Kick Out Zwarte Piet slaat lucratief slaatje uit ophef: donaties voor nieuwe anti-Pietacties stromen binnen

Actiegroepering Kick Out Zwarte Piet zal er ongetwijfeld nog steeds niet blij mee zijn dat een horde vandalen hun congres kwam aanvallen afgelopen weekend. Maar zoals wijlen Johan Cruyff al zei: ieder nadeel heb z’n voordeel. En dus ook dit: de geldkraan naar de rond Jerry Afriyie opererende demonstratenclub kan sinds gisteren flink wat geld bijschrijven op de bankrekening.

Er is niets dat zo’n goede cash cow is als ellende. Weet mensen medelijden te bezorgen, en ze trekken al snel de portemonnee om je wat geld toe te stoppen. Daar kwam ook Kick Out Zwarte Piet achter, die gisteren een crowdfunding opzetten om hun acties voor het Sinterklaasseizoen van 2019 te financieren. Binnen één dag hebben de Jerry Afriyie-volgelingen al meer dan €1400 opgehaald. Dat geld kan de club goed gebruiken, zo schrijven ze in hun onderbouwing:

“Hoe meer er sprake is van verandering, hoe meer voorstanders van zwarte piet lijken te radicaliseren. In 2018 hadden we op diverse locaties zoals Eindhoven, Den Haag en Groningen te kampen met geweld van pro-Pieten. Een dieptepunt was de gewelddadige bestorming van het Landelijk KOZP congres op 8 november 2019 in Den Haag. Voorstanders van zwarte piet hebben hierbij met zwaar vuurwerk het congres verstoord en vernielingen aangericht aan auto’s en het pand waar de bijeenkomst plaatsvond. KOZP laat zich niet intimideren en zal de campagne voortzetten. We dienen echter wel extra veiligheidsmaatregelen te treffen.”

Wie daarom een klein bedrag doneert, krijgt daarom een bedankje per post of e-mail. Grotere donateurs kunnen een heuse linnen tas met het Kick Out-logo in ontvangst nemen. Want de actievoerders mogen niet zelf opdraaien, zo waarschuwt KOZP. Wee je gebeente als je er eigen geld in steekt! Alle middelen moeten van iemand anders komen:

“De lasten mogen niet voor rekening komen van degenen die zich keer op keer tomeloos inzetten. Daarom hebben we hebben jouw hulp weer nodig om geld in te zamelen voor een fonds voor acties in 2019 en 2020 en voor juridische kosten.”

Op het moment van schrijven staat de teller op €1462. De verwachting is dat dit bedrag nog fors zal oplopen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. werikke

  ze kunnen van dit bedrag ook een buskaartje kopen om naar hun oorspronkelijke land te gaan waar geen racisme heerst en zwarte piet gewoon blank is.

  1. Blitzkrieg

   werikke :
   Buschauffeur : Waar gaat de reis naar toe?
   Jerry : Naar huis.
   Buschauffeur : Dat is dan tweeduizend strippen.

 2. Limburgse Separatist

  Men stelt vaker in linkse kringen: Met de tijd zal dit veranderen. Helaas slaat de slinger niet hun kant op. Met de tijd zal de afbraak van het linkse gedachtegoed alleen maar toenemen.

 3. EnDanDit

  1400 euro in 1 dag? Poeh poeh.. Ik kan me herinneren dat de crowdfunding voor blokkeerfriezen destijds heel wat meer bij elkaar sprokkelde. Ik kan hieruit concluderen dat KOZP stervende is; kunstmatig in leven gehouden door beroepsdemonstranten.

 4. Limburgse Separatist

  We hebben het trouwens over 1500 euro. Is Soros soms blut ofzo?

 5. Original NL

  Judas geld van nederlandse kultuur haters..verbaast me niets.

  1. Isengrijn

   Judasgeld, Cultuurhaters. En Nederland schrijf je met een hoofdletter.

   Bij de les blijven @Original NL

 6. Mezzadra

  De steun voor KOZP neemt toe en die voor Zwarte Piet neemt af.

  Logisch.

