Malle GroenLinks-wethouder uit Amsterdam: ‘Onkruid bestaat niet! Alleen op sommige plekken minder gewenste planten!’

Als de ChristenUnie vraagt om onkruid te verwijderen van de Amsterdamse straten, steigert meteen de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Marieke van Doorninck. Het ChristenUnie-duoraadslid wordt meteen op de vingers getikt: onkruid bestaat helemaal, niet mevrouwtje. We hebben alleen “planten die op sommige plekken minder gewenst zijn.” Dus…

 

Met grote ogen kijkt Nederland toe hoe Amsterdam van de ooit zo trotse en fiere hoofdstad van Nederland langzaam aan het veranderen is in de social justice warrior-hel, met overal ‘micro-aggressions‘ en politiek-correct geneuzel. GroenLinks trekt daar aan de touwtjes, en doet dat dan ook vrij hard. Amsterdam moet het nieuwe Moskou worden, en rap ook.

Die houding viel ook te bemerken bij GL-wethouder Marieke van Doorninck gisteren bij een commissiedebat in de Amsterdamse raad over ruimtelijke ordening. Namens de ChristenUnie stelde duoraadslid Tjitske Kuiper-De Haan een vraag over het verwijderen van de Japanse duizendknoop. Dat is zeer agressief onkruid dat nauwelijks is uit te roeien. De plaag van menig stad, en ook nog eens een zogenaamde “invasieve exoot”, al zullen de linkse machtshebbers dat wel een kwetsende term vinden.

Hoe dan ook, je mag de Japanse duizendknoop geen onkruid noemen, zo werd CU-vrouwtje De Haan direct op de vingers getikt. Nee, je mag alleen nog spreken van minder gewenste planten… op sommige plekken. Dát is politiek-correct, dus dát is dan ook het voorgeschreven taalgebruik in de Amsterdamse gemeenteraad. Hebben we dat nu goed begrepen, deks

De fractie van Forum voor Democratie heeft de tekst ademloos zitten luisteren. Fractievoorzitter Annabel Nanninga barstte er na echter wel in lachen uit. Op Twitter deelt ze haar ervaring: “Over het kades ondermijnende onkruid Japanse Duizendknoop wil de GL-wethouder duurzaamheid toch even gezegd hebben dat onkruid niet bestaat, alleen ‘op die plek minder gewenste planten.’ We doen dus nu politiek correcte taalspelletjes over…onkruid.” Juist ja.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. claus

  Het zijn wel érg vaak en vooral gleufdieren in de politiek die bij gebrek aan kennis en begrip gaan raaskallen!
  Komt door dat quotem gezeik!
  De meerderheid is enkel geschikt om baby’s te baren,te knuffelen,huishoudelijke bezigheden,breien,haken en de man te behagen!

  1. Rosasolis

   @claus. Bent u soms een vrouwenhater? Ik zou me niet kunnen voorstellen dat welke vrouw dan ook u zou willen “behagen”. Hopelijk houd u uw woning netjes, en dat iedereen weet dat u ongeschikt ben om wie dan ook te knuffelen. Waarschijnlijk bent u niet eens in staat om een losse knoopje op je overhemd vast te naaien. Wat bent u een zielige figuur dat geen enkele waardering heeft voor welke vrouw of meisje dan ook.

   1. Ron

    Beste Rita.

    Ik kan niet voor Claus spreken hoe hij echt in dat standpunt staat.

    Maar als ik sinds hoor wat voor onzin die dames die in hogere functies zien uitslaan kan ik me ook niet de uitdrukking onderdrukken van mens was achter het aanrecht gaan staan.

    Maar maakt mij niet uit wie of wat het zegt als het een man had gezegd was de uitdrukking ga met treintjes spelen ook mij ontglipt.

    Ik zie de uitspraak van Claus als metafoor en trek me dat niet zo aan. Als dat nou eens iedereen zou doen een beetje nuance aanbrengen in de omgang en niet overal zout opleggen dan was het allemaal wat draaglijker.

    Dan terug naar de minder gewenste plant die zeer gekwetst wordt als we het onkruid noemen, strooi daar maar wel zout op daar vind hij zich niet prettig bij.

    Verder ben jij het hopelijk wel met me eens dat wij dat gesteggel in die besturen over onzinnige naamgevingen wel betalen.

  2. C.A.Barstow

   @claus:

   +1

   Juist, aan de ketting ermee.
   Vrouwen hebben twee rechten, dat is het aanrecht en een baar recht.
   Dat moet hen weer bij gebracht worden, zij moeten hun plaats weer weten.

 2. Vlaswiek

  GroenLinks, die kun je beste in een Linkse kerk zetten, wel de deur op slot doen natuurlijk.

