Sylvana valt na Zwarte Piet ook ‘racistisch’ feest Sint Maarten aan: ‘KiNdErFeEsT in Nederland…?’

Nu Zwarte Piet aan het infuus ligt op de intensive care-afdeling van het kinderfeestziekenhuis, wachtend tot de doktoren eindelijk de stekker uit de machine trekken, richt zelfbenoemd anti-racistisch Nederland de pijlen alvast op het volgende kinderfeest dat nodig van racisme ontdaan moet worden. Sylvana Simons lijkt wel een suggestie te hebben waar te beginnen: Sint Maarten.

sylvana sint maarten

Op haar Facebookpagina opent BIJ1-diva Sylvana Simons vandaag de aanval op het kinderfeest Sint Maarten, waarbij kroost – al dan niet begeleid door hun ouders – langs de deuren gaat om snoep op te halen. Voor degenen die niet in gebieden wonen waar het gevierd wordt: zeg maar Halloween, maar dan zonder alle griezelpartijen.

Hoe dan ook, Sylvana is niet tevreden over de wijze waarop dit feest in Nederland gevierd wordt. Ze haalt een tweet van meer dan een jaar oud aan, en tekent het verhaal op van een Twittergebruiker die meent een mengelmoes van Middeleeuwse sprookjesfiguren te zijn (“Walewijn, Arthur en de ronde tafel, Tristan en Isolde”). Deze ‘Iwein’ vertelt dat Sint Maarten vieren in de Schilderswijk in Groningen geen pretje is voor donkere kinderen. Mensen die de deur open doen denken allemaal dat ze grappig zijn en maken kennelijk “bijna standaard” het grapje dat een jongetje met een donkere huidskleur een Zwarte Piet is die “te vroeg” naar Nederland is gekomen.

Absurd natuurlijk. Maar nergens waar uit blijkt dat dit structureel speelt in heel Nederland, of dat het ook dit jaar bij Sint Maarten – eerder deze week – opnieuw raak was. Het weerhoudt Sylvana er niet van ermee de boer op te gaan en het argument dat Sinterklaas een kinderfeest is, nog maar eens in twijfel te trekken: “KiNdErFeEsT in Nederland…”, aldus het Amsterdamse raadslid. Terecht of onterecht?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Abn

  Hmja, op te lossen met whitefacing toch?

  1. Mycase

   Ja keur ik goed ,maar nog beter is het om SS op te lossen .

   1. Blitzkrieg

    Mycase : Ze wilde de wiskunde toch dekoloniseren, mijn vroegere wiskunde leeraar stelde dat wiskunde een grove taal was, immers “ontbind en los op”.

 2. logisch denken2

  het is pas feest als ze op haar bezem stapt en vertrekt uit nederland

  kunnen alle kinderen en alle ouders ongehinderd vrij feest vieren

 3. Egy

  Als ik in een land woonde waar ik me zo aan ergerde en eigenlijk ook niet thuis voelde was ik al lang vertokken. Naar het land waar ik onder mijn gelijke ben. Dus ROT OP.

 4. Agios

  Gelezen:
  Man man man wat wordt ik er moe van. Je mag niet meer roken, niet meer drinken, niet meer dik zijn, suiker gaat in de ban net als zout. Je mag niet meer naar de Kerstmarkt maar je moet naar de Wintermarkt waar dan ook een gender neutrale wc aanwezig moet zijn, je geen melk meer mag drinken want dat is racistisch, maar wel chocomel, glühwein uiteraard weer niet want dat bevat dan weer alcohol en dat kan dan weer niet, een hot dog kan ook niet meer, dieronvriendelijk, dus een vega burger dan maar. Zwarte piet is helemaal uit de gratie, en zeker de pepernoten met de authentieke voc kruiden, halloween is te eng, kerstmis te katholiek, in plaats van naar het paasontbijt gaan we naar het suiker feest.. Kunnen we nog even normaal doen, gewoon ieder in z’n waarde laten? Mag ik nog wel de vlag uithangen op Koningsdag? Of beledig ik dan weer iemand? Mag ik zeggen dat een burka niet in de Nederlandse samenleving past? Net zo min als een vergiet op je hoofd? Weet je? Nee de slavernij en onderdrukking waren niet goed. Daarom is het ook afgeschaft. Daar kunnen wij anno 2019 niets meer aan veranderen. Fijn dat het is afgeschaft.

