Sylvana Simons gooit olie op het KOZP-vuur, en noemt Zwarte Piet “een hardnekkig gif”

Daags nadat de Zwarte Piet-discussie flink uit de hand liep – met anti-Piet-tokkies die een Kick Out Zwarte Piet-congres agressief belaagden, waara laatstgenoemden hun eigen knokploeg formeerden – achtte BIJ1-partijleider Sylvana Simons het wijs om nog maar weer eens wat peper in de Zwarte Piet-discussie te stoppen. Dit deed ze door het figuur waar het allemaal om draait ervan te beschuldigen een “hardnekkig gif” te zijn.

Wordt 2019 het jaar dat het Sinterklaasfeest definitief degenereert tot veldslag waar twee groepen verbeten mafketels elkaar agressief te lijf gaan? Het zou zomaar kunnen. En als het gebeurt, dan hebben we in ieder geval één iemand niet te danken voor het pogen te bedaren van alle opgelopen gemoederen: Sylvana Simons. Het staat de politica namelijk vrij om te vinden wat ze wil vinden van Zwarte Piet. Maar als ze de media ervan beschuldigt mensen op te hitsen tegen de anti-Pietbetogers, dan moet ze dat natuurlijk ook niet zelf doen.

Helaas is dat wel het geval, want vanmiddag opende ze nogmaals de aanval op de traditionele helper van Sinterklaas. Ze noemde hem op Facebook een “hardnekkig gif” en hoopte toekomstige generaties van dit zuur te kunnen “vrijwaren.” “Zou dat niet mooi zijn?”, vraagt Sylvana ook nog:

“Ik wens iedereen die wel van ZP houdt (maar zeker weet geen racist te zijn) dit voortschrijdend inzicht over de eigen gevoelens. Zoals de schrijver van de blog mij zei: we kunnen toekomstige generaties vrijwaren van dit hardnekkige gif.

Zou dat niet mooi zijn?”

De blog waar Sylvana het over heeft, is geschreven door een geboren Zaankanter die zich schaamt voor zijn huidskleur en denkt dat blanke mensen een soort exclusieve genetische achterstand hebben die mensen met andere huidskleuren ontberen:

“Met steeds grotere regelmaat schaam ik mij er voor een witte Nederlander te zijn. Het zou zo mooi zijn als al die Nederlanders die roepen dat zij geen racist zijn, zich zouden uiten op het moment dat de rechtsstaat in het geding is. De terreuraanval tegen KOZP is daar een schrijnend voorbeeld van.
Overigens zijn alle mogelijke relatievormen en  Zwarte Piet voor mij al jaren geen thema’s. Roetveegpieten zijn voorlopig een mooi compromis.

En ondanks alle positieve ervaringen zit dat gif in mijn kop. Voor u misschien geen probleem. Voor mij wel want het heeft mij berooft van de, misschien wel kinderlijke, argeloosheid. Een hardnekkig gif waar misschien alleen blanken last van hebben of kunnen hebben. Mijn vraag is hoe ik daar van af kom.”

Juist ja…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Mezzadra

  “ “Met steeds grotere regelmaat schaam ik mij er voor een witte Nederlander te zijn. Het zou zo mooi zijn als al die Nederlanders die roepen dat zij geen racist zijn, zich zouden uiten op het moment dat de rechtsstaat in het geding is. De terreuraanval tegen KOZP is daar een schrijnend voorbeeld van.”

  Ik kan me bij die schaamte wel iets voorstellen. We staan er als Nederland inmiddels niet meer mooi op.

  1. van Urk

   Voor wie staan wij er niet meer mooi op? Er is niemand op de wereld die zich echt serieus bekommert hoe wij in Nederland onze tradities houden. Dat blijkt wel hoe de Iraanse zwarte piet “Firuz” wel beschermt wordt door de VN.

   1. bandini

    Waarom richten we eigenlijk geen nieuwe actiegroep KOZS(Kick Out Zwarte Syl) op? Eventueel met een eigen knokploeg!!

  2. Rechtsaf

   WIJ schamen ons kapot voor gasten als mezzadra en SS, die hun zieke racistische gedachtegangen pretenderen als waarheid.

