Sylvana: Allochtone vrouw? Nederlandse vrouw! Nederlandse vrouw? Witte vrouw!

We moeten allemaal weer even ons vocabulaire bijschaven, zo kunnen we opmaken uit een nieuwe Facebook post van niemand minder dan Sylvana Simons. Ze vindt een artikel van HP/De Tijd polariserend, en wil dat we anders over vrouwen gaan praten. Zo mag je niet meer zeggen ‘Nederlandse vrouw’ maar moet je ‘witte vrouw’ zeggen. En de ‘allochtone vrouw’? Nou, dat is gewoon weer de ‘Nederlandse vrouw’. Handig!

sylly

In het kader van: een dag zonder polarisatie is een dag niet geleefd,” zo begint BIJ1-partijleidster Sylvana Simons een nieuwe preek op haar sociale mediapagina. En ironisch genoeg slaat die zin niet op haarzelf, maar op een artikel van HP/De Tijd waarin wordt verkondigd dat allochtone vrouwen méér werken dan autochtone vrouwen. Dat is gewoon gebaseerd op onomstreden gegevens van het CBS, maar Sylvana heeft er tóch iets in gevonden om haar beklag over te doen.

Het gaat natuurlijk, jawel, om het kwetsende taalgebruik dat gehanteerd zou worden door het maandblad. Want het blad schrijft over “allochtone vrouwen” en “Nederlandse vrouwen”, en dat is tegen het zere been van het Amsterdamse raadslid. Ondanks dat iedereen ogenblikkelijk weet wat je met die aanduigingen bedoeld, is het natuurlijk allemaal weer te kwetsend en moeten we andere termen gaan hanteren. Geen allochtone vrouwen meer zeggen, aldus Sylvana, maar Nederlandse vrouwen. Het ‘oude’ Nederlandse vrouwen kan dan vervangen worden door witte vrouwen.

Ziezo, alweer een nijpend maatschappelijk probleem opgelost door alleen maar even wat woordjes te vervangen door andere woordjes. Simpel zat, toch? Nederland is er wederom een stukje mooier op geworden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Mezzadra

  “waarin wordt verkondigd dat allochtone vrouwen méér werken dan autochtone vrouwen. Dat is gewoon gebaseerd op onomstreden gegevens van het CBS”

  Toch nuttig om te noteren.

  1. Agios

   Inderdaad, ik bed zijn ze bijzonder actief!

  2. Agios

   In zijn vorige leven was Mezza een kip. Hij was gewend om altijd als eerste een eitje te leggen. Het kakelen ging hem ook goed af. Met deze bezigheden vult hij ook zijn huidige bestaan; een fatsoenlijk leven wil ik het niet noemen.

   1. Mezzadra

    Je lijkt hier alleen te komen om te trollen, Agio. Ik zie het nog even aan voordat ik je onder mijn script gooi.

    1. Agios

     Ik zou daarmee niet wachten. Haastige spoed is hier heel goed!

     1. Mezzadra

      Script.

     2. Aardappeltjes

      @agios hij houd het een paar uurtjes vol, het knulletje.
      Hij doet heel stoer en zegt ik speel niet meer met jouw.
      En zoals nu na een poosje heeft hij wel een eigen poppenkast met veel poppen, maar zijn eigen poppenkast is toch een beetje saai.
      Daarom zal ons kleine zielige knulletje (@mezzadra) toch weer jongetjes en meisjes gaan zoeken die hij eerst weggestuurd had omdat hij een beetje boos was.

    2. Agios

     Mezza heeft zijn eigen handelwijze herkent. Er is nog hoop. Verstand ontwikkelen, heeft meestal enige tijd nodig. Het is net een kind dat doorlopend anderen pest en gaat janken als hij zelf een tik krijgt.

    3. Top

     Blablabla. ScriptBlaaskaak! #scriptviezerik.

