Slaat Nederlandse rechter na stikstof- en asieldictaten opnieuw toe met het grote EU-kattenverbod?!

Grote paniek, mensen! De EU gaat katten verplichten om binnen te blijven. Timmer alle kattenluikjes maar dicht en roep heel hard kssssht tegen alle viervoeters die je tegenkomt op straat. Want EU-vogelrichtlijnen zouden baasjes verplichten om hun harige vriendjes binnen te houden.

De Nederlandse rechter heeft de afgelopen tijd goed huisgehouden. De regering regeert, behalve dan als de rechter daar een stokje voor wil steken. En dat de afgelopen tijd ook geregeld deed: van Urgenda, tot het stikstofdebacle, tot en met allerlei asieldecreten. Mark Rutte mag zijn Torentje binnenkort wel gaan delen met een stel wandelende toga’s. En wellicht komt daar straks een nieuwe dwangmaatregel bij, geholpen door een pakket EU-wetgeving omtrent vogels. En wie zijn de pisang? De miljoenen kattenbezitters van Nederland, die hun trouwe vriendjes dan verplicht binnen moeten houden:

“De huiskat (Felix catus) is een van de grootste uitroeiers van diersoorten ter wereld, schrijven de onderzoekers in het Journal of Environmental Law. Voor bijna 370 bedreigde diersoorten is de kat een gevaar; in Europa staat zij zelfs in de top drie meest schadelijke uitheemse dieren.

Dat is niet alleen schadelijk, aldus de rechtswetenschappers, het is ook illegaal. Onder de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn is Nederland immers verplicht om bepaalde soorten en hun leefgebieden te beschermen, en mogelijke bedreigingen te beperken. Een kat toezichtloos laten rondlopen is feitelijk al verboden, zeggen de juristen: “Wie een rechtszaak aanspant tegen de Nederlandse overheid, die de Europese regels moet handhaven, maakt dus een goede kans op succes.””

Overigens is nog helemaal niet gezegd dat de rechter dus meegaat met de redenaties van deze pipo’s. Daarnaast is er helemaal geen sprake van een rechtszaak. Het is alles bij elkaar slechts een heel creatieve uitleg van een richtlijn die nooit bedoeld is om katten het leven zuur te maken. Maar meneertjes Arie Trouwborst en Han Somsen staan weer even in de publieke belangstelling. Alle media namen hun clickbait gretig over, dus hun namen zijn ook weer even gevestigd. Toch leuk, als je een beetje ijdel bent ingesteld, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

107 reacties

 1. Ben Venuti

  Het zal eens tijd worden dat die haarballen worden opgehokt, zij roeien een groot gedeelte van de vogelstand uit, schijten je tuin onder en vissen je vijver leeg, gewoon binnen houden die beesten, een hondeneigenaar kan ook zijn honden niet even de straat op sturen zonder begeleiding.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   beeeeeeeeh

   1. Nep

    AS, ik ga met je meedoen. Geweldig idee dat beeeeeeeh wanneer die plebejers hier weer onzin zitten uit te braken!

  2. Vlaswiek

   “Het zal eens tijd worden dat die haarballen worden opgehokt…”

   Ik heb mij altijd al verbaast dat katten gewoon vrij kunnen rondlopen. Vreemd, want een kat heeft doorgaans een eigenaar en die eigenaar hoort verantwoordelijk te zijn voor zijn huisdier.

   Katten kun je niet binnenhouden wordt er dan gezegd. Dat is natuurlijk kletskoek en onzin! Als je een kat kan nemen dan ben je daar ook verantwoordelijk voor. Kan niet zo zijn dat jouw kat mijn fietstassen onderpist, schijt in mijn tuin en ervoor zorgt dat ik levensgevaarlijk moet uitwijken omdat het dier zomaar oversteekt.

 2. Original NL

  Prima maatregel..er overleefd nauwelijks nog een vogelnestje, zie bijna geen mus, spreeuw of merel meer…alleen de kauwtjes welen tierig.
  En ’s nachts veranderd mijn groentetuintje in een kattentoilet….eet smakelijk!

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   beeeeeeeh

  2. Vlaswiek

   @Original: Ik pleit al jaren voor kattenbelasting, dat lijk mij, naast de hondenbelasting, een uitstekend idee.

