PVV razend na raming kosten van miljoenenverslindemde verbouwing azc: ‘Ze zijn compleet gestoord in dit land!’

De grootste oppositiepartij in de Tweede Kamer, PVV, laat het er niet bij zitten dat de overheid doodleuk heeft bekendgemaakt dat een verbouwing van het asielzoekerscentrum in Almelo de belastingbetaler maar liefst €17 miljoen gaat kosten: “Compleet gestoord,” zo foetert de Overijsselse partijafdeling op sociale media.

Nou, het antwoord is binnen en de PVV is er niet blij mee: onlangs stelde de Kamerfractie van de grootste oppositiepartij vragen over de aanstaande verbouwing van het in Almelo gelegen asielzoekerscentrum. Hoeveel kost die grap eigenlijk, wilde de PVV weten. Daar gaf het Ministerie van Justitie en Veiligheid deze week antwoord op. En dan blijkt het om een enorm bedrag te gaan:

“De nieuwbouw van het azc in Almelo kost 16,8 miljoen euro. Dat blijkt uit antwoorden van het Ministerie van Justitie en Veiligheid op vragen van de landelijke PVV. Die partij wilde op een rij hebben hoeveel panden het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) momenteel in bezit heeft voor huisvesting van vluchtelingen en andere asielzoekers. De nieuwbouw kost de gemeente Almelo overigens geen geld. Het Rijk draait op voor de kosten.”

En met “het Rijk” wordt uiteraard Jan met de pet bedoeld. Die is de afgelopen jaren steeds meer belasting gaan betalen, zodat de overheid het geld kan steken in projecten waar de meeste Nederlanders totaal niet op zitten te wachten, zoals de opvang van steeds méér asielzoekers. De PVV is er dan ook niet blij mee, dat er €17 miljoen vrijwel over de balk zal worden gesmeten. De afdeling Overijssel laat weten:

“Ze zijn compleet gestoord in dit land!”

Veel verandering gaat dat verzet vermoedelijk echter niet opleveren: als dit kabinet z’n zinnen ergens op heeft gezet, kan de oppositie op z’n kop gaan staan. Maar de regering van Rutte drijft z’n zin door, hoe dan ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Jumping

  Rutte is niet alleen een leugenaar, maar hij gaat steeds verder, met het leegklaauwen van de beurs, van de Nederlandse bevolking.

  Voor de Nederlandse bevolking is niets meer mogelijk, maar voor deze Linkse Rutteclan, is iedere gelukszoeker een welkome gast.
  En staat de honingpot wagenwijd open.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Nep

   Waarom blijf je dan, ga verhuizen man!

   1. Seneca

    @nep
    je hebt gelijk. waarom rot jij ook niet op te beginnen opdonderen van dit forum. wat ben jij nep.

  2. Vlaswiek

   @Jumping: “RUTTUP EN NEXIT.”

   Ja, dat eerste gaat zeker gebeuren! Rutte zit met z’n ‘rechtse’ ballen klem in de politieke bankschroef van D66/GroenLinks. Dit gaat hij niet volhouden tenzij hij bereid is zijn partij op te offeren. Als hij dat gaat doen dan zal het direct daarna ontploffen omdat zijn partij dan vloeibaar wordt. Het Kabinet zal vallen en FvD gaat het roer overnemen.

   Welke partij kwam na de laatste landelijke verkiezing als grootste uit de strijd?

   FvD 🙂

 2. Pauline Kummer

  Enorm bedrag? Nog geen € 1,85 pp voor de belasting betaler. Om daar nu “razend” van te worden.
  Ze zijn wel erg gauw overstuur daar, hebben zich niet erg onder controle.

  1. Isengrijn

   Nou, Pauline, ik vind het nogal een bedrag dat €1,85!
   Daarmee had ik ook een frikandel speciaal kunnen halen. In mijn ogen acht ik dat nét wat belangrijker dan het bedrag aan een AZC te spenderen.

