Kijk dan: klein meisje huilt omdat KOZP bezig is Zwarte Piet weg te pesten: ‘Ik word daar verdrietig van!’

Kijk eens, Jerry Afriyie, wat je allemaal aanricht met je onbezonnen geraaskal tegen Zwarte Piet: een beetje de harten van kleine meisjes breken. Voel je je nu beter?

Kick Out Zwarte Piet-opperbons Jerry Afriyie was erg blij met zichzelf na de intocht van Sinterklaas afgelopen weekend: “wat zijn we goed bezig zeg! ❤  Trots op alle mensen die zich vandaag hebben laten horen voor een kinderfeest zonder racisme en schaamte!” Ja, Jerry kon verheugd zijn. Opnieuw een nationale intocht voor het oog van de camera bijkans vernaggeld met demonstraties. Met kinderen erbij een beetje een feestje bedorven: mooi allemaal hoor.

Ik zou zeggen: lang leve de regionale journalistiek. Want lokale zender NH Nieuws liet genadeloos zien wat de keerzijde is van al dat gedram van de Kick Out Zwarte Piet-stampvoeters: verdrietige kinderen. Zie hier een ontroostbaar meisje met een schattig strikje op haar hoofd: totaal in tranen, omdat ze al die lui van Jerry gemene dingen had horen zeggen over haar held. Zwarte Piet is geen racist, maar een held die kinderen – ongeacht hun huidskleur! – liefheeft en cadeautjes bezorgt.

En dat verdwijnt wellicht binnenkort, dankzij al die gekke lui met verbeten gezichten en opruiende bordjes. Het arme kind had één strohalm: ze mocht haar schoentje weer gaan zetten. En een vader die haar in zijn grote sterke armen naar huis kon dragen. Een jammerlijk einde aan iets wat een feestelijke dag had moeten worden.

Is dit nu waar Kick Out Zwarte Piet voor staat? Kinderen laten janken? Kom op, zeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. Kees Modaal

  Dit is precies de bedoeling van dat tuig. Iedereen zal en moet zich rot gaan voelen, pas dan gaan dat soort terroristen zich goed voelen. Het zijn net internet trollen. Ook die gaan door tot iedereen kotsmisselijk, boos en verdrietig van ze wordt. Daar kicken dat soort geestelijk gehandicapte idioten op.

  1. Blitzkrieg

   Kees Modaal : Het is natuurlijk erg genoeg dat dit soort terroristen bestaan. Het is nog erger dat onze eigen overheid deze idioten faciliteert (met subsidie en al) om een kinderfeest kapot te maken.

   1. Kees Modaal

    De overheid is inderdaad DE oorzaak van al dit soort ellende. Als die geen gratis geld uit zouden delen gaan dat soort parasieten heel snel terug naar eigen landen en hebben de linkse idioten, die nu 24/7 op internet zitten te trollen, geen geld meer voor een internet abonnement

    1. Jv

     Parasieten is een nog te mooi woord.
     Vleesetende virussen komt eerder in aanmerking!

  2. Rechtsaf

   Nederland is er steeds meer klaar mee hoor let maar op…

   1. Kees Modaal

    Dat blijkt wel uit de peilingen, van zowel NPO als RTL en SBS. uit al hun peilingen blijkt dat een ruime meerderheid van tussen de 72 en 78% zwarte Piet zwart wil houden en een nog veel ruimere meerderheid, van tussen de 92 en 97% helemaal klaar is met die drammers.

   2. Jv

    Werd tijd! Als het goed is heeft iedere automobilist toch een geel hesje?

 2. EU kok

  Wat knap dat zo een klein vrouwtje precies weet te vertellen wat haar ouders vinden.
  Of zou een meisje van 6/7 jaar weten wat KOZP is, welke doelstellingen ze hebben en wat de mogelijke effecten ervan zijn ?

  1. Vit

   Zij hoort alleen dat achterlijke geschreeuw waarschijnlijk.

  2. Rechtsaf

   Precies het moet kinderen wel even duidelijk gemaakt worden waar wij tegenwoordig in Nederland mee te maken hebben..

   Ik kan mij heel goed voorstellen dat er mensen zijn die EU echt snoeihard in elkaar willen trappen en al zijn tandjes eruit willen rossen door zijn eeuwige gezuig…

   1. Jv

    Rechtsaf; hij moet ook wel zuigen als ie al z’n tandjes kwijt is.
    Misschien heeft ie al geen tandjes meer, vandaar het gezuig!

