Thierry Baudet rekent af met Geert Mak en z’n ‘hondenfluitjes’: ‘Totale kul en gemeen!’

Forum voor Democratie-aanvoerder Thierry Baudet is totaal niet te spreken over de wijze waarop historicus Geert Mak hem vorige week uitmaakte voor de verspreider van ‘extreem-rechtse dog whistles‘. Baudet gaat vol in de aanval om de verwijten van de VPRO’er, die hij omschrijft als “totale kul”, te verwerpen.

Ooit waren Geert Mak en Thierry Baudet een team. Twee mannen met een tegenovergesteld wereldbeeld, maar wel in goede harmonie met elkaar aan het debatteren over de toekomst van Europa. Van die bonhomie van enkele jaren geleden is nog maar bitter weinig over, zo kunnen we opmaken uit opmerkingen die de heren dezer dagen aan elkaars adres maken. Vrijdag was het de beurt aan Geert Mak, die na jarenlang met WOII-vergelijkingen smijten eigenlijk ook is gaan vinden dat de massa-immigratie te ver is doorgeschoten. Excuses voor alle zwartmakerij komen er echter niet. Sterker nog, als het aankomt op Baudet doet hij er zelfs nog een schepje bij:

‘Maar daarna is Baudet enorm geradicaliseerd. Niet alleen sluit hij mensen uit, in zijn toespraak na de statenverkiezingen gebruikte hij allerlei termen die ronduit dog whistles  waren voor aanhangers van extreemrechts. En opnieuw: de oplossingen van populisten vind ik fout, ondemocratisch en zelfs gemeen, maar de vragen die ze stellen zijn vaak terecht.’

Het was de FVD-voorman aan de aandacht ontschoten, maar zag het vanochtend dus alsnog. Baudet reageerde als een wesp gestoken op zijn voormalige kameraad:

“Zie dit nu pas. Geert Mak schaart zich in de Volkskrant bij de complotgekkies die “dog whistles” horen en lezen (totale kul natuurlijk) en meegaan in het frame van “radicalisering”. Wat een goedkope truc, om van je tegenstander een karikatuur te maken en dan af te serveren.

En dan het verwijt dat ik “mensen” zou “uitsluiten”. Waar hééft die man het over? Wij willen juist de gedeelde cultuur in dit land op inclusieve wijze benadrukken, vandaar de Wet Bescherming Nederlandse Waarden.

Wat is er bovendien “gemeen” aan onze oplossingen? De massale en onbegrensde immigratie stoppen, de mensen dáár in de regio opvangen, de veiligheid op straat herstellen. Dat is niet gemeen maar noodzakelijk. Gemeen is om decennialang iedereen die dit wil voor nazi uit te maken!

Helemaal absurd wordt het als Mak ons “ondemocratisch” noemt. Wij willen referenda, gekozen burgemeesters, het partijkartel openbreken en de bevooroordeelde NPO saneren. Dat heet dan “ondemocratisch”? #koekkoek”

Hop. En daar mag Geert Mak de komende tijd dus even lekker op gaan kauwen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. debontereus

  Heeeey het gaat over Baudet en de aandoenlijke heeft nog niet gereageerd ?
  Dit is toch wind op zijn p*dofiele molentje.

  1. Agios

   He, maak hem nou niet wakker. Hij ligt net heerlijk over zichzelf te dromen. In die droom is hij de enige op de wereld die deugt. Laat hem s.v.p. even in deze gelukzaligheid.

   1. toelos

    kan ook een zij zijn of een transgender

  2. Rechtsaf

   Die gaat Mak gelijk geven natuurlijk, niet omdat de aandoenlijke dit vindt maar om een minderheidsstandpunt in te nemen..

  3. Mieremet

   Hij komt vast nog wel, meneer aliasjes. De huistrol.

 2. tonna

  “Baudet enorm geradicaliseerd”
  Dat is een kwestie van perceptie,wat voor de één negerzoenen of negerinnent*etjes zijn, noemt de ander schuimzoenen of choco zoenen.
  Niemand kan bewijsbaar aantonen dat Baudet, racistisch is, danwel discrimineert!
  Het is gemene achterklap, die de vele valse linkse profeten verkondigen, steeds weer worden uitspraken van rechtse politici uit de context gehaald!

