Na Zwarte Piet moet ook Sinterklaas kapot: ‘Te machtig, te wit, te katholiek… niet meer van deze tijd!’

Wie dacht dat het gevecht tegen de eeuwige zeurkousen is afgelopen als we nu alleen maar toegeven en Zwarte Piet op de mestvaalt van de geschiedenis gooien, komt bedrogen uit. Want de SJW-lobby van de Lage Landen heeft het vizier ook alvast gericht op de volgende traditie: de baas van Piet is zelf te seksistisch, heeft teveel macht en is ook nog katholiek. In Trouw vandaag een vlammend betoog dat allemaal eens flink te ontmantelen.

Het is om ronduit tureluur van te worden. Zwarte Piet is nog niet gesloopt ten faveure van de politiek-correcte roetveegpiet, of de volgende Nederlandse volkstraditie staat al op het punt om door de progressieve versnippermachine te worden gehaald. Want na het hulpje moet ook de baas er aan geloven. Nee, ik heb het niet over Bijleveld en Rutte. Maar over Zwarte Piet en – nu ook – Sinterklaas. Allemaal veel te ouderwets en dus moet er bot gehakt en gesneden worden in de figuur van Sinterklaas, totdat er alleen nog maar een slaapverwekkende en oersaaie, doch uiterst politiek-correcte, nietszeggende figuur overblijft.

Dat wordt althans betoogd door ene Judith Neimeijer in Trouw:

“De opzichtige rooms-katholieke symbolen van Sinterklaas passen niet bij een volksfeest in een multiculti-samenleving. Ze sluiten een groot deel van de bevolking, zoals andersgelovigen, bij voorbaat buiten. […] De outfit van Sinterklaas behoort inderdaad – ook tegenwoordig nog – tot de bisschoppen van het omstreden instituut in Rome.

Naast zijn rooms-katholieke trekjes doet Sinterklaas aan onnodig machtsvertoon. Tekenen van macht zijn bijvoorbeeld de mijter en de flinke ring met robijn. Ook de staf, of scepter, staat symbool voor macht. Goden, keizers en koningen scheppen er van oudsher afstand mee tot hun onderdanen. Deze hiërarchie wekt de indruk dat de pieten onderdanig moeten zijn aan Sinterklaas en roept alleen maar meer weerstand op bij de antizwartepietenbeweging. Het is onlogisch om alleen Zwarte Piet aan te passen en de machtige, witte man te laten voor wat hij is.”

Het argument dat Sinterklaas te katholiek is, slaat echt nergens op. Hij heeft een naam die met ‘Sint’ begint, en draagt een mijter. That’s it. Het hele Sinterklaasfeest heeft helemaal geen liturgische of zelfs Bijbelse elementen (meer). Sinterklaas is alleen van origine een katholiek figuur. So what? Alles heeft immers een oorsprong: dat hoeven we heus niet te erkennen of weg te poetsen, alleen omdat sommigen in dit land zelf uit een andere cultuur komen. Nee, ook dáár is niets mis mee. Maar dat betekent niet dat wij Sinterklaas maar moeten offeren. En wat te denken van al die honderdduizenden katholieken in dit land? Tellen zij dan niet meer mee, alleen omdat Rome kennelijk ‘omstreden’ is?

Daarnaast hoef je ook het construct ‘macht’ niet uit te bannen. Sommige mensen hebben nu eenmaal veel macht: zo werkt dat in een samenleving. Het mooie aan Sinterklaas is echter dat hij z’n macht niet aangrijpt om zich als een tiran te gedragen, maar door juist vrijgevig, gul en vriendelijk te zijn. Zo inspireert hij kinderen: als zij later groot zijn en misschien macht krijgen, kunnen zij net zo’n bonafide heerser als de Goedheiligman worden. Mooi toch?

Kortom: zullen we dus eens ophouden met die hyper-politieke correctheid? Misschien dat toekomstige generaties dan eindelijk weer eens kunnen genieten van het Sinterklaasfeest, in plaats van telkens opnieuw terecht te komen in steeds weer een andere vorm van oefenloos en slap gezever.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Job Jansen

  Er lopen meer idioten los dan dat er vast zitten.