  1. Stopperspil

   @mezzadra. Daarom komen er in het land steeds meer lokale Sinterklaasjournaals op de televisie en op you tube met uitsluitend zwarte en bruine pieten. De steun voor KOZP komt alleen uit Hilversum en van andere zich links noemende media waar alles wordt gedaan om iedereen de roetveegpieten door de strot te drukken. Kansloos.

   1. Mezzadra

    Die alternatieve Sinterklaasjournaals betreffen een hopeloos achterhoedegevecht van mensen die zich niet kunnen neerleggen bij een veranderde werkelijkheid.

    1. Ron

     15 gemeente hebben geen zwarte Piet meer.
     Wauw wat een achterhoede gevecht zeg.

    2. Stopperspil

     Het lijkt een achterhoedegevecht omdat de macht van Hilversum zo – zeg maar te – groot is. Daar werd en wordt bepaald dat er louter roetveegpieten mogen optreden. En hoezo veranderde werkelijkheid? De werkelijkheid is dat de overgrote meerderheid van de mensen voor Zwarte Piet is en blijft ondanks de negatieve propaganda op de NTR- televisie.

     1. werikke

      die eikel heeft weer voor elkaar dat mensen op zijn echterlijk gezuig reageren . Dit figuur is er alleen maar om op te naaien en geilt op dat mensen op zijn plemps reageren.

    3. Rechtsaf

     “Die alternatieve Sinterklaasjournaals betreffen een hopeloos achterhoedegevecht”

     Nee hoor mezzadratje, dit is het juiste Sinterklaasjournaal die precies weergeeft waar islamimbecielen als jij zo over moeten zeiken, mezzadra is een vuile smerige racistiche ped*fiel

   2. Heinrich

    stopperspil/
    Jij voedt hem, hij vreet het op, en lacht je uit!
    Links laten liggen die irritante tar-rel!

    1. Ron

     Heinrich ben ik niet helemaal met je eens.
     Het is namelijk dat veel mensen de reacties ook lezen zonder te reageren. Mezzadra en consorten bevestig door zijn opmerkingen alleen maar meer t dat ze onzin uitkramen. Hoe meer hun reageren hoe meer rechts wordt gesterkt.

  2. Ron

   65 procent van de lokale intochten zijn de pieten nog steeds helemaal zwart, blijkt uit onderzoek van Editie NL. Het programma benaderde alle 355 Nederlandse gemeentes en kwam tot die conclusie. Bij slechts 4 procent van de gemeenten zijn helemaal geen zwarte pieten te zien. Bij 31 procent is het gemengd: daar zijn zowel zwarte pieten als andere pieten, zoals roetveegpieten, te

  3. Rechtsaf

   mezzadra probeert het wel maar ja duidelijk is dat mezzadra natuurlijk van z’n ped*fiele potje is getrokken.
   Landelijk zien we een tendens dat WIJ er klaar mee zijn…

  4. logisch denken2

   de stront-vlek blijft volhouden tegen beter weten in. Een soort laatste stuiptrekkingen voor de crematie

 7. Isengrijn

  De steun voor Zwarte Piet neemt toe en die voor KOZP neemt af.

  Logisch, want niemand neemt die gilbekken meer serieus. Sterker nog, hoe harder de antifa-club, onder de naam KOZP, schreeuwen, des te meer ze hun eigen ruiten ingooien en de Nederlandse bevolking tegen zich gekeerd krijgen.

  Ga zo door! 🙂

  1. EnDanDit

   Ach, kop in het zand steken is standaard linkse tactiek. Rechtstreeks uit het communisme gehaald; daar werd de productie ook ieder jaar hoger terwijl de fabrieken allang waren ingestort.

   1. Ron

    Is dat anders dan hier?

    Stijgende economie meer koopkracht is de prinsjesdagmantra.
    Werkelijkheid meer mensen in schuldsanering, voedselbanken puilen uit een aantal werkeloze stijgt.

    1. Isengrijn

     Dat valt wel mee, Ron. Er is altijd werk en in de schuldsanering kom je niet zomaar. Zoiets heeft iemand vaak aan zichzelf te danken, niet altijd, maar vaak wel.

