Fryslân boppe! Friese zwarte Piet blijft gewoon zwart, de Randstad kan lekker de rambam krijgen

Geen enkele Friese gemeente gaat dit jaar een Sinterklaasintocht organiseren waarin Zwarte Piet, de vaste en geliefde sidekick van de Goedheiligman, niet voorkomt. Ook twee jaar na de beruchte actie van de ‘Blokkeerfriezen’ zullen alle Friese intochten van 2019 volledig pro-traditionele pieterbaas zijn.

Ondanks de al twee jaar voortdurende campagne van Amsterdam om alle provincies van Nederland de politiek-correcte roetveegpiet op te leggen terwijl iedereen die van Zwarte Piet houdt onmiddellijk voor racist wordt versleten, houdt de noordelijke provincie ook in 2019 nog altijd dapper stand. De intellectuele kolonisatie van het Friese achterland door de grote gemene stad lijkt nog altijd een enorme flop.

Wat heet? Geen enkele Friese gemeente piekert er ook zelfs nog maar over om Zwarte Piet naar het slachthuis te brengen. In de hele provincie is ook bij de Sinterklaasintochten van 2019 de puike vriend van Sinterklaas nog altijd zo zwart als de nacht, zo inventariseerde het Friesch Dagblad. Al het gejammer van de Jerry Afriyie-achtigen ten spijt:

“Uit een belronde langs sinterklaascomités in de provincie blijkt dat de Sint in de hele provincie begeleid wordt door pieten die volledig zwart of bruin geschminkt zijn. De organisaties van de intochten voelen geen druk uit de gemeenschap om het uiterlijk van Zwarte Piet aan te passen.

,,Er verandert hier niets en er is ook geen discussie over”, zegt Paul Kwast van de sinterklaascommissie in Harlingen. ,,Het speelt hier totaal niet. De mensen komen juist naar ons toe om te vragen of Piet hier wel gewoon zwart blijft.”

Dan past er natuurlijk maar één uitspraak: Fryslân boppe!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

105 reacties

 1. Aardappeltjes

  De Friezen heerlijk en goed pienter volk..
  Ze laten zich door niemand wat op de mouw spelden.
  Ook niet een zogenaamde racistisch karikatuur wat totaal niet klopt als je de geschiedenis van zwarte Piet even eerlijk en goed onder de loep legt.

 2. Mezzadra

  Bij dit soort culturele ontwikkelingen volgt het platteland altijd met enige vertraging. Dat houden ze nog een jaar of drie vol.

  Het is een tikkeltje achterlijk, maar dat geldt ook voor de folkore van het klootschieten, het carbidbusknallen en klederdrachten. Ze verdwijnen wel maar soms vergt dat een generatie.

  1. Aardappeltjes

   @mezzadra de huistrol de t#rrel zijn persoonlijke ontwikkeling en intelligentie volgt altijd met vertraging op de rest van nederland.

   Hij is een tikkeltje achterlijk, maar dat geld ook voor zijn andere nicks eu(slap) cockje Paulie tje met de kumkummer naar binnen meriadoc brandewijntrol en noem ze maar op.
   Ze verdwijnen wel maar dat duurt nog een generatie.

   1. Nep

    Zorg maar dat jij je aardappeltjes niet zwart laat verbranden!

    1. Bosche draak

     En zorg jij maar dat je op tijd bent op je werk!

     Oh wacht…..

     1. Top

      Nee joh, het is een parasiet!

  2. nml

   het is een tikkeltje achterlijk dat hier een strontvlek zijn verbale diarree achter laat

   Neem je een wet om zo een achterlijke klederdracht te verbieden staat die hypocriete strontvlok te stuiteren. Dat noemt die strontvlek dan weer discriminerende wetgeving. Helaas zijn tar-rels erg hardnekkig en duurt verdwijnen meerdere generaties.

   92% van de Nederlanders is voor het huidige sinterklaas feest in zijn originele vorm tar-rel dat is dus met zwarte piet strontvlek.

