D66-laaf Rob Jetten vindt dat Nederlanders ook moeten integreren: ‘Stel je open, bied een warm welkom!’

Integratie betekent niet alleen dat asielzoekers de Nederlandse taal leren en een baan zoeken, aldus D66-leider Rob Jetten. Hij vindt ook dat Nederlanders meer moeite mogen steken in het welkom heten van vreemdelingen. Hij vindt dat autochtonen zich meer moeten openstellen, en zich meer moeten inzetten om een ‘warm welkom’ te bieden.

PVV-Kamerlid Martin Bosma kan er met z’n verstand niet bij, dat D66’ers een beetje (deels) Arabischtalige partijcongressen gaan organiseren. Dat is zelfs “nóg erger” dan het Engels dat momenteel het Nederlands verdrijft in de horeca en op de universiteit.

Dat was de steen des aanstoots voor Rob Jetten, om eens even een boom op te zetten over integratie. Dat vraagt niet alleen iets van asielzoekers en andere immigranten, aldus Jetten, maar wij gevestigde Nederlanders moeten ons ook meer inspannen. Dat vertelt Jetten op Twitter:

“Integratie is voor mij:
– Voor de nieuwkomer: meedoen, de taal leren, een studie of een baan zoeken.
– Voor ons: je openstellen voor de ander, geïnteresseerd zijn, een warm welkom bieden.”

Degenen die hoopten dat Jetten zijn minister Kaag ook nog even terugfloot vanwege het feit dat zij immigranten probeert op te stoken tegen de media, komen bedrogen uit. Jetten eindigt z’n tweet juist met een huldiging van de minister van Buitenlandse Handel: “Hulde Sigrid Kaag!”

U snapt dus: foei. Ga eens wat meer vluchtelingen welkom heten, en je ‘open stellen’! En snel een beetje, anders komt er ook nog eens een horde D66’ers je voor racist uitmaken. Dus: tempo!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

118 reacties

 1. Ben-NIET-Groen-L

  Met bril leek ie toch iets anders intelligenter…..met nadruk op ‘toch’.

 2. Mezzadra

  “Integratie is voor mij:
  – Voor de nieuwkomer: meedoen, de taal leren, een studie of een baan zoeken.
  – Voor ons: je openstellen voor de ander, geïnteresseerd zijn, een warm welkom bieden.”

  Bondiger kan het niet worden gezegd en geen verstandig mens zal het hiermee oneens zijn.

  1. Vit

   @Mezzadra

   “Integratie is voor mij:
   – Voor de nieuwkomer: meedoen, de taal leren, een studie of een baan zoeken.”

   Juist daar stagneert het, waarom zou je ook als je alles gratis krijgt.

   1. Mezzadra

    “Juist daar stagneert het, waarom zou je ook als je alles gratis krijgt.”

    Vit projecteert zijn eigen moraal op allochtonen. Gelukkig denken veel allochtonen anders.

    1. Ron

     @ Mezza als je een hart had zou ik zeggen denk aan je hart.
     Maar in jou w geval denk aan je script.

     1. Jumping

      @Ron.

      Je dekt elke keer de tafel voor Noppes.
      Je geeft Noppes te eten.

      En die lacht zijn plassertje stijf.

     2. Ron

      @Jumping

      Nee joh ik zit achter zijn script 😉

      Ik laat zien hoe je van hem af komt.

      Als iedereen nou gewoon om een script vraagt is het opgelost.

    2. Rechtsaf

     Nedermoslim mezzadra staat natuurlijk met zo’n politiek correcte kots klaar..

    3. nml

     waarom zit 95 % van die geukszoekers dan nog steeds in de bijstand in een sociale huurwoning strontvlek ?