 2. Jack Flash

  Geef links één vinger…
  En ze vreten je op.
  (mooi citaat van Robert Jensen)

 3. Bockbeer

  Sinterklaas zou eventueel met een IS logo kunnen lopen voortaan. Dan verdwijnt het Katholieke tintje.

  1. Original NL

   En de schimmel inruilen voor een schaap..

 4. Jumping

  Inderdaad, Nederland is een keiverrot land geworden.

  Als de Nederlanders, de zelfde mentaliteit en inzet zouden hebben, als de Gele Hesjes in Frankrijk, of de demonstranten in Hongkong, dan was er nog hoop voor de Nederlanders.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Nep

   Ga emigreren!

   1. weer opnieuw

    je zou betalen nepperd , nog geen cent gezien

    moet ik nogmaals het adres geven van de gewenste locatie ?

 5. Sergeant Monty

  De bisschop van Myra.
  Kindervriend, geeft kinderen cadeautjes ondeugend kinderen krijgen de roe.

  Het is natuurlijk een kinderfeest en dat moet ook zo blijven.
  Maar miereneukers zullen dit zeker gaan gebruiken om sinterklaas in een kwaad daglicht te zetten.

 6. Benny

  Het word tijd voor grove maatregelen tegen dit soort terrorisme…… Alles in dit land moet blijkbaar kapot….. Het is de deugmens alleen nog goed als het zwart is (buiten zwarte Piet) transgender of klimaatneutraal is, links is multicultureel is, en of wat voor waanzin dan ook…… Ik word er knetter gek van…. Neerhalen die gasten

  1. Wesley Benbow

   “Ik word er knetter gek van”

   Ik merk het, Benny.

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik vind dat ze van Sinterklaas een vrouw moeten maken. Sint Nicolarette. Dat omdat wij vrouwen meer erkenning en macht verdienen

  1. RvdBe

   Vrouwen vinden sinterklaas een machtig persoon,,,,,, en dat moet dan meer vertegenwoordiging hebben in de top van het bedrijfsleven.

   1. Wesley Benbow

    Die brutale vrouwen toch, RvdBe, het moet niet gekker worden!

   2. Vlaswiek

    @RvdBe: Je voert een zuiger en hij zuigt zich suf!

   3. Original NL

    Een verklede acteur of buurman…zo machtig!!

  2. Pauline Kummer

   Dat vind ik ook. De heren staan in de rij om een pak op de broek te krijgen. Het zal ook ongetwijfeld bij de nieuwe oproep aandacht krijgen. Tussen haakjes ; Ongehoord Nederland – De oprichters, een clowneske combinatie van ex-journalisten, een acteur en een voormalig VVD-Kamerlid, krijgen steun van PVV en Forum voor Democratie, en willen voor 2020 naar 50.000 leden. Binnen een dag stond de teller al op 18.000 !

  3. Jantje

   Het probleem met macht is, dat je dat niet verdient, maar je jezelf moet toe-eigenen.
   Of verklap ik nu een heel groot mannengeheim?

  4. Vliegenvanger

   Beeeeeehhhhh

 8. Wesley Benbow

  Laten we nou eerst die Zwarte Piet maar de deur uitwerken. Daarna zien we wel verder.

 9. ZiggyStardust

  Nou, dat beloofd weer wat voor volgend jaar. De actiegroep KOSN zal wel opgericht gaan worden waarschijnlijk.
  Houdt het dan nooit op?

  1. Cycle25

   Nee, het gaat pas stoppen zodra alle nationalistische feesten uit de EU getrapt zijn.

   De macht van Brussel gaat te groot worden, want na nationale feesten en evenementen zijn ook alle witte/blanke burgers aan de beurt.

   De EU = weg met ons..

   De EU is een soort apartheidsregime a la Zuid Afrika.

   Ze willen na dit ook Rusland, Azië en Afrika aanpakken/annexeren.

   Globalisme dus, de nieuwe kanker van moedertje Aarde.

