De Wereld Draait Door begint “campagne” om ook carnaval af te schaffen: ‘Kick out dat kut carnaval!’

Met een kwinkslag wil een rubriek in BNNVARA-programma De Wereld Draait Door ons laten geloven dat na Zwarte Pieten het laatste uurtje heeft geslagen voor het volksfeest van zuidelijk Nederland.

Het is me toch wat met al die feestdagen in Nederland. De strijd om Zwarte Piet lijkt op een grimmig straatgevecht uit te lopen, en D66-senatoren zijn al plannetjes aan het lanceren om kerstliedjes uit winkels te bannen.

In de satirische rubriek LuckyTV van het dagelijkse BNNVARA-programma De wereld draait door gaven ze gisteravond daarom hun commentaar op de op hol geslagen feestdiscussies in Nederland. Want als we de ‘scherpe randjes’ van Sinterklaas en Kerstmis moeten afvijlen, hoe zit het dan eigenlijk met dat jaarlijkse drank- en verkleedfestijn uit Brabant en Limburg? Precies: ik heb het over carnaval.

LuckyTV maakt er dystopische humor van, en besluit dat de groet ‘alaaf’ moet worden vervangen door ‘sieg Heil’, en dat verkleden ook niet meer mag. Praalwagens zijn ook uit den boze en dienen uit het straatbeeld te verdwijnen. En de enige vorm van carnaval die vanaf 2022 nog door de NPO op televisie wordt uitgezonden, is er één met het zogeheten ‘redelijke alternatief’ van de “poepveegclowns.”

Dus zeg het maar, beste mensen, is dit gewoon absurdistisch gezwatel van de LuckyTV-filmpjesbakker of werpen we hier een angstige blik in de wellicht best nabije toekomst? Aan u het laatste woord!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Mar

  Tim, jongen toch. Lucky TV serieus nemen, dat kun je niet menen.

  1. Mezzadra

   Tim gelooft ook dat D66-senatoren plannen ontwikkelen om kerstliederen te bannen.

   De paranoia loopt ferm op.

   1. Rechtsaf

    mezzadra doet er alles aan om zijn weg-met-ons mentaliteit te laten zien hier..

    1. Blitzkrieg

     Rechtsaf : Het feit dat hier überhaupt over wordt gesproken zegt wat mij betreft genoeg. Het zal allemaal best een grap zijn, het blijft zielig. In het ooit zo tolerante Nederland steken we elkaar nog net de ogen niet uit, tof.

   2. EnDanDit

    D66 bestaat voornamelijk uit zure apparatsjiks zonder enige vorm van humor. Het is de partij van de bureaucratie. De gedachte van Tim is eigenlijk niet eens zover gezocht, haha.

   3. Agios

    Het is een treurige dag voor Mezza. Hij is er niet in geslaagd als eerste op een item te reageren. Dat scheelt hem 3,50 euro! Als hij daar maar overheen komt. De kip Mezza heeft zijn ei niet als eerste gelegd. Toch maar weer meekakelen…Dat dan weer wel.

    1. Limburgse Separatist

     Het ei kwam trouwens evolutionair eerder.

   4. Bockbeer

    Wesley Benbow

  2. Heinrich

   tim/
   Velen zijn alle realiteitsgevoel en onderscheidingsvermogen, volkomen kwijtgeraakt!

  3. tailgunner

   Wanneer denk je eens wat aan die trollen vervuiling te doen? En dan bedoel ik niet die trollen zelf, want die negeer ik gewoon. Ik bedoel die staatsmongolen die maar op ze blijven reageren. Je DDS wordt enorm onleesbaar en de lol gaat er nogal af.

 2. Tman

  Tussen carnavalisten gaan staan en roepen “weg met carnaval”?
  IK zou het niet durven, die gasten hebben veel vuurwater genuttigd, en na zo’n actie onvoorspelbaar!
  Dat wordt veel, au en pijn.

 3. Rechtsaf

  De weg met ons mentaliteit is he-le-maal los gebarsten..

  1. Ron

   Hier vind ik wel dat het tijd wordt voor cultuur aanpassing.

   Carnaval in de huidige vorm wordt onhoudbaar, het moet maar de zomer verplaatst worden en aangepast aan het carnaval uit Rio. 🙂

 4. Jumping

  De oorlog die Links voorstond is al bijna uitgebroken.

  Dit weekend valt de beslissing.

  Bedankt Rutte dat het onder jouw bewind zo ver is gekomen.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 5. Heinrich

  Dadelijk komen de hongerige tar-rel ‘s, ze hebben voedsel nodig!
  laat ze resigneren aan non-response, negeer ze, daar hebben ze een hekel aan!

 6. Sharktyricon

  Weet je hoe duur het is om al die alcoholisten te behandelen, om nog maar te zwijgen over het comazuipen. Ik zeg luckytv heeft helemaal gelijk!! :p

  Dit is natuurlijk satire

  1. Bosche draak

   Klinkt anders als het standaard geouwehoeah wat jullie josti’s wel vaker laten horen.
   Weet je het zeker?

 7. claus

  hein,
  je hebt gelijk, de zuigende tar_rel’s waren meteen weer aanwezig!
  Ze lijden aan slaploosheid, 24 uur per etmaal online, ongelooflijk!

 8. Jack Flash

  Alsof die zuiderlingen zich dat laten gevallen.
  Een pak rammel voor KOTZP.