   2. Top

    “Als je te horen krijgt dat er een gezin van zes personen uit Syrië naast je komt te wonen, is dat toch even schrikken. Wat staat je te wachten? Wat voor mensen zijn het?
    Je krijgt verder ook geen enkele info van de woonstichting, gemeente of vluchtelingenwerk.
    Je gaat er vanuit dat het mensen zijn die gevlucht zijn voor de oorlog in Syrië, en gunt ze natuurlijk een menswaardig leven. Dus we vinden het prima dat deze mensen worden opgevangen in ons land, totdat ze weer terug kunnen keren naar Syrië als het daar weer veilig is.
    Omdat je verder van geen enkele instantie info krijgt, ga je zelf info verzamelen. Uiteindelijk kom je erachter dat dit gezin reeds al was opgevangen in Jordanië. Maar dit gezin van zes personen, werd direct uit Jordanië overgevlogen naar Nederland. En werd per luxe touringcar direct naar de eengezinswoning naast ons gebracht.
    (Per jaar worden er 750 vluchtelingen tijdens ‘selectiemissies’, direct overgevlogen en geplaatst in woningen in Nederland.)
    Van vrijwilligers, die het huis aan het inrichten waren vóór de komst van de ‘statushouders’, krijg je dan te horen, dat deze woning eigenlijk te duur was, maar dat andere woningen niet netjes genoeg waren voor deze ‘statushouders’.
    Je houdt er rekening mee dat deze mensen natuurlijk een tijdje nodig hebben om te acclimatiseren en zich aan te passen aan onze Nederlandse cultuur.
    Goed, de mensen zitten in de woning naast ons. Ze spreken geen woord Nederlands of Engels, dus communiceren is in het geheel niet mogelijk.
    Het is al heel snel duidelijk dat deze mensen een compleet andere levensstijl hebben. Ze liggen overdag gedeeltelijk op bed, en leven ’s nachts door tot ongeveer 04:00 uur. Ze houden ons ’s nachts wakker met het slaan met deuren, schreeuwen, tv die hard aanstaat etc. Na een waarschuwing gaat het een paar dagen goed, maar dan is er uiteindelijk toch weer een hoop kabaal midden in de nacht. Ook nemen ze het niet zo serieus met hygiëne en netheid rondom het huis.
    Ze zijn bezig met schilderen, maar hebben het voor elkaar gekregen dat er witte verf door onze schutting heen komt en op onze nieuwe terrastegels terecht komt waardoor we voor 700 euro schade hebben opgelopen. Is dom, maar kan gebeuren, ze doen het niet expres. Wij gaan er van uit dat ze daarvoor verzekerd zijn. Maar vluchtelingenwerk geeft aan dat ze nog niet verzekerd zijn omdat ze nog maar net in Nederland zijn. Bij Vluchtelingenwerk weten ze ook niet wat ze er nu mee aan moeten en de vrijwillige begeleider van geeft nu aan dat de statushouders dat dan maar van hun eigen leefgeld moeten betalen.
    Omdat de vader van het gezin aangaf dat hij het geld er niet voor had en omdat we het ook wel een beetje zielig vonden hebben we het voorval bij de rechtsbijstand van onze verzekering neergelegd. Ook omdat we geen enkele medewerking kregen van de gemeente, woonstichting, vluchtelingenwerk en COA, hebben we de rechtsbijstand ingeschakeld.
    Onze rechtsbijstand gaf aan dat wij absoluut een procedure zouden winnen, maar dat het een langdurig traject tegen COA zou worden. Onze verzekering bood ons een afkoopregeling aan voor de helft van het schadebedrag. Dit aanbod hebben we uiteindelijk maar aangenomen. Maar eigenlijk is dit geld gewoon afkomstig van de premie die wij al jaren betalen.
    Maar wat schetst onze verbazing: direct de week erna komen er diverse aanhangers met meubels bij hun aan. Er gaat een televisie naar binnen, die drie keer het formaat van onze televisie heeft. Boodschappen worden met een bestelbus aan huis gebracht.
    Ze zijn nu ruim vier maanden in Nederland, en hebben nu al een auto aangeschaft. Een luxe Peugeot stationwagen.
    Dat zet toch zeker kwaad bloed bij ons. Ze hebben het nu al beter voor elkaar dan menig Nederlander. Het is geen wonder dat mensen (Nederlanders) hierdoor compleet anders gaan denken over vluchtelingen. Wíj moeten er voor werken, en zíj hebben deze luxe zónder er voor te hoeven werken. Ze liggen overdag op bed, leven ’s nachts en zorgen voor geluidsoverlast ’s nachts. Ze houden ons ’s nachts wakker, terwijl wij er weer vroeg uit moeten om te werken. Ze passen zich nog steeds niet aan onze Nederlandse leefgewoonten aan ondanks alle waarschuwingen die ze intussen gekregen hebben van de woonstichting en vluchtelingenwerk. Peuken en afval wordt uit het raam gegooid, en ga zo maar door.
    Wij hebben deze ‘statushouders’ absoluut de kans gegeven om geaccepteerd te worden. Maar door hun arrogante houding en het niet willen aanpassen aan onze Nederlandse leefgewoonten zijn wij helemaal klaar met dit Syrische gezin.
    Tot op heden hebben we nog geen enkele medewerking gekregen van de gemeente, vluchtelingenwerk of woonstichting, dat resultaat heeft opgeleverd.
    Is zelf verhuizen de laatste optie? Wat nu?”
    Dit is een ingezonden brief, wat in een wijkblad is geplaatst.

    1. Ron

     Zelf ” beveiliging” inhuren 😉

    2. Nep

     Top, ik snap jouw frustratie helemaal.

   3. Heinrich

    vit/
    Je voedert de tar-rel’s,dat willen ze juist, daar leven ze van!
    Ze lachen je in het gezicht uit!

   4. Lefty

    Ik zou ze niet de kost willen geven die op dit “forum” alles gratis krijgen.

  2. Ron

   Voor de mensen onder ons die Mezza niet helemaal snappen (logisch) zet ik de vertaling erbij zoals hij het bedoelt.

