Kijk! Arnold Karskens (ON!) bij plaats moord Pim Fortuyn: ‘Hij kreeg A4’tje, meer was hij voor media niet waard!’

Ongehoord Nederland is bezig de laatste tienduizend-en-een-beetje leden te werven om plaats te kunnen nemen in het publieke omroepbestel, en daarom werd Arnold Karskens vooruitgestuurd naar Hilversum voor een video in de ‘hoofdstad’ van de NPO: het Mediapark. Karskens staat even stil op de plek waar in 2002 Pim Fortuyn werd doodgeschoten.

Op het moment van schrijven staat de nieuwe rechtse omroep Ongehoord Nederland op 38.000 leden. Nog 12.000 te gaan voordat men definitief deel kan uitmaken van de NPO, en daarom is Arnold Karskens alvast wat gaan posten op het Mediapark in Hilversum. Om de Nederlander die twijfelt of hij lid moet worden over te halen. Want ON! gaat het anders aanpakken, zo legt Karskens uit. Geen schamel en klein koper plaatje, niet groter dan een A4’tje, om Pim Fortuyn te herdenken.

Want achter dat uiterst povere eerbetoon voor één van de meest markante politici allertijden staan de Porsches en Maserati’s waar de NPO-toppers van publiek geld in rondrijden. “Dat zijn de salarissen die hier betaald worden door de NPO,” merkt Karskens droogjes op. Stagiaires en freelancers moeten ondertussen sappelen.

Voor ON! heeft Karskens veel eerlijkere ideeën. Niemand gaat de Balkenendenorm verdienen, maar hoogstens de helft er van. Ook wordt de rest van het personeel niet volledig financieel uitgekleed, zoals elders op de publieke netten, om de ‘toppers’ maar zo snel mogelijk tot miljonairs om te toveren.

De voormalige oorlogsslachtoffer sluit af met een knipoog naar alle media-aandacht waarin ON! een (radicaal-)rechtse omroep wordt genoemd: “Wat dat betreft zijn wij éígenlijk een beetje de SP binnen de NPO!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. ZiggyStardust

  Trollen:
  Wesley Bembow, mezzadra, Lao Tse, dwight trallee, trude Herr, Rien noppen, ernst quispel, quispel, Satya, Aytas, Beukman, Eu kok, Julian, Kummer, Rosalis, watcher, DidiMadLoba, Anne Sophe Schillersdorf etc. Trap er niet in!

  1. Vlaswiek

   @ZiggyStardust: Negeren is de allerbeste optie.

   Waarom? Daarmee voorkom je dat zo ook maar op enige manier plezier beleven aan het feit dat ze ook maar op wat voor manier aandacht krijgen, ook negatieve aandacht is immers aandacht.

   1. ZiggyStardust

    Het is mooi om te zien. Het glibbert en het kronkelt, van frame naar frame en foute voorspelling naar foute voorspelling. Hoe meer de waarheid en dus het ongelijk van de aandoenlijke dichterbij komt, des te harder gaat hij wild om zich heen schreeuwen, glibberen en zuigen. Hij was een paar dagen geleden zelfs in gesprek met zijn eigen oude nicks!!

    1. Vlaswiek

     “Hij was een paar dagen geleden zelfs in gesprek met zijn eigen oude nicks!!”

     En met zijn supporters. Dat is precies de bedoeling. Negeren én negeren, dat vindt hij het allervervelendst. Dus waarom zou je hem het plezier van aandacht gunnen?

    2. Vlaswiek

     @Ziggy: En lees eens door de reacties heen, als je de moeite neemt om dat objectief te doen dan zie je direct waar de aandoenlijke en zijn reetkever mee bezig zijn. 😉

  2. Vlaswiek

   Het kwam ook de NPO wel goed uit dat Pim Fortuyn werd afgeslacht.

   1. Pauline Kummer

    “Afgeslacht” waarom kwam dat de NPO goed uit? Wat was het belang? Dit lijkt op trolgedrag waarover u zo vaak roept. Wonderlijk dat u in dat lijstje nog niet voorkomt.

  3. Dwight Tralee

   Verklaar u nader !

 2. ZiggyStardust

  Ok beeeeh.