  3. van Urk

   @Mezzadra. Wat bazel je nou eigenlijk? Zeg nou gewoon heerlijk als wereldvreemde Nederlander dat de Randstad met uitzondering van de multiculturele Kwaku festival en het Suikerfeest verder niks meer aan folklore of tradities heeft. Zwarte piet, carbidbusknallen en klederdrachten zijn tradities die nog sterk leven in het rest van het land. Er is ieder jaar altijd wel festiviteit ergens in het land te vinden die met oude tradities of klederdrachten te maken heeft.

   1. Mezzadra

    Dat is precies wat ik ook zei, beste meneer van Urk, elk provinciaal gewest heeft zo zijn eigen tradities, achterlijk of niet. Laten we hopen dat die zoveel mogelijk behouden blijven.

    Voor Zwarte Piet betwijfel ik of die lang zal beklijven in de provincie. In de eerste plaats is het niet een typisch provinciale folklore, het is veeleer een feest dat vanuit de Randstad de afgelopen eeuw is doorgesijpeld naar de provincies.
    In de tweede plaats zit er een naar racistisch luchtje aan Zwarte Piet en, ook in de provincies, beginnen veel mensen zich er, terecht, ongemakkelijk bij te voelen. Er zullen we wat hardliners zijn die Zwarte Piet met donder en geweld overeind willen houden maar die laden dan, ook terecht, de verdenking op zich iets anders op het oog te hebben dan een gezellig kinderfeest.

    1. Aardappeltjes

     @mezzadra claimt altijd van Nederland te houden, maar niet van de achterlijke tradities zoals hij dat noemt.
     Het zegt veel over zijn liefde voor Nederland die hij dus niet heeft.
     @mezzadra de domme tr@l.

     1. nml

      Als we de traditie van de vrouw onvriendelijk boerka willen doorbreken staat de strontvlek te stuiteren

      hahahahaha hypocriete tar-rel

    2. nml

     van urk zal achter je script tar-rel , je kan dit helemaal niet lezen stronttvlek

     Slechts debielen zoeken racistische motieven in het kinderfeest.
     Slechts psychopaten spiegelen zichzelf aan de karikatuur van zwarte piet.

     92% van de bevolking is voor handhaving van de traditie in zijn oorspronkelijke vorm strontvlek. Dat is dus inclusief zwarte piet tar-rel. Wen er maar aan 🙂

    3. musicmaniac

     Waar haal je het verhaal vandaan, dat het in de randstad is begonnen? St. Nikolaas was de bisschop ban Myra, een Turkse stad met Moren als vredelievend bijvolk. De Moren waren van origine donker getint en boden St. Nikolaas te helpen met het geven van cadeautjes aan arme kinderen. Dat feest is naar aanleiding van zijn verjaardag langzaam aan de Rijn af komen zakken. In Beieren werd er al dit feest met zwarte pieten gevierd, voordat het in Nederland bekend was. Of ligt volgens jou Beieren aan de randstad?

     1. Mezzadra

      Wikipedia: “
      Aan het begin van de 20e eeuw bestonden nog veel verschillen tussen de stedelijke viering en de viering op het platteland. Het nu nog incidenteel voorkomende klaasjagen, sunteklaaslopen of andere lokale varianten waren op het platteland nog gebruikelijk, maar in steden was het feest al georganiseerd rond pakjesavond en het bezoek van Sinterklaas. ”

   2. Aardappeltjes

    @van urk dat zijn mooie tradities die we in eer moeten houden voor de volgende generaties.

   3. Heinrich

    van urk/
    De p*dofiele transgender mezzadra is geen reactie waardig,het is een smerige perverse man in een vrouwenlichaam, vol met haat en een niet te stuiten penisnijd!
    Laat hem verrekken in z’n negativiteit!

  4. Rechtsaf

   Uiteraard is mezzadra een beetje bang voor Friezen, dit is immers volk die, op z’n Hollands gezegd, hun poot gewoon stijf houden en daar kan onze mezzadra niet mee omgaan.

   Verder “klootschieten, het carbidbusknallen en klederdrachten.”

   Geen van dit is verdwenen in Nederland, sterker nog, oud en nieuw komt eraan dus 5kg carbid halen en knallen in de woonwijk…

 3. RvdBe

  De Friezen houden ieg een mooie traditie in ere.
  Niet dat ik tegen het afschaffen van tradities ben, een aantal achterlijke tradities van import culturen moeten per direct afgeschaft worden zoals: ritueel slachten, kindhuwelijken, aso trouwstoeten en parasiteren op intelligente beschaafde culturen.