   1. Original NL

    Door kattenbelasting stopt het geschijt in mijn tuin niet Vlaswiek…dat geld gaat direkt in ruttes pro- moslim pot!

    1. Vlaswiek

     @Original: Dat klopt, maar de gemeente hebben er wel een extra inkomstenbron bij én de ongebreidelde aanwas van katten wordt zo wellicht tegengegaan, in elk geval meer dan zonder kattenbelasting.

     1. Original NL

      En hoe wil je dat controleren Vlaswiek…als de meeste huistijgers buiten lopen???
      Dan worden alleen de mensen met hun kat in huis gepakt.

     2. Vlaswiek

      @Original: Katten die buiten lopen standaard afvangen. En een registratieplicht voor het bezit van een kat. Geen bewijs, kat weg.

    2. weer opnieuw

     ook een kopvodde tax dan 🙂

  3. van Urk

   Die Kauwtjes staan anders ook bekend als aardige nestrovers.

   1. Original NL

    Er zijn idd veel te veel kauwtjes urk..het zijn net moslims…zijn er te veel nemen ze de boel over!

 3. Wesley Benbow

  Katten brengen een grote schade aan aan de natuur. Daar zijn maatregelen tegen te nemen, waaronder de plicht ze binnen te houden.
  De gevolgen voor het klimaat van het hondenbezit is echter veel groter. Die mormels zijn gemiddeld veel groter, verwerken veel meer vlees en schijten de openbare ruimte onder.
  En dan zwijg ik nog over het grote aantal (dodelijke) verwondingen als gevolg van ontelbare bijtincidenten, niet in de laatste plaats omdat er idioten zijn die honden op hun agressie als vechthond fokken.

  Als je het klimaat en de natuur wilt dienen zou ik beginnen het hondenbezit te reguleren, te beginnen met een vertienvoudiging van de hondenbelasting.

  1. Ben Venuti

   Hier lult iemand dom uit angst voor honden, Wesley Bimbo is bang voor honden, gek hè dat zij naar je grommen?

   1. Vlaswiek

    @Ben Venuti: Momenteel wordt de aandoenlijke massaal genegeerd, dat helpt en dat werkt. Doe je ook mee?

    Reageren op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij hier zeven dagen per week kan zuigen, treiteren en klieren. Als je niet op hem reageert gaat dat stoppen.

    1. Ben Venuti

     Die psychopaat krijg je zo niet weg Vlaswiek, die is hardnekkiger als kauwgom onder je schoen, daar zijn meer drastische maatregelen voor nodig.

     1. Vlaswiek

      @Ben Venuti: Ik ben er 100% van overtuigd dat het massale negereb hem meet pijn doet dan de reacties aan zijn adres. Sterker nog, hij heeft het liefst dat je reageert want daar ontleent hij zijn verblijf uit. Dat klinkt tegenstrijdig maar dat is het niet.

      Waarom niet? De aandoenlijke lijdt aan een ongeneeslijk psychisch defect dat in stand blijft door de reacties aan zijn adres. Negeer je hem dan gaat hij smeken, bedelen en schreeuwen om aandacht. We zien dat de laatste paar dagen al gebeuren.

      Doe mee en probeer het op z’n minst. Er zijn er al veel die meedoen en het werkt écht!

      En wellicht krijg je hem er niet mee weg, maar je pakt hem wel keihard aan als je hem negeert, want dat is zijn absolute schrikbeeld.

     2. Anne Sophe Schillersdorf

      beeeeeeeeeeeeeeeeh

     3. Mycase

      Nee hoor gewoon blijven negeren hij ergert zich groen en geel en de andere trollen ook gewoon negeren geen voer betekent voor hen het einde

     4. Ben Venuti

     5. Vlaswiek

      “…”

      😉

     6. Beukman

      Ouderling Vlaswiek komt oom Ben aan diens voordeur vertellen met wie hij nog mag omgaan, en met wie niet. Pathetisch. Waarom begint de ouderling niet zelf een blog, waar hij alleen mensen van zijn eigen gezindte toelaat?

     7. Vlaswiek

      “Nee hoor gewoon blijven negeren hij ergert zich groen en geel…”

      Klopt, het is duidelijk te lezen aan de reacties. Ze beginnen hun speeltuin kwijt te raken omdat hun enige doel is te zuigen, te klieren, te jennen en te stoken.

