Kijken: stinkhippie die boerderijen bezetten ‘legitiem’ vindt keihard ingemaakt door boer en EO-bons

Hier krijgt even een vleesontwijkende langharige hippie flink met de verbale lange lat op z’n korzelige klauwtjes. Hij denkt er live op de radio mee weg te komen dat hij en z’n maatjes van Meat the Victims gewoon de wet breken en boerderijen bezetten. Dat was echter buiten deze alerte boer en de scherpe vragen van EO-presentator Tijs van den Brink gerekend.

Het mag wel eens gezegd worden: doorgaans is Radio 1 de kansel waar linkse politici en publieke figuren ongehinderd het progressieve evangelie mogen verkondigen. Dat was ongetwijfeld ook waarom Meat the Victims-primadonna Jonathan Loogman met z’n lange lokken naar de studio kwam: hij verwachtte een thuiswedstrijd. Ondanks dat hij met z’n maatjes boerderijen bezet en boeren – en hun gezinnen met kinderen daarmee trauma’s bezorgt – meende hij live op de radio in EO-show Dit is de dag gewoon weg te komen met het goedpraten van z’n misdaden.

Maar helaas: dat ging niet zomaar. Want de varkensboer Willy Vos legde vakkundig uit dat het bezetten van boerderijen door veganisten die voor eigen rechter spelen niet zonder ernstige gevolgen is. Het gezin van Vos is nu ’s nachts bang dat iedere keer dat ze iets horen, de horde ongewassen krakerstypes van Jonathan weer voor de deur staat. Of liever gezegd: voorbij de deur, in de stal. De boel aan het bezetten als een stel ecokolonialen.

Presentator Tijs van den Brink doet daar vervolgens nog een schepje bovenop, en laat leugenachtige Loogman even fijntjes weten dat hij in een rechtsstaat houdt. En zich dus te onthouden heeft van verboden acties. En wanneer hij vervolgens door een rechter aangepakt wordt voor z’n misdaden, dat hij dan z’n straf gewoon accepteert en niet als een klein kind gaat zitten jankeballen dat het allemaal wel heel zwaar is waarmee de togameneren z’n criminele bende om de oren heeft geslagen.

Dus: presenator en boer: 1, criminele kapperschuwe hippie: 0. Lijkt me duidelijk!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Willemm

  Alweer een nieuw laagtepunt op DDS. Het enige argument dat ik op kan maken is dat deze man lang haar heeft en daarom niet serieus genomen kan worden. Heel scherp!

  1. Aardappeltjes

   @willemm er zijn veel diepte punten op dds.
   @willemm elke keer als jij en je trolmatties reageren, dat zijn pas de echte dieptepunten.

  2. Kretoloog

   Wat een kul schrijf jij, Willem met dubbel m. Of ben jij soms voorstander van het ongevraagd binnendringen van andermans eigendom? De krakersmethode, maar dan toegepast in veestallen, zeg maar.

   Ga je schamen, man!

   1. DidiMadloba

    Heeft niets met kraken te maken, Kretoloog!

    1. Stanly2000

     Fritsje als kraakspecialist.

  3. Blitzkrieg

   Willemm : Hmm. Ik herken je schrijfstijl.

   Alweer een nieuw laagtepunt op DDS. Het enige argument dat ik op kan maken is dat deze man lang haar heeft en daarom niet serieus genomen kan worden. Heel scherp!

   Even analyseren : dieptepunt vervangen door laagtepunt, slim. Kort en bondig comment, en dan afsluiten met een sneer, met een ! erachter natuurlijk.

   Goedemorgen Mezzadra, niet antwoorden svp, ik zit tot de 21 achter je script.

   1. Mieremet

    Inderdaad Blitzkrieg het is Mezza, of Nep of DiDi of Pauline of Brandebock of Anne en dan vergeet ik ernog 10, allemaal dezelfde trol. ++++++ voor Blitzkrieg.

  4. EmC2

   Zit link bij dus wat dds ook schrijft, je kan zelf oordelen.

  5. Mieremet

   Willemm, Mezzadrama. Je hebt niet geluisterd. Hij overtreedt de wet EN heeft lang haar, hij maakt kinderen bang, morgen loopt ie weer mee met KOZP. Dus langharig werkschuw wortelknagend tuig. Opsluiten water en brood…. en wortel.