  1. Aardappeltjes

   @rvdbe juist die Smerige achterlijke zeer vrouwonvriendelijke tradities moeten we zsm se kop indrukken.
   Al denk ik dat dat moeilijk zal gaan.

  2. Mezzadra

   Inderdaad, RvdBe, tradities onttrekken zich niet aan een morele (en soms ook niet aan een juridische) beoordeling. Van de tradities die je noemt is een aantal strafbaar en van anderen mag je wat vinden.
   Bij Zwarte Piet gaat het niet om meer dan dat laatste: een groeiend aantal Nederlanders voelt zich ongemakkelijk bij Zwarte Piet en wil er liever van af. Ik stel vast dat dit aantal elk jaar groter wordt. We hebben hier dus te maken van een gebruik dat uit de mode raakt.

   1. Rechtsaf

    mezzadra vindt kindhuwelijken heerlijk

   2. Rechtsaf

    “een groeiend aantal Nederlanders voelt zich ongemakkelijk bij Zwarte Piet”

    Nee mezzadra dit is een leugen, het draagvlak vóór zwartepiet neemt ernstige vormen aan, zo erg zelfs dat Nederlanders er klaar mee zijn dat ze voor racist uitgemaakt worden..

    mewzzadratje is dé definitie van een racist

   3. Aardappeltjes

    @mezzadra de domme trol komt toch weer eventjes zijn deugpropaganda spuien over zwarte Piet en loopt hier onterecht onze zwarte Piet te downplayen.
    Niemand voelt zich ongemakkelijk behalve dat er slechts een miniem clubje van slechts 10tallen geestelijk verdwaalde zoals sylvana simons en Jerry airfyer meer niet.
    @mezzadra gaat nogal selectief om met de realiteit..
    @mezzadra kan er ook niks aan doen door zijn psychoses.
    @mezzadra de domme trol.

 4. merlot

  Ik bemoei me zelden met de Zwarte Piet discussies. Alles is er allang over gezegd.

  Maar wat onderbelicht blijft is dat ZP helemaal niet negatief wordt geportretteerd. ZP houdt van kinderen en kinderen houden van hem.

  What the fuck is the problem?

  The problem is dat er een stelletje gefrustreerde negers zoals Airfryer en Sylvana Simons rondlopen met een minderwaardigheidscomplex van hier tot Timboektoe die een podium krijgen van linkse mafklappers die zich wijs hebben laten maken dat ZP een vorm van racisme is.

  Een beetje neger heeft helemaal geen moeite met deze traditie. Dat is elk jaar te zien in Suriname en op de Antillen.

  1. Balkebrij

   @merlot wijs ingebracht.

  2. Mezzadra

   “The problem is dat er een stelletje gefrustreerde negers zoals Airfryer en Sylvana Simons rondlopen met een minderwaardigheidscomplex van hier tot Timboektoe die een podium krijgen van linkse mafklappers”

   De formulering beraadt veel woede en frustratie maar los van die hysterische toonzetting is dat inderdaad wat hier gebeurde: een aantal allochtoner Nederlanders wees op het krenkende effect van de figuur Zwarte Piet, die men als een racistisch symbool ervaart, en een groeiende groep autochtone Nederlanders herkende die krenking en is bereid er rekening mee te houden. Het gevolg is een volksgebruik dat uit de mode raakt, eerst in de Randstad en vervolgens met vertraging in de provincie.

   Zo gaan die dingen.

   1. Mezzadra

    beraadt = verraadt

   2. Rechtsaf

    Ik kan mij levendig voorstellen dat mensen mezzadra flink in elkaar zouden willen trappen puur op basis van zijn gezuig en het krenken van Nederlanders, ik kan het mij enigszins goed voorstellen….

    1. claus

     Rechtsaf,
     Mezzadra is niet te helpen,hij heeft het ook moeilijk als transgender,elk maand menstrueren,terwijl zijn overmaatse tampons nergens zijn te krijgen,en zich moet behelpen met poetswol!
     Terwijl hij zielsgraag een lul zou willen hebben,hij wilt zó graag penetreren!
     Dat verklaart een beetje zijn woede tegen de normale mens in het algemeen!