   Integratie is voor mij:
   – Voor de nieuwkomer: meedoen, de taal leren, een studie of een baan zoeken.
   Hier bedoelt hij met meedoen, drammen dwarsliggen en lastig zijn.
   Met taal leren bedoelt hij straattaal vol met kech, kaffer, zemel enzovoort
   Met studie bedoelt hij waarschijnlijk wat grappig.
   Met baan zoeken bedoelt hij oetkering aanfraag.
   – Voor ons: je openstellen voor de ander, geïnteresseerd zijn, een warm welkom bieden.”
   Deze kan ik kort toelichten hij verwacht dat we ons laten n@@ien

   Bondiger kan het niet worden gezegd en geen verstandig mens zal het hiermee oneens zijn.

  3. Cootje

   Van mij krijgen ze als eerste een levend varken voor hun vrieskist aan te vullen .alleen ik heb ze nog nooit niet blij gezien er mee

  4. gargamel

   Dan heb je 90% nederlanders ,die niet verstandig zijn.

  5. ShaoKahn

   In theorie heb je gelijk. Echter de practijk heeft bewezen dat ons fantastisch k*tkabinet die klaplopers alles maar gratis en voor nix in de handen heeft geduwd. Dus die nieuwkomers hebben nooit ONZE cultuur aangeleerd… In plaats daarvan hebben ze die van hun zelf hier opgedrongen omdat WIJ in het begin zo ‘welkomend’ waren. Nu zie je de averechtse werking en de groeiende weerstand. Simpel as that

 3. Ben Venuti

  D66 bekijkt het maar, als zij nu denken dat de meerderheid der Nederlanders net zoals die gristen idioten met welkom vlaggetjes gaat staan zwaaien voor die parasieten dan zitten zij er mooi naast.

  Totaal van het pad af die deugkneuzen.

 4. Jack Flash

  Het meest door vreemdelingen kleine land ter wereld moet zich aanpassen.Opzouten D66.Niet meer te verkopen dit.

  1. Mezzadra

   Er zijn mensen, het is ongelooflijk en tragisch maar waar, die het op dit punt niet met Jetten eens zijn.

   1. Vit

    @Mezzadra

    Dat zal pak ‘m beet zo’n 90% zijn.

    1. Original NL

     @vit…voer voer..mjam mjam!

     1. Vit

      Ik sta bij hem onder script geloof ik.

     2. Ron

      En in de Efteling worden sprookjes waar.
      Tataratataaaa

     3. Mezzadra

      Nee lieverd, je staat niet onder mijn script. Tenzij je dat graag wilt natuurlijk.

     4. Original NL

      Geloof is èèn vit..weten is beter..
      Waarom dan reageren..als je dat script verhaal geloofd.
      En zonder script betekend het dus dat hij jou negeerd.
      Hij kan het dus wel!

     5. Vit

      @Mezzadra

      “Nee lieverd, je staat niet onder mijn script. Tenzij je dat graag wilt natuurlijk.”

      Nee hoor, dan kan ik je niet vertellen dat ik me ernstig zorgen om jou maak dat jij jouw leven 24/7 hiero verkwanseld terwijl er zoveel leuke dingen te doen zijn.

     6. Mezzadra

      Oké Vit, script.

     7. Mezzadra

      @Vit,

      Realiseer me dat ik je al eerder onzichtbaar heb willen maken, maar vergat je er in te zetten. Het beste toegewenst.

     8. Ron

      Sjonge Sjonge Vit, nu heb je het voor elkaar.

      Kunnen we een crowdfund opzetten voor Vit zijn psychologische hulp te betalen voor het trauma van deze gebeurtenis.

     9. Vit

      @Mezzadra

      Jij kan niet buiten mijn reacties, geef dat nou maar toe, btw heb ik alleen het beste met jou voor.

     10. Vit

      @Ron

      “Kunnen we een crowdfund opzetten voor Vit zijn psychologische hulp te betalen voor het trauma van deze gebeurtenis.”

      Dat vind ik dan wel weer lief, maar ik heb mijn eigen Psychotherapeute.

     11. Ron

      @Vit

      Ik héb graag iets over voor mijn medemens.
      Maar goed dat het al is geregeld 😉

   2. Ben Venuti

    We lopen niet allemaal met molentjes.

   3. claus

    vit,
    De p*do transgender tar_rel heeft géén script, dat botst met zijn onbedwingbare nieuwsgierigheid, hij wilt gewoon álle reacties lezen!

   4. debontereus

    @de P*dofiel
    Met je script .
    Ik weet dat je me gewoon kan lezen .
    Maar goed , kun je nog zitten ?
    Het lijkt er op dat Robje van jouw sterretje een rondje heeft gemaakt .
    Meld je toch aan bij die ranzige club .
    Kun je mooi met hun leuke dingetjes bedenken waar je zo achter staat .
    Na enige bekendheid hoop ik dan dat je er dan eentje van rechts krijgt in die vette nek van je ellendige lamzak .