  1. Tman

   ton:
   Bij het zien van een doos heerlijke negerinnent*etjes, zou het inderdaad abnormaal zijn om deze “blanket*etjes” te noemen!
   Maar indien men deze lekkernij zou overgieten met witte chocolade, mag élke negroïde ze “blanket*etjes noemen!
   ZONDER dat ik racisme ga roepen!!!!
   Negroïden hebben waarschijnlijk een verkeerde perceptie van een algemene uitdrukkingsvaardigheid!

   1. Heinrich

    tman/
    ++++++
    Bravo,je legt de vinger precies op de zere plek!

    1. Blitzkrieg

     Heinrich : Volgens mij is dit een grote misvatting. Heb hier nog nooit een neger iets over horen zeggen, het zijn andere krachten in onze die dit promoten. Dacht je werkelijk dat een negroide persoon het iets kan schelen hoe wij onze toetjes noemen. Weg-met-ons is blanke-mans-politiek, niet anders.

     1. Blitzkrieg

      in onze = in onze samenleving

     2. Heinrich

      blitzkrieg/
      Waarom vindt je in géén enkele winkel nog een doos “negerzoenen”?
      Wie heeft gezorgd dat die naamsverandering persé moest plaatsvinden?
      Natuurlijk hebben hebben klagende negroïden dit proces ingeleid!

     3. Blitzkrieg

      Heinrich : De politiek heeft hier voor gezorgd. Net zoals aan het gebeuren is bij het Sinterklaasfeest. Binnenkort gebeurd dit ook bij kest en pasen. Dit wordt allemaal ingezongen door de politiek. Polarisatie, is doelbewuste politieke opzet.

      Neem nu bijvoorbeeld het Sinterklaas feest, er zijn welgeteld 5 mensen die zich hieraan storen. Vraag je maar eens af waarom dit feest zonodig verandert/verwijdert moet worden.

      Dacht je werkelijk dat Jerry Afriyie het antwoord op deze vraag was? Op de NPO wordt hij verheerlijkt en hij wordt gesubsidieerd.

      h**ps://cultuurondervuur.nu/jerry-afriyie-ontvangt-subsidie-voor-lespakket-tegen-zwarte-piet/

      Mezzadra zal me beschuldigen van fakenews met
      h**ps://cultuurondervuur.nu/rapport-van-ollongren-kritische-berichtgeving-over-subsidie-aan-jerry-afriyie-is-hyperpartijdig/

      Lees ook gerust deze link, ook hier wordt bevestigd dat KOZP gewoon subsidie ontvangt.

     4. Mezzadra

      @Blitz,

      Ik ben een paar weken eens gedoken in de subsidietoekenningen van de Gemeente Amsterdam en heb de genoemde subsidie aan Afriyie nergens kunnen ontdekken. Kun jij een harder bewijs leveren dan de wel heel erg gekleurde bron die je opvoert?

     5. Blitzkrieg

      Mezzadra : Ik haal niet één maar twee bronnen aan, één daarvan heb jij zelf gisteren gepost.

      Quote uit je eigen artikel : “Wat er nep is aan dit nieuws, leggen de door Ollongren ingehuurde onderzoekers niet uit. Het artikel noemt onmiskenbare feiten: de gemeente Amsterdam verstrekt subsidie aan een lespakket van Nederland Wordt Beter. In dat lespakket worden voor een debatles alleen argumenten tegen Zwarte Piet aangereikt. Leerlingen worden daardoor opgezet tegen Zwarte Piet.”

     6. Mezzadra

      Ik stel vast dat je geen bewijs kunt overleggen dat Afriyie subsidie ontving, Blitz.
      Ik kan het ook niet met zekerheid uitsluiten maar in de subsidieoverzichten van de gemeente komt hij niet voor en KOZP ook niet.

    2. Tman

     blitz:
     Welke krachten leiden dan de antizwartepiet?
     Zwarte krachten!!!!

     1. Blitzkrieg

      Tman : De anti-ons krachten van het eurofederalisme.

    3. Diik

     Ik leg hem ernaast!

