Schrijver Maarten ’t Hart: ‘De Bijbel beveelt genocide aan, en is tachtig keer zo gewelddadig als de Koran!’

De Koran is zo slecht nog niet, vindt de voormalige christen Maarten ’t Hart. In een interview met De Telegraaf breekt de literaire schrijver een lans voor het heilige boek der moslims. Volgens hem een heel vredelievend schrijven. Ten minste: in vergelijking met die nare en bloederige Bijbel.

De atheïstische schrijver Maarten ’t Hart heeft in een nieuw interview met de Telegraaf hard uitgehaald naar het christelijke geloof, terwijl hij de islam omarmt. Het viel de zelfbenoemde krant van wakker Nederland namelijk op dat voor een auteur die niet in God gelooft hij wel érg veel religie in zijn boeken gebruikt. Dat verklaart ’t Hart als volgt:

“Mijn Bijbelkennis is groot. Als jongetje had ik mijn bibliotheekboek altijd al op donderdag uit en had ik, totdat ik het op zaterdag kon ruilen, niks meer te lezen. Van armoede pakte ik dan de Bijbel. Mooie verhalen, maar ook genocide wordt erin aanbevolen, er worden volken uitgeroeid, inclusief zuigelingen. De Bijbel is acht keer zo dik als de Koran en tachtig keer zo gewelddadig.”

Daarna gaat de man verder. Hij vindt de Bijbel niet alleen een pro-genocideboek, ook christelijke politici vindt hij hele slechte mensen. SGP-aanvoerder Kees van der Staaij en ChristenUnie-leider Gert Jan Segers krijgen van onder uit de kan:

U heeft het geloof lang geleden afgezworen, waarom zit er nog steeds zoveel religie in uw boeken?

„Omdat er nog steeds gelovigen zijn, in soorten en maten. Kijk naar Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers, die ijzeren Heinen van overtuigers met hun huichelaarssmoelen. Bekrompen lui, voor mij zijn ze een rooie lap. Van der Staaij is een verschrikking, een héél slecht mens. Via een New Yorkse krant wil hij ons zijn overtuiging opdringen; het buitenland mobiliseren in ons euthanasiedebat, schande!””

Nu zal ik ’t Hart zeker niet tegenspreken als hij de Bijbel debunkt als een boek vol walgelijke taferelen. Maar een iets afwijzerende houding tegenover de Koran, zou de gerenommeerde schrijver zeker sieren. Uiteindelijk roept ook dat boek op tot genocide op Joden, noemt het menstruerende vrouwen onrein en adoreert het Mohammed: een meedogenloze warlord die door moord en intriges de macht greep op het Arabische schiereiland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

113 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Jaaaa helemaal juist. Maar dat wist ik al! De koran is de boek van vrede en liefdadigheid

  1. Ego-non-solus

   Anne, kindje, ik zou bijna zeggen dat je voldoet aan het profiel van de vrouw zoals de koran die schetst, een t.o.v. de man minderwaardig wezen. Zo begrijp ik dat je je er thuis voelt.

   1. Top

    Nogmaals, je lult tegen een vent! Vroeger hier als Sletlana. Niet meer, dan een pathetische trol.

   2. Joshuak

    Laat haar nou ze dit dit juist om te trollen..

    Het is voor haar veel frustrerende om geen reactie te krijgen

    1. Dwight Tralee

     U bent indirect aardig bezig door een ander bij te vallen met aandacht geven, Josh!
     “Keep up appearances”

     1. Mycase

      DDS Nick twee van mezzada verwijderen graag voordat het blog weer totaal versmeerd is

  2. Sergeant Monty

   “De koran is de boek van vrede en liefdadigheid”

   Dan zal het allemaal wel goed komen met die IS bruiden en zielig kindertjes.
   Ze zullen liefdevol opgenomen worden in de islamitische landen in de regio.

   Geen enkele noodzaak dat ze naar Nederland komen.
   Ja toch?

  3. Nep

   Goed gezegd!

  4. Klaas de Witt

   Je weet niet wat vrede en liefdadigheid is. Die koran van je is net zo een verachtelijk kut boekie als de thora en de bijbel. Materiaal voor mensen met een middeleeuwse mindset.

   1. tailgunner

    Waarom reageren, naar mijn mening weldenkende mensen, toch iedere keer op wer een trol? En dan ook nog op een zweterige kerel achter een toetsenbord.

 2. Ben Venuti

  Een vent die in vrouwenkleren rondloopt en flutboeken schrijft, en die zouden we serieus dienen te nemen?

  1. Machteld

   Als een man vrouwenkleren draagt is dat een teken van volmaakte vrijheid. Dat heeft Maarten door en ik ben het met hem eens. Ik doe het ook. Hoewel ik een beetje + size heb draag ik ook graag een tuinbroek of overall met een Stetson. Een gestreept mantelkostuum met lange broek heb ik ook.

   1. Rechtsaf

    “Als een man vrouwenkleren draagt is dat een teken van volmaakte vrijheid”

    Nee! dan ben je als man niet goed bij je hoofd, iedereen weet dit behalve die halve zolen die zich in vrouwenkleren hijsen, dit soort mannen zijn een schande voor het mannelijk geslacht.

    1. tailgunner

     @Rechtsaf
     Wat dacht je, zal ik ook weer eens reageren op een trol?

    2. Vlaswiek

     @RA: In het verleden heeft de aandoenlijke zich al eens zo genoemd, ik zie een vergelijking met de manier waarop deze reageert.

 3. Jumping

  De blik in de wazige ogen van t Hart verraad iets.

  Als je te vaak iets nuttig ga je het aan de ogen zien.

  Te weinig water drinken zie je bv aan de huid.

  Het programma van Beau van Erven Dorens,
  speelt in op sommige problematieken.

  1. Top

   Dat was nog eens eens een berg stikstof vervuiling en andere leugens.

  2. Nep

   Aan jouw abominabele uitspraken herken je jouw allooi!

 4. Mar155

  Ben het er niet mee eens. Zijn verhaal is eenzijdig en niet compleet. Maarten t Hart vergeet het Nieuwe Testament – dat het belangrijkste deel van de Bijbel is. Daarin staat het vol van liefde en verzoening. Ook ten opzichte van God-haters en atheïsten. Veel zaken uit het Oude Testament zijn vervuld (voorbijgegaan) met de komst van het Nieuwe Testament. We moeten ook even kijken naar de praktijk van het geloof !! Van de christelijke religie gaat totaal geen dreiging uit. Dat was in de middeleeuwen wel anders, toen kwamen de anders-denkenden op de brandstapel om verbrand te worden.