   3. Aardappeltjes

    @mezzadra blijft als het een goed trol betaamd maar terug komen om zijn propaganda tegen zwarte Piet te verkondigen.
    @mezzadra heeft zelf geen idee waar hij het voor doet, want immers heeft hij er zelf niks aan behalve tijdverdrijf hier op dds.
    @mezzadra de domme trol.
    @mezzadra de aandoenlijke.

   4. Blitzkrieg

    Mezzadra : Wat dacht je als we eens rekening gingen houden met de meerderheid van de bevolking?

    1. Aardappeltjes

     @blitz dat heet democratie….
     @mezzadra de huistr@l houd niet van democratie, alleen als het hem uitkomt.

    2. Mezzadra

     In een democratische rechtsstaat geldt niet altijd de mening van de meerderheid, Blitz, maar ook de bereidheid rekening te houden met een minderheid, zeker als dat een kleine moeite is.
     Vanuit dat gegeven wordt er natuurlijk wel gekeken naar meerderheden in schoolbesturen, politiekorpsen, gemeenteraden en besturen van Sinterklaasverenigingen. Daarin ontstaat een pluriform beeld, soms mag Zwarte Piet nog even blijven, steeds vaker liever niet.

     1. Aardappeltjes

      @mezzadra komt weer met hetzelfde propaganda riedeltje tegen zwarte Piet.
      @mezzadra je kan een leugen propaganda herhalen, maar dat maakt het niet de waarheid.
      @mezzadra de domme tr@l.

     2. Aardappeltjes

      @btw heb hier nog geen slimme tr@lnick gezien van jouw hand.

     3. Blitzkrieg

      Mezzadra : Zoals je ziet is het geen kleine moeite, ander argument graag.

     4. Mezzadra

      @Blitz, als mensen het geen kleine moeite vinden moeten ze Zwarte Piet lekker handhaven. Even goede vrienden.

     5. Rechtsaf

      “In een democratische rechtsstaat geldt niet altijd de mening van de meerderheid”

      Dom ped* jochie begrijpt het niet, wij zijn geen democratische rechtsstaat, wel een rechtsstaat geen democratie, als dit wél zo zou zijn betekende dit dat het volk heerst en dat doet het volk van Nederland niet, aangezien Nederland een particratie is..

  3. Vlaswiek

   “The problem is dat er een stelletje gefrustreerde negers zoals Airfryer en Sylvana Simons rondlopen met een minderwaardigheidscomplex van hier tot Timboektoe die een podium krijgen van linkse mafklappers die zich wijs hebben laten maken dat ZP een vorm van racisme is.”

   Geen speld tussen te krijgen, en… opgesodemieterd met ‘de gekwetsten’

  4. Heinrich

   merlot/
   Prachtig geformuleerd!

   1. merlot

    Graag gedaan 😉

  5. Vliegenvanger

   +++++++++++

 5. jan1

  Nu ook NPO boicoten

  1. Vlaswiek

   @Jan: Kijk jij daar naar dan?

 6. Heinrich

  “zwarte Piet blijft gewoon zwart”
  Dat vind ik geen speciale vermelding te behoeven,zwartepiet was, is, en blijft,klaar!
  Al die opgewonden antipiet figuren gewoon ignoreren,geen aandacht aan besteden!

  1. nml

   PRECIES , de strontvlek kan schreeuwen zoveel hij wil maar zwarte piet is zwart anders heet ie geen zwarte piet.

   Een tar-rel is een tar-rel en geeft een strontvlek

  2. Vlaswiek

   “Al die opgewonden antipiet figuren gewoon ignoreren,geen aandacht aan besteden!”

   Geen last meer van, zitten allemaal in mijn script, ik spreek en lees alleen nog mensen die ik zelf uitkies.

   🙂

 7. Blokkeer-Fries

  Zwarte Piet is niet alleen van harte welkom in Friesland maar in heel Nederland!
  Zij die Zwarte Piet willen uitsluiten, discrimineren en zijn racisten.