  3. Joshuak

   Is Dat niet omdat allochtonen veel vaker door een ouder worden opgevoed dir bijna altijd de moeder is en dan dus ook moet werken?

   Terwijl de autochtonen families vaak langer bij elkaar blijven en dus mogelijk vaker met 1 kunnen rondkomen..

   Dit soort gemiddelde zeggen niks

  4. Jv

   Mezzadra, moet ook wel gezien het feit wat ze allemaal vreten!
   De een heeft een nog dikkere pens en kont als de ander.
   Ze kosten ons een vermogen aan zorgkosten!

  5. Rechtsaf

   mezzadratje vergeet natuurlijk dat de autochtone vrouw ernstig wordt gediscrimineerd op de arbeidsmarkt ivm allochtonen quota..

 2. Kristalix

  Is de umfufu weer bezig?

  Deporteren.

 3. Joop Klepzeikert

  Waarom krijgt die debiele pleeborstel toch elke keer weer de aandacht waar ze om schreeuwt? Pas als zulke trollen helemaal van niemand meer aandacht krijgen houdt het op. Dan is de lol eraf voor ze.
  Zelfde met de trollen op deze site. Die gaan door omdat ze aandacht krijgen.
  Als iedereen die paar trollen met 20+ accounts ieder volledig links zou laten liggen zijn ze heel snel uitgelult.

 4. Aardappeltjes

  Ach Sylvana mag ook haar uitingen doen via haar feestboek plekje.
  Als er iemand heeft geprofiteerd van onze Nederlandsche maatschappij, dan is zij het wel.
  Heeft alle kansen gehad en, genomen.
  Met veel ‘witte’ mannen relaties gehad van wie ze heel erg mee profiteerde om haar carrière te boosten.
  Ronald Kahn over sylvana;„Omdat ik haar een destructieve geest vind, die niets bijdraagt aan een vredig en tolerant Nederland.
  Of ik waarschuw alleen Mijn ex was vooral een vrouw die alleen maar nam. Daarbij was ze altijd boos. Ze wilde ook steeds zelf in de zon staan, dat plekje gunde ze een ander niet. Ik ben er dus niet rouwig om dat het uit is. Integendeel voor haar haat en boosheid.
  Sylvana geestesziek

  1. Top

   Een liefdesrelatie met een narcist kan leiden tot een beschadigd zelfbeeld, en zelfs tot veranderingen in de hersenen.

   Wat is narcistisch misbruik?

   ,,Het is een vorm van psychologische mishandeling die moeilijk valt aan te tonen. Een mens met een narcistische persoonlijkheidsstoornis kleineert, manipuleert, controleert, buit uit en is vaak lichamelijk en seksueel agressief. Anders dan fysieke mishandeling laat narcistisch misbruik geen zichtbare sporen na. Een narcist herken je aan talrijke kenmerken, ik vat ze samen als liefdeloos gedrag. Hij of zij – meestal is het een hij – geeft nooit onvoorwaardelijke liefde. En doet hij/zij lief, dan is dat uit eigenbelang.

  2. Top

   Narcisten snakken niet naar liefde, want ze kennen die gevoelens niet. Ze willen worden gevreesd of geadoreerd.

   Wat zijn die gevaren?
   Een revolutionaire ontdekking is dat deze vorm van misbruik je hersenen beschadigt.
   Psychologisch misbruik in relaties speelt een belangrijke rol in het ontstaan van angststoornissen. Daarom benadruk ik het herstel van je gezondheid als je in zo’n situatie zat.

   Narcistisch misbruik is een onderschat probleem. Volgens internationale onderzoeken heeft 1 tot 6 procent van de bevolking last van een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Als iedereen in zijn of haar leven vijf keer een relatie aangaat, dan ondergaat een verrassend grote groep de gevolgen. Zelfs met de meest conservatieve inschattingen betekent dit dat de impact enorm is.’’