      😉

    2. Nep

     Reageer dan niet sukkel!

   2. Original NL

    Ja Ben..onze nedermoslim vindt honden onrein, dat staat in zijn moslimbijbel….
    Maar eh..gelieve niet te reageren op de pèdofiele tàrrel beste Ben, wordt buiten de tàrrel en zijn rugridders niemand beter van!!

    1. Vlaswiek

     “Maar eh..gelieve niet te reageren op de pèdofiele tàrrel beste Ben, wordt buiten de tàrrel en zijn rugridders niemand beter van!!”

     Hear, hear!

     1. Nep

      Beeeeeeeeh

     2. Anne Sophe Schillersdorf

      Beeeeeeeh

   3. Mart

    De meeste negerts zijn bang voor honden….kan er over meepraten.Mart Brasil.

   4. Catweazle1

    Tuurlijk heeft w.b. een hekel aan honden Ben, die zeiken hem altijd over de poten wanneer hij in de bosjes bij het schoolplein staat.

  2. Anne Sophe Schillersdorf

   Honden zijn idd nog veel erger. Ze moesten hondenbezit van een bepaalde grote gewoon verbieden.

   1. Vliegenvanger

    Beeeeeeeeeehhhh

  3. Wesley Benbow

   Voor mensen die denken dat het allemaal wel meevalt met die bijtincidenten met honden:

   ht*ps://www.houdenvanhonden.nl/kinderen-en-je-hond/hondenbeten/

  4. Bart

   Heb je ooit wel eens aan euthenasie gedacht?

   1. Wesley Benbow

    euthanasie

   2. Vlaswiek

    @Bart: Negeer de aandoenlijke, het werkt echt!

    Hoe zie/merk je dat?

    Svetlana/Natte Scheet doet alleen nog ‘Beeeeeh’, Beukman komt zijn holmaatje te hulp met argumenten die tot doel hebben om het gedrag van de aandoenlijke te bagatelliseren, en de aandoenlijke ondersteund zichzelf met twee of drie andere nicks waarmee hij zichzelf schouderklopjes geeft of discussies probeert uit te lokken waarna hij weer kan badineren, zuigen, treiteren, taalneuqen etc.

    Iedere reacties aan het adres van de aandoenlijke wordt in blijdschap geaccepteerd en ontvangen als legitimatie om door te gaan met zijn jarenlange wangedrag. Zet door, negeer hem, dat is het enige waarmee je hem echt kunt treffen.

   3. Original NL

    Oh Bart..je laat je weer piepelen door de zuiger…..zo zonde van je tijd!

    1. Vlaswiek

     @Original: Inderdaad, de aandoenlijke is altijd in voor een taalneuqertje, zo blijkt. Er niet op ingaan en negeren is het beste wat je kunt doen, dát is zijn nachtmerrie. Zulke dromen gun ik hem van harte! Uitgespuugd en uitgekotst.

  5. Wesley Benbow

   Het probleem met honden is dat veel eigenaren ze fokken op agressief gedrag. Het aantal ernstige bijtincidenten neemt daardoor toe.

   ht*ps://eenvandaag.avrotros.nl/item/meeste-bijtincidenten-door-staffordshire-bull-terrier-pitbull-en-rottweiler/

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Een gehele verbod om katten te bezitten of tenminste een zware katten-belasting zou nog beter zijn. Het klopt dat de grote aantal katten een dreiging zijn voor vogels maar om die beesten op te sluiten is niet de oplossing. Dat is dierenmishandeling

 5. Kretoloog

  Dit zijn onderzoekers van KUT: Katholieke Universiteit Tilburg. En hun onderzoek is ook kut.

  1. Kretoloog

   Er gaan vogels dood door windmolens. Dat is dus in strijd met de Europese Vogelrichtlijn. Wanneer komt er een verbod op windmolens?

   Er gaan vogels dood omdat ze worden aangereden door auto’s. Wanneer worden auto’s verboden?

   In vliegtuigpropellers worden vogels verhakseld. Waar blijft dat verbod op vliegen?

   Roofvogels eten vogels. Weg met die vogels!

   He, he, eindelijk het probleem opgelost. Toch goed dat er Europa is.

