Thierry Baudet in zijn sas met dansende Zwarte Pieten: ‘Even geen gezanik van feestverpestende zuurpruimen!’

Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie, zet op Facebook de bloemetjes even flink buiten met een swingende Sinterklaas en zijn roetzwarte Pieterbazen. De beelden zijn afkomstig van Curaçao, en de FVD-leider geniet er met volle teugen van: “Wow, wat word ik hier blij van!”

In Nederland zingen we braaf en staccato “Zie ginds komt de stoomboot,” (tenminste, als Kick Out Zwarte Piet-maniakken er geen rare leuzen over het Amerikaanse, ongerelateerde, fenomeen blackface tussendoor schreeuwen) maar op de Nederlandse Antillen wordt ieder bezoek van de Goedheiligman terstond omgetoverd in een volledig Carabisch carnaval. Ook de Zwarte Pieten doen mee. Want ja: op de Nederlandse Antillen, waar daadwerkelijk heel veel zwarte mensen wonen, is Zwarte Piet doorgaans nog gewoon zwart. Het zet al het geleuter van de Jerry Afriyies van deze wereld toch in een iets ander daglicht, nietwaar?

Dat punt maakt Thierry Baudet niet, maar wel is hij ongelooflijk blij dat de zeurkousen en feestverziekers nog geen vaste voet aan de grond hebben gekregen op Curaçao. Op Facebook deelt de Forum voor Democratie-aanvoerder een filmpje van een vrolijk en muzikaal tafereel met Sinterklaas en Zwarte Pieten die genieten van een flinke pot rapmuziek. Alhoewel Baudet meer van Bach en Beethoven is, kon hem deze Antilliaanse video toch bekoren. Het Kamerlid werd er intens opgewekt van, schreef hij:

“Ondertussen op Curacao! Wow, wat word ik hier blij van! Even niet dat doodvermoeiende gezanik van feestverpestende zuurpruimen! Top!!!”

Dus feesten maar. Althans, voor zolang het duurt. Want nu is het natuurlijk wachten op hoaxende Haagse Sylvana-vriendinnen die ergens in deze beelden een Hitlergroet weten te ontdekken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Jumping

  Ik persoonlijk heb er geen moeite mee, als er een wet komt, om al deze zwartkijkers, die de Nederlandse cultuur willen afbreken, worden terug gestuurd naar hun roots.

  Zwarte Piet is Zwarte Piet.

  1. Vliegenvanger

   ++++++++

 2. Sergeant Monty

  Over het algemeen hebben reageerders van deze site helemaal niks met Antilianen.
  ‘Te slecht om te branden’.

  Ben benieuwd hoe er nu in deze over dezelfde Antilianen gedacht wordt.

  1. debontereus

   Het gaat toch niet over de antilianen die hier de boel verzieken . Het gaat nu over de antilianen daar en die hebben geen moeite met Zwarte Piet .
   Ik was echter wel benieuwd als Airfryer en consorten naar de antillen gaan om daar te demonstreren op dezelfde manier als hier wat er dan gaat gebeuren .
   Dus van mij direct proberen en dan zal de conclusie snel getrokken worden door Airfryertje dat hij het hier veel beter heeft als bij zijn soortgenoten en dat hij voortaan zijn bek wel dicht houdt .

   1. Original NL

    Witte en roetveeg pieten op de antillen..altijd lastig ….lol!

  2. Klaas de Witt

   Heel goed dat kozp daar ook gaat demonstreren en de gehersenspoelde huisnegers aldaar ook gaat wakker schudden. Maak je geen illusie, zwarte Piet is klaar.

   1. Vlaswiek

    “Maak je geen illusie, zwarte Piet is klaar.”

    De propaganda van de links fascisten wordt inderdaad uitgekotst, maak je geen illusie, ook landverraders zullen verdwijnen.

 3. claus

  Op de Nederlandse Antillen wonen weldenkende, vriendelijke niet polariserende negroïde mensen mbt Sinterklaas en de zwarte pieten?
  Dat is een verademing, ik begon al te denken dat ze allemaal een flinke klap hebben gehad, middels een windmolenwiek van de milieudrammers!

  1. Original NL

   Staan er windmolens op de antillen dan?

   1. claus

    Original NL,
    Nu je het zegt, nee er staan daar géén molens!
    Aha,daarom zijn ze daar relatief normaal mbt zwartepieten!

 4. Vanduinen

  Daarom zal hij nooit MP kunnen zijn. Geknipt voor het amusement, het theater. FvD is een uit de hand gelopen studenten grap. De vermetele studie maatjes heffen nog maar eens het glas. Niet verkeerd, overigens. Meen ik.

  1. Rechtsaf

   Nee zuigstuiver vendjuunen, jij hoopt dat hij nooit MP kan worden dat is wat anders “dan zal hij nooit”

   1. Vanduinen

    Zuigstuiver? 😀 Van mij mag hij. Maar of hij staat te trappelen, dat is de vraag. Een beetje spelen met de oppositie, in de nieren prikken. Zo gaat dat. En dan met mr. Hiddema die het ook wel geinig vindt. Neem het maar met een korreltje Zout.

    1. Bosche draak

     Zo’n flauwe flapdrol als jij heeft flink wat zout nodig wil jij ooit nog op smaak komen.
     Aan een korreltje ga jij niet genoeg hebben Vandruif

 5. Michael M

  Kom nou even sarren, …..je gal spugen met woorden onze Mezzadra. Waar zit je dan.

 6. Alicia

  Op Curaçao, Bonaire, Aruba en Paramaribo wordt dit feest gewoon gevierd met een Witte Sint en heel veel Zwarte Pieten. Op Curaçao zijn wel een stelletje Hollandse NGO’s die hier tegen zijn. En de donkere mensen in deze 4 plaatsen, moeten zich zelf echt zwart schminken want ze zijn niet zwart genoeg.
  https://www.youtube.com/watch?v=cTpDVID8qx0

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.