   5. ShaoKahn

    Ik denk dat je spellingscontrole het niet doet… Wacht ik zal je bericht corrigeren mezz…

    “Er zijn mensen, het is zeer geloofwaardig en waar dat ze het op dit punt niet met Jetten eens zijn”

 5. Original NL

  Er zijn mensen, het is ongelooflijk en tragisch maar waar, die het op dit punt met Jetten eens zijn.

 6. Tguard

  Welkom nieuwkomers,
  Hier heeft u zorg, onderdak, kleding en natuurlijk ook wat centjes om te kunnen leven. Mocht u willen leren dan hebben we daar subsidies voor.
  Dat lijkt mij toch een behoorlijk welkomstgeschenk van ons intolerante belastingbetalende volk die zelf 10 jaar op de wachtlijst moet staan voor een woning, steeds meer moet betalen voor zorg en tja een lening moeten nemen om te studeren.

  1. Mezzadra

   We zijn inderdaad een gastvrij land.

   1. Ron

    Dus punt gemaakt.

    Wij hebben aan onze verwachting voldaan, nu die immigranten nog.

  2. Original NL

   Quote..Dat lijkt mij toch een behoorlijk welkomstgeschenk van ons intolerante belastingbetalende volk…………
   Vandaar dat velen van dit ” volk” het nu wel welletjes vinden!!!!

 7. Kretoloog

  Nederland heeft zich 50 jaar lang gastvrij opgesteld naar nieuwkomers: Eerst Spanjaarden, Italianen en Grieken. Later kwamen de Marokkanen en de Turken. En nog weer later de Oost-Blokkers.

  Met de Europeanen verloopt de integratie prima en zonder wanklank. Met de Turken en Marokkanen niet, want die blijven te veel vasthouden aan eigen cultuur. Waarbij zeker ook het behoud van Turks resp. Marokkaans paspoort mee speelt.

  Met de komst van de zgn. vluchtelingen (die merendeel ordinaire gelukszoekers zijn) gaat het nog meer mis: Eritreeërs, Somaliërs, Syriërs, dat is volk dat hier niks te zoeken heeft. En voor grote overlast zorgt. Ook geen wil heeft (op een enkele uitzondering) om hier te integreren. Waarom zouden ze ook. Ze worden gepamperd bij het leven: gratis huis, inrichting, zorg, onderwijs, zakgeld.

  En nu zijn de Nederlanders het zat om nog langer voor Sinterklaas te spelen voor weer horden nieuwkomers. Zeker nu het ten koste gaat van de huisvesting van eigen bevolking. “Het is genoeg, c’est ca (dixit Pim Fortuyn). ”

  De oproep van Jetten zal op de rotsen vallen en niet in vruchtbare aarde.

  1. Original NL

   @ kretoloog….De oproep van Jetten zal op de rotsen vallen en niet in vruchtbare aarde……
   Die haalt de grond niet eens…!!!

   1. Ron

    Ik zie liever wat anders vallen

 8. ikweetwatikwil

  Openstellen?? Dat gebeurde al tig jaren . Wat krijg je terug?? Stank voor dank. Als zelfs een jongen van 15 al verkondigd “wij slachten jullie af” , Dan zeg ik, nooit hier heen halen , we hebben al teveel van dat spul. Wilders heeft en /had gelijk. Grenzen dicht. En Jetten, wie en wat is Jetten. Oh, van de dodenclub.

  1. Jv

   Ikweetwatikwil; dat knaapje (was volgens 10 jaar) zegt dat wel, maar ik ben benieuwt wat onze overheid hier van denkt.
   Je hoort ze niet, geeft niet, maar laat dat knaapje dan eerst maar zijn lusten botvieren op dat tuig van onze regering en tweede kamer.
   Om te beginnen met die linkse gedrochten! En vooral die homo want die is sowieso al als eerste aan de beurt! Hem wacht een knal op het asfalt als hij van 8 hoog naar beneden gedonderd wordt.

 9. Jv

  Hoe kan je deze kakkerlak serieus nemen als hij als man dit zegt, maar een wijf is.
  De transgender is zo gek als een deur, maar helaas hebben we er niet 1 lopen maar al die honderden duizenden D’66 stemmers die zich zo langzamerhand ook moeten na laten kijken.
  Hopelijk zijn zij het eerst aan de beurt als die IS lieden in ons land de oorlog verder voortzetten.
  Wat een tuig is dat toch en die gerechtelijke uitspraak over die IS kinderen? Is vast ook zo’n labiel D’66 figuur, mogen ze wat mij betreft ook korte metten mee maken.

 10. Buzz68

  Als Jetten dat vindt, moet hij maar eens hand in hand gaan lopen met zijn vriendje over de Dappermarkt.
  Wedden dat ie de 500 meter niet haalt; als ie in discussie gaat met de bewoners aldaar haalt ie de helft niet eens.