 8. ZiggyStardust

  1400 euro? Wat een lachertje. De steun voor kozp neemt af, en de steun voor Zwarte Piet neemt duidelijk toe!

 9. P. Breetveld

  1400,- ?
  Een beetje tokkie stookt dit maandelijks op aan bier & zware shag.

  1. logisch denken2

   🙂 🙂 🙂

   leuk , maar hoeveel is de bijdrage als je enkel rode wijn drinkt ? niet alle tokkies zijn bierfanaten

   1. P. Breetveld

    …of je gooit hetzelfde bedrag in de gokautomaat, een paar goede flessen rode wijn zijn nooit weg. Daar heb je ook dure exemplaren van.

 10. Ben-NIET-Groen-L

  Ik denk dan gelijk aan een donatie, komende van Mezzadra en andere Nitwit.

 11. P. Breetveld

  Aankomende week als de bijstand uitkeringen worden overgemaakt beleeft het nog wel een piekje. Alle sympathisanten komen hoofdzakelijk uit de uitkering scène. Dat zagen we op TV toen. Lieden die niet goed passen in een normaal bedrijf. Werkgevers kijken wel uit!

 12. Agios

  Van linkse opstandelingen is bekend dat ze slaafse volgelingen kopen. Dat zal hier dus niet anders zijn. Je krijgt een tientje als je onze protestvlag hoog houdt en nog eens vijf euro als je ook nog eens een grote bek op zet.

 13. logisch denken2

  kunnen 1400 euritjes aftrekken van de soebsidie

 14. leeuwarden058

  Wij in Leeuwarden hebben gewoon een zwarte piet En wij wachten echt op die anti piet kneusjes valt er weer wat te lachen en een beetje lichaamsbeweging kan ook geen kwaad wij laten onze kinderen niet weer uitschelden voor racist en bedreigen

 15. Bes Tolen

  De grap van de geschiedenis is waarschijnlijk, dat zwarte piet al veel ouder is dan sinterklaas. Zwarte piet bestond onder deze naam al in voorchristelijke tijden in grote delen van Europa en sinterklaas, ja dat is een heilige uit het christendom. Al zal er wel eerder een overeenkomstig feest aan zijn voorafgegaan. Nu nog even uitzoeken sinds wanneer sinterklaas en zwarte piet samen optreden. Wie het weet, mag het zeggen. Dan geen schoolmeesterswijsheid a.u.b Zwarte piet was iemand, die om bepaalde reden werd beroet of te wel zwart gemaakt. Dat zwart maken was een straf maar waarvoor? Wie het weet, mag het zeggen.

  Naschrift. De hele achtste eeuw voerden de christenen onder leiding van Frankische koningen oorlog in Nederland om iedereen hier christelijk te maken. Dat lukte gaandeweg. Hoewel pas in 1050 die strijd definitief werd beslist. [Denemarken moest het hoofd buigen en de vroegere ”staten” Noord Friesland en Oost Friesland waren hun bondgenoten. Val van de havenstad Hedeby].
  Heidense feestdagen werden verboden maar de bevolking hield aan deze meest huiselijke feesten vast. Heidense feesten waren veelal niet of nauwelijks religieus. Pas na langere tijd van verbod werden de heidense feesten omgezet in christelijke.

 16. Jv

  Tim; de echte ZWARTE PIET HATER!

 17. Gerlos

  ZWART GELD!!!!!!

 18. Dixie

  @Mezzadra, jammer voor jou maar de werkelijkheid is Zwarte Piet, zo zwart als roet !

 19. Vlaswiek

  Ik nodig de racismeschreeuwers uit om om te hoepelen naar het continent van hun voorvaderen! Daar vieren ze geen Sinterklaas.

  O ja, in dat soort landen is islamitische slavernij wel aan de orde van de dag!

  Opdonderen!

 20. Peter Loosduinen

  Met dit geld kunnen ze een wrakke stoomboot kopen om in Suriname hun kunstje te gaan vertonen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.