Kijken! Thierry Baudet speecht de sterren van de hemel in Zweden: ‘We zijn fundamenteel verraden!’

FVD-voorman Thierry Baudet heeft dit weekeinde een lange toespraak in Zweden gehouden over de gevolgen van massa-immigratie voor de beide landen. Baudet vindt het altijd “verschrikkelijk” om te lezen over hoede massale immigratie naar het Scandinavische land bepaalde delen voorgoed heeft veranderd. Daarom moeten Nederland en Zweden snel beginnen met de instituties terug te veroveren op het links partijkartel, aldus Baudet.

Binnen de pan-Europese partij ECR heeft Forum voor Democratie een hoop Europese bondgenoten. Zoals in Zweden, waar de Zwedendemocraten (SD) een groot machtsblok vormen tegen de linkse communis opinio dat massa-immigratie een zege voor het land is. Maar SD weet, net als FVD, wel beter. Daarom was Baudet ook vereerd te gast te zijn op het tweejaarlijkse congres van de Zweedse partij. En niet alleen dat: het Nederlandse Kamerlid mocht zelfs een toespraak houden, en deed dat ook.

De beelden daarvan zijn een hit op YouTube, waar al ruim 15.000 mensen zagen hoe Baudet de gevestigde orde bij de enkels afzaagt. Ook legt hij aan het einde van zijn toespraak nog even uit wat het idee van de renaissancevloot is. In de zaal van de Zwedendemocraten weten ze niet wat ze horen. Ja jongens, dat is nog eens ander knäckebrod!

Maar alle grappen en grollen ter zijde, Baudets speech had een serieuze ondertoon. Want Zweden is het voorland van Nederland, zo beschrijft FVD ook nog maar eens onder de video: “Sweden and the Netherlands once were the most peaceful countries on earth. But decades of reckless open border policies have changed everything. Sweden is a frightening example of the consequences of mass immigration. And if nothing changes, the Netherlands will have the exact same problems in a mere couple of years.

Kunnen Baudet en de Zwedendemocraten het tij nog keren? De aankomende jaren zullen we dat gaan ontdekken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Wesley Benbow

  Het gaat met Baudet een beetje zoals met Wilders: in eigen land wordt hij nauwelijks serieus genomen en in het buitenland toegezongen door extreem rechtse groepjes.

  1. Bart

   gaap, p-do die weer een lult zonder iets inhoudelijks te onderbouwen.

   1. Rammstein

    Bart, zijn enige bedoeling is reacties uitlokken. En daar is hij zo te zien weer in geslaagd. Negeren is de beste keus.

  2. cuoretx

   En u hebt dom extreem links commentaar, wat al genoeg zegt over u

  3. van Urk

   Gelukkig weten ze in het buitenland ook wie Pinokkio is.

  4. Groenehond

   Niet serieus genomen. Is dit wat u zich wijsmaakt? De linkse activisten paraderen door de straten bij winst FvD. Niets wordt uit de weg gegaan om zetel en gezichtsverlies voor FvD af te dwingen. Dito bij PVV. Je kunt voor of tegen de standpunten zijn maar zeg alsjeblieft niet dat niemand hem serieus neemt

   1. Wesley Benbow

    Uit de verkiezingsuitslag en peilingen blijkt feitelijk dat slechts een kleine minderheid wat in Baudet ziet.
    Mooier kan ik het niet maken.

    1. Lampje

     Hé Wesley, nog steeds in Nederland, bevalt hier zeker wel?

     1. Tony Faas

      Nee, nu is het Johnson en nog een hele rits dubbelnicks.

  5. Nep

   Precies een blaaskaak!
   Onze boerenorganisatie moet niets van hem weten!

  6. Vit

   Dat is dan 6 x 2,50 Euro in de knip, zo loopt W H binnen.

  7. Nep

   Helemaal gelijk Wesley ben benieuwd hoe lang hij nog doorgaat. 🙂

  8. Lampje

   Hé Wesley, spuit 11 geeft modder, ga terug naar Suriname man.

 2. Kretoloog

  “Most peaceful countries on earth”

  Als historicus moet Baudet toch weet hebben van de Zweeds-Nederlandse oorlog. Weliswaar ruim 350 geleden gevoerd, maar zo vredelievend zijn deze landen niet altijd geweest.

  1. van Urk

   @Kretoloog. Een meningsverschilletje. Kan gebeuren.

 3. Agios

  Baudet heeft zo gelijk. Europa wordt kapotgemaakt. Jammer dat Baudet niet zo fel was, maar meer berustend. Daar had hij een tandje bij moeten zetten. Beginnersverlegenheid, zullen we maar zeggen.

  1. Watcher

   Beginnersverlegenheid ?

   Kom op zeg, Baudet is gewoon een slechte politicus.
   Het gaat hem gewoon om de poen, meer niet.

   Je kunt zeggen wat je wil van Wilders maar dat is pas een politiek dier.

  2. Pauline Kummer

   Neen, @Agios! Baudet is een toneelspeler…dat moet hij uitbuiten. Hij gaat voor het applaus, publiek.