   1. Wesley Benbow

    Als we de eenvoudige regel ‘de vervuiler betaalt’ zouden volgen, Kretoloog, zou een stevige kattenbelasting dan niet logisch zijn?

   2. Original NL

    Q…Er gaan vogels dood omdat ze worden aangereden door auto’s. Wanneer worden auto’s verboden?…
    Breng de linkse mongolen niet op ideeën kreto…..!!

    1. Vlaswiek

     @Original: De linksen zijn al verloren, die hebben sowieso geen behoefte aan argumenten.

 6. J.Rademaker

  Katten worden niet opgesloten maar mogen net als honden worden uitgelaten of in een afgesloten tuin. De tijd dat de buren overlast hebben is over een paar jaar voorbij.

  1. van Urk

   Katten als nachtdieren moeten gewoon s,nachts er tussen uit want anders worden ze gek. Dat zit nu eenmaal in hun biologische gedrag. Het is dus dierenmishandeling om tegen de natuurlijke wetten van de kat in te gaan.

   1. Original NL

    Das een drogreden Urk…ken genoeg mensen met huiskatten die nooit buiten komen of alleen in de eigen tuin en met die katten is niets mis!

    1. Anne Sophe Schillersdorf

     En dat heeft de kat jou in je oor gefluisterd? Wat een achterlijke reactie en over drogredenen gesproken 🙂

     1. Nep

      En wat een taalfouten ze maken. Vreselijk je zou denken dat ze nooit hogerhand de HAVO zijn gekomen!

    2. van Urk

     Dat ligt eraan of het een bepaald gekweekt ras is. De meeste kattenbezitters hebben de gewone Europese korthaar en dat zijn van nature echte nachtjagers tegen muizenplagen.

   2. Wesley Benbow

    Dat is wel een beetje waar, meneer van Urk. Wat je wel kunt doen is het diertje een belletje omhangen (dat blijkt enorm te schelen in de vogelsterfte) en het aantal katten zoveel mogelijk te beperken.
    Een belastingprikkel kan daarbij helpen.

   3. Vlaswiek

    @van Urk: Kom op kerel, je kunt het, probeer het op z’n minst. Hij smeekt en bedeelt om aandacht.

    😉

    1. Original NL

     Het is bijna aandoenlijk Vlaswiek te zien hoe de tàrrel zijn bedorven worstje als aas probeert de gebruiken..alleen sufferds happen er nog naar!
     .

     1. Anne Sophe Schillersdorf

      Beeeeeeeeeh

     2. Vlaswiek

      @Original: Ja inderdaad spijtig. Maar alleen de opgever faalt. Wie onverschillig blijft verliest sowieso. We zien dat Van Urk zich geen reet aantrekt van de oplossing die zo voor de hand ligt. Hij negeert de verzoeken en gaat juist lekker verder met het voeren van de aandoenlijke en zijn rugridders.

      Ach ja, ik flikker hem gewoon achter m’n scri͎pt en reken hem tot de supporters van de aandoenlijke, heb ik daar ook geen last meer van.

      😉

     3. Mycase

      Hij probeert het bij Urk die wil nog wel eens antwoorden hahaahahahhaah

     4. Anne Sophe Schillersdorf

      Beeeeeeeeeeeeeeeh

     5. Anne Sophe Schillersdorf

      Dat scr*pt zal nog wel heel lang kunnen worden. Straks zit l*gar alleen nog maar met zichzelf te praten 🙂

   4. Ben Venuti

    Onzin, ik ken mensen waarvan de katten werkelijk nooit buiten komen en die leiden een prima leven van Urk!

 7. Vit

  Katten hebben geen baasje maar personeel die voor hen zorgt.

  1. Vlaswiek

   @Vit: Zeker, maar dat personeel blijft wel verantwoordelijk.

   1. Vit

    Psies.

  2. Vlaswiek

   “Hij probeert het bij Urk die wil nog wel eens antwoorden…”

   Helaas antwoord Urk altijd, dat ondermijnt de effectiviteit van de gezamenlijke aanpak. Nu is wel duidelijk dat Urk dat opzettelijk doet, en daar is hij natuurlijk helemaal vrij in. Geeft ook mooi aan waar deze Urk zich bevindt.

   Ik heb het in elk geval opgelost.