  1. Cootje

   Heeft Jetten dan een vriendje ?? Dan mag hij gratis naar Polen Hongarije Bulgarije Roemenië en met Rutte inlegvellen naar de Oekraïne fijn samen wandelen in de grote steden

 11. Cootje

  Ik heb 40 jaar geleden al tegen bij twee dochters gezegd . Elke buitenlander komt bij bij tot de stoep en als je er mee om wil gaan prima maar niet in mijn huis . Ze zijn er nog elke dag blij om . Ik heb niet gevraagd om cultuur verrijking die is mij maatschappelijk opgedrongen . Emancipatie en de moslim gemeenschap is vloeken in de kerk. Is Rob Jetten en een damesblad . De allochtonen partij de PvdA is groot geworden met thee drinken en een verkiezing programma in het Turks en het Arabisch integreren doet de derde generatie voetballers die kiezen voor Marokko en turkey , Erdogan is populairder en dat is begrijpelijk dan Rutte . Zwarte piet is op 5 december de Nederlandse echte held voor de kinderen en een Duitse supermarkt multinational heeft het in zijn reclame volders niet meer over kerstartikelen maar aangepast aan een minderheid is alles een feest artikel Nederland op zijn smalst dus gewoon niet meer kopen daar is een tokkie zaak

  1. Ron

   Hier dezelfde regel.

   1. Ben Venuti

    Nou ja niet iedere buitenlander, maar negers en moslims komen er echt niet in.

  2. Mezzadra

   “Ik heb 40 jaar geleden al tegen bij twee dochters gezegd . Elke buitenlander komt bij bij tot de stoep en als je er mee om wil gaan prima maar niet in mijn huis”

   Vergis je niet, er zijn tragische figuren die inderdaad zo denken.

   1. Ron

    Dat zeg ik net.
    Wel opletten Mezza.

    1. Mycase

     Zijn eigen dochters zijn klaar met hem @Ron die heeft heeft jij op jonge leeftijd al uit elkaar gen@@id later was er geen jeugdige meer veilig voor hem zijn Vrouwtje had ook al genoeg van hem die rampetamt nu met een grote neger .

   2. Vit

    Geeft alleen maar rottigheid, kindontvoeringen naar het buitenland zijn dan ook niet zeldzaam.

    1. Ron

     Weet je dat het DNA van de verschillende rassen bijna zover geëvolueerd was dat kruisingen niet hadden kunnen voorkomen

     1. Vit

      @Ron

      Daarom zijn er ook heen mensenrassen.

     2. Ron

      Nee inderdaad maar die waren er dan wel bijna geweest.

     3. merlot

      Verschillende soorten kunnen onderling geen nakomelingen krijgen, maar verschillende rassen wel.

      De homo sapiëns is een soort en dus kunnen alle kleurtjes met elkaar kindertjes maken.

      Dat zegt dus verder niets over het al dan niet bestaan van rassen.

    2. Vit

     Zie bijvoorbeeld ‘Insiya’.

   3. Cootje

    Wil je mij twee dochters spreken hebben de zelfde instelling als hun vader. En stemmen al tig jaren wilders

    1. Heinz

     40 jaar terug, … zijn ze nog single ?

  3. Trude Herr

   Dat wordt lastig in Baarle Nassau/Hertog. Die vriendelijke vriend van uw dochter zou wel een een Belg kunnen zijn. En de vriendin van uw andere dochter, eveneens Belgische die in de aanpalende woning woont. Dan is er een probleem. Of twee?

 12. Scaldis

  D666 zal bij de volgende verkiezingen weggevaagd worden. Niemand zal dan ooit nog iets van Jetten vernemen en hij zal spoedig daarna vergeten zijn, inclusief zijn uitspraken.

  1. Mezzadra

   Alles kan, Scaldis.

   🙂

 13. Politiek Profeet

  Hier in het dorp zijn ze dus niet welkom, geen verstandige Drent die hier dat gajes wilt opvangen….ze zien de ellende in Ter Apel zo,n 15 km hiervandaan en wensen dit zelf niet op het erf.
  Duivelpartij 66 kan aan het gas lurken hier, draaien de grunnigers nog wel even de kraan een uurtje open…

 14. Lampje

  Flikker op naar Spanje stomme homo, leer eerst eens de Nederlandse cultuur respecteren, wij hoeven ons niet aan te passen maar jij en de buitenlanders. Jou familie is hier ook achtergebleven na de tachtigjarige oorlog en nog steeds niets geleerd.