  1. Blitzkrieg

   Vlaswiek : Sleutel weggooien, ook niet geheel onverdienstelijk.

   1. Vlaswiek

    Uiteraard, dan stoppen ze vanzelf met de uitstoot van CO₂.

 3. Kretoloog

  Jesse Klaver bladdert in hoog tempo af en zijn GroenLinkse partijgenoten met hem. Een zegen voor Nederland, dat wel. Deze zwevers (vroeger ook wel geitenwollensokkenfiguren genoemd) leven in hun eigen gecreëerde droomwereld en weten nauwelijks wat er in de wereld te koop is (behalve paddo’s en andere geestverruimende middelen dan).

  1. Jumping

   @Kretoloog.

   En toch heeft ze enigzins gelijk.

   Alleen de meeste onkruiden, nemen het gezag over en door hun wortelstructuur, brengen zij veel schade aan wegen / riolering en gebouwen en er zijn gewoon giftige onkruiden, waarvan het melkvee het loodje legt.

   Maar volgens haar redenatie, is zelfs het bestaan van Groen Links als onkruid, te verklaren.

   Zelfs de vele Linkse trollen op DDS, zijn hier mee te verklaren.

   1. Vlaswiek

    “Zelfs de vele Linkse trollen op DDS, zijn hier mee te verklaren.”

    Klopt, de linksfascisten maken geen deel uit van de regering maar hun agenda wordt wel een-op-een overgenomen. Uiteraard betaal jij de rekening.

    Welke partij werd de grootste na de verkiezingen van 20 maart 2019?

 4. Heras

  t’Jonge, hoeveel belastinggeld is daar mee gemoeid???
  Waar hebben zij het over; de wereld staat in brand en zij discussiëren over Duizendknoop?

  1. Mezzadra

   “de wereld staat in brand en zij discussiëren over Duizendknoop?”

   Klopt, de klimaatproblematiek is aanmerkelijk gewichtiger.

   1. Stanly2000

    ‘Alleen op sommige plekken minder gewenste planten!’
    Wat een redenatie van GL.
    Heel Nederland ligt plat omdat op sommige plekken minder gewenste planten groeien.

   2. Original NL

    Script!

   3. Rechtsaf

    “de klimaatproblematiek is aanmerkelijk gewichtiger.”

    Aldus onze ontkenner van gezond klimaat mezadratje, er is geen probleem..

 5. Tman

  De wereld verloedert,vrouwen in de politiek,moslims,illegalen,immigranten en zwartjes genieten een uitkering en hebben als hobby/tijdsvulling,demonstraties,criminaliteit in al zijn facetten en de gehate Nederlandse cultuur te laten verdwijnen!
  De autochtonen moeten werken,belasting betalen en de economie draaiende houden,alhoewel de hersenverweekte overheid er inmiddels alles aan doet om de economie de hals om te draaien!
  Dat het electoraat de ogen open doet,is mijn grootste wens!

  1. Vlaswiek

   “illegalen,immigranten”

   Sinds Rutte 1 t/m 3 zijn er meer dan 500.000 nieuwe ‘Nederlanders’ bijgekomen. Het overgrote deel vreet uit de Staatsruif! Voor Rutte en zijn kartelbende is dat geen probleem want hij heeft ook de algehele belastingdruk verhoogt van 35 naar 40%.

   Welke partij werd de grootste na de verkiezingen van 20 maart 2019?

  2. Trude Herr

   Wacht u maar tot het moment dat knappe Moslima’s het roer overnemen in de regering en koers zetten naar een rechtvaardige samenleving. Iedereen betaalt naar draagkracht een gecontroleerde belasting , “Zakaat” voor de Moslim en de niet Moslim betaalt “Yizya”

 6. Florissa

  Studenten,uit het hele land voor een moment woonachtig in Amsterdam , en onze nieuwe Hollanders ,stemmen op groen links ,een paar van die armoedzaaiers mogen onze mooie stad naar de gallemiegus helpen ,allemaal door een totaal fout stembeleid ,stel een kiesdrempel in en we zijn zo van die bende af .

  1. Mezzadra

   Over een paar jaar kunnen de Amsterdammers dat weer corrigeren via de verkiezingen.

   Handige procedure, vind je niet?

   1. Stanly2000

    Wel eens van Cordon Sanitair gehoord? Hoezo corrigeren? Hoezo handige procedure?

  2. Vlaswiek

   “een paar van die armoedzaaiers mogen onze mooie stad naar de gallemiezen helpen ”

   Geef ze de ruimte, na verloop van tijd zal ruimschoots blijken dat je dat linksfascistische tuig zover mogelijk bij je stadsbestuur vandaan moet houden. De puinhopen zullen zich opstapelen.