   🙂

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Tr*l Lugar zit straks achter zijn schermpje alleen in discussie met zijn 10 Nicks. Aandoenlijk is het toch 🙂

 8. van Urk

  Niemand die erbij stilstaat dat ratten en muizenplagen de laatste tijd alleen maar is toegenomen. Stalbranden worden voor een kwart ontstaan door ratten die aan stroomkabels knagen en vervuilen ook het veevoer met urine en poep. In veel gemeentes zie je de laatste tijd ook veel meer ratten dan gewoonlijk. Nederland wordt steeds dichter bevolkt en de reinheid en properheid van de jaren 60 en 70 neemt af. Ook zie je dat er veel migranten zijn die andere gewoontes hebben als het gaat om omgaan met voedsel. En waar afval is (betekent ook meer welvaart), daar zijn ratten. Daar komt nog bij dat gemeentes steeds minder investeren in het onderhouden van de buitenruimte. Opvallend is dan ook dat men in steden tegenwoordig zelfs vossen tegenkomt.

  1. Wesley Benbow

   “Ook zie je dat er veel migranten zijn die andere gewoontes hebben als het gaat om omgaan met voedsel. En waar afval is (betekent ook meer welvaart), daar zijn ratten.”

   De heer van Urk slaagt er in zelfs in een artikel over katten de migranten ter sprake te brengen.
   Xenofobie is een akelige aandoening.

   1. van Urk

    De heer Wensley moet meer studie gaan doen tussen rattenplagen en de link met overbevolking, het ophopen van huisafval en het verbieden van speciale bestrijdingsmiddelen.

    1. Vlaswiek

     “De heer Wensley moet meer studie gaan…”

     Jammer Urk, je kunt weten dat jouw reacties volkomen zinloos zijn als je denkt dat je er iets mee zou bereiken. Wat bereik je er wel mee?

     Je speelt hem in de kaart, je onderhoudt zijn verblijf waarmee hij zeven dagen per week kan zuigen, treiteren en klieren.

     Jammer!

     🙁

     1. van Urk

      Ik mag graag debatteren. Je speelt je verlies in eigen hand als je je rivaal alleen maar negeert en uitvloekt en niet met inhoudelijke argumenten komt om je rivaal pas echt klem te zetten.

     2. Vit

      Het is in ieder geval nutteloos en hij beurt 2,50 euro per reactie.

     3. Vlaswiek

      “Ik mag graag debatteren. Je speelt je verlies in eigen hand als je je rivaal alleen maar negeert en uitvloekt en niet met inhoudelijke argumenten komt om je rivaal pas echt klem te zetten.”

      Mooie inhoudelijke reactie van Urk!

      Ik denk dat we hier allemaal graag debatteren. Maar voor zover het jou nog niet was opgevallen is dat nu juist precies wat de aandoenlijke niet en nooit doet. De aandoenlijk is al duizenden keren klemgezet maar dat mag en kan nooit baten omdat hij hier niet is om te debatteren.

      Waarom is hij hier dan wel?

      Om te zuigen, te klieren, te bedonderen (liegen), te klieren en te jennen. Iedere reactie aan zijn adres zorgt ervoor dat hij daarmee door kan gaan. Ook het uitschelden, vloeken en te kak zetten horen daarbij.

      Er is nu een grote groep die hem bewust negeert, en wat gebeurt er nu? dat is interessant.

      Svetlana/Natte Scheet doet alleen nog ‘Beeeeeh’, Beukman komt de aandoenlijke te hulp met argumenten die tot doel hebben het gedrag van de aandoenlijke te bagatelliseren en te normaliseren. De aandoenlijke ondersteund zichzelf met twee of drie andere nicks waarmee hij zichzelf schouderklopjes geeft of discussies probeert uit te lokken waarna hij weer kan badineren, zuigen, treiteren, taalneuqen etc.

      Iedere reacties aan het adres van de aandoenlijke wordt in blijdschap geaccepteerd en ontvangen als legitimatie om door te gaan met zijn jarenlange wangedrag. Zet door, negeer hem, dat is het enige waarmee je hem echt kunt treffen.

     4. Original NL

      Kom op urk.. je laten afzeiken door een trol noem jij debatteren???
      Dan moet je wel een masochist zijn….