  1. Jv

   Tja, dat de brandstapel was gelukkig in de middeleeuwen, en dus honderden jaren geleden.
   Maar helaas voor de christenen zullen deze brandstapel op termijn weer een vertrouwd stadsbeeld zijn. Dan zie je de christenen wederom, na eerst gemarteld te zijn, op de brandstapel staan.
   Dan wel niet door de katholieken uitgevoerd, maar door de zeer vrede lievende moslims die bezig zijn om de wereld in snel tempo te islamiseren!
   Maar die Maarten ‘t Hart hoopt op deze manier zijn dans te ontspringen.
   Wat een bak met gier is die man zeg!
   Ook zijn hersens zijn al tot pulp vergaan!

  2. Sharktyricon

   Ha, grapje zeker: Van de christelijke religie gaat totaal geen dreiging uit.
   Even vergeten hoeveel misbruikschandalen er de afgelopen 50 jaar naar buiten zijn gekomen? Even vergeten wat er in Ierland is gebeurt? De Westborough Baptist church vergeten? Anders Breivik vergeten?
   Dat hele stukje van het nieuwe testament wordt veelvuldig vergeten maar zelfs met ’t nieuwe testament wordt mensen nog steeds geleerd dat je naar de hel gaat als je niet in de “goede” boodschap gelooft. Over indoctrinatie gesproken.

   Maarten ’t hart gaat te ver om te zeggen dat de 1 meer of minder geweldadig is, ik zou ’t maken dat ze gelijkwaardig zijn

 5. Beukman

  Het is een feit dat er in het Oude Testament en de Tenach vele passages staan waarin de joden teneinde eigendom krijgen over hun Beloofde Land genocide plegen, vrouwen en zelfs kinderen verkrachten, en volkeren tot slaaf maken.
  So what? Om de rode lap Karen Armstrong te citeren, die er nóg meer verstand van heeft dan Maarten ’t Hart:

  Is er verschil in wat Jezus en Mohammed leerden – of anders gezegd, hoe is het te verklaren dat het meeste terrorisme van nu geïnspireerd is door de islam?

  Terrorisme heeft helemaal niets te maken met Mohammed, net zomin als de kruistochten iets te maken hadden met Jezus. Er is niets in de islam dat gewelddadiger is dan het christendom. Alle religies zijn gewelddadig geweest, ook het christendom… Er was geen antisemitisme in de islam, voordat het geïmporteerd werd uit het christendom. Dat antisemitisme hebben ze van ons overgenomen. De missionarissen hebben het verspreid en daarna kwam de staat Israël. In de moderne natiestaat is ook het judaïsme gewelddadig geworden.

  Maar wat is dan de oorzaak van het moslimterrorisme? In het boek verklaart u het uit het feit dat moslims op hardhandiger wijze hebben kennisgemaakt met de moderniteit dan wij.

  Ja, op een gewelddadiger manier. George Bush en Tony Blair, die de oorlog in Irak begonnen, dachten dat de moderniteit iedereen rechtstreeks leidt naar democratie, maar dat is niet noodzakelijkerwijze zo. Voor ons heeft het gewerkt, met name omdat de democratie goed was voor de industrie. Vrijheid, waar wij zo onze mond vol van hebben, was essentieel voor onze economie, want mensen moesten vrij zijn om te innoveren.
  Maar in het Midden-Oosten ging de moderniteit vergezeld van koloniale onderwerping. In Egypte bijvoorbeeld zijn er zeventien verkiezingen geweest tussen 1922 en 1952, alle gewonnen door de Wafd-partij. Maar die partij heeft van de Britten maar vijf keer mogen regeren. Democratie was een slechte grap.
  De seculariteit is in die landen ingevoerd door legeraanvoerders en met grof geweld: religieuze leiders werden onteigend, neergeschoten, gemarteld. De Shah liet honderden religieuze demonstranten in een heiligdom in Iran afslachten omdat ze geen westerse kleren droegen. Het Westen, met name mijn land, heeft consistent leiders gesteund, zoals Saddam Hoessein, die hun mensen alle vrijheid ontzegden. En als mensen aangevallen worden, worden ze altijd extreem.
  Maar nog steeds is het zo dat maar een heel klein deel van de moslimbevolking achter het terrorisme staat: 93% antwoordde in een Gallup-enquete dat ze terreurdaden niet gerechtvaardigd vonden. En hun argumenten om nee te zeggen waren volledig religieus. De zeven procent die ‘ja’ zei daarentegen hadden volledig politieke redenen.
  Mijn boodschap is niet dat religie niets met geweld te maken heeft. Religie is altijd opgenomen geweest in staatsgeweld. Religie weghalen uit de politiek of oorlogvoering is als de jenever weghalen uit de cocktail; het kan niet. Tot 1700 was er niemand die er ook maar over dacht om dat te proberen. Religie doortrok het hele leven. Zoals wij religie zien, als iets dat we voor onszelf houden, dat bestaat niet in andere culturen. En voor mensen die nog niet door het modernisatieproces zijn gegaan, is dat nog steeds een volstrekt willekeurig onderscheid. Rechtvaardigheid, het lot van de armen, het lijden – dat zijn allemaal politieke kwesties, maar het zijn ook zaken van religieus belang. Jezus zou geen begrip hebben gehad voor mensen die wel bidden maar geen aandacht schenken aan het lot van behoeftigen en onderdrukten.
  Voor onze cultuur was het belangrijk om religie van de rest van het leven af te zonderen. In sommige opzichten was dat goed voor de religie: die werd daardoor bevrijd van het geweld van de politiek.

  1. Mycase

   Man ga een ander lastig vallen, je zit weer op de verkeerde site met je geknip en geplak ,je moet bij de Burda zijn

   1. Bosche draak

    En de zoveelste debiel die de ballen verstand van de kruistochten heeft, die waren als reactie naar de niet aflatende aggresie van moslims.
    Beukventje kan knippen & plakken tot hij een ons weegt maar foutief blijft foutief!

  2. Bart

   lol die tuthola heeft er dus totaal geen verstand van, dat blijkt zelfs al uit je copy paste stukje. je had net zogoed niets kunnen plaatsen.

   zoveel gebrek aan kennis, het is gewoon knap.

  3. Rechtsaf

   Verschil Jezus en mohamed

   Jezus komt van het geslacht Abram en Sarai.
   Abram en Sarai kregen Isaak uit dit geslacht komt Jezus
   Toen Sarai onvruchtbaar werd was Abram ongehoorzaam en wilde Abram nog een kind en ging met slavin Hagar daaruit kwam Ismaël.
   Volgens de islamitische traditie en Arabische genealogiegeleerden was Ismail de voorvader van het Arabische volk en tevens de voorvader (via Kedar en Adnan) van mohammed.
   ———————————————————–
   Jezus is dé Zoon van God.
   Jezus Christus genas duizenden zieken van alle denkbare kwalen en dreef ontelbare boze geesten uit. Deze wonderbare genezingen waren zo indrukwekkend, dat men zelfs de zieken en bezetenen uit omringende steden tot Jezus bracht, waarop hij hen allemaal genas.