 8. jan1

  Ik mocht vroeger graag naar dieuwertje kijken ja.
  Vroeger

  1. Vlaswiek

   Inmiddels deugt Dieuwertje… Deugdieuwertje.

 9. Agios

  Friesland en het overgrote deel van Nederland reageert tactisch en operationeel prima op door de media gesteunde strategische staatsgreep op verworvenheden. Dat is de manier om links op de knieen te krijgen. Weg ermee. Links is afgrijselijke afval. Dump dit probleem!

  1. Mezzadra

   Van een staatsgreep is geen sprake. De Overheid bemoeit zich niet met dit volksgebruik en gemeenten, scholen en Sinterklaasverenigingen kunnen in alle vrijheid besluiten dit merkwaardige gebruik voort te zetten.

   1. Agios

    Je begrijpt helemaal niets van mijn inbreng. Je hebt iets ongelofelijk stoms over je. Je munt de laatste tijd wel heel erg uit in zwakbegaafde, op de grens van debiele inbreng.

   2. Aardappeltjes

    @mezzadra gaat voorbij aan het feit dat de npo 900 miljoen per jaar krijgt om propaganda rond te spuien.
    Het nos in combi met sinterklaasjournaal lopen wel degelijk dit te stimulerenen rond te spuien waar ze maar kunnen.
    Net als de huistr@l en t#rrel @mezzadra.
    @mezzadra de domme tr@l.

   3. nml

    De overheid bemoeit zich er wel mee strontvlek. De overheid heeft van diverse intochten de subsidie stop gezet strontvlek.

    Pas als men intocht zonder zwarte pieten organiseert wordt de subsidie hersteld strontvlek. Dat is chantage tar-rel. Dat is bemoeien met de uitvoering van het feest tar-rel

    Gelukkig hebben veel organisaties zich terug getrokken zodat de overheid het helemaal zelf kan en mag regelen strontvlek

    Je liegt dus weer aantoonbaar tar-rel. Je bent een minderwaardig bestaan tar-rel

   4. Rechtsaf

    “dit merkwaardige gebruik”

    Nee hoor, zwarte piet is een normaal gebruik het feit dat racisten het merkwaardig noemen zegt iets over racisten en laat duidelijk hun bekrompenheid zien in ons(lees:mijn) Nederland..

   5. Zozo

    Debiel

 10. debontereus

  Ik zie hier gvd een p*do die zichzelf in het verhaal wel 4 of 5 keer tegenspreekt .
  Je zal hem maar zijn .
  Kun je niet beter euthanasie plegen smerige p*dofiele lamzak ?
  Alles wat ook maar een beetje nederlandse wortels heeft trap je tegenaan .
  Het wordt echt tijd dat dds jou hier weg bonjourt vieze p*dofiel .
  Er is er maar eentje achterlijk en dat ben jij altijd alles te veroordelen .

  1. Vlaswiek

   “Ik zie hier een p*do die zichzelf in het verhaal wel 4 of 5 keer tegenspreekt.”

   Geen last meer van. 🙂

   #script

 11. Zozo

  Twee keer tevergeefs commentaar proberen te geven op een stom schrijfseltje van mezze. Twee keer de mededeling, je hebt geen commentaar gegeven. Ik begin er genoeg van te krijgen en heb dan ook het sterke vermoeden, dat mezze en andere verwante personen uit de pen van de redaktie komen vanwege de cliks ik stop dan ook met het lezen van dds en zal daarom nooit meer commentaar leveren.

  1. Aardappeltjes

   @zozo het kan zijn dat je woordkeuze er niet doorheen kwam, gebeurt mij ook wel eens.
   Maar dat de redactie er achter zit met die tr@lnicks heb ik vaak ook het gevoel.

   1. Zozo

    Beste aardappeltje, ik heb weer het woord **we h**ren gebruikt en het werd weer afgekeurd, terwijl het een gewoon Nederlands woord is, dat in de van Dale staat.

  2. merlot

   De redactie zit er niet achter want de übertrol was al actief voordat DDS überhaupt bestond.

   Zijn stijl en “argumentatie” is al minimaal 15 jaar onveranderd. Iets bijleren doet hij niet.