     5. Bijenzwerm

      @vlaswiek enige juiste conclusie over onze huisp@do
      @vanurk naar mijn mening bent u een beetje blind en naïef over de huistr@l.(niet slecht bedoeld van mijn zijde)
      Deze is heel mooi omschreven door vlaswiek.
      @vanurk het staat u vrij om op hem te reageren, maar lees aub nog een keer de bijdrage van @vlaswiek over hem, dan is negeren in dit geval beter, het is geen opponent of discussiepartner, daar krijgt de persoon geen genoegen van.
      Deze tr@l onder oa Wesley ass sans rancune Pauline kummer Julian heinz etc heeft maar 1 doel de reaguurders sectie ontwrichten door boze reacties uit te lokken te zuigen en te tr@llen.
      Nooit voor een echte open discussie, want dan geeft hij niet thuis.

     6. Original NL

      Urk zakt door het ijs..jammer urk, had iets meer verstand verwacht..maar heb me blijkbaar vergist..op u reageer ik bij deze ook niet meer.

  2. Vlaswiek

   @van Urk: Kom op kerel, je kunt het!

  3. Original NL

   Quote….Niemand die erbij stilstaat dat ratten en muizenplagen de laatste tijd alleen maar is toegenomen. ……
   De volgevreten huistijgers blijken dus niet erg effectief Urk..weg argument!

   1. van Urk

    De EU regels hebben ook veroorzaakt dat effectieve bestrijdingsmiddelen tegen ratten en muizen ten gronde werden gelegd.

    1. Original NL

     Idd Urk..de eu is bang dat de moslims er van gaan snoepen!

   2. van Urk

    De huistijger van mijn dochtertje doet anders aardig zijn best. Zelfs mijn buren hebben gelukkig geen last meer van muizen die nu in deze tijd de warme plekjes opzoeken in huizen.

  4. Original NL

   Q..Opvallend is dan ook dat men in steden tegenwoordig zelfs vossen tegenkomt…..
   Tja waar moeten ze anders heen Urk..elke stukje groen wordt bebouwd.

   1. van Urk

    “Elk stukje groen wordt bebouwd” Dus waar maakt men hier dan zo druk om over het klimaat en onze natuur dat toch versteend wordt omdat er meer mensen in ons land bij komen? Nederland heeft voor dit zaken altijd mooie gezegdes voor uitgevonden. ”water naar de zee brengen” of “als het kalf verdronken is dempt men de put”.

 9. Wesley Benbow

  Het is wel een goede zaak dat DDS de enorme milieubelasting van honden en katten op de agenda zet:

  h*tps://www.volkskrant.nl/wetenschap/een-huisdier-vervuilt-evenveel-als-duizenden-kilometers-autorijden-klopt-dit-wel~bbae0695/

  1. van Urk

   Stadsvijvers net zo smerig als 200.000 auto,s. Ook maar dicht gooien?

   1. Vlaswiek

    Onverbeterlijk.

   2. Ben Venuti

    Moslims en ander gespuis vervuilen ook, dus ook maar op de agenda?

   3. Original NL

    Hardleers…ik..hoebedoelu?!

 10. Nep

  Allemaal de schuld van Baudet. Het stelt een dikastocratie voor. Bah wat een eng mannetje!

 11. claus

  Katten een groot probleem?
  Welnee,dat zijn nog steeds de gemuteerde aapachtigen, dat gaat in de komende eeuwen ook niet veranderen!

  1. Tman

   claus:
   Laats nog zo’n aap kwaad gemaakt, ik had het “Eiserne kreuz” van mijn grootvader omgehangen, samen met zijn Duitse helm!
   Dat was lachen!

 12. maartenvasbinder

  Mensen, de grootste moordenaars op deze planeet, moeten nu ook binnen blijven

 13. Jack Flash

  Vogels beschermen tegen katten?
  Haal eerst die vogelgehaktwindmolens maar eens weg en doe iets aan ongediertebestrijding uit Afrika stomme EU.

 14. Abubakkertje

  Cat killer, fighting you and me.

  Cat killer, fuck pussybrutality!

  Of ging ice t’s liedje anders?

  Dierenactivisten die katten jagen. Zij zijn dat dus al die tijd

  1. Original NL

   Niet zo interessant wat zo’n negerrapper produceert..sorry!