   1. ZiggyStardust

    We hebben in de EU straks nog maar 1 feestdag, en de rest wordt verboden. Het Eurovision songfestival, en iedereen moet verplicht kijken anders wordt je verbannen naar Hongarije. Oh, en verder zijn alle islamitische feesten ook toegestaan natuurlijk. Lol.

    1. Cycle25

     Haha, zou zomaar kunnen ja. En wie gaat de presentatie doen ?

     h**ps://eenvandaag.avrotros.nl/item/gevangen-isers-aan-het-woord-voor-je-zit-iemand-die-zeker-geen-spijt-heeft/

     De Nieuwe Vrienden Van de EU.

 10. Jack Flash

  Er is nog genoeg te vernielen.Kerstmis,driekoningen,carnaval,paasfeest,pinksteren,St Jozefmarkt,St Maarten etc.

  1. Shadow1100

   Druppeltje voor druppeltje……!!!!!!

   De Paasdagen; cowboy en indiaantje; de kannibalen-attractie in de Efteling; negerzoenen; jodenkoek; Sjors & Sjimmie; blote postzegel; een schilderij van deels ontblote vrouw in een gemeentehuis; de 4 mei dodenherdenking; standbeelden en staartnamen van onze helden; nu weer de HAMburger; de term Gouden Eeuw; genderneutraal speelgoed; het Wilhelmus uit het onderwijs; Hagenoot ipv Hagenaar/Hagenees; Sinterklaas wordt pakjesfeest; het Paasfeest wordt voorjaarsfeest; Kerst wordt Winterwende.
   What next???????

   Er wonen straks overal zoveel mensen met een migratieachterstand uhh -grond, dat alle Nederlandse tradities, gewoontes, gebruiken, normen en waarden veranderen of verboden zullen worden.
   Een traditie (Latijn: trádere, overleveren) is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven.
   De functie hiervan is het in stand houden van de maatschappelijke stabiliteit.
   Kijk naar het zwembadterrorisme, Pinksteren en Hemelvaart worden straks ingeruild tegen ramadan, offer- en suikerfeest. De grote supermarkten doen er al vreselijk aan mee. Lidle en consorten.
   Straks mag zelfs het leuke kinderfeest Sinterklaas en zwarte P…. Ho even, daar is toch al wat mee….? Oh ja!
   Maatschappelijke INstabiliteit.

   Pas op uw tellen.…. Stem rechts….!!!!

 11. ZiggyStardust

  Voor alles wat hier binnenkomt moeten we begrip hebben, inclusief hun middeleeuwse gedachten en tradities. Zelfs uithuwelijken werd afgelopen week nog verdedigd door Nadia Zerouali. Maar wij en onze tradities moeten kapot blijkbaar. Die deugertjes hebben volgens mij niet in de gaten dat ze onrust in de samenleving aan het creeeren zijn en met ieder ‘weg met ons’ voorstel de boel nog verder opstoken. Als je oorlog wil dan is dit wel de manier idd. Goed zo doorgaan, maar de deugertjes gaan als eerste, dat weet ik zeker.

 12. weer opnieuw

  72% van de bevolking wil zwarte piet
  92% van de bevolking vindt dat de traditie ongewijzigd voort gezet moet worden.

  Slechts een handje vol idioten verenigd in de grauwe eeuw en kozp (men spreekt van 500 tot 750 man) + een verdwaalde stront vlek blijven ageren tegen het kinderfeest.

  Je moet volledig ziek in je kop zijn om ,
  1. Dit kinderfeest te koppelen aan racisme
  2. Zwarte piet discriminatie te verwijten daar elk kind een kind is voor de helper
  3. Sinterklaas te bestempelen als slavendrijver
  4. Het kinderfeest te betrekken in herstel betalingen voor de slavernij.

  Laten we die maximaal 1000 idioten geen podium meer bieden en een boycot uitroepen voor aankomsten van sinterklaas waar zwarte piet niet welkom is. Er zijn genoeg aankomsten met zwarte piet.

 13. Ben-NIET-Groen-L

  Vraagje aan de redactie van DDS:

  Zijn jullie misschien bezig om DDS moedwillig kapot te maken om figuren als Wesley Benbow, Anne Sophe Schillersdorf en nog een paar tokkies te blijven toelaten?

