Dramaqueen Mark Rutte over stikstof: ‘Heb in mijn negen jaar geen crisis meegemaakt van deze omvang!’

Wat een onwerkelijk gezicht vanochtend. Premier Rutte met drie van zijn meest betrokken ministers, allemaal ernstig te kijken en te verkondigen dat de stikstofcrisis een enorm groot probleem is. En dat de maximumsnelheid van Nederland daarna omlaag wordt gebracht naar IJslandse en Cypriotische aantallen: 1oo km/u. En Rutte die dan ook nog een beetje gemaakt paniekzaaiend gaat doen.

De kogel is dan eindelijk officieel door de kerk: de Nederlandse automobilist is de pisang. We gaan allemaal nog maar 1oo km/u op de snelweg rijden, een aantal dat alleen in de periforie van ons continent gehaald wordt: Moldavië, Cyprus. Dat soort plekken. Maar Nederland mag zich nu aansluiten bij deze quasi-bananenrepublieken. Waarom? STIKSTOF! We gaan er allemaal dood aan, ondanks dat we onze uitstoot al jarenlang fors naar beneden brengen.

Of zoals Forum voor Democratie schrijft: “De stikstofuitstoot neemt al jaren af. Er is geen ‘stikstofcrisis’ maar een juridisch probleem. De oplossing: voer de Duitse stikstofregels in! Zo kunnen we gewoon doorbouwen, boeren de ruimte geven, onze banen beschermen én met 130 blijven doorrijden.”

Maar ja, dat zegt Thierry en Thierry is boreaal en gek, dus die kunnen we negeren. Ofzo. In plaats daarvan krijgen we Rutte die even flink op de paniekknop drukt. Tijdens de officiële persconferentie waar het vonnis over de automobilist werd uitgesproken, gaf de premier aan dat het vijf voor twaalf is: “Ik heb in mijn negen jaar geen crisis meegemaakt van deze omvang en complexiteit.”

Are you kidding me, Mark? Economische crisis, Griekenland dat bijna uit de euro crasht, Brexit-taferelen, oorlog in Syrië en natuurlijk de diplomatieke rel met Turkije uit 2017. Nee? Dat is allemaal geen omvangrijke en complexe crisis? Maar stikstof wel: belachelijk strenge regels die we onszelf opleggen terwijl het buitenland gewoon doorgaat met economisch renderen terwijl gekke gerritje Nederland zichzelf kapotmaakt met een uitgevonden nep-crisis en automutilatie?

Ga toch weg, Rutte. En neem die hele stikstofonnozelheid mee!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

116 reacties

 1. Jumping

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  RUTTUP EN NEXIT.

 2. Ben Venuti

  Die schooier liegt alsof het gedrukt staat, wacht maar tot de verkiezingen plaats gaan vinden Rutte dan wordt er wel met die partij van je afgerekend.

  1. henkie

   Nederland bevat teveel volidioten en aanhangers van de nieuwe VVD normen en waarden; liegen bedriegen oplichten en besodemieteren. FAKE nieuws, het is een afleidingsmanouvre, alles om de EU vol stoom vooruit te helpen.

 3. Beukman

  Het is bepaald dapper van de vroemvroempartij om de max. snelheid iets terug te willen brengen. Hoewel de reistijd in de praktijk amper omhoog zal gaan, zal een deel van de achterban van de VVD het Rutte niet in dank afnemen. “Pak de bio-industrie dan aan!” riep een woedende automobilist vanmorgen in de krant. Terwijl een paar pagina’s verder een woedende boer precies hetzelfde zei over de auto.

  Dat is waarschijnlijk Ruttes grootste probleem en het geeft de diepte van de crisis aan: hoe te voorkomen dat iedereen met het vingertje naar elkaar gaat wijzen?

  1. Ben Venuti

   Rutte zit gewoon in de tang bij GL en D66, geen meerderheid in de Eerste Kamer….dus bukken voor die luchtfietsers…

   1. Beukman

    Rutte is natuurlijk een rasopportunist. Maar moet gezegd: voor zijn verantwoordelijkheid loopt ie niet weg.