  Zwarte piet, negerzoenen, etc. heeft daar niets mee te maken, dat is een traditie net zoals stierenvechten. Ik heb ook niets met stierenvechten zal er ook niet gaan kijken…..Ik vind het pas leuk als de man wordt gepakt door de stier…
  Maar het is een traditie…..
  In china eten ze honden … Tja ik pas … Ik hoef het niet … Maar ik hoef ook geen gemarineerde duim grote maden …. Hier eten we koeien, varkens, kippen, konijnen en noem maar op, daar ben ik mee groot gebracht. Wil je dat niet? Prima eet jij wat anders….

  Er is zat te koop. Maar laat mij alsjeblieft m,n varkenshaasje of karbonade verorberen, ik vind dat lekker, ben ook als omnivoor ter wereld gekomen. Daar is mijn gebit en m’n maag op ingesteld. En niet tegen mij zeggen dat je niet eet voor het lekker want dat doe ik gewoon echt wel. Dat roken ongezond is ja dat weten we inmiddels wel, maar zeggen we over 30 jaar ook ….. O,o,o, die mensen slikten die medicijnen als zoete koek? Als de dokter zegt dat het ABSOLUUT geen kwaad kan dan slikken we het toch? Net zoals de dokters zeiden dat we gerust konden roken?

  Wat een gemekker over de meest idiote onderwerpen….

  Een mens is een mens, een geloof maar een geloof, welke dan ook, maar laat ze hun ding doen, zolang daar niemand onrecht mee wordt aangedaan en nee die idioterie waar iedereen nu mee aan komt dragen van wat allemaal niet meer kan…
  En wat te denken aan het klimaat van 3 maanden terug niemand die er aan dacht, stikstof idem dito. Bulldozers en tractoren allen naar het Malieveld.
  Een ander land die er niet aan denkt om er wat aan te doen
  Nee nee ons kleine Nederland….een speld op de landkaart
  die moet weer als eerste zijn….

  1. Top

   Hier is dan ook geen ‘speld’ tussen te krijgen! Prima bijdrage!

   1. Mieremet

    Sta ik ook helemaal achter. En ik stop ook niet met vlees eten.

  2. Blitzkrieg

   Agios : En dit is slechts het begin.

  3. tailgunner

   @Agios
   Alles wat jij opnoemt ‘mag niet dit…etc’ is NIET bij wet verboden. Alles wat bepaalde figuren en de MSM politiek correct vinden, dat moeten ze lekker zelf weten. Daar moet je je gewoon niets van aan te trekken en gewoon doen waar je zin in hebt en dingen noemen zoals JIJ wilt. Knoop in oren: “ik moet helemaal niks!”

 5. Joost mag het weten

  Best leuk geintje. Gaat natuurlijk bij te veel herhaling vervelen. Wordt hoog tijd dat de politiek zich met ons gevoel voor humor gaat bemoeien…
  De nationale kampioenschappen slachtoffertje spelen zijn weer begonnen en dat gaat, net als zo’n zwarte piet geintje, een keer vervelen.

  1. Abn

   Dat gaat anderen vervelen, bedoel je. Degenen die erover blijven doorzagen verveelt het niet snel hoor.

   1. Blitzkrieg

    Abn : Tot ze er een keer op afgerekent worden, dan zijn ze snel genezen. Als dat dan nog tot de opties behoord uiteraard.