   ———————————————————–
   mohammed genas nooit een zieke en dreef bij niemand een boze geest uit.
   ———————————————————————————
   Jezus Christus heeft diverse doden opgewekt, waaronder het dochtertje van Jairus, Lazarus en de zoon van een weduwe. Zo liet hij zien dat God macht heeft over dood en leven..
   ———————————————————–
   mohammed heeft geen enkele dode opgewekt.
   ———————————————————————————
   Jezus zei: ‘Ik ben de opstanding en het leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven.’ (Johannes 11:25)
   ———————————————————–
   mohammed is gestorven en zijn lichaam is vergaan.
   ———————————————————————————
   Jezus zei: ‘Ik en de Vader zijn één.’ (Johannes 10:30)
   ‘Wie Mij gezien heeft, die heeft de Vader gezien.’(Johannes 14:9)

   ———————————————————–
   mohammed noemde zichzelf niet God, maar zei dat hij een profeet was en dus een mens net als iedereen.
   ———————————————————————————
   Jezus Christus deed veel wonderen zoals wandelen op water, een hevige storm laten ophouden met een enkel woord, 5 broodjes en 2 visjes vermenigvuldigen tot voedsel voor duizenden mensen (waarbij er vele malen meer voedsel overbleef dan er oorspronkelijk was), water veranderen in de beste wijn die de feestgangers ooit gedronken hadden, een vijgenboom ter plekke laten verdorren, en nog diverse andere wonderen.
   ———————————————————–
   mohammed heeft geen enkel wonder verricht.
   De koran benadrukt diverse malen dat mohammed niet in staat was wonderen te verrichten.
   ———————————————————————————
   Jezus Christus stierf aan het kruis als een offer voor de zonden van de mensheid. Hij vergeleek zichzelf met een lam dat geslacht werd, als verzoeningsoffer voor ons allen. Jezus legde uit dat het afleggen van zijn leven voor ons, het grootste bewijs van liefde is, dat iemand ooit kan geven.
   ———————————————————–
   mohammed gaf zijn leven voor niemand.
   ———————————————————————————
   Jezus Christus verbood het gebruik van geweld en zei dat iemand die het zwaard hanteert, door het zwaard zal omkomen.
   Hij doodde nooit iemand, integendeel Hij wekte mensen op uit de dood. Jezus noemde de duivel de ‘moordenaar van den beginne, die komt om te stelen, vernietigen en vermoorden’.
   Over zichzelf zei Jezus echter: ‘Ik ben gekomen opdat jullie leven hebben, en wel in overvloed.’ (Johannes 10:10)

   Het is helaas een treurige waarheid dat zogenaamde christenen anderen hebben vermoord in naam van Jezus tijdens de kruistochten, maar dat staat haaks op de woorden van Jezus Christus.
   Hijzelf heeft nooit iemand om het leven gebracht, maar gaf mensen juist het leven.
   Mensen die de naam van Jezus misbruiken om geweld te rechtvaardigen, gaan regelrecht in tegen de boodschap van Jezus Christus.
   ———————————————————–
   moslims die denken dat islam een godsdienst van vrede is, gaan regelrecht in tegen de woorden van mohammed:
   ‘Laat hen die hun aardse leven verkopen voor het hiernamaals, VECHTEN voor de zaak van allah.
   En hij die vecht in de zaak van allah en zelf gedood wordt of overwinnaar is – we zullen hem rijkelijk belonen.’ (Koran 4:74)

   ———————————————————————————
   GELOOF OF DWANG
   Jezus Christus zei dat het de Geest van God is die mensen tot overtuiging brengt. Hij gaf nooit bevel om druk op mensen uit te oefenen, opdat ze zich zouden bekeren. Zijn opdracht luidde: ‘Ga naar de mensen, genees hun zieken, wek de doden op, drijf boze geesten uit en zeg tegen hen: het koninkrijk van God is in jullie midden gekomen’ (Lukas 9-10). Jezus gaf dus opdracht om antwoord te geven op de noden van mensen, en zo Gods liefde te laten zien. Dan kunnen mensen zelf kiezen of ze deze liefde willen aanvaarden of dat ze het verwerpen. Als mensen het afwijzen, zei Jezus: ‘Ga dan weg en trek naar de volgende stad.’
   ———————————————————–
   mohammed dwong mensen zich aan de islam te onderwerpen, op straffe van de dood. islam betekent letterlijk ‘onderwerping’.
   ———————————————————————————
   HUWELIJK
   Jezus Christus is tijdens zijn aardse leven niet getrouwd, want hij wijdde zijn bestaan aan zijn goddelijke opdracht. Hoewel hij met veel vrouwen omging, raakte hij hen nooit op een verkeerde manier aan.
   ———————————————————–
   mohammed trouwde met een negenjarig meisje genaamd Aisha, waarmee hij seksuele omgang had, dus ped*fiel..
   Daarna had mohammed nog een dertigtal andere vrouwen.
   ———————————————————————————
   Jezus Christus verschijnt in dromen en visioenen aan duizenden moslims overal ter wereld.
   Hij vertelt hen dat hij de weg is tot God en dat ze hem moeten volgen.
   Dit is een wereldwijd fenomeen, waarover bijzondere documentaires werden gemaakt, waaronder de film More Than Dreams.

   ———————————————————–
   mohammed verschijnt niet in dromen en visioenen aan christenen.
   ———————————————————————————
   GENEZINGEN VANDAAG
   Jezus Christus gaf opdracht aan eenieder die in hem gelooft, om de handen op zieken te leggen opdat ze genezen. Dat gebeurt ook vandaag wereldwijd en er zijn vele getuigenissen van zieken die door de kracht van Jezus Christus worden genezen. Honderden artsen getuigen van deze wonderen, die gebeuren in Jezus’ naam.
   ———————————————————–
   In naam van mohammed wordt nooit een zieke genezen.
   ———————————————————————————
   VALSE PROFETIE
   Jezus Christus heeft diverse voorspellingen gedaan, die alle uitgekomen zijn. Hem kan geen enkele valse profetie ten laste worden gelegd.
   ———————————————————–
   mohammed heeft diverse zaken voorspeld die niet gebeurd zijn en wordt beschuldigd van diverse valse profetieën.
   ———————————————————————————
   ZONDE
   Jezus Christus heeft nooit gezondigd en heeft altijd onberispelijk geleefd.
   Daarom kon hij als volmaakt onschuldige de straf voor anderen op zich nemen.