    1. Ben Venuti

     Had hij een andere keus dan, ja het kabinet laten vallen, maar dan zou hij volslagen achterlijk zijn, zijn afstraffing komt heus wel!

     1. Beukman

      Ooit wordt hij afgestraft @Ben, maar voorlopig duurt jouw marteling voort.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Heb je hem ook weer met zijn “marteling”, het sadomasochisme druipt er van af. Succes jongen, we hopen allen op een spoedige verwerking van je jeugdtrauma.

     3. Beukman

      Ik vermoed dat Ben het stiekem wel lekker vindt, @Krieg, nog een paar jaar zuchten onder het juk van Rutte. Dan kan hij daar lekker tegenaan trappen. Geen medelijden met hem dus.

     4. Ben Venuti

      Je vermoed maar een eind weg Beukman in de griebus waar je woont, hoe is het met je fijne islamitische buren in het portiek?

     5. Blitzkrieg

      Beukman : Het toeschrijven van marteling bestaat slechts in jouw hoofd, het ontbreken van medelijden ook. Zoals ik eerder al zei, de wrede kwel fantasieën zijn het product van jouw eigen verwrongen geest en vinden hun oorsprong waarschijnlijk in de jeugd.

     6. Beukman

      Dat zal dan wel verklaren, @Krieg, dat @Ben mij hier ettelijke keren heeft voorgespiegeld hoe ik door een vuurpeleton zal worden neergeknald, hoe ik ga worden opgehangen aan een lantaarnpaal die nog vrij is, hoe hij mijn darmen eruit gaat trekken, etc.

      Ik mag Ben op mijn manier, maar een fris ventje is het bepaald niet, en dat geldt ook voor jou als je zijn sadistische praatjes vergoelijkt.

     7. Blitzkrieg

      Beukman : Ik vergoeilijk helemaal niks, wordt nogal moe van al dat gemartel, gekwel en geguurrechts. Als we op deze fiets gaan beginnen is dat prima, dat kan ik ook. Als je zijn praatjes vervelend vind waarom doe je hetzelfde dan bij hem.

     8. Beukman

      @Krieg
      Ik stelde dat Bens marteling nog even voortduurt.
      Wat is er sadistisch aan die opmerking? Ben loopt hier al jaren te klagen over hoe verschrikkelijk het wel niet is onder Rutte. Ben je opeens te politiek correct om dat een “marteling” te noemen?

     9. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Ik stelde dat Bens marteling nog even voortduurt. Wat is er sadistisch aan die opmerking?”
      Het zijn trollerige pesterijen, niet meer en niet minder. Als je plezier beleefd aan het opzettelijk pijn doen of kwetsen van iemand is dat sadisme, of niet?

      Quote : “Ben loopt hier al jaren te klagen over hoe verschrikkelijk het wel niet is onder Rutte. Ben je opeens te politiek correct om dat een “marteling” te noemen?”
      Ben niet politiek correct en Rutte is inderdaad een marteling, echter als jij dat keer op keer in m’n gezicht wrijft hoe groot die marteling is dan is dat pesterij. Je verdediging is daarom dus nogal schijnheilig. Bij vele “trollerijen” zeg ik helemaal niks, soms ben ik het zat en krijg je een sneer.

     10. Beukman

      @Krieg
      Waar schrijf ik dan hoe groot die marteling is?
      “Marteling” is gewoon een uitdrukking: “Het is iedere ochtend een marteling als de wekker gaat.” Stel je je niet een beetje aan?

      Ik vind het heel lief dat je het opneemt voor Bennie, @Krieg, maar eerlijk gezegd denk ik dat de man die mij graag aan een lantaarnpaal ziet bungelen met een touw om mijn nek heel goed voor zichzelf kan opkomen.
      Ja, hij heeft plezier aan dergelijke fantasieën. Als ik jou was zou ik daar zeker wat van zeggen, want kennelijk is hij een sadist.

     11. Blitzkrieg

      Beukman : Jij stelt je nogal aan en komt bij mij verhaal halen. Lief? Houd op, ik word onpasselijk van je.