  3. ZiggyStardust

   Het enige wat dit meisje zegt is dat ze mensen hoorde zeggen: “Weg met Zwarte Piet”. En dat is ook precies wat kozp zegt. Hoezo zou dit ingefluisterd zijn door haar ouders? Dit is toch precies wat kozp uitdraagt. Van beide kanten uit wordt het feest voor kinderen inmiddels verpest en misbruikt voor hun eigen politieke agenda. Zet voor en tegenstanders die zonodig moeten demonstreren tijdens een kinderfeest ieder jaar tijdens de intocht in een weiland bij Beverwijk, en laat ze het daar uitvechten. En laat een kinderfeest en een onschuldige traditie gewoon met rust.

  4. Ego-non-solus

   EU kok is mogelijk zelfs op volwassen leeftijd niet tot verstandige inzichten kunnen komen. Ja en dat hij zich dan niet kan voorstellen dat een kind dat wél deed, dat kan ík mij dan weer voorstellen.

  5. Joshuak

   Ja zelfde dat die Zweedse Greta door haar ouders wordt gebruikt?

   Of laat me raden, dat is anders want dan doet links het.. Links mag wel kinderen gebruiken, maar rechts natuurlijk niet

   1. Louise

    Wat bedoelt u met ‘gebruiken’ ?

    1. Bosche draak

     Wat denk je zelf?

  6. Agios

   Ook knap dat de vrijdagdemo’s blijkbaar gedragen worden door schoolkinderen. Of zouden hun ouders hier achter zitten? How dare you!

  7. Tguard

   @eu ja knap hè en dat spontaan ipv een autist te gebruiken en zo te programmeren dat ze zegt wat jullie willen! Zielige reactie kerel!

  8. Ron

   Een meisje van 6 ga nog eerlijk.

   Greta met haar draaiboek daarentegen…

  9. Jv

   Jammer dat het niet een kind van jou was!
   Ten hemel schrijnend, maar beste EU kok…… je mag zeer trots zijn op jezelf.
   Trouwens….. wordt jouw mening ook gedeeld door je gezin?
   Of heb je die niet (meer). Het laatste zou mij ook niet verbazen.
   Je zult getrouwd zijn met zo’n achterbakse links persoon!

  10. Jv

   EU kok….. weet je wat er nu gaat gebeuren, en terecht! Dit meisje, en vele anderen, zullen zich dit blijven herinneren en een innerlijke weerstand opbouwen tegen alles wat zwart of licht getint is.
   Met racisme wordt je niet geboren, maar dat wordt gekweekt en nog wel door die zelfde lamzak van Afriyie.
   Kortom, jullie hebben er op termijn weer een Nederlander bij die niet pro maar anti neger zal zijn!
   Tja…. wie zaait zal oogsten!

   1. Ron

    Dat is wat links hier ook doet.
    Zoveel afkeer creëren dat er wel 2 kampen ontstaan.

    Dus ja JV het is oogsten wat ze zaaien

   2. ZiggyStardust

    Jv, dit zal idd de trieste werkelijkheid worden ben ik bang. Een clubje bruine racisten en daarop reagerend een clubje blanken die hun tradities en cultureel erfgoed verdedigen zorgen er voor dat dit meisje mogelijk geconfronteerd wordt met uitspraken en daden die op niet al te positieve wijze bij zullen dragen aan haar ontwikkeling. Voorstanders en tegenstanders die zo nodig willen demonstreren, zoek een weiland uit, los het daar op, en laat de kinderen met rust. Jullie doen beiden meer kwaad dan goed.

  11. logisch denken2

   de effecten zijn duidelijk cockje of twijfel je aan de oprechtheid van kinderen ? Als de kinderen bij de stront-vlek langs geweest zijn kan die oprechtheid aangetast zijn.

  12. Mieremet

   Hou toch eens je bakkes laffe hond. Mezzadrammer Eukut.

  13. Roughwood

   Tuurlijk cock. Als het over het klimaat was gegaan is de onzin die u uitkraamt natuurlijk niet van toepassing. Of wel soms? Opperdeuger.

 3. pakwatjepakkenkan

  aan alle volwassenen :

  men wordt niet rascistisch geboren. men wordt rascistisch gemaakt.

  zet een groepje blanke kinderen bij een groep zwarte, getinte, gele, paars met rode stippen kinderen (die laatste heeft de bof en stikt in een snoepje) bij elkaar en ze spelen en leren van elkaar. totdat daar de ouders bij komen staan en zeggen tegen diezelfde kinderen ; daar mag je niet mee spelen want…. kleur.

  ik schaam me kapot voor al die volwassenen die vroeger als kind gewoon leuk mee deden en nu ineens gaan lopen zeiken over een kleur. we zijn niet rascistisch maar worden het wel omdat jullie ons rascistisch maken.

  een kind begrijpt dit nog.