 3. ZiggyStardust

  Beetje flauw dit van Arnold Karskens. Die Maserati had Matthijs van Nieuwkerk vandaag alleen maar bij als leenauto omdat de accu van zijn Toyota Prius na 800.000 km vervangen moest worden. Nou lijkt het net alsof er allemaal grootverdieners boven de Balkenende norm werken bij de NPO.

  1. weer opnieuw

   🙂 🙂 toppertje

 4. Sergeant Monty

  Ben benieuwd hoeveel zendtijd ON straks krijgt bij de NPO.

  Volgens mij bereiken ze op YouTube meer mensen.
  Kijk maar naar de dagelijks show van Jensen.

  1. ZiggyStardust

   Bij de NPO hoef je niets te kunnen voor zendtijd, in tegenstelling tot de commerciëlen. Het gaat om het aantal leden. Neem bijvoorbeeld de VARA. Bij ieder lidmaatschap geven ze een BOL. com kadobon van 30 euro weg. Het minimale wat een omroep aan contributie moet vragen is 5,72 euro. Bij lidmaatschap op de VARA kun je dus zelfs winst maken door lid te worden. De VARA krijgt vervolgens subsidie aan de hand van het aantal leden. Belastinggeld dus waarmee leden min of meer worden gekocht om meer subsidie binnen te kunnen harken. Zo werkt het helaas. Ongehoord Nederland doet hier niet aan mee, en ik mag hopen dat dat ook zo blijft.

   1. Sergeant Monty

    Maar hoeveel minuten zendtijd krijgen ze hiervoor en op wat voor tijdstip?

    Zit rechts Nederland hier echt op te wachten en blijven ze daar dan voor op.

    Van Jensen kan je de hele dag genieten en het zo vaak terugkijken als je wilt.

    1. ZiggyStardust

     Het zal waarschijnlijk zendtijd zijn in de vroege ochtend. Maar dat is voor rechtse mensen geen probleem, die staan namelijk vroeg op om voor linkse mensen de uitkeringen en subsidies bij elkaar te werken.
     De omroep zal waarschijnlijk ook niet uitgesproken rechts worden zo heb ik gelezen, maar ze willen het nieuws zonder het weglaten van onwelgevallige feiten brengen. En een tip: koop een oude videorecorder, dan kun je het ook opnemen en terugkijken zo vaak je wil.

     1. Beukman

      De omroep zal waarschijnlijk ook niet uitgesproken rechts worden zo heb ik gelezen

      Sterker nog: Arnold heeft beweerd dat hij en Joost retelinks zijn, en dat ON een soort van SP wordt in omroepland.
      Het is dus doodgewoon weer een links project, vermoedelijk zelfs cultuurmarxistisch.

     2. Wesley Benbow

      De omroep wordt net zo kneiterlinks als DDS en brulkikker Jensen.

      🙂

     3. Sergeant Monty

      “Maar dat is voor rechtse mensen geen probleem, die staan namelijk vroeg op”

      En waar ze dan behoefte aan hebben is een lading negativiteit.
      Zodat ze de hele dag kunnen klagen.
      En je dan s’avonds nog even bij laten praten door Jensen.

      Dat is de ideale dag van Rechts Nederland.

    2. ZiggyStardust

     Een nieuw verfrissend geluid. Soms is rechts Nederland progressiever dan je denkt Monty.

  2. Sharktyricon

   Je bedoelt de popcast van Tommie? Ja die is absoluut briljant :’D

 5. EU kok

  Een omroep voor ongehoorde en ontevreden mensen.
  Maar willen deze mensen wel gehoord worden om daarna tevreden mensen te zijn?
  Ik ben er van overtuigd dat deze mensen gewoon ontevreden willen zijn en blijven.
  Vroeger noemden we de beroeps-kankeraars.

 6. Wesley Benbow

  Het toontje is al weer gevonden. Over het lijk van Sint Pim gaan deze uitgerangeerde journalisten hun relevantie aantonen.

  Dit gaat hem helemaal worden!

 7. ZiggyStardust

  Ok P*do.

  1. Original NL

   Je vindt hem een pèdo…en je voert hem?
   Ben je een pèdo lover ziggy???

 8. weer opnieuw

  sommige van de trollen hier noemen de moord op Fortuyn een geschenk uit de hemel. Je kan daar naadloos het niveau van de stront vlek aan aflezen. Laten we vooral niet vergeten dat Karskens tot de linkse kant behoorde. Nu hij uit de praktijk alles heeft geobserveerd en in veel zogenaamde en echte oorlogsgebieden is geweest spreekt de man als ervaringsdeskundige.