   Het is onderzocht, dat Narcisten zich onbemind voelen, dat ze diep van binnen angst, woede en agressie ervaren. Snakken ze naar liefde, die ze zelf niet kunnen geven?
   ,,Narcisten snakken niet naar liefde, want ze kennen die gevoelens niet. Ze willen worden gevreesd of geadoreerd. Narcisten zijn zelfs bang voor de liefde, daar kunnen ze niet mee omgaan. Hoe meer liefde je ze geeft, hoe minder je terugkrijgt. Narcisten hongeren naar aandacht en bevestiging, wat ze proberen te verbergen met arrogantie en bravoure. Narcisten zien er vaak goed uit, hebben een vlotte babbel en kunnen zeer charmant zijn als het ze uitkomt. Ze dragen een perfect masker. Een giftig mens is net een giftige paddenstoel, die moet je leren herkennen. Veel slachtoffers van narcistische mishandeling zijn zich er niet van bewust dat ze een vorm van geestelijk misbruik ondergaan.

 5. Jv

  Kan iemand dat zwarte wijf oppakken en in een gesticht droppen?

  1. Joop Klepzeikert

   @Jv: Graag in het gesticht met de naam Suriname. Dat is waar dat monster thuis hoort. Dat soort wezens horen niet in een geciviliseerde samenleving thuis.

 6. Sando

  Als je iets leuk wil! Lees dan het boek De negerhut van oom tom dat is pas humor geweldig boek .Daar kan je nog iets van leren 2019/2020.

 7. ReneR

  Gek wijf die SS. Een smerige racistische trut is het.

  1. Mezzadra

   Gelet op je gestoorde opmerking schat ik haar qua intelligentie een stuk hoger in dan die van jou, ReneR.

   1. nml

    strontvlekken zijn intelligentieloos dus die afweging kan jij niet maken tar-rel

   2. Bosche draak

    Moet jij je niet verschuilen achter je rukscriptje huilebalk?

 8. nml

  arrogante mismaakte pleeborstel . Ze is het levendige bewijs dat wat ooit een mens was in een record tempo kan radicaliseren.

 9. Bes Tolen

  Wit is hier een anglicisme voor blank. Aan het gebruik kun je opmaken waar de gebruiker politiek staat. Als het een autochtoon is dan is dat iemand die de oorspronkelijke bevolking ook in andere opzichten zal benadelen. Als het een allochtoon is dan heeft deze zich niet goed aangepast aan wat hier de regels zijn. Hopelijk niet op meer maar gevreesd moet worden voor meer.

 10. tailgunner

  “We moeten allemaal weer even ons vocabulaire bijschaven…”
  Nee hoor, we moeten helemaal niks. Dag kapstertje!

 11. Bes Tolen

  Die Sylvana begrijpt niet dat de top maar voor weinigen bereikbaar is en voor nog minder beschikbaar. En vooral dat ze niet mag verwachten dat lieden die pas Nederland binnen zijn gehuppeld en dan ook nog veelal illegaal zijn gebleven, een natuurlijke achterstand hebben, die hen ongeschikt maakt voor veel functies. Daar helpt geen positieve discriminatie aan. Die is juist funest. Ik heb van anderen, die al langer in de provincie Groningen wonen, gehoord dat zo’n positieve discriminatie geval daar honderd miljoen euro heeft gekost en de restanten van de instelling in de gezondheidszorg door elders zijn overgenomen. Een wel heel pijnlijke afstraffing voor de Groningers, die toch al te weinig kwaliteitsbanen in huis hebben en dat ook voor de autochtone bevolking. Domme politiek is zeker daar in. Maar helaas is dat een algemeen verschijnsel overal geworden.

  1. Mezzadra

   “Ik heb van anderen, die al langer in de provincie Groningen wonen, gehoord dat zo’n positieve discriminatie geval daar honderd miljoen euro heeft gekost ”

   Heeft de heer Tolen hier een bron van?