  1. Blitzkrieg

   pakwatjepakkenkan : Wat mij betreft is dit nog steeds zo. Zwarte Piet heeft niks met racisme te maken en KOZP niks met het bestrijden daarvan.

  2. Nep

   Goed geschreven!

  3. Rechtsaf

   Maar pwjpk, wie is deze onzin begonnen?, wie is het ineens racistisch gaan noemen?…

   Zwarte piet is niet racistisch, nooit geweest, het word racistisch gemaakt dat zie je goed maar ga niet de politiek correcte as*h*le uithangen hier…

 4. Sando

  Heb je nu je zin zwarte mensen! En doe je mond nu ook eens open dat dit ook niet normaal is maar nee wacht maar af op het voetbalveld dan trek ik mijn mond wel open komt dan goed over(pers he)

 5. Heras

  Eigenlijk verwijt ik de burgemeester. Hij kan aangeven dat kick-out/antifa niet in november en december mag demonstreren tijdens de intocht. Het betreft 2 maanden.
  Tien maanden mogen ze hun gif verspreiden, maar 2 maanden niet. Hoe moeilijk kan het zijn.

  1. Blitzkrieg

   Heras : Eigenlijk verwijt je het de burgemeester! Het zou super simpel geweest zijn de demonstraties zo op te zetten dat kinderen er geen last van hebben echter dat is niet het beleid. Mensen moeten veel minder naïef worden.

  2. Blitzkrieg

   Heras : Ik mag de link niet posten, je moet maar even googlen op
   NOS laat nieuws corrigeren door anti-Zwarte Piet-activist

 6. Jack Flash

  De 16 jarige dochter van een surinaams stel uit Utrecht die ik ken durfde niet meer voor zwarte Piet te spelen.Bang voor de problemen.
  Thanks Kopz.

  1. Nep

   Te triest voor woorden.

   1. Jv

    NEP: huichelaar!

 7. Nep

  Precies gericht aan voor en tegen zwarte Piet. Ga deze discussie aan in mei. Niet nu!

  1. Rechtsaf

   Spreek daar kozp op aan achterlijke debiel…

   1. Nep

    Oh weer zo een plebejer!

    1. Bosche draak

     Hij heeft gewoon gelijk laffe lapzwans!
     Het zijn die niksnutten uit de randstad die al die onzin zijn begonnen en niet anders!

 8. Wesley Benbow

  Ik denk dat dit meisje enorm in haar schik was over de racistische spreekkoren tegen Zwarte Piet in Den Bosch.

  1. Rechtsaf

   wesley denkt graag aan kleine meisjes, hij/het kan zijn sympathieën voor jonge kinderen maar niet onderdrukken…

  2. Louise

   Goede opmerking. Het blijft bij deze speler niet beperkt tot pakweg 3 weken. Hij zit er voor eeuwig aan vast. Triest.

  3. logisch denken2

   ik denk dat de tar-rel geen verdriet kan inschatten van een kind. Hij weet wel hoe hij een kind onherstelbaar kan beschadigen

  4. Isengrijn

   Wordt geen Rogier Meijerink, Wesley. Je stelt je aan.

  5. ZiggyStardust

   Wil jij gewoon je bek houden over alles wat betreft kinderen aub? En dan zeg ik het nog vriendelijk tegen onze eigen Epstein!

  6. Maurits Dekker

   @Wesley Benbow
   Ik denk dat u zo vreselijk slecht bent dat een enkele reis naar Spanje in de zak van een hele grote zwarte Piet u ten deel zal vallen.

 9. Timber

  herhaling 1672 wanneer?

 10. van Urk

  Kinderen zijn gewoon stapelgek op Zwarte Piet. Dat heb ik gemerkt toen mijn kleinzoontje de hand van Sinterklaas links liet liggen en als een speer richting een Zwarte Piet rende met een deftige grijze sik. Ik keek toen meelevend naar de vergeten sint. Ik zei toen tegen hem:”Je kunt altijd nog aangifte doen, ouwe.” troostte ik hem “van racisme.”

  1. Wesley Benbow

   Mijn ervaring is dat kinderen roetveeg- en kleurenpieten tenminste net zo leuk vinden.

   Ik denk dat de heer van Urk Zwarte Piet hartstikke leuk vindt. Over het motief zullen we maar niet speculeren.