  Ik kwam net al menigeen tegen op andere alternatieve nieuwssites die DDS achter zich hebben gelaten omdat er met de dag meer met bagger word gespoten op DDS.

   1. ZiggyStardust

    Ok beeeeh.

  1. Original NL

   De redactie doet niets Ben-..we moeten het zelf doen door ze te negeren..easy!

  2. Nep

   Beeeeeeeeeeh

  3. Watcher

   @B
   Stel je niet aan , de trollen dragen bij aan een hoger niveau op DDS.

   Kijk naar de fam Lugár, alleen maar bagger.

   Oh geef ff die alternatieve sites..

   1. Bosche draak

    Tjongejonge wat een niveau, blijkbaar is het “beeeeeh” argument in Watcher’s ogen van een uitmuntende kwaliteit?

    Watcher is een speciaal geval van debiel?

   2. weer opnieuw

    quote Oh geef ff die alternatieve sites.. end

    Die heeft zo een intelligent persoon als jij toch zo gevonden ? of ben je toch niet zo slim als je je voordoet trol

 14. Nep

  Blijkbaar word hier zoveel mogelijk nieuws geschreven, al dan niet Fake, om mensen op stang te jagen of bang te maken!

  1. Isengrijn

   Moet jij toch wel goed vinden, Nep?
   Hoe nepper, hoe beter! Niet Nep?

 15. Isengrijn

  Niets aan de hand, zwarte Piet verdwijnt niet, dus de Sint ook niet.

  Wel zou ik het prima vinden als we al die christelijke symbolen van de Sint wegschrijven. Want dat is écht niet meer van deze tijd.

  1. van Urk

   Hoezo niet van deze tijd? Wilt u soms beweren dat er geen christenen meer bestaan? We willen toch ook dat de Piet zwart blijft en er een verhaal aan vastplakken waarom hj zo zwart is? Als je de Sint verandert in zo,n neutraal geval dan symboliseert hij niet meer als Bisschop en beschermheilige van kinderen. We denken hier in dit godvergeten land alles maar te kunnen gaan veranderen. Als het niet zo,n doos is van D66 dan komt er weer iemand anders met iets geks in zijn of haar hoofd. Moeten die gasten niet gaan werken en echte problemen in dit land gaan oplossen?

   1. Isengrijn

    Urk, het ontstaan van deze traditie gaat veel verder terug dan uw heiland met zijn kruis.
    Het is zelfs spijtig te noemen dat de Alvader plaats moest maken voor een bisschop. Maar de insteek bleef hetzelfde.

    Wodan vliegt met zijn witte paard door de lucht. De Sint rijdt met zijn witte paard op de daken, de twee raven van Wodan houden iedereen in de gaten, om het later aan Wodan door te geven, zoals de zwarte Pieten avonds bij het raam of de schoorsteen staan luisteren of de kindjes zich gedragen, waarvan de Sint de namen weer noteerd in het grote boek.
    De noten en zaden voor het voorjaar zijn vervangen door pepernoten, de runen voor chocolade letters enz.

    Het komt er op neer dat een cultuur die ons vreemd is, nu de dienst uitmaakt over de traditie.

    Bovendien, Urk, en ik vind het naar om te zeggen, God bestaat niet…

    …helaas de Alvader ook niet, maar dát is onze cultuur.

    1. Tman

     isengrijn:
     Het is totaal irrelevant waar een gebruik/traditie vandaan komt of zijn oorsprong heeft!
     Relevant is dat de Nederlandse gedragscultuur niet herschreven/gewijzigd behoeft te worden omdat een minderheidsgroep van bosapen dat belangrijk vindt!
     Nooit de kern van een discussie vertroebelen!

     1. Heinrich

      tman/
      Juist, niets aan toe te voegen!

     2. claus

      tman,
      ++++++++++

     3. Isengrijn

      Tman:

      “…Relevant is dat de Nederlandse gedragscultuur niet herschreven/gewijzigd behoeft te worden omdat een minderheidsgroep (..) dat belangrijk vindt!…”

      Eens, Tman.