  De hypocriete linkse kliek weigert naar de objectieve verhalen te luisteren en komt nog steeds met de linkse populistische onderbuik met het wegwuiven van de feiten. Links wil geen feitelijke onderbouwing maar links wil graag anderen de maat nemen en de deugmensch blijven spelen. Je kan dus rustig spreken van verachtelijke linkse adepten die elk initiatief anders dan hun mening zullen saboteren en beschadigen

  1. ZiggyStardust

   Dat is helemaal waar. Karskens was uitgesproken links, maar zoals ook Anne Fleur Dekker heeft ervaren wordt afvalligheid en een eigen mening bestraft met oa doodsbedreigingen en een cordon sanitaire.

   1. Heinz

    Ik vermoed dat die doodsbedreigingen iewat overdreven zijn. Is daar wel eens aangifte over gedaan.

    1. ZiggyStardust

     Wet ik niet. Anne Fleur Dekker zat wel een tijd ondergedoken. Was volop in de media toen.

     1. Bijenzwerm

      @ziggy ook heinz behoort tot het arsenaal van nicks van de tr@l.
      Heinrich weer niet.

    2. weer opnieuw

     aan vermoedens heb je weinig , ik geloof dat er zelfs diverse veroordelingen uitgesproken zijn en dat die inmiddels onherroepelijk zijn. Heinz zijn vermoedens kunnen we dus in de prullenbak gooien

    3. Wesley Benbow

     Klopt wel, Anne Fleur had kritiek op Baudet en moest na doodsbedreigingen van extreem rechts onderduiken.

     1. Forlan

      Dit is feitelijk onjuist. Nadat ze wat milder is geworden door haar relatie met een FVD-er is ze ondergedoken omdat ze doodsbedreigingen kreeg uit de radicaal linkse hoek.

     2. Wesley Benbow

      De feiten:

      ht*ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/joop-opiniemaker-anne-fleur-dekker-ondergedoken-na-ernstige-bedreigingen-doet-haar-relaas

     3. Beukman

      Brrr.

      Het was dit keer heel erg georganiseerd. In twee, drie dagen tijd zijn er allemaal dingen over mij op internet verschenen en gedeeld. Zelfs Geert Wilders zelf heeft het gedeeld en mensen die op de lijst staan van Forum voor Democratie hebben het gedeeld. Thierry Baudet zelf overigens niet. De beweging rond zijn partij is heel erg goed georganiseerd en heel erg goed in het samen attacken van mensen. Er werden kennelijk al langer dossiers over me bijgehouden. Ze kwamen met screenshots uit interviews die ik eerder heb gegeven en die je niet even in een dagje terugvindt. Dat is het allerengste, niet zozeer Thierry Baudet zelf, niet zijn ideeën want hij is een eenling maar de beweging die hij aan het opbouwen is rond hemzelf. Daarom is Thierry Baudet gevaarlijker dan Wilders. In mijn artikel op Joop zeg ik Baudet is een Wilders in schaapskleren maar inmiddels ben ik van mening dat hij wel tien keer erger is dan Wilders. Wilders is een eenmansact met een groep volgers maar Baudet bouwt echt een beweging op. Dankzij die club ben ik nu ondergedoken.

     4. ZiggyStardust

      Anne Fleur Dekker

      @annefleurdd
      Ik kijk zelf niet, maar op Facebook gaat het inmiddels zo los op mijn tweets van gister. Ik brak met de groep en nu moet mijn kop er af. Letterlijk. Mijn moeder belde zelfs net of ik niet beter weer kan onderduiken. Dit is niet links of héél links, maar extremisme pur sang.

      276
      14:11 – 10 feb. 2018

     5. ZiggyStardust

      De feiten: lees het artikel op DDS van 11-02-2018. Fijne avond nog trollebollekes.

    4. ZiggyStardust

     Ze werd in iig door haar oude achterban bedreigd vertelde ze toen. Van die antifa figuren en zo. Was volop in de media.

     1. weer opnieuw

      tja , links duldt geen tegenspraak das inmiddels bekent , fortuyn , wilders , baudet , de winter , le pen enz enz

      Als links dreigt te verliezen is geweld de oplossing al moet het met moord afgerond worden.