   1. Vlaswiek

    “de übertrol”

    Geen last meer van. 🙂

    1. Mycase

     Zet dat scriptje even op Twitter @vlaswiek dan kan iedereen het hier gebruiken die dat willen

     1. Vlaswiek

      @Mycase: Ik gebruik helaas geen Twitter, ik kan wel even aan mijn collega vragen of hij iets kan regelen.

   2. Mezzadra

    Niet zo rancuneus en bitter, merlot, je beschadigt er alleen jezelf mee.

    1. nml

     er ie hier niemand beschadigd en beschadigen is geen doel op een forum. Een strontvlek die zich zelf vervuild uitgezonderd natuurlijk. Zijn p*d*fiele neigingen kan geen enkel forumlid inperken.

     De tar-rel strooit dus weer met zijjn eigen eigenschappen de linkse narcist

   3. Aardappeltjes

    @merlot de grote vraag blijft dan over;waarom is de redactie dan niet actief een poos om elke keer zijn nicks te bannen dan kan ik me voorstellen dat hij er een keer mee ophoud uiteindelijk.
    Zeker nu de advertentie clicks minder gaan opleveren en nu nog donaties worden GEVRAAGD.
    Met de tijd gaat dds zeker achter een betaalmuur, dan rijst de vraag hoeveel mensen willen betalen voor trol comments.

    1. tailgunner

     Nicks bannen heeft niet zoveel zin. Nicks kun je eindeloos veranderen. Bannen op IP werkt ook niet. Het enige wat werkt is voor de 100.000’ste keer:

     Negeren, niet op reageren. Trollen leven van reacties, uitlokken en proberen mensen in de gordijnen te jagen. Vaak lukt dat ook, voornamelijk bij de niet al te snuggere mensen die hier rondhangen. Het opschonen van trollen begint bij jezelf.

     1. Joop Klepzeikert

      @tailgunner: naast het IP adres verzend je ook een IMEI nummer mee. Dat is het ID nummer van het apparaat waarmee je een bericht verstuurt.
      Dat nummer kan elke moderator op een WordPress blog als dit zien en blokkeren. Is heel gemakkelijk, maar wordt niet gedaan door de DDS redactie, die zelfs te beroerd is om even de oude WordPress versie te updaten.
      Volgens mij zijn ze bij DDS al lang blij dat ze de WordPress site in de lucht kunnen houden.
      Ook de CEO, CCS, FCP en FMP zijn niet bepaald in orde voor deze site.

     2. tailgunner

      @Joop.
      Ik denk dat je een beetje in de war bent. IMEI hoort bij mobiele telefonie:
      International Mobile Equipment Identity. Je bedoelt waarschijnlijk mac address. Dat is een uniek nummer van je netwerkkaart en de onderste sublaag van de datalinklaag in de OSI layer. Echter…het is niet routable op Internet. Dus ook niet te blokkeren. En een beetje handige Linux gebruiker kan hem ook nog spoofen.

  3. Jv

   Zozo, helemaal met je eens.
   Het ligt er te dik bovenop dat DDS zelf verantwoordelijk is voor de reacties die de meeste reageerders tegen het plafond jagen.
   Het beste is dus niet meer te reageren op de zgn extreem linkse uitlatingen met als doel de “normale” reacties over waar het werkelijk omgaat, ondergeschikt te maken.

  4. Vlaswiek

   “Twee keer tevergeefs commentaar proberen te geven op een stom schrijfseltje van mezza.”

   Commentaar op deze beroepsouwehoe̵r is sowieso kansloos, het maakt namelijk helemaal en ooit iets uit wat je schrijft, hoe je het schrijft en waarom je het schrijft. 😉

   Er bestaat inderdaad wel een filter waardoor veel woorden niet doorkomen of dat er eerst goedgekeurd moet worden, dat komt omdat hier best veel mag en kan. Zo kun je de kansloze sneeuwvlok gewoon voor p̧edo uitschelden omdat hij dat ook is. De waarheid mag en kan hier altijd gezegd worden.

