niets dan goed.

  Tja

  1. debontereus

   We weten allemaal dat je deze moord goed keurt zoals je ook die van Fortuyn goed keurt alsook de bedreigingen aan het adres van Wilders en Baudet.
   Moet je het nou ook nog eens benadrukken smerige p*dofiel ?

   1. Watcher

    Goedenmorgen Van Oldebarnevelt.

    Sterke binnenkomer.

   2. Joshuak

    Boontje komt om zijn loontje..

    Wees daar maar niet bang voor die ratten op links gaan hier nog een keer spijt van krijgen.. Zij hebben de toon van geweld gezet..

    Maar rechts maakt het af.. Let maar op

   3. Isengrijn

    Netjes debontereus! Het heeft een paar maandjes geduurd, maar je hebt eindelijk het woord “beantwoorden” gevonden!

    Dikke duim voor jou!!
    😉

    1. Mycase

     Stickerfrits in de bocht kleuterschool werk

 2. claus

  Waarom is Mohammed Bouyeri nog niet vermoord in de bajes?
  Er zullen toch zeker óók rechts georiënteerde, tot levenslang veroordeelde, moslims hatende moordenaars in hetzelfde hotel verblijven?
  Dat vind ik vreemd en verrassend!

  1. Sergeant Monty

   “Dat vind ik vreemd en verrassend!”
   Volkert vd G loopt zelfs buiten de gevangenis muren rond.
   En dat al langer dan een week.

   Vreemd?
   Verrassend?

   1. claus

    monty,
    Goed opgemerkt,deze had eigenlijk óók allang vermoord moeten zijn!
    Ik ga het in de groep gooien!
    Bedankt!

    1. Sergeant Monty

     @claus
     Jij weet ook wel dat ‘Rechts’ Nederland niet agressief of crimineel is zij respecteren de onze rechtspraak.

     Zij wachten geduld dat Wilders minister president wordt.
     Hij zal dan alle problemen oplossen.

     Alleen op deze site heeft ‘Rechts’ veel grote woorden maar lees je over hun daden niks terug in de media.

     1. Ron

      Soms kan ik je niet volgen Monty. Vaak kan ik je mening niet onderschrijven maar nu wel.

      Zo eens met je.

     2. Blitzkrieg

      Sergeant Monty : Dat noemen ze nou het cordon sanitaire.

     3. Sergeant Monty

      @Blitzkrieg
      “Dat noemen ze nou het cordon sanitaire”

      Wat is die ‘cordon sanitaire’?
      Dat rechts wacht op Wilders of rechts is niet crimineel rechts respecteert de rechtstaat.

      Wat bedoel je?

     4. Blitzkrieg

      Sergeant Monty : Je vraag is nogal warrig geformuleerd, zeker het laatste gedeelte valt niet te begrijpen.

      Ik zal je vraag beantwoorden met een voorbeeld, de rechtse afd behaalde in Duitsland een monsterzegen in de verkiezingen en werd de tweede grootste partij. Resultaat afd wordt uitgesloten en het land krijgt een nog linkser beleid als dat het al had.

      Cordon sanitaire aldus wikipedia
      Een cordon sanitaire is een techniek waarbij men een ongewenste of gevaarlijke situatie probeert te isoleren door er een beschermende kring rond te leggen. Men gebruikt in Vlaanderen ook het woord schut(s)kring.

  2. Veteraan

   @ Claus
   Helaas zijn ze de mannen die dit niet pikken in de minderheid en die zitten ook niet vast.
   Op de zgn rechtse Tokkies na waar je het ook niet van moet hebben want die hebben hetzelfde gedrag maar dan zonder een doorgesnoven geloofs dingetje zoals de radicale moslims.
   Inteelt en agressie en verslaving hebben ze wel gemeen.
   Beiden mogen gedeporteerd worden naar een zandbak van mij.

 3. Joshuak

  Journalisten zijn het meest smerige volkje dat er is..

  Zo gauw iemand iets over hun zegt dan zijn ze allemaal in paniek en geschokt want journalisten zijn zogenaamd zo fantastisch en onschuldig..