   1. Aardappeltjes

    @meaadra gaat van de ene psychose naar de andere.
    @mezzadra gebruikt bijna nooit bronnen tenzij het hem toevallig voor de voeten word geworpen.
    Als @mezzadra gevraagd word om een bron, dan verdwijnt hij gauw zijn Hat kamertje in om zijn begeleider te laten komen met diazepam.

 12. RvdBe

  Allochtone vrouwen werken meer dan autochtone vrouwen, wellicht zouden allochtone vrouwen minder moeten werken en meer tijd aan het opvoeden van hun kinderen moeten besteden, hoewel, wegens een gebrek aan morele waarden helpt dit vast ook niet.

  1. Joop Klepzeikert

   @RvdBe: Dat allochtone ‘vrouwen’ meer zouden werken dan autochtone vrouwen is een grove LEUGEN. Van de moslims werkt er slechts 2% van zowel de mannen als de vrouwen.
   Ook onder andere allochtonen is de werkloosheid véél hoger dan bij autochtonen, net als het aantal allochtonen wat zich af heeft laten keuren.
   Werkloosheid naar achtergrond: h**ps://***.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-arbeidsmarkt/werklozen/werkloosheid-naar-migratieachtergrond

 13. Juriaan

  Er zijn zoveel mishandelingen per dag en deze banaanstekker blijft gewoon doorgaan met kul verhalen

  1. Aardappeltjes

   @juriaan het lijkt wel onze aan psychoses lijdende huistrol@mezzadra die loopt ook de hele dag te raaskallen.

   1. tonna

    @Aardappeltjes:
    De huistrol is een p*dofiele man in vrouwenlichaam, snap je?
    Psychisch in de knoop, binnenkort gaan ze hem ombouwen!

  2. Mezzadra

   Wat bedoel je Juriaan? Roep je op tot het mishandelen van Sylvana Simons?

   1. Aardappeltjes

    @mezzadra roep je begeleider je bent weer van slag, het begrijpend lezen gaat je niet goed af..
    @mezzadra een kalmerend tabletje zal je vast weer een beetje rustig krijgen

    1. Top

     Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Eist altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Ik heb gisteren, de laatste echte mannen gezien, die 75 jaar geleden hun vrienden en kameraden zijn verloren, die, zonder getwijfeld te hebben de stranden op rende, om Europa te bevrijden. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, sterven voor een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. En inderdaad, de moderatie alhier, is net als de leiding in den Dolder, van nul en generlei waarde. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’. Geeft mij een goed gevoel.

   2. Rechtsaf

    “Na de honderden burgerdoden die we maakten in Afghanistan, Syrië en Irak hebben we ook wel eens een keer recht op een aanslag.”

    mezzadratje verheerlijkt hier aanslagen op Nederlandse burgers…

   3. Kristalix

    Mezzadra
    Denk je werkelijk dat Silvana Simons te mishandelen is? Ze misbruikt zelfs haar mond.
    Daar wil overigens een hond zijn pik niet in duwen. En hou maar op over de andere gaten.

    Een kop om op te spugen, net als je jouwe.

    Smerige trol dat je bent

 14. Jack Flash

  Ik ben dat domme gestook van dat kutwijf spuugzat.

  1. Cycle25

   Dit is een resultaat van radicale onzin uit de Open Society Foundation, ze krijgt gewoon een tas met geld om Nederland verder te polariseren.

   Deze stichting wil een opschoning van deze wereld, en eventueel een 3e wereldoorlog zullen ze niet schuwen.

   1. Heinrich

    / stichtingeerenherstel.nl / is de motivator achter alle “discriminatie” perikelen, de denktank in Nederland die de media rijp maakt en voorbereidt, daarbij tevens uitzoekt naar juridische haalbaarheid/mogelijkheden mbt tot het NL strafrecht etc!
    Van Jodenkoeken, positieve discriminatie, antizwartepiet planning tot herstelbetalingen!
    Het is een vies clubje, bestaand uit 95% zwartjes.