 2. Jumping

  Is de moordenaar op Pim Fortuyn ook zo begonnen.?

 3. DidiMadloba

  Bij demonstraties moet soms de wet worden overtreden, niets nieuws.
  Als de activisten geen maat houden verliezen ze vanzelf de sympathie van het publiek.

  1. Kretoloog

   Je kunt prima demonstreren zonder in te breken in andermans eigendom. Je kletst weer eens uit je nek, DidiDombo.

   1. Mezzadra

    Het vervelende is dat als je niet inbreekt in dit soort smerige bedrijven afschuwelijke misstanden aan het oog worden onttrokken.

    De bio-industrie is een walgelijke bedrijfstak die schreeuwt om openbaarmaking. Ik heb wel begrip voor deze acties.

    1. Blitzkrieg

     Mezzadra : Het is onwettig, wat je vind doet niet terzake.

  2. Ron

   Volgens jouw en de redenering van die hippie mogen de rechtse demonstranten bij de kozp yuppies ook inbreken en bezetten.
   Want geen wezen mag onder de dwang van een ander zitten en dat mag met verbreken van de wet doorbroken worden.

  3. Stanly2000

   Fritsje als domme demonstrant.

 4. Julian

  Geen onzinnige D’66 rechter verwijzing? Of hij zich wel of niet wast doet toch helemaal niet ter zake! Stinkhippie? Lange Lokken? Wat heeft dit met journalistiek te maken. Het feit dat deze organisatie onwettige acties voert is evident. En dat ze daarop aangesproken worden is alleen maar goed. Ook veroordelingen die daaruit volgen zijn alleen maar goed.
  Maar laat dat soort onzinnige typeringen gewoon achterwege. Ze slaan nergens op. Verwijzingen naar uiterlijkheden etc passen hier gewoon niet.

  1. Ron

   Stereotypering is een linkse handelswijze die vaak door links en ook door jouw mede geloofsgenoten hier op DDS gebezigd wordt.

   Maar wordt vanuit rechts eens een treffende typering neergezet is het onnodig en ineens niet passend.

   Typisch.

 5. Top

  Geweldige dag alhier! Zon en goede vooruitzichten voor deze dag. En ‘de Fastnet vuurtoren’, doet het (na grondige renovatie) ook weer. Overigens, het is hier fantastisch!

 6. Heras

  Die stommelingen die zomaar boerderijen binnenvallen en denken dat ze daardoor opkomen voor de rechten van dieren, hebben geen besef; dat ze mensen daardoor traumatiseren.
  En de stompzinnige, halfslachtige smoes dat je soms de wet moet breken om….
  Een van de meest ingrijpende dingen is wel inbraak. Nogal logisch dat de kinderen nu bang geworden zijn.

  Daarom moeten ze goed gestraft worden voor dit soort geweldsdelicten. En de geldstromen sluiten.

 7. EmC2

  Hippie ziet een beetje geel. Teweinig vitamine B12, dat nodig is voor aanmaak van rode bloedcellen. Ik denk dat hij wat meer vlees moet gaan eten.

  Rode bloedcellen zijn o.a. voor transport zuurstof.

 8. Pauline Kummer

  Er is niets mis met lang haar, dat zegt niets over “kapperschuw” Juist lang haar heeft verzorging nodig. Kijk maar naar Dion Graus. Die zal veel begrip kunnen opbrengen voor deze dierenrechten activist.

  1. Top

   J kan wel merken aan je reacties, dat het ‘kippenhok’ al een tijdje gesloten is. Geen eitjes hebben, is eigenlijk het signaal, dat het allemaal over is. Nietwaar?

 9. B. Pascal

  de duitse boeren tijdens hun protesten niet als eerste tegen de overheid maar tegen:

  HET ECO-FASCISME

  Dat is wat ons teistert en kwelt!
  Wie is er begonnen met die vervloekte BIOLOGISCHE IDEOLOGIEEN
  inderdaad het FASCISME van Hilter-Duitsland

  Geschiedenis mensen: zie het heden met het verleden:
  Men wilde het christendom van zich afschudden, dat een slavenmoraal in stand hield. Himmler wilde een nieuwe elite ontwerpen die wegbereider zou zijn van een nieuwe tijd. Zoals Stuart Russell beschrijft in ‘Himmler’s Burg’: en ze experimenteerden vrolijk met de biologische landbouw.