  Maar aan de andere kant zijn het dezelfde viespeuken die over mensen als Van Gogh en Pim Fortuyn de dood zal wensen ..

  Gewoon die bescherming van die journalisten weghalen en dan dat ze vervolgd kunnen worden voor haatzaaien, bedreigingen en smaat..

  Moet je zien hoe snel die ratten dan opeens weer roepen hoe onderdrukt ze worden en hoe verschrikkelijk het is

  1. Watcher

   Ga jij nu Tim beledigen.
   Als arbeidsimmigrant doe je het verder prima.
   Ik zie dat je al bent opgenomen in de familie Lugár

   1. Joshuak

    Jaja wel knap dat jij zovaak iets typt maar uiteindelijk niks zegt..

    Vieze nsber

   2. Top

    Kolere zeg! Wat ben jij eigenlijk een diep triest figuur. De gehele dag en zo ook te zien, nacht, hier je verbijsterende domheid etaleren. Is er nu echt niemand, die maar iets om je geeft? Ach ja, de vraag stellen, is hem beantwoorden. GET A LIVE!
    Lafaard!

 4. Meriadoc Brandebok

  Theo van Gogh zei afschuwelijke zaken over moslims, christenen en Joden. Men hoeft niet zo walgelijk over andere denkbeelden te spreken om grappig te zijn.

  Verschrikkelijk dat hij is vermoord uiteraard. Dat staat buiten kijf.

  1. Joshuak

   Ja en in een seculiere samenleving is religie niet beschermt.. Religieuze mensen mogen ook zeggen over atheïsten wat ze willen als dat wij verdienen om te voor altijd te branden bijvoorbeeld en er is dan geen kip die ernaar kraait dat weet jij net zo goed als ik..

   Maarja jij hebt meer met religieuze fanatiekelingen dan met de seculiere staat waar religie open staat voor kritiek en grappen..

   1. Meriadoc Brandebok

    Vrijheid van meningsuiting is geen excuus voor het naar hartelust beledigingen en grieven van andere geloofs- of bevolkingsgroepen. Zie ook de column.

    Van Gogh zei bijvoorbeeld: “Wat ruikt het hier naar caramel? Vandaag verbranden ze alleen suikerzieke joden.” Met dat soort uitlatingen ga je ver over de schreef.

    Destijds was het besmeuren van een religie trouwens wel verboden bij de wet. Er bestond toen een verbod op smalende godslastering.

    1. Joshuak

     Dat is het juist wel man idioot.

     Vrijheid van meningsuiting is er juist om controversiële dingen te zeggen.. Het politiek correcte roepen heb je geen vrijheid voor nodig..

     Maarja weet je ook weer dat jij helemaal geen voorstander bent van het vrije woord.. In plaats daarvan is politiek correctheid en censuur waarschijnlijk jou dingetje

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Vrijheids van meningsuiting is geen excuus om hartelust te grieven en te beledigen. Aan de andere kant moeten mensen vrijelijk kunnen zeggen wat ze willen zonder dat iedereen altijd maar gekwest en beledigd is (de TV kan je ook uit zetten). Ben geen fan van de uitingswijze van Van Gogh, toch denk ik dat ik dit liever heb als de eeuwig gekwetste. Tegenwoordig mag je een gekleurde medelander niet eens meer een neger noemen, er zijn nog vele taboes die doorbroken moeten worden.

     Ik zeg het nogmaals, identiteitspolitiek (de eeuwig gekwetste) is puur gif.

     Dominee Gremdaat – Beledigen
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=VNWmzwHCIRE

     1. Vlaswiek

      De glibber lijdt onder het Messiassyndroom. Hij denkt dat hij alle beledigden moet verdedigen en voor ze op moet komen.

      De rest van Nederland, en dat worden er steeds meer, noemen dat gewoon humor of de verkondiging van de eigen mening.

     2. Meriadoc Brandebok

      Blitzkrieg schreef: “Ben geen fan van de uitingswijze van Van Gogh, toch denk ik dat ik dit liever heb als de eeuwig gekwetste.”