 15. Mar155

  Wat een grote onzin spreek deze zielige Rob Jetten. Ik houd wel erg veel van zwarte pieten om me heen, voor de kinderen erg leuk met sinterklaasfeest. Dat is een paar dagen per jaar – omstreeks 5 december – wel leuk. Maar daarna is het wel afgelopen. Maar me openstellen voor Somaliërs, Tunesiërs, Marokkanen, Egyptenaren, Irakezen en nog veel meer mensen uit veilige landen, nee, dank je wel. Ze zijn hier illegaal en horen in hun thuisland. En vooral islamieten horen Nederland niet te veroveren !!!! Het wordt ze hier veel te makkelijk gemaakt. Willen we in hun landen een christelijke kerk oprichten, ho maar…..joden en christenen zijn daar NIET welkom en mogen er niet integreren. Waarom moeten wij ze dan hier wel opnemen ?

 16. Bunky01

  Ik vraag mij af of deze mijnheer wel helemaal normaal is. De zgn vluchteling moet dankbaar en blij met de regelingen die hier in Nederland gelden. Wat een onzinnig gepraat.

 17. JFU

  Zo, deze robot heeft weer zijn opgelegde en daarna ingestudeerde verhaaltje weer opgezegd.

 18. Agios

  Het ‘Welkom, welkom in mijn land’ heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Ik ben vaker voor langere tijd in het buitenland geweest, waarbij ik bij mijn inreis moest aantonen over de nodige pecunia te beschikken. Dat vond en vind ik normaal. Ga mij nu niet vragen om de buitenlanders met open armen te ontvangen. Ik vraag nu van ze om eerst maar eens pogingen te doen om te integreren. Die Jetten is toch wel een wereldvreemd kind eigenlijk. Van mij mag hij zijn waffel houden tot hij volwassen is.

 19. Tman

  Ik zou me moeten openstellen voor de vreemdeling die voordringt in de supermarkt, en bij protest en weerwoord gaat roepen: “discriminatie”.
  Ik kan meerdere voorvallen weergeven van asociaal gedrag en diefstallen gepleegd door deze gasten in ons land!
  Jetten, fuck yourself!

 20. Tman

  P*do transgender mezzadra spuit wederom modder en stront!

 21. StanleyC

  Openstellen, oké
  Maar om nu Arabisch te gaan leren gaat me weer iets te ver

 22. FJ

  Ik mag dat geroeptoeter van die D66-ers niet meer horen.
  Economische vluchtelingen moeten niet behandeld worden, maar onmiddellijk terug.
  Is dat wettelijk niet mogelijk (internationaal of nationaal), dan verdragen opzeggen en nieuwe nationale wetgeving maken.
  Landen die hun burgers niet terugnemen, geen ondersteuning meer verlenen en vooral de financieële ondersteuning intrekken.
  Geen nederlanderschap meer aanbieden, maar een 5 jaarlijkse voorlopige verblijfsvergunning, zodat na onrust mensen terug moeten naar hun eigen land.

  Zoveel extra mensen per jaar erbij is slecht voor ons milieu.
  Meer huizen, meer auto’s, meer afval, meer stikstof en meer bijstand.
  Alles wat Groen en D66 de Nederlander wil ontzeggen, wordt vermeerderd met nog meer migranten.

  1. Mezzadra

   “Ik mag dat geroeptoeter van die D66-ers niet meer horen”

   Van wie mag dan niet, Jv?

   1. Jv

    Mezzadra: je mag je reactie ook aan mij richten hoor? Daarbij zou ik graag zien dat je mij niet van iets beticht wat ik niet geschreven heb!
    Je probeert mij op een (s) linkse manier erbij te betrekken.
    Daar heb ik geen behoefte aan want ik praat bij voorbaat niet met verwarde personen.
    Dat is gevaarlijk en je kunt zomaar een mes tussen je ribben hebben.

 23. Mezzadra

  Eigenlijk is D66 best wel een christelijke partij. Jetten had op het congres prima Mat. 25:25-36 kunnen voorlezen:

  Wanneer de ​Mensenzoon​ komt, omstraald door luister en in gezelschap van alle ​engelen, zal hij plaatsnemen op zijn glorierijke troon. Dan zullen alle volken voor hem worden samengebracht en zal hij de mensen van elkaar scheiden zoals een ​herder​ de schapen van de bokken scheidt; de schapen zal hij rechts van zich plaatsen, de bokken links. Dan zal de ​koning​ tegen de groep rechts van zich zeggen: “Jullie zijn door mijn Vader gezegend, kom en neem deel aan het koninkrijk dat al sinds de grondvesting van de wereld voor jullie bestemd is. Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een ​vreemdeling, en jullie namen mij op, ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ​ziek​ en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.” Dan zullen de rechtvaardigen hem antwoorden: “Heer, wanneer hebben wij u hongerig gezien en te eten gegeven, of dorstig en u te drinken gegeven? Wanneer hebben wij u als ​vreemdeling​ gezien en opgenomen, u naakt gezien en gekleed? Wanneer hebben wij gezien dat u ​ziek​ was of in de ​gevangenis​ zat en zijn we naar u toe gekomen?” En de ​koning​ zal hun antwoorden: “Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.” Daarop zal hij ook de groep aan zijn linkerzijde toespreken: “Jullie zijn vervloekt, verdwijn uit mijn ogen naar het eeuwige vuur dat bestemd is voor de ​duivel​ en zijn ​engelen. Want ik had honger en jullie gaven mij niet te eten, ik had dorst en jullie gaven me niet te drinken. Ik was een ​vreemdeling​ en jullie namen mij niet op, ik was naakt en jullie kleedden mij niet. Ik was ​ziek​ en zat in de ​gevangenis​ en jullie bezochten mij niet.” Dan zullen ook zij antwoorden: “Heer, wanneer hebben wij u hongerig gezien of dorstig, als ​vreemdeling​ of naakt, ​ziek​ of in de ​gevangenis, en hebben wij niet voor u gezorgd?” En hij zal hun antwoorden: “Ik verzeker jullie: alles wat jullie voor een van deze onaanzienlijken niet gedaan hebben, hebben jullie ook voor mij niet gedaan.”