     12. Beukman

      Oh, je loopt gewoon een beetje te trollen? Zeg dat dan meteen, @zedenmeester.

     13. Blitzkrieg

      Beukman : Je weet precies wat ik bedoel.

    2. Blitzkrieg

     Beukman : “Rutte is natuurlijk een rasopportunist. Maar moet gezegd: voor zijn verantwoordelijkheid loopt ie niet weg.”

     Rutte loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid, klopt. Het is alleen jammer dat zijn hoofdverantwoordelijkheden in Brussel liggen. Maar ja, de bilaterale wereld orde wordt in zijn eigen woorden steeds belangrijker. In de volksmond noemen we dit NWO.

     1. Beukman

      Ja, “NWO” is het nieuwe frame, nu cultuurmarxisme uit is.
      Wist je dat NWO zelfs al een eigen site heeft?

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Frame? Ten eerste zijn het de woorden van de man zelf, niet van mij. Politiek leiders praten openlijk over de nieuwe wereld orde, Jensen laat het vaak genoeg zien. Niks raars of vaags aan. Het is ook helemaal geen frame, de wereld globaliseerd. Of ben je dit met me oneens? Ook in Amerika praten de nieuwe lijsttrekkers Spaans en de D66 past hier Arabisch op partij congressen. Voor immigranten zijn wij tegenwoordig degene die moeten integreren, in Amerika idem. Nee Beukman, dit is beslist geen frame.

     3. Beukman

      Ach zo, @Krieg.
      Maar ik neem aan dat jij niet gelooft dat NWO tevens een groot complot is, gestart kort na WOII, zoals vele samenzweringsfiguren menen?

     4. merlot

      “Ja, “NWO” is het nieuwe frame, nu cultuurmarxisme uit is.”

      Dat cultuurmarxisme ligt Beukman zwaar op de maag.

      🙂

      (ik denk, ik zal er maar eens een smilie tegenaan gooien)

     5. Beukman

      Ik heb jou nog niet over de NWO gehoord, @merlot. Zitten de cultuurmarxisten erachter volgens jou, óf is het meer een Bilderbergaangelegenheid, met de Illuminatie als drijvende kracht??

     6. merlot

      Ik ben geen complotdenker, Beukman.

      Het leggen van een historische link tussen het cultuurmarxisme van de Frankfurter Schule en de linkse doorbraak vanaf de generatie van 68 heeft dan ook niets met complotdenken te maken.

     7. Wesley Benbow

      In het alt-right circus wordt een geheel eigen taaltje gesproken met woorden die veel suggereren maar weinig tastbaars betekenen zoals oikofobie, Deep State, NWO, MSM, cultuurmarxisme, omvolking, Rode Octopus en politiek correcte deugpolitiek.
      Als je vraagt een ietsie pietsie concreter te maken wie, wat of waar het voor staat worden die fata morgana’s in dezelfde taal omschreven. Ik persoonlijk wordt doodmoe van dit gebabbel.

     8. Beukman

      Ik persoonlijk word doodmoe van dit gebabbel.

      Begrijpelijk. Ik moet zeggen: de mens erachter intrigeert me wel.

     9. Wesley Benbow

      wordt = word

      Excuses

     10. merlot

      Beukman schreef: “Ik moet zeggen: de mens erachter intrigeert me wel.”

      Dat is wederzijds. Misschien kun je eens beginnen om te onderbouwen waarom je denkt dat de aangegeven parallellen tussen het cultuurmarxisme en het huidige links op een complottheorie berusten.

      Want meer dan een loze beschuldiging gepaard gaande met de bekende linkse ridiculiseringspogingen is het niet.

    3. Rechtsaf

     Beukhol is een liefhebber van leugenclown Rutte

     1. Beukman

      Ja @Rechtsaf, en jij bent een van de grootste fans van L. Asscher. En ’s avonds als je vrouw naar bed is zit je stiekem op p*rnosites.

   2. AS210854

    Dus met andere woorden, om vriendjes met d66 en gl laat hij de bevolking in armoede stikken.
    Als hij de grenzen sluit is het probleem opgelost. Wat een LOSER IS DIE MAN.