 4. Watcher

  Tim is een beetje verliefd, een beetje verliefd.
  Lavendelsnuiver als popster.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Massamigratie is een verzonnen term van rechtse luchtfietsers en complotdenkertjes. Het migratiebeleid in Nederland is juist veel te streng en niet menselijk genoeg. Er is ruimte genoeg om meer mensen op te vangen

  1. Rammstein

   De halve wereldbevolking leidt honger. Anne Schillenboer wil dus graag 3 miljard mensen in Nederland opvangen.

  2. musicmaniac

   Paard Schilleboer mezzadraadje heeft zeker nog wat kamers in zijn/haar riante villa over om wat kopschoppers op te nemen? Het leven hangt dan aan een zijden mezza-draadje. Er is uit dit gedrocht nog nooit een zinnig woord uitgekomen. Dus gewoon maar negeren, dan rot hij/zij/het vanzelf wel op. Staat bij mij vanaf vandaag onder een filter.

  3. Pauline Kummer

   @Drenthe is leeg. De bevolking vergrijst. Groningen ook. Grote leegte zie je als je daar vakantie houdt. Er komen snelheidslijnen met de randstad. Ouderenzorg, gezondheidszorg schreeuwen om extra medewerkers. Het huidige zorgwerkers is overbelast! Overbelast!

  4. Klaas de Witt

   De Nederlandse bevolking groeit momenteel met 150k per jaar. 80% nieuwkomers en 20% nageslacht van eerdere nieuwkomers (groei autochtone bevolking staat nagenoeg stil). Dat is iedere 5 jaar een miljoen mensen d’r bij waarvan een groot deel waarden en ideeën stelsels meenemen die sterk contrasteren met de in Nederland heersende normen, waarden, gewoonten en gebruiken. Immigratiebeleid duiden als “wel of niet menselijk” is weinig rationeel en ontkent het belang van “redelijkheid”.

 6. Anne Sophe Schillersdorf

  Baudet wil de Zweedse lavendel proeven 🙂

 7. Heinrich

  Forum voor Democratie heeft inderdaad een hoop Europese bondgenoten, rechts Europa gaat onmiskenbaar, bewijsbaar groeien!
  De rechtse krachten gaan zich bundelen, Steve Bannon, ooit rechterhand van Donald Trump wil een ‘rechtse revolutie’ ontketenen in Europa de Lega, FPÖ De Oostenrijkse Vrijheidspartij, AFD, Zweedse Democraten, Front National, PVV van Wilders, Vlaams Belang, FvD, Europa van Vrijheid, Directe Democratie, Zweedse democraten, de Ware Finnen, Deense Volkspartij, Forza Italia, Hongaarse Fidesz van Viktor Orban etc!
  Links Europa kan beginnen met sidderen, het gaat gebeuren!
  Niet misschien, maar zeker!

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Geen een van deze door u genoemde rechtse luchtfietser partijen zit in een regering. De Oostenrijkse FPÖ werd laatst nog genadeloos afgestraft. 🙂

   1. Mieremet

    Dat komt, Anne ofwel Mezzadrama ofwel henk 43. Omdat verkiezingen door links structureel worden gemalverseerd en gefraudeerd.

     1. Mary-Lou

      Inderdaad, een opwindende man. Denk ik.

    1. Pauline Kummer

     @Mieremet, Die term, malverseren, past niet hier niet. Malverseren heeft betrekking op financieel handelen. U hebt het over verkiezingen. U zegt maar wat. Daar trap ik niet in!

     1. claus

      pauline/
      Ambtsmisdaad, omkoping behoren óók tot het begrip/woord malverseren!

   2. Heinrich

    anne/
    Daar daalt het een beetje, ergens anders stijgt het opzienbarend, zoals de AFD in Germania!
    maak je géén zorgen, rechts gaat aan de macht komen, je gaat het meemaken!

 8. Michael M

  Wesley Benbow, daar heb je wel een kernpunt. Thierry of Geert maken wellicht een betere kans om zich in het midden op te stellen en op deze manier verder te schoppen. Dat we een probleem hebben in Europa dat is een kern van waarheid En die stoppen we maar al te graag in de doofpot en als we nu niet een keer stoppen met die massa immigratie dan staat er in de toekomst zomaar een burgeroorlog in het verschiet. Zoek op youtube daar vindt je een journalist uit Europa in gesprek met de Saoedische autoriteiten over het opnemen van immigranten. Een land dat 57 keer groter is dan Nederland nam de afgelopen 5 jaar niet meer dan 557 vluchtelingen op uit de omgeving, de reden was: ze waren bang voor problemen in het land. En gaf aan dat Europa rijker is dan Saoedi Arabië en veel groter. Nederland neemt daarintegen 100000 immigranten per jaar op. En Duitsland laatst 2 miljoen. Wat ik hier schrijf is informatie van het kabinet, nieuws en youtube. Dus een beetje de rem op immigratie, klimaat en al dat is op zen tijd ook eens goed om op adem te komen.