  2. Top

   Je hebt het dan ook over een ‘hoofddoekjes vrouwtje’, die, omdat ze anders in de keuken had gestaan en dan waarschijnlijk met de bips omhoog, terecht is gekomen, op een lbo school in een grote stad. Zij heeft daar lezen schrijven geleerd en verders geen algemene ontwikkeling genoten. Denkt, beter te zijn dan u en ik. Komt met flauwekul aanzetten, die een normaal mens niet eens denkt. Is altijd vervelend en betweterig. En geen discussie mogelijk altijd gelijk dat vingertje.

 15. DennisEijs

  Waarom denkt ze dat zij mag uitmaken hoe we iets noemen? Ten eerste zijn er geen witte vrouwen, dat zijn blanke vrouwen, of gewoon Nederlandse vrouwen. Allochtone vrouwen kan ook nog. En ik ben een Europese aboriginee.
  En om af te sluiten, wat zijn roetveegpieten? Een rietmop.

 16. Lampje

  Amsterdamse raadslid? Surinaams raadslid die niet door heeft dat als je in een ander land gaat wonen dat je je dan moet aanpassen aan de cultuur van dat land. Net als zoveel buitenlanders, herstel; allochtonen, die denken dat ze de Nederlandse cultuur moeten omvormen naar hun eigen cultuur, DENK, Yasser Faras etc.

  1. Mezzadra

   De Nederlandse cultuur is een pluriforme cultuur. Het is absurd om te beweren dat onze cultuur niet mede gekleurd is door de kolonie die we lange tijd tot ons land wensten te rekenen.
   Onze cultuur wordt dus in sterke mate medebepaald door Indie en Suriname. De gastarbeiders die we binnengehaald hebben kleuren die cultuur ook. Een miljoen Nederlandse moslims kunnen we niet negeren.

   Er zijn kaaskoppen die in het verleden wensen te leven en al die ontwikkelingen wensen te verdringen. Die leven feitelijk in de 15e eeuw.

  2. Lampje

   U bent duidelijk geen Nederlander, Nederland is eeuwen lang een opvangplek geweest voor Joden, Hugenoten Vlamingen. etc, echter niet voor overzeese landen, die mensen konden de reis niet eens betalen. Pas na de onafhankelijkheid van Suriname is dat land leeggelopen naar Nederland en in die tijd kwam dank zij het feit dat Hollanders (Geen Nederlanders) geen vuil werk wilden doen de stroom opgang uit Turkije, Marokko en niet uit zwart Afrika. U hebt duidelijk uw huiswerk niet gedaan, zoals blijkt dat India door de Engelsen was bezet en Nederland zwaaide de scepter in Indonesië en kwamen er amper Indonesiërs naar Nederland. Pas aan het einde van de tweede wereldoorlog zijn er veel Ambonezen naar Nederland gekomen. En die mensen hebben een totaal andere mentaliteit dan Surinamers, ten goede zelfs.
   Kaaskop is een Geuzennaam, bedankt. Het toeval wil dat een van mijn voorvaders een watergeus was die mee heeft geholpen Den Briel te bevrijden van de Spanjaarden. Dat is gelukt en nu zitten we met het grote probleem dat opnieuw buitenlanders hier de dienst willen gaan uitmaken.

 17. Kristalix

  Valt mee, ze is gewoon ziende blind, de imbeciele kachelpijp. Klopt, een Nederlandse vrouw is wit. En een zwarte piet zwart. Kachelpijp Simons is ook geen Nederlandse vrouw. Ze is Surinaamse. En ernstig dom.

  Oppakken, dwangbuis en afvoeren.

  Enkeltje Paramaribo.

 18. Veteraan

  De waarheid volgens paaldanseres en uitmuntende politica Umfufu.
  En allochtonen die werken, blijft een minderheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.