   1. Ron

    Die ervaring zal jij niet hebben.

   2. van Urk

    Motief is dat onze mythische figuur Piet generatie lang altijd zwart is geweest. En dat vinden nog veel Nederlanders die niet achter de zeurpieten aan willen lopen die kinderen opzettelijk aan het huilen maken wat voor hun een feestelijke dag zou zijn. Gemeentes hebben het recht hoe zij zelf het sinterklaasfeest willen vieren of hoe zij die invullen. En als die Pieten daar zwart blijven dan is dat zo. Daar hebben activisten als KOPZ totaal niets over te zeggen. Ze mogen al blij zijn dat multiculturele gemeentes wel overstag zijn gegaan om hun gekwetste burgers tegemoet te komen.

   3. Rechtsaf

    wesley’s ervaring met kinderen is onder het kopje ped*filie te scharen

   4. ZiggyStardust

    Wesley, vertel eens over jouw ervaringen met kinderen. Jij als oude man die geen jonge kinderen heeft, z’n eigen kinderen niet meer ziet heb ik vernomen, maar toch ervaring heeft met kinderen die roetveeg en kleurenpieten net zo leuk vinden. Vertel eens over die ervaringen met kinderen! Kom op!

   5. ZiggyStardust

    Wesley Benbow, aka Tralee, Mezzadra, Lao Tse, Rien Noppen en Quispel, je bent de meest verachtelijke persoon die hier rondhangt! Je bent een viespeuk! Laat jezelf toch helpen man aan die ziekelijke gevoelens en fantasieën die je hebt over kinderen! Zieke vieze vent die je bent! Bah!

 11. Jv

  Waar blijven nu toch die Nederlanders. Hop het gele vestje aan en de beuk er in.
  Sorry dat ik mij laat gaan, maar ik ga hier toch echt van over de rooie.
  Dat die klootzak van Afriyie ook weer trots is, en de smerige linkse media die zichzelf wel weer op de borst zullen kloppen, terwijl hij donders goed weet dat hij steeds meer zeer boze Nederlanders tegen zich krijgt.
  Wat is hierop hun reactie? Ach het is maar een ECHT Nederlands meisje en dat telt niet mee bij dat schorem!
  De vraag is hoe lang het duurt alvorens er iemand opstaat die dit linkse zooitje te grazen neemt.
  Wat laten wij Nederlanders toch met ons sollen.
  Een klootzak rechtstreeks uit de rimboe, nooit wat geleerd en nooit gewerkt krijgt het in z’n eentje, met behulp van de bak gier (media genoemd), voor elkaar om bijna 18 miljoen Nederlanders op de knieën te krijgen.
  Latten we vooral dit filmpje via social media delen en desnoods ook bij AH, Bijenkorf, Hema, en alle andere smerige politiek correcte winkels tonen.
  Wij, de overgrote meerderheid van het volk, hebben de macht om deze zaken te boycotten…. waarom doen we dat niet? Zaterdag jl nog in Laren NH geweest….wat een verademing daar nog winkels te treffen die nog steeds zwarte piet etaleren. HULDE!

  O ja…. alle linkse reaguurders kunnen tevreden zijn, maar zou graag hun reactie willen lezen over dit filmpje!

 12. AS210854

  Onbegrijpelijk dat er bij een kinderfeest gedemonstreerd mag worden. Maarja bij links kijken ze nergens naar, zelfs niet naar kleine kinderen.

 13. logisch denken2

  Maakt de grafkoppen van kozp niets uit. Die zijn enkel bezig met herstelbetalingen maar dan moet eerst zwarte piet eraan geloven om hun punt te maken.

  Verachtelijke mislukkelingen die zich willen spiegelen aan een karikatuur die kindervriend is voor elk kind. Verachtelijk volk en domme leeghoofden lopen er blind erachteraan. De stront-vlek wil zelfs beweren dat zwarte piet een scheldwoord is. Je bent dan echt volledig van het padje en niet te redden

 14. Gerlos

  Deze minkunkels zijn nog niet af van de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking, maar ze hebben zelf niet door, zijn ze te dom voor, racisme in de hand werken onder ons Nederlanders met oeverloze gezeik en demonstraties over een kinderfeest.

 15. Behold My Negativity

  Airfryer kan zonder zijn vitale ingewanden leven, toch?

