Oeps, kijk! Sylvana Simons ontkent per ongeluk racisme in Nederland: ‘Ben nooit gepest, ik was altijd de leider!’

In een podcast waarin BIJ1-partijleider Sylvana Simons wordt geïnterviewd heeft de ‘grande dame’ van de Nederlandse anti-racismelobby zichzelf namelijk behoorlijk in de nesten gewerkt. Ze blikt namelijk terug op haar jeugd, en geeft aan dat die eigenlijk heel gesmeerd gelopen is. Ze is nooit gepest, was altijd een ‘leider’ en mocht met alles meedoen. Het schoffelt het fundament onder haar eigen bewering weg dat Nederland een groot probleem met racisme zou hebben.

In de meest recente aflevering van de zogeheten ‘Podbast’, een podcastserie met Bastiaan Meijer, was niemand minder dan BIJ1-politica Sylvana Simons te gast. De twee praten een half uur over van alles en nog wat, inclusief politiek, bedreigingen, Zwarte Piet en Sylvana’s carrière bij TMF en dansgroepen.

Zo ongeveer halverwege het gesprek dat een halfuur duurt, begint Sylvana Simons echter iets te vertellen over haar schooltijd. En anders dan je wellicht zou verwachten van iemand die de strijd tegen racisme tot het bestaansrecht van haar partij heeft uitgeroepen, was dat eigenlijk een zorgeloze partij. Tegenwoordig hamert Sylvana constant op het verschil tussen ‘wit’ en ‘zwart’, maar dat was als tiener nooit zo’n probleem. Dat was zelfs zó’n non-issue, dat Sylvana zegt dat ze niet kan herinneren ooit gepest te zijn. Ze was altijd één van de “cool kids” en een “leader of the pack“. Want u weet: een bewering klopt niet, zolang je ‘m niet in het Engels doet.

Ze kende nooit haat, geeft ze dus ruiterlijk toe. Iedereen – zwart of wit – accepteerde haar voor wie ze was. En dat is toch wel een beetje gek, voor iemand die beweert dat Nederland kampt met een gigantisch racismeprobleem. Misschien dat BIJ1 dus toch niet zo’n noodzakelijke toevoeging aan het politieke landschap is als ze zelf altijd beweert…? Maar daar mogen Sylana en de BIJ1’ers lekker zelf verder over bakkeleien. Ik bemoei verder niet!

Het gehele gesprek met Sylvana Simons is via de YouTubeSpotify of Apple Podcasts van Podbast te beluisteren en/of bekijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. weer opnieuw

  mislukte trol , niemand moet haar , nu wordt ze wel gediscrimineerd als trol , discriminatie kan je zelf dus voorkomen zoals deze heks te kennen geeft

 2. Politiek Profeet

  Wie is sylvana simons?

 3. Wesley Benbow

  Fijn, weer een item over Sylvana, de heldin van DDS.

 4. claus

  Deze ontboezeming over haar zorgeloze, gelukkige jeugd in contrast met haar actuele hetze tegen discriminerend Nederland, zegt veel over deze vrouw!
  Ze speelt een spel, een game van de aandacht om er vervolgens haar voordeel mee te doen!
  Er zit geen ideologie achter, enkel ordinair eigenbelang, op allerlei manieren waarschijnlijk een verdienmodel!

  1. weer opnieuw

   quote enkel ordinair eigenbelang end

   Dat was toch al bekent ? Dat geldt overigens voor al die clubjes op de pay-rol van de soebsidiegelden

   1. Politiek Profeet

    Met een iq van een bananenschil valt zo,n ordinaire deuggleuf steeds door de mand…gewoon negeren en /of constant afzeiken…

    1. weer opnieuw

     ik ga voor optie II 🙂

    2. Mart

     Pas op…een bananenschil kan je ongelukkig uitlaten glijden.

    3. musicmaniac

     Haar gleuf deugt echnie. Zou ‘m er echnie in willen s[t]oppen!

 5. wietordok

  Zwart zijn was tof in de jonge jaren van Sylvana.
  De Surinaamse jongens met hun kroeskop, lang en slank waren populaire,

  Funk.

  Michael Jackson, Commedores, LTD, Cool and the gang, Huggy Bear,

  Prachtige vrouwen zoals

  Diana Ross, Donna Summer, Tina Turner

  Bony M

  Trafassi – kleine wasjes grote wasjes

  Sylvana was dan wel een “cool kids”

  Maar om een “leader of the pack“ te zijn is meer nodig dans een
  goed uitziend lichaam en zwarte kleur en een vlotte babbel.

  Haar illusie wordt onderhoeden door haar meelopetjes.

  1. ZiggyStardust

   Een rave teef die goed was met de danspaal, goed autocue op kon lezen en later goed was met rijke blanke(n) palen. Op haar oude dag aan het subsidie infuus. Gewoon negeren, zonde van de zendtijd.

   1. wietordok

    Mijn reactie, volgens eeuwen oude traditie en gewoonte, die iedere Nederlander begrijpt en véél résumeert (d).

    Jesus.