   2. Abn

    Het altijd nog vrij om een geloofsfeest niet aan deel te nemen als het stoort.

    Van mij mag Sint wel een tikje autoritairder, wat sigarettenvlekken in de baard en stoute kinderen tot pepernoten laten vermalen. Maar dat dring ik ook niet aan anderen op.

  2. Watcher

   ++++
   🙂

 16. claus

  Het geheime boek der negroïden en aapachtigen: Hoofdstuk 1_paragraaf 1
  God is zwart, de engelen zijn zwart, de duivels zijn zwart!
  De blanken hebben geproefd aan de verboden boom der wijsheid, vandaar de blanke filosofen, uitvinders en denkers, wij zwarten zijn gelukkig niet zo nieuwsgierig geweest en bezitten nog de goddelijke domheid, we zijn gevrijwaard gebleven van de duivelse denkkracht en intelligentie!
  alleluia, alleluia.
  Dus moeten we er voor zorgdragen dat de predikers, van álle geloofsstromingen alsook zwart zijn, om onze huidige toestand van domheid te beschermen en prolongeren!

  1. Original NL

   In dit boek zijn de duivels uiteraard blank Claus!!

   1. claus

    Original NL:
    De duivels zijn zwart geblakerde blanken!

  2. Tman

   claus:
   Planet of the Apes?

 17. Sabreur

  Voor mensen die inclusiviteit en verdraagzaamheid prediken, stoten de SJW’s wel héél veel mensen tegen het hoofd.
  Ze willen niet eens een multiculti samenleving, maar ze streven naar de vernietiging van de westerse cultuur. Daarmee sluiten ze zeker 80% van de Nederlandse bevolking uit. Lekker inclusief hoor.

 18. Tman

  Multiculti samenleving?
  Welnee, we leven in een gesegregeerde samenleving, iedere bevolkingsgroep met zijn eigen feestjes, en dat moet zo blijven!

  1. weer opnieuw

   ja multicultureel echter zonder de Nederlandse want die bestaat niet zegt minima in haar maxima rol

 19. Michael M

  Zoals in het nieuws bekend werd gemaakt laatst dat er jaarlijks 100000 honderdduizend nieuwe immigranten bijkomen, dan zijn we over 20 jaar 2 miljoen nieuwe inwoners rijker en 4 feesten eraf. Kerst, Sinterklaas, Pasen en Pinksteren, dankzij links.

  1. Piet51

   @Michael M
   Maar je krijgt er de Ramadan, het Suikerfeest en nog een aantal feesten voor terug en dat zijn veel meer dagen.

   1. weer opnieuw

    rammen dan doen ze het jaar door , liefst oudere zwakkere die makkelijk de pincode afgeven. Decadent om daar een feestdag aan te wijden.

   2. Ron

    Piet
    Vorige week hadden we een discussie waarin je aangaf dat een verademing te vinden.
    Omdat er brede gedachtewisseling was en respect naar elkaar.
    Daarin sprak jij uit dat jij dit weinig ervaart.

    En nu ga jij met een doelbewuste steek onder water het vuurtje aanwakkeren.

    Beetje jammer.

    1. Piet51

     @Ron
     Humor!

  2. Piet51

   Misschien helpt de tekst op de volgende link het Sinterklaasfeest door alle veranderingen heen een beetje in perspectief te zien:
   nos.nl/artikel/2135261-hoe-zwarte-piet-veranderde-van-pageknecht-tot-roetstrepen.html

   1. weer opnieuw

    zwarte piet is helemaal niet van plan te veranderen malle pietje , kennelijk erg moeilijk voor deugmenschen om daarmee te dealen.

    1. Abn

     Alles veranderd, ook tradities. Daar zit wel een bepaalde traagheid in. Dat er nu allerlei luid uitgesproken randdebielen aan zitten die of sneller willen veranderen of stilstand… maakt het ambetant.