 9. Dwight Tralee

  De rechtse omroep? Pim is een mythe, de latere LPF viel door wanorde uiteen. Dat is blijkbaar iedereen zo’n beetje vergeten. Waar haal ik mijn mensen vandaan? dat zei
  Pim na zijn verkiezingswinst!

  1. weer opnieuw

   sommige hebben niet veel met de waarheid en de juiste historie ! verachtelijk volk

   1. Mycase

    Je voer de trol mezzadra wesley anes code134 noem ze maar op die klojo heeft vele nick’s niet op reageren is het beste .

  2. musicmaniac

   Quote: Pim is een mythe. Ga eerst eens Nederlands leren, en dan verdiepen in mythologie, zakkenwasser. Je weet niet eens wat een mythe is. Linkse Klootviool.

  3. Wesley Benbow

   Pim heeft door zijn tragische dood een heldenaura gekregen die hij bij leven niet had kunnen verwerven.

   Dat Karskens deze verbleekte mythologie van stal haalt om zijn nieuwe bruine omroepje glans te geven is pijnlijk.

  4. Beukman

   Inderdaad. “pim” vreesde als een tovenaarsleerling wat hij zelf had ontketend. Hij had amper capabele mensen, en sommigen zijn met zijn erfenis op de loop gegaan.
   Neem Herben. Die beweerde opeens dat “pim” hem vlak voor zijn dood had ingefluisterd tóch voor die JF16s te zijn. Hoe onwaarschijnlijk, deze ommezwaai. Maar het heeft wél gewicht in de schaal gelegd, veel gewicht.

   1. ZiggyStardust

    Hij is gewoon weer tegen zichzelf aan het praten hierboven. Trieste sukkel.

    1. Beukman

     Misschien leest ie God wel voor uit eigen werk.

     1. ZiggyStardust

      Lol!

   2. ZiggyStardust

    Ik heb rond het jaar 2000 eens met Diederik Samson gesproken. Ik had hem uitgenodigd om mijn hogeschool in Den Bosch waar ik mede organisator was van een politiek debat. Hij was vurig voor de JSF, daar stond ik van te kijken. Ik was tegen want toen nog SP lid, maar werd prettig wakkergeschud door Fortuyn gelukkig. Het was helaas van korte duur.

 10. Beukman

  Wat een warhoofd, deze Karskens. Het is nog erger dan ik al vreesde. Dure auto’s vergelijken met een gedenksteen voor “pim” is appels en peren en daarmee demagogie.

  Maar zo kan ik het ook.

  De gedenksteen voor “pim” is drie keer zo groot als een struikelsteen voor een vermoorde jood. Is “pim” soms drie keer zo belangrijk als een jood? Puur antisemitisme, deze gedenksteen.

  1. weer opnieuw

   quote Maar zo kan ik het ook. end

   laten we bij deze vast stellen dat jij absoluut niets kan behalve lappen niets zeggende tekst genereren. stuk ongeluk

   1. Beukman

    Oh, jij vindt het normaal dat “pim” een drie keer zo grote gedenksteen krijgt als een vergaste jood.
    Antisemiet!

    1. ZiggyStardust

     Anne Fleur Dekker

     @annefleurdd
     Ik kijk zelf niet, maar op Facebook gaat het inmiddels zo los op mijn tweets van gister. Ik brak met de groep en nu moet mijn kop er af. Letterlijk. Mijn moeder belde zelfs net of ik niet beter weer kan onderduiken. Dit is niet links of héél links, maar extremisme pur sang.

     276
     14:11 – 10 feb. 2018

     1. Beukman

      Inderdaad @Ziggy, de ene keer wordt ze bedreigd door aanhangers van PVVen FvD, de andere keer door extremisten uit haar eigen roedel.

     2. weer opnieuw

      bekmannetje probeert zijn links anarchistische vriendjes te legitimeren. bekmannetje had maar wat graag zijn favoriete kleur bruin gedragen .
      bekmannetje is een verachtelijke misselijk makende trol

    2. Baron von Munchhausen

     Beukmens,
     Ga even Robotje Jetten bellen; heeft begrip voor schlemielen.
     Zet in ieder geval je emmertje klaar!
     Onvoorstelbaar dat je achter je, gratis, verkregen laptopje ononderbroken aan je gerief komt!
     Je buurvrouw vermoedt dit in grote mate!
     PS
     Antwoord gerievelingen worden genegeerd.