   ———————————————————–
   mohammed was een zondaar, net als alle mensen.
   In de koran wordt meerdere malen vermeld dat mohammed zondigde.
   ———————————————————————————
   VERVLOEKING
   Jezus Christus leerde de mensen om hun vijanden lief te hebben en om hen die ons vervolgen te vergeven. Toen hij stierf aan het kruis, voor de zonden van de mensheid, sprak Jezus hardop uit dat hij de mensen vergeving schonk.
   ‘Vader vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen.’ (Lukas 23:34)

   ————————————————————
   mohammed vervloekte de Joden en christenen, terwijl hij in de armen van zijn kind-bruid stierf aan de gevolgen van vergiftiging.
   ‘Moge allah alle Joden en christenen vervloeken…’ (Bukhari)

   1. tailgunner

    @Rechtsaf
    “Verschil Jezus en mohamed”
    Dat gelooft u toch zeker zelf niet? Heeft u daar bewijzen van?

    1. Rechtsaf

     Ja die heb ik, zie hierboven…

 6. J.C.

  De arme zeer zeer verwarde Maarten ’t Hart kent het Nieuwe Testament kennelijk niet, hij doelt namelijk op het Oude Testament. De ver- en misleide Maarten vindt het liefdevoller dat je een christen het hoofd afhouwt (Koran), dan dat je de andere wang toekeert (de Bijbel). Wij zullen ook voor hem bidden, dat Jezus Christus aan die verdwaalde Maarten het Licht wil laten zien.

  1. Top

   “In een of andere god geloven? Dat is de uit drijfzand bestaande en met lijkenlucht omgeven fundering, om je, van je verstand en menselijkheid te beroven” (J.K.’53)

  2. Beukman

   Ga je nu beweren dat het OT voor Van der Staaij niet meetelt?

   1. J.C.

    @Beukman

    “Ga je nu beweren dat het OT voor Van der Staaij niet meetelt?”

    Deze spitsvondige vraag van Beukman roept een gelijksoortige spitsvondige vraag van de komiek, heer Van der Staaij (SGP), aan de heer Wilders (PVV) bij me op: wat zijn volgens u christelijke waarden? Waarop de heer Wilders van de PVV terecht antwoordde: “Eén van de christelijke waarden is dat we op moeten komen voor ons eigen volk. We moeten ervoor waken dat ons land islamiseert. Daar zou iedere christen voor op moeten staan”.

    De lachers in de Tweede Kamer, die de heer Van der Staaij van de SGP op z’n hand kreeg, zoals hij kennelijk beoogd had met z’n vraag, bleven achter met een pruillipje toen de heer Wilders het enige juiste hiervoor vermelde antwoord aan de heer Van der Staaij van de SGP gaf, dat alle eerder lachende deugmensen in de Tweede Kamer in hun hemdje zette………

    Kortom: de heer Van der Staaij van de SGP presenteert zich graag als christen, maar ik weet niet en vraag me af of hij zelf de christelijke waarden zo goed kent.

    1. Wesley Benbow

     “Eén van de christelijke waarden is dat we op moeten komen voor ons eigen volk”

     Wat je christenen niet kunt ontzeggen is hun vermogen Christus voor elk racistisch en volksnationalistisch karretje te spannen.

     Nou ja, IS-barbaren menen ook dat Allah enorm ingenomen is met hun acties.

     1. Mycase

      Mezza je kunt nog zoveel nick’s aannemen we trappen er niet meer in en hopelijk DDS ook niet verwijderen graag met wortel en al .

    2. Beukman

     @J.C.
     Spitsvondig van Geert. De werkelijkheid is echter dat Jezus aanbeval om onze linkerwang toe te keren als we een mep kregen op de rechter.
     Kortom: Jezus is voor elk wat wils.

     1. J.C.

      @Beukman

      “Kortom: Jezus is voor elk wat wils”.

      Beukman, u bent niet bij machte om Jezus Christus te framen!

     2. Beukman

      Geert wel en ik niet, @JC?

    3. Sharktyricon

     Sorry kun je mij de passage noemen waarin staat eigen volk eerst?

     Het nieuwe testament zegt dat de 10 geboden terug gebracht kunnen worden tot de 2 belangrijkste geboden:
     Heb uw God lief boven allen en u naaste als uzelf.
     Nergens zag ik (ook niet in de 10 geboden) eigen volk eerst. Sterker nog het gaat lijnrecht in tegen heb uw naasten lief

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik sluit me aan bij de vraag van Sharktyricon. Ook ik kan deze waarde niet terugvinden.

     2. Wesley Benbow

      Er zijn christenen die proberen zich te distantieren van de de gruwelijkheden van het Oude testament door te zeggen dat die na het optreden van Christus niet meer van toepassing is.
      Dit is een foutieve voorstelling van zaken: in alle christelijke kerken worden Psalmen gezongen en gepreekt over teksten uit het Oude Testament. De Christelijke Kerk heeft de gehele Bijbel als Gods Woord overgenomen en dat was ze geraden ook omdat Christus zelf nimmer afstand nam van het Oude Testament (de Thora). Hij beweerde wel de de Thora beter te begrijpen dan zijn religieuze concurrenten in de Joodse clerus maar nam nergens afstand van de geboden en openbaring van de Thora.

      Lukas 24:13-27
      Lukas 4:16-21)
      Mattheüs 1:2
      Lukas 3:34.

  3. Robert75

   Ja Maarten Het Hart. Beweren dat zijn Bijbel kennis groot is. Maar dan begrijpt hij de boodschap van Jezus dus helemaal niet. En het meest frappante is dan ook nog eens dat Jezus niets anders deed dan onderwijzen uit het Oude Testament.

 7. Wesley Benbow

  Het is zeker juist dat de Bijbel veel meer moordzuchtige passages bevat dan de Koran en ook als totaliteit een veel agressievere inhoud heeft. Het is ook waar dat christen in de wereldgeschiedenis veel meer slachtoffers maakten dan moslims.
  Toch is het onzin de Bijbel daarvan als causale oorzaak te zien. Mensen moorden uit zichzelf en gebruiken godsdiensten en ideologieën als legitimatie achteraf. Moslimterroristen gebruiken de Koran ook als legitimatie voor hun handelen, hun drijfveer is echter politiek.
  Vreedzame moslims en christen baseren zich ook op Koran en Bijbel. Gelukkig zijn die verreweg in de meerderheid.