 9. Ben Venuti

  Zweden is al verloren, en Nederland zo goed als, als wij ons land terug willen zoals het eens was dienen er rigoureuze maatregelen te worden genomen en dit geldt ook voor Zweden.

  1. Marija

   Mee eens, maar dan eerst een andere regering, want deze faalt al jaren.

 10. Michael M

  Anna Sophe Schillerdorf, wat hypocriet, 100000 immigranten dat per jaar binnenkomt in Nederland tegenover 557 immigranten vluchtelingen de afgelopen 5 jaar in Saoedi Arabië dat 57 keer groter is als Nederland. Voel je je wel goed. Leef je überhaupt wel in de werkelijkheid of leef je bekrompen in je eigen wereldje in één grote polder om je heen. Hoever kijk je hier en in de wereld en het dagelijks nieuws. Slaap lekker verder en neem een theemutsje.

 11. Drollevanger

  Toch fijn dat ook in Zweden de mening van Baudet zo goed wordt gewaardeerd. Net als in Nederland waar de FVD nu de tweede partij is in ons land, las ik laatst via een peiling.
  –Een jaar of 15 geleden stond Zweden bekend om de lage criminaliteitcijfers. Je hoefde destijds in Scandinavie nooit je auto of lokaal op slot te doen, er werd nooit ingebroken in die regio mocht ik zelf meemaken.
  Zelf was ik eens van plan om in Zweden een huis te kopen, om van de rust en vreedzame samenleving daar te genieten. Dat heb ik doorgestreept gezien de laatst bekende criminaliteit cijfers in dat land.
  Ik las onlangs dat nu in dat land de hoogste verkrachtingscijfers van Europa gelden, dat alles dankzij hun menslievende opstellingen richting zogenaamde vluchtelingen.

  1. van Urk

   In Denemarken was zelfs de gewoonte om je kinderwagen met kind en al gewoon buiten te laten terwijl de moeders ergens binnen in een winkel of eettentje een onderonsje hadden.

   1. Watcher

    Onverantwoord, tenzij het een christenmoedertje was, dan waakte godT wel over haar kindeke.

    1. van Urk

     Dat deed men vroeger ook in ons land. Dit heeft niks met God te maken maar met veiligheid. Ik lees dat dit gebruik nog steeds gedaan wordt in Scandinavische landen. Dat is om de kinderen zoveel van de buitenlucht te genieten en om zaken al van jongs af te ontdekken. In Denemarken voelt men zich overwegend nog veilig. Dat land telt 5,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 43.000 vierkante kilometers. Even ter vergelijking: Nederland telt 17 miljoen inwoners op een oppervlakte van 42.000 vierkante kilometers. De mensen leven daar minder gejaagd en stralen ook meer rust. Daar zitten de mensen dus wat minder op elkaars lippen. In Zweden is dit fenomeen minder geworden. De reden is duidelijk: De veiligheid gaat daar ook achteruit.

 12. Michael M

  Ik ga ook maar eens switchen van nicknaam naar nicknaam. Kan heel eenvoudig blijkbaar als je Nick Noppen, Mezzadra, Wesley en Anne heet. Best druk in je eentje.

  1. Watcher

   Het drukste baasje is Lugár, heeft minimaal 15 nicks en zit soms met 5 nicks op een draadje.

 13. Hendrik_Groen

  Een hit op YouTube… 15000 kijkers. YouTube overbelast…

  1. Wesley Benbow

   🙂

   1. van Urk

    Staat op dit moment nu op 16.368 weergaven.

 14. Sergeant Monty

  Waarom hebben ze Wilders niet uitgenodigd?
  Nu moet hij 2 jaar wachten.

 15. debontereus

  NOG 1 KEER VOOR DE LINKSE TROLLEN.
  JULLIE HEBBEN VERLOREN !!!!!!!!!!!!!

 16. Ben-NIET-Groen-L

  Ook DDS is blijkbaar aan het jorissen, want ik zie mijn bericht nergens staan!!!!
  En ik heb zo mijn vermoeden over het waarom……………

 17. C.A.Barstow

  En dat gaan wij na de gewonnen verkiezingen in de praktijk brengen,
  te beginnen met het hermetisch sluiten van onze grenzen.
  Nederland voor de Nederlanders en niet voor holbewoners uit verwegistan.

  Stem FvD/PVV.

 18. merlot

  Het is uitermate bemoedigend dat in Zweden, traditioneel het meest linkse, gefeminiseerde en naïeve land van West-Europa, een rechtse partij als de ZwedenDemocraten al op 30% van de stemmen zit.

  Dat is echt veelzeggend: hoe meer multicul, hoe meer weerstand van de autochtone bevolking! Als die deugzweden het spuugzat worden dan zal het in de rest van West-Europa ook die kant op gaan.

  Van 20% naar 30% is een grote stap, zeker gezien de machtspositie die links ook in Zweden nog steeds heeft, en dan kan het snel naar de 51% gaan.

  En dan: DE GROTE SCHOONMAAK!

 19. ShaoKahn

  Baudet en wilders FTW

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.