  1. Blitzkrieg

   B. Pascal : Geschiedenis, duidelijker als dit wordt het niet. Braaf gaan we op 4 mei onze doden herdenken, maar de euro facist dendert door. Ironisch, geschiedenis mag niet meer onderwezen worden, tenminste niet voordat deze terdege is aangepast.

   1. B. Pascal

    de veader des vaederlandsch: onderwijscht gij uwe kinderkens zelve ? de thiranny zal deze door der onkunde bestieren.

    ORANJE BANJE BLEU

 10. Ghost

  Wederom blijkt uit de reaguursels dat er niet op het onderwerp wordt gereageerd maar op de reaguurders, laat mij dan even op het onderwerp reageren.
  Deze geitenwollensokkenwereldhervormers zijn van harte uitgenodigd om het bedrijf van mijn zwager, een varkenshouder met 150 scharrelvarkens, te bezetten, hij is gevestigd in het Brabantse Eersel, laat me er wel bij zeggen dat, wie verticaal naar binnen komt, horizontaal naar buiten gaat dit, ongeacht de gevolgen. Hij gaat geen dialoog aan, die tijd is voorbij, dus, dames en heren, namens mijn zwager: wees welkom! Dan weet je meteen hoe het opgelost dient te worden.

  1. Ghost

   O, effe nog dit, wat jullie er ook van vinden, dikke vinger!

  2. Ben Venuti

   Dat is een prima instelling van je zwager en de enige manier om dat geteisem een lesje te leren.

 11. Vlaswiek

  Ik heb onze Nederlandse agrariërs op vele manieren geadviseerd zich te verenigen. Hiervoor zijn z.g.n. ‘alarm-apps’ voor beschikbaar.

  Het principe is eenvoudig:

  – installeer de alarm-app
  – selecteer de regio/omgeving
  – vorm een groeps-app
  – informeer elkaar gevraagd en ongevraagd

  Komen de beroepswerklozen jouw terrein op, activeer de alarm-app en nodig jouw collega’s uit om gezellig mee te doen. O ja, leg wel op film vast dat je de beroepswerklozen niet op jouw terrein wil hebben, herhaal dit minimaal drie keer. Hiermee zorg je ervoor dat de beroepswerklozen strafbaar zijn als ze doorzetten en kun je, samen met je collega’s, overgaan tot de rechtmatige aanhouding van de beroepswerklozen. Wel zo snel mogelijk de politie inschakelen, als je daar te lang mee wacht ben je zelf ook strafbaar i.v.m. wederrechtelijke vrijheidsberoving.

  Tot slot: gek genoeg is de politie meestal wel pijlsnel ter plaatse als je zelf het heft in handen neemt. En dat mag dus gewoon hoor, bij constatering van een strafbaar feit op heterdaad, mag je de verdachte(n) aanhouden en overdragen aan de politie. Dat mag dus ook samen met je collega’s, dat laatste is zelfs aan te raden omdat de meeste beroepswerklozen nooit alleen komen.

  Je mag natuurlijk ook gewoon naar de boerderij van je collega komen met een tractor, heftruck of shovel. Ook de hond(en) mag gezellig mee.

  1. Pauline Kummer

   Wie financiert dat allemaal. Hoe ziet een beroepswerkloze eruit? Kan ook koper zijn van zijn voortreffelijke eier en boerenkaas!

 12. Vraagje

  @aardappeltjes Willemm heeft toch gelijk? Het is toch een zwaktebod als je over het haar van iemand begint (lang hippiehaar of hoge haarlijn)? Volstrekt onbelangrijk.

  1. weer opnieuw

   ach , links politiek correct praat vaak over de dikke bier drinkende en chips vretende tokkie .

   De selectieve verontwaardiging zou ik niet te groot maken. Je krijgt dan de knijper op nje neus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.