  1. Mycase

   Mezza je kunt nog zoveel nick’s aannemen we trappen er niet meer in en hopelijk DDS ook niet verwijderen graag met wortel en al .

   1. Dwight Tralee

    Deze reacties die niets met het onderwerp te maken hebben kunnen eveneens met gezwinde spoed van het forum verjaagd worden. Helder!

    1. Ben Venuti

     De oppertrol met twee verschillende nicks, iets wat hij nooit zou doen volgens eigen leugens…..

     1. Wesley Benbow

      Mezzadra is helaas overleden. Tim had moeite met zijn filter.

     2. Dwight Tralee

      Misschien is Lawrence iets toepasselijker voor u.

     3. Ben Venuti

      Ik mag hopen dat je er weer met gezwinde spoed wordt af geflikkerd, het was hier lekker vertoeven zonder die bekakte bullshit van je.

    2. Bosche draak

     Dan kan jouw gezever ook bij het vuilnis Dwight Trollie, aangezien dmv je eigen logica je ook nul toegevoegd hebt aan het onderwerp.

     Wat de schrijver betreft, de zoveelste slapjanus die heel stoer tegen Christenen doet maar niet weet hoe hard hij moet slijmen bij de moslims….
     Goh dat hebben we nog niet eerder gezien!

   2. Agios

    Mezza is een man met meerdere persoonlijkheden die lijdt onder onherstelbare dwangneurose.

  2. logisch denken2

   De stront-vlek gooit zijn onderbuik weer leeg.

   Christenen moorden nergens de islam volop.

   Of heb jij ander nieuws ontvangen uit je glazen bol tar-rel

  3. Jv

   Dat mag je hopen, maar de Koran wil wereld heerschappij waar geen plaats is voor andere gelovigen.
   Is dit dan de verkapte boodschap in de Koran die in principe hetzelfde verkondigd als in de bij el van het oude testament.
   Kortom, het is een ander sausje met dezelfde smaak!

  4. Mycase

   Verwijderen graag DDS voordat het blog weer versmeerd is dank u

 8. observer

  Ik heb twee korans gelezen, de eerste uit de boekwinkel om de hoek. Niets mis mee, was mijn overtuiging. Totdat iemand mij er op wees de echte vertaling te lezen (prof.dr.j.h. Kramers, pdf op internet), vertaald in een tijd dat nauwelijks nog iemand van de islam gehoord had. Dan vallen er wel een paar schellen van je ogen.

  1. Wesley Benbow

   De vertaling van Kramers is archaïsch en onleesbaar. De gedachte dat die meer licht zou werpen op de inhoudelijke strekking slaat nergens op.

   ht*ps://www.volkskrant.nl/wetenschap/eindelijk-een-goede-vertaling-voor-de-koran~b07a0c71/

   1. Mycase

    Mezza je kunt nog zoveel nick’s aannemen we trappen er niet meer in en hopelijk DDS ook niet verwijderen graag met wortel en al .

 9. Joshuak

  Als de bijbel en christendom echt nog steeds zo erg was dan had hij dit ook niet gezegd want dan past hij wel op..

  De hele feit dat hij dit durft te zeggen bewijst het tegendeel want over Islam of Jodendom zal hij dit nooit durven te zeggen..

  Gewoon een vieze lafaard.. Pakt de Christenen want een veilig doelwit.. Zeg dit over Moslims en je bent je leven niet meer zeker..

  1. Pauline Kummer

   Laat je nakijken, @Joshuak, in Chili kan je helemaal niets zeggen… Wees content met de vrije meningsuiting in Nederland. Helemaal top, Maarten!

   1. Joshuak

    Ja 20 jaar geleden.

    Vandaag gaat het wel goed daar hoor. Is gewoon een Democratie en 1 van de rijkste landen in zuid Amerika hoor.

    Zeker niet perfect maarja. Gaat de goeie kant op.. Helemaal na die demonstraties afgelopen maanden zijn er veel dingen beloofd die beter moeten gaan

 10. Pauline Kummer

  Het Hooglied is iets wat nog te pruimen valt. Vooral voor de jeugd in opgroei. Verder neem ik het op voor het Hindoeisme. Iets tastbaars, een Aronskelk die een dierbare vertegenwoordigt. Verder kent het vele vredige feesten waarbij niemand overlast wordt aangedaan..
  In totaal vinden we op de hindoekalender maar liefst 174 festiviteiten voor het hele jaar vermeld. Doorgaans worden er achtentwinitg tot dertig daarvan gevierd; de meesten thuis in besloten kring. Dat geldt ook voor een aantal herdenkingen en jaardagen. De buitenstaander zal er niet veel van merken.

  1. B. Pascal

   Hoezo, kijk naar India waar je als christen snel omzeep of verkracht wordt door jou vrienden. Hou op over het Hindoesme als iets vredelievend!

  2. Bosche draak

   Helaas voor jou Pauline Kumbucket moeten de Hindoes niks hebben van de Moslims.
   Bekijk de situatie in Pakistan maar eens.
   En zelfs Boedhisten hebben bonje met moslims, het is toch net alsof dat achterlijke gedoe nergens gepruimd wordt.

  3. Rechtsaf

   paulientje doet graag aan afgoderij

 11. RvdBe

  Bijbel en koran zijn allebei verzinsels, het verschil zit in de gebruikers, de koran gebruikers laten zich makkelijk leiden door 1 of andere doorgeslagen imam die dood en verderf eist, bijbelgebruikers denken zelf meer na en laten zich niet zo gauw misleiden door 1 of andere godsdienst fanaat.

  1. B. Pascal

   jou geweten is ook een verzinsel, immers niet zichtbaar.

 12. logisch denken2

  Die man is niet helemaal lekker in zijn bovenkamer. Waar lopen christenen te moorden op de wereld. christenen worden wel vermoord door islamitische overheersing op vele plekken op de wereld.

  Wat op schrift staat is ondergeschikt aan wat gepraktiseerd word

 13. ikweetwatikwil

  Getsie, gaan ze hier bekijken waar de meeste moorden in voorkomen , in de Bijbel of in de Koran. Boeken die voor honderden jaren terug geschreven zijn. In een geheel andere tijd.
  Lees geen Bijbel en andere Godsdienstige boeken , denk zelf . Daar kom je verder mee. Je kunt dan ook nog eens in een hogere macht geloven.

  1. B. Pascal

   of in de atoombom?