  2. Mycase

   Ik dacht dat jij op wou rotten echt links iets beloven en het dan niet doen …

  3. Top

   Maar u heeft makkelijk praten, want u betaald geen belasting uit uw eigen zak. U staat alleen maar met de hand op, en dringt voor bij de voedselbank. Get a live, ugly!

  4. Jantje

   Als dat het enige was, dan had je gelijk.
   Maar in 2015 waren de kosten per assielzoeker €36.000 euro.
   Dat bleek uit het antwoord van VVD-staatssecretaris Dijkhoff op vragen van de PVV .
   Dan zal de waarheid nog wel een stuk hoger liggen.
   De meesten van deze assielzoekers verdwijnen in het bijstandcircuit.
   Dan zitten ze in een ander potje,maar blijven de belastingbetaler veel geld kosten.

 3. ikweetwatikwil

  Onze regering gaat rustig door met de verkoop van ons land. Allemaal al besloten in Brussel.

 4. Jumping

  De totale kosten in 2018 voor de eerste opvang van de gelukszoekers was ca 700 Miljoen Euro.

  Iets meer als een Frikandel spec per belastingbetaler.

 5. Duckday

  Stem PVV of FvD die opkomen voor dit land.

  Gedoogpartij PVV heeft niet de stekker er uit getrokken het was gewoon het CDA

  1. Riesmog

   Op het CDA zal ik ook niet stemmen, niet links genoeg

 6. Bunky01

  En de Nederlandse burger laat het gewoon gebeuren. We worden elke dag door deze verrotte regering genaaid. Beste mensen laat je stem horen in plaats van deze en andere sites te gebruiken voor je frustratie. Maak bij de eerstkomende 2e kamer verkiezingen nu eens het hokje rood bij die partijen die het nog werkelijk goed menen met ons land. Laten we ophouden met redeneren want dat helpt al jaren niet meer. Het is NU tijd voor daden.

 7. trutje

  In Nederland hebben we geen stikstof of Pfas crisis we hebben een immigratie- en cultuurcrisis maar daar hoor je Rutte niet over. Rutte is een landverrader geworden hij heeft geen gezin dat hij achterlaat. Je hoort de hele tijd dat we wat aan het milieu moeten doen om de aarde voor onze kinderen en achterkleinkinderen goed achter te laten maar dat ze een land vol laten lopen met immigranten daar hoor je ze niet over wat dat voor een effect heeft op onze kinderen en kleinkinderen.

 8. Tman

  Het is voor mij onbegrijpelijk, maar Rutte3 is blijkbaar wat de kiezer in Nederland wilt!
  Daar gaan ze overigens veel spijt van krijgen!

  1. Pauline Kummer

   Wat de kiezer wil

  2. Vlaswiek

   Gister (11-11-2019) een sterke uitzending gezien van Jensen. Rutte verklaart keihard dat het klimaat een verdienmodel is, snap je?

 9. Michael M

  Met bijna alles zijn ze compleet gestoord in dit kleine kikkerlandje. Voor het Europees songfestival 2020 wil het kabinet geen 12 miljoen extra meebetalen maar wel 17 miljoen euro belastinggeld neertellen om een asielzoekerscentrum in Almelo te verbouwen is zeker “Compleet gestoord,”. Er lopen nu eenmaal gestoorden rond in Nederland dat graag smijt met ons geld en ook graag aan de verkeerde dingen uitgeeft. We hebben een keihard verrot landje.

 10. logisch denken2

  u mag het verschil maken in het stemhokje tegen de volslagen doorgeslagen idioterie

 11. StanleyC

  We moeten voor al die kut illegalen gewoon weer de slavernij invoeren. Die zwarten kunnen prima werken. Ze hebben alleen een eigenaar nodig die ze aan het werk trapt.

 12. Heras

  Pauline, waarom zouden wij moeten betalen voor iets wat de meesten niet willen. Iets wordt ons door de strot geduwd en dat moeten wij ophoesten??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.