 24. Kristalix

  Deze man is de weg kwijt en moet opgenomen worden. Zeker omdat deze zieke meneer in de politiek zit en een poduum heeft, waarmee hij ernstige schade toebrengt aan de samenleving.

  En uit goed fatsoen tegen zichzelf beschermd worden. Direkt opnemen en isoleren.

 25. Sharktyricon

  Ik ben eigenlijk wel eens benieuwd naar wie van de mensen hier persoonlijk ervaring hebben met al de negativiteit waar hier over gesproken wordt.

 26. Juriaan

  Een warm welkom, doen de vuilverbrandingsovens in Amsterdam het dan weer?

 27. Joost mag het weten

  In principe ben ik het wel eens met zo’n uitspraak maar zoals Jetten wel weet heeft een behoorlijk deel van die immigranten helemaal geen zin om te integreren. Door schade en schande wijs geworden heeft een deel van de Nederlanders ook geen zin meer om nog meer immigranten welkom te heten.

 28. Duckday

  Deze persoon is volledig de weg kwijt en de Nederlandse politiek moet die persoon snel dumpen Wat een dwaas

  Stem PVV of FvD daarna nl exit
  Wat heeft de EU ons normale mensen nu voor voordeel welvaart werkgelegenheid gebracht in Nederland

 29. Gerlos

  Achterlijke uitspraken van deze PASPOP JETTEN zoals ook zijn clubje D66.

 30. van Urk

  Leuk dat deze laaf met ideeen voor anderen komt terwijl ie zelf op een mooie plek in Ubbergen woont waar maar liefst 91,7% een westers achtergrond heeft. Wij moeten..Nou wij moeten eigenlijk niks beste Jetten!

  1. Kretoloog

   Rob Jetten moest dan niet gaan zeuren als hij straks 20 verdiepingen hoog met het hoofd naar beneden van de flat wordt gegooid. Want dat doen sommige nieuwkomers met lieden van zijn persuasie.

 31. Vlaswiek

  Honderdduizenden nieuwkomers, dat heeft niets met warmte te maken. Opgedonderd met je deugpraat.

 32. Van der Scheur

  Iedereen die zijn mond vol heeft over millieu, stikstof, CO2 etc zal het eens moeten zijn dat de bevolking van Nederland met 20% zou moeten afnemen. Nieuwkomers passen niet in dit plan.

 33. P.Sisterons

  Heeft die zeikstraal nog niet door wat er echt aan de hand is?
  Nederland zit vol en er is nooit aan de bewoners gevraagd om al de ellende met woestijnratten.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Er is niks aan de hand hoor. Nederland heeft nog altijd genoeg ruimte en deze mensen van andere culturen zijn een verrijking voor ons landje

   1. Ron

    Ook deze is niet goed vertaald door haar.

    Er is gigantisch veel aan de hand hoor. Nederland heeft geen ruimte meer en deze mensen van andere culturen zijn een ondergang voor ons landje

 34. Sharktyricon

  Nogmaals, ik ben benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van mensen met allochtonen want er wordt zoveel gezegd over hoe naar die allochtonen zijn dat ik zou denken dat het hier barst van de nare verhalen die niet uit 2de hand komen

 35. Anne Sophe Schillersdorf

  Iedereen zou Arabisch en turks verplicht moeten leren. Ik ben er nu ook mee bezig

  1. Ron

   Anne heeft de vertaling nog niet goed onder controle

   Niemand zou Arabisch en turks moeten leren. Ik ben er nu ook niet mee bezig

   1. Vit

    Vroeger tijdens de koude oorlog kon je Russisch leren, ook dat is een farce gebleken.

  2. ShaoKahn

   Ik kan niet precies eruit halen of je sarcastisch bent….
   *Zucht*

 36. Baron von Munchhausen

  Robje moet zich bewegen in wijken van de grote steden!
  Daar,…………..wordt zijn hoofdje netjes afgehakt.
  Want,……….zijn geliefde Moslims houden ECHT niet van Homo’s !!!
  Wat een oelewapper! ONVOORSTELBAAR!!!