   Welke partij werd de grootste na de verkiezingen van 20 maart 2019?

 7. Response

  Al die GL-acties beginnen steeds lachwekkender te worden. De geloofwaardigheid van GL-ers holt achteruit. Ik zie A’damse GL-bestuurders als minder gewenste politici.

  1. Vlaswiek

   “De geloofwaardigheid van GL-ers holt achteruit.”

   Die is er nooit geweest, ze varen op de bovenkant van een luchtballon.

   Welke partij werd de grootste na de verkiezingen van 20 maart 2019?

   1. just saying

    Geen idee, vertel eens…..

   2. Watcher

    @Lugar de Vlaswiek.

    FvD de grootste en mislukte op alle fronten.

    Daarna de EP verkiezingen waar ze zeer hard door de mand vielen.

    1. Stanly2000

     Sarko, 3 FvD leden in Eu-parlement, 0 (nul) SP leden. Wie viel zeer hard door de mand?

     1. Pauline Kummer

      Inderdaad 3 van de 750 Dat heeft zeker veel te betekenen, jammer dat het zo stil is. Goed dat u het belang van het EU parlement onderkent!

    2. Jv

     Er wordt gesproken over GL, niet over verkiezingen of stemmen winsten.
     Dus blijf dan bij dit nieuws en verdraai de zaken niet!

    3. Stanly2000

     Pauline, de opmerking slaat negens op. Trouwens ook het geliefde GL heeft minder zetels (2 van de 750) en het Eu-parlement is altijd stil, behalve als het om stofzuiger, stekkers of oorstaafjes gaat

 8. Westerling 1

  GroenLinks bestaat alleen maar uit onkruid.

 9. Jv

  Gemeenteraad Amsterdam: een grote psychopatische inrichting van leden die nodig een shock therapie moeten ondergaan om die grijze brei in de bovenkamer weer iets te fatsoeneren!
  Vooral die vrouwen, die moeten echt terug naar het aanrecht en kinder verzorgen.
  Deze idioten zijn echt van God los!

 10. Michael M

  Ja ach, Ik ben niet volledig tegen Links. Je hebt ook veel goede mensen die het goed bedoelen of iets niet begrijpen. Ik ben zeker niet Rechts of Links maar wel voor Rechtdoor daarom moet eerst goed gekeken worden wat voor ellende dat onkruid veroorzaakt en als dat schade gaat aanrichten dan zal een ander zich erover moeten buigen om dit probleem op te lossen.

 11. Rosasolis

  Een onkruid is een ongewenste plant. Soms makkelijk te verwijderen, maar vele soorten zijn veel moeilijker. In de kop van Noord-Holland is momenteel Wilde Wingerd een enorme plaag. Deze klimplant maakt meters lange slingers met witte bloemen. Het is zeer moeilijk te verwijderen, omdat het ook ondergronds lange uitlopers maakt. Als je onkruid wil proberen te verwijderen gebruik nooit de bekende, maar zeer giftige merk Round-up, die je nog steeds op ieder tuincentrum kunt kopen. Round-up heeft veel mensen en dieren ziek gemaakt. Je kunt beter een bio onkruid-verdelger gebruiken of de nieuwe elektrische onkruid-verbranders. Met wilde-wingerd is beste om de lange slingers zo veel mogelijk weg te knippen. Maar helemaal van onkruid af te komen, zal het niemand met een tuin lukken. Als je echt een enorme hekel aan onkruid hebt, dat moet je in een flat gebouw gaan wonen, waar je alleen een balkon heb. Want zelfs mensen die alleen tegels in hun tuin hebben, krijgen last van
  onkruid, tussen de tegels.

  1. Bosche draak

   Foei foei mevrouw, u weet toch zeker wel dat de correcte term “minder gewenste planten” zijn?
   Ik kan u zo toch echt niet serieus nemen daar u zich zo beledigend uitlaat naar de begroeing…

  2. FCKDopper

   Beste Rosasolis, op de verpakking van Roundup staat duidelijk dat je het niet moet drinken. Zolang u dat niet doet, is er niets aan het handje.
   Dat spul is grandioos, het werkt als een dolle. In tegenstelling tot de door u gepropageerde bio goedjes

   1. Ron

    De ouderwetse werkte veel beter maar is niet meer te krijgen helaas.

   2. Rosasolis

    @FCKDopper. Natuurlijk niemand gaat Roundup drinken. Als onkruid verstuiver werkt het snel en effectief, maar vele mensen zijn na werkzaamheden meet Roundup ernstig ziek geworden. Omdat het zeer giftig is.

 12. AS210854

  Dus kunnen we nu ook zeggen , op veel plaatsen in Nederland hebben we minder gewenste mensen.