  2. Wesley Benbow

   De verdienste van dit Kabinet, en met name ook Rutte, is dat hij de urgentie van de klimaat- en milieuproblematiek ziet, dit hoog op de agenda heeft geplaatst en voor de aanpak ook een breed draagvlak heeft gecreëerd.
   Dit is nodig voor de huidige, tijdelijke, maatregelen maar ook voor de toekomst waarin veel ingrijpender maatregelen onafwendbaar zijn.

   Bekwaam bestuur.

   1. Agios

    Mezziaans gekakel. Hij vertikt het om op te hoepelen.

   2. Nep

    Super bekwaam!

    1. Bosche draak

     Nog niet misschien, alleen een volgslagen trollenbeffer als jij benoemt dat zo, en dat is meer om te zieken dan dat je er zo achter(lijk) staat.

    2. Dwight Tralee

     Elk ander kabinet wat zich presenteert kan niets meer doen dan de nieuwe regel 100 km/u handhaven. Je kunt onmogelijk het land met nog meer CO2 besmeuren. Dat moge duidelijk zijn. Hiermee eens met de voorgaande reaguurders.

     1. Ben Venuti

      Van account verwisseld Trollemans?

     2. logisch denken2

      hahahaha , stomme stront-vlek , als een ander/nieuw kabinet weer naar 130 wil is dat zo geregeld. Wetgeving wordt immers gemaakt door het zittende kabinet. Dat zou zelfs een tar-rel moeten begrijpen

   3. Mycase

    Mezza je kunt nog zoveel nick’s aannemen we trappen er niet meer in en hopelijk DDS ook niet verwijderen graag met wortel en al .

 4. Kidogo

  Het wordt de hoogste tijd voor nieuwe verkiezingen! Want ik wil niet mee doen aan zelf kastijding !

  1. DidiMadloba

   U wilt een vies, rijk land. Het is een keuze.

   1. Rechtsaf

    mididildo zwamt onzin, er is geen probleem namelijk dus word het ook niet vies, JULLIE ontkenners van gezond klimaat zijn zwaar gehersenspoeld en geïndoctrineerd

   2. RvdBe

    Ik wil een leefbaar land, zonder luchtfietsers en zonder massaimmigratie, en met gezond verstand.

   3. Kristalix

    Dildomadlaba

    Ook oproer kraaier hier?
    Ophoepelen, zwans

  2. Che

   Tijd voor een linkse revolutie.

  3. Wesley Benbow

   Nieuwe verkiezingen zullen, gelet op de peilingen en de steun in de bevolking voor dit beleid waarschijnlijk niet tot grote politieke verschuivingen leiden.

   1. Mycase

    Mezza je kunt nog zoveel nick’s aannemen we trappen er niet meer in en hopelijk DDS ook niet verwijderen graag met wortel en al .

   2. Tman

    wesp:
    De door jouw bereikte graad van “achterlijkheid” slaat alles!
    Red jezelf,voor je eigen bestwil, pleeg zelfmoord!

 5. Jack Flash

  Het wordt inderdaad tijd dat dit kabinet nu oprot Jumping .Ze helpen Nederland met de hele bevolking naar de kloten.

 6. DidiMadloba

  Cyprus heeft een prachtig netwerk van autosnelwegen. Alleen jammer dat ze daar aan de verkeerde kant van de weg rijden.

 7. Wesley Benbow

  Een beleidsmatig hoogstandje. Dit Kabinet te loopt niet voor de problemen weg.

  1. Mycase

   Mezza je kunt nog zoveel nick’s aannemen we trappen er niet meer in en hopelijk DDS ook niet verwijderen graag met wortel en al .

 8. trutje

  Wat dacht Rutte van de immigratie- en cultuurcrisis. Hoor je ze nooit over, illegalen die je niet eens meer het land uitkrijgt. Azc die overvol zitten en waar nog 5.000 extra bedden voor nodig zijn. Jaar geleden hadden ze het over het klimaat en nu komt er opeens stikstof en Pfas bij is alleen maar om meer geld uit de zakken van mensen te kloppen. Waarom hoor je de rest van de wereld er niet over alleen in Nederland.