   1. ikweetwatikwil

    B.Pascal Wat heeft de atoombom met een hogere macht te maken? Ik geloof in een hogere macht . Is dat God? Nou dan is dat God. Mij best. Maar de Bijbel lees ik niet meer en zeker geen Koran. Daar krijg je maar ellende van. Zie reacties. Mijn overtuiging is dat de islam wil heersen. Je kunt een moslim niet duidelijk maken dat ze met de tijd mee moeten gaan . Het bewijs loopt bij de straat. Een jongen van 10 die niet moslims af wil maken . Dat hoor ik een christen kind van 10 niet zeggen . Dat is deze tijd. En daar heb ik het mee te maken.

    1. B. Pascal

     met de tijd mee? wie de mensheid? nee, hoor die moorden het liefst.
     het is amper 70 geleden dat er 52mjn omgebracht zijn, niet vanwege religie, maar vanwege ideologie.

 14. ikweetwatikwil

  Ach ja, Maarten ’t Hart is een oude verwarde man.

 15. B. Pascal

  Het mag duidelijk zijn, dat wie aangevallen wordt zich verdedigen mag. De verdediger heeft daarbij meer recht van rechtvaardigheid en wraak dan de aanvaller. Daarbij komt ook wie van de aanvaller wint, die mag de geëigende grond tot zijn erfbezitting nemen. Zo spreekt het oorlogsrecht, van de VN, en de historie. De aanvaller heeft geen rechten! Het bombardement op Dresden wordt gerechtvaardigd omdat Nazi Duitsland de aanval pleegde op overig Europa. Ondanks dat het bombardement onnodig was. En hoe wil je de atoombom kwalificeren, als onrechtvaardig? Inderdaad er zijn er velen die dit menen, echter die zijn decadent in hun denken.

  Leg dit naast de bijbel en je zult geen verschil vinden in rechtstoepassing. De joden zijn continu aangevallen, afgevoerd vernederd, door de Arabische volkeren, in de historie. Dat er dan reacties komen die fel zijn is niet vreemd. Wanneer men het volk Israël een vredesverdrag aanbood, sloeg deze Israël niet af, dit zien we nu nog steeds. Ook de verovering van Palestina zijn niets minder geweest een reactie op aanvallen van de volkeren, die daardoor werden overwonnen. Het volk Israël had voor die aanvallen gewoon in rust geleefd 40 jaar, echter de aanvallen begonnen, toen men de vrouwen en kinderen van Israël aanvielen, daarop ontstond een kettingreactie als wraak, die ten gunste viel van Israël. De aanvallende partijen hadden beter kunnen weten.

  De koran daarentegen kent alleen maar aanvalsoorlogen, Jihad. De islam heeft de christelijke cultuur 548 aanvallen gedaan, daarop zijn 16 felle verdedigingsoorlogen (Kruistochten) door het christendom gestart. Dat deze fel waren, had ook met de noodzaak te maken. Een kwaadaardig gezwel haal je ook niet half weg.

  Dus laat t ‘Hart zijn mond maar houden, het is niets minder dan christenhaat! Daarom kan hij het zo vinden met zijn vriend Mohammed, die hij over 30 jaar voor altijd mag vasthouden.

  Daarbij is het standpunt van de DDS recht ordelijk onzinnig LINKS, Tim moet zich wat gaan verdien. Neigt naar het gelijkheidsprincipe van groen-links.

 16. Jynx

  Ga dan ook in een van die kunt landen wonen!

 17. Jynx

  Kut bedoelde ik

 18. Duckday

  ook christelijke politici vindt hij hele slechte mensen. SGP-aanvoerder Kees van der Staaij en ChristenUnie-leider Gert Jan Segers en het cda
  Hier is wel grote waarheid weergegeven
  Maar dat het andere boek zo vrede lievend is denk ik van niet dan zou ik het toch wat meer laten inwerken op me

 19. Jv

  Je leest wel……de eerste tekenen zijn er al.
  De moslims hoeven helemaal niets te doen om ons land te islamiseren.
  Daar zorgt de ‘t Hart en mede reageerders wel voor.
  We lezen in de reacties al een aantal reacties die liever de moslim zijn dan christen. ( hè SS, Nep, etc)
  Ik zou zeggen, bekeer je tot moslim en begin maar vast met je Koran studie. (de Koran zul je van haver tot gort uit het hoofd moeten kunnen oplezen)
  Hopelijk lukt het jullie en lees je afdoende de ware aard in de Koran.
  Jullie zwetsen maar wat en weten niet eens wat er in de Koran precies vermeld staat.
  Je gaat nu uit van een linkse debiel die meent, gezien zijn leeftijd, nog even wat extra kolen op het vuur te moeten gooien.
  En deze kwalbak zegt dat hij de bijbel goed kent, welnu ik denk dat hij met zijn relaas niet eens weet waar hij het over heeft!
  Blijkbaar ziet het het toch meer zitten in het feit dat als hij een tijdelijke voor het eeuwige gaat wisselen, hij liever opgewacht wordt door een tig aantal maagden. Die oude viezerik lust blijkbaar toch nog wat jonge blaadjes.

 20. Heras

  Ongelofelijk, hoe kun je de plank misslaan. In de bijbel neemt God het initiatief, in de koran roept de schrijver mensen op om de ander iets aan te doen. Vandaar nog steeds de moorden, dmv aanslagen.

  Dat de man zelf zo,n wrok tegen het christelijk geloof ontwikkeld heeft, moet hij anderen niet meeslepen
  in zijn wrok.

 21. Jantje

  Maarten ’t Hart is een domme man (vrouw) whatever.
  In zijn Bach bibliografie geeft hij aan te denken dat Bach niet gelovig was.
  Wat een mafkees.

  1. Rosasolis

   Jantje. Ieder niet moslim die bekeerd tot de islam is een gestoorde mens. J.S. Bach was een behalve musicus, een gelovige mens. Dat horen wij in vele van zijn composities.
   Hij schreef een cantata voor ieder zondagse kerk dienst. Maar behalve zijn trouw aan de kerk, was hij ook een gezellige mens. De voor hervormingen in de kerk streed, waaronder vrouwelijke solo en koor zangeressen. En ook vrouwelijke orkest leden.
   Luister een keer naar de gezellige Koffie-Cantata, die voor een vrouwen stem geschreven is . Ik heb als vocalist veel van Bach gezongen. En heb geleerd dat behalve een gelovige man te zijn, hield hij ook van gezelligheid.