 13. Joost mag het weten

  Definitie op Wikipedia: Onkruid is een subjectieve term voor lokaal ongewenste planten, afhankelijk van het grondgebruik ter plaatse.

  Dekt mijns inziens de lading

 14. FCKDopper

  Binnen Groenlinks heeft met het ook niet over schaamhaar doch over
  “alleen op die plek minder gewenste haargroei”

 15. Vliegenvanger

  Het is net of er bij Groen Links allemaal mafklappers zitten. Ze hebben stuk voor stuk ideeën die nergens op slaan. Heel Amsterdam gaat naar de kl**ten door hun optreden. Hopen voor de serieuze Amsterdammers dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen deze groene mafklapper weg gestemd worden.

  1. Lefty

   @ Vliegenvanger: Hoezo gaat Amsterdam naar de kloten – behalve dan door het verschrikkelijk aantal toeristen? Noem eens een paar Groen Links moties die nergens op slaan? Groen links trekt helemaal niet aan de touwtjes, ze hebben wel een meerderheid in de gemeenteraad, maar kunnen zich nooit onttrekken aan beslissingen die gevormd worden door een meerderheid in de gemeenteraad.

   1. Kretoloog

    Illegalen gratis recht geven op gebruik maken van gemeentelijke voorzieningen. Waar legale bewoners dik voor moeten betalen.

    Dat is maar 1 voorbeeld van een idioot plan uit de koker van GroenLinks Amsterdam. Wie even de moeite neemt wat te googelen, vindt er snel meer.

  2. Lefty

   @Vliegenvanger: EDIT – Groen Links heeft geen meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad, ze zijn wel de grootste partij.

 16. Jack Flash

  Heel Amsterdam wemelt van het onkruid maar dat Groen links dat niet ziet was al bekend.

  1. Lefty

   @ Jack Flash: Wie of wat bedoel je eigenlijk met “onkruid” : bezopen voetbalsupporters en coke-snuivende provinciale toeristen, de georganiseerde misdaad? Jonge autochtone en allochtone raddraaiers? Dat ziet Groen Links – eigenlijk iedere politieke partij wel. Er is in de hele wereld geen enkele grote stad die met identieke problematiek als Amsterdam te maken heeft. Jouw onwelriekende uitspraak “onkruid” staat los van een politieke stroming, maar is eigenlijk een een ongenuanceerde trap tegen een doorgaans vreedzame en tolerante samenleving en een centrum-links en democratisch gekozen politieke partij .

   1. Mezzadra

    Hear, hear!

   2. Lefty

    @ Jack Flash Edit – geen enkele grote stad die NiET met identieke problematiek als Amsterdam te maken heeft.

 17. DidiMadloba

  De grap van de “Partij voor de Planten” is straks geen grap meer.

 18. DidiMadloba

  Amsterdam is er zo verschrikkelijk aan toe – dat de stad overstroomd wordt door toeristen!

  1. Aardappeltjes

   @dildo en migranten Turken en marrokanen, en die maken Amsterdam naar de klote samen met dit linkse incompetente bestuur van de stad.

   1. Vlaswiek

    Asielzoekers duiken veelvuldig op in de misdaadcijfers van Amsterdam. Terwijl het linkse stadsbestuur vooral oog heeft voor illegalen en daar miljoenen aan besteedt, arresteert de politie honderden asielzoekers per jaar, vaak voor zakkenrollerij.

    Vooral zogeheten veiligelanders, mensen uit veelal Noord-Afrika die geen enkele kans maken op asiel, maken op grote schaal misbruik van onze gastvrijheid, zo is al langer bekend. De vraag is waarom er niet harder wordt opgetreden. De overheid lijkt zo gepreoccupeerd met het opvangen van vreemdelingen dat de bescherming van eigen burgers op de achtergrond raakt. Dat voedt polarisatie en is allerminst in het belang van goedwillende vluchtelingen.

    Deze krant onthulde eerder dat asielzoekers zich schuldig maken aan duizenden misdrijven, waaronder zware vergrijpen. Dit schreeuwt om stringenter beleid. In Denemarken opperde de vorige regering om criminele en uitgeprocedeerde asielzoekers geïsoleerd op een eiland te plaatsen. Een nieuwe linkse coalitie gooide dat plan overboord, maar introduceert wel strenge integratie-eisen en wil de instroom van vluchtelingen via een quotum beperken. De Deense sociaaldemocratische premier noemt haar harde asielbeleid ’gezond verstand’. Wat een realiteitszin. Waar blijft Nederland?

    Bron: Telegraaf 4-11-2019

    1. Balkebrij

     @vlas goed verwoord

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.