 9. Rechtsaf

  Leugenclown vindt stikstof belangrijker dan mensen, er zijn mensen die ernstig in de problemen zijn gekomen door het Rutte beleid…..

 10. Vliegenvanger

  De Nederlandse regering heeft zelf de lage norm ingesteld, waardoor ze Nederland zelf in de problemen brengen , problemen die er niet zijn maar gecreëerd zijn door deze onnozele regering Rutte. En dan staan te jammeren dat hij in de negen.jaar nog nooit een crisis van deze omvang heeft gezien. Alweer een leugen, de zoveelste. Het is al zolang crisis, waarom zijn er zoveel demonstratie’s? Omdat Nederland naar de verdommenis gaat Rutte. De mensen zijn het zat. Je liegen en bedriegen is achterhaald. Het is tijd geworden om het roer om te gooien. Donder je vaasje maar kapot, met je klets verhalen. Allemaal gezever wat nergens op slaat. De bevolking mpet ingrijpen voor het te laat is. Het is vijf voor twaalf.
  Weg met Rutte, de grote vernieler van Nederland.

 11. P. Breetveld

  Vreemde zaak, eerst toelaten dat de knellende en vreemde wetgeving wordt uitgevoerd. later de duimschroeven iets losser draaien en beweren dat de economie eigenhandig is gered. Doorzichtige truukjes’ zou het publiek gaan veronderstellen.Komen er straks weer verkiezingen aan ofzo ?

 12. Original NL

  En ik heb in negen jaar geen zak met een grotere omvang meegemaakt als rutte!
  En de grenzen staan nog steeds wijd open.
  Zet nog snel je handtekening onder wat verdragen sukkel, zitten we over een paar jaar met de volgende papieren “krisis”!
  Onze DDS trol noemde ratte nog niet zo lang geleden een bekwaam bestuurder.
  Als hij ” bekwaam” is wil ik wel eens uitlegd hebben wat er zo bekwaam aan deze kwakzalver is.

  1. Vlaswiek

   “Als hij ” bekwaam” is wil ik wel eens uitlegd hebben wat er zo bekwaam aan deze kwakzalver is.”

   Dat gaat natuurlijk niet gebeuren… 😛

 13. Beukman

  Oók goed om te weten: wij Nederlanders leven zes jaar langer dan in 1980 dankzij Europees beleid om de vervuiling terug te dringen, zo blijkt uit een onderzoek door het RIVM.

  1. Rechtsaf

   Onzin…

   1. Beukman

    Nóg een zeurpruim. Het is goed nieuws dus het kan niet waar zijn.

    1. Bosche draak

     Het is bewijsloos geblaat dus waarom zou het wel waar zijn?

     Omdat jij het zegt?
     Linken of anders leuter je maar een eind weg…

  2. Nep

   Precies en daar gaan deze onwetenden aan voorbij. Laat Baudet rustig zeuren en laat hem blijven ontkennen.
   Gelukkig komt deze man nooit in de regering. Wat een opluchting!

  3. Kretoloog

   Beukman is weer zo’n goedgelovige die a priori alles wat het RIVM beweert voor waar aanneemt. Beste man, het RIVM is een propaganda-instituut van de overheid. Dat verkondigt voorgekauwde boodschappen die de overheid over zijn burgers wil uitstorten. Indoctrinatie en manipulatie dus.

   Dat Nederlanders langer leven, komt voor rekening van 1. verbeterde gezondheidszorg, 2. gezondere levensstijl en 3. veiligere werkomstandigheden. Met een verbeterde luchtkwaliteit heeft het nauwelijks iets te maken: daarvan leef je hooguit een paar maanden langer, niet 6 jaar!

   1. Wesley Benbow

    ht*ps://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1985490/rivm-zes-extra-jaren-door-schone-lucht.html

    1. claus

     weslul,
     Flikker op p*dofiele kindermisbruiker.