 22. Mycase

  Kan DDS MET spoed de trol met zijn vele Nick,s nu misschien wel snel verwijderen voordat het blog weer enorm vervuilt en wel voorgoed zo moeilijk kan dat toch niet zijn

 23. Rosasolis

  Nee! Je kunt de Bijbel oorlogen geschiedenis niet vergelijken met de oproep voor de wreedheden die de koran worden aanbevolen, zowel tegen andere landen of individuelen. De joden van de Oude Testament moesten oorlog voeren omdat zij steeds werden aangevallen door vijandelijke groepen. De enige bewijs van persoonlijk wreedheid die ik kan herinneren, is het vreselijk zielig verhaal van Jephta. Hij beloofde God dat als zijn leger de oorlog tegen de aanvallers zouden winnen, hij de eerste levende wezen die hij tegemoet zou komen zal offeren aan God. Natuurlijk dacht Jephta dat het een dier zou zijn…maar de eerste die hij zag toen hij thuis kwam was zijn kleine dochtertje…zijn enige kind. Handel heeft een hele oratorium gewijd aan de Bijbels verhaal van Jephta. En veel later omdat de moslims steeds meer Europese landen en ook niet-moslim landen rond de middellandse-zee aanvielen, kwamen de kruisvaarders om deze landen te bevrijden van horden moslims die duizenden gewone mensen afslachten om hun land over te nemen.
  Maar de Koran staat vol met allerlei wreedheden tegen gewone mensen, behalve oorlogen vieren. Jaren geleden heb ik na de ramp van 9 – 11 de koran in het Engels gelezen, om meer te leren over deze primitief geloof. De koran is een zeer verstrooide boek, die geen enkele richting in het geloof toont. ( Heel anders is onze Bijbel waarvan de Oude met de Nieuwe Testament verbonden is).
  Er zijn 3 hoofddoelen van de Islam die je ergens in de koran kan vinden:
  1. Er bestaat geen andere geloof dan de Islam.
  2. Alle “ongelovigen” moeten tot de islam bekeren, of vernield worden.
  3. Daarna moeten Kalifaten opgericht worden, in ieder woon gebied, waar alle islam
  wetten worden nageleefd.

  1. Wesley Benbow

   Ik denk dat ik Rosasolis moet adviseren de Bijbel nog eens een keer rustig door te lezen:

   ht*ps://www.debijbelzegt.nl/geweld.htm
   ht*ps://www.debijbelzegt.nl/genocide.htm

   1. Rosasolis

    @Wesley. Ik heb een Bijbel thuis die ik kan raadplegen, als ik dat wil.
    Internet Bijbel sites interesseren met niet. Er zijn te veel TV dominees die ook voor internet Bijbel sites schrijven. Velen zijn geen echte bevoegde dominees die een universiteit diploma in theologie hebben. Velen zijn onstabiele mensen die als gelovige leider willen voorkomen en profeteren van donaties. Kijk uit voor de mannenkliek van de Jehovah’s die een hoop flauwekul prediken, volgens HUN Bijbel; en wekelijkse kranten die uit het Amerikaans worden vertaald.
    Wesley je bent nieuw op DDS. Hopelijk lees je meer dan wat je op vele internet sites kan lezen. Neem een abonnement op een goede ochtend krant.

    1. Wesley Benbow

     Rosasolis, Ik gaf slechts een overzicht van teksten die letterlijk in de Bijbel staan. Ook in uw eigen Bijbel kunt u die afschuwelijke teksten letterlijk terugvinden.

     U lijkt te willen ontkennen wat niet te ontkennen valt.

     1. B. Pascal

      Wesley, met welke ”bril” kijk jij?

    2. Mycase

     Je voert hier het p*dootje negeer de viezerik

  2. Heinz

   @Rosa, met al die theorieën gaat het bij die TV dominees om maar 1 ding. Geld ! en een hoop gezwatel. Quatsch. Daarom houd ik het maar bij Black Sabbath, “Paranoid” Zo hard mogelijk.

   1. Rosasolis

    Heinz. Inderdaad, de TV dominees verdienen goud geld voor hun optredens!
    Kijk uit met Black Sabbath. En vooral dat je niet door de D666 duivel wordt gepakt.
    Lees een keer Goethe’s Faust.

 24. tailgunner

  Ik nodig travestiet ‘Maartje’ uit eens in zijn jurkje een moskee te bezoeken.

  1. Ben Venuti

   Misschien vindt hij het wel lekker om een paar van die baardapen te verwennen…..

 25. Cycle25

  Sprookjes v.s sprookjes, kinderen geloven in sinterklaas, volwassenen geloven in boeken..

  Deze plaspop praat voor Brussel, die wil de hele EU hervormen tot de islam.

 26. Heras

  Skarktirion ofzo; de priesterambt zoals de rooms-katholieke kerk die kent,(celibatair leven) is niet bijbels. Daar vergissen veel mensen zich in. Petrus was gewoon getrouwd, Paulus koos bewust om niet te trouwen maar wijdde een heel stuk aan het huwelijksleven. Christus was op een huwelijk voor Zijn eerste wonder. Johannes groette zijn vrouw en geliefden…enz.
  Dus de walgelijke ontuchtzaken waren vaak een uitvloeisel van de katholieke gedachten/ideeën.
  Met z’n allen op een kluitje zonder vrouwen/mannen, en buiten het beeld van de mensheid.

 27. Ron

  Hey belangrijkste verschil is dat het IQ van de christelijke vele malen hoger is e en daarom met gezond verstand de bijbel leest en de gewelddadige zaken links laat liggen.

  De islamitisch volgers doen dat dus niet een volgen klakkeloos een boek.

 28. Bes Tolen

  Het christendom en jodendom zijn door het oude Rome ontwikkelde godsdiensten voor eigen gebruik, namelijk het christendom om de bevolking te disciplineren naar de wil van de aristocratie van Rome en het jodendom voor dienstverlening aan deze aristocratie. Deze situatie duurt in werkelijkheid nog steeds voort zij het aanmerkelijk uitgebreid. Die aristocratie, die zich heel stil houdt, zit naast in Italië ook in Spanje en Portugal en in ingewikkelder vorm ook elders. We hebben het hier ook over de Rooms katholieke kerk met alle geestelijken en leden en niet-leden ondersteuners [Denk ook aan Blair en Kohl.] Daar horen tegenwoordig ook uit oude protestantse richtingen (Merkel en haar dominees in de CDU) en een menigte nieuwe clubs vooral Amerikaans [hun plichtplegingen blijken bijvoorbeeld in het bankwezen] bij. Het verhaal is zo omvangrijk dat ieder zelf maar eens op zoek moet gaan. Men moet niet menen, dat we hier in het westen niet totaal gemanipuleerd worden en dat heeft met democratie niets te maken.

 29. AS210854

  Wat het belangrijkste is of de inhoud tot uitvoering wordt gebracht. De inhoud van de bijbel zeker niet, deze lezers zijn tot de conclusie gekomen dat wat eeuwen geleden geschreven is nu echt niet meer ten uitvoering gebracht kan worden. De moslim koranlezers zijn in de tijd van de koran schrijver blijven hangen en NOOIT bijgeleerd, en nooit aan zelfreflectie hebben gedaan.