   Verder begrijpt elk normaal gezond weldenkend mens dat de acties tegen kozp uitgelokt worden door kozp zelf, zij zijn het vergif in onze maatschappij net als de islam..

   1. Matthew

    …als ik zo vrij mag zijn om wat aan het vergif in de maatschappij toe te voegen:
    – eet-rijpe avocado’s van de AH, die zijn of te hard of overrijp;
    – muizen, deze heeft geen extra verklaring nodig;
    – kroketten die nog bevroren van binnen zijn.

    Graag gedaan.

  3. debontereus

   @dep*dofiel
   Ik vraag me af of jij wel bent wie je zegt te zijn .
   Jij bent een vieze smerige landverrader.
   Je bent een vies goor Negertje.
   Je bent een nazi .
   Door mensen zoals jij komt er.binnenkort weer een spoorlijn naar Westerbork Auschwitz Sobibor en noem maar op .
   Jij bent een nazaat van Saddam Hoessein.
   Ik hoop dat je.nu.met deze uitspraken de ogen van de.moderators geopend.hebt en een.levenslamge ban.krijgt .
   Jij smerige P E D O F I E L .
   Ik hoop dat er nu mensen naar je op zoek gaan en jouw straffen voor waar jij een heel land voor wil straffen .
   Ik vraag bij deze iedereen die mij informatie kan verschaffen over jou mij deze toe.te.doen.om jou te vinden .
   Geloof me dat ik nu alles in het werk ga stellen dat de.politie jou komt halen .
   Dus aan iedereen die me een ip adres en meer info over dit addergebroed kan geven graag .
   Ik zal al mijn vrije tijd er voor op offeren om deze klootzak aan de schandpaal te nagelen .

  4. nml

   dagelijks schaam ik me voor ss en de strontvlek omdat ze zeggen dat ze Nederlander zijn. Deze twee adepten staan net zover van het Nederlanderschap als neptunes van de aarde.

  5. Agios

   Hij is er weer als een broedse kip bij om zijn gekakel wereldkundig te maken.

 2. van Urk

  KOZP is een hardnekkig dodelijk virus uit de tropen dat vier jaar geleden is uitgebroken in ons koude kikkerlandje.

  1. Matthew

   Hardnekkig, maar aanstekelijk 🙂

 3. Mycase

  We staan er mooi op lol
  Houden zo niet toegeven vooral niet aan die prutlip

 4. Jack Flash

  Uit de eerste reactie hierboven blijkt dat er niet alleen zwart gif bestaat à la SS
  maar ook wit vergif.

  1. Original NL

   Ja Jack vergis je niet… er zitten hier een paar ” weg met ons”, pro antifa en moslim lovers.
   Quislings..!!!

  2. DennisEijs

   Dat jij een vertekent beeld hebt is niet mijn probleem. Het is het uwe.

 5. Koevoet

  Bruine mensen lijken niet op Zwarte Piet.

  1. Matthew

   Ik heb nog nooit iemand de kern van de discussie zo gevat zien samenvatten.

 6. Tman

  “hardnekkig gif”?
  Dat heb ik in de schuur liggen, ik zou dat zwarte teefje graag ermee verwennen door een lekker cocktail drankje voor d’r te mixen!

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Kan de redactie hier even naar kijken. Dit verdient een ban van DDS

   1. Rechtsaf

    “Kan de redactie hier even naar kijken. Dit verdient een ban van DDS”

    Aldus aSS

  2. Jumping

   @Tman.

   Mijn spuitlicentie is nog steeds rechtsgeldig.
   Inclusief de toevoeging voor de ongedierte bestrijding en daardoor is mijn voorraad ook nog redelijk op peil.

   Maar ik ben er wel zuinig mee, want het is allemaal flink aan de prijs.

  3. Cootje

   In Brabant Limburg produceren ze dat en als je het voor niets wil hebben moet je kijken in de plaatselijke bossen ze gooien nog wel eens wat weg daar . En wat de ene weggooit kan de andere vaak weer gebruiken niet te sterk maken want sommige mensen krijgen er een allergie van

 7. Gerlos

  Sylvana laatje nu eindelijk eens opnemen in een psychiatrische inrichting om je bovenkamer te laten resetten want je allemaal uitkraamt vindt 99% van de Nederlanders bulshit van een domme zwarte vrouw.en terecht.