 6. Duckday

  Waarom blijft deze vrouw hier niks is goed Zou toch het geld haar gelukkig maken want daar hoor ik haar niet zo vaak over Wel dat ze te weinig verdiend met al die onzin die ze er uitkraamd Waarom zoek ze niet een land van gelijkheid of is Nederland toch niet zo slecht want het land van je dromen hand ophouden geeft dat problemen dan helpen ze je nog huisvesting zorg toeslagen gratis rechtbijstand gratis openbaar vervoer NEE het is nog niet zo slecht controle op zulke personen is bijna nihil angst om dan voor racist te worden uitgemaakt doet de ambtenaar zijn ogen en oren dicht Maar de media zou eens moeten beginnen te stoppen met alle aandacht tegeven Maar deze personen spelen het zo mooi uit

  1. Tojo5156

   Je toetsen met de punt en de komma doen het niet.

 7. Jynx

  Oprotten naar dat gore land waar je vandaan komt
  of ga naar Artis op de apenrots val je niet op.
  Als ze je daar pruimen?

  1. Joshuak

   Zoiets kan je natuurlijk niet zeggen.. Apen zijn extreem sociale en intelligente dieren en kunnen zelfs goed problemen oplossen.. Iets wat je over haar niet kan zeggen..

   Ze is eerder een koelbloedige emotieloze slang,

 8. P. Breetveld

  Madame is zeker gepikeerd dat al die blije kinderen en ouders haar voordeur straal voorbij liepen alsof er helemaal geen huis stond!

 9. Kristalix

  LOL, kachelpijp heeft in de gaten dat KZOP geen poot aan de grond krijgt. Dus ja, dan maar op een eilandje je ei kwijt willen.

  Gestoorde umfufu

 10. Jantje

  Persoonlijk vind ik dit soort keiharde ‘humor’ niet leuk. Het is gewoon racistisch.
  Maar ik vermoed dat als ik met mijn blanke zoon in Ghana langs de huizen zou lopen om mbv de plaatselijke Sint snoep in te zamelen hetzelfde zou mee maken of waarschijnlijk erger.
  Trouwens, als ik in de Bijlmer of in Slotervaart zou wonen zou ik er niet eens aan beginnen.

 11. Rechtsaf

  Ik zou als ouder natuurlijk hard optreden als dit tegen een donker kind zou worden gezegd, maar wat SS doet is 1 voorbeeld aanhalen, terwijl de rest van Nederland echt wel weet hoe het moet natuurlijk, alleen begrijpt SS dit zelf niet, en dat is dan weer logisch want SS is de definitie van racisme hoor vergis je niet..

 12. Blitzkrieg

  Ik hoop dat ze dat haat die ze zaait ook hoogst persoonlijk oogst.

 13. Sando

  Binnenkort sylvana heel ernstig ziek is opgenomen in ziekenhuis. Volgende dag silvana heeft het niet gered goed ziekenhuis. toch!

  1. Wesley Benbow

   Doe niet zo ziek, Sando.

   1. Blitzkrieg

    Wesley Benbow : Gedrag alla Sylvana Simons, heel gewoon in 2019. 2020 Wordt nog veel erger, kruip maar vast in je schuttesput.

   2. Tman

    wesp:
    Flikker toch op, nickname maniak!

 14. Heras

  We moeten ons niets van de zeurders aantrekken; zwarte piet, carnaval, kerst, enz gewoon blijven vieren.
  En de Vvd moet inkrimpen; hopelijk gebeurt dat over 1,5 jaar ook. Daarom hoop ik dat ze mensen die nooit gestemd hebben, kunnen motiveren om op de pvv of fvd te stemmen.
  Einde gezeik.

  1. tailgunner

   @Heras
   +++++

  2. Vlaswiek

   “En de Vvd moet inkrimpen; hopelijk gebeurt dat over 1,5 jaar ook. ”

   Ik gok erop dat het al eerder explodeert, dat is ook beter voor de VVD.

  3. Shadow1100

   Druppeltje voor druppeltje……!!!!!!