      Er is een verschil tussen de beroepslachtoffers die zich al gekwetst voelen als Zwarte Piet langskomt en de mensen die zich oprecht gekwetst voelen door bijvoorbeeld antisemitisch-achtige uitspraken als die van Van Gogh.

  2. Top

   Je zou dat eens moeten schrijven over je ouderling vriendjes, Guusje! Kan je alweer een beetje zitten?

 5. Meriadoc Brandebok

  Theo van Gogh zei afschuwelijke zaken over moslims, christenen en Joden. Men hoeft niet zo walgelijk over andere denkbeelden te spreken om grappig te zijn. Ik waardeerde hem zeer zeker niet, maar vond wat hij zei akelig.

  Verschrikkelijk dat hij is vermoord uiteraard. Dat staat buiten kijf.

  1. debontereus

   Indirect keur je het gewoon goed dat hij vermoord is lafbek.

   1. Meriadoc Brandebok

    @debontereus

    Nope, het was een man doe walgelijke taal uitsloeg, maar ook een akelige man verdient zo’n einde niet.

 6. Veteraan

  Tja, links hé.
  Toch jaloers op iemand die het lef had om tegen de gevestigde orde in te gaan en het probleem van omvolking en binnenlands terrorisme te benoemen.
  Links is laf en daarom zal het ook nooit wat worden.
  Degeneratie is kenmerkend voor dit volk, grote bek en geen daden maar wel een leven lang zeuren en zelf verrijkend bestaan want als het om geld gaat ……

  1. Watcher

   @V
   Vreemd, gestoorde rechtse reaguurders gilden, als hij vrij komt maken wij hem af.

   De z.g rechtse reaguurder op DDS is een piepende puppy..

   1. Blitzkrieg

    Watcher : Ik weet niet wie en of iemand dit ooit heeft gezegd op DDS. Hoe het ook zij, generaliseren is je niet vreemd.

  2. Sergeant Monty

   “grote bek en geen daden maar wel een leven lang zeuren”

   Veel reageerders schijnen dit al jaren lang op deze site dagelijks te doen.

   Je pikt ze er zo uit, ‘grote bek en geen daden maar wel een leven lang zeuren’

   1. Ron

    En ik ben je weer kwijt.

    1. Sergeant Monty

     Jij leest toch ook de vele reacties met daarin een ‘grote bek en geen daden maar wel een leven lang zeuren’.
     De mensen die zo reageren op deze site zijn niet allemaal bakboord georiënteerde.

     Schelden is trouwens een teken van onmacht en zwakte.

     1. Blitzkrieg

      Sergeant Monty : Mensen uitmaken voor racist en demoniseren, waarvan is dat precies een teken?

   2. Ron

    Maar schrijf er ook bij waarom dat is.

    Rechtse mening en actie wordt door de rechtsstaat vervolgd, de linkse niet

 7. Joop Klepzeikert

  Marcel van Roosmalen is al een gevaarlijke gek, die in geen enkel normaal land vrij rond zou mogen lopen, maar Chris Klomp is zelfs nog ernstiger geestelijk gehandicapt.
  Beide wezens zouden zomaar één van de huistrollen hier op DDS kunnen zijn.
  Komt nooit iets zinnigs uit. Alleen maar getrol, gezuig en gezever.
  Komt omdat dat linkse spul een IQ heeft wat lager is dan dat van de crimigranten die alleen zij ‘hoogopgeleid’ vinden.

  1. Joop van Leeuwarden

   hahaha komt nooit iets zinnigs uit. Doe mij een lol en ga je reacties eens nalezen man. Als je iets anders vindt dan strontvlek, debiel, zwakzinnig etc. laat me het dan even weten. Triest gefrustreerd menneke.

   1. Joop Klepzeikert

    @Josti met meer aliassen dan IQ, alias de p*d*f*ele strontvlek die mij zogenaamd achter jouw niet bestaande script gezet heeft: Krijg AUB heel snel K. Smerig brok links draaide stront.

    1. merlot

     Jopie van Leeuwarden heeft hier nog nooit iets inhoudelijks gepost.