 9. Jv

  Het wachten is op een linkse psychopaat die, nadat alle CHRISTELIJKE en kinderfeest dagen zijn opgedoekt, met het voorstel komen dat de Nederlanders verplicht moeten stoppen met leven. Dit ten behoeve van de moslims die graag ons land willen overnemen om het vervolgens als IS staat in te richten. Kortom, alles slopen, woestijn van maken en van hieruit europe inlijven.
  Het begin van de wereld moslim revolutie!
  Helaas vergeten dat linkse slachtafval dat ook zij afgeslacht worden, tenminste…..dat vertelde dat IS tuig knaapje in een filmpje.
  En reken er maar op dat het O zal gaan.
  Verder verwonderd het mij dat niemand van de regering of kamer hierop een reactie heeft gegeven, temeer daar dit juist actueel nieuws is ivm met het terughalen van die broedkip kuikens!

  1. Ab Infinitum

   Neemt u een knaapje serieus? Hij is nog aan het wisselen gezien zijn gebitsstatus.
   Ik had u wijzer geacht.

 10. Jack Flash

  Kom op Klaas Dijkhof.
  Zeg er wat van schijthuis.

  1. Top

   Klaas Dijkhof en ‘wat’ zeggen? Hahahahahahahaha!

 11. ikweetwatikwil

  Ik zou niet verbaasd zijn als ze ook in het echt aan carnaval gaan morrelen. Islamiseren noemen ze dat. De naievelingen noemen het, we willen niemand kwetsen.

 12. Heras

  Nou, als dat net zo goed gaat als bij zwarte piet….hahahahah.
  Bij dit soort stomme acties roep je juist veel weerstand op, waardoor de overgrote meerderheid een hekel aan je gaat krijgen.

 13. Veteraan

  Ik heb zelf niets met verzonnen feestjes zoals carnaval, kerst of suikerfeesten.
  Allemaal met afgoden op de achtergrond en eeuwen lang gebruikt om het volk in bedwang te houden.
  Maar hier in NL is het ook gewoon traditie dus afblijven.

 14. Limburgse Separatist

  Dat beslissen we zelf wel, en niet een of andere trol uit het noorden.

 15. Heinz

  Rammstein zou het Carnaval seizoen in Arnhem openen. Maar dat feest gaat niet door. Er kan niet met open dak opgetreden worden en dat moest ivm het vuurwerk. Een gemiste kans. Afgezien van Rammstein is het optreden van de Hoempa Hoempapa orkesten een matige vertoning.

 16. Duckday

  Stem gewoon PVV of FvD

 17. Rosasolis

  Enkele dagen geleden hebben we gelezen over de 25 jaar herdenking van de val van de muur van Berlijn. Gedurende al die jaren na de bouw van de muur die de communistische deel Berlijn, van vrije Berlijn schede, konden we duidelijk het verschil van de totaal verschillende Berlijn delen zien, vooral rond de Kerst tijd: West-Berlijn was vol met alle bekende kerstmarkten en allerlei gezelligheid, kerstkoren en muzikanten,
  stallen met lekkere hapjes en gluhwein. En lichten overal. Maar aan de andere kant was het helemaal donker, want bij de communisten was het vieren van kerst verboden.
  Waarom moeten er niet enige vorm van gezelligheid zijn voor de mensen?! Waarom carnaval afschaffen? Het huidige leven is steeds zwaarder voor de meeste mensen geworden. De problemen stapelen op. Dus waarom geen gezelligheid meer? Ik heb persoonlijk geen interesse in carnaval. Maar laat de mensen van wat pret en gezelligheid genieten. Dit is hard nodig gedurende deze nogal zware somber tijd.
  Na de carnaval komt de Lijdenstijd voor vele weken tot Pasen.

  1. Bosche draak

   Ach moesje maak je zelf niet zo bleu, dat vasten zal vast wel meevallen vandaag de dag

   1. Rosasolis

    Boze Draak. “Moesje”…wat is dat? Waarom schrijf je niet een gewone mening op bovenstaande artikel of iets interessants dat je kan doorgeven, in plaats van trouwe DDS abonnees te proberen te vernederen
    en wegwerken. Mij krijg je nooit weg, stomme troll. Omdat ik veel langer lid van DDS ben dan jou, vanaf de oprichting. Advies van je ouwe vriendin Rosasolis:
    ga interessante commentaren leveren op de artikelen op DDS, in plaats van DAGELIJKS iedereen aan te vallen die een andere mening dan die van u heeft.

  2. tailgunner

   @Rosasolis.
   De val van de Muur is 30 jaar geleden. 9 November 1989.

 18. Rud56

  @Mar, het eerste zaadje is gelegd! Zo begon het ook met Zwarte Piet.

  Écht, het is te hopen dat men, het veelal domme stemvee, de komende verkiezingen hun verstand laten gelden bij bij het stemmen en zwakzinnige, Nederland afbrekende partijen als een CDA, D66, GL, PvdA, VVD volkomen, maar dan ook volkomen links laten liggen, volkomen negeren!

 19. pakwatjepakkenkan

  kheeeeeeb heule grote mijnkoluh, mijnkoluh, mijnkoluh, kheb heule grote mijnkoluh oh dat geeft gekloot. sie ist geil ! sie ist geil! sie ist geil ! ( ken je gewoon schreeuwen in duitsland) klinkt als.

  ofzo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.