   De Paasdagen; cowboy en indiaantje; de kannibalen-attractie in de Efteling; negerzoenen; jodenkoek; Sjors & Sjimmie; blote postzegel; een schilderij van deels ontblote vrouw in een gemeentehuis; de 4 mei dodenherdenking; standbeelden en straatnamen van onze helden; nu weer de naam HAMburger; de term Gouden Eeuw; slavenvergoeding; genderneutraal speelgoed; het Wilhelmus uit het onderwijs; Hagenoot ipv Hagenaar/Hagenees; Sinterklaas wordt pakjesfeest; het Paasfeest wordt voorjaarsfeest; Kerst wordt Winterwende.
   What next???????

   Er wonen straks overal zoveel mensen met een migratieachterstand uhh -grond, dat alle Nederlandse tradities, gewoontes, gebruiken, normen en waarden veranderen of verboden zullen worden.
   Een traditie (Latijn: trádere, overleveren) is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven.
   De functie hiervan is het in stand houden van de maatschappelijke stabiliteit.
   Pinksteren en Hemelvaart worden straks ingeruild tegen ramadan, offer- en suikerfeest. De grote supermarkten doen er al vreselijk aan mee.
   Straks mag zelfs het leuke kinderfeest Sinterklaas en zwarte P…. Ho even, daar is toch al wat mee? Oh ja! Zwarte Piet te zwart, Sinterklaas te wit, te machtig, te katholiek. Wanneer doen we een keer wat aan Americo, het witte paard van Sinterklaas?
   Maatschappelijke INstabiliteit.

   Pas op uw tellen.…. Stem rechts….!!!!

 15. tailgunner

  Wat kan zo’n wijf liegen hè?

 16. Dropper01

  Beste Mevrouw Simons,

  Ik stuur U een rol zilverfolie, daarvan kunt u een kroontje vouwen en Uw stoel mee inwikkelen.

  Voelt U zich misschien een echt Prinsesje…

 17. Dropper01

  Geachte Mevrouw Simons,

  Ik stuur U een rol zilverfolie, daar kunt U een kroontje van vouwen en Uw stoel mee inwikkelen.

  Misschien voelt U zich dan een echt Prinsesje…

  1. Maurits Dekker

   Sylvana wil geen kroontje
   Sylvana wil bezemstelen

   1. Shadow1100

    En dan het liefst op een plaats of plaatsen waar de zon nooit schijnt….

 18. Cootje

  Sommige mensen zijn het beste af onder een palmboom . Sommige mensen zijn het beste af onder de grond. Sommige mensen doen gekleurde uitspraken sommige mensen zien geen zwart wit , maar zwart zwart of zwart gallig . Sommige mensen horen niet los te lopen in de maatschappij , maar het is bewezen er lopen meer dibielen los dan er vast zitten . Sommige mensen willen Aandacht en sommige mensen krijgen dat nog ook . Een echte zwarte donkere mooie zwarte piet met van die grote mooie gouden oorbellen vind ik het mooiste en het liefst op de foto samen met Sylvana voor de kleuren contrasten

  1. Wesley Benbow

   “maar het is bewezen er lopen meer dibielen los dan er vast zitten”

   🙂

   1. Bosche draak

    Het is debiel

    Debiel

 19. Ben-NIET-Groen-L

  Is er iemand hier die weet welke route zij neemt als ze naar haar strohut gaat?

 20. shidaian

  S.S. heeft weer wat. Hoe lang heeft het zoeken geduurd S.S.?

 21. Timber

  Het lijkt erop ,dat SS structureel alle tradities wenst te vernietigen. Dit komt mij bekend voor. Ja, natuurlijk. Tijdens de WWII hebben blanke SSers 5 miljoen mensen opgeruimd, om het maar zachtjes uit te drukken.