    2. Piet51

     @weer opnieuw
     Je gaat blijkbaar door het leven met je oren en ogen dicht. Ik help je uit je droom. Zwarte Piet is al veranderd en dat blijft zo. Er zullen nog lang hier en daar pikzwarte pieten blijven, maar de roetveegpiet of schoorstenpiet is er en gaat niet meer weg. Jij weet dat ook, maar wilt er nog niet aan. Slaap daarom rustig verder, want je doet niemand kwaad met je ontkenning.

 20. fusilier

  Isengrein. God bestaat niet. En dat durf je te zeggen tegen een Godvrezend iemand?

  1. van Urk

   @fuselier. Dat mag ie gerust tegen me zeggen. Ik vraag me alleen af hoe vaak hij God of Jezus heeft aangeroepen in zijn leven. Het is opzienbarend hoeveel mensen die niet in God geloven zijn naam vaker gebruiken dan een doorsnee christen. 😉

 21. wietordok

  Ik vond zo’n 40 jaar geleden dat sinterklaas maar moest worden afgeschaft.

  Ik was teleurgesteld toen ik vernam dat sinterklaas niet bestond.
  Mijn ouders hadden dus bewust tegen mij gelogen.

  Ik ben een heiden, volgens de Christenen dan,
  dat wil zeggen, ik ben nooit onderworpen geweest aan een réligieuse
  ritueel. Het mooiste kado van mijn ouders trouwens.

  Sinterklaas vertelde mij dan ook niets réligieuse.

  Ik vond het tevens een jaarlijks terugkerend commerciele graai feest voor
  fabricanten, tussenpersonen, verkopers en de staat bij het innen van belasting.

  Tegenwoordig echter is het voor mij een plesier om de stralende gezichten van de kinderen
  te zien. Het is ook mijn gezicht, het jochie in zijn fantasie wereld met
  snoepjes en kadootjes.

  Het is onze traditie, sinds eeuwen doorgegeven van ouders aan kleine kinderen.
  Onze eeneheid, die ieder herkend.

  Groningen, Friesland, Drente, Overijsel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland,
  Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg.

  Ons Koninkrijk over zee, Aruba, Curaçao en Sint Maarten

  Onze prachtige indonesische bevolking die generaties lang geloofde in onze
  administratie, studeerde op onze scholen, vochten in onze krijgsmacht.
  Enzo besodemieterd zijn door de toenmalige overheid.

  Dan ook voor
  Belgie, Noord-Frankrijk.

  Wij Europeanen.

  Tim uit de Lage Landen heeft volkomen gelijk.

  Gééf onze tradities nooit op. Dat anderen er aan wennen.

 22. Peter Loosduinen

  Aan Rutger Ploum CDA
  Hij zei het volgende over Zwarte Piet
  ‘We lopen ook niet meer op klompen’

  Beste Rutger,

  Jij werkt mee aan het kapotmaken van een feest en van een traditie !!
  Uit bijgaand artikel kun je vernemen waar dit toe gaat leiden.
  Het hele feest komt zo op de vuilnisbelt terecht.
  Trek je keutel in en kom op voor Zwarte Piet en Sinterklaas !

  1. Politiek Profeet

   Aan rutger ploum van het gristen gedrocht,
   Wij geloven niet in een spookbeeld, een fantoom die jij god noemt
   Wij lezen de gebroeders grimm boeken….sprookjes met meer inhoud dan jouw bijbel .stumper

 23. Ted Vreden

  Daar kun je toch niet tegen zijn, ik zeg ‘no more blackface’, maar dan ook geen enkele meer.

 24. Piet51

  Ik wees hier eerder vandaag ook al op, alleen bracht ik het als een grappige persiflage van de Zwarte Piet discussie. En ik denk nog steeds, dat je het stuk zo moet opvatten. Dit is humoristisch bedoeld. Als mensen daarin trappen, is dat nog grappiger. Maar laat iedereen zelf kijken op trouw.nl/opinie/machtige-witte-katholieke-sinterklaas-is-echt-niet-meer-van-deze-tijd~bba48814/

 25. Original NL

  Het meest walgelijke van zo’n bericht is dat dit niet uit de vreemdelingen hoek komt, maar door een blanke deuggleuf, geboren en getogen in nederland.(ga ik van uit..ken de doos niet!).
  Vreemd dat sommigen zich zo druk maken over niet bestaande problemen…..niets beters te doen zeker.