   2. Beukman

    Het is net alsof @Kreet helemaal niet wil dat de lucht schoner is geworden. Zulke on-Nederlandse zwartgalligheid is niet gewenst.

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Ik denk dat het Kretoloog geen donder kan schelen, het enige dat hij zegt is dat je weer eens je schromelijk overdreven milieu fetish aan het verkondigen bent.

   3. Beukman

    Vervelend voor je @Kreet, maar er is bijv. nog maar de helft van het fijnstof van 1980 in de lucht. En laat dát nou de grootste impact hebben op de volksgezondheid.
    Verder zijn er dankzij EU-wetgeving voor de verschillende landen emissieplafonds vastgesteld en uitstootnormen. Auto’s hebben een katalysator, fabrieken hebben roetfilters, etc.

    Man, wees blij!

 14. Parajack

  En daar stond de minister president, bijgenaamd de Pinokkio van de lage landen, met zijn drie kamermeisjes. De ene moet de bouwers opjutten om huizen te bouwen voor de asielzoekers, de tweede moet de boeren een paar flinke schoppen onder de kont geven om hun bedrijf de beëindigen en de derde gaat met de diligence en/of de trekschuit de automobilisten pressen om zich als een slak voort te bewegen. Een leuk stel, maar niet heus! Wegwezen dus asap. Thierry en Geert doe je best, dit is jullie kans om groter dan groot te worden!!!

  1. Kretoloog

   Inderdaad, Rutte bladdert snel af. Het is symbolisch voor de tijd van zijn politieke leven: de herfst. Het zou fantastisch zijn als de VVD de kardinale fout maakt om Rutte opnieuw lijsttrekker opnieuw te bombarderen voor de verkiezingen van 2021.

   Hoewel?

   Ze hebben bij de VVD weinig andere capabele kandidaten. Dijkhoff valt wekelijks door de mand. Schippers heeft er geen zin meer in. En de rest is bagger. Ze kunnen ook moeilijk weer Bolkestein en Wiegel van stal halen. Al hebben die stuk voor stuk meer inhoud en niveau dan alle VVD-ministers, staatssecretarissen en Tweede Kamerleden bij elkaar.

 15. RvdBe

  Wat een ongelooflijk gebrek aan enige zelfkritiek weer van de veroorzaker van de “stikstofcrisis”.
  Heeft ie nou niemand in zijn nabije omgeving die hem een beetje realiteitszin bij kan brengen?

  1. Original NL

   Idd RvdB..indien Baudet of Wilders er zo’n zootje van gemaakt hadden was de trollenwereld te klein geweest..nu is hij zoals Wim Kan eens zei…”zeeer bekwaam”!

  2. Original NL

   Idd RvdB…indien Baudet of Wilders nl zo in zijn hemd had gezet waren de trollen overelkaar heengevallen met hoongelach.
   Nu steken ze veren in de reet van de grootste minkukel die nl rijk is!

 16. Nep

  Prima Rutte, top! Je ontloopt je verantwoordelijkheid niet!

 17. Kristalix

  De grote volksverneuker.

 18. Rosasolis

  Je zou denken dat de grootste crisis dat Rutte ooit heeft gemaakt als premier, de MH 17 ramp was! Dat de regering heeft besloten dat wij niet hoger dan 100 km/u mogen rijden is geen ramp. Het zal helpen de stikstof te verminderen; en ook de vele ongelukken te verminderen. Misschien zal de autoloze zondag ooit terug komen. Of zoiets als ze nu al in enkele landen doen: rouleren op zondagen. Auto’s met een even nummer kentekenplaat op de ene zondag, en op de volgende zondag oneven kentekenplaten.

  1. Original NL

   Rosasolis heeft een dikke kentekenplaat voor haar hoofd.

  2. Nep

   Heel goed!

  3. Wesley Benbow

   Dat deze maatregel tot minder verkeersslachtoffers zal leiden staat vast.

   ht*ps://www.verkeersnet.nl/verkeersveiligheid/22118/lagere-snelheid-minder-verkeersslachtoffers/?gdpr=accept

   1. Mycase

    Mezza je kunt nog zoveel nick’s aannemen we trappen er niet meer in en hopelijk DDS ook niet verwijderen graag met wortel en al .