 12. Broodnuchter

  Volgens de grondwet artikel 6, hebben we vrijheid van geloof en levensovertuiging. Het kinder-geloof in ‘Sinterklaas’ en ‘Zwarte Piet’ valt hier dan ook onder. Het verbieden van ‘Zwarte Piet’ kan juridisch gezien dus niet. Zeker gezien de ‘haat zaaiende ideologie’ ook als geloof bestempeld wordt.

  1. Mezzadra

   Klopt, Broodnuchter, er is ook niemand die zelfs maar overweegt Zwarte Piet te verbieden.
   Dat zou ook belachelijk zijn.

   1. Jv

    Mezzadra; het zou wel jou intense wens zijn!

    1. Aardappeltjes

     @jv @mezzaera heeft vooral een kinderwens de viespeuk.

    2. Mezzadra

     Nee, absoluut niet, Jv, hoe kom je daarbij?

     1. nml

      zelf uitgesproken smerige p*do

     2. Joop Klepzeikert

      Dat zijn je eigen woorden. Smerige P*d*f*ele strontvlek met 20+ accounts.

   2. Jv

    Ach, alleen al de ondertoon in jouw reactie. Het schrijft boekdelen!

    1. Mezzadra

     Misschien nog een keer goed om tegen Jv te zeggen dat ik absoluut niet voor een verbod van Zwarte Piet ben. De Overheid heeft zich niet te bemoeien met volksgebruiken.

     1. Zozo

      Achterlijke imbeciel

     2. Joop Klepzeikert

      Hé kinder n*ukert, swaffel Piet met IQ van ruim minder dan 51: Wanneer laat jij je eindelijk opnemen en behandelen. Je wordt met de dag erger. Gevaarlijke gek.

   3. Jv

    En ik mis jouw smily aan het eind van je reactie!
    Vergeten te plaatsen?

    1. Mezzadra

     I rest my case, Jv.

     1. nml

      helaas is dat niet het geval en volgt er altijd meer diarree. Je liegt weer strontvlek

  2. Vlaswiek

   “Volgens de grondwet artikel 6…”

   Linksfascisten hebben geen behoefte aan argumenten, ze weten wel dat ze hebben verloren.

 13. Jv

  Top bericht, mijn avond/nacht kan niet meer stuk.
  Nu de rest van het land de roetveeg pieten of gekleurde pieten vaarwel zeggen.
  Op naar de echte roet ZWARTE PIET!

 14. tailgunner

  Tenminste nog één volk dat niet achter de waanideeën van ene Jeffry Airfryer aanhobbelt. In die regio vind je ook geen ‘woke’ figuren die het met hem eens zijn omdat het ‘bon ton’ is om óveral tegen te ageren, vooral alles wat met Nederland te maken heeft. Of staatsmongolen die het een ‘culturele ontwikkeling’ durven te noemen. Die culturele ontwikkeling doe je maar lekker achter je eigen voordeur.

 15. JFU

  Een volk met karakter. Hebben maling aan al die extreem linkse land en cultuur verraders. Hulde!

 16. Jynx

  Ze mogen hier komen demonstreren we zijn er klaar voor.
  Hoop dat ze allemaal goed kunnen zwemmen.

  1. Bosche draak

   Ze komen dit keer naar Den bosch, komde koffie met een bosch bolletje snoepen nadat we die nitwits hebben leren zwemmen?

 17. Heras

  Ja zo hoort het ook. Je niet laten manipuleren door een niet werkende groepering.
  Een donkere vrouw die ooit als kind geassocieerd werd met zwarte piet, moet zich daar als volwassene overheen zetten.
  Als kind ben ik jarenlang uitgescholden voor brillenjood. Mag niemand nu meer een bril dragen, omdat ik mij anders gediscrimineerd voel.
  Kom op zeg.

 18. Joop Klepzeikert

  Zo hoort dat. Wie ONZE tradities niets vind kan altijd weg gaan of nog beter, niet naar Nederland komen.
  Als je bij iemand in huis te gast bent behoor je je als gast te gedragen. Dat geldt dus ook voor een land waar je niet thuis hoort.
  Laat dat tuig zich aanpassen of wegwezen, naar eigen land.
  Als wij in moslimlanden gaan eisen dat de islam moet veranderen worden we in een kooi gezet en in brand gestoken of van een hoog gebouw gegooid.
  Als wij in negerlanden gaan klagen dat daar te weinig blanken zijn worden we met een machete in mootjes gehakt.
  Kortom: Dat zeiktuig moet hun muil dicht houden en oprotten.