    3. ZiggyStardust

     Kop er af. In Hilversum is al eerder gebleken (r.i.p. Pim) dat extreem links daar geen problemen mee heeft. Dus de angst van Anne Fleur Dekker die zelf ook in Hilversum woonde was zeker terecht. Extreem links is een doodeng clubje.

    4. Original NL

     Jij spoort echt niet hè beukmans,wat een smerige vergelijking- en beschuldiging.
     God ..dat er kloòtzakken als jij hier vrij rondlopen is een schande voor een beschaafd land!!

 11. Michael M

  Zo’n artikel schrijven bedoelen wij nu linkse indoctrinatie. Proberen om de rest van de Nederlandse samenleving te ontwrichten en de mond te snoeren. De omroep ongehoord Nederland wil zich juist inzetten voor het blijven bestaan van Sinterklaas, onze tradities, het kapot maken van onze pensioenen, de uitgeknepen zorg, de massa immigratie, het uitspreken over onze referendum, veiligheid in het land, tasjesroof en injectietrucjes diefstal op ouderen en nog tal van zaken wat bij zo’n programma aan bod zal komen, maar door extreem links wordt ON direct bestempeld als een rechtse partij terwijl het een gulden middenweg partij is. Ze proberen alles en overal mensen de mond dicht te plakken, verkopen Nederland het liefst. Ze haten hunzelf en hun eigen feesten en tradities en het schijnt in de lucht te zitten waar steeds volgende generaties bezig zijn de vrije democratie steen voor steen af te breken. We worden slaven van het systeem en mogen door links alleen nog maar horen, zien en zwijgen. Terwijl het programma NO juist ook voor links is.

 12. Michael M

  Beukman, sorry dezelfde Wesley Benbow, nog een Nickname erbij. Jouw manier van schrijven Beukman zegt een hoop over jouzelf. Volgens mij ben jij een heel jong kereltje. Ik ben denk ik 30 jaar ouder als jij. Ik volg al 25 jaar politiek. Jouw schrijven hier is dat je dit allemaal blindelings en klakkeloos informatie van omstanders de laatste jaren overnam zonder ook maar 1 live debat of enige kennis van de afgelopen geschiedenis begrijpt. Voor links als jij is alles zwart en racisme. Als ik nu een scheet laat sta je al rechtop. Ga je oren wassen !

  1. Beukman

   Troost je @Michael. Je bent niet de enige hoogbejaarde wiens onderscheidingsvermogen met het klimmen der jaren flink is aangetast. Met de toenemende vergrijzing zullen het er nog wel meer worden ook.

 13. Heinrich

  Net lid geworden van “ongehoord Nederland” hopelijk beseft héél Nederland dat een nieuw geluid persé nodig is!

  1. Pauline Kummer

   WDR-4 Meine Lieblingshits… Cindy Lauper. Verkehr, Wetter, Nachrichten usw.

 14. Henk-Jansen

  De moord op Pim Fortuyn misbruiken voor het promoten van je eigen omroep, ben ik de enige die hier een beetje misselijk van wordt?

  1. Ben Venuti

   Weet je waar ik misselijk van word, het linkse ongedierte zoals jij die medeverantwoordelijk zijn voor de moord op Pim Fortuyn. Moge jullie allemaal op je verjaardag creperen.

  2. Beukman

   Je bent niet de enige @Henk, het is een goor demagogisch filmpje, waarmee Karskens en passant aantoont een waardeloze journalist te zijn. Én een antisemiet.

   1. Ben Venuti

    Welnee dat maak jij ervan Beukman….

    1. weer opnieuw

     bekmannetje knoopt overal zijn verhaal aan met lappen tekst die steeds langer worden. bekmannetje denkt dan als hij dat veelvuldig herhaalt het waarheid wordt.

     bekmannetje is niet in zijn eerste leugentje gestikt en bekmannetje schuwt er helemaal niet voor om zaken naar zijn handje te praten.

     een linkse populistische demagoog die inhoudelijk niets bij te dragen heeft

     1. Beukman

      Je begint het te leren, @weer. Van mijn private parasite verwacht ik inderdaad dat hij nog vóór mij opstaat, en me netjes opwacht alvorens hij me bespringt.