 3. Joop Klepzeikert

  Zwakzinnig links radicaliseert steeds verder. Worden net de dag extremer links.
  Alles wat niet extreem links genoeg is in hun ogen is onderhand ‘extreem rechts’ en wordt dan met de extreem socialisten (links) van 80 jaar geleden vergeleken.
  Zijn die ‘mensen’ nou echt zo gruwelijk dom of gewoon echt gruwelijk kwaadaardig?
  Ik vermoed dat laatste. De NSB deed precies het zelfde en Goebbels zei het zelfs: ‘Beschuldig de tegenstander altijd van wat jij doet’.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Dat jij gruwelijk dom bent is wel duidelijk 🙂

   1. Joop Klepzeikert

    Het paard van de schillenboer, die met één van z’n vele andere accounts al toegegeven heeft een IQ van 51 te hebben, vind mensen met een hoog IQ dus ‘gruwelijk dom’.
    Ga je GGZ begeleider om je spuitje vragen joh. Je hersencelletje is weer op hol geslagen. P*d*f*ele strontvlek.

 4. claus

  Al die opwinding over het zogenaamde vreselijk racisme, wordt vermoeiend, types zoals airfryer/simons, zoeken constant naar niet bestaande naalden in de hooiberg.
  Stel dat eerstdaags enkel wittepieten, sinterklaas zoude vergezellen, gaan de “blanken” dan óók roepen racisme?
  Zeker weten van niet!

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik ben wel te spreken over de manier hoe Geert Mak dit doet 🙂

  1. Heinrich

   anne/
   “hoe Geert Mak dit doet”
   Wat doet ie dan helemaal?
   Ja, Baudet afzeiken omdat hij in alle voorgaande gesprekken, verbaal niet tegen hem was opgewassen!

 6. Mezzadra

  Het standpunt van Mak wordt hier inhoudelijk in elk geval niet bestreden. Dat is natuurlijk ook niet goed mogelijk.

  1. Bosche draak

   Hondefluitjes is een kul argument, dat is net zoiets als “de toon van het debat”

   1. DidiMadloba

    U vergist u deerlijk.
    Het gaat hier om niet mis te verstane signalen.
    Al is de term “honde(n)fluitje” niet zo verhelderend.

 7. debontereus

  Maar jij spoort buiten het feit dat je een p*dofiel bent ook niet tar-rel .Je bent een smerige hunter zoals je hier op reageert .
  Een dat of wat geleden zweette je peentjes achter jouw toetsenbord omdat grapperhaus de jacht op jouw soort aankondigde .
  En dan anderen laf normen .
  Je ben5 zelf een lange hond smerige p*do met jouw tientallen nicks

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Debontereus heeft een fascinatie voor seks met kinderen. Aandoenlijk toch? 🙂

   1. Bosche draak

    En jij een fascinatie met zwelgen in je achterlijkheid.
    Eerder sneu dan aandoenlijk…

   2. Joop Klepzeikert

    @P*d*f*ele strontvlek: met dit soort antwoorden verraad je dus elke keer weer wie je werkelijk bent. En dan andere mensen ‘gruwelijk dom’ noemen…
    Daarbij ook al je accounts vanaf het zelfde IP adres draaien is helemaal te zwakzinnig voor woorden. Kinder kontenbonker. Aandoenlijke.

    1. Nep

     JK jij bent ook weer zo een walgelijke plebejer. Alleen iemand zoals jij kan deze dingen verzinnen.
     Het gaat niet om die absurde dingen die jij zegt.
     Maar over Geert Mak die terdege onderzoek heeft gedaan. Wat je van Baudet niet kan zeggen.
     En voordat je weer met abominabele woorden gaat schelden, die komen alleen op in jouw verziekte geest.

  2. DidiMadloba

   Kan de redactie “bijdragen” verwijderen waarin reaguurders elkaar beoordelen? Die zijn ongelooflijk saai om te lezen.

   1. Joop Klepzeikert

    Kan de redactie “bijdragen” verwijderen waarin de huistrol met 20+ accounts zit te trollen? Die zijn ongelooflijk debiel en nutteloos.

  3. Nep

   Wat een walgelijke plebejer ben jij toch. Alleen iemand zoals jij kan deze dingen verzinnen.
   Het gaat niet om die absurde dingen die jij zegt.
   Maar over Geert Mak die terdege onderzoek heeft gedaan. Wat je van Baudet niet kan zeggen.
   En voordat je weer met abominabele woorden gaat schelden, die komen alleen op in jouw verziekte geest.

 8. ikweetwatikwil

  Het wereldbeeld van Geert Mak is de mijne niet. Is me te links. Had een paar boeken bij mij thuis van hem . Bij de verhuizing heb ik ze weg gedaan.

  En ja…… Ik had ze gelezen. Geert Mak over Immigratie ” Ja dat is uit de hand gelopen.