 6. ZiggyStardust

  Alweer een stuk over Sylvana Simons? Begin het een beetje beu te worden. Gewoon negeren zou ik zeggen.

  1. Vlaswiek

   Sylvia wie?

   1. ZiggyStardust

    Ja die.

    1. Vlaswiek

     O Sylvia Wie, ja die ken ik wel.

     1. Rechtsaf

      Wie? ki-wi

 7. Heras

  Dit heeft ze al eerder aangegeven, dat haar huidskleur juist voordelig werkte.
  Dus kunnen we constateren, dat haar geschreeuw alleen maar om het geld gaat en om de aandacht. Verder: is het mensje te verwent opgevoed.

 8. ET007

  DE haat is iets recent. Dat kan kloppen, want als je de hardwerkende burger maar blijft uitbuiten en ondertussen ook nog eens gaat beschuldigen van allerhande zaken en de cultuur aanvalt nota bene ook over de ruggen van kindjes …… kan ik me de haat goed voorstellen. En dan durf ik zelf ook nog een echte schuldige aan te wijzen.

 9. Buzz68

  Wat kleedt ze zich toch leuk.
  Wist niet dat carnaval al was begonnen.

 10. Ted Vreden

  ‘No more blackface’ werd er gescandeerd, waarom is zei er dan nog wel. Er was toch een overeenkomst dat er geen zwarten meer zouden zijn?

  1. Wesley Benbow

   zei = zij

 11. Kristalix

  LOL, de aap komt uit de mouw.

  Blijkt ze dus zelf echt racist te zijn.
  Niet slecht voor een gesjeesde kachelpijp.

  Surinaams blondje.

 12. Drollevanger

  Ik geloof ook niet dat Sylvano gepest werd omdat ze tot de gekleurde medemensen behoorde.
  Over het algemeen zijn echte Nederlanders niet racistisch. Wel nieuwsgierig naar exoten. Maar of je dat nu racistisch moet noemen.
  Ik denk wel dat Sylvano, net als veel andere negroiden vooraan stond als er op of buiten het schoolplein iets vreemds gebeurde.
  Ik heb dat eens bijgehouden via TV of in de praktijk, en het viel mij op dat bij een opstootje of rellen op schoolpleinen en anderszins, altijd de kleine Chineesjes met de blonde kindertjes achteraan stonden. De getinte kindertjes staan met het negroide mensdeel altijd helemaal vooraan te roepen.
  Dus er zit wel degelijk verschil in menssoorten of rassen en hun gewoonten.
  Houd dit fenomeen voor de aardigheid, via eigen observatie zonder waardeoordeel, zelf eens bij.

 13. Rosasolis

  Beste Sylvana, eindelijk kom je op voor de waarheid, over je verleden als kleurling. Je had geen echte problemen gehad, behalve je eigen fantasie over kleur-discriminatie in Nederland. Terwijl het voor 99% in Nederland niet bestaat. De vrolijke ex –
  Surinamers zijn blij en tevreden met hun leven in ons land.
  Als je je verveeld, dan kan je een keer naar Amerika gaan, want dit land heeft nog steeds veel last van discriminatie tegen kleurlingen. Hoe is het met je Engels? Kan je een speech geven voor de televisie of radio, tegen racisme en discriminatie…Maar dan alleen als gast, omdat wij in Nederland geen kleur discriminatie hebben! Maar praat niet over zwaarte piet. In Amerika bestaat helaas nog steeds de KKX klan en andere extreem-rechtse mannen groepen. Als je naar Amerika wil gaan en in het openbaar wil
  verschijnen en spreken, dan moet je zorgen dat je er als een DAME uitziet. In het Amerikaans: as a Lady. Zorg dat je een mooie korte kapsel heeft, zonder een hoofddoek, en verder een eenvoudige moderne pakje, met een leuke pin met de Nederlandse vlag op je pakje. Laat zien dat je een echte Nederlandse ben, die voor onze land opkomt. De moderne kleurlingen van Amerika zijn meer op het heden gericht dan het lang geleden verleden. Ook zijn de Indiaans bevolking bewust dat wij leven in de 21ste eeuw. Kortom: beste Sylvana, je kan wel wat steun geven voor de kleuringen van Amerika, vele Nederlanders zullen je steunen als je wil opkomen tegen discriminatie tegen mensen met een kleur. Maar als je nu een belangrijke politieke
  indruk wil maken onder de kleurlingen van Amerika, dat kan je doen, als je Engels goed is, en als je wil overkomen als een moderne intelligente Lady !

 14. janszm

  Klagen over racisme is een verdienmodel geworden. De witte mediamensen doen daar erg hun best voor.

  1. weer opnieuw

   yeppo scoort altijd goed bij dwdd enzo.

 15. Timber

  We hebben inderdaad een racisme probleem in Nederland. Dat begint bij mensen als SS.

  1. Wesley Benbow

   Racisme betreft discriminatie en achterstelling van meerderheidsgroep jegens een minderheidsgroep.

   Je opmerking slaat nergens op.

 16. Raspoetin

  Svetlana Simons is de eerste zwarte racist dat er openlijk voor uit komt.
  Polariseren maar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.