  4. Mycase

   Hoger zal met de auto niet meevallen schat harder dat dan weer wel .. lol

  5. Bosche draak

   Tuurlijk roos, zullen we de trekschuit ook weer eens afstoffen dan?

 19. Nep

  Hup voor een links kabinet.
  Baudet en Wilders komen er gewoon nooit in! Tsjaka.

 20. Cycle25

  h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4862206/verkeersveiligheid-verkeer-europa-verkeersdoden-ranglijst-nederland-ongeluk

  En zal met deze ingreep dramatisch verder stijgen, alle personenwagens worden een nieuw sadisme ingeduwd genaamd : frogger.

  Wel goed voor de successie oogst…

  Ambtenaren zitten al in hun handen te wrijven, straks opnieuw een dodentsunami door incompetentie.

 21. Pescador

  Is er dan niemand die wat aan die landverrader kan doen? Wat een verschrikkelijke idioot is dat. Hij hoort in de gevangenis thuis.

 22. Pescador

  Het wordt tijd voor gele hesjes

 23. Bleekscheet

  Stikstof stopt bij de grens net als Sahara zand

 24. Tman

  “Ik heb in mijn negen jaar geen crisis meegemaakt van deze omvang en complexiteit.”
  Die geslachtsloze hersenverweekte Rutte is rijp voor eenzame opsluiting, deze gemuteerde linksdoedel moet verwijderd worden uit de samenleving!
  Het is te gek voor woorden, hij moet verwijderd worden van het politieke toneel, en wel vlug, op welke manier is irrelevant!
  Ongelooflijk!

  1. claus

   tman,
   Pim Fortuyn wordt als een hond afschoten, en dit misbaksel en landverrader van de ergste categorie loopt nog zorgeloos rond!
   Hij moet net zoals Fortuyn tegen lood aanlopen!
   De vuile hond!

 25. Jack Flash

  Het is inderdaad schandalig Claus.En Wilders wordt vervolgd om een vraag aan het publiek.
  Bizar landje geworden dat Nederland.

 26. wietordok

  Daar heeft Rutte zelf aan ‘meegewerkt’.

  Wij ‘maken’ een millieu crisis, Rutte doe je ‘mee’.

  Rutte wilde dat wel ‘meemaken’.

  ‘Heb in mijn negen jaar geen crisis meegemaakt van deze omvang!’

  meemaken, slim, doordacht.

 27. Nep

  Gelukkig krijgt dit kabinet de steun van het volk. En ach Baudet is al aan het verdwijnen.

  1. Tman

   nep:
   Ik had je al eerder medegedeeld, “opflikkeren” imbeciel.

   1. Nep

    Haha

   2. Meriadoc Brandebok

    @Tman

    Je bent hier niet de baas. Hou op met dat ge-opflikker.

    1. Bosche draak

     Flikker jij ook maar een eind op, het personeel op de wallen wil bij je in de leer nadat ze gehoord hebben wat voor een zuiger je bent…

 28. Heras

  De dwaas.
  Het zijn zelfbedachte crisissen. Allemaal uit de koker van dit kabinet om geld te genereren.

 29. Heras

  En zijzelf zullen echt niet minder hard gaan rijden hoor.

 30. tailgunner

  Er is eigenlijk maar één crisis en die heet Mark Rutte. Op 17 maart 2021 gaat de bevolking weer massaal op deze crisis stemmen. Mensen zijn hardleers en kort van geheugen.

 31. Jack Flash

  De tactiek van tijdrekken is wat ze in wezen doen.Hoe langer ze hun tijd uitzitten hoe meer schade ze aanrichten des te meer “afhankelijkheid” van de EU die dan de “redder in de nood” kan spelen.
  Een smerige strategie.
  En natuurlijk hun pensioenopbouw en de beloofde baantjes.