  Maar dat mag hij als Rooie alleen maar zeggen . Geen Wilders en geen Baudet die dat al jaren eerder zeiden. Koekkoek.

 9. DidiMadloba

  “Wet bescherming Nederlandse waarden”???

  De provinciale spruitjesgeur druipt eraf. En wil Baudet zich dan presenteren als visionair? Bekrompen burgerlijkheid straalt hij uit.

  Sorry, ik kom regelmatig in het buitenland, dan ga je relativeren.

  1. Nep

   Goed gezegd!

  2. Joop Klepzeikert

   @Trol met meer aliassen dan IQ: Even van je PC weg lopen om naar de WC te gaan of de deur open te doen voor je bestelling is niet het buitenland hoor. Werkschuwe parasiet.
   En dan ook nog op je eigen domme gelul reageren, met exact het zelfde IP adres is helemaal te debiel voor woorden.
   Ga eens werken ipv 24/7 op DDS trollen joh.

 10. Anne Sophe Schillersdorf

  Nederlandse waarden bestaan niet net zo min als Nederlands cultuur. We spreken over menselijke waarden

  1. nml

   quote We spreken over menselijke waarden end

   Ja logisch toch ? die verschillen per cultuur ook weer logisch. Je punt is precies ?

 11. Response

  Baudet heeft hier natuurlijk volkomen gelijk. Als men zich niet verdiept in het FVD-programma maar er wel iets over vindt dan is het risico groot dat je de plank mis slaat.
  Uiteraard ben ik voor vrijheid van meningsuiting en dat kan zowel onderbouwd als niet onderbouwd, Geert M. doet dat hier duidelijk dus niet onderbouwd.

 12. henkie

  De ochtend na de moord op Anja Joos, 7 oktober 2003 werd Geert Mak toevallig geïnterviewd door de NOS, en gevraagd wat hij er van vond:

  Geert Mak zei:

  “Nou, laten we wel wezen, het was nou niet bepaald een lieverdje!”

  De NOS reporter wist niet hoe gauw hij dit moest overslaan.

  Geert Mak zou zich verre moeten houden van geschiedenis, geschiedschrijving, het publieke debat, en de straat.

  Dit laat het gevaar zien van het herhalen van de politiek correcte mantra’s en het censureren van de waarheid.

  Dat zelfs zo een “intelligente man” zichzelf kan hersenspoelen met zijn eigen mantra’s waardoor hij zulk een stupiede uitspraak kan doen. Bovendien respectloos, schofterig en totaal ontbrekend aan empathie.

 13. Heras

  Baudet geradicaliseerd???? Kom nou. De man vertolkt wat heel veel nuchter Nederlanders denken.
  Kleinzielig commentaar van mensen die Baudet en Wilders zo betitelen.

  Het zal mij niets verbazen dat veel mensen betaald worden om rechtse partijen zo negatief af te schilderen.

  1. Sharktyricon

   Nee! Het is niet wat nuchtere Nederlanders denken wat hij verwoord, het is wat een aantal rechtsdenkende, veelal in complottheorie gelovende, alternatief media lezende mensen geloven. De wat meer nuchtere mensen beginnen hoe langer hoe meer door zijn bubbel van hoogopgeleide deftige jongen heen te prikken. En gelukkig maar. Het eenzijdige beeld dat hier bestaat van alles wat links is voor jullie (lees: niet voor wilders of baudet) een heiligdom wat complete kul is, maar door jullie beperkte kennis van de wereld om jullie heen en veelal lage EQ is het nogal moeilijk blijkbaar om je in te leven dat mensen ook een andere visie kunnen EN MOGEN hebben. Vandeweek stond er een bericht in meerdere nieuwsbronnen over Dresden waar de noodtoestand werd uitgeroepen vanwege de extreme vormen die extreem rechts daar aanneemt, iets wat je op deze site natuurlijk niet leest, maar als ik hier regelmatig op de site lees, iets waar we in Nederland ook bang voor mogen zijn. Ook vind ik het absoluut niet vreemd als sites zoals deze worden genoemd als broeinest van het extreem rechts. Ik zal hiervoor wel veel sh.t over me heen krijgen maar fok it. Er zitten hier echt een aantal mensen die niet zouden misstaan bij een groepering als de Aryan brotherhood….en mocht je je aangesproken voelen of beledigd dan zou ik toch echt eens bij jezelf te rade gaan en je afvragen waarom een buitenstaander het zo ziet.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.