      Ben jij eigenlijk al lid van Opgefokt Nederland, of kijk je liever de kat uit de boom?

  3. Wesley Benbow

   Inderdaad, Henk-Jansen, het is een smerig filmpje. Onnozel bovendien.

 15. Dropje

  “De voormalige oorlogsslachtoffer sluit af met een knipoog”
  Is Arnold naast oorlogsverslaggever nu ook al oorlogsslachtoffer ?
  Die man is ook van alle markten thuis

 16. Piet51

  Ik hoop, als nieuw lid, niet dat hij met de inhoud van dit filmpje zijn doel mist. Binnenkort wordt ON! beoordeeld of ze een aanvulling zijn op wat de omroepen nu al brengen. Maar in het filmpje heeft hij het over Fortuijn en de inkomens van een paar omroepsterren. Hij illustreert dat laatste met 2 (twee!) dure auto’s op een parkeerplaats waar verder heel normale familie-auto’s staan. De moord op Fortuijn heeft niet zoveel met omroepen te maken, want die werd gepleegd door een dierenactivist. Dat het een jaar duurde voor er een klein gedenkteken (van brons en niet van koper zoals Karskens veronderstelt) verscheen heeft allerlei redenen, die Karskens er voor het gemak niet bij vertelt. En de salarissen van omroepsterren zijn grote zorgen van elke omroep, al is het maar om begrotingsredenen. Maar die zijn niet op te lossen door een nieuwe omroep. Die zijn trouwens heel eenvoudig op te lossen, zonder dwang. Men moet gewoon iemand zoeken die dezelfde kwaliteit met dezelfde kijkcijfers levert tegen een lager salaris. Als klopt wat gezegd wordt, niet door mij, zijn Van Nieuwkerk en De Leeuw gemakkelijk te vervangen. Laat dat dan gewoon zien en je bent van hun salarissen af. Dan houdt dat extreem hoge salaris vanzelf op. Daar ligt dus wel een uitdaging voor Karskens, maar die hebben geen invloed op zijn toelating als aspirant omroep.

  1. Beukman

   @Piet
   Je bent kortom lid geworden van een onroep waar het demagogiseren diep in de haarvaten zit.

   1. Piet51

    @Beukman
    Dat weet ik en ik ben benieuwd hoe dit afloopt. Ik vind het in ieder geval geen sterk begin, maar gun ze een kans.

 17. rujoleki

  Weg met de NPO. Vuile linkse huichelaars en wegkijkers. Landverraders!!

 18. Lex

  Hoppa 40200 leden

  nog 9800 te gaan. ik denk in dit tempo 3 dagen dan is de zaak rond.

  Nog geen lid van Ongehoord Nederland word vandaag nog even lid.

  DOEN

  1. Wesley Benbow

   Dan is de zaak rond, Lex, en dan gaan we genieten van een schitterende mislukking.

   1. Lex

    Dan begint het spel pas. Voordat de eerste uitzending word uitgezonden zal er nog heel wat moeten gebeuren.

    En reken maar dat ze tegenwerking zullen krijgen van Ultra links Hilversum.

    Ik hoop dat Arnold Karskens goede relatie heeft met Arie Slop dat zal hij hard nodig hebben.

   2. Lex

    Bij sommige hier gezien hun reacties “ik noem geen namen” daarvan vraag ik me af wat ze hier te zoeken hebben op DDS? Joop is voor hen een veel betere website.

    Het word de hoogste tijd dat er andere nieuws komt.

    Nu nog een plekje in het linkse bolwerk ik vrees dat dit nog wel eens tot problemen kan gaan zorgen.

    Links Nederland zit niet echt te wachten op Ongehoord Nederland dat is wel duidelijk.

  2. Vlaswiek

   @Lex: Inderdaad, recht(s)door!

 19. HeelHollandHuilt

  Ik verheug mij nu al op de kwaliteitsprogramma’s die wellicht gaan komen… eerlijk, inhoudelijk, feitelijk, diepgravend, genuanceerd… alles waar links lak aan heeft!