 19. Timber

  Leve de Geuzen!!

  1. Mezzadra

   Leve het palingtrekken!

   🙂

   1. Ron

    Palingtrekken gaat in de toekomst terug komen heb ik gehoord maar dan aangepast aan de linkse wensen.

    Als het tij gekeerd is komt er nieuwe traditie.

 20. Vliegenvanger

  Waren ze maar allemaal zo vastberaden als de Friezen. Maar het grootste gedeelte van de burgemeesters en organisaties zijn slappe lafbekken, die laten zich in de luren leggen door een rasistische beweging tegen zwarte Piet. Angsthazen, zijn het. Hoe is het mogelijk dat de minderheid in Nederland zijn zin krijgt. Zijn t nou allemaal landverraders hier in Nederland.

  1. Vlaswiek

   Het tij is aan het keren Vliegenvanger! Dat kun je meten aan het begrip en de mate waarin de Nederlander zich herkent in bijvoorbeeld het boerenprotest. Maar ook aan de uitslagen van de verkiezingen van 20 maart 2019. Zoek de uitslag maar eens op.

   🙂

 21. Rosasolis

  Toen ik naar Nederland kwam, als uitwisseling student wist ik helemaal niets over het
  het Sinterklaas feest voor kinderen. In Canada wordt er alleen Kerst groot gevierd voor jong en oud. En niet alleen door de echte gelovigen. Het symbool van Kerst, gelovig of niet is diep geworteld bij vele mensen in Canada. Maar nu terug naar het Sinterklaas feest.
  Mijn man vertelde dat “zwarte Piet” de zeer gewaardeerde hulp van Sinterklaas was.
  Zo ging de legende voor eeuwenlang door in Nederland. Zwarte Piet was niet de slaaf
  van de Sint, alleen de jonge hulp van de oude Sint.
  In Canada was er nooit discriminatie tegen kleurlingen, en ook nooit tegen de indianen die naar de steden kwamen, om te gaan studeren.
  Wat ik helemaal belachelijk vind is ” Pieten” met roet op hun gezicht! Geen respect voor de Sint die een kleurling koos om SAMEN met hem kadootjes voor kinderen te brengen.
  Toen ik docente vocale kunst aan een bekende muziek school was, had ik een geweldige studente gehad die een kleurlinge was. Zij had zo’n een mooie warme stem, en wilde doorgaan als oratorium vocalist, onder mijn leiding. Ik deed mijn best om voor haar te opkomen, zodat zij verder kon studeren aan een van de conservatoriums van Nederland. Toen ik haar een keer vroeg over hoe zij dacht over zwarte piet,
  zei deze jonge kleurlinge leerling van mij: “ik heb niets tegen zwarte piet,
  maar het is merkwaardig dat vele pieten blauwe ogen hebben!”

 22. tailgunner

  Je hebt ook Lichtgetinte Pieten. Die komen niet door de schoorsteen om mooie spulletjes te brengen maar om je mooie spulletjes op te halen. Ze komen ook vaak door de Geldmaat. Ze zijn wel altijd heel vriendelijk en behulpzaam: Ze vragen namelijk altijd of je een probleem hebt.

  1. Rosasolis

   tailgunner. Prachtig hoor!

 23. leeuwarden058

  Zwarte piet verenigd stad en provincie in Friesland Door het voetbal gescheiden (Cambuur en H veen) maar zwarte piet blijft hier in heel Friesland zwart. Wij vinden zwarte piet heel aardig en halen hem met het zelfde eerbetoon hier binnen als zijn blanke vriend en bevrijder.Dus hoe kan je een racist zijn als je een zwart persoon met alle egards binnenhaalt.Wij hebben hier in de stad een vrouw die door onzekerheid elke dag niet zwart maar wel bruin geschminkt is en die word hier niet uitgescholden of bedreigd.Ben benieuwd hoe het die vrouw in A,dam zou vergaan.Die zou met pek en veren de stad uit gejaagd zijn net als de echte A,dammers vanaf de jaren 70 is gebeurd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.