 37. Response

  Wat heeft robot Jetten als privé persoon gedaan om bv een of meerde gelukzoekers een of meerdere kamers in z’n huis aan te bieden?

 38. tailgunner

  Ik denk dat Jetten heel graag wat anders openstelt voor wat zwaargeschapen Afrikanen.

 39. nml

  op naar de 0 zetels , ga zo door mafklapper , je doet het fantastisch

 40. Jack Flash

  Het getuigt van goor en guur lef om zoiets nu nog te stellen.Wat een imbeciele partij is dat D66 ook.

 41. Heras

  Top; wat een vervelende situatie.
  Ik zou zeggen; ga verhuizen naar een plek waar geen asielzoekers wonen (die zijn er nog wel , denk ik). Want deze levensstijl zullen ze niet veranderen. Door de eeuwige uitkeringen hier, worden ze ook niet gedwongen om vooruit te komen.
  En ik zie onze regering ook niet in beweging komen, dus is het kiezen of delen.
  Alleen ben ik een beetje bang dat kopers niet zo happig zijn om het huis te kopen wanneer ze horen welke buren er zitten. Maar ja, dat is een gokje.

 42. Heras

  MEZZ; dat is een bijbelstuk gebruiken voor eigen gewin.

  Als Jetten daadwerkelijk hier aan wil beantwoorden dan moet hij, samen met zijn vriend, hun huis openstellen en asielzoekers opvangen. Permanent.
  Niet zomaar aan anderen opleggen, maar zelf het voorbeeld geven. Dan pas vind ik hem een kanjer.

 43. Sando

  Ik wil niet intrigeren in de homo wereld dat moet dan ook? Vies kereltje die jetten!

  1. Mezzadra

   “Ik wil niet intrigeren in de homo wereld”

   🙂

  2. DidiMadloba

   Integreren is iets anders dan copuleren.

 44. ShaoKahn

  @Rob Jetten: dan mag JIJ vóór aan in de rij gaan staan en ELKE vreemdeling de hand schudden en welkom heten en ze doorsturen naar hetnklaslokaal.
  Eens zien hoe je het er vanaf brengt schlemiel.

 45. Homo erectus

  Ik vind dat Rob maar eens lekker moet gaan proberen te integreren in een moslim land met z‘n sensuele geaardheid. Als dat goed gaat mag hij terugkomen en er nog eens over komen praten. En nee ik heb niets tegen homo’s maar ik ben wel een realist zonder roze oh wat is de wereld leuk bril.

  1. DidiMadloba

   Als je een moslima aan de haak slaat zul je zien dat de hoofddoek thuis af gaat. Ook als je nog niet meteen “vadertje en moedertje” met haar gaat spelen.
   Haar kan heel opwindend zijn als je het lang niet kon zien.

 46. DidiMadloba

  Ik woon al jaren als bleke blonde Hollander in een Hollandse slaapstad waar ik het verdom te integreren, en ik hoor nooit klachten.

  Het moet om iets anders gaan als geroepen wordt om integratie.

 47. RvdBe

  Die etalagepop heeft niet in de gaten dat NL propvol zit, de bouw moet plat, de boeren moeten weg, 100.000 onbruikbaar volk erbij elk jaar en een falende overheid.
  NL is een megastal geworden.

 48. Pescador

  ¨Hij vindt ook dat Nederlanders meer moeite mogen steken in het welkom heten van vreemdelingen. Hij vindt dat autochtonen zich meer moeten openstellen, en zich meer moeten inzetten om een ‘warm welkom’ te bieden.¨

  neem ze dan zelf in huis vieze homo.

 49. Lefty

  He he, what goes around comes around, al duurt het 500 jaar. Het westen heeft de hele wereld kaalgeplukt, uitgemoord en misbruikt, en doet dat in verkapte vorm nog steeds. Nu krijgen we daar 0,001 % van terug. Niet zeuren, stelletje hypocrieten.

 50. Pffff

  Waarom gaat hij niet naar moslim land en dat daar vertellen. En zeggen dat ze zich aan moeten passen en kerken bouwen. Wedden dat hij de dood straf krijg dit om dat wij ongelovige honden zijn

 51. Heras

  Integratie is hier mogelijk voor echte vluchtelingen. De echte vluchtelingen gaan op in de massa omdat dat de enige mogelijkheid is om te ontsnappen. Ze zullen al het mogelijke doen om de taal te leren en werk te vinden.
  Helaas Robje, de meesten komen hier om te klieren en geld op te strijken zonder er voor te werken….allemaal omdat het kan.
  Halen wij de uitkeringen weg dan verdwijnen ze vanzelf.
  En nee, wij hoeven ons niet aan te passen maar zij moeten dat doen.

  Degenen die de grootste mond hebben, hebben vaak het minst met de import te maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.