 20. Wesley Benbow

  Mooie column vanTommy Wieringa over ON:

  Ongehoord Nederland en de radicale liefde

  Er is veel om je vrolijk over te maken bij Ongehoord Nederland. De ene oprichter heeft zes jaar lang zitten netnixen in de Tweede Kamer, de andere meent dat Afrikanen minder hersenen en meer geslachtshormonen bezitten dan Europeanen. De voorzitter van de club stelde me tijdens een borrel in 2015 een burgeroorlog in het vooruitzicht. Mei 2016, zei hij stellig, dan zou de pleuris hier uitbreken. Mei kwam, mei ging, ik vroeg me af of Arnold Karskens blij of verdrietig was over zijn ongelijk.

  De vierde im Bunde tenslotte, Haye van der Heyden, vergoelijkt doodleuk de doodseskaders van Duterte: „Die doet veel dingen die indruisen tegen de mensenrechten, maar veel mensen zijn er blij mee.” Vanzelfsprekend dweept hij, net als zijn medefirmanten, niet alleen met Duterte maar ook met Poetin en Orbán. „Niet omdat ik het altijd eens ben met wat ze doen, maar omdat ik me realiseer dat ze in een andere context opereren.” Iets zegt me dat hij naar die context verlangt, dat hij zelf ook graag een beetje zou indruisen tegen de mensenrechten.

  Wat vroeger kroegpraat heette, rukt nu alweer een tijdje op naar het hart van politiek en media.

  Bij elkaar opgeteld vormen de opvattingen van de founding fathers van ON een staalkaart van courante complottheorieën over de Europese Unie, migratie en omvolking. Je hoort ze elke dag, zulke theorieën, je hoort ze luid en steevast vergezeld van de klacht dat ze niet gehoord mogen worden – dit mechanisme fungeert als het perpetuum mobile van de rancuneleer.

  Met sociale media en een webpagina nemen Karskens en zijn vrienden geen genoegen meer, een eigen zuiltje voor de ongehoorden willen ze. Met daarbovenop henzelf als dystopische pilaarheiligen die onheil voorspellen zoals een sjamaan danst voor regen. ON zal, gezien het enthousiasme van het stabiele genie Thierry Baudet, een voortzetting zijn van Forum met andere middelen.

  Het vervolg is niet moeilijk te voorspellen. Weer zullen we kijken naar malversaties, vetes en geleidelijke afbraak. En weer zal, als het hele zaakje is geïmplodeerd, de linkse samenzwering worden beschuldigd van sabotage en ondermijning. De beschuldiging als zodanig is diep verankerd in het narratief van elke populistische beweging: zowel opkomst als ondergang valt volledig toe te schrijven aan de ander. Schuld, schuld, door hun eeuwige schuld. De ander, de erfvijand, is de eigenlijke blauwdruk van elk populistisch programma. Zonder de ander vervalt het bestaansrecht en zakt de boel als een kaartenhuis in elkaar.

  Zullen de ongehoorden tevreden zijn, nu ze een partij en straks een omroep hebben? Dat valt te bezien. Het is niet langer genoeg om gehoord en gezien te worden, de onderliggende eis gaat over waardering. Het diffuse programma van de ongehoorden is ook te verstaan als een schreeuw om liefde en waardering.

  Hoe die te beantwoorden? Een denkrichting komt uit Istanbul. Met een programma van radicale liefde werd daar de burgemeestersverkiezing gewonnen door de tegenstander van de Erdogan-kandidaat. De politieke strateeg, Ates Ilyas Bassoy, zei in mei tegen correspondent Lucas Waagmeester van de NOS: „Er is een verschil tussen liefde en Radicale Liefde. Want zelfs dictators gebruiken liefde, maar hun liefde gaat uit naar degenen die hen liefhebben. Je moet dieper gaan, en dat is Radicale Liefde: contact maken met mensen aan de andere kant, die soms vol haat tegenover je staan. Daarvoor moet je de arrogantie en het neerkijken op mensen die bijvoorbeeld op Erdogan stemmen laten varen. En proberen ook hen te begrijpen en met ze te praten.”

  Voornemen: me in januari, als de rest van het land niet drinkt, ook bij bewezen belachelijkheid onthouden van polemiek en spot. De handreiking, de omhelzing. Vriendelijk zijn.

 21. Drollevanger

  Hopelijk krijgen we via Karskens eindelijk een onpartijdige omroep.
  Hij weet tenslotte waarover hij het heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.