Kijk dan: virtue signalling DENK monteert zichzelf tussen de profvoetballers in kneuterig filmpje

DENK heeft weer een filmpje gemaakt: ditmaal hebben ze zichzelf tussen de wereldsterren onder de professionele voetballers geknutseld. Messi, Robben, Ronaldo en anderen verklaren allemaal dat het tijd wordt afscheid te nemen van racisme. En hé: daar heb je ook die guitige snuiten van Kuzu, Öztürk en Azarkan.

We weten dat de DENK-jongens van voetbal houden. Ze gebruiken het kennelijk graag om een onderlinge egostrijd te beslechten. Maar na een stilgelegde wedstrijd tussen Excelsior en FC Den Bosch is voetbal toch vooral die sport van dat ingeteerde racisme. DENK vond het tijd om daar wat aan te doen, en sloeg daarom de handen ineen met een keur aan internationale voetbalsterren. Messi, Ronaldo, Robben: het kon niet op. Allemaal werkten ze volstrekt belangeloos mee aan het nieuwe filmpje van DENK

Nou, niet dus. Dit is een bewerkt oud filmpje van de UEFA. Waarin DENK dus ons eigen nationale voetbalidool Johan Cruyff en een vrouwelijke voetballer heeft weggeknipt om hun eigen tronies te kunnen tonen. Waarmee wel weer eens is benadrukt waar het de mannen van Tunahan Kuzu eigenlijk om gaat. Racisme uitroeien? Dat is hooguit een bijzaak. Wat ze daadwerkelijk willen, is vooral een platform bemachtigen om hun eigen gezichten te tonen, voor de eer en meerdere glorie van Kuzu, Azarkan en Öztürk. Als een soort politieke influencers die alleen maar uit zijn op kliks en verering door tienermeisjes.

Of het gelukt, weet ik niet. Ik zit niet in de DENK-doelgroep. Maar de heren zijn er in ieder geval in geslaagd om niet het thema racisme, maar zichzelf centraal te zetten. En dat is natuurlijk al dubieus genoeg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. logisch denken2

  Ach het radicale denk is net zo gestoord als die pleeborstel

 2. ikweetwatikwil

  Of de voetballers dat leuk vinden , daar heb ik mijn twijfels over.

 3. Kees Modaal

  Een normaal mens zou zich doodschamen als die zo’n rotkop met verrotte hersenen erin zou hebben als die Erdogek marionetten. Zij zijn er maar wat trots op. Kneuzen.

 4. Tman

  Misschien is het een goede oplossing dat de KNVB de regels aanpast, alleen boreale voetballers krijgen in Nederland een licentie en/of clubkaart!
  In Duitsland moeten blanke Ariërs voetballen, en in Nederland blanke boreale voetballers!
  Alles opgelost!

 5. Gerlos

  Dit stelletje KAKKERLAKKEN van DENK moeten zo snel mogelijk verdreven worden uit ons politiek bestel zou een zegen zijn.

 6. Vlaswiek

  DENK:

  – drie buitenlanders
  – zijn hier niet geboren
  – schreeuwen ‘racisme’

  Vreemd, want waar maak je mee dat drie buitenlanders kunnen zetelen in een parlement van een land waar ze niet zijn geboren. In Israël?

  Ik heb een boodschap voor DENK: Donder alstublieft op naar het land van je voorouders en ga daar verder bedelen om aandacht.

 7. Heras

  Ze gaan niet weg want in Turkije krijg je de kans niet om zo’n grote bek op te zetten. Dus, doen ze het hier. Hier kunnen ze iedereen verrot schelden, en toch misbruik blijven maken van onze gastvrijheid, en democratie.
  Totdat rechtse partijen de grootste worden.

 8. Twirre

  Een miljoen of 10 schade vergoeding voor het schenden van het portretrecht zou wel een oplossing
  Kunnen zijn.

 9. NoWoriesMate

  Elke keer als ik iets lees over denk, walg ik ervan. Wat een lage onderkruipers, NL van binnenuit proberen te vervuilen met hun zieke, zwarte geest. Wat is er gebeurd met trotse Turken die hun eigen land willen opbouwen ipv andere aan te vallen.

 10. ReneR

  Als de ego’s van die knurften nog groter wordt, klappen die rotkoppen vanzelf uit elkaar. Wat een verachtelijke types zijn die DENK figuren. Ze Denken niet na, dat weten ze, daarom compenseren ze met de naam DENK. Het probleem is niet nadenken en al zeker niet doen. Luie kutfiguren.

  1. Wesley Benbow

   En nu maar hopen dat het oplucht, ReneR.

   Zat het je allemaal hoog?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.