 26. Rechtsaf

  Tja vrouwen hè

 27. Rechtsaf

  Hier op deze site dwalen echt een paar honden/varkens waarvan mij kan voorstellen dat er mensen zijn die deze honden/varkens finaal in elkaar zouden willen trappen met hun naargeestige gezeik steeds.
  Echt waar, ik kan het mij levendig voorstellen, immers, deze honden of varkens want zo noem ik deze mensen, willen niets liever dan hier mijn land belachelijk en kapot maken.
  Dit soort smeerlappen moet je gewoon van deze site af flikkeren, oprotten, het loopt maar te zuigen, dit is namelijk hun hobby, naast dat ze “s*x met kinderen aandoenlijk vinden” houden ze elkaar aan de praat

  1. Piet51

   @Rechtsaf
   Jij hebt het over JOUW land en mensen die dat belachelijk en kapot willen maken. Maar realiseer je je wel, dat dat land vooral wordt bewoond door mensen die landgenoten zoals jij niet wensen, niet willen horen en er in ieder geval haal andere meningen dan jij op na houden? En dan bedoel ik niet alleen Zwarte Piet, maar je hele mens- en wereldbeeld.

   1. weer opnieuw

    wat wil deugertje malle pietje nu zeggen ? geen touw aan vast te knopen

    1. Piet51

     @weer opnieuw
     Probeer het ook maar niet te begrijpen. Want mensen die niet gewend zijn na te denken moeten daar heel voorzichtig mee zijn en er niet meteen te fanatiek mee beginnen. Zoiets als denken moet je heel langzaam opbouwen. Dan lukt het meestal na een tijdje wel een beetje, tenzij je al op leeftijd bent. Gewoon veel oefenen. Succes ermee.

     Als het woordje “haal” je in de war bracht, misschien kan ik je dat wel op een eenvoudige manier duidelijk maken. Ik verwisselde namelijk de “a” door de letter “e”. M.a.w. er moest eigenlijk “heel” staan. Niet zo moeilijk, hè? Als je daardoor in de war raakte, trek het je niet aan, want zo’n vergissing overkomt iedereen wel eens, ook jou.

  2. Raspoetin

   Ik zou die ook graag verzuipen, maar houdt in het achterhoofd dat het de bedoeling is de volkeren tegen elkaar op te zetten.
   We mogen ons niet laten vangen, maar wanneer gerechtigheid zijn intrede doet, wil ik deze collaborateurs ook aan bomen zien hangen.

 28. JFU

  Het enige dat overblijft is het suikerfeest. En..we laten het allemaal gebeuren.

 29. DidiMadloba

  Ze willen wereldwijd standaardiseren op cadeaus onder de kerstboom. Sinterklaas wordt alleen in Nederland gevierd en kost multinationals scheppen met geld.

 30. cerberus

  Geen Zwarte Piet, dan ook geen Black Friday !!! (dus een kopersstaking)

 31. Rud56

  Momenteel is het complete waanzin wat er heerst, opgehoest door zwakzinnigen en doorgeslagen deug!

 32. Madpo

  Ook de Kerst heeft “katholieke trekjes”, en Pasen vooral niet vergeten, en oh ja, Hemelvaart en Alleheiligen! En vergeet vooral Carnaval. Zo blijven vanzelf het slachtfeest en het suikerfeest over, is dit een vorm van islamitische missie? Is dit wat we in Nederland willen? Laten we dan vooral doorgaan met de “Multicultikolder”.

  1. Blitzkrieg

   Madpo : Dit is cultuur marxisme, gepromoot door de Nederlandse overheid. Je eigen cultuur moet verdwijnen. De grenzeloze wereld komt eraan, een federaal europa. Cultuur is een sta in de weg, dat moet worden uitgeroeid en uitgekickt. Massa immigratie, identiteits politiek en cultuur marxisme zijn de instrumenten om de federalisatie zo snel mogelijk te voltrekken.

 33. Raspoetin

  Volgens de bruinhemden- en kleurigen is sneeuw ook racistisch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.