 32. shidaian

  hij cs heeft het allemaal zelf veroorzaakt Hij moest zonodig buigen voor de klimaathysterie

  1. Dwight Tralee

   Hij veroorzaakt niets. Hij volgt zijn verstand en met instemming van het publiek voert hij het beleid uit wat het beste is. Er zal altijd een groepering blijven die voor eigen gewin het meeste claimt. De onnadenkenden, de na mij de zondvloed aanbidders. Die 30 km sneller heeft alleen op een zoutvlakte effect. Met de huidige verkeers knelpunten is er geen winst te behalen. Alleen meer ongelukken, kans op ongelukken.

   1. Rechtsaf

    Nee hoor hij volgt de EU en daar zit geen verstand domoor

 33. Timber

  Als de snelheid op de snelweg omlaag moet, dan moet de snelheid op alle B wegen die 60 , 70 en 80 km zijn omhoog naar 90km. Anders rijden we niet zuinig op de B wegen.

  Ze moeten wel een complete oplossing geven! LOL, idioten oplossing.

 34. Lampje

  ‘Heb in mijn negen jaar geen crisis meegemaakt van deze omvang!’, nou Rutte wij zitten al 9 jaar met jou opgescheept en als je dat niet door hebt ben je een ongelooflijk hypocriete zak. Je bent nog erger dan die (imaginaire) stikstofcrisis.

 35. C.A.Barstow

  Tja Rutte, dat krijg je als je een slangenbeet van vervloekt links accepteert.
  Voor heel veel mensen bij jij door vervloekt links in je armen te sluiten ook een verrader geworden, een verrader van rechtse normen en waarden, ook een verrader van ons volk en vaderland en onze cultuur.
  Je kruipt volledig aan de leiband van smerig links, jij moet alles slikken van verachtelijk links, je kunt geen poot verroeren, je kunt de echte rechtse normen en waarden niets eens meer uitdragen vervloekt en smerig links zal jou dan als een baksteen laten vallen en daarna ben jij niets meer doordat je rechts Nederland te grabbel hebt gegooid, de mensen zullen je uitkotsen.
  Het zal beste voor ons land zijn als jij volledig van het politieke toneel verdwijnt, ons land zal er wel bij varen.

  Stem FvD/PVV.

  1. Wesley Benbow

   Ik stel voor dat we over het vertrek van Rutte beslissen in de volgende verkiezingen. Zo doen we dat in een nette democratie.

  2. Vlaswiek

   “Tja Rutte, dat krijg je als je een slangenbeet van vervloekt links accepteert.”

   Rutte heeft, noodgedwongen, zijn ziel en achterwerk verkocht aan Klaver c.s.
   Hij kan geen kant meer op en hij weet dat zijn laatste dagen zijn geteld. Gelukkig loopt FvD zich warm aan de zijlijn, want welke partij werd de grootste tijdens de laatste landelijke verkiezingen?

 36. J.Rademaker

  Ik heb een prachtige crisis veroorzaakt lachte hij tevreden.

 37. Baron von Munchhausen

  Volgende waanzinnige dolgedraaide Groen-Linkse maatregel (Groen-links heerst op alle Ministeries): Na 20.00 uur verboden kachels/verwarming etc,.aan te houden! MOET UIT!!! Buitenlucht ” wordt verwarmd” “Opwarming van de aarde!”
  M.u.v. gelukzoekers, deze moeten aan de Nederlandse temperaturen wennen!

 38. Vlaswiek

  “Mezziaans gekakel. Hij vertikt het om op te hoepelen.”

  Geen last meer van.

  🙂

 39. Drollevanger

  Eigenlijk moet Rutte schrijven:
  Ik heb in mijn jaren als premier nog nooit een grotere crisis veroorzaakt of verergerd, dan de huidige crisis.
  Toch stemt men straks weer vrolijk op zijn partij en de andere gedoogpartijen.
  Volgens mij is Rutte samen met zijn partij en de gedoogpartners bezig met een wetenschappelijk experiment. Ze willen kijken hoever ze kunnen gaan met het kleineren en beroven van het Klootjesvolk, voordat dat proletenvolk afhaakt.
  Tot nog toe gaat het uitstekend met Rutte en zijn gedogende deugtroepen. Zie de peilingen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.