 15. Bockbeer

  Mijn kat vangt graag donkere vogels, vandaar ik hem altijd naar buiten doe.

  1. Original NL

   Merels zijn ook zwart…dus Bockbeer vindt u dat ok???

 16. Rosasolis

  Ik ben een kattenliefhebber en heb af en toe een nestje gefokt om het bestand van een bekende oude raskat soort te helpen. Mijn katten kwamen altijd dagelijks buiten in een grote ren, die afgeschermd was met gaas. In onze afgeschermde tuin was er altijd vele kruiden, zoals Nepeta, dat katten heerlijk vinden. Zij kregen de beste voeding met ook veel extratjes. Het binnen houden van katten kan en mag niet!
  Dan worden ze heel gauw vreselijk ziek. Katten houden net als hun eigenaren van frisse lucht, planten, en beweging. Met goede zorg leven de meeste katten veel langer dan honden. Vorige jaar is onze oudste oma poes overleden, zij was 22 jaar. Niet ziek,
  maar gewoon op! De avond voordat zij overleed, kwam ze zoals altijd naar me toe, en ik hield haar op mijn schoot met een warme quilt. Enkele uren laten werd ik wakker, maar zij was op mijn schoot overleden. Katten zijn heel gevoelige intelligente dieren,
  die nog steeds door vele mensen geliefd zijn. De oude Egyptenaren, en veel later
  oude Europa, waardeerden katten omdat zij de enorme muizen en ratten plaag hielp
  onderdrukken! Voor de oude Egyptenaren was Bastet, de heilige katten koningin heilig. Deze kattenkoningen had oude Egypte gered van de grootste landbouw epidemie van de oude tijd.
  In onze tijd worden vaak verwilderde katten vermoord door katten haters. Beseffen de katten haters, dat ze dagelijks vlees eten van door mensen geslachte dieren?
  Enkele jaren geleden werd er bekend dat er nu echte Wilde Europese Katten terug zijn.
  Het zijn oer-Europese wilde katten, en niet gewoon huiskatten. Het zijn enorme katten,
  velen zijn nakomelingen van lynxen. Moeten deze echt oorspronkelijke Europese katten niet meer bestaan?
  Velen kennen het wekelijkse zondag ochtend korte verhaal van A.L. Snijders op radio 4 rond kwart voor negen. Hij woont midden in de Veluwe, en had vorige jaar de zorg voor een echte wilde kattin die 3 kittens kreeg en verder moest gaan om voor wat voedsel voor haar kittens te zorgen. Genoeg gezegd. Mogen wij geen oer-oude dieren meer hebben?

 17. fusilier

  Katten horen niet in de natuur. Heb zwaluwen in mijn paarde stal,als ik daar een kat bij zie, ligt hij of zij het loodje .

  1. Rosasolis

   @ fuselier. Hopelijk weten de zwaluwen hoe ze kunnen snel weg-vliegen van uw dieren moord paradijs!.

  2. Vlaswiek

   @Fusilier: Ik heb honden en nooit katten, ook niet in de stal.

 18. kees cup

  Ik geloof dat Tim hier niet zo blij mee is .
  Zelf heb ik het ook niet zo op de vogeltjes maffia .

  Toch word ik wel blij van deze ontwikkeling.

  Geen hopen walgelijke kattenstront meer in mijn tuintje , kinderen zouden daar weer kunnen spelen zonder gevaar op besmetting met o.a lintwormen , spoelwormen of toxoplasmose.
  Dit geldt ook voor speeltuintjes en het openbaar groen.
  Nee Tim , ik vind het niet erg als katten eigenaren hun eigen kattenstront moeten opruimen , is de EU toch nog ergens goed voor.

 19. Gerlos

  Ik zal juichen als die schijt katten binnen moeten blijven en wij eindelijk verlost worden van de vele uitwerpselen van deze katten die s’morgens de deur uitgeschopt worden en ’s avonds weer na binnen mogen

 20. tell

  Kan wel begrijpen dat een katten buiten verbod redelijk onhaalbaar is maar het verplichten om een kat buiten van halsband en belletje te voorzien lijkt me niet onredelijk en het scheelt een hoop vogeltjes en andere dieren welke ter prooi vallen aan het zinloos katten geweld

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.