  1. Wesley Benbow

   Ik ben daar niet zo zeker van, AS. Toen de V.S. Irak binnenvielen om daar honderdduizenden doden te veroorzaken deden ze dat onder een ‘God bless America’ . Bij mijn weten bedoelden ze daar de christelijke God mee.

   1. Mycase

    Dat varken is hier niet weg te slaan voer voor de psychologen

 30. kees cup

  Als ik Maarten de Rat zo moet geloven dan moet het toch fantastisch leven zijn in de islamitische wereld .

  alom pais en vree
  uitstekend mensenrechten
  kortom geluk voor iedereen.

  Waarom komt dat soort mensen dan toch zo massaal naar onze goddeloze , intens slechte westerse wereld toe ?

 31. fanof43

  Gut-gut. Net als gestopte rokers. Die zijn ook zo overdreven intolerant jegens mensen die nog wel roken.

 32. Bes Tolen

  Beukman. Karen Armstrong weet blijkbaar niet waar het eerste jodendom is ontstaan. Dat is waar de Baälsgodsdienst heerste en later in het verlengde daarvan de islam, die de Baälsgodsdienst overnam. De islam heeft haar eigen anti judaïsme overgenomen van de Baälsgodsdienst.

 33. Robert75

  Wesley Benbow 18 uur ago

  Ten eerste wordt er met een dubbele maat gemeten. Zo gauw ze over het zogenaamde geweld hebben wat in het OT zou staan wordt er altijd een link gelegd wordt er altijd een link gelegd naar christenen en nooit eens een keer na Joden. Wat opzicht heel vreemd is want christenen bestonden nog niet eens in de tijd van het OT. De eerste christelijke gemeentes zijn pas ontstaan na de dood van Jezus en niet daarvoor.

  En ten tweede natuurlijk nam Jezus geen afstand van het OT aangezien het OT over Jezus gaat. Christus was namelijk de vervulling van het OT. Dus natuurlijk nam die geen afstand van het OT want dan zou die afstand hebben genomen van zichzelf.

  1. Vlaswiek

   “Wesley Benbow”

   Ach steek toch geen tijd in die zuiger beste Robert. Hij verkondigd al meer dan 15 dezelfde antichristelijke praatjes waarmee hij de islam uit de wind probeert te houden. Hij is uitgespuugd.

  2. Wesley Benbow

   Christus was een Jood, beste Robert75, hoewel Adolf Hitler zeker meende te weten dat Hij een Ariër was.

   Het maakt me allemaal niet zo veel uit. Mensen zijn altijd hetzelfde en ze worden altijd door dezelfde basale motieven gedreven. Christen zijn niet beter dan Joden of moslims en hun heilige boeken doen daar ook weinig aan toe of af. Die boeken worden alleen gebruikt om het geweld te legitimeren dat ze uit zichzelf begonnen.

   Het is maar goed dat er geen directe causale relatie bestaat tussen de Bijbel en het gedrag van christenen want dan zouden de christen beter de Koran kunnen omarmen.

   1. Rechtsaf

    Kijk en hier zien we onze islamknuffelaar zijn geesteszieke gedachtegangen ten toon spreiden

  3. Beukman

   Het wachten is totdat Van der Staaij en alle andere griffo’s afstand nemen van het OT.

 34. splatoon

  > Nu zal ik ‘t Hart zeker niet tegenspreken als hij de Bijbel debunkt als een boek vol walgelijke taferelen.

  Beste Tim, ik raad je aan om eens kennis te nemen van wat Michael Heiser over te Bijbel te vertellen heeft. Maarten ’t Hart ook trouwens. Context is key. Je kunt je Bijbel niet met een 21e eeuwse mindset gaan lezen en denken dat je begrijpt wat er staat.

  https://drmsh.com

 35. Drollevanger

  Ik zou zeggen. Maarten, ga weer boeken schrijven, dat kon je leuk.
  Daarnaast, we zijn een van oorsprong christelijk land en behoren de Christus uit het nieuwe testament te volgen, niet de vaderlandse geschiedenis van Israel.
  Vanuit die leer van Christus kunnen er geen moordpartijen worden gepromoot zonder zijn beroemde uitspraak, “Hebt uw naasten lief als uzelven” geweld aan te doen.
  Uw schrijfsels beginnen in een persoonlijke hetze te veranderen.
  U had het in uw jeugd blijkbaar niet makkelijk. Geen liefhebbende ouders wellicht?

 36. HEM

  Christen zijn, betekent leven naar het idee van Jezus Christus. Een man, die de waanzin van het Joodse geloof ter discussie stelde. Het oude testament is niet meer dan een Joods geschiedenis boek, doorspekt van het Joodse geloof. Deze “Bijbel” heeft niets met Christendom te maken. Dat zovelen deze “Bijbel” blijven gebruiken en citeren, is te verklaren uit het woordje “dom” van “Christendom”. En als Maarten zo van zijn geloof af gevallen is, dan weet hij dit of dient hij dit opzij minst te beseffen. De ideeën van JC waren helemaal niet zo slecht, en vormen, als het goed is, het fundament van onze beschaving. Vergeleken met Mohammed en zijn Koran is dat een enorme verademing.
  De Koran is vergelijkbaar met het oude testament. Een waardeloos en verachtelijke verhandeling over onderdrukking.

  1. Wesley Benbow

   Christus nam een millimeter afstand van de ‘waanzin van het Joodse geloof’. Dat was heel wijs van Hem.

   1. Wesley Benbow

    een = geen

 37. Vlaswiek

  “Kijk en hier zien we onze islamknuffelaar zijn geesteszieke gedachtegangen ten toon spreiden.”

  Klopt, en iedere seconde die je aan hem besteed neemt hij dankbaar aan om verder te etteren.

  🙂

 38. janszm

  Het Oude Testament is net zo misdadig als de Koran. De hoofdrolspelers, de goden, zijn egoisten van de bovenste plank.
  Het Christendom heeft ingezien, dat een dergelijke God voor de lange termijn niet houdbaar is en heeft een nieuwe god gecreëerd, Jezus. Iemand die die nare eigenschap niet heeft.
  De islam zit nog steeds met de oorspronkelijke God opgescheept, met alle vreselijke gevolgen van dien.

  Maarten is geboren in de bible belt. Daar is geen verlichting.
  Zijn boeken zijn geweldig.

 39. Adriaanv

  Ja, waar jij als vrouw je mond moet houden en maar voor de helft meetelt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.