     Daar is hij te dom voor.

     1. Vlaswiek

      Ik vind het wel een kandidaat voor mijn script.

      🙂

 8. Mezzadra

  “ Ik vond Theo van Gogh een goed interviewer, een matig regisseur en een belabberd columnist, die onder het mom van vrijheid van meningsuiting mensen onderkotste met beledigingen. Een querulant die doorging waar anderen stopten. De vriend van vandaag kon de vijand van morgen zijn. Theo van Gogh had maar één methode: vind een slachtoffer, zoek daar zoveel mogelijk beledigingen bij en klaar was Theo. ”

  Ja, dat is wel raak geformuleerd.

  1. Joshuak

   Jaja mazzadra heeft meer met die Chinese vorm van vrijheid van meningsuiting..

   Het feit dat je vrijheid van meningsuiting hebt betekend natuurlijk niet dat je de overheid mag delegitimiseren..

   Flikker toch astjeblieft op naar noord Korea je past daar zeer waarschijnlijk precies tussen. Jou haat voor de westerse wereld is nog groter dan die van jou homo vriendje genaamd Kim

 9. Anne Sophe Schillersdorf

  Pim stelde niks voor. Het was een blaaskaak en narcist, meer niet. Hij had een iets te grote waffel

 10. tailgunner

  Het zijn gewoon twee linkse smeerlappen. Bij 14 jaar dood durfden ze het nog niet aan, maar met het 15e jaar kunnen ze de remmen lost gooien vinden ze zelf. Eindelijk van Gogh bashen, tegengas kan hij nu toch niet meer geven hè jongens! Dat had je moeten flikken toen hij nog leefde, laffe honden. Goed, hoe lang moet Fortuyn dood zijn voordat je ook iets ‘links heldhaftigs’ over hem gaan zeggen?

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Fortuyn en van Gogh waren laffe honden

   1. Joshuak

    Dat is een flinke compliment gezien van wie het komt..

    1. Diik

     Rustig an, Josh!

   2. Top

    ” Laffe honden”? Daar zijn je moeder en je oma mee getrouwd! En jij zit zielig alleen op een sociaal huurflatje, in eenzaamheid dood te gaan. En ongezien, de tyfus voor je Svetlana, of is het ‘Vetlana’?

    1. tailgunner

     Waarschijnlijk reageer je nu op een lelijke kerel op die op een zolderkamertje zit te trollen en zich daarbij ook nog eens voordoet als vrouw. Hij lacht zich kapot om de reacties die hij hier uitlokt en geilt op het idee dat velen denken dat hij een echte mevrouw is. Ik verdenk hem ervan dat hij bij elk antwoord een stijfje krijgt. Tenzij je hem dat genotje gunt, kun je hem beter gewoon negeren alsjeblieft.

 11. Vit

  Ja hoor de censuur slaat weer toe, mijn reaguursel moet nog goed gekeurd worden jawel.

  Het valt wel op dat bepaalde namen iet door de ballotagecommissie heen komen.

  1. Vit

   iet = niet

   Ik vermeld het maar even voordat figuren die niets anders kunnen inbrengen gaan taalneuqen.

 12. Roughwood

  Wat een lafhartig stelletje moralistische deugers zeg. 15 jaar na dato nog even een ‘heldhaftige’ mening spuien die helemaal niets toevoegt en waar niemand op zit te wachten. Bah! En dan ook nog over een persoon die geen weerwoord meer kan bieden. Dan ben je echt een flinke durfal hoor, poeh poeh. Theo had ze verbaal afgeserveerd.

 13. Vlaswiek

  Het kwam de meeste deuggeesten goed uit dat Theo werd vermoord. Zo hangt er hier ook een etterlijder rond die God dankt voor de moord op Fortuyn.

 14. merlot

  Van Gogh was inderdaad vaak erg grof in z’n columns. Ik las ze op zijn website “De Gezonde Roker” en ze waren van hoge kwaliteit.

  Van Roosmalen is in vergelijking met Van Gogh een dwerg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.