 22. Michael M

  Als dit artikel klopt dan betekent dit dat Sylvana Simons Nederland vreselijk haat en ook mensen welke wit zijn haat. En ook de tradities en feesten haat van witte en gekleurde Nederlanders. Het probleem ligt niet bij Nederland, Nederlandse tradities of feestjes, nee het probleem ligt in het hoofdje van psychische problemen van Sylvana Simons zelf. We hebben zo vaak eerder geschreven dat deze vrouw psychologische hulp nodig hebt en snel ook voordat er nog meer ellende komt.

 23. C.A.Barstow

  Wat zou ik graag zien dat deze tot niets nut nigga wordt doodgezwegen.
  Wat dit loeder uitkraamt raakt kant nog wal, dat gebral helpt niemand laat staan ons hele land.

  Stem FvD/PVV.

  1. goedisfout

   Zolang reaguurders los gaan op dit rampstedelijk geval heeft dds weer clicks.

  2. Madpo

   Mee eens!!!

 24. Maurits Dekker

  Sylvana Simons …..
  Zucht!
  Kunnen we de heksenverbranding niet weer instellen?

 25. Vrijedenkert

  Voor dit soort idioterie van SS is geen kruid tegen gewassen, zelfs verplichte opname bij een gesloten GGZ-instelling zal dit niet kunnen fixen!

  Of zoals we in de provincie Groningen zeggen: “Gain zaalfe tegen te striek’n”

 26. Response

  Is onderdeel van het bestaansrecht van dit debielenclubje, zoeken naar een onderwerp waar je met een handjevol debielenclubleden over gaat zeiken op kosten van de belastingbetaler.

 27. bandini

  KOSS (Kick Out Sylvana Simons); zo gauw mogelijk!!

 28. Veteraan

  Haar wekelijkse gelul om maar een beetje belangrijk te mogen zijn en het geld wat ze krijgt te verantwoorden. Wat een stuk onbenul is het toch. Blijft een paaldanseres.
  Go home Umfufu.

 29. Rogerio

  Sylvana denkt dat ze de zwarte Jeanne d’ Arc is…..dus niet!
  Maar hopelijk eindigt ze wél op dezelfde wijze….

 30. Drollevanger

  Zwarte Piet is door enkele socialistische deugende figuren, ontsproten aan een ver buitenland, ten grave gedragen.
  Nooit meer zullen onze kleinkinderen in blijde verwachting zitten wachten op een volle schoen.
  Ik heb nog geen Sinterklaasliedje gehoord in deze donkere dagen (of is “donkere” schrijven ook verboden) Michiel de Ruyter of Erasmus draaien zich om in hun graf.
  Maar het ergste is dat deze capriolen van een kleine goedmensenclub, het nagenoeg verdwenen racisme in onze streken via hun bakfiets proberen aan te blazen.(wereldwijd werd slavernij alleen ooit in West-Europa door de blanke witte mens verboden en afgeschaft)
  Persoonlijk gruw ik van racisme, en ik vind dat buitenlandse figuren die via dit aangeblazen racisme, hier hun kost proberen te verdienen, gedwongen moeten worden terug verhuisd naar landen in Afrika, waar racisme nog wel welig tiert, bv Ghana.
  Zoiets heet deporteren. Ja,ja, Foei.
  Wat heeft Ghana of de Slavenkust eigenlijk ooit voortgebracht buiten slavenjagers en handelaars in mensen?

  1. Vlaswiek

   “Zwarte Piet is door enkele socialistische deugende figuren, ontsproten aan een ver buitenland, ten grave gedragen.”

   Logisch, de meerderheid, dat zijn wij, houden hun mond dicht en laten zich aanleunen dat ZP racistisch zou zijn.

   Whoehahahaha

   🙂

 31. Madpo

  Sylvana moet, met of zonder St. Maarten, maar eens aan de bel trekken bij een psychiater. Bezoek van Syl aan deze lijkt me erg nodig. Kan ze gelijk een afspraak maken voor de rest van het gestoorde zooitje bij BIJ1.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.