 8. DennisEijs

  Het vreemde is dat niemand hen ziet al een gevaar voor de maatschappij. Bij Wilders Fortuijn Baudet wordt continue gekrijst dat het ontwrichtende elementen zijn voor de maatschappij (de PC SJW femifascisten maatschappij dan wel te verstaan) en dat er tegen moet worden opgetreden. Terwijl deze drammers gewoon hun gang kunnen gaan, de verschrikkelijkste dingen mogen zeggen (kinderen met botsplinters) en dan wordt er geen moord en brand geschreeuwd. Integendeel, dan gebeurd er niets.
  Antifa belaagd al jaren bijeenkomsten op niet zo’n nette wijze. Wordt door de vingers gezien. De overheid en het grote bedrijfsleven (kenmerk van fascisme) steunt deze groepen met raad en daad. Kerstfeest wintergerst, en dan verzinnen ze paaszoenen (AH) omdat negerzoenen niet meer mogen. Een minderheid bepaald hoe de meerderheid moet leven. En dan staan jullie gek te kijken dat er verzet komt? En niet alleen hierbij. De bouw, de boeren en ga zo maar door. )O+->

 9. Vit

  En het was vroeger zo’n lekker ding voordat ze werd gek geprikt door de vlooien, zonde gewoon.

  1. Vit

   Ps, die mond mmmm!

 10. Piet Klein

  Een zeer merkwaardige fenomeen in ons media gebeuren, sociaal internet gebeuren is dat media waaronder de DDS, maar ook politiek correcte media in verhouding veel ruimte geven aan bijvoorbeeld Simons zelfs als het evidente nonsens, zelfs als ze zelf vinden dat het evidente nonsens is dan dat zij aandacht besteden aan opinies van (vooral de minder grote) partijen. Bewegingen als KOZP en Simons krijgen veel aandacht terwijl onderwerpen die aandacht verdienen geen aandacht krijgen misschien omdat ze minder aan de emotie appelleren. Het lijkt wel of men wil appelleren aan het over de grens willen gaan van de lezer. Simons heeft de ruimte om te vinden wat ze wil en ook media hebben de vrijheid te publiceren wat ze willen maar voor beiden geldt het is de toon die de muziek maakt. In een goed menu zijn de ingrediënten van kwaliteit. In goede media serveert men de goede ingrediënten.

  1. Matthew

   Eens. Echter, is je reactie wel een contradictio in terminis.

 11. Michael M

  Mezzadra, Ik bemerk bij een aantal reacties omdat ze meestal weer bovenaan staan en heel erg opvalt dat u met alle winden meewaait en totaal geen eigen inbreng of eigen mening hebt in vele artikelen. Het is voor u meer tijdverdrijf om mensen tegen de haren in te strijken. Als morgen weer een groep demonstranten staan met spandoeken Kick Out Kerstman of Kick Out Kerstfeest of Pasen, dan zal uw reactie voor de zoveelste keer zijn dat u het ermee eens bent. Als Brussel morgen onze pensioenpotten in beslag neemt dan keurt u dit ook in 1 klap goed. Het is dan wel voor u een tijdverdrijf om te zien hoe mensen op u reageren en uiteraard mag u schrijven als u dat een kick geeft. Die mevrouw Sylvana Simons blaaskaakt overal op. Zij noemt alles rasistisch. Zelfs als je er niets aan kunt doen dat je een witte huid hebt. Dat ze wellicht van Zwarte Piet meer Roetveeg pieten willen maken prima, maar je hoeft dan niet het bloed uit andermans nagels te halen omdat ze het kinderfeest volledig willen afschaffen omdat men het wellicht leuk vindt om te scoren. Dan is het totale clubje KOZP niet goed in hun pannetjes. Mijn vrienden en dat zijn surinamers vinden het Sinterklaasfeest leuk en Zwarte Piet.

  1. Rechtsaf

   @MM mezzadra is structureel tegendraads, mezzadra zuigt neemt structureel een minderheidsstandpunt in op dit forum..

   Wat citaten van mezzadra

   mezzadra verheerlijkt aanslagen.

   ~Na de honderden burgerdoden die we maakten in Afghanistan, Syrië en Irak hebben we ook wel eens een keer recht op een aanslag.~

   ~Lao aka mezzdra~ rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,
   “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Lao Tse] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
   ~Lao Tse aka mezzadra ~”

   …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
   ~Lao Tse aka Mezzadra~

   – Lao Tse aka Mezzadra vindt dat het recht van vereniging een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

   – Lao Tse aka Mezzadra vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens Lao Tse aka Mezzadra toekomt.

   * = ped*partij Martijn

   Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
   ~Rien Noppen aka mezzadra~

   Volkert, waar ben je?
   ~Corné Hanssen mezzadra~

   mezzadra is blij dat isis nog bestaat voor Wilders

   1. debontereus

    @Rechtsaf
    Daarom ben ik er voor dat iedereen zich hard gaat maken dit kankergezwel hier uit te roeien met zijn multinicks.
    Dit addergebroed moet tot op de wortel vernietigd worden .

    1. Vlaswiek

     “hier uit te roeien met zijn multinicks.”

     Ik heb geen last meer van dat gedrocht omdat ik een script heb geschreven. Maar ik ondersteun jouw betoog natuurlijk van harte.

  2. tailgunner

   @Michael M
   Ja, duhuh…dat is ook een trol die vreselijk blij is dat je op hem reageert.
   Antwoord hoef je niet te verwachten, als het er een bericht zegt dat het zwart is dan zegt hij dat het wit is. Als we naar 100km/h uur moeten dan vind hij 70 wel oké. Ga zo maar door…Dus alsjeblieft, reageer niet op trollen.

  3. Matthew

   Prachtig stukje “post hoc ergo propter hoc”. Heel overtuigend en helder geschreven. Het snijdt uiteraard geen hout, maar dat doet niet af van de krachtige retoriek.

   1. Ron

    Matthew ik zie nu wat berichtjes van jou voorbij komen.
    Heel interessant dat gegoogle naar Latijn en dat hier neer te plempen.
    Maar inderdaad dat snijd geen hout, beetje lege dik doenerij met nul toegevoegde waarde.

    Maar ga het eens inhoudelijk proberen is al vaker gezegd.

 12. Kristalix

  Hahahahaha, daar is ze weer, gesjeesde kachelpijp.
  Dwangbuis, ball gag en opbergen.

 13. Angelus pacis

  Wit heeft RAL code 9010. Ooit mensen gezien met deze kleur? Witte mensen bestaan niet. Schaamte is nergens voor nodig.

  1. Jv

   In ons aller Amsterdam en vele andere steden zie hoofdzakelijk alleen nog maar RAL 9011 lopen.

 14. Kristalix

  Willen we meer of minder mezzadra.
  Ik heb de redaktie inmiddels een aantal keren gevraagd deze sctipttrol te verwijderen.

  Roept u maar.

  1. Rechtsaf

   Huh minder?? gewoon oprotten, wegwezen, niks minder gewoon hel-le-maal weg

 15. Shadow1100

  youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08

  EINDHOVEN – De intocht van Sinterklaas in Eindhoven dreigt, net als vorig jaar, uit te lopen op een confrontatie tussen voor- en tegenstanders van zwarte piet. 

  DEN HAAG – De ‘vrienden’ van Sinterklaas in Den Haag hebben afgehaakt. Na ranzige bedreigingen van de veroordeelde agentenmepper Jerry Afriyie en zijn gewapende kindsoldaten aan het adres van diverse Haagse ondernemingen die de intocht sponsorden, is er geen ‘vriend’ meer te vinden op de website Sinterklaasindenhaag.nl. 

  DEN HAAG – Een bijeenkomst van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in een pand aan de Beatrijsstraat in Den Haag is vrijdagavond met geweld verstoord. De politie heeft vijf mensen (in de leeftijd van 13 tot 37 jaar) uit Den Haag en Den Andel aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging tot brandstichting.

  SINT- EN PIETENGILDE -,,De discussie over Zwarte Piet gaat naar een kookpunt. Ik houd echt mijn hart vast voor wat er nog komt’’, zegt Marc Giling van het Sint- en Pietengilde en voorstander van een klassieke Zwarte Piet. Hij veroordeelt het geweld, maar vreest voor de komende periode.

  HENGELO – De zwartepietendiscussie in Hengeloos Peil, maandagavond, is afgeblazen. Twee van de drie gemeenteraadsleden die in discussie zouden gaan met landelijk actievoerder Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet, hebben hun medewerking afgezegd. 

  NEDERLAND – In de aankomende weken is de actiegroep naar eigen zeggen bij twaalf sinterklaasintochten aanwezig om te demonstreren tegen Zwarte Piet. De bescherming van die demonstranten wordt aankomende week geregeld, aldus Afriyie.

  NEDERLAND – van de traditionele Zwarte Piet hebben zich verenigd in een stichting die maandag op YouTube een eigen sinterklaasjournaal introduceert. In deze serie zijn de pieten helemaal zwart. Ook wil Stichting De Nationale Sint volgend jaar een alternatieve traditionele intocht zonder roetveegpieten organiseren.

  CURACAO – Welgeteld één Curaçaoënaar protesteerde tijdens de intocht van Sinterklaas in Willemstad tegen Zwarte Piet. Vooraf had de actiegroep Kick Out Zwarte Piet aangekondigd ook op Curaçao te gaan protesteren, maar de animo daarvoor was heel gering.

 16. Juriaan

  Alles wat zwart is hardnekkig vergif, kick out al het zwarte vergif

 17. nml

  Het ware gif zit in de Amsterdamse raad op een restzeteltje. De gekleurde medelander die elke anders denkende dan deze trol uitmaakt voor racist en tokkie.

  De pleeborstel kan zo samenwonen met onze tar-rel. twee narcisten bijelkaar

  1. Jv

   Ik zou deze kop niet door mijn plee willen roeren!
   Mijn toilet is nu schoon en met deze kop moet ik het maar afwachten!

 18. Jv

  Tim, waarom zijn hardwerkende Nederlanders die ons jaarlijkse kinderfeest willen beschermen, in uw ogen tokkies?
  Is het niet zo dat die klaploper uit Senegal geen weerwoord duldt en net zo lang ons Nederlanders tiranniseert tot zij de handen ineen slaan en dit tuig eens een toontje lager willen laten spelen?
  In onze democratie hebben wij geleerd dat de minderheid zich moet aanpassen aan de meerderheid, zoals dat ook bij een referendum van toepassing is, maar nee, die klaploper wil kost wat kost zijn zin doordrukken en zich niet aanpassen aan de meerderheid die het feest wil behouden!
  Wie is of zijn nu de tokkies.
  Hopelijk laat het volk dit jaar eens zien dat ze voor een Sint en Zwarte piet gaan en als die klaploper dat niet pikt en aanstuurt op een fysieke confrontatie, dan hoop ik dat hij eieren voor zijn geld kiest zodra hij het ziekenhuis uitkomt!

 19. Agios

  De Zaankanter kan zijn probleem eenvoudig oplossen. Ophouden met ademhalen. Dan is hij van zijn schaamte af en lost meteen een stukje co2-probleem op. Verknipte linksaffer.

 20. EmC2

  Los Indianos, La Palma

  Carneval die democratisch is vastgelegd in wet op La Palma, Spanje. Google maar eens is genoeg over te vinden!

 21. Rechtsaf

  Zie je SS hoor je pffffrrssssrrfffsstttt

 22. Heras

  Ik schaam mij voor onze slappe regering die steeds met de winden meewaaien.
  En dat ze bij buitenlandse aangelegenheden ‘niet thuis’ geven. (dan denk ik aan Italie en griekenland die worstelen met teveel illegale asielzoekers.
  En voor het feit dat sSimons dit soort dingen mag zeggen omwille van democratie.
  Ik schaam mij dat wij een denkpartij in de regering hebben die openlijk antisemitisch is en turkije dient.
  Dat wij achter de BDS maatregelen staan en ‘palestijnen’ erkennen.
  Ik schaam mij ervoor dat hier, de criminaliteit hoogtij viert en dat er geen stop is op de nieuwe asielzoekers met crimineel gedrag.
  Ik schaam mij ervoor dat we de minaretten laten schreeuwen, terwijl er mensen zijn onder de tiranniek van de islam hebben geleefd. En daardoor psychisch en fysieke beschadigingen hebben overgehouden.
  Ik kan zo nog wel even doorgaan. Dit kabinet is niet opgewassen tegen deze problemen. Sterker nog; ze proberen het niet eens. Na 70 jaar opbouw van dit land, is de afbraak nu in volle gang.

  1. Blitzkrieg

   Beste Heras, er zit een fundamentele fout in je redenatie. Je schrijft dat ons kabinet “niet is opgewassen”. In je redenatie ga je ervan uit dat het kabinet aan de kant van het volk staat en problemen wil oplossen. Premier Rutte leid ons land niet, het is een uitvoerder en doet precies wat de NWO van hem vraagt.

   RUTTE, WAAR BEN JE MEE BEZIG?! – DE JENSEN SHOW #45
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE
   8:20, Rutte geeft toe, klimaatbeleid draait om geld
   12:22, Rutte praat openlijk over de nieuwe wereld order.

   Wereldleiders praten openlijk over de NWO, gewoon mainstream media. Je moet stoppen met de waarom-vraag te stellen. Maak mensen wakker en laat zien wat er gebeurd.

   Dit is waarom ik zo pro Trump ben
   Donald Trump tells UN ‘future belongs to patriots not globalists’
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=g9eOLbNgODE

   Jensen laat in zijn programma zijn, dat terwijl Trump deze historische woorden sprak, Rutte en onze Koning Alexander grapjes met zaten te maken en met hun telefoon zaten te spelen. WORD WAKKER!

  2. Blitzkrieg

   zijn = zien

 23. Veteraan

  Ik ga met wat Matties uit het leger een intocht bezoeken.
  Niet geschminkt maar wel klaar om het tuig van KOZP aan te pakken als ze zich misdragen en een bedreiging voor de normale burger vormen.
  En dat is al snel vinden wij.
  Dus als er een taakstrafje over blijft hebben we er dat voor over.

  1. Mezzadra

   KOZP demonstreert altijd vreedzaam, Veteraan. Ik begrijp dat je een voorwendsel zoekt om te gaan matten maar voor dat verlangen kun je beter supporter van Feyenoord worden.

   1. Rechtsaf

    mezzadra liegt dat hij barst, de manier waarop kozp “demonstreert” is niet vreedzaam, het is intimiderend dit is nooit vreedzaam.

    Ik kan mij heel goed voorstellen dat er mensen zijn die mezzadra heel graag in elkaar willen trappen en zijn tandjes er uit willen rossen vanwege zijn gezuig..

   2. shidaian

    KOZP altijd vreedzaam….. Gouda al vergeten dan?

    1. Wesley Benbow

     In Gouda was er slechts sprake van verzet van Affriyie tegen zijn arrestatie. Daarvoor werd hij door de rechter in eerste instantie vrijgesproken (er was geen enkele sprake van geweld). In tweede instantie was er een formele veroordeling maar die betrof iet het geweld

     Behalve dit marginale incidentje is er geen enkel voorval bekend waarin KOZP niet vreedzaam demonstreerde.
     ht*ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/jerry-afriyie-alsnog-veroordeeld

 24. maartenvasbinder

  Sylvaantje is boos, omdat ze wordt overgeslagen door Sinterklaas. Zelfs geen roede voor haar. Vroeger gebruikte ze die als tappenflap. Een blanke nog wel.

 25. goedisfout

  Ben in nu de enige, ik lees altijd KOTZ. Zum kotzen.

 26. jorisxl

  Ik geef die mevrouw Simons gelijk dat alle zwarte pieten het land uit moeten.

 27. shidaian

  Ach…zij keek net in de spiegel toen ze dit zei…
  En ik ben nog steeds blank en absoluut niet wit

 28. macsjang

  Hoe groter het ongedierte, hoe grover de verdegingsmiddelen zouden moeten zijn.

 29. macsjang

  Verdelgingsmiddelen…..natuurlijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.