  1. Bosche draak

   Een hart heeft hij toch niet…

 16. Wesley Benbow

  Ik zie dat er op DDS veel aandacht is voor een fake verhaal over een klein meisje die veel van Zwarte Piet zou houden (een gênant geval van misbruik van kinderen door pro-Pieters) maar dat oorverdovend wordt gezwegen over de racistische pro-Pieters in Den Bosch die onze nationale reputatie besmeurden met racistische bagger.

  1. Rechtsaf

   Iedereen ziet dat wesley vooral aandacht besteed aan kleine meisjes, wesley kan zijn ped*fiele sympathieën nauwelijks onderdrukken en praat racist wesley graag over zijn andere sympathie voor racisme

   1. Vlaswiek

    Zodra het over kinderen gaat is de pe͘do rap ter plaatse.

  2. Kim Verlouw

   Nog ff een boer laten voor je gaat slapen he, Wes. Haha, klomp woekerweefsel ben je.

   Welke moeder kan trots zijn op zo’n creatie…

  3. musicmaniac

   Jouw leven hangt aan een zijden mezzadraadje.

  4. Roughwood

   ‘een gênant geval van misbruik van kinderen’… Als dit het geval is inzake de klimaathysterie dan is dat natuurlijk wel volkomen normaal. Toch? Schei uit joh!

 17. Rosasolis

  Wat erg voor deze kleine meisje. Hoe kan een volwassen Nederlandse vrouw of man het aan zo’n jonge kind uitleggen dat er mogen geen traditionele Pieten meer bestaan?
  Hoe leg je het uit aan kinderen over het “waarom” geen Zwarte Piet. Vele gewone lager scholen hebben zowel blanke als kleuring kinderen. Die vanaf hun vroegste peuter jaren de optochten van Sint en piet(en) meegemaakt. Hoe leg het uit aan jonge kind dat het allemaal flauwe kul is. In Den Helder zie je nu overal de bekende kerst kaarten van Anton Piek. Hij was geboren en groeide op in een heel arme familie uit Den Helder.
  En heeft de bombardementen uit de oorlog in deze staat mee gemaakt. Na de oorlog was de bevolking van Den Helder vreselijk arm. Er was geen werk en overal de verwoesting van de bommen gezien. Maar toch wou zijn moeder Sinterklaas toch proberen te vieren voor de jonge Anton Piek. Ze vertelde haar jonge zoon dat de Sint
  niet zo rijk meer was, zo dat Anton alleen Een cadeau mocht kiezen. Er bestond een oude kunst winkel nog overeind, die nog steeds alles voor kunstenaars verkochten. Dus vroeg de jonge Anton alleen wat tekenpapier, pennen, en verf van de Sint.
  Meer kreeg hij niet, behalve een taart gebakken door zijn ma.
  Mijn man vertelde dat in de prille na-oorlog jaren er geen Zwarte Pieten waren. Alleen de Sint die cadeautjes kwam brengen. Misschien moeten er meer gedaan worden in de toekomst om te zorgen dat de Sint blank of gekleurd is, en alleen op reis gaat, en gesteund wordt door mensen die hem verwelkomen, en hem helpen naar zijn zware tak verder te reizen naar de volgende staat, en verder…Is het nu niet beter aan kinderen
  de waarheid geleidelijk te vertellen en hen te voorbereiden om achter de waarheid te komen met allerlei domme sprookjes!
  Maar hoe zit het met onze volwassen met of “sprookje of de waarheid”?
  Persoonlijk hou ik van het merkwaardig verhaal van de drie oosterse koningen
  uit de Bijbel
  die een grote licht over Bethlehem zagen en naartoe ging reden. Er waren toen geen moderne apparaten die bewijzen kon tonen, van die grote licht boven Bethlehem.
  Maar onze volwassenen geloven dat de verhaal van de drie koningen wel waar is.
  Ik ook! Deze mannen gingen zoeken volgens de sterrenkunde uit de heel oude tijd,
  naar de afkomst van die geweldige licht van heel ver weg. En zij kwamen eindelijk in Bethlehem terecht…aller drie koningen met hun aanhangers die het ook hebben meegemaakt…Waar gebeurt of de zoveelste legende? Hopelijk schrijft iemand iets over de drie koningen? Hoe denken jullie: de waarheid of alleen een legende rond de kerst tijd?

  1. Rechtsaf

   @Rosalaisiei jij bent een racist natuurlijk die graag kleine kindertjes wenst te belasten met jou racistische gedachtegangen

 18. rujoleki

  Allemaal de schuld van de Nederlanders die daarbij staan. Verraders en nsbers .
  Zwart moet zwart blijven.

  1. Ron

   Volgens onze juul wel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.