Sylvana Simons pakt pro-Zwarte Pieter aan: “LoGiCaaAaAaaA…!”

In Spanje wordt Pakjesboot 12 langzaam weer gereedgemaakt voor vertrek naar Nederland. BIJ1-raadslid Sylvana Simons heeft de strijd tegen Zwarte Piet daarom een nieuwe impuls gegeven. Of liever gezegd: de strijd tegen al dan niet hypocriete zelfverklaarde voorstanders van de traditionele schoorsteenbeklimmende kindervriend.

sylvana zwarte piet

Afgelopen week was voormalige TMF-vj Sylvana Simons met enkele collega’s uit de jaren ’90 te gast in De wereld draait door, om daar te praten over iets dat inmiddels een relikwie is: televisie rondom videoclips. Maar in de jaren ’90 was het onomstreden en hip. Net als, jawel, Zwarte Piet. Maar verder hebben die twee onderwerpen niets met elkaar te maken. Maar goed, sommige mensen wordt het nu eenmaal rood voor de ogen als ze Sylvana Simons zien.

En dan krijg je dus dit. Ene “Ricardo Berg” (fan van FC Utrecht, geen buitengewoon productief fotograaf maar wel een Instagramaccount) die reageert op een foto van het Amsterdamse linkse raadslid met collega’s uit de jaren ’90. Meteen begint hij over Zwarte Piet, met de vraag ‘hoezo’ Sylvana daar tegen is. Dat is natuurlijk een weinig intelligente vraag van onze Ricardo. Want je kan Sylvana veel verwijten, maar niet dat ze de afgelopen jaren niet erg duidelijk is geweest over waarom ze van Zwarte Piet af wil. Daar hoef je het niet mee eens te zijn, maar doen alsof de beweegredenen van de hoofdstedelijke politica in nevelen zijn gehuld, is gewoon ongeïnformeerd.

Laten we het gewoon eens op tafel gooien: racisme. Sylvana is tegen Zwarte Piet, omdat ze de sidekick van de Goedheiligman een racistische karikatuur van zwarte mensen vindt. Als je tegen die stelling wil pleiten, moet je dus uitleggen waarom de Pieterbaas dus geen karikatuur is, en niet beledigend is bedoeld richting zwarte mensen. Maar wat doet onze onnozele FC Utrecht-fan? Hij vergelijkt Sylvana met Zwarte Piet, en zegt dat hij “nog nooit” iemand heeft ontmoet die zo op de rechterhand van Sinterklaas lijkt. Lekker dom, dus. En dan hebben we het nog niet eens over die d/t-fout in z’n laatste woord voordat ‘Ricardoberg20′ virtueel over z’n nek ging.

Dus kunnen we het Sylvana erg kwalijk nemen als ze gekscherend roeptLoGiCaaAaAaaA…“? Ik in ieder geval niet. Sue me.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Mezzadra

  “ Als je tegen die stelling wil pleiten, moet je dus uitleggen waarom de Pieterbaas dus geen karikatuur is, en niet beledigend is bedoeld richting zwarte mensen. “

  Hoe het symbool van zwarte Piet bedoeld is lijkt me niet bepalend, hoe het symbool door een minderheid van zwarte mensen wordt ervaren is reden met die onzin te stoppen.

  1. Blitzkrieg

   Mezzadra : Consistentie in je comments kan je in ieder geval niet worden verweten.

   Mezzadra 12 uur ago
   @Blitz, als mensen het geen kleine moeite vinden moeten ze Zwarte Piet lekker handhaven. Even goede vrienden.

   1. Mezzadra

    Ik bedoelde aan te geven dat in Nederland er volledige vrijheid bestaat om Zwarte Piet te handhaven. Iedereen mag er wat van vinden (en ik vind het bedenkelijke onzin) maar niemand heeft de juridische bevoegdheid het te verbieden.

    1. nml

     Dan wordt het hoog tijd dat linkse regenten stoppen met het stil zetten van subsidie gelden omdat de kleur van zwarte piet ze niet aanstaat. De linkse chantage is onbehoorlijk bestuur strontvlek.

     De organisatie bepaalt de invulling niet de politiek. Links is een verachtelijke cultuur

    2. Blitzkrieg

     Mezzadra : Dus wat jij ervan vindt is dus eigenlijk niet terzake doende. Bedankt voor de onderbouwing van dit heugelijke feit.

  2. DennisEijs

   Helaas, een minderheid, van die minderheid ervaart het zo. En als je moet stoppen met alles omdat iemand iets als iets ervaart. Dan mag je dus niets meer. Want er is altijd wel iemand die het ‘verkeerd’ uitlegt of ervaart.
   Kijk maar eens naar een oude sketch van Steve Hughes.
   https://youtu.be/fHMoDt3nSHs

   1. shidaian

    Je haalt de woorden uit mijn mond 🙂

 2. Pauline Kummer

  Over die d/t fout, dat is inderdaad storend. Maar Piet met een hoofdletter P was ook beter geweest. Meen ik.

  1. Top

   Je moet tegen je vent, eens zo ‘bijdehand’ zijn! Oh wacht even, je zit de gehele dag en nacht alleen. Wat een geluk vogel die ex vent van je, je zal maar met zo’n wijf moeten samen leven. Wat een gruwel.
   P.S.

   Wetenschap bewijst: taalnazi’s m/v, zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

   1. Joop Klepzeikert

    @Top: Die trol is helemaal geen vrouw, maar de huistrol aka p*d*f*ele strontvlek aka die mafklapper met een IQ van 51 aka de zakkenwasser die ooit 1 uur bij McDonalds hamburgers heeft staan draaien enzovoorts.
    Die kwezel heeft 16 uur per dag, 365 dagen per jaar (soms 1 meer) niets anders te doen dan op DDS trollen en dat wordt hem met 1 account te saai.
    Daarom maakt hij steeds meer accounts aan, met steeds het zelfde IP adres, het zelfde taalgebruik en ze zelfde taalfouten.

 3. nml

  92% van de Nederlandse bevolking is voorstander van het traditionele kinderfeest. Een gelopen race dus waarbij de zeer kleine minderheid zich moet committen aan de meerderheid om zich niet helemaal buiten spel te zetten in de maatschappij.

  Wordt dus hoog tijd dat een handje vol zeurpieten stopt om 92% van de Nederlandse bevolking weg te zetten als racist

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik heb een diepe bewondering voor deze vrouw

  1. nml

   zegt iets over je eigen oprechtheid , hypocriet tot op het bot dus

  2. Top

   Aaah, een clitkluiver op de lijn! Hoe diep eigenlijk? En vindt je het zelf ook lekker?

  3. Joop Klepzeikert

   Houdt nou eens op met je getrol joh. Ziekelijke p*d*f*ele strontvlek met 20+ accounts. Je bent onderhand al veel te vaak door de mand gevallen met je ziekelijke gezuig en gezever. Ga je laten behandelen en iets aan de samenleving bijdragen. Parasiet.

 5. Joop Klepzeikert

  Hoe krijgt ze het toch elke keer weer voor elkaar, om NOG dommer krommentaar te kunnen leveren op domme tokkies? Ze lijkt wel een trol op DDS. Ook die hebben nog nooit ook maar 1 intelligent woord verspreid, terwijl ze zichzelf boven iedereen en alles verheven voelen. Net als Sletvana.

 6. Jynx

  Laten we dan ook al die zwartjes (handophouders)
  dan ook maar boycotten.
  Als ik naar die pleborstel kijk beging ik te walgen van dat volk.

 7. janszm

  Wanneer, oh wanneer stopt de DDS met Sylvana Simons.
  Zij wordt door jullie vele malen groter gemaakt dan zij is.
  Walgelijk.

 8. pejoar

  Hier SS in 2001 in de Volkskrant:
  Zo trok ze onlangs stevig van leer tegen de zwarte man in Veronicablad, de plek waar ze zich na een korte periode bij Playboy (‘Hartstikke stoer, als vrouw voor de Playboy schrijven, jammer dat het ophield’) uitleeft als columnist. ‘Wetende dat zijn soort in de minderheid is en hij overal aan zijn trekken kan komen’, schreef ze, ‘maakt hij zich over het algemeen geheel niet druk om wat zij voelt, denkt of wil. Hij is meestal al vanaf jonge leeftijd bezig een harem te vormen, en een nieuwkomertje dat begrip eist is zo vervangen. Voor een zwarte man gaat kwantiteit boven kwaliteit.

  ‘Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem’, zegt Simons. ‘Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten, of een keer tegen hun vrienden te zeggen: ”Ik blijf vanavond thuis, want ik kook en daarna gaan we samen een potje scrabbelen.” Want dat is niet cool. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt staan met een ander te trouwen.’

 9. Shadow1100

  1970 Freek de Jonge (ja, die linksche zuurpruim)
  Tien kleine nikkertjes

  Die liepen in de regen

  Een gebruikte waterverf

  Toen waren er nog negen

  Negen kleine nikkertjes

  Twee hadden geen leven

  Die zijn toen maar doodgegaan
  
Toen waren er nog zeven
  Twee dode nikkertjes

  Een heeft zich bedacht

  Die vond dood zijn toch maar niks

  Toen waren er weer acht

  Acht kleine nikkertjes
  
Die sprongen op de bres

  Twee zijn mis gesprongen
  
Toen waren er nog zes

  Zes kleine nikkertjes

  Die riepen ‘1 Mei rood’

  De politie die dat hoorde

  Die schoot er zeven dood

  Min een nikkertje

  Was ontzettend lief

  Toen iedereen vertederd was

  Werd hij weer positief

  Dat ene kleine nikkertje

  Dat had de zaak bedonderd

  Want ergens in het achterland

  Daar zaten er nog honderd

  Honderd kleine nikkertjes
  
Vierden een liederlijk feest
  
Elke blanke die kwam oordelen

  Was er meteen geweest

  Die opa Freek toch…………


  1. Joop Klepzeikert

   Opa Freek was vroeger best grappig, tot hij ging dementeren. Toen werd hij extreem links.

 10. Bosche draak

  Dat de ene idioot de andere idioot aanspreekt maakt de ene idioot niet minder idioot dan de andere idioot.
  Dus dit idiote stukje vol idioot commentaar is dus precies dat

  Idioot!

 11. ManusR

  Ik ga voortaan elke surinamer/surinaamse, “Piet” en “Pieternel” noemen dus heet zij Pieternel Simons vanaf NU. en nu wegwezen naar naar je voorouders vandaan kwamen, is nog een stuk warmer ook dus win-win situatie. Ik racistisch? nee hoor, ik hoef toch niet iedereen aardig te vinden?

 12. claus

  “stichtingeerenherstel.nl” is de drijvende kracht en aansturing van de heksenjachten, negerzoenen antizwartepiet, etc!
  Een clubje van 95% zwartjes,google er maar eens goed op!

  1. Raspoetin

   Door al die heisa heb ik de neger-tieten afgezworen.

 13. Raspoetin

  Als zwarte piet racistisch